35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:11 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:11

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán podpredseda, za slovo. Budem reagovať.
Tak, Miro Suja, naozaj súhlasím, je to tak.
Marian Kotleba, ďakujem za pochvalu, ale vidíme, čo tieto vlády, alebo teda konkrétne táto vláda za posledný rok dokázala spraviť. A zabudol som ešte doplniť, že ak by to išlo veľmi do úzkych a mal by tento zákon prejsť, tak, samozrejme, SME RODINA tento zákon môže ešte, môže ho ešte vetovať.
Pán poslanec Krupa, neviem si predstaviť, že či pána generála, ktorý je zároveň aj minister, či ešte jeho môže niekto ovládať, tak potom si myslím, že tento zákon je asi priamo z jeho dielne alebo mu to niekto nakázal. Ja keby som bol generál a ešte k tomu aj minister, tak mňa by určite nikto nemohol ovládať.
Stano Mizík, celkom si ma pobavil, doprial by si mu.
Rasťo Schlosár, vidíme, že podľa tohto, aké kompetencie môže mať Mikas, ktorého si len tak niekde dosadia a ktorý hovorí o tom, že on sa v tejto funkcii musí udržať, pretože takýto plat by už v živote nikdy nemal, a vydrží tam čo najdlhšie, tak to je veľmi úbohé. A takýto človek bude rozhodovať o budúcnosti mojej, tvojej, mojich rodičov a nebodaj ešte aj moje deti, to je strašné, čo sa tu už deje.
Pán Szőllős, tie zákony, ja som hovoril o tom, že tie zákony sú často nejasné. Sú podávané tak, že dokáže sa právo ohýbať. Tie zákony by mali byť jasne dané, aby človek, ktorý si prečíta ten zákon, vedel, o čo konkrétne v tom ide, pretože vy tu súdite ľudí za zákony, ktoré sú úplne nejasné, a nedá sa z nich absolútne nič vyčítať.
Andrej Medvecký, ďakujem ti pekne a, pani Vaľová, diskriminácia, zneužívanie a vydieranie, to je vizitka celej tejto vlády, nielen tohto zákona.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:11 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:14

