Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

26.7.2012 o 9:45 hod.

Mgr.

Pavol Paška

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.7.2012 16:59 - 16:59 hod.

Pavol Paška
Hlasujeme.
(Hlasovanie.) 147 prítomných, 89 bolo za, 9 proti, 49 sa zdržalo.
Návrh sme schválili
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 26.7.2012 9:57 - 9:57 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani podpredsedníčka. Nie je dôležité, čo bolo, ale čo bude. A to je fakt, že ako povedal aj pán kolega Poliačik, ja som presvedčený, že dnešným hlasovaním potvrdíme, že od 1. septembra bude imunita alebo trestnoprávna imunita minulosťou. Môžme analyzovať, chodiť do tej histórie, hľadať rôzne dôvody, prečo to pri iných pokusoch nevyšlo. Ja osobne si myslím, vyšlo to preto, lebo sa naozaj komunikovalo, našla sa veľmi široká politická dohoda a od tohto sa chcem odraziť aj k sudcom. Vy viete, pán poslanec Lipšic, že ja som zástanca zrušenia trestnoprávnej imunity aj pre sudcov, ale privítam ten istý mechanizmus, ktorý sme uplatnili, aj keď sme pripravovali spoločne tento návrh novely. Už som z pohľadu alebo z titulu svojej funkcie začal neformálne komunikovať na úrovniach a som presvedčený, že keď na jeseň bude dokreovaná súdna rada ako najvyšší orgán alebo zástupcovia stavu justície, sadneme si spolu aj s Ústavným súdom, ktorý má svoje výnimočné ústavné postavenie, s pánom ministrom spravodlivosti a som presvedčený, že dospejeme opäť k výstupu, ktorým bude zrušenie aj imunity sudcov. Určite to bude efektívnejšie a bezproblémovejšie, ako keby sme z pohľadu autonómie zákonodárneho zboru a justície vstupovali jeden druhému do rozsahu. Ja viem, že právny pohľad, ja nehovorím teraz právny pohľad, ja hovorím o spôsoboch riešenia. A som presvedčený, tak ako som povedal, že na jeseň pripravíme spolu aj so zástupcami sudcovského stavu taký návrh novely ústavy, ktorý definitívne ukončí aj debaty o tomto probléme. Chcem vás ešte raz požiadať o podporu tohto zákona pri hlasovaní. Ďakujem. (Potlesk).
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 26.7.2012 9:45 - 9:46 hod.

Pavol Paška
Ďakujem pekne. Vážené kolegyne, vážení kolegovia, návrh novely ústavy, ktorý je výsledkom dohody a je spoločným návrhom všetkých poslaneckých klubov Národnej rady bol prerokovaný vo výboroch v druhom čítaní, neboli vznesené ani námietky, ani pripomienky. Chcem vás požiadať o podporu a schválenie tejto zásadnej ústavnej zmeny. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 27.6.2012 11:28 - 11:31 hod.

Pavol Paška
Ďakujem, pán minister.
Pán poslanec Kolesík je určený spravodajca. Poprosím ho, aby nás informoval.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 21.6.2012 14:10 - 14:15 hod.

Pavol Paška
Ďakujem. Pán minister, poprosím vás, aby ste zostali ešte chvíľočku, pretože druhá otázka je smerovaná už na vás ako na ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Je od pána poslanca Mihála a znie: "Bude znovu zavedená povinná pracovná zdravotná služba pre zamestnancov v takzvanej prvej a druhej kategórii?"
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 21.6.2012 14:09 - 14:09 hod.

Pavol Paška
Ďakujem. Pán poslanec, chcete doplňujúcu otázku?
Nech sa páči, máte dve minúty.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 21.6.2012 14:08 - 14:08 hod.

Pavol Paška Zobrazit prepis
Ďakujem, pán premiér. Pani poslankyňa, pravdepodobne, keďže vypršal čas pre pána premiéra, na jeho odpovede, už nemá zmysel klásť doplňujúcu otázku.
Ďakujem pekne, pán predseda vlády.
Budeme pokračovať otázkami, ktoré položili pani poslankyne a páni poslanci na členov vlády.
Prvá otázka je od pána poslanca Miškova a položil ju pani ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej a znie: "Vo verejnosti opakovane zaznieva názor, že homosexualita je choroba. Na základe toho sa vás chcem opýtať, ak je homosexualita choroba, je liečba homosexuality plne hradená z verejného zdravotného poistenia? V prípade, že len čiastočne alebo vôbec, akou sumou pacienti doplácajú?" Odpovie v zastúpení pani ministerky pán minister práce a sociálnych vecí a rodiny, pán Richter.
Máte slovo, pán minister.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 21.6.2012 14:07 - 14:07 hod.

Pavol Paška
Ďakujem, pán premiér.
Pán poslanec, chcete položiť doplňujúcu otázku? Nie.
Druhá otázka na vás, pán premiér, je od pani poslankyne Lei Grečkovej a znie: "V minulosti opozícia považovala výjazdové rokovania vlády v regiónoch za premrhaný čas a zbytočne vyhodené peniaze, mali ste rovnaký pocit z atmosféry rokovania kabinetu v Poltári?
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 21.6.2012 14:06 - 14:06 hod.

Pavol Paška
Ďakujem pekne, pán premiér, poprosím vás teraz, keby ste zaujali miesto a odpovedali na otázky, ktoré boli vyžrebované. Prvá otázka je od pána poslanca Vladimíra Jánoša a znie: "Pán premiér, ako budete riešiť takzvanú otázku zlatých padákov, ktorá je citlivo vnímaná verejnosťou?"
Nech sa páči, pán premiér.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.6.2012 17:05 - 17:06 hod.

Pavol Paška
Pán poslanec, chcete reagovať? (Reakcia poslanca.) Nech sa páči.
Skryt prepis