Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.4.2016 o 18:34 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie 21.4.2016 10:32 - 10:43 hod.

Alojz Baránik
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.4.2016 10:19 - 10:21 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Chcel by som uviesť k tomu, čo uviedol pán podpredseda, to, že časy sa zmenili. To, čo by bolo v poriadku pred ôsmimi – desiatimi rokmi aj pred štyrmi rokmi, pokiaľ ide o programové vyhlásenie vlády, už jednoducho nestačí. To znamená, musíme sa prispôsobiť tomu, čo elektorát od nás požaduje. My sme predstavitelia toho elektorátu a my veríme, že vykonávame svoj mandát v súlade s naším poverením.
Pokiaľ ide o prieskumy, všetci vieme, že čo prieskumy u nás znamenajú.
Pokiaľ ide o tvrdenie, že sa tu jedná o nenávisť, nie je to žiadna nenávisť. Je to jednoducho realistická reakcia na danú situáciu.
Pokiaľ hovoríme, alebo hovoríte o boji proti korupcii, pozrime sa, čo sa deje dnes, a pozrime sa, ako sa chovajú vaši nominanti vrátane generálneho prokurátora, vrátane vášho ministra vnútra, ktorý sa nevie chovať v parlamente, ktorý vykrikuje na ústavných činiteľov, keď mu niečo vytknú. Jednoducho už teraz vieme, že boj proti korupcii žiaden nebude. To je úplne jasné. A ak chcete dokázať, že chcete bojovať proti korupcii, dajme sa dokopy a zmeňme ústavu. Zrušme postavenie Generálnej prokuratúry a urobme z tohto právny štát. Tomu by sme rozumeli. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 18:34 - 18:36 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ďakujem. Chcem sa ja tiež poďakovať pani poslankyni Dubačovej za to, že sem vniesla to, čo tu ešte doteraz nebolo.
Pani kolegyňa, vytrvajte v tomto svete, kde zatiaľ vládnu ľudia, ktorí žiadneho Boha nemajú, a my sa budeme snažiť nejakým čo i len malým spôsobom vám v tom pomáhať.
Chcel som ešte na margo toho, čo ste uvádzali, uviesť jednu moju životnú skúsenosť z toho, z toho, ako som žil v nejakej inej krajine, ktorú zase niektorí iní členovia tejto, tohto parlamentu považujú nejako za nevhodné a dokonca menejcenné. Postihnuté deti sú v školách v týchto krajinách objektom starostlivosti asistentov, ktorí sa starajú rovnako o postihnuté deti ako o mimoriadne nadané deti. To znamená, že celá škála detí sa učí v jednej triede, pričom tieto deti, ktoré sa označujú za deti, ktoré majú špeciálnu, teda mimoriadnu potrebu alebo mimoriadne potreby, tak sa im venuje asistentka, ktorá rovnako je vycvičená na to, aby sa starala o deti, ktoré sú geniálne, tak ako o deti, ktoré sú nejako hendikepované. To mi veľmi zarezonovalo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 12:50 - 12:51 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ako hovoril kolega Mihál, to, čo povedal pán minister, že predložte dôkazy. Tie dôkazy sú, samozrejme, a má ich tá vaša prokuratúra, váš generálny prokurátor, ktorý nie je žiaden zástupca štátu, ako by prokurátor mal byť, ale je jeden obyčajný aparátčik, aparátčik vašej strany, ktorý robí presne to, čo vy mu prikážete a jeho oligarchovia. Tento generálny prokurátor a vaša polícia, ktorú ovláda tu prítomný váš pán minister, tí nerobia nič také, čo by ohrozilo vašu vládu.
Jednoducho sú to aparátčici stalinistického typu, ktorí pracujú len pre vás. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 12:28 - 12:28 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ďakujem. Ďakujem tiež pánovi Mihálovi. Jozef, naozaj, myslím, že všetkým je jasné, že si tu ďaleko najfundovanejší človek v tejto oblasti. Ja som si dovolil len, tento vstup len preto, že ťa chcem opraviť v jednej drobnej nepresnosti vo formulácii. Táto vláda nie je výsledkom toho, že sa tomu niekomu hodilo, ale tej výsledkom nutnosti, to znamená, to bol obranný manéver, pretože si viacerí ľudia uvedomili, čo by sa stalo, keby sa do vlády dostali ľudia takí ako ty a tvoji kolegovia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 17:01 - 17:03 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Chcel by som na pravú mieru trošku uviesť tu to, čo pán poslanec Lipšic uvádzal. Inak treba mu poďakovať za perfektné vykreslenie problémov v oblasti justície a teda vrátane toho aj prokuratúry. Vtip je v tom, že prokuratúra funguje nie tak, že nie je schopná niečo vyšetriť. Ona je zariadená na to, aby nič nevyšetrovala. To je jednoducho právna ochranka oligarchov. To nie je nič iné. Na nižších stupňoch prokuratúry sa robí ochranka nižším všelijakým vagabundom, čo na krajských a okresných úrovniach kradnú a robia všelijaké, páchajú všelijaké svinstvá. A to, čo prokuratúra vyšetruje naozaj, to robí len preto, aby mohla udržiavať zdanie toho, že niečo robí. Inak ale, samozrejme, pretože nemôže nič nevyšetrovať, niečo vyšetruje, aby mohla zdôvodniť svoju existenciu. Ale v podstate je tam na to, aby poskytovala právnu ochranku vagabundom na nízkej úrovni, oligarchom na úrovni vysokej.
Pokiaľ pán poslanec Lipšic spomínal to, že sa advokátska alebo koncipientská doba neznížila na tri roky. No advokáti sa boja konkurencie nie preto, že by snáď nebola možnosť zamestnať viacej advokátov. Advokáti by mohli byť zamestnaní, aj právnické povolania by mohli mať viacej ľudí, len by tu muselo fungovať právo. Tu nefunguje právo, tu funguje obálkovanie. Advokáti robia to, že nosia obálky sudcom. A na to toľko ľudí nie je treba, ako keby tu bolo ozajstné právo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 16:03 - 16:04 hod.

Alojz Baránik Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Chcel by som k tomu, čo uvádzala pani poslankyňa Nicholsonová, uviesť toto: nejedná sa o alibistické riešenia. Myslím si, že to je trošku príliš lichotivé. Jedná sa o riešenia, ktoré sú nevyhnutné pre to, aby táto vláda mohla pokračovať v tom, čo robila doteraz. To znamená, v bezbrehom kradnutí, bez toho, že by im čokoľvek hrozilo. To je ten dôvod. Niežeby tam bol nejaký alibizmus, nejaká intelektuálna nečestnosť. Je to jednoducho nevyhnutnosť.
Ďakujem.
Skryt prepis