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, na úvod odovzdávam pozdrav od jednej pani protestujúcej. Pozdravuje pána Kollára a žiada ho, aby pustil ľudí na balkón. Tá pani sa volá doktorka Janka Kollárová.
A teraz k tomuto zákonu. Táto vláda predkladá šialene obludný návrh zákona, ktorý zavádza, resp. vytvorí absolútne ideálne podmienky pre totálnu kontrolu obyvateľstva. Spustí to vtedy, keď jej to bude vyhovovať. No a kedy to bude? No vtedy, keď tejto vláde bude prihárať pod zadkom. Táto vláda nás dostáva priamo na hranicu čínskeho sociálneho kreditu. Možno aj niekto o tom niečo vie, keď nie, nech si to naštuduje. A to je strašné, zvlášť keď človek pozná reálne dôsledky tohto pekelného systému.
Tento návrh je vágny, je ako plastelína, ktorá sa dá vytvarovať, vymodelovať do hocijakej formy. Prispôsobiť sa dá tak, aby to bolo vhodné pre vládnucu partičku, a tá partička si tú plastelínu prispôsobí na daný tvar. Ako som povedal, budú to obmedzenia nielen pri športových podujatiach, kultúrnych podujatiach, budú to obmedzenia hlavne pri protestoch proti tejto vládnej, vládnucej kamarile.
A o čom je ticho? No do tejto barbarskej veci, do tohto paškvilu sa úplne v pohode vojde aj doprava, autobusy, trolejbusy, električky, ľudia sa tiež zhromažďujú na nástupištiach autobusových, električkových, trolejbusových i vlakových. Sú aj čakárne, aj tam sa to dá aplikovať. Ľudia sa zhromažďujú aj na súkromných akciách, na svadbách, pohreboch, na omšiach. A na základe skúseností, skúseností zo života, ako to už bolo pri tejto aj predchádzajúcej, Matovičovej vláde, je na 100 % isté, že sa to bude aplikovať pri najväčších sviatkoch, to je pri Vianociach, Veľkej noci a Pamiatke zosnulých. Toto nám bývalá vláda skazila, zničila. Táto vláda a tiež aj nástupkyňa po Kiskovi a po Kiskovej koze v prezidentskom paláci, možno ešte teraz sa zbierajú bobky v tomto paláci, pani Čaputová, dokázali v rámci svojej úplne šialenej kampane zneužiť aj návštevu pápeža.
Pán Ježiš chodil medzi nakazených, malomocných, pán Ježiš ľudí spájal. A čo sa deje u nás? Táto banda nedovolí zdravým ľuďom ísť ku pápežovi a zaočkovaným, ktorí ho môžu nakaziť, lebo oni môžu prenášať vírus, tým hej. Ježiš ľudí spájal. Táto vláda koná, žiaľ, ako Satan. Rozdeľuje ľudí. Toto je taktika Satana. Zavádza sa GreenPass. Hej, človeče, nemáš tento pas? Si nikto. Fuk, nič. Nenakúpiš, nedostaneš sa nikam, nepocestuješ.
Táto neomarxistická kamarila má v rámci svojho pekelného plánu svoju taktiku, techniku, metódy práce a postuláty. Technika a jej realizácia je najdôležitejšia pre túto partiu, pre túto bandu, si dovolím povedať.
Obsahuje po prvé klamstvá. Klamstvá napríklad o nosení rúšok. Budú len žiaci druhého stupňa nosiť, ale už aj potom prvého stupňa, stále sa to menilo. Po druhé znevýhodňovanie. No nemáš pas, nemôžeš nič predsa. Po tretie kolektívna vina. Vy, práve vy ste na vine, nezaočkovaní, vy, čo ste sa nemohli dať zaočkovať. Vy, čo ste zdraví, ste na vine. Po štvrté zastrašovanie. Nezaočkuješ, prídeš o prácu. Pôjdeš tam a tam, choď, keď sa nezaočkuješ. To sa už deje teraz, ešte ten zákon ani nie je schválený. Ešte nie sú ani zelené pasy a už ľudia sa musia očkovať. Už to bolo spomínané, nebudem to rozoberať.
O klamstvách, zvýhodňovaní, o kolektívnej vine, zastrašovaní a manipulácii naozaj by sa dalo veľmi veľa hovoriť. O každom ale jednom z týchto piatich bodov, ktoré som spomenul, to už bolo mnohokrát povedané.
A čo na záver, kolegyne a kolegovia? Globalisti a ich domáci sluhovia a ich špinavé lži médiá využívajú tento COVID ako nástroj na rozvrátenie tradičnej spoločnosti a nastolenia najtvrdšej neomarxistickej zvrátenej totality. Tento návrh zákona je toho absolútnym dôkazom.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

24.7.2021 o 16:14 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:19

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Stano, ďakujem za tvoje vystúpenie. Ešte pred necelým rokom bola informácia o tom, že bez očkovania, resp. bez dokladu o tomto očkovaní, sa nikde človek v podstate nedostane, označovaná mainstreamovými médiami, ale aj koaličnými politikmi ako hoax. Ako konšpi... Ďakujem pekne, ako konšpiračná teória. A prešlo pár mesiacov - a máme to priamo v návrhu zákona. Máme to priamo v tomto návrhu zákona, ktorý už druhý deň sa prerokováva v Národnej rade.
Našťastie čoraz viac ľudí, čoraz viac občanov Slovenskej republiky už vidí toto nebezpečenstvo, už vidí, že to speje k povinnému očkovaniu, už vidí, že to speje k absolútne totalitným opatreniam, a o tom svedčia aj, alebo svedčí už aj dvojdňový, dvojdňový protest pred budovou Národnej rady, dvojdňový protest, spontánny protest občanov. Toto tu naozaj v histórii Slovenska ešte nebolo, aby ľudia dva dni aj celú noc proste bojovali pred budovou Národnej rady za svoju slobodu, za slobodu svojich detí, pred budovou Národnej rady, ktorá má prijímať zákony na podporu a prospech národa. Ale ľudia vidia, že tento zákon by bol na totálne ušliapanie národa, na totálne zničenie národnej slobody, a preto sú tu. Tí ľudia tu nie sú preto, že by nemali čo robiť alebo, že by nevedeli lepšie investovať svoje peniaze, svoju energiu.
Oni sú tu pre tu... preto, že vedia, že sa láme chlieb, že sa láme chlieb a že keď sa to teraz zlomí a nechajú to tak, tak potom budú mať výčitky, pretože kolotoč sa už nezastaví.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:19 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:21

