23. schôdza

26.1.2021 - 5.2.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:13 hod.

MUDr. CSc.

Peter Osuský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:07

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Pán minister, povedali ste, že rozdať všetkým respirátory alebo ohrozeným skupinám nestojí za to. Ale viac ako 4-tisíc mŕtvych nestojí za to, aby ste zmenili názor? Nestojí za to, aby ste zmenili názor a rozdali tie respirátory aspoň tým dôchodcom a ktorí sú na toto odkázaní? Nákup testov, čo by ste nedali ani psovi, to sú vyjadrenia vášho premiéra, no vtedy ste mali protestovať a nekúpiť tie testy. Ja si myslím, že to boli zbytočne vyhodené peniaze. Vtedy ste mali povedať, že nestálo to za to. Ale nie rozdať respirátory alebo nechcieť rozdať respirátory pre dôchodcov a pre ľudí, ktorí sú na to odkázaní, keď sme tu mali cez 4-tisíc mŕtvych.
Veríte, že trnavská firmička sa dostala k nákupom alebo k predaju testov štátu úplne náhodou? Ale toto neverí skoro nikto na Slovensku, pán minister. Tomuto neverí skoro nikto na Slovensku, že malá trnavská firmička s dlhom na Sociálnej poisťovni sa dostala k testom úplne náhodou.
A viete, čo ma mrzí? Z tej odbornej stránky na začiatku, ako ste začali, ste plynule prešiel do demagógií a útokov. Ja si myslím, že neni to hodné ministra.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:07 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:08

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ďakujem, pán minister, že ste vystúpili ešte v rozprave, aby sa dalo reagovať. Nie každý to robí, takže treba to oceniť.
Vy ste hovorili o tej jednej miliarde v tom rozpočte, teda hovorili ste o tom rozdiele tej prognózy rastu HDP, ale ja keď som si pozrel ten rozpočet, aj teraz som to skontroloval, tak na viacerých stranách to máte popísané ako rezerva na vyššie výdavky spôsobené COVID-19 alebo rezerva na negatívne vplyvy pandémie ochorenia COVID-19, takže ja to proste vnímam tak, že to sú peniaze, ktoré sú tam ako rezerva na to, keď bude potrebné nejakým spôsobom podporovať tú ekonomiku, stimulovať výdavky, ktoré neboli inak v iných kapitolách naplánované.
Čo sa týka toho samotného návrhu, ja som teda nezachytil, že by ste sa nejak vyjadrili k tomu obsahu, ktorý sme aj my spomínali, teda že tie respirátory my navrhujeme alebo teda pýtame sa, či by nebolo lepšie nakúpiť centrálne, aby sa tá cena stlačila, a potom rozdávať. Ja nehovorím, že to musí byť pre každého občana, ale máme tu tú kritickú infraštruktúru ľudí, ktorí sú, ľudia, ktorí sú v nejakom väčšom ohrození, čiže pre tých by som určite ja uvažoval, že by sme tie respirátory mohli dávať ako štát zadarmo, lebo nemyslím si, že to je až taký veľký výdavok, a sám ste povedali, že sme tu mali minulý týždeň zákon, kde sme sa bavili teda o oveľa väčších opatreniach.
A posledná vec, ja keď hovorím, že tá pomoc nie je dostatočná, ja tým nechcem kritizovať len vás alebo iba vás, pretože ja si uvedomujem, že vy by ste mali úplne inú východiskovú situáciu, keby aj tie predchádzajúce vlády vám nechali úplne iný výsledok hospodárenia, pretože, a naozaj, keď to porovnávame s Českou republikou a v tom stave, v ktorom bola ekonomika po tej prvej kríze 2009, tak vieme dobre, že keby sa tu hospodárilo naozaj efektívne a keby sa naozaj tie peniaze v dobrých časoch šetrili a nemíňalo sa na hlúposti, na rôzne sociálne balíky, tak, samozrejme, tú situáciu by sme zvládali oveľa lepšie. Takže neberte to ako kritiku len vás, ale je to naozaj kritika aj na tie predchádzajúce vlády.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:08 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:10

