50. schôdza

13.9.2019 - 17.9.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:20 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:05

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Politika je aj o gestách, samozrejme, a v tomto slúži ku cti pánovi premiérovi, že neurobil to gesto, ktoré robieval jeho predchodca pán Fico, ktorý vždy, keď sme ho chceli odvolať, tak sa zdvihol a odišiel.
Ale rovnakým gestom je aj to, ako sa stranícky šéf pána premiéra stavia k tejto schôdzi. Keď sme túto schôdzu zvolávali, tak pán predseda Fico povedal, že poslanecký klub strany SMER bude predsedu vlády Pellegriniho brániť pred opozíciou všetkými dostupnými prostriedkami. Tak ak toto sú všetky dostupné prostriedky poslaneckého klubu strany SMER (reakcia z pléna), tak to s vami ide naozaj... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec, niečo z toho povedal pán predrečník?

Grendel, Gábor, poslanec NR SR
... veľmi dolu vodou.

Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:05 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 20:20

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán Matovič, no, bolo by to aj uveriteľné, čo rozprávate, keby sa nevyťahovali len prepisy, ktoré sa hodia médiám, vám a ktoré robia skutočne aktívnu politiku v tomto štáte. Keď už teda trvajú na zverejňovaní správ, tak nech sú férové, nech sa zverejnia obe strany, aj vaše komunikácie, aj komunikácie vašich kolegov. Ale na to asi zrejme niekto v tejto spoločnosti nemá štedrú objednávku.
Ja by som ešte jednu vec sa vás chcela spýtať, keď ste taký spravodlivý. Však už povedzte konečne, koľko dostal Marček peňazí, koľko dostala úplatkov Jankovská, od koho dostala? Lebo stále tu len rozprávame také všeobecné, ten dostal úplatky, ten je taký, ten je hentaký. Emócie. Emócie, emócie, ktoré vám vychádzali na regiónoch, na župách a všade, pretože ľudia konali pod emóciami. A to, čo som povedala, že už ste mali plné Slovensko bilbordov, keď sa stala vražda novinára, lebo ste sa pripravovali na voľby.
A ešte jednu otázku vám dám. Boli ste vypočúvaný, myslím, že sa to volá U troch levov na polícii krajskej, keď ste podali trestné oznámenie na Roberta Fica, to mi hovorili policajti, tak ste ich obvinili, po médiách ste písali, že ako oslobodili Roberta Fica, akí policajti sú nespravodliví. Keď vás tí istí policajti vypočúvali, vás, a potom vás obvinili, údajne vám dali otázku, či napíšete aj o nich, že aj vás zbavili viny, pretože robia rovnakým metrom. Ale to ste už nikdy nenapísali. Viete prečo? Lebo robíte aj takýmto spôsobom tlak na políciu, aj takýmto spôsobom robíte tlak na vyšetrovacie orgány.
A kde je Robert Fico? Ja tiež neviem. A čo keď má zdravotné problémy? Ale jedno viem, že Blahová išla na päťdesiatku a dávam to do pozornosti pánu podpredsedovi parlamentu. Išla oslavovať päťdesiatku, a berie plat. A chválila sa ešte pred parlamentom, že musí ísť na päťdesiatku svojmu asistentovi, lebo si idú vypiť a proste majú párty. Takže vyvíja sa to tak normálne, povedala. Tak je to také, vieš, no nie je tu veľa médií, je to normálne, hovorila so svojimi asistentkami. Tak by som to dávala do pozornosti.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2019 o 20:20 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:20