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Stano, dobre si to povedal. Na základe tohto zákona budú môcť ohýbať právo na maximum, pretože budú môcť ohýbať právo v školách, materských školách, vo verejnej doprave, nejakých kultúrnych strediskách, tak ja som veľmi zvedavý, čo to celé spôsobí. Či budú týmto zákonom chcieť odobrať ústavné právo na vzdelanie, napr. na prvom stupni alebo v predškolskom zariadení, chcem si to, teda nechcem, aby sa to schválilo, samozrejme, ale nechcem si to ani predstaviť, čo to môže spôsobiť. Pretože ak Mikas vydá vyhlášku, že do predškolského zariadenia budú môcť chodiť deti iba rodičov testovaných alebo rodičov očkovaných, a títo rodičia to odmietnu, čo potom, kto o tom rozhodne? Veď Ústavný súd o tom už nemá ani právomoc rozhodovať, tak ste si zmenili ústavu. To je teraz. Čo bude za rok, čo bude za dva s týmito nápadmi, ktoré chrlí vládna koalícia zo dňa na deň?
Zo dňa na deň vedia zadlžiť štát o milióny, zo dňa na deň tu dajú zákon na zrýchlenie... konanie. A čo bude ďalej? Ako chcete pokračovať takto? Veď tí ľudia, aj čo sú vonku, im to nie je jedno, oni sem neprišli len kvôli tomu, aby vás podporili, ale prišli kvôli tomu, že sa im to nepáči, aké zákony predkladáte, čo robíte, že im siahate na ich práva, na ich slobody a kvôli vám tí ľudia prišli o prácu, a ak tento zákon prejde, tak tým viac bude nezamestnaných.
A najsmutnejšie na tom je, že sám zamestnávateľ im povie, daj sa zaočkovať, keď sa nedáš, je mi to ľúto, na tvoje miesto čaká iný.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:21 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:23

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Stano, keď som ťa počúval, tak mi napadlo len jedno, že čo najlepšie teda sedí na túto vládu a týchto vládnych poslancov, že majú oči a nevidia, majú uši a nepočujú. My tu už niekoľko mesiacov rozprávame veci, ktoré keď prvý raz hovoríme, tak nás označujú, že sme konšpirátori, že šírime hoaxy, ale čo je najhoršie, a nikto z nás si to neželá, že to, čo hovoríme, to, pred čím varujeme, sa nám v konečnom dôsledku potom potvrdzuje, že sa to nakoniec aj napĺňa. Ja spomeniem len jeden taký príklad za všetky.
Áno, my sme hovorili v podstate od začiatku, že ten vírus ako taký je umelý. Nebavme sa tu teraz o tom, že či unikol z laboratória, či ho niekto úmyselne pustil, ale jednoducho, že je umelý. No a tieto slová sa čoraz viacej potvrdzujú, napr. relatívne nedávno dvaja americkí vedci špičkoví, Dr. Steven Quay, držiteľ 87 medicínskych patentov, autor viac ako 360 odborných publikácií, ktorý je radený medzi top 1 % svetových vedcov na svete, a jeho kolega, Dr. Richard Muller, emeritný profesor fyziky na prestížnej kalifornskej univerzite Berkeley, konštatovali, že na 99,8 % je pravdepodobnosť, že ten SARS-CoV-2 pochádza z laboratória a len 0,2-percentná pravdepodobnosť je, že je prírodného pôvodu.
Konštatovali to, čo hovorili mnohí predtým, vysmievali sa mnohí tej, tej českej molekulárnej genetičke Soni Pechovej, dokonca vyfabrikovali nejaké obvinenia, zrejme nejaké finančné machinácie, len aby pošpinili jej meno. Teraz, keď to počuli od tých špičkových vedcov, keď aj oficiálna americká vláda už s tým pracuje ako s nejakou teóriou, že naozaj je to zrejme umelé, Čína začína mať z toho problémy, tak jednoducho teraz, teraz sa len napĺňajú tie naše slová.
Ja sa nechcem dožiť toho, že sa naplnia aj tie nejaké ďalšie naše slová, možno o tej čipovej totalite.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:23 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:25

