Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 15:26 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 15:26 - 15:27 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Natália, dobre, že si spomenula aj ty Kalergiho a jeho plán. Ako som už spomenul v rozprave, Marrákešský pakt, compact či rámec je priama realizácia Kalergiho plánu, ktorý sa napĺňa doslova. Kto nevie, čo obsahuje, nech si to vyhľadá a následne to porovná s dianím vo svete od tzv. Arabskej jari a pozvania migrantov do Nemecka, a zistí 99 % zhodu.
Aby som toto, čo som povedal, podčiarkol, zdôrazním jednu vec. Existuje Európska cena - európskej spoločnosti - Coudenhove-Kalergi. A čuduj sa svete, medzi premiantami, medzi tými, ktorí dostali túto cenu, je Angela Merkelová, Herman van Rompuy, Jean Claude Juncker.
Toľko fakt, ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 14:25 - 14:26 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Budaj, vy sa cítite za biedu sveta? Je to na našom stole, na vašom stole, na mojom stole? Ja sa totižto vôbec necítim vinovatým za biedu sveta. A na svojom stole vidím trošku neporiadok, ale žiadnu zodpovednosť za biedu sveta tam nevidím.
Váš šéf Igor Matovič podporuje Lajčáka, ilustračné foto bolo, ako vy stojíte pri ňom, keď povedal jednu z jeho povestných hlášok: "Keď nechceme byť na jedálnom lístku, musíme byť na rokovaní pri stole v Marrákeši." Dalo by sa to aj vysvetliť tak, že keď nebudeme v Marrákeši, nás niekto zožerie.
To svedčí, toto vyjadrenie vášho šéfa svedčí, že obrad vašej strany ku ultraliberálom typu pána Poliačika je definitívny. Čo na to vaši poslanci ale, ktorí sa hlásia ku kresťanstvu, a dosť tvrdo sa hlásia ku kresťanstvu. Ako oni zareagujú? Dáte im voľnú ruku aj s Matovičom? A to, aby sme boli na rokovaní v Marrákeši, ako ste povedal, to je pozvánka, poviem to obrazne, to, len tak slušne, obrazne, je to pozvánka do čertovského spolku a za vrchstolom sedí sám najvyšší, viete kto.
A okrem toho ste na konci reči, úplne na záver svojej reči označili Rakúšanov, Čechov a ďalších, dokonca aj Izraelčanov, obrazne povedané, za pripečených, pretože oni odmietajú tento pakt. A toto by sme mali urobiť aj my.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 28.11.2018 14:07 - 14:12 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, poviem vám svoj názor a ten je dosť tvrdý. Už názov toho paktu, kompaktu, či rámca je zvrátený. Znie teda Globálny pakt, kompakt či rámec o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii. Myslím si, že niekto, nejaká chorá myseľ či celá množina chorých myslí si vymyslelo nejakú bezpečnú a riadenú migráciu. Už ten názov ma zaráža. Nezdá sa vám, že tzv. konšpiračné teórie sa stávajú realitou? Nie je to priama realizácia Kalergiho plánu, a to doslovne? Niekedy mu hovorili tzv. Kalergiho plán. Teraz už nie je takzvaný, teraz je bez slova T-Z-V. Teraz je to už Kalergiho plán v priamom prenose.
Marrákešský pakt, jeho navrhnutie je samodeštrukcia, dobrovoľná samovražda národov a európskej, naozajstnej európskej kultúry. Tej kultúry, ktorá vychádza z kresťanských tradícií. Kultúry, ktorá vydržala aj napriek otrasom dve tisícročia. Je to dobrovoľná dekapitál..., dekapitácia. Tým, čo nevedia význam slova dekapitácia, tak im to názorne vysvetlím. Ľahnete si na drevenú plytčinu a sám potiahnete lanko alebo páčku gilotíny a tá vám, prosím pekne, odsekne hlavičku. Každý predstaviteľ európskych štátov, ktorý tento pakt podpíše, či sa vôbec aj len zúčastní na tomto akte, urobí dekapitáciu vlastnému národu, sám sebe, svojim deťom, svojim vnukom a svojim pravnukom. Urobí dekapitáciu dokonca ešte aj svojmu psovi, pretože, ako vieme, v niektorých kultúrach, ktoré sa sem tlačia, aj pes je nečistý. A my sme pre väčšinu budúcich prisťahovalcov nečistí. Všetci. Či Slováci, či Nemci, či Francúzi. Len si krásne spomeňte na pakistanskú kresťanku, ktorá znečistila moslimskú studňu tým, že si z nej nabrala vodu, a hneď boli ohromné demonštrácie tej inej kultúry za trest smrti. Väčšina možných migrantov budú práve ľudia z prostredia, kde sa bežne stínajú hlavy, kde sú ženy ukameňované, kde sú dievčatá v detskom veku vydávané, aj keby sa najradšej ešte stále hrali s bábikami. To nebudú naši Slováci, ktorí idú pracovať do zahraničia a okamžite sa prispôsobia európskej kultúre, inému európskemu národu, inej európskej krajine. To budú mladí, vyšportovaní, ja ich volám junci, ktorí si znásilnia cudzie, cudziu ženu vtedy, kedy sa im zachce. Už teraz to robia v tisíckach prípadov. Snáď nechceme dopadnúť ako Nemci a Francúzi, hoci oni mali prakticky nelegálnych migrantov, ktorých tam pozvala Merkelová. To je jedno, či sú legálni, či nelegálni.
