Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

24.7.2021 o 19:48 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 10:45 - 10:47 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Ono to financovanie cirkvi porovnávať so športovými klubmi, nemyslím si, že je to celkom vhodné. Čo sa veľakrát aj dialo aj teraz v čase pandémie a to boli tie prvé vlny a lockdowny, ktoré tuná ako boli, tak veľmi často, a práve to porovnávali takí ľudia, ktorí s cirkvou nemajú ani nič spoločné, a porovnávali cirkev a veľakrát a často práve katolícku cirkev a bola napádaná a rôznym útokom vystavovaná, nejakým reštauráciám alebo nejakým krčmám. Či teda kostol je na tej istej úrovni, ako je nejaká krčma alebo podobne. To, čo sa tu dialo ako v minulej dobe, to, musím povedať, to predčilo všetky minulé časy aj vysoko prekročilo aj hranice aj komunistov, aj komunizmu, lebo ani za komunizmu nebolo, neboli zavreté kostoly úplne, tak ako bolo to v čase pandémie. My ako slovenská krajina hlásiaca sa, že sme kresťanský národ, uvidíme, čo povie posledné sčítanie ľudu, sú nejaké hlášky, ktoré hovoria o tom, že sa prihlásilo iba 40, dokonca 36 % ľudí ku kresťanstvu, čo by bol prepadák teda riadny, ale my hlásajúci sa ale ako Slováci ku kresťanským koreňom, prosím vás pekne, a my sme mali zatvorené kostoly? Susedné Česko, keď sa pozreme na nich ako vedľa, Češi, ktorí sú vyhlásení za najateistickejšiu krajinu na svete, určite v Európe, tak Češi boli tí, ktorí mali sväté omše stále. Aj keď síce s obmedzeniami, ale stále ich mali. Ale my sme drzo zavreli kostoly. Zoberme si pred rokom, čo tu bolo, a to sa blíži tento Sviatok všetkých svätých, my sme pokutovali policajtmi ľudí, ktorí išli sa modliť na hroby, my sme ich nepustili v exteriéri, aby mohli sa pomodliť, ku hrobom svojich blíz... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2021 10:04 - 10:06 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Na úvod hneď poviem, že o nikom by som si nedovolil povedať, že zhorí v pekle. Naozaj úplne o nikom. To, oháňať sa tuná pánom Bohom a pritom čosi také tvrdiť, tak nerobiť sa bohorovným.
Ale tak ako je dnes rozdelená táto spoločnosť, myslím si, že v minulosti nikdy sa to ešte nestalo a zvlášť kvôli očkovaniu. Pozrite sa, ja vám to poviem takto osobne. Nikdy som sa nesmial z tých, ktorí sa zaočkovať dali, ani sa im neposmievam, ani nemám nejaké pripomienky, ale ani z tých, ktorí sa zaočkovať nedali. Veď tuto zaznelo, že sú ľudia, ktorí majú veľmi vážne dôvody na to, aby zaočkovaní neboli, a majú aj zdravotné dôvody. Navyše pýtajte sa lekárov a odborníkov, ktorí vám na to jasne odpovedia. Ten, ktorý prekonal COVID-19, vytvoria sa mu protilátky. Čím ťažší priebeh máš, tým vyššie protilátky sa ti vytvoria. V zásade je to tak. Nemusí to byť tak, rovnako ako keď je pravidlo to iné. Rovnako dnes už máme skúsenosti takmer po roku alebo dvoch rokov tej COVID propagandy a COVID strašiaka, že aj zaočkovaní ľudia nie sú plne chránení pred týmto ochorením. Vidíme, že mnohí ľudia na COVID-19 napriek tomu, že zaočkovaní boli, aj ochoreli, ale mnohí ľudia mali vážne zdravotné komplikácie. Teraz robiť z tých druhých ľudí, ktorí sa nedajú zaočkovať, že sú nezodpovední? No ja vám poviem takou protiotázkou. Ako je zodpovedný otec rodiny alebo matka rodiny, ktorá sa dá zaočkovať a následne nato zomrie? To je zodpovedný človek? Za svoju rodinu, za svoju manželku, za svojho manžela, za svoje deti, ktoré tuná zostávajú? A v dôsledku očkovania takýto pacient zomrie. Je to veľmi ťažká téma a ju tu... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2021 10:37 - 10:39 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Priatelia, ak chcete vidieť, ako žije turizmus v symbióze vzájomnej s poľnohospodárstvom, s chovom dobytka, nech sa páči, sú tu susedné európske krajiny, to je Rakúsko, hneď tu máme v susedstve, ale takým veľkým príkladom je práve Švajčiarsko. Tam keď idete v Alpách, ste na vysokohorskej túre, ten dobytok vás sprevádza až do výšok takmer 3 000 m nad morom, 2 700, 2 800 m v nadmorskej výške pasie sa dobytok. Tuná hneď by hulákali títo tzv. ochranári, že jak si chránime, chráňme si prírodu.