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Stano, s tvojím príspevkom sa nedá nič iné, len súhlasiť. To isté rozprávali aj o dobrovoľnom, dobrovoľnom testovaní. Ako to skončilo? Nič dobrovoľné nebolo.
To isté bude aj s očkovaním, budú rozprávať alebo rozprávajú, že je to dobrovoľné, a už teraz vydierajú ľudí, že ak sa nedajú zaočkovať, tak prídu o svoje zamestnanie. Ako sme to dnes počuli u vojakov, tak mi pár ľudí aj písalo, že ich zamestnávatelia im už dali teraz príkaz, že ak sa nedajú zaočkovať, tak ich jednoducho vyhodia zo svojho zamestnania.
Toto my nemôžeme dovoliť v žiadnom prípade.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:25 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:26

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega, stále rozprávame o tom, že ten zákon je nejasný. Ja by som bola veľmi rada možno, keby pán minister Lengvarský vystúpil a nám ten zákon vysvetlil, aby trošku tu tak nesedel, že sedí tu, sedí, aby nás vypočul, ale my by sme boli radi, aby sme s ním mohli diskutovať.
Čo sa týka, keď tu pán kolega Žiak vykrikoval po mne, aby som možno nedokončila svoju rozpravu, dobre, že odchádza, tak opäť prečítam. Spoločnosť Egotext, s. r. o., prijala za účelom zamedzenia šírenia COVID-19, ešte neplatí ani táto vy... ani tento zákon, ani vyhláška, že ľudia musia prísť do fabriky s účinnosťou do, od 9. 8. zaočkovaní, musia mať PCR test a podobne. Viete čo, jedná sa o šičky. Tie šičky nemajú peniaze na to, aby si tie testy platili. Prečo im nezaplatíme teraz tie testy, keď za bývalých čias sa testovalo hajlom-tajlom aj zdravých ľudí, keď už raz sme my za svoje dane tieto testy nakúpili, a tieto testy sme zaplatili. (Ruch v sále.)
Prosím vás, prestaňte, pán Žiak, tu provokovať dneska od rána poslancov. (Zaznievanie gongu.) Neviem, čím vás očkovali, ale asi nejakou besnotou.

Blanár Juraj, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, reagujte na predrečníka, nech sa páči.
A, pán Žiak aj kolegovia, upokojte sa, prosím.

Vaľová, Jana, poslankyňa NR SR
Chápem, pardon, ale už naozaj... (Povedané súbežne s predsedajúcim.) To som rada. Dobre, aj keď by som poprosila ešte čas, keby sa dal aspoň o chvíľočku.
Takže vlastne títo ľudia prichádzajú o prácu a nerozprávajme, ako sme hovorili, že boli hoaxy, že všetci sme sľubovali, že sa budú očkovať raz, teraz už je to dvakrát, trikrát.
Vakcinačné centrá, preboha, vznikajú v svätých stánkoch, na farách, a to už nehovorím, že vznikajú ešte aj v obchodných domoch, kde kedysi sme potrebovali chladničky na mínus 80. Ako tí ľudia vám majú dôverovať? Teraz čo, hodíte vakcíny medzi nanuky, otvoríte skrinku s nanukmi a vyberte si, akú vám pichneme? Veď to je niečo nehorázne. A čudujete sa tým ľuďom, že sú vonku.
Prosím vás, nepripravujme ich o prácu a dajme im slobodu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:26 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:28

