25. schôdza

16.3.2021 - 1.4.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:09 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:50

Marek Krajčí
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo, aj všetkým kolegom za ich poznámky. Ja si tento čas dovolím využiť ešte raz na to, že nedovoľme prudké uvoľňovanie opatrení. Núdzový stav potrebujeme ešte preto, aby sa toto nedialo. Situácia v našich okolitých krajinách nám musí byť varovaním, lebo ináč sa situácia môže opätovne zhoršiť, čo by pre našich statočne bojujúcich a unavených zdravotníkov bolo pravdepodobne už nad ich sily. Vydržme, prosím, tieto sviatky len v kruhu svojich najbližších, zostaňme doma, pekné dni využívajme na prechádzky a športovanie v prírode v rámci okresu. Ak to dokážeme, čakajú nás po dlhých týždňoch reálne uvoľnenia a zdravotníkom by mohli vzniknúť kapacity aj na realizovanie vašich odložených operácií.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 19:50 hod.

MUDr.

Marek Krajčí

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 19:51

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážený pán minister, vážené kolegyne, kolegovia, ja by som si dovolila, skutočne sme už unavení, je veľa hodín, už sa tešíme na Veľkú noc, takže predsa by som si, inšpirovali ma vaše príspevky do rozpravy a niektoré tvrdenia, ktoré boli polopravdami, tak ja si dovolím už len skutočne len zopár poznámok na to, čo som si vypočula.
Po prvé, ako prvú poznámku, pán minister, ja skutočne súhlasím s tým a som rada, že si uvedomujete, že núdzový stav je veľmi vážny zásah do základných ľudských práv a slobôd. Obmedzenie pohybu, obmedzenie toho, že ľudia nemôžu napríklad odísť z okresu do okresu, kde majú niekde nehnuteľnosť, to nehovorím už ani o návšteve rodičov a tak ďalej, je to veľmi vážny zásah a ľuďom ešte veľmi vadí, že nemajú právo zhromažďovania. Áno, síce je, hrozí tam ako nákaza teda, teoreticky hej, ale ľuďom to už skutočne, vieme to pochopiť na určitý čas, ale takto dlhodobo, šesť mesiacov, je to už veľmi dlho.
Chcela by som ďalej podotknúť, že nebudem sa venovať teda testovaniu a podobne, ale budem sa venovať len tomu, či podporiť alebo nepodporiť predĺženie núdzového stavu. Pán minister, ma zaujalo, že ste hovorili, že práve od 1. októbra... (reakcia premiéra), pardon (reakcia premiéra), a však aj môžem aj pán minister, ale... (reakcia premiéra), áno, áno, prepáčte, prepáčte, pán premiér.
Veľmi ma zaujalo skutočne, že ste hovorili o tom, že práve od 1. októbra, kedy bol prvýkrát predĺžený, teda navrhnutý núdzový stav, ešte nie predĺžený vtedy, našťastie, že práve vtedy začali niekoľkonásobne rásť počty nakazených, pozitívnych, hej?
Teraz ja sa teda pýtam, keby nebol núdzový stav, tak nezačnú rásť? Ako to je? My nevieme skutočne, že z akého dôvodu začali rásť. Urobil sa núdzový stav a napriek tomu to išlo hore a stále to ide hore a od 1. októbra sa stav stále zhoršuje. Takže logicky ja uvažujem tak, že zrejme ten núdzový stav asi nemá až taký vplyv na to, aby sme pandémiu porazili. To je môj názor. Ako chemička môžem povedať jednu vec, že nemôžem si ja dovoliť povedať, že dali, že sme vyhlásili núdzový stav a tento núdzový stav, vďaka tomu núdzovému stavu riešime problém. Nie. Ja musím využiť minimálne dve možnosti, ak nie tri, a tie porovnať. Lenže my využívame stále jednu a tú istú možnosť.
Ďalej, zdá sa mi, že vláda skutočne za ten rok mohla už urobiť nejaké opatrenia a nie stále veľmi, by som povedala, že zľahčovať si situáciu a vyhlasovať a stále predlžovať núdzový stav a neriešiť tento problém. Pandémia bola v minulosti, pandémia je a pandémia aj bude. A čo keď táto pandémia bude trvať desať rokov? To budeme desať rokov v núdzovom stave? Áno, počuli sme teraz, že pripravujete nejaký pandemický zákon. Ešte otázne je, či bude dobrý a či bude účinný, ale treba niečo robiť a treba.
Čiže ja vám vytýkam jednu vec, že ste si to zľahčili a že ste jednoducho znepríjemnili ľuďom život, jednak na upretí im základných slobôd a práv, to je jedna vec.
Druhá vec, že ste poškodili týmto, veľmi ste poškodili ekonomiku aj ekonomicky ľudí.
Ďalej sú tu obrovské škody aj na zdraví, myslím tú duševnú stránku, pretože ľudia sú už skutočne zúfalí, áno.