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Zas neberte to osobne, kolegyňa Vaľová, dovolím si zase na začiatok reagovať na vás. Vidíte a toto je krásne to zneužívanie orgánov činných v trestnom konaní. Vy ako radová poslankyňa politickej strany nemáte mať absolútne čo žiadnu informáciu o tom, či ja som u nejakého policajta niečo vypovedal, o čom som vypovedal, ktorý policajt to riešil a či riešil, u ktorého policajta ja som riešil trestné oznámenie na Fica za zverejňovanie daňových spisov a či potom tí policajti riešili mňa. Vidíte, toto je presne to - chápadlá mafie do orgánov činných v trestnom konaní. Lebo ak by ste boli odstrihnutí ako strana od orgánov činných v trestnom konaní, v živote tú informáciu nebudete mať.
A, viete, tam som bol vtedy vypovedať, áno. A vtedy tam bol vypovedať aj Robert Fico a priznal sa k tomu, že bol na večierku SBS BONUL minimálne štyrikrát, to bolo už v roku 2017, čo vypovedal, že bol minimálne štyrikrát a že on sa za to nehanbí, lebo to je taká dobrá SBS. Čiže u šéfa nitrianskej mafie Norberta Bödöra bol na silvestrovskom večierku. Váš predseda strany. Vám to nevadí? Ten človek, ktorý lustroval potom pre Mariana Kočnera, vyťahoval zvodky alebo tých pavúkov, na základe ktorých Marian Kočner si objednával vraždy. U toho človeka bol váš predseda strany na silvestrovskom večierku štyrikrát. A bol na to hrdý. To vám nevadí? (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, poprosím kľud v sále, naozaj nereagujte.

Matovič, Igor, poslanec NR SR
A potom, Edo Heger, reakcia na teba. Keď si hovoril to slovíčko nečinnosť, tak bola celkom sranda, že som si otvoril akurát Denník N, minútu po minúte, a tam taká pekná správa: "Inšpekcia ministerstva vnútra začala vyšetrovať nečinnosť polície v prípade Antonia ("Antonina", pozn. red.) Vadalu. Polícia nekonala napriek tomu, že údajne mala informácie o činnosti talianskej mafie na východe Slovenska." Krásny dôkaz toho, čo ste urobili so Slovenskom, čo ste urobili s políciou. Jednoducho vy ste ju sprivatizovali pre mafiu a mafia chránila mafiu. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:20 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 20:20