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za faktické poznámky. Áno, každá konšpiračná záležitosť sa za krátky čas stáva realitou. A prečo? No lebo na Slovensku je to tak. To, čo podľa tohto zákona môže urobiť nejaký Mikas a či v budúcnosti nejaký Trkvas, či Ťuťas, je aj nemožné si snáď predstaviť, lebo tí mikasovia či trkvasovia, či ťuťasovia si môžu urobiť hocičo, čo sa im len v ich hlavičkách skrsne, alebo im to prikáže urobiť nejaký klient Pinelovej kliniky, ktorý bude daného času vo funkcii a pri moci.
No a, pani Vaľová, chápem vaše rozčúlenie, čo ste sa rozčuľovali, no, žiaľ, rady parlamentných výtržníkov sú v tomto parlamente široké ako hruď Leonida Iľjiča Brežneva. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:28 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:29

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán podpredseda, vážený pán minister, kolegyne, kolegovia, počuli sme tu už druhý deň argumenty o tom, aký je tento zákon nezmyselný, nehovorím už o tom, že je zlý. Bol rozobratý sprava, zľava, zhora, zdola, proste analýza bola kompletná. Poukázali sme, samozrejme, ako povedala pani Kavecká, že zbytočne budete hovoriť, oni sú hluchí a slepí. Hovorím, pani Kavecká presne charakterizovala seba, teda vašu, seba aj ostatných kolegov z vládnej koalície. Ale my mu... nemôžeme mlčať, my musíme hovoriť o tom, aká je realita. Ja by som sa zamerala, nebudem hovoriť o konkrétnych dopadoch, ale ja by som sa zamerala na podstatu veci.
Po právnej stránke ide tu o to, že jednoducho všetci občania by sme si pred ústavou mali byť rovní, všetci máme rovnaké práva a povinnosti, hej, a teraz k čomu sme vlastne, k čomu dospejeme, teda v tzv. demokracii sa dostávame do stavu, že jednoducho na základe toho, že nejaká skupina občanov ide riešiť veľmi nepríjemnú situáciu epidémie, je tu veľmi, realita je taká, že je tu epidémia. Je situácia, momentálne ustupuje, hovorí sa, že príde ďalšia vlna, a nejaká skupina občanov, ktorých je teraz momentálne 40 %, čiže 2 mil. občanov, sa rozhodla, určila, že táto situácia sa bude riešiť očkovaním. Oni sú presvedčení, že jednoducho očkovanie, očkovanie je sloboda a očkovaním sa zachránime a očkovanie vyrieši túto situáciu.
Je tu druhá skupina občanov, tých sú 3 mil., títo občania si zistili na základe informácií, že oni, ešte podotknem, v tej skupine tých očkovaných sú mnohí takí, ktorí sa museli dať očkovať, z toho hľadiska, že mali ohrozené živobytie, mali ohrozený príjem a tak ďalej. Mnohí, ja keď som... čo som sa ja pýtala, tak mi povedali, no tak musel som sa, lebo pani doktorka povedala a už ma nebude ošetrovať a podobne. A jeden mi hovorí, no lebo, lebo v televízore povedali. Čiže absolútna neznalosť a dokonca až vydieranie, to je tá skupina. Druhá skupina je presvedčená, že tieto vakcinácie nielenže nevyriešia situáciu, ale tieto vakcinácie sú nebezpečné, ohrozujú, nepomáhajú riešiť, ale ohrozujú život občanov a ohrozujú zdravie, teda zdravie a život občanov. To je druhá skupina, tých je väčšina.
A táto menšina sa rozhodla, že len ich názor je správny, bez dôkazov, naopak, teraz v poslednej dobe dochádzajú už konkrétne dôkazy o tom, že, naopak, očkovaní nie sú chránení, resp. sú chránení len čiastočne, na 40 per... na 60 %. Čiže 40 % z nich kľudne môže ohrozovať, môže sa nakaziť a nakaziť aj ostatných. Čiže tá va... tá, to očkovanie to neporiešilo. My nevieme ktorí, a oni dostanú zelený pas, nemusia byť kontrolovaní, či nie sú nakazení, a môžu voľne chodiť všade. Čiže tí z nich, tých 40 % z nich, ktorí sú nakazení, budú voľne chodiť a nakazia zdravých neočkovaných. Takže jediné riešenie je tu, že všetci musia byť kontrolovaní. Nedá sa, lebo nevieme, ktorí z tých očkovaných skutočne neohrozuje ostatných, nebude nakazený.
No a ja chcem poukázať na tú hrôzu, ktorá tu nastala, to je tá totalita a to je ten návrat do 30. rokov spred vojny a vojnových rokov, kde jedni občania jednoducho boli označení, dostali žlté hviezdy a boli označení ako menejcenní, nemohli vstupovať tam, tam, tam. No teraz sú to zase zelené pasy. A je to neodôvodnené, lebo sa rozhodla jedna skupina, ktorá ignoruje vedecké informácie o tom, že tieto vakcíny nielenže neriešia, ale aj sú nebezpečné.