A ďalšia vec je, úžasne, to tu aj málokto, bolo to tu raz spomenuté, jak ste poškodili naše deti. Veď deti nechodia rok do školy. To sú následky, ktoré jednoducho sa už nikdy nebudú dať odstrániť. Ja to vidím, ja mám už vnukov školopovinných a to je katastrofa. Keby som nemala teda tých vnukov v rodine, nemali sme malé deti, tak ani neviem. A viete, mnohí z vás možno nemáte tak malé deti, tak si to ani neuvedomujete. Takže toto je, toto je ďalší problém.
Chcela by som podotknúť, že hovoríme o tom, že tá pandémia je aj v okolitých štátoch. Áno, je to v podstate celosvetový problém, ale dovolím si tvrdiť, že tak zlé opatrenia, jak boli u nás, nie sú nikde v okolitých štátoch. Môj syn robí vo Švajčiarsku, deti chodia stále do školy, áno, v Rakúsku detto, sú malinké prestávky, dá sa na dva týždne, na mesiac, ale nie rok. Toto sú veľmi, veľmi... a toto ja vám vytýkam. A preto si myslím, že už predlžovanie núdzového stavu je už neprijateľné a je neúnosné. Treba jednoducho sa zamyslieť a urobiť opatrenia a súhlasím skutočne s pánom Viskupičom, s kolegom Viskupičom, že treba to operatívne riešiť.
A jedno vám musím povedať, pán minister, pán premiér, prepáčte, musím vám povedať jednu vec, že ľudia čakali, včera čakali, že Ústavný súd nepotvrdí ústavnosť predlžovania, a dnes čakajú, že sa ten núdzový stav nepredĺži. To vám hovorím, bude tu obrovské sklamanie a ja neviem, ako to unesiete. My sme v podstate, nás do týchto lavíc poslaneckých dostali ľudia. A my musíme počúvať tých ľudí a my musíme robiť to, čo si oni prajú. My sme tu v podstate, my robíme službu pre našich občanov a nemôžeme sa tu hrať na nejaké opozičné a koaličné vojny a si tu vykrikovať a urážať sa. Veď tu ide, tu ide o celý národ, tu ide o zdravie ľudí. A toto zľahčovanie, že si to, a hlavná vec, že bude, a čo si dovolil koaličný mať iný názor a že koaličný ako nesúhlasí... no pardon! Však sme tu slobodní poslanci a každý podľa, má voliť podľa svojho vedomia a svedomia. Takže toto ja nechápem.
A toto povyšovanie jak takú posvätnú kravu, že koaličná zmluva a koaličný nemôže hlasovať s opozičným, aj keď to je vynikajúci návrh, toto je choré, toto je vadné a ja skutočne vyzývam občanov, aby si toto dobre všimli a v budúcich voľbách potom volili len občanov, ktorým pôjde skutočne o ich blaho, o to, ako bude náš štát vyzerať, naša republika, a nie o to, že či sme koaliční, opoziční a kto z toho má aké výhody. Toto by som chcela, ako na koniec by som chcela teda ešte zdôrazniť.
Myslím, že z tých poznámok, lebo zákon som teda nečítala, ale je to jedno, ide tu o princíp, či ideme podporiť alebo nejdeme. Akým... ak je ten zákon... to už je skutočne pre mňa druhoradá vec.
A ešte by som chcela predsa ešte jednu poznámku, jak mám ešte dve minútky, tak chcela by som povedať jednu vec. Skutočne to je tu veľmi dôležité, aby sa ľudia liečili. Poslať ľudí do karantény a čakať doma, že či to prekoná alebo neprekoná, keď už je veľmi zle, ísť do nemocnice a väčšinou už neni im pomoci, tak to je absolútne scestné. Skutočne tu chýba... a liečiť, to znamená, treba im dať lieky, tak treba zohnať tie lieky. Treba ich nakúpiť, tie lieky.
A k testovaniu. Prosím, testujme sa, ale netestujme sa tak, že tým testovaním sa poškodzuje naše zdravie, jak mne poškodili zdravie, po prvé, aby to nebolo, jak hovorí pán minister, bývalý pán minister Krajčí, že áno, je to nepríjemné, tak nech to nie je nepríjemné, áno, a nech to nie je zdraviu škodlivé, teda, respektíve poškodzujúce zdravie. Tak kúpte také testy, ktoré jednoducho nebudú nepríjemné, a ľudia sa budú dať testovať a nie tak, aby sa pri tom testovaní nakazili. Na to ste vláda, dostali ste tento mandát, to je vaša úloha. Nemôžeme my za vás tu hľadať riešenia a navrhovať riešenia, jak tu jeden kolega povedal. To je úloha iných a zodpovednosť.
Ja na záver ešte chcem povedať, pán premiér, že ja chápem, že je to obrovská zodpovednosť vlády. Je to veľmi nepríjemná situácia, je to veľmi ťažké. Ale, bohužiaľ, vy ste sa na to dali, súhlasili ste, vláda, a vašou psou povinnosťou je túto ťažkú situáciu riešiť, ale nie na úkor občanov. Toto by som vás chcela poprosiť. (Reakcia z pléna.)
No ja, ja vám ďakujem veľmi pekne a všetkým prajem príjemnú, teda veľmi pekné, krásne, veselé, neviem či, ale veľkonočné sviatky. Ďakujem pekne. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

1.4.2021 o 19:51 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:01

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Ďakujem veľmi pekne. Pani poslankyňa Sulanová, ja vás vnímam ako takú serióznu pani a normálne ma zaskočil váš emotívny prejav, a preto na také upokojenie vám chcem zaželať šťastné a veselé sviatky.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:01 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:02

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Magduška, výborný prejav a... (reakcie z pléna), naozaj aj z pohľadu tvojej odbornosti... (Výkriky z pléna. Zmĺknutie rečníka.) Ja počkám. (Reakcie z pléna. Vstup predsedajúceho.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
(Povedané súbežne s rečníkom.) Poprosím o pokoj v sále...

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
(Povedané súbežne s predsedajúcim.) Čím dlhšie budeme čakať, kolegovia, tým lepšie pre Slovensko, že sa tento váš nezmyselný núdzový stav nepredĺži dnes. Ja budem len rád. (Výkriky z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
... pokoj v sále, poprosím vás, neprekrikujte sa! (Reakcia z pléna: "Nemá rúško, nemá rúško!") Neprekrikujte sa, prosím vás.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Malé deti v škôlke. (Povedané so smiechom.) Malé deti v škôlke za poslanecké platy. Vás nemusí trápiť moje rúško, priatelia! (Výkriky z pléna.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec...

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Keď vás to trápi, tak si dajte xanax.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, neurážajme sa!

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
(Povedané súbežne s predsedajúcim.) Pán podpredseda, tak nech ich to netrápi,

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
(Povedané súbežne s rečníkom.) Poprosím vás navzájom.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
(Povedané súbežne s predsedajúcim.) ... nech tu nevykrikujú.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
(Povedané súbežne s rečníkom.) Kolegovia majú pravdu, že máte nesprávne....