Posledný medializovaný prípad je otrasný z dvoch strán. Migrant z nejakého Bangladéša znásilnil 15-ročné dievča. Strašná vec! Ale druhá strašná vec sa stala následne. Hlúpy francúzsky sudca toho páchateľa oslobodil so zdôvodnením, že ten migrant, on, chudák, nevedel, čo sú kultúrne zvyky vo Francúzku a že oni majú také zvyky v Bangladéši. No vieme, ako sa znásilňujú ženy v Indii a v Bangladéši. Pýtam sa, oslobodil by ho aj vtedy, keby znásilnil dcéru napríklad jeho kolegu sudcu z toho istého súdu? Tu je jedno, aká migrácia, či riadená, či neriadená. A v prípade migrácie z iných kultúrnych prostredí je... Aj migrácia z iných kultúrnych prostredí je pre mňa neprijateľná.
Niekto tu spomínal migráciu Ukrajincov alebo Srbov. Tí mne osobne nevadia. Prídu tu, pracujú, makajú a nerobia to, čo robia prišelci z iných krajín.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 14:03 - 14:04 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Zimenová, toto nie je pesimistický pohľad na svet. Ľudský druh Homo sapiens naprieč celou históriou je silne teritoriálny druh. Vždy si každá skupina tohto druhu bránila svoje teritórium pred inou kultúrne či nábožensky inou skupinou, ktorá chcela obsadiť jej územie. Ako vieme z histórie, aj územie Európy čelilo nájazdom cudzích kultúr. Posledné také väčšie obdobie bola okupácia Európy Osmanskou - musulmanskou - ríšou. Obyvatelia Európy sa hrdinsky bránili, až nakoniec aj naši predkovia tento cudzí element vyhnali. Zomreli pri tom státisíce ľudí, státisíce bolo odvlečených do otroctva. Teraz tento pakt chce globálne bez vojny nanútiť národom cudzie národy. Keby som to povedal takto, aj vy ste teritoriálny človek, aj každý v tejto sále. Chránime si svoje teritórium. Zamkýname si byty, máme psov. Ochranka parlamentu chráni svoje teritórium, dnu pustí návštevníkov a potom sa im porúča. Toto isté by mal robiť každý národný štát.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 12:17 - 12:18 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, tie tvoje príklady, tie samovražedné autové atentáty boli správne a k veci. Na rozdiel od Danka, si myslím, že migrácia z kultúrne iného prostredia je v úzkom spojení s terorizmom. Preto tvoje príklady boli úplne priamo k danej problematike. Spomenul si, kde si bol, aj svoje skúsenosti. Ja mám podobné, také, podobne také isté skúsenosti.
V nedeľu v noci som sa vrátil z Talianska. Na námestiach betónové zátarasy, zamurované oceľové stĺpy, vojaci a policajti so samopalmi. Toto tam veruže nebolo pred pár rokmi. Prečo sú tam tie betónové prefabrikáty? Určite nie ako výtvarný priestor na striekanie grafitov, aj keď tak boli použité. Ale to bolo len sekundárne použitie týchto prefabrikátov. Tieto prefabrikáty sú presne na tie samovražedné autá, čiže pán Danko ťa prerušil neprávom a hovoril si k veci.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 11:51 - 11:52 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Kéry, čo nás predurčuje vytvárať si vlastnú migračnú politiku ako protipól k tomuto paktu či kompaktu, či rámca? To je jedno, akým slovom sa to nazve. Prečo sa my musíme takto brániť? My sme spôsobili vojny, rozvrat režimov, ktoré držali tie masy po kope? My sme zavraždili Saddáma Husajna? My sme zavraždili Kaddáfiho? My určujeme celosvetové geopolitické pohyby, tak politické, ako aj ekonomické? Nie.
