Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

8.11.2014 o 20:01 hod.

Mgr.

Pavol Paška

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2014 16:47 - 16:49 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán Lipšic, ja som sa vám nevyhrážal, skutočne. Len toto je tá vaša martýrska poloha, ktorú máte veľmi radi, keď ste zatlačený do kúta.
Tak poďme znovu zrekapitulovať, dobre? Aj to, čo ste predviedli s tým Obchodným registrom. To už ste predviedli, reagoval som na to. Jednoducho držte sa faktov histórie prevodov. O tom, a znovu zopakujem, je Obchodný register. Tá história je popísaná, je verejne dostupná od začiatku až do konca. Odbiehal ste potom od témy. Ale ja zopakujem to, v čom je problém.
Dobre, pán Lipšic, nech vás pán Matovič dopĺňa týmito fantazmagóriami, ale jednoducho pravda je, že ja chcem od vás ospravedlnenie za to, že včera večer ste povedali, že ráno mi zasadíte zásadný politický úder, ktorý ma zlikviduje, ktorým bolo vaše tvrdenie, že ste našli, že nejaká firma Penta Enterprises a firma Medical Group sú vraj registrované na nejakom daňovom raji na Belize.
Ukázalo sa, a teraz, dobre, vy ste teraz pred chvíľočkou v úvode hovorili, no to teda používate dôveryhodné zdroje, lebo to vám stačí vyhlásenie Penty, a nie je to tak. Ale ja som aj pánovi Hlinovi ukázal jeden výpis z Obchodného registra a ja vám ho dám.
Čiže nie je na Belize spolu Penta, ako firma Penty slovenskej, a Medical Group. A ja, keďže ste to spojili a, pán Matovič, nie že to je logika, logika je v tom, že ste to prepojili obludne na rok 2005 a spojili to s Pentou ako nejakej garancie v zdravotníctve a ukázalo sa, že to nie je pravda a fabulujete, koľko chcete... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.11.2014 16:09 - 16:11 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som to rozdelil, pretože sa to trošku pomiešalo.
Ale hlavne, pán Lipšic, pán Poliačik, pán Matovič, ale hlavne, pán Hlina, ja som veľmi jasne povedal, aký mechanizmus ste zvolili na to, aby ste zo mňa urobili pomaly nepriateľa vlasti, a pomenovával som, čo ste používali. Že ste používali síce niektoré veci, Obchodný register, ale nikdy ste nedali žiadny priamy dôkaz. A povedal som, že dva týždne som trpel, na všetko som reagoval, všetko som vysvetľoval. Ale to bola taká kombinácia, no, lebo keď si bol pred 13 rokmi tam a teraz poznáš toho a to je svokra starého otca toho, tak potom určite toto musí byť tak.
Ja som povedal, fajn, zvolili ste takúto metódu, ale potom sa stalo niečo, včera, a zato vás žiadam, aby ste sa mi ospravedlnili. To ostatné, už som zniesol v živote aj horšie veci, že vy sa kľudne postavíte pred plénum, poviete, že ma idete ráno politicky zavraždiť, lebo ste použili nejaký výraz, že mi zasadíte zásadný politický úder, potom sa postavíte s dvoma zdrapmi papiera pred novinárov, slávnostne oznámite, že máte dôkaz toho, ako ja som Gorila, pretože v Enterprises, Penta Enterprises a Medical Group sú niekde v nejakej chatrči na Belize, a to je dôkaz, že Robert Fico, Haščák a Paška dodnes ovládajú zdravotníctvo.
A potom, keď sa ukáže, a nakoniec, pán Hlina, dobre, ja síce, Košice sú menšie mesto, ale naozaj nepoznám všetkých, je to zhoda náhod, že ste strelili capa, že to žiadna Penta nie je, ale už nemáte problém povedať, aha, dobre, tak som sa zmýlil, ospravedlňujem sa, pretože už keď ste nemali argumenty, zrazu Gorila, zrazu prepojenie Penta, SMER, ja, Robert Fico. Za to chcem, aby ste sa ospravedlnili! (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.11.2014 15:11 - 15:16 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani podpredsedníčka. Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, som v politike pätnásť rokov, z toho už dvanásť v Národnej rade najprv ako poslanec a potom, teraz už druhé volebné obdobie, ako predseda Národnej rady, ale to, čo zažívam ostatné dva týždne, som skutočne nezažil. Dva týždne som objektom hry, ktorej cieľom bolo vytvoriť obraz skorumpovaného predsedu parlamentu, ktorý nemá na svojom mieste čo robiť, a lídrom tohto procesu bol pán poslanec Lipšic, ktorý - ponechajme stranou, z akých dôvodov - túto hru rozohral a deň čo deň zásoboval médiá dramatickými tlačovými konferenciami, vraj novými a novými investigatívnymi objavmi, ktoré mali túto schému potvrdzovať.
Napriek tomu, že som vždy veľmi jasne a jasným spôsobom na všetky otázky odpovedal, pokračovalo sa ďalej a dostalo sa to až do dnešného obludného stavu.
Na svoje podnikateľské aktivity i moje činnosti som vždy veľmi jasne odpovedal a nikdy som sa nimi netajil. Veľmi jasne som povedal, že sú jasne a zrozumiteľne zdokumentované v Obchodnom registri Slovenskej republiky a všetky informácie o nich sú verejne dostupné.
Potom prišiel pán poslanec Lipšic, a reagujem aj na to, čo pred chvíľočkou povedal, s ďalším klamstvom, pretože klamstvo a lož sú pracovná metóda pána Lipšica. Šíriť nenávisť a zlobu, ja som vám to už, pán poslanec Lipšic, povedal niekoľkokrát, to je vaša pracovná metóda. Zrazu - a sa čudujem, ste právnik a advokát - ste zahltili Slovensko ďalším označením mňa ako podvodníka, lebo som vraj nepriznal majetkové výnosy. Všetci, ktorí tu sedia, vedia, že už niekoľko rokov vedieme debatu o tom, ako zlepšiť zákon, ústavný zákon o nezlučiteľnosti a konflikte, aby sme si povedali definitívne, čo teda v tých majetkových priznaniach má byť. A ja som hlboko presvedčený, a vedia to všetci, ktorí majú právne vedomie, pán Lipšic, že žiadne majetkové výnosy nie sú v majetkovom priznaní nikde uvádzané. To, že niekto takéto príjmy uvádza, niekto nie, neznamená, že budete klamať a robiť zo mňa to, čo zo mňa robíte druhý týždeň. To je vaša metóda.
A vrcholom všetkého bolo, keď ste ma začali obviňovať verejne pred celým Slovenskom, že som vlastníkom nejakých schránkových firiem, kde tečú milióny. A včera ste tu dramatickým spôsobom pred polnocou oznámili, aký mi zasadíte zásadný politický úder, ako ma zlikvidujete. Potom ste sa postavili pred novinárov a ukázali ste, lebo vy ste ten najlepší investigatívny poslanec a advokát na svete, lebo vraj dva podniky Penta Enterprises a Medical Group sídlia niekde v Belize na jednej adrese, čo je najlepší dôkaz a čo je najväčšia obludnosť, a vrátili ste sa oblúkom do roku 2005 a povedali ste: Tak! A vidíte, údajná dohoda medzi Robertom Ficom a spolumajiteľom Penty pánom Haščákom a mnou o tom, ako ovládneme zdravotníctvo, platí.
A úplne najväčší vrchol, pán poslanec, je, a verejne vás žiadam pred všetkými, nelezte mi do rodiny! Tu na mňa kydajte, koľko chcete. Budem vás počúvať, postavím sa a budem argumentovať. Nelezte mi do rodiny!
Ja vás žiadam, keďže pred chvíľočkou som sa dozvedel, že jedna zo strán, a to je slovenská skupina Penta, veľmi jasne deklarovala na verejných okruhoch, že nie je majiteľom firmy Penta Enterprises registrovanej na Belize, aby ste sa mi ospravedlnili.
Už nešírte klamstvá! Je lepší dôkaz?! (Reakcia poslanca Lipšica.) A prestaňte sa hrať na martýra. To je vaša pracovná metóda. Vy keď klamete a špiníte kohokoľvek, to ste vtedy hrdina. Ale v tom momente, keď vám niekto ukáže, že klamete, vtedy, och, všetci po vás poľujú, všetci vám chcú urobiť zle, lebo vy ste ten najlepší a najčestnejší.
Ja vás žiadam, aby ste sa mi ospravedlnili, pretože to nebol z vašej strany smrteľný politický úder mne, ale ste strelili capa a sebe do kolena.
Žiadam vás o ospravedlnenie. (Dlhší potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 9.11.2014 11:45 - 11:45 hod.

Pavol Paška
Evidentne nie sme uznášaniaschopní, takže pýtam sa. Je všeobecný súhlas s návrhom? (Nesúhlasná reakcia pléna.) Nie je s tým všeobecný súhlas.
Pani podpredsedníčka Jurinová do rozpravy, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.11.2014 23:08 - 23:08 hod.

Pavol Paška
Pán poslanec Gál.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 8.11.2014 20:01 - 20:01 hod.

Pavol Paška
Technici, pozrite sa, prosím vás, na to. Ja som to overoval pred začiatkom, aj preto sme chvíľočku ešte posúvali začiatok. Informácia bola, že to funguje.
Pán premiér. (Reakcia z pléna.)
Pán poslanec, hlasuje sa o veciach, ktoré majú zmysel.
Pán premiér, máte slovo. (Hlasy v sále.)
Poprosím vás kolegyne, kolegovia, o kľud.
Pán premiér, nech sa páči, máte slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 30.10.2014 17:52 - 18:00 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Faktické poznámky piati páni poslanci. Končím možnosť sa prihlásiť.
Ešte predtým, ako dám slovo, vážená pani poslankyňa, na hrane rokováku a ústavy, ale s mandátom, ktorý mi ukladá zabezpečiť riadny chod ústavného systému, si vás dovolím upozorniť na jedinú vec. Je právo na kritiku, je právo na názor, ale povedať o 63,3 % voličov, ktorí volili pána starostu v obci na východe, že sú skorumpovaní a zmanipulovaní, je typická ukážka vášho prístupu. Len váš názor je dobrý a iný nie je dobrý. Ja si ako predseda Národnej rady, ktorému z ústavy prináleží povinnosť zabezpečiť riadny chod ústavných inštitúcií, orgánov, si dovolím vyprosiť, aby ste urážali občanov, už potom si osvojte len to biľakovské, aby ste náhodou sa dostali na váš názor, vymeňte národ a ľudí. Vy ste obvinili pána starostu jednej obce, že 63 % ľudí, ktorí ho volili, sú skorumpovaní a že jednoducho podľahli nejakej manipulácii. Vážte slová, pani poslankyňa!
(Striedanie sa predsedajúcich schôdze.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2014 11:02 - 11:04 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, pekné predpoludnie želám. Predtým, ako budeme pokračovať, pozdravím na balkóne našu návštevu občanov z Uhrovca, vitajte v Národnej rade. Dobrý deň. (Potlesk.)
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, mali sme hlasovať o prerokovanom bode - vládny návrh zákona o dani z motorových vozidiel. Podpredseda vlády a minister financií aj vzhľadom na včera prebiehajúcu rozpravu ma požiadal, aby sme o tomto návrhu hlasovali až na novembrovej schôdzi. Predpokladám, že toto bude predmetom ešte ďalšej diskusie. (Potlesk.) Takže toto bol jediný bod, o ktorom sme mali hlasovať.
Pán poslanec Kaník.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 22.10.2014 17:10 - 17:10 hod.

Pavol Paška
Pekné popoludnie, dámy a páni. Budeme pokračovať hlasovaním o prerokovaných bodoch. Dovoľte pozdraviť našich kolegov z Bieloruska, lekárov z parlamentu. Vitajte na Slovensku! (Potlesk.)
Ešte predtým, ako pristúpime k hlasovaniu o prerokovaných bodoch, pán poslanec Vašečka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 9.9.2014 17:06 - 17:07 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Poprosím vás, kolegyne, kolegovia, aby ste sa vrátili do rokovacej sály. Mali sme hlasovať o dvoch prerokovaných bodoch, jeden bol návrh pánov poslancov Brocku a Přidala na zmenu Zákonníka práce, ktorý bol prerokovaný na, včítane druhého a tretieho čítania na predchádzajúcej, druhého čítania na predchádzajúcej schôdzi, a mali sme o ňom už len hlasovať. A prerokovali sme jeden bod, ktorým je návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 592 o poskytovaní vianočného príplatku, je to tlač 1115. Takže o tom prvom návrhu nebudeme hlasovať vzhľadom na to, že páni navrhovatelia pred hlasovaním návrh stiahli.
Pán podpredseda Figeľ.
Skryt prepis