No a keď sme už spomínali toho pána Sulíka, viete, on má takúto predstavu, hej, toho nemeckého investora tuná a takto likvidovať tie naše lesy a zahmlievať to, aký to je obrovský investor, lebo tu prišiel. Ale na druhej strane my tu plačeme nad tým vidiekom, koho bude ničiť ten nemecký investor, ktorý tuná milión kubíkov dreva bude vyvážať zo Slovenskej republiky? Slovenský vidiek. A to sú tie malé píly, ktoré ešte ako-tak fungujú a drevospracujúci podnikatelia, ktorí sú na miestnych úrovniach, ešte aj tých zlikvidujeme. Nehovoriac o tých lesoch a tých nezmyselných bezzásahových územiach, ktoré tu chcete dať, 160-tisíc ha bezzásahových, to nebude sivá, sivá tá naša krajina, ale to naozaj zostane púšť a nie polopúšť, lebo všetko nám padne, zostaneme závislí ešte aj na dreve. Ale pán Sulík má predstavu takú, že tuná takú bublinu pustí, lebo to on ide budovať priemyselné parky, tu som videl, jak ste, kolegovia, hlasovali, ale že nám zabetónuje tými nezmyselnými priemyselnými parkmi polovicu Slovenskej republiky, to je čo za bláznovstvo? My si, vy si myslíte, že dneska zahraniční investori prídu tam, kde im zabetónujete tie plochy, že tam prídu investovať? To je omyl.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2021 10:22 - 10:24 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Pán kolega, vo svojom vystúpení ste tu spomínal pôdu na Slovensku, ktorá je v dezolátnom stave a je sivá, vyprahnutá, čo všetko ako hrozí. V tej spojitosti si spomínal aj druhý ukazovateľ, a to hovädzí dobytok, ktorý produkuje 15 % plynov. To je ten negatívny postoj, ktorý vidia tí ekologisti v tomto pohľade, ale ja chcem poukázať aj na ten pozitívny vzťah dobytka k životnému prostrediu a k pôde samotnej ako takej. Ty si to spomenul v tom príspevku, že produkujú aj ten maštaľný hnoj. Ale hovädzí dobytok, najmä ten plní vodozádržné opatrenia. To tu nebolo spomenuté ako v tejto rozprave, ja to len tak dopĺňam, a má veľkú ako funkciu. Ja som z prostredia tatranského a podtatranského, zadné, predné meďodoly, tam sa pásol hovädzí dobytok, ovce sa tam pásli. Dneska je to národný park. A teraz tuná bojujeme, tu jedna strana, že zachovajme si národné parky, druhá strana zase hovorí, že takisto my to chceme, ale my nemôžeme ísť, pán kolega, cestou takou, že máme vyprahnutú slovenskú zem. Nám hrozí to, pán predseda, že nám, my zničíme si lesy na Slovensku, to je tá bezzásahovosť. Na minulej schôdzi ste tuná predkladali ten návrh zákona na bezzásahovosť národných parkov, však to je zničujúce a devastujúce. To nie je, že ľudia utekajú, pán kolega, z vidieku. My tých ľudí z vidieku vyháňame. Veď tu príde 6,5-tisíc ľudí o prácu. Kde pôjdu robiť? Do Rakúska. My v Rakúsku obdivujeme tie veci. Na záver nestihnem, ale v tom Rakúsku vo Schwarzi, keď som bol, v štvorhviezdičkovom hoteli, a zacítil som, že kdesi po blízku sú chovatelia. Nádherný kravín vyzdobený kvetmi, to je len ukážka, kde sa treba pozrieť do... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.9.2021 13:22 - 13:23 hod.

Štefan Kuffa
Ďakujem za slovo. Pán predseda, dávam návrh na doplnenie programu 40. schôdze Národnej rady, ktorý sa doplní o nasledovný bod, aby Národná rada prijala uznesenie, ktorým zaväzuje ministra zdravotníctva Slovenskej republiky, aby do 30. 9. 2021 predložil správu obsahujúcu informáciu o spôsobe využitia vakcín Sputnik V, ktoré sa nevyužili do dátumu exspirácie pri očkovaní občanov Slovenskej republiky. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.7.2021 19:48 - 19:48 hod.