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
(Povedané súbežne s predsedajúcim.) No však to je v poriadku, tak keď ich to trápi, nech si dajú nejaké tabletky na to.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
(Povedané súbežne s rečníkom.) ... nasadené rúško, takže poprosím vás, aby ste ho, alebo respirátor, neviem, čo to máte.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Neviem, čo to je, nejaká handra, čo tu musíme nosiť všetci.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Poprosím vás, aby ste si ho nasadili poriadne.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Ďakujem, ďakujem, za... (Výkriky z pléna.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Ďakujem pekne.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Ďakujem pekne za výborný príspevok.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Vráťte, prosím, čas pánovi poslancovi.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Ďakujem, pán podpredseda.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Nech sa páči.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Ďakujem, pán podpredseda.
Takže, Magduška, ďakujem za výborný príspevok, kde aj z pohľadu tvojej odbornosti si to veľmi dobre povedala tu tým poslancom a poslankyniam, ktoré nechcú počúvať, nechcú počúvať, pretože ja rozumiem, že im je nepríjemné počúvať, že nielen opozícia, ale to, čo dnes hovorí opozícia, to hovoria aj ľudia na ulici, tí ľudia, ktorí ešte vôbec na tú ulicu môžu vyjsť. Takže oni sú z toho podráždení.
A ja chápem, že koalícia je z toho nie nadšená a že prvý deň takzvanej novej vlády si takto nepredstavovali. No, ale je to ich vizitka, je to ich, je to ich robota a oni dostanú potom hodnotenie za to, ako tu devastujú Slovensko a ako proste svojimi nekompetentnými opatreniami dokážu len obmedzovať osobné a základné slobody ľudí, ale v podstate nezlepšujú vôbec ani úroveň liečenia v nemocniciach, ani úroveň prevencie tých ľudí, aby neochoreli, a tí, čo ochorejú, aby do nemocníc nemuseli ísť. Jednoducho ten stav celkovo neposúvajú k lepšiemu.
Nezmyselná kritika z ich strany voči nám v opozícii je už úplne výsledkom alebo prejavom ich totálnej politickej neschopnosti, pretože vláda nie je na to, aby kritizovala opozíciu, vláda je na to, aby riešila situáciu, aby vládla v štáte a aby možno počúvala opozíciu a niektoré veci, ktoré stoja za to, si zobrala. Ale nie na to, aby sa vyhovárali, že opozícia kritizuje. Lebo to je prirodzene úlohou politickej opozície, aby hľadala chyby na vláde, aby hľadala chyby, ktoré proste by sa dali spraviť inak. A keď my im donekonečna hovoríme, že zanedbali prevenciu, keď im hovoríme donekonečna, že riešenie nie je likvidovať občanov v ich právach, ale riešenie je zlepšiť starostlivosť v nemocniciach a zlepšiť prevenciu a úroveň toho, aký prístup majú občania k vitamínom a k podpore pohybu a zdravého životného štýlu, tak to ako keby sme na stenu hrach hádzali.
Takže ešte raz veľká vďaka za celé Slovensko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:02 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:03

Ján Herák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci.
Pani poslankyňa Sulanová, vám absolútne nezáleží na zdraví občanov, jedine vaše vystúpenie považujem za vyslovene po-li-ti-kár-če-nie. Ohradzujete sa tu okolitými krajinami alebo teda krajinami, ktoré sa nachádzajú vôbec vo svete. Vôbec viete napríklad, ako fungovali podmienky a opatrenia v Dubaji? Zbytočne len klamete, pri všetkej úcte, a zavádzate. Keď napríklad niekto v Dubaji chcel ísť nakúpiť do potravín, musel sa normálne nahlásiť cez register a nie tak, ako to je u nás. Čiže niektoré tie opatrenia sú ešte stále alebo boli benevolentnejšie. Čiže toto je naozaj obrovské klamstvo.
Niekto z poslancov tu spomenul, že pokiaľ vám nezomrie niekto z blízkej rodiny, tak si neuvedomíte absolútne závažnosť situácie. Pri všetkej úcte, naozaj, ohradzujete sa, že vy počúvate vašich voličov, vašich občanov. Áno, treba počúvať svojich občanov, s tým absolútne súhlasím, ale v tomto prípade, keď sa predlžuje núdzový stav, tak tu je pandemická komisia, sú tu odborníci, ktorých treba naozaj počúvať pre prospech a zdravie všetkých občanov.
Vyzývam nakoniec všetkých poslancov, aj koaličných, aj opozičných, pani poslankyňa, čiže aj vás, aby ste zahlasovali skutočne pre prospech občanov Slovenskej republiky. A ešte raz opakujem a podčiarkujem, netreba si z toho robiť naozaj dobrý deň. Netreba zavádzať a politikárčiť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:03 hod.

