Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

6.10.2022 o 16:46 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.10.2022 16:10 - 16:10 hod.

Jozef Pročko
Ja by som chcel povedať, že je úžasné, že takto zastupujeme svojich kolegov, ktorí vlastne tu nie sú, a že takýmto spôsobom vlastne vieme pomôcť dobrej veci, že prečítame niečo, čo chcú kolegovia. Je to úžasné, pani Cigániková, naozaj toto je výborné. A myslím, že ste ukázali, že spolupráca v SaS je naozaj na veľkej úrovni. A to myslím naozaj úprimne, že to takýmto spôsobom viete prezentovať. Super.
Skryt prepis
 

21.10.2022 11:40 - 11:40 hod.

Jozef Pročko
Chcem ohlásiť termín, štvrtok 11.00 h.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 21.10.2022 11:25 - 11:26 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci... (krátka pauza, rečník sa otočil smerom k predsedajúcemu). Ďakujem. V súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre ľudské práva a národnostné menšiny za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 1259). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko ministerstva financií.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali ústavnoprávny výbor, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet, Výbor Národnej rady pre sociálne veci a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre ľudské práva a národnostné menšiny. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona výbory prerokovali do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní.
Prosím, pán predseda, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2022 16:25 - 16:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Pani Halgašová, musím povedať, že veľmi pekne ďakujem za to, že sa upierate o PVV, aj keď ste teda povedali, že PVV už pre vás nič neznamená. Ďakujem.
Chcem sa spýtať a poprosím vás o odpoveď, teda v tých vašich dvoch minútach, čo budete odpovedať, dali ste tam v bode 1 za § 8 sa vkladá § 8a, ktorý znie:
"§ 8a
1. Fyzické osoby môžu uzatvárať životné zväzky. Životnými zväzkami sú:
a) manželstvo a
b) partnerské spolužitie." (Rečníkovi zvoní mobil.) To bol zásah, prepáčte, ospravedlňujem sa.
Čiže na toto chcem odpoveď, či ste to tam dali takto, ako to vnímam ja. Lebo keď je to takto, tak ja za ten zákon nebudem hlasovať, keď je tam to manželstvo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2022 15:25 - 15:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Taraba, pápež povedal, že je za registrované partnerstvo.
Gyimesi dostal vyhrážky, no ako ja som povedal, že nerozdeľujem ľudí na liberálov, homosexuálov, ale na dobrých a zlých a všade sa tí zlí nájdu, čo sa vyhrážajú.
Kuffa, mne je ľúto, že sa vám vyhrážajú, opakujem, všade sú zlí aj dobrí.
Gýmeši, Gýmeši (Gyimesi, pozn. red.), vieš, Ďuro, kto ťa tu netoleruje? Povedz mi. A opakujem, aj keď tebe sa vyhrážali tí ľudia, to je, to je to, to je to zlo v spoločnosti, ktoré všade je.
Kočiš, vy sa vyviňujete z pekla, do ktorého vediete svojich voličov. Kočiš, aj u vás na Facebooku každý jeden príčetný človek na Slovensku vidí, čo tam robíte, Kočiš. Šírite nenávisť aj vy. Vy tu, vy tu rozprávate o tom, že my tancujeme na hroboch, prepánaboha, vy ste tak zneužili túto tému a tak sa vyviňujete, Kočiš, z tejto témy, že to nie je možné. Ja vás, Kočiš, nepovažujem za konzervatívca. Ja vás, Kočiš, považujem za fašistu a extrémistu.
Kuffa, u blížnych svojich, u blížnych svojich, viete, to je tak, blížny je každý, len nesmieme tých blížnych mlátiť na poli, prípadne starenku prefackať. Viete, to je také, že tí blížni by mali byť naši naozaj blížni. A ja vás nepovažujem za, za človeka, ktorý by chcel ubližovať tým LGBT ľuďom, len to vy keď poviete naozaj niečo, tak to je jak, ako už ste tu počuli, jak keby ste bol z 12. storočia.