A teraz sa vás opýtam, pani Kavecká veľmi správne povedala, najvyššia hodnota každého človeka je jeho zdravie a život. To si chránime najviac, lebo keď nemáte zdravie a už vôbec život, takže keď nemáte život, nemáte nič, hej, to je jasné. A keď nemáte zdravie, nepomôžu vám ani peniaze, ani majetky, áno. Tie, za to, za tieto peniaze a majetky sa jednoducho zdravie kúpiť nedá, takže je to najvyššia hodnota. A nemá každý, ja vás pýtam, nemá každý občan právo si rozhodnúť o tom ako si bude chrániť tento život a toto zdravie? A kým vy ste sa rozhodli očkovať sa, nikto vám nebránil. My vám zakazujeme? Určujeme vám, že jednoducho vy sa nesmiete dať očkovať? Ja som presvedčená o tom, že tá vakcína je mimoriadne nebezpečná a za to vám ja nezakazujem, aby ste sa neočkovali. Vy sa máte právo očkovať a my sa máme právo neočkovať, keď sme presvedčení, že nám to škodí. Ja som povin... Totižto, aby ste vedeli, každý občan je povinný si chrániť aj to zdravie, lebo keď si ho nechráni, tak, samozrejme, zaťažuje spoločnosť nákladmi, lebo sa to jeho zdravie musí riešiť, hej. Tak na základe akého práva vy nám, na základe akého princípu vy nám vlastne upierate právo, aby sme sa my rozhodli, že či sa dáme alebo nedáme očkovať. Samozrejme, neni to explicitne povedané v zákone, že sa musíte povinne dať očkovať. Ale je to dané tými podmienkami, že keď sa nedáš očkovať, tak nemôžeš cestovať, nemôžeš ísť do kina, nemôžeš ísť na športové podujatia a tak ďalej a tak ďalej.
A hovorím ešte raz, nie je zaručené, že to, to očkovanie je bezpečné a vlastne splní to ten princíp, ktorý my chceme. Všetci chceme, aby tu, poriešiť tú epidémiu, aby sa to nerozširovalo. Možnože to riešenie je úplne niekde inde. Ale vy ste sa rozhodli, že je ta... že je to riešenie takéto. Nemáme dôkazy, že je správne, a vy jednoducho sproste vydierate a znásilňujete občanov, a upierate im základné právo a slobodu, aby sa rozhodli, čo urobia so svojím životom a so svojím zdravím, ako si ho budú chrániť, akým spôsobom. To je najzákladnejší, keď toto nemáte, proste jednoducho nemáte nič, to je, jednoducho to je otroctvo. To sa, vraciame sa do doby otroctva. A vy toto stále nechcete pochopiť. Vy len vakcína je sloboda, vakcína je cesta. A toto, toto musíte pochopiť.
Viete, mne to pripomína, jak pred 20 rokmi sa tvrdilo, že Irak má nebezpečné zbrane, ohrozuje a tak ďalej. Napadli ho, rozfrckali to na cimpr-campr, zavraždili niekoľko 100-tisíc ľudí a nakoniec sa na žiadne zbrane nenašli. Čiže na základe, jednoducho na základe klamstva, áno, dosiahli svoj cieľ. Potrebovali zavraždiť a zlikvidovať Saddáma Husajna.
Viete, ja mám ešte jednu, teoreticky keď sa tak nad tým zamyslím, že keby sme sa všetci naozaj dali do jedného očkovať, všetci, aj malé deti, všetci - a teraz a tá epidémia by neustúpila a boli by vlny ďalej a tak ďalej. No jak by ste sa nám pozerali do očí? To je to isté čo ten Irak. No však sa zistilo, že to bolo klamstvo, neni to tak, ale čo, ale tvárime sa, že preletela mucha, hej.
A toto, si myslím, samozrejme, my to nebudeme riskovať, mohli by sme vám to dokázať, keby sme sa dali všetci, ale, samozrejme, my to nechceme. Zatiaľ je nás väčšina. Tak ja vás láskavo, preto je to tento zákon zlý, lebo tu sa siaha už na základnú podstatu života človeka. Hádam v 21. storočí budeme už len reťaze na ruky.
Viete, to mi jedna, jedna kamarátka poslala esemesku, že už chystajú na nás vagóny. A to chcete aj baraky v Osvienčime pre nás obnoviť? To tam nás chcete dať? Viete, toto mi, takto mi to pripadá. A preto, preto tento zákon nemôžeme podporiť. Preto tento zákon je zlý.
To, jak hovoril tuto kolega, že áno, však to už je z roku 2007 a tak ďalej, vtedy žiadna pandémia nebola. Vtedy sme ani nechyrovali o víruse, ktoré, ktorý bol vytvorený v laboratóriách, áno. Vtedy, vtedy ten zákon sme nevnímali tak. Ale z dnešného hľadiska práve tento dodatok robí to, čo je nebezpečný precedens, ktorý my nemôžeme, v žiadnom prípade toto nemôžeme dopustiť.
A nehovoriac o tom, že Rada Európy, hej, je tu nariadenie Rady Európy. Jak to že Slovensko to nerešpektuje? Lebo toto je nepriamo povinné očkovanie.
Ďakujem vám za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 16:29 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:39