Štefan Kuffa
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 19:40 - 19:42 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
PPA-čka, Poľnohospodárska platobná agentúra nielen má veľmi zlé meno, ale katastrofálne. A z 1,5 roka na ministerstve pôdohospodárstva sa urobilo veľmi pramálo, skoro nič. Poľnohospodári a hlavne tí malí a strední poľnohospodári sú kdesi na chvoste. Konečne možno nejaké tie projekty, ktoré boli schválené, všetky sú zaseknuté. Budeme sa tu vyhovárať na nejakú kauzu Dobytkár. To už malo všetko byť vybavené a vyplácať ako tieto projekty týmto farmárom. Toto je na Slovensku likvidačné, likvidačné to je. Ale ja si nemyslím (povedané so smiechom), že tu sa čosi zmení aj tuná cez tento návrh zákona, jaká kozmetická úprava.
Však príkladom je toho, že takýto návrh zákona, ako to riešiť a preniesť ako kompetencie z ministerstva pôdohospodárstva na Poľnohospodársku platovú agentúru, predkladá minister zdravotníctva? Tak toto už jedna úroveň, toto je vaša vizitka, vašej vlády. Však to je jedna obrovská katastrofa! To je taká obrovská hanba, toto, čo tu vy tu predvádzate. Minister a štátny tajomník, obidvaja sedia tuná v lavici prikutí. Však tu mali vystúpiť, však nech sa páči, nech ešte vystúpia v rámci tejto rozpravy. Čo sa zrobilo tuná za rok a pol pre poľnohospodárov? To je likvidačné.
Tisíc kamiónov denne tuná my dovážame. My nie sme sebestační v potravinách, možno sme už kdesi na úrovni 34 %, ak vôbec tam sme. Za tri dni nás zachváti taký hlad, keby sa nedoviezli tie kamióny, však tí ľudia by vás hnali vidlami. Prosím vás pekne, čo to vy tu rozprávate, že aké zmeny budú tuná? Nedá sa tomu veriť, už len dôkazom je toho to, že vy nás máte asi v takej úcte, že minister zdravotníctva, ktorý tuná predkladá očkovací zákon, predkladá tuná odrazu návrh zákona, ktorý sa týka poľnohospodárstva a poľnohospodárskej agentúry.
Tá je úplne otrasná, úplne totálne otrasná.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 18:26 - 18:28 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Ľudia pred Národnou radou vytrvalo čakajú, ako dopadne hlavne hlasovanie. Ani tá rozprava neni taká dôležitá, ale to hlasovanie, ktoré bude nasledovať po tejto rozprave. A naozaj s veľkým napätím očakávajú a dávajú aj také, vkladajú nádeje, že tento zákon nakoniec Národná rada zavrhne. To, že v rámci testovacej a očkovacej kampane sme minuli toľké milióny, je to hrubá nezodpovednosť tejto vlády. Hrubá nezodpovednosť tejto vlády.
A označovať nezaočkovaných ľudí, označovať ich za nezodpovedných, to je zase urážajúce a dehonestujúce pre tých ľudí, ktorí majú aj dôvody alebo aj obavy zaočkovať sa, a my ich takto nasilu ideme nútiť, aby sa všetci ľudia zaočkovali.
Tie nešťastné rúška, stali sa z nás obyčajní handrári. To si môžte pozrieť od Viktorka Uga... Huga Bedári, film, hej, tam boli takí tí handrári. Tak takí handrári sú aj v rámci celého sveta. teraz sú, je aj taký svetoznámy román, ale je aj to sfilmované. Tuná plné reči, plné drísty tuná, jakí sme my environmentálni ochrancovia, ale však tie rúška plávajú v potokoch, po uliciach sa povaľujú, všade sú tie handry. Všade. Úplne všade. Tu ešte aj okolo Národnej rady sa tuná povaľujú tieto rúška.
A tak ako si to povedal, pán kolega, Ústavný súd úplne ignoruje ľudské práva na Slovensku. Sú im úplne ukradnuté. Ako keby sa to našich ľudí vôbec tuná ani netýkalo. To ako keby sme ten Ústavný súd vôbec ani nemali.
Je pravdou to, že táto vláda má sústavnú potrebu bojovať stále proti niekomu. A keď už nemajú toho nepriateľa, tak oni si vystačia aj sami a vlastnými zbraňami sa skladajú, bojujú sami proti sebe.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 14:26 - 14:26 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Každé očkovanie je veľkým rizikom, nielen to proti COVID-u, ale aj tie, ktoré boli ako v minulosti. Samozrejme, tie, ktoré už tu sú nejaké desiatky rokov, máme s tým skúsenosti a pediatri majú najviac. Je bludom si myslieť, čo len myslieť, a nie ešte nás označovať, že my zatracujeme ľudí, ktorí sú zaočkovaní. Je to naopak. Vy zatracujete ľudí tých, ktorí sa zaočkovať nedajú, a tu je tento očkovací zákon, ktorý tuná je, tak v podstate nútime ľudí k tomu, aby sa dali očkovať proti COVID-u. Sú očkovacie látky, ktoré pôsobia dlhodobejšie, ale sú také, ktoré sú krátkodobé. Napríklad očkovanie proti chrípke. Proti chrípke vám nestačí sa zaočkovať raz a to, pán minister, vy to viete veľmi dobre. Proti chrípke sa musíte dávať očkovať každý rok, proti encefalitíde, keď tak, takisto každý rok, proti tetanu raz za desať rokov a sú očkovacie látky, ktoré organizmus si vybuduje imunitu na celý život.
Ale zabudlo sa tu na veľkú skupinu ľudí a to sú tí ľudia, ktorí ten COVID prekonali. Tak ako som to už aj rozprával, tak znova to len zopakujem, čím ťažší priebeh si mal tej korony a si prežil, tým vyššie protilátky sa ti vytvorili. Prečo diskriminovať všetkých týchto ľudí a načo vyhadzovať finančné prostriedky, pán minister, na ľudí, ktorí to v podstate ani nepotrebujú? Oni protilátky majú vytvorené. Načo ich my máme očkovať a ešte ich nútiť a diskriminovať.
Čo sa týka pľúcnych ventilátorov, ja keď si spomínam, my sme mali dvoch chlapcov na hospici, ktorí potrebovali pľúcny ventilátor. Keď mi primárka z Popradu volala, že či prijmeme takéhoto pacienta, ja som povedal, nie, že ho nechceme, ale my ho nezvládneme, my na to nie sme pripravení. Ale ponúkla nám spoluprácu, v Bystrici sa zaškoľujú personál a tak sme prijali pacientov, ale my sme týchto ľudí vôbec nepripravili na... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 12:57 - 12:59 hod.

Štefan Kuffa Zobrazit prepis
Na prvého kolegu, ktorý tuná takú poznámku ako mal. Prosím ťa pekne, ty si taký chudák a ja som ti to už povedal. Prepáč mi to, že ti to tak hovorím. Ale ty si taký presvedčený ateista, že ty si to musíš napísať a čítať, jak taký tĺk. Prepáč. Ale ty, že si ateista, ty si to ešte aj napísať musíš. Ty ani nevieš o tom, že si ateista. Toľko, som to myslel tak, že si to musíš napísať, ale nemyslím to ako osobne, lebo ťa nechcem ako takto urážať, ale to je primitivizmus hrubého zrna.
Ale to, čo tuná ako zaznelo, prosím vás pekne, tuná vy tu hovoríte, že tu ktosi spochybňuje tituly pred menom, za menom. To tie vaše písmenká tuná ktosi spochybňuje. Máme tu plný parlament, respektíve plnú vládu plagiátorov. Šéf ministerstva školstva, prosím vás pekne, plagiátor na čele. Ako on môže byť vzorom pre našich študentov? A celá SaS-ka, prosím vás pekne, vy ste, vy nemáte aké tituly, vymyslené tituly. To sú len písmenká, ktoré vy máte. A to je úroveň. My o tom hovoríme. My týchto ľudí spochybňujeme.
My nespochybňujeme tuná skutočných odborníkov, ktorí sú odborníci. Ja napríklad môžem takto aj verejne povedať, profesora Krčméryho ja si vysoko vážim. Aj keď sa v tejto pandémii tuná zmýlil a veľmi sa pomýlil, ale beriem ho ako odborníka na tropické choroby a robí to dlhodobo. Mnohé roky to robí, tak ja si profesora Krčméryho vysoko, vysoko vážim, nielen jeho, ale aj jeho strýka, ktorý bol dermatológom a trpel za vlády ešte komunizmu. Ty o tom nevieš nič, ty sa darmo tuná škeríš, ty ani nevieš, o kom rozprávam. Tak jak tvoja kolegyňa nevie, kto je Pierre Teilhard de Chardin, nevie ani len prečítať to meno. No darmo sa tu budeš škeriť. Škeríš sa zo svojej hlúposti, pretože ty nemáš ten titul, ale ty máš len nejaké písmenká, ani ktorým nerozumieš, ktoré máš pred menom a za menom.
Prosím vás pekne, toto je vaša úroveň vzdelanostnej úrovne na Slovensku. Veľmi nádherný príklad, SaS, si dávate.
Skryt prepis