Anna Mierna
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredsedajúci. Ďakujem pekne aj teda pánu ministrovi, aj o tom, keď spomínal o spolupráci ministerstva financií, vlády, a teda aj samospráv.
Ja sa musím postaviť na tú druhú stranu, pretože ako dobre viete, tak ja som bola určite jedna z tých, ktorá po novembrovom testovaní si pýtala aj to druhé testovanie. Ja som za to, že aj táto pomoc, ktorá je v podobe úľavy DPH, nám vyjde, samosprávam, v ústrety. A verím tomu, pretože budem oponovať proti tomu, ako sme predtým hovorili o tom testovaní, že to testovanie skutočne potrebujeme. Dneska sme mali u nás takisto stretnutie samosprávy, bavili sme sa o testovaní žiakov, rodičov, učiteľov a vnímam aj teda reakcie rodičov a na facebooku. My budeme testovať okolo 1 500 detí, rodičov a učiteľov. A z toho možno, keď máme nejakých desať negatívnych reakcií, to beriem, že to musí byť. Ale ten zvyšok toho prijíma vlastne to, že zabezpečíme bezpečné prostredie a budeme vlastne otvárať tie školy. Uvidíme teda, aký to bude efekt. Ale v každom prípade aj toto vnímam ako krok v ústrety samosprávam a pomoc občanom. Chránime ich životy a zdravie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:10 hod.

Ing.

Anna Mierna

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:12

Richard Nemec

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:13

Peter Osuský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci.
Pán minister, je mi až tak trochu trápne, keď počúvam, ako sa musíš brániť s tým, proti tomu, že si premrhal 700-tisíc na pomoc demokratickým silám v Bielorusku. Ja len z momentov, v ktorých som bol priamo pri tom, si napríklad spomínam, že nám z veľmi vzdialenej Čínskej demokratickej republiky Taiwan poslali pred mojimi očami vybalených v skladoch 600-tisíc rúšok pre Slovákov a občanov Slovenskej republiky. Neviem si predstaviť, že by v taiwanskom parlamente bol minister financií dusený, že nejakým knechtom kdesi ďaleko, o ktorých nič nevieme, máme my Tajwanci sa skladať na nejaké rúška. To je obraz náš, obraz krajiny, ktorá žije roky rokúce a premrháva ich sem-tam na luxusné lavičky, viď Bagačka, na námestí z európskych peňazí. Čo by si tak mohli povedať Dáni, Holanďania, čistí prispievatelia, že týmto ľuďom my niečo sa máme skladať? Po jaké? Za čo? A my krajine, ktorá prechádza niečím, čím sme kedysi aj my prešli, máme drzosť povedať, že minister Heger minul 700-tisíc týmto spôsobom?
Keď sem prišli Rusi na tankoch, tak vtedy sa svet otvoril pre československú emigráciu a sotvakde v parlamente zaznelo, že čo máme tým odkundesom spod Tatier niečo my naše, z našich peňazí dávať. To je obraz toho, čomu čelíte, pán minister, a dobre čelíte. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:13 hod.

MUDr. CSc.

Peter Osuský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:13

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ešte raz mi dovoľte na záver tohto čítania sa poďakovať za rozpravu. Ja sa určite kritiky nebojím. Ak vás môžem poprosiť, kolegovia, kolegyne, prosím, keď aj reagujete či už vo faktických poznámkach na moje vystúpenie, chcel by som vás poprosiť, aby ste neprekrúcali moje slova alebo nevkladali mi do úst, čo som nepovedal. Pokojne reagujte na to, čo som povedal. Ale keď chcete citovať mňa, tak buď si poznačte citát, ktorý som povedal, alebo, alebo, prosím, dajte potom pozor, aby ste, keď si ho nepoznačíte, aby ste ho povedali správne, tak ako som to povedal.
Ja už len na záver možno pár takých drobností na vysvetlenie. Áno, tá rezerva, ako som povedal, pán Beluský, vznikla práve tým rozdielom tých prognóz. My už ju čerpáme na výdavky. Práve ako som hovoril, ten kurzarbeit, je dosť možné, že sa nám veľmi rýchlo minie, pretože práve tá pomoc podnikateľom v tejto, počas týchto mesiacov je, stojí stovky miliónov eur. Ale myslím, že je dobre investovaná a je nevyhnutná, preto sme sa rozhodli ju aj rozšíriť.
A už by som len možno kolegovi Ferenčákovi odkázal, nie je tu. Viete, to je tak, keď pán Ferenčák mi rozprával o tom, čo sme my mohli urobiť, ja by som veľmi rád toho urobil omnoho viac, keby sme mali tých 9 mld. eur, ktoré páni z predchádzajúcich vlád minuli nad rámec svojich vlastných plánov. Pretože ak by sa držali svojich plánov, ktoré teda neboli nejaké ambiciózne, tak sme mohli mať o 9 mld. viac a dnes by sme riešili omnoho viac, väčšiu finančnú pomoc. Prosím, nezabúdajte na ten dlh 60 % HDP.
Ja sa veľmi rád postavím pred vás s rozpočtom za minulý rok a s deficitom, ktorý vznikol. A budem rád, však som to aj robil, ale budem rád si obhajovať čísla, ktoré tam sú. Pretože to, že ten dlh vyletel, bolo postavené z dvoch dôvodov, ja som to tu vysvetľoval nejedenkrát, to ostalo na dvoch veľkých nohách, rádovo 3 mld. eur. Prvá trojmiliardová noha bola, bol zle postavený rozpočet na rok 2020, kde boli nedofinancované veci, boli zakamuflované veci na to, aby musel, aby splnil požiadavky vlastne alebo pravidlá v rámci európskeho priestoru. A zvyšné peniaze boli investované do pomoci podnikateľom, do nákupu ochranných prostriedkov počas prvej aj druhej vlny. Takže ja si za tými číslami stojím. Nebolo tam nič, čo by sme, čo by sme nejakou neefektivitou minuli navyše. Práve naopak, vďaka efektivite sme niektoré veci minuli menej, pretože sme boli schopní či už niektoré veci vyškrtnúť, alebo niektoré veci zefektívniť. Takže toľko k tým, toľko k tým číslam.
A na záver teda ešte raz vďaka, ak sa rozhodnete podporiť toto riešenie, je to rýchle riešenie, je to malé riešenie, ale myslím si, že nevyhnutné riešenie. Takže budem vďačný za vašu podporu. Pekný večer prajem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