Kuriak, ja som to povedal, zlí sú aj na jednej, aj na druhej strane. Povedal som to. Ja nehovorím, ja nehovorím, ja nehovorím o tom, že, že v LGBT sa nájdu tiež všetci, že sú všetci skvelí, ale opakujem ešte raz, tolerujme, tolerujme... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 18.10.2022 15:10 - 15:10 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Milé kolegyne, milí kolegovia, začnem tým, čo povedal pápež. Pápež povedal, že homosexuáli sú Božie deti. Pápež podporil partnerstvá homosexuálov. Povedal to pápež, najvyššia hlava cirkvi na zemi. Zastupuje Boha. Nie toho Boha, ktorého majú v názve fašisti z ĽSNS, ktorí tvrdia "Za Boha a za národ", ale Boha, v ktorého verím aj ja.
Či je to svetlo, či je to energia, či je to dobro, ja verím v Boha a verím, že pápež to myslel úprimne. Aj ja podporujem registrované partnerstvá, ale takisto podporujem aj pomoc tehotným ženám. Ja podporujem pomoc pre ľudí. Ja nerozdeľujem ľudí na konzervatívcov, na liberálov, na homosexuálov. Rozdeľujem ľudí na dobrých a zlých. Vraždil zlý človek. Ale toho človeka niekto vychovával a vraždil mladý človek.
Ja keď som si pozrel stránku jeho otca, mňa zamrazilo. Toľko nenávisti, ktorú som tam našiel, ktorú, nechcem sa hrať na niekoho, kto to vie, ale ktorú určite ten mladý chlapec doma zažíval. Táto výchova nebola dobrá. Nechcem súdiť jeho rodinu, ale opakujem, keď som si pozrel to, čo mal tento chlapec doma, čo čítal od svojho otca, tak to bola čistá katastrofa.
Každý normálny človek odsudzuje akúkoľvek vraždu. Nepoznám jedného človeka u nás v OĽANO, ktorí by to neurobil, a zhodli sme sa naozaj na tom, že toto je ohavný čin. Len tak, ako pápež povedal, že sú to Božie deti, tak v našej spoločnosti táto tolerancia nie je. Počas svojho vystúpenia a v televízií a pôsobenia v médiách a v šoubiznise som zažil stovky, stovky homosexuálov. A prístup k nim naozaj z verejnosti, zo strany verejnosti nebol, nechcem povedať, že dobrý, ale naozaj to, čo tu povedal kolega Taraba o nich, kolega Kuffa, tak to je presne to. Ja ich nepovažujem za chorých ľudí, ja ich nepovažujem za ľudí, ktorí by mali byť liečení. Jednoducho je to inakosť svojím spôsobom. A to že miluje muž muža a žena ženu, no nech sa páči. No nech sa páči.
Ale zase na druhej strane musím povedať, že ja som za to, aby muž, teda manžel bol muž a manželka bola žena. Takisto otec nech je muž, aj matka nech je žena. Ale nemám problém, nech homosexuálne páry tvoria páry, nech sa registrujú. A nech majú úctu. Túto úctu stratili, a preto sa tu stalo to, čo sa stalo.
Nie tu, extrémista odsúdený, už ste to počuli, naozaj človek, ktorý, ktorý v mladosti bol pri tých, ktorí hádzali kamene, ktorý sa vyhrážal smrťou ľuďom. Myslíte si, že keď sa fašista oblečie do obleku, tak sa z neho stane slušný človek? Presviedčal nás tu tento fašista a extrémista nás presviedčal o tom, že my sme zodpovední za úmrtie nejakého chlapca, ktorého lekárka nevyšetrila. A opäť používa tú propagandistickú, fašistickú ideologickú propagandu, kedy používa: "a čo hen, ty zmija," to je to, že my sme vlastne zavraždili toho chlapca. Tancuje na hrobe toho chlapca. Presviedčal nás tento fašista a extrémista o tom, že vlastne to majú americké nejaké nacistické weby na svedomí, že tento mladý muž sa takto zradikalizoval. Že tento mladý muž išiel a zastrelil dvoch mladých ľudí pre ich orientáciu. Už tu dnes aj zaznelo, že naozaj to nebola len nenávisť voči tejto komunite, ale on nenávidel Rómov, nenávidel, nenávidel Židov a v hľadáčiku mal ako prvého toho Eduarda Hegera. A ja si myslím, že išiel preto tam, lebo to bol, ľahší cieľ boli títo, títo nevinní dvaja mladí chalani.