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, kolegyňa Sulanová, za perfektné vystúpenie, kde ste vynikajúco nielen zhrnuli, ale aj vysvetlili tú podstatu to... tejto celej debety a celého tohto zákona, že tu vôbec nejde len o riešenie tej otázky, že či očkovanie je účinné, nie je účinné, či má nejaké zdravotné riziká, alebo nemá nejaké zdravotné riziká, ale tu ide v podstate len o to, že tak ako každý lekársky zákrok v medicíne, tak ani očkovanie, aj keby bolo maximálne prospešné, aj keby ste tu predložili akékoľvek, zástupcovia vládnej koalície, dôkazy, že naozaj je to opodstatnené a je to správne, tak aj napriek tomu nie je najmenší dôvod, aby sa do zákona dala možnosť nejakému hlavnému hygienikovi jednoducho schvaľovacie vyhlášky, ktoré, ktoré potom budú svojím spôsobom diskriminovať ľudí, ktorí sa nedajú zaočkovať.
Jednoducho to, ako si ľudia naložia so svojím vlastným telom, ako si naložia so svojím vlastným životom a zdravím, je čisto na rozhodnutí ľudí bez ohľadu na to, či je to v ich prospech, alebo nie je to v ich prospech. To je podstata vecí a v tom je vlastne tá podstata vecí, čo si týka slobody v očkovaní.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 16:39 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video