Peter Marček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci.
Ja by som na úvod prišiel možno s takou prosbou alebo žiadosťou na poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby spoločne so mnou podali návrh zákona, ktorý by znel nasledovne: "Každý občan Slovenskej republiky, s ktorým komunikoval Marian Kočner prostredníctvo šifrovanej aplikácie Threema zo svojho telefónu, má zákaz pôsobiť vo verejných, politických, štátnych, správnych, neziskových a obchodných alebo spoločenských funkciách, a to po dobu 25 rokov!", pán Matovič, "od účinnosti prijatia tohto zákona".
Na pridanie podpisu pod tento návrh dávam poslancom lehotu 24 hodín, aby zase nikto nezačal tlačiť na policajtov, aby ho zo zoznamu nevyškrtli, napríklad, pán Matovič. Na pridanie podpisu pod tento návrh dávam poslancom lehotu 24 hodín, to som povedal. Ak sa to pod takýto návrh zákona nepodpíše aspoň 25 poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, navrhujem, aby sme nemíňali peniaze daňových poplatníkov na prejednávanie takýchto hlúpostí, ako navrhol náš poslanecký pašerák a amatérsky skladateľ tlačiarenských strojov pán Matovič.
Vďaka pánovi Kočnerovi, osobnému kamarátovi veľvyslanca Slovenskej republiky v Spojených arabských emirátoch, nech pravda zvíťazí, ako povedal Spojenými štátmi americkými najpodporovanejší prezident našich dejín Vašek Havel. Pristúpme, prosím, k tomuto návrhu solidárne, progresívne, spolu, žaludi, á, za ľudí. Svetu mier!
Ak návrh zákona nepodporíte, bozajte ma, však viete kde, okrem pána Matoviča, to je, samozrejmé, ale hlavne pána Poliačika alebo tých pánov so štyrmi písmenkami.
Nechcel som hovoriť rétorikou Igora Matoviča, ale nechápem, ako sa práve taký človek alebo ako si tento človek môže dovoliť hovoriť o politickej mafii? Alebo hovoriť bývalému premiérovi Ficovi mafián, alebo súčasnému Pellegrini, ktorý, neviem, čím si to vyslúžil?
Takýto daňový podvodník, ako je pán Matovič, ktorý v povale alebo na povale u babičky skrýval dva roky svoje daňové priznania, prešiel 600 kilometrov 365 dní v roku so svojou babičkou, no to je taký tandem, vážení, že to podľa mňa ani Fittipaldi, keby s najlepším svojím kolegom išiel, tak to nemôže dokázať. Udáva kolegov, nahráva, tento pán, ktorý túto dnešnú zbytočnú schôdzu zvolal, nemá absolútne kožu na tvári. Povedal by som, na papuli, ale predsa len nebudem tak urážať.
A to nehovorím o tých jeho firmách prepísaných na bieleho koňa, na manželku a tak. On je schopný svoju manželku doniesť do nepríjemností. A jeho najväčšia hviezda pani Remišová. ... (pozn. red.: rýchlo vyslovené) Markíza? (Rečník si pravou rukou akože upravil účes a tvár. Smiech v sále.) Neni tu, škoda, ale dúfam, že kamery to berú a že ten záznam si môžme poriadiť a môžme ho vysielať do celej republiky a možno aj do Čiech a do Nemecka.
Táto hviezda pani Remišová odišla k daňovému a pozemkovému podvodníkovi Kiskovi. To je vidieť, aké krásne prepojenie medzi týmito tzv. slušákmi. K ú-žer-ní-ko-vi. Za koľko peňazí asi odišla? Mal si aj z toho ty niečo, Igorko?
Tvoju rétoriku, tvojou rétorikou, ktorou sa ty teraz prezentuješ, bohužiaľ, nevidíš, si slepý, si politický analfabet, lebo odovzdávaš percentá Progresívnemu Slovensku, najnovšiemu politikovi "Mikovi" Beblavému a, samozrejme, daňovému a pozemkovému podvodníkovi Kiskovi.
A teraz na záver môj názor. Igor Matovič končí v politike. Je to vidieť odchodmi jeho poslancov. Ja už som to pred rokom povedal, že nebude dlho trvať a tento pán skončí možno ešte skôr, možno zostane ako solitár, v januári nám bude zdvíhať vlajku a povie: "Nové ovečky, poďte ku mne, ja vám dám miesta na kandidátke!"
Ale ja by som mu doprial, aby neskončil len v parlamente, aby skončil v rukách odborníkov, psychiatrov, lebo ak sa mu to nepodarí, skončí v rukách orgánov činných v trestnom konaní, skončí v kriminále. A už teraz sa teším, ako mu tam dajú v Leopoldove, ako ho tam dajú v Leopoldove do pa-rá-dy jeho dvaja kamaráti Bašternák s Kočnerom.
Jedna priateľská rada na záver: Zober si tam určite Indulonu. Je tam veľmi sucho.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2019 o 20:20 hod.

Peter Marček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:20

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja by som sa len pridala k vymenovaniu, pán Marček, tých klamstiev, ktoré tu od pána Matoviča zazneli.
Keď som pred chvíľou rozprávala, že policajti sa rozprávali o tom, že oslobodili následne aj pána Matoviča, to už nenapísal, tak, pán Matovič, nepovedali mi to policajti, nemám chápadlá na polícii, ale... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, poprosím vás, upozorňoval som, reakcia k pánovi poslancovi Marčekovi, poprosím.

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Áno. Dobre.

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Dobre?

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Áno. Dokončím a môžte ma vypnúť (povedané so smiechom).
Chcem len povedať, že vy ste o tom sami písali v novinách. Pomenovávali ste policajtov po mene... (Reakcie z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Takže poprosím, ďalší v poradí.

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Pomenovali ste policajtov po mene, aby... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:20 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:20

Martin Glváč
Skontrolovaný text
Pani poslankyňa. Vypnite pani poslankyňu. Prepáčte, pani poslankyňa.
Nech sa páči, pán poslanec Matovič.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:20 hod.

JUDr.