Občanov z Afriky či Blízkeho Východu tu môžme mať, ale iba keď prídu s pasom ako turisti, tak ako naši ľudia keď chodia napríklad do Afriky povedzme na poľovačku. Turista, poväčšine podnikateľ, si zoberie pas, zaplatí si poplatok za odstrel zebry alebo iného zvera, podporí miestnu ekonomiku a vráti sa s trofejou domov. Ani mne by nevadil Egypťan, ktorý príde do Tatier a zaplatí si a sa bude učiť lyžovať. Toľko k tomu.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 11:15 - 11:17 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Poliačik, s tým Cyrilom a Metodom ste prestrelil, a to veľmi škaredo prestrelil. Oni to totižto boli na misii. Ešte raz poviem, misii. A to nie je migrácia! Šírenie Svätého písma nazývate migráciou? Oni tu boli pozvaní. Ešte raz vám poviem, boli tu pozvaní. Doniesli písmo a reč. Základ toho, s čím sa vy vyjadrujete aj teraz. Dali základ našej kultúre. Považujem vás za ešte väčšieho hulváta, ako som si myslel. Toto je precedens, toto je nonsens! Svätého Cyrila a Metoda porovnávať s odrezávačmi hláv! Toto, tak toto je vrchol vulgárneho slniečkarskeho postoja k našej kultúre. Prekročili ste antislovenský rubikon. Ešte raz, antislovenský rubikon! Heslá na demonštrácii vašich sympatizantov a priaznivcov a vy a vašich súputnikov, že nie sme národ, či Havranove urážky, či Kalmusov kosoštvorec, toto je nič oproti tomu, čo ste predviedol vy. Choďte radšej do Štrasburgu, migrujte tam, ostaňte tam. A máte buď obrovské diery vo vedomostiach z dejepisu, alebo chybnú logiku. Kde ste maturoval? Kto vás učil dejepis? Kde ste bol, na Metodovej či na Grösslingovej, alebo ste chodil poza školu?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 10:35 - 10:37 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, v niečom ste sa poplietol. Migrácia v rámci Európskej únie, aj keď som jej odporcom, je niečo úplne iné ako migrácia z kultúrne odlišných regiónov, z kultúrne odlišných krajín. Toto vám, vážený chrobáčik truhlíček, nedošlo? Slovák ide pracovať či žiť do Rakúska, prispôsobí sa, prezradí ho iba prízvuk alebo nesprávne používanie préteritá. Ukrajinec maká ako šrúbka na stavbe na Slovensku, on tiež migroval do Európskej únie, ale dáva si päťkrát denne koberček a preruší svoju prácu, aby si kľakol a modlil sa? Nie. Prezradí ho iba prízvuk. Ani vizuálne ho nerozlíšite od obyčajného Slováka. Ale prídu státisíce migrantov z afrických, blízkovýchodných krajín či Ázie a tí zrazu nechápu, že európska žena nie je šľapka, tak im totižto nadávajú v Nemecku a vo Francúzsku. A nechápu, že ich vôbec nemôžu znásilňovať. Posledný prípad, tuším to bol z Bangladéša migrant, znásilnil Francúzku a francúzsky darebácky sudca ho oslobodil s odôvodnením, že pochádzal z inej kultúry a nechápe ten rozdiel.
Takže, vážený chrobák Truhlík, takéto báchorky môžte rozprávať Ferdovi Mravcovi.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 10:02 - 10:03 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Blaha, práve ste priznali, že naši spojenci vedú vojny. To ste povedal. Ďakujem, pán Blaha, moja reč. A preto treba čím skôr od takýchto spojencov preč. Zaťahujú nás do svojich špinavých vojen a špinavých hier.
A to, čo ste vraveli o ponižovaní žien, to je pravda tiež, ale keď to Mizík a Mazurek hovorili, padli pokuty od vášho kolegu Rašiho. Môžete sa pridať do spolku ku Dankovi a Rašimu a poskladať sa nám, aby ste nám vrátili peniaze po tých tisíc eurách. Tie kvóty spomenul môj kolega Uhrík, to nebudem spomínať.
A pripomenul ste aj Švajčiarsko. Tam sa v prípade konfliktu okamžite zmobilizuje celá krajina. Vedia, ako sa chrániť, v každej rodine, kde je muž, je aj zbraň. Je tam vojenská služba, funguje domobrana, aj u nás by sa zišla. Keď predložíme návlch, návrh na zriadenie domobrany, mohli by ste nás podporiť.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 9:30 - 9:31 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Klus, trošku politi..., politologicky zazmätkoval o tých despociách. Spomenuli ste Sudán, akoby on a iné despocie dodržali práva migrantov. To si myslíme, že by niekto migroval, nebodaj ekonomicky migroval do takej krajiny? Ale, ale, pán politológ, čo to za slová ste vyslovil? Do Sudánu nebude utekať nik. Sudánci prídu legálne či nelegálne ekonomicky vyžierať Európu. Áno, migráciu treba zastaviť, ale nič nemuselo byť, keby západné krajiny na čele s USA nerozvrátili v rámci tzv. Arabskej jari arabský región a spôsobili vraždu Muammara Kaddáfího, ktorý dávno, dávno varoval, čo sa stane.
A ešte niečo. Vo vašom pozmeňováku spomínate ekonomickú migráciu, čo som dobre počul. Keď som tu v parlamente o nej hovoril pred dvoma rokmi, tak sa na mne vyvŕšili médiá a vaši poslanci a tiež aj portál Islam.sk. Ale, ale, teraz mi preberáte agendu. Čo je to za svet? SaS-kár hovorí to, čo Mizík. To je Sodoma, Gomora.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis