Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

16.10.2019 o 11:48 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 5.12.2019 11:19 - 11:19 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Iba potvrdzujem, že kolegovia z európskeho výboru nech sú o dvanástej na 149. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 4.12.2019 11:33 - 11:33 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o 13.00 hod. máme rokovanie na miestnosti číslo 149. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 3.12.2019 11:29 - 11:29 hod.

Ľuboš Blaha
Iba potvrdzujem, že dneska máme výbor, kolegom z európskeho výboru, o 12.00 hod. v miestnosti č. 30. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.10.2019 11:21 - 11:21 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte pripomenúť kolegom z európskeho výboru, že o 12.00 hod. máme výbor na miestnosti č. 30. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.10.2019 11:48 - 11:48 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem pekne. Kolegovia z európskeho výboru, dovoľte, aby som vám (zaznievanie gongu) pripomenul, že o dvanástej máme výbor v miestnosti č. 30 a o trinástej prichádza predseda vlády. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.9.2019 11:30 - 11:31 hod.

Ľuboš Blaha
Ďakujem. Dovoľte iba kolegom z európskeho výboru pripomenúť, že o 12.00 máme v miestnosti č. 149 rokovanie. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 20:05 - 20:05 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán premiér, opakovane ste vyvrátili tiež lži, čo tu šíri Matovič. Oni vám vlastne vyčítajú len to, že ste nestihli odvolať pani Jankovskú skôr, než sama odstúpila. A je preč. Ja tomuto naozaj nerozumiem, že toto tu niekomu možno vyčítať, že toto je ten najväčší škandál, kvôli čomu treba, aby vláda odstúpila.
Jankovská je preč. Ale neni preč Sulík, Matovič, Kollár a ďalší, ktorí riešili ktovie aké veci s Kočnerom.
Viete, my sme odpovedali na všetky vaše otázky. Teraz je rad na vás. Odpovedzte vy na naše otázky.
Za prvé: Odkiaľ má Matovič informáciu zo spisu o údajných esemeskách Jankovskej s Kočnerom? To znamená, ovplyvňujete vyšetrovanie, pán Matovič, alebo máte informácie od Kočnera?
Druhá otázka na opozíciu: O čom sa dohadoval Matovič s Kočnerom? (Reakcia z pléna.) Riešili nejaký zločin? Áno, tieto... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pán poslanec Heger, pán poslanec Heger.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
... tieto otázky by mal kláť pán premiér a dopĺňam jeho vystúpenie. Nebuďte nervózny, pán Heger. (Smiech v sále. Potlesk.)
Teraz tretia otázka: Prečo Sulík neodstúpil za raňajky s Kočnerom, kedy dohadovali voľbu generálneho prokurátora a ohrozovali národnú bezpečnosť štátu?
Za štvrté: Koľko stretnutí mala pani Nicholsonová z SaS ešte s pánom Kočnerom? Teraz už nie na lavičke a možno niekde inde. A prečo exmanžel pani Nicholsonovej odvrátil po vražde stopu od Kočnera na taliansku stopu? Toto je veľmi vážna vec.
Ďalšia otázka: Ako je možné, že prezidentka tejto republiky má kontakty na Kočnerovu rodinu a dokonca mali spolu s jej bratom aj vianočné oslavy? Ako je možné, že pani prezidentka vymenovala kumpána Kočnera Michala Kováča za veľvyslanca? Ako je možné, že strana, z ktorej pochádza Miroslav Beblavý, bola financovaná údajne Marianom Kočnerom? Hovorím o SDKÚ. A ako je možné, že Tódová a Denník N maria vyšetrovanie?
A posledná vec: Komu vyhovovala vražda? Tam hľadajme páchateľov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 19:35 - 19:35 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Inak sledovať Igora Matoviča, to je naozaj rozkošné. On tu v stand by režime nehybne sedí niekoľko hodín a ticho plynie a odrazu sa na balkóne objavila kamera Markízy, on sa stoporí, skočí za kecpult (smiech v sále) a začne rozprávať úplne to isté, čo tu predtým dve hodiny táral. Ale doslova to isté, čistá vata. Len kvôli Markíze, len aby bol na tej kamere, len aby bol večer v televízii. To je úplne absurdné. A o tomto je celá tá schôdza.
Igor Matovič tuší, a vidí to každý na Slovensku, že končí v politike, hej. Má zhruba okolo piatich percent, odchádzajú mu všetci straníci, Remišová a ďalší, on je politicky zombie, a tak sa snaží teraz nejakým spôsobom ešte vyloviť nejaké zvyšky podpory vo verejnosti tým, že bude hulvátsky a hystericky nadávať na Petra Pellegriniho a robí to spôsobom, kedy naozaj človek začína uvažovať, že je najčastejším odberateľom pána Trubana a že tých päť gramov je naozaj naňho moc. A obávam sa, že pokiaľ takto bude opozícia pokračovať, tak sa strápňuje pred celým Slovenskom.
A, viete, keď nám Matovič vyčíta, že tu nemáme ľudí, jeho počúvali štyria poslanci jeho vlastnej strany, asi poslední, ktorí mu ostali, dokonca aj, aj jeho najznámejší pudlík pán Marosz, ktorý si dovolil odbehnúť a ani ho nepočúval, to už tá autorita je naozaj mizivá, pán Matovič.
Ja vám chcem popravde poďakovať. Pretože priznávame, že v SMER-e máme na niektoré veci rozdielne názory, však tušíte to, no ale nikto nás tak úžasne nespojil a nescelil ako práve táto schôdza, ako práve váš návrh. Vy ste ten najvydarenejší užitočný idiot SMER-u.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 17:51 - 17:53 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Budaj, váš prejav počúvalo z opozície, len aby ste si toho boli vedomý, traja poslanci OĽANO, vašej strany, a štyria poslanci SaS. Takže ešte raz, tej schôdze, ktorej ste sa tak veľmi týždne domáhali, dokopy sedem poslancov z týchto dvoch klubov a potom ešte traja poslanci zo SME RODINA. To je absurdné, prepáčte. To je výsmech demokracii.
Ale nechcem vás veľmi kritizovať, lebo ja vás mám úprimne rád. Na úvod svojho prejavu ste spomínali komunizmus a mne až dojatím slzy vyhŕkli a chcel by som sa vám v mene všetkých poctivých komunistov teraz poďakovať za to, že ste v utajení bránili komunistický režim, donášali na imperialistov, keby takýchto domovníkov mal bývalý režim viac, verím tomu, že by nás kapitalisti nepremohli. Česť vašej statočnej práci, súdruh!
Druhá vec, ktorú by som chcel zdôrazniť, a to bolo obdobie už po revolúcii, keď ste s nami spolupracovali so SMER-om v rámci komunálnej politiky. Vďaka nám sa zmenil zákon, aby ste sa vy mohli stať viceprimátorom. Určite si spomínate na tie naše priateľské časy, takže naozaj nerozumiem tej nenávisti, ktorú teraz šírite.
Hlavne ju šírite veľmi patetickým spôsobom, keď dokonca aj tú rozprávku o tom, ako za vraždu Jána a Martiny môže nejaký, nejaké prepojenie na vládu a podobne. Vy poviete, Janko a Marienka, vy naozaj žijete v rozprávke, vy ani neviete, že tá pani, ktorá bola zavraždená, sa volá Martina a nie Marienka. Proste je to len celé senilná rozprávka a obávam sa, že už ste posledný, ktorý sa nejakým spôsobom stále drží Igora Matoviča, a je to nedôstojné. Ste už posledný mohykán tohto poloblázna a pre vašu dôstojnosť čím skôr nasledujte príklad Remišovej a odíďte.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2019 17:13 - 17:15 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Mňa fascinuje, že kolegovia z opozície sa tu neuveriteľným spôsobom domáhali tejto mimoriadnej schôdze a ich tu sedí 15. Niekedy 14, niekedy 13. Niekoľko jednotlivcov sa rozhodlo prísť na túto schôdzu... (Reakcia z pléna. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Glváč, Martin, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa Blahová, poprosím vás, nikto vám neskákal do reči.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
... z opozície a to považujem za škandál. Pretože tu robili také ramená, že tu bude obrovská schôdza za odvolávanie vlády, a dneska je ich tu 15.
No darmo nám vyčítate, že tu nie sme. My sme tu schôdzu nechceli. Ale vy ste tu mali byť do nohy. A je vás tu 15 a ostatní odišli na víkendy za rodinkami. Nikoho to nezaujíma. Toto celé je jedna veľká fraška. Zamyslite sa nad sebou.
Pani, pani Natália Kočnerová, chcel by som povedať, že vy ste vlastne v tom vašom prejave okrem tej zloby a nenávisti a toho besnenia neponúkli vôbec nič. Áno, vlastne bola tam jedna logická, logická línia, že teda pani Jankovská by mala odstúpiť, lebo sa údajne dohadovala s Kočnerom, čo ona popiera. No ale ona odstúpila. Ona je preč. Čo vy ďalej riešite? Vy ste sa ešte neprebudili z tejto informácie? Vy ste ako ten Ondráš Machuľa, neprebudený. Ona je už preč, pani Kočnerová. Rozumieme? Je už preč. Takže čo teraz riešime?
Ak niečo môžme riešiť, sú tí Kočnerovi kumpáni, ktorí tu ešte stále sú: Sulík, Matovič, Boris Kollár a Beblavý, Čaputová.
A ja by som chcel upriamiť pozornosť ešte na jedného, a to je vlastník denníka SME, ktorý písal týždeň alebo dva pred vraždou, ak si dobre spomínam, Kočner mu písal, Haščákovi, jak to povedať slušne, o likvidácii pohlavného orgánu a je tu vážne podozrenie, že tým mohol myslieť práve Kuciaka. A toto je hlasná trúba liberálnej pravice - denník SME. Preboha, vy máte s tou vraždou niečo spoločné. Vy v opozícii. O tomto poďme rozprávať.
Ďakujem.
Skryt prepis