4.2.2021 o 18:13 hod.

Ing.

Eduard Heger

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18:43

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Poprosím kolegynku a kolegov z finančného výboru, zajtra sa stretávame 8.45 hod. v našej klasickej miestnosti č. 31. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

4.2.2021 o 18:43 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:46

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, aby som svojím vystúpením povedal niečo o histórii referenda, a to aj z toho dôvodu, že kolegovia navrhli skrátenie volebného obdobia. Iniciovali, že ak neprejde, tak majú plán B a budú zbierať podpisy v uliciach, aby teda prezidentka vyhlásila referendum.
V roku ´94 poslanec SDĽ, predseda Združenia robotníkov Slovenska Ján Ľupták inicioval referendum, v ´98. HZDS pár týždňov pred parlamentnými voľbami.
Dovoľte mi citovať z literatúry: Vo všetkých prípadoch boli referendá prednostne využité, aby, ako mobilizačný nástroj politických strán, ktoré sa jeho prostredníctvom pokúsili zviditeľniť vlastné programové priority, vymedziť ich voči iným politickým stranám a zvýšiť tak vlastný volebný zisk. Pre daňových poplatcov vyšlo napríklad referendum v roku 2010 cca 7,2 milióna. Napríklad referendum o vyslovení nedôvery vláde, ktoré iniciovalo v roku 2000 HZDS, pán Robert Fico okomentoval alebo, respektíve referendum označil za čisto stranícku záležitosť HZDS.
Poďme si niečo teda povedať o kolegoch, ktorí tu vládli dvanásť rokov pred nami. Či majú vôbec morálne právo takto vystupovať. Spomeniem iba niektoré z mnohých káuz. Je ich tu minimálne tristo, ale toľko času nemám, aby som to tu čítal.
Napríklad kauza Slavkov. Vďaka korupčnému správaniu vládneho nominanta na Slovenskom pozemkovom fonde štát pri prevode pozemkov stratil takmer 1,5 mld. korún.
Kauza TIPOS. Slovensko poslalo schránkovej firme neodôvodnene vyše 16 miliónov eur.
Kvôli emisnej kauze Slovensko prišlo o zhruba 70 miliónov eur.
Firma blízka SMER-u predala vojsku za 18 miliónov euro vysielačky, ktoré nemožno použiť ani v ostrom boji.
Tých káuz je naozaj, naozaj veľmi mnoho, predsa len, ak bude mať niekto záujem, tak mu ich viem aj poslať. A myslím, že vláda SMER-u mala naozaj možnosť v najlepších časoch Slovensko niekam posunúť, no spravila pravý opak. Vládli tu 12 rokov a nepociťovali krízu, aká sa momentálne teraz deje na Slovensku. Naozaj je to najhoršia kríza od druhej svetovej vojny. Dovolím si povedať, že zlikvidovali a rozkradli všetky rezorty. Vďaka nim máme dnes v nemocniciach kritický stav, nakoľko zdravotníctvo namiesto podpory a technického vybavenia iba rozkrádali. Alebo odovzdávali súkromným spoločnostiam, napríklad Penta. Príkladom sú naše dnes mnohé nemocnice, či už spomenieme v Bratislave Kramáre, hej, Heydukovu, Ružinov, naozaj sú v stave mnohé ako v západných krajinách väzenia.
Nechali absolútne prázdnu kasu Slovenskej republiky a dnes idú kritizovať túto vládu. Vládu, ktorá nastúpila do najťažšieho obdobia od druhej svetovej vojny. Je absolútne farizejské, že naše štátne peniaze ste rozkradli, rozdali svojim ľuďom, no dnes, keď chýbajú v zdravotníctve alebo priamej pomoci občanom, firmám, podnikateľom, tak ako prví idete kritizovať.
Poďme ešte k bývalému premiérovi, ktorý všetky kauzy kryl a naozaj pred nimi zatváral oči. Lebo bol súčasťou 12 rokov vlády, s malou prestávkou. Cez eurofondy sa minula miliarda na informatizáciu verejnej správy. V Estónsku toto zvládli za desatinu týchto peňazí oveľa efektívnejšie.
Prvé dni pandémie nevedeli zabezpečiť respirátory, rúška, ochranné pomôcky ani pre lekárov. Keď už ich nakupovali cez Štátne hmotné rezervy, tak boli nakupované s obrovskými, obrovskými maržami. Boli to rádovo viac ako 80 %. Spomeniem obyčajné rúško FFP2, ktoré nakupovali zhruba za sedem euro, zatiaľ čo momentálne ich Štátne hmotné rezervy nakupovali za necelé euro.
15. 3. pán Pellegrini ako premiér pri 61 pozitívne testovaných na území Slovenska vyhlásil mimoriadny stav: "Zatvorené budú všetky maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami."
18. 3. pri 101 pozitívnych testovaných: "Núdzový stav rozšírený."
23. 3. 186 pozitívne testovaných: "Na prvom mieste človek a až potom ekonomika."
Ale už v opozícii, 1. 6. pri 1 522 pozitívne testovaných: "Vyzývam premiéra, aby zrušil núdzový stav."
K 13. 11., keď už bolo 83 796 pozitívne testovaných; za ten celý čas, nie v ten jeden deň, aby ma potom kolegovia nebrali za slovíčko: "Žiadam premiéra, aby zrušil zákaz zhromaždenia sa a otvoril aj ostatné prevádzky."
K 16. 11., keď bolo 87 276 pozitívne testovaných: "Zrušte núdzový stav!"
To je absolútne farizejské. Označil účinkujúcich v kampani, ktorí propagujú očkovanie, za hviezdičky, ktoré to robia buď pre peniaze, alebo navyše budú prednostne očkovaní.
Myslím si, že s týmto má pán Pellegrini, s rôznymi týmito PR, skúsenosť trošku inú. Ja vám poviem, keď dva týždne pred voľbami uverejnil nemenovaný časopis štvorstranový PR rozhovor s titulkom Nehrám sa na nič, rovnaký deň, ako vyšiel, na číslo mesačníka prišli z rezervy predsedu vlády peniaze na občianske združenie s názvom mesačníka, zhruba niekde okolo 50-tisíc euro by to malo byť. Takto bojoval bývalý premiér s pandémiou a takto sa tváril, že nič nevidí pri vybavovaní. Pri rabovaní štátu.
Poďme ešte k včerajšiemu výstupu kolegu z OĽANO pána Zajačika, ako ste ho tu dourážali a povysmievali sa mu, že mal nejakých tisíc hlasov, čo tu vlastne on robí a koho zastupuje. Áno, aj vy, pán Tomáš.
Ja vám poviem, v roku 2006 váš dnes šéfko mal 2 665 hlasov. Váš mnohonásobný minister Počiatek mal 575 hlasov, 575 hlasov mal. (Reakcie z pléna. Zaznievanie gongu.) Ja tomu, ja tomu rozumiem, že, samozrejme, zo štátnych peňazí sa nielen dobre rozdávalo svojim ľuďom, ale aj sa veľmi dobre robilo PR.
Pán Pellegrini, musím uznať ale, že ako marketingový ťah ste naozaj veľmi dobrý. Máte naozaj veľmi pekné fotografie, úsmev, vyjadrovanie, ale tu sme skončili. Chcem sa opýtať na vaše výsledky. Čo ste spravili ako minister školstva napríklad? Máme dnes, si myslím, že to v tých školách možnosť vidieť. Čo ste spravili ako predseda Národnej rady, ako vicepremiér pre informatizáciu?
Spomeniem, že úspešne ste minuli, úspešne, jednu miliardu eur, no aj tak tu beháme naozaj všetci s papiermi ako poštári po tých vládnych inštitúciách. V Estónsku za 10 % to spravili oveľa efektívnejšie.
Ale aby som nebol iba kritický, tak musím naozaj uznať, že vaším pokojným vystupovaním a príjemným úsmevom ste splnili úlohu kryť všetky kšefty.
Kolegovia, predsa len ste veľkí marketéri, ale skúsim vám dať možno takú malú radu. Neodporúčam vám ísť zbierať podpisy napríklad pred trenčiansku nemocnicu, kde vaši nominanti kúpili najdrahšie cétečko v strednej Európe. Napríklad určite vám neodporúčam ísť zbierať podpisy na východ Slovenska, kde podľa vás aj tak nič nie je, ale vaša nominantka pani Rošková brala dotácie na poľnohospodársku pôdu, napríklad betónové parkovisko, letisko, častokrát aj na cudzie pozemky. Určite tí farmári, ktorí tam boli častokrát aj zbití, vám to tiež nepodpíšu. Alebo určite ich nezbierajte medzi živnostníkmi Váhostavu, keď Váhostav tu v histórii staval najdrahšie diaľnice a dokonca ani živnostníci neboli za to vyplatení.
Nebudem zasahovať a nebudem zachádzať teraz do lesov, lebo chcem byť trošku korektný. Naopak, poradím vám, kde budete istotne úspešní: Dubnica nad Váhom, Ilava, Prešov, Leopoldov, a to konkrétne v ich ústavoch na výkon trestu odňatia slobody, kde oligarchovia a niektorí vaši známi dnes čakajú na rozsudok.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