Martin Glváč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 20:20

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Viete čo, ne. Ne, ne, ne, ne. (Povedané so smiechom a smiech v sále.)
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

13.9.2019 o 20:20 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 20:20

Peter Žiga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Všetkým vám prajem príjemný, dobrý večer.
Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, panie poslankyne, poslanci, ja by som začal svoju reč takou výzvou a chcem vyzvať pána premiéra aj svojich kolegov, aby sme už tuná neboli ďalej na tejto schôdzi, lebo je nedôstojná a je v takom stave, že na túto schôdzu sa dostavilo 16 opozičných poslancov, ktorí zvolali túto schôdzu. Myslím si, že to hovorí o všetkom, a myslím si, že nie je dôvod tu ďalej zotrvávať z dôvodu toho, že sa tu nezúčastňuje ani polovica tých, ktorí podpísali zvolanie tejto schôdze. A po druhé, táto schôdza je zbytočná. Slúži tu na, len na cirkus pána Matoviča.
Ja som už v politike nejaký ten čas a zažil som už niekoľko odvolávaní, či už svojich, alebo aj mojich kolegov, aj premiéra. Musím povedať, že, pán poslanec Matovič, je to jedna z najslabších, čo ste zvolali. Je to jedna z najslabších a poviem vám pravdu, ani sa tomu nečudujem, pretože vás na túto schôdzu prišlo podporiť (rečník pozerá po sále a počíta) - raz, dva, tri, štyri, päť, šesť - šesť poslancov z vášho klubu. Vaša strana sa rozpadáva, máte 5 % a rozumiem, že toto je vaša forma, akým spôsobom si potrebujete zvýšiť percentá. Väčšinou vystupujete v tejto sále, keď sa objaví hore kamera, už ste na smiech, ale ešte stále sú zapnuté priemyselné kamery, takže kľudne môžte pokračovať a, samozrejme, máte právo na to, aby ste zvolali túto schôdzu, keď nájdete ďalších kolegov a donesiete 30 podpisov. A my sa jej slušne, tak ako sme sa štyrikrát zúčastnili, zúčastnili sme sa aj dnes po piatykrát.
Ale vy nám tuná vyčítate, že tu nemáme poslancov. Ale však oni túto schôdzu nechceli. Oni sa tejto schôdze nechceli zúčastniť. Vy ste sa chceli zúčastniť. Vy ste ju zvolali, vy ste nás zavolali tuná v piatok večer, máme pol deviatej. A my tu trpezlivo vás počúvame a nič som ešte nepočul také zásadné, pretože aj dôvod tej schôdze, pre ktorú bola zvolaná táto schôdza, pominul. Pani Jankovská nie je štátnou tajomníčkou. Možnože aj preto ten záujem z radov opozičných poslancov je taký nízky.
Alebo možno nie preto. A možno práve preto, že, a vrátim sa k tomu, už to tu bolo viackrát dnes povedané, že pozrime sa, kto to hovorí. Ja už som túto repliku použil asi pred štyrmi rokmi, alebo pred troma, keď som hovoril o tom, že kto je zvolávateľ tejto schôdze. Pán poslanec Igor Matovič. Predseda alebo vedúci, alebo, ja neviem, ako nazvem, lebo toho mohutného hnutia OĽANO, je to hnutie, ktoré má štyroch členov. A to všetko svedčí o tom, že to je také, taká fejk správa, také fejk, také niečo falošné, taká schránka, pretože táto strana má štyroch členov a 8 rokov, už teraz nie, ale 8 rokov sídlila v tlačiarni.
A opýtam sa niektorých tuná kolegov z toho OĽANA, možno pán Fecko nie, ale takí tí iní, ktorí nie sú členmi tej strany: Vy ste niekedy boli v sídle strany? Vy ste niekedy navštívili sídlo strany OĽANO? Lebo ja som ešte nevidel sídlo strany OĽANO a videl som už sídlo strany SaS-ky a videl som aj Kiskovej strany, aj tejto, Progresívneho Slovenska, ale OĽANO nemá sídlo. OĽANO nemá priestor, kde by urobilo tlačovku. Oni robia tlačovku len v Národnej rade alebo pred Národnou radou, pretože oni fungujú ako strana, ktorá má štyroch členov a každý, kto chce do nej vstúpiť, tak nemôže. (Reakcia z pléna.) Možno by aj mohol, len neprejde. Aj chudinka pani Remišová musela odísť, lebo však bola jednotka na kandidátke, veľká hviezda, tvár strany OĽANO, no nedostala sa ďalej, lebo pán Matovič povedal, že nie.