Mgr. PhDr.

Ján Herák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:07

Milan Vetrák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Bolo tu spomínané, že pani poslankyňa spomínala, že teda snaží sa vnímať a počúvať ľudí. Len otázka je, pani poslankyňa, či tým ľuďom sa snažíte aj vysvetliť, keď napríklad pandemická komisia, ktorá je zložená z odborníkov, odporúča predĺženie núdzového stavu. To im nadávate na tú pandemickú komisiu alebo ich, im snažíte sa vysvetliť, že tam sú odborníci, ktorí tomu rozumejú, možno na rozdiel od tých bežných ľudí, a je to v poriadku?
Keď Ústavný súd rozhodol, že núdzový stav a jeho predĺženie je v súlade s ústavou a je zákonné, vy ste s nimi nadávali na ten Ústavný súd? Vy ste ich podporovali v tom, že áno, ten hnusný Ústavný súd, to je strašné, čo spravil, alebo ste im snažili sa zvyšovať právne povedomie a vysvetliť im, že prečo tak je to správne. Lebo aj od vás závisí, od toho, ako tí ľudia budú dodržiavať tie opatrenia, ale možno na to tak nemyslíte. Možno si robíte, čo chcete, a váš názor povyšujete nad názor pandemickej komisie aj Ústavného súdu. Ale o tom nie je práca poslanca.
A ďalšie veci. Pandemický zákon, niektorý tu hovoril o pandemickom zákone, vidím tu aj iných poslancov. To nie je žiadny zázrak, tí, ktorí ste sa tomu venovali a videli ste český pandemický zákon, no, som zvedavý, ako bude vyzerať ten náš, keď ho niekto navrhne. Pretože dobre, nebude to robiť hygienik, bude to robiť minister zdravotníctva alebo ministerstvo a všetko bude môcť zakázať okrem v podstate slobody pohybu. Ale všetky tie opatrenia, zákaz prevádzok, testovanie, to všetko sa dá robiť aj podľa pandemického zákona. To, čo ľuďom vadí. Čiže potom im to už nebude vadiť, keď bude pandemický zákon? To bude nejaký zázrak, ktorý tuná nás z toho vytrhne? No o tom silne pochybujem.
A celospoločenská zhoda. To budeme hľadať celospoločenskú zhodu, aj keď budeme zvyšovať dane? Keď budeme robiť všetky negatívne opatrenia? To potom k čomu sa dostaneme takýmto spôsobom? Veď to je, to je nezmysel!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:07 hod.

JUDr. PhD.

Milan Vetrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:09

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Veľmi správne tu zaznelo, že tu ide v podstate o medicínsky a právnický problém. V oblasti medicíny sa budem vždy skôr riadiť odporúčaniami absolventa skutočnej, reálnej lekárskej fakulty, napríklad pána Mareka Krajčího, ako nejakého facebookového doktora Bromhexin and vodka.
Čo sa týka oblasti práva, dám si povedať od kolegov Vetráka alebo Dostála, a nie od nejakého mladíka, ktorý kedysi tak intenzívne hlásal do sveta svoju túžbu po splynutí s Alahom či obcovanie s Alahom.
Pred nami sú veľkonočné sviatky. Je to najväčší kresťanský sviatok, ale ako sviatky blížiacej a prebúdzajúcej sa jari a prebúdzajúcej sa prírody ju oslavujú aj neveriaci. Tieto sviatky sú spojené u nás s mimoriadnou mobilitou, mimoriadnou intenzitou stretávania sa ľudí, rodinnými návštevami, polievačkami, šibačkami, preto sa domnievam, že akékoľvek uvoľnenie opatrení teraz práve v tejto predveľkonočnej dobe by malo mimoriadne tragické následky. A kvôli tomu prosím všetkých váhajúcich koaličných, ale aj opozičných poslancov, aby zvážili a napriek tomu, že chápem ich výhrady, aby predsa len zahlasovali za predĺženie núdzového stavu. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:09 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:10