4.2.2021 o 18:46 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:57

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Pán poslanec Krajčír, vy veľmi podceňujete náladu ľudí v spoločnosti. Ľudia sú tak znechutení a oprávnene nahnevaní, že spoliehať sa na vašom mieste, že sústavnou kritikou bývalých vlád zmeníte ich názor, na toto by som sa nespoliehal. Na toto by som sa isto nespoliehal. Oni chcú vidieť, čo teraz robíte pre nich. Ľudia majú krátku pamäť a vedia teraz, čo sa zlé deje.
A povedzme si na rovinu, v školstve, priamo na ministerstve, vzbura tých zamestnancov, nemôžte teraz vy kritizovať školstvo predtým a teraz je to možno ešte horšie. Nemôžte vy kritizovať predtým farmárov alebo že ako sa správali k farmárom, keď tu sme schválili zákon, že tých farmárov ničíme. Toto neboli dobré príklady. Veľa zlého, veľa zlého sa spravilo za predchádzajúcich vlád, ale treba ľuďom povedať, že toto, toto chceme pre vás spraviť a toto, toto pre vás robíme. Ale omieľaním dookola len toho, čo bolo predtým zlé a zlé a zlé a my sme tí najlepší, na to už ľudia nebudú zaberať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:57 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:58

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Krajčír, ja vám to skúsim vysvetliť. Ten váš príspevok z môjho pohľadu ako z pohľadu poslanca, ktorý nie je súčasťou ani súčasnej koalície a nebol ani súčasťou bývalej koalície, pretože vy ste rozprávali o tom, čo sa stalo v minulosti, teda kritizovali ste bývalú vládu. Na to máte, samozrejme, právo, ale my sa teraz rozprávame o zákone o skrátení volebného obdobia a ja by som skôr uvítal, keby ste nás presviedčali, prečo nemáme hlasovať za tento návrh, pretože vy ste kritizovali vládu a ja by som sa nevedel na základe vášho príspevku rozhodnúť, pretože ste ma nepresvedčili ani, či mám hlasovať za, alebo či mám hlasovať proti, lebo my teraz neskracujeme volebné obdobie bývalej vlády. Čiže to skôr berte ako v dobrom, lebo napríklad pani poslankyňa Zemanová to využila a porozprávala, čo SaS-ka teda vo vláde spravila. Možno aj vy ste mohli viacej porozprávať o tom, čo vaša strana SME RODINA urobila, určite sa máte čím pochváliť. Takže berte to ako takú konštruktívnu kritiku.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

4.2.2021 o 18:58 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video