Pán Matovič tuná robí svoj klasický cirkus humberto a to sme si už zvykli. A dneska som ho tak počúval v jeho reči a zistil som, že pán Matovič je väčší zamestnávateľ ako U. S. Steel, on zamestnal 25-tisíc ľudí. A ja neviem celkom isto, že kde sú tí ľudia, ale čo som počul tých jeho bývalých zamestnancov, tak nehovorili veľmi pozitívne. A možnože to príde na inej schôdzi, ale však môžme aj o tom potom porozprávať, pán Matovič.
Ale počúval som vás, že vy ste chceli ísť na to stretnutie s pánom Marianom Kočnerom, že vy ste si ho v zásade vypýtali a že by ste to urobili vždy, keby to bolo potrebné a keby ste a keby to malo slúžiť verejnému záujmu, aby som vás citoval. Akurát nikde ste nepovedali, čo bolo výsledkom toho stretnutia. Vy ste tam boli päť hodín, a keď ste sa chceli dozvedieť o trestnej činnosti alebo o nejakom ovplyvňovaní niečoho smerom ku pánovi Sulíkovi, tak nemám pocit, že ste sa pochválili, čo ste s pánom Kočnerom dohodli, o čom ste sa rozprávali, prečo ste sa s ním tak dlho rozprávali, však za päť hodín, preboha, ja neviem, či sa s pánom Kočnerom, ja neviem, čo ste sa s ním rozprávali. Ako to je zvláštne, že vy hovoríte o tom, že ste tam boli a nikto nevie, o čom ste sa rozprávali. To je fajn, ale je to také zvláštne, že vy obviňujete tuná ľudí a odvolávate predsedu vlády, za ktorého vedenia vlády sa veci vyšetrujú, sú obvinení a obžalovaní konkrétni ľudia za spáchanie vraždy, sú robené procesné úkony, jeho chcete odvolať za to, ale vy s kolegom Sulíkom, ktorý tiež - a už sme tu dneska aj počuli tie prepisy tých esemesiek a počuli sme aj tie konkrétne veci, na ktorých sa dohadoval s Marianom Kočnerom - si dávate, akože vy ste tá morálna autorita, ktorá má právo tuná hovoriť. No vy nie ste žiadna morálna autorita. Vy nie ste žiadne morálne zrkadlo, pretože vy ste sa s Kočnerom stretával, vy ste s ním niečo dohadoval a vy idete súdiť predsedu vlády, ktorý sa s Kočnerom nikdy nestretol.
Je to také zaujímavé, že poslanci, ktorí sa dostali cez výťah do Národnej rady, a, pán Dostál, ja vám to hovorím stále, vy tu ste nie legitímne, vy ste spáchali volebný podvod, pretože ešte aj dnes ste povedali, že vy nie ste za SaS, vy ste iná strana. A čo tu potom robíte? Však vaša strana nekandidovala v parlamentných voľbách. Jak tu môžte sedieť? (Potlesk. Reakcia z pléna.) Výborne. Spáchali ste volebný podvod. A to sú, takíto ľudia sú tuná medzi nami v parlamente a oni vynášajú morálne súdy, oni sú vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia. A oni obviňujú ľudí, ktorí prispievajú k tomu, aby sa vyšetrili veci, a odvolávajú predsedu vlády, a teda aj nás všetkých ministrov tejto vlády, a nie sú v stave ani sa dostaviť v plnom počte. Ani v polovičnom počte sa, nie sú v stave. To je čo? To je aká arogancia? To je aké chrapúnstvo? To je aké farizejstvo?
Pán kolega Igor Matovič, čo je toto? Vy sa ako správate ku svojim voličom? Však oni vás budú súdiť a ja tomu rozumiem, že vy potrebujete v tejto chvíli len urobiť cirkus a potrebujete ukázať cez kamery, že vy ste ten oddaný bojovník, ale ste len oddaný bojovník vtedy, keď prídu kamery, keď príde a treba urobiť tlačovku. A ja nie som tu každý deň, ja neviem, ja nemám vašu snímku dňa, ale tu kolegovia hovoria, ktorí tu každý deň sedia, že vy tu normálne nechodíte, keď sa prerokúvajú sociálne zákony, keď sa zvyšujú dôchodky dôchodcom, keď sa riešia rodičovské príspevky. Vy tu chodíte len vtedy, keď treba niečo zakričať, keď treba urobiť nejaký bordel, keď treba urobiť nejaký problém, nejaké vedro špiny vykydať, toto je, toto je vaša parketa.
A ja hovorím, ja som už vás zažil vo všelijakých polohách, dnes to je veľmi slabé, dnes vás neprišli ani vlastní poslanci podporiť a možno by ste sa mali zamyslieť, že či už nenastal čas odísť z tej politiky, pretože za deväť rokov, čo ste v tej politike, a to som počul pána premiéra a to potvrdzujem, vy ste tejto krajine nepriniesli nič. Nepriniesli ste jeden zákon, ktorý by tejto krajine pomohol, vy tu len drístate a lejete kýble špiny. A toto si vaši voliči nezaslúžia.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2019 o 20:20 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:35