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolegyňa, kolegyňa Sulanová, napriek tomu všetkému, čo ste tu povedali, panie poslankyne a páni poslanci z vládnej koalície, tu povedala myšlienku, ktorá tu ešte nezaznela. (Zaznievanie gongu.) A síce, že máme počúvať ľudí, ktorí nás tu dostali do parlamentu, vďaka ktorým tu dnes sedíme, vďaka ktorým tu dnes môžme rozhodovať, že sa treba spýtať aj ich na názor. A verte mi tomu, že keby ste sa dneska spýtali ľudí na uliciach, čo si myslia o týchto vašich šialených opatreniach a čo si myslia o vašom predlžovaní núdzového stavu, tak by to nebolo nič pekné. A keby tu teraz mohlo byť referendum o tom, či predlžovať alebo nepredlžovať núdzový stav, tak za päť minút celý ten váš slávny núdzový stav skončí.
A preto ja hovorím, že my poslanci, a tak ako to povedala pani Sulanová, my poslanci tu naozaj nie sme na to, aby sme tu presadzovali nejaké svoje osobné záujmy, ale sme tu na to, aby sme slúžili národu, slovenskému národu a všetkým slušným občanom Slovenskej republiky.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:10 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:11

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Sulanová, ďakujem za váš prejav. Oni si aj tak neuvedomujú to, čo, ako budú hlasovať. To si musíme... (Smiech v pléne.) Je to pravda, nesmejte sa. Po tom roku, ako sme tu v parlamente, som si všimol, že vy nie ste poslanci, vy ste iba obyčajné hlasovacie automaty, že hlasujete iba tak, ako vám prikážu. (Reakcie z pléna. Zaznievanie gongu.) Vonku na chodbe sa rozprávate, že ani by ste to podporili, ani by ste to nepodporili, a tu hlasujete úplne opak. (Reakcia z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec Pročko, poprosím vás, nevykrikujte. (Reakcia z pléna.)

Medvecký, Andrej, poslanec NR SR
Na Pročka sme si...

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, poprosím...

Medvecký, Andrej, poslanec NR SR
Na Pročka sme si už zvykli, aj tak to je obyčajný, neviem čo. (Výkriky z pléna.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Pán poslanec, poprosím vás...

Medvecký, Andrej, poslanec NR SR
Budem s vami behať po námestí, vy šašo jeden! (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:11 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:13

Ľuboš Krajčír
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pani kolegyňa Sulanová, povedali ste to veľmi dobre a máte pravdu. Vy naozaj nemáte žiadne riešenie a naozaj je to iba kritika bez akejkoľvek zodpovednosti z vašej strany. Riešenia, ktoré ste v minulosti alebo teda nejakým spôsobom ponúkali, to bolo najprv, že žiadna korona neexistuje, potom ste prišli s tým, že rúška sú iba šikana, potom váš šéf prišiel s tým, že nejaký bromhexín s vodkou si má namiešať a nejakú dávku si dať a podobne, že toto lieči. Potom ste prišli s tým, že neschopnosť očkovania a celého systému vlastne toho, čo ste na začiatku vôbec popierali, že to je teraz zlé.
Prepáčte, pozrite sa, od dnešnej polnoci v Rakúsku bude absolútne tvrdý lockdown. Áno, na chvíľu tam ľuďom dali nadýchnuť, na chvíľu sa tam otvorili prevádzky, služby, ale toto je výsledok. Toto je výsledok toho, keď je to nekontrolovateľné. Ja vás veľmi pekne chcem poprosiť, nevytĺkajte na tomto politický kapitál. Hľadajte si akékoľvek iné témy. Tu sa zomknime a chráňme ľudské životy a ich zdravie.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

1.4.2021 o 20:13 hod.

PhDr.

Ľuboš Krajčír

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video