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Žiga, a, pardon, minister, minister, už je večer. Ja v zásade oceňujem tú vašu výzvu, aby, aby pán premiér a koaliční poslanci opustili schôdzu, lebo je to nedôstojné, tiež som mal ten pocit po vystúpení pána poslanca Marčeka, a teda považujem za príznačné, že ste si vybrali práve toto vystúpenie, aby ste po ňom označili schôdzu za nedôstojnú. Možno sú to slabé slová, skôr bolo nechutné, než nedôstojné.
A vyčítate nám, že tu nemáme poslancov a že však vy ste tú, vy ste tú schôdzu nechceli, tak tu nemáte mať dôvod, dôvod poslancov, ale skúste si všimnúť, že keď vám niekto vyčíta, že nie sú tu smerácki poslanci, o koaličných ani nehovoriac, tak vám to vyčíta v kontexte s tým, ako tu boli do nohy nastúpení, keď sa odvolával Fico. To je len také porovnanie. Pellegrini - Fico. Keď sa odvolával Fico, tak tu všetci sedeli. Pokiaľ bol Fico v rokovacej sále, pokiaľ Fico vystupoval, tak tu sedeli, ticho počúvali, a keď vystupoval, tak mu tlieskali. Keď je tu, keď odvolávame pána premiéra Pellegrinimu ("Pellegriniho", pozn. red.), no tak to stojí za to, aby tu boli. Koľkým? Šiestim, desiatim momentálne, však to sa mení z času na čas. A pokiaľ teda v tomto kontexte a o tom, že tu nie je pán poslanec Fico a predseda SMER-u Fico, ani nehovoriac.
No a posledná vec. Ja som žiadny volebný podvod nespáchal, pán minister Žiga, ja som sa tak ako vy zúčastnil parlamentných volieb, navrhla ma strana Sloboda a Solidarita, ktorej nie som členom, ani všetci vaši poslanci nie sú členom SMER-u - sociálna demokracia a dostal som 11 091 preferenčných hlasov, vy ste dostali o nejakých 900 viac, takže plus-mínus nám dali voliči takisto hlasov nám dvom, napríklad.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:35 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:35

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Košická klika je na strane pána premiéra Pellegriniho, to sa vedelo už skôr, o tom sa dosť veľa aj písalo, teraz sa to iba potvrdilo, ale k samotnej podstate odvolávania, ste, pán minister, nepovedali ani ň. A tou podstatou je neodvolanie štátnej tajomníčky Jankovskej, ktorá nie je členkou SMER-u, kandidovala za SMER do Národnej rady, bola zvolená, stala sa ministerkou a nikto nehovorí, že spáchala volebný (reakcia z pléna), štátnou tajomníčkou, ďakujem, nikto nehovorí, že spáchala volebný podvod, tak ako nikto nehovorí, že Robert Fico v roku 1998 spáchal volebný podvod, keď kandidoval za SDĽ, ale potom takmer celé volebné obdobie bol poslancom Národnej rady ako predseda SMER-u, ktorý prvýkrát kandidoval v parlamentných voľbách v roku 2002.
Takže argumentujte, obhajujte premiéra, to je fajn, Košice sú s premiérom, to vieme, ale nepoužívajte podpásové, podlé, a prepáčte, proste tupé argumenty, lebo to je nehodné aj vás ako ministra. Však máte naviac, pán minister, fakt máte naviac.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 20:35 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video