Mazurek rozprával o tom, že za túto vraždu sú zodpovední nejakí neonacisti z Ameriky. Choďte sa pozrieť na jeho stránku. Choďte sa pozrieť na Sujovu stránku. Choďte sa pozrieť na Kočišovu stránku, na Tarabovu stránku. Choďte sa pozrieť, koľko nenávisti títo ľudia, ľudia šíria. Ja som tu už raz vystupoval a hovoril som o tom, čo robí Milan Mazurek, ako zostrihá moje video, ako prehodí slová, dodá tam veci z minulosti a urobí zo mňa psychopata. Píše tam v tom videu, že som mentálne postihnutý, že som blázon, že som zlodej, že kradnem. Toto o mne napíše na svojej, na svojom facebooku Milan Mazurek. A desaťtisíce komentárov. Viete, aké sú?
"Pročko, Mazurekovi nesiahaš ani po päty. Zaslúžiš si obesiť na najbližší strom.
Pročko, išiel si do verejného života kradnúť, tebe by sa mal generálny prokurátor pozrieť na prsty. A keď ťa zatvoria, tak sa teš. Skončíš ako Lučanský, nájdeme si ťa.
Dám alebo prispejem na benzín a zápalky pre idiota Pročka a prídem aj natočiť túto fakľu z olajna.
Ty psychopat, Jožko, za teba sa musí rodina hanbiť, ale ak sú ako ty, určite skočia ako ty a skrývajte sa ako potkany.
Ty skrachovaný hajzel, Pročko, teba keď stretnem na ulici, tak ti ukážem, čo je to strach.
Pročko sa bojí o svoju rodinu, má prečo. On vie, čo jeho rodinu stihne.
Miro Suja, veď ty mu tam rozbi hlavu tomu debilovi z Haliča. Alebo keď príde do Detvy, vieme, kde ho zakopať." (Reakcia z pléna.)
Toto má Mazurek, Milan Mazurek na svojom facebooku. Toto, takto sa vyhrážajú na jeho facebooku ľudia, takýmto spôsobom. A keď si pozriete jeho príspevky o LGBT, tak vám napí... poviem vám len jeden jediný.
K homosexuálom mu tam napísali príspevok: "Rezať ich ako svine." Toto je Mazurek, ktorý vás tu všetkých presviedča o tom, že za toto je zodpovedný nejaký americký nacistický web.
Ja neverím, že, pán Kuffa, vy ste, vy ako veriaci človek, ktorý veríte v Boha, vám toto neprekáža? Miluj blížneho svojho a seba samého. (Reakcia z pléna.) Ja s vami nediskutujem. Ja s vami nediskutujem. (Reakcia z pléna.) Prepáčte, myslíte si, že toto je to, čo majú šíriť tí, ktorí sa skrývajú za Boha? Áno, aj my sme zodpovední a ja som hlboko presvedčený, že naozaj tá naša latentná tolerancia týchto fašistických netvorov je tiež príčinou toho, že sa tu stalo to, čo sa stalo. A preto prosím všetkých bez rozdielu, či ste v koalícií, či ste v opozícií, všetci vy, ktorí či už veríte v Boha, či neveríte v Boha, všetci vy, prosím vás, naozaj tolerujme, tolerujme, keď má niekto inú orientáciu. Tolerujme, keď je niekto Róm, keď je Žid, tolerujme. A týmto ľuďom dávajme také podmienky, ako majú iní ľudia u nás na Slovensku.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

6.10.2022 16:46 - 16:46 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Juraj, do bodky si to povedal absolútne presne. Robert Fico, človek, ktorý tu dehonestoval právo, človek, ktorý vytváral z ľudí svoje, svojich otrokov tým, že dostávali peniaze. Robert Fico, ktorý prikazoval vyšetrovateľom, ako majú vyšetrovať. Vyšetrovalo sa tu tak, ako chcel Robert Fico. Juraj, do bodky si to tu presne popísal.
Dnes je situácia v parlamente, že sa spojili fašisti so skupinkou, ktorá tu roky dostávala peniaze za to, že držali pusu, že kradli, že tu robili naozaj zverstvá, zverstvá. Už naozaj neviem, koľkokrát bolo vysvetlené, ako to bolo s tými nahrávkami, ale oni stále budú tú svoju mantru opakovať, stále to budú tu rozprávať, pretože Robo Fico je v tomto geniálny človek, on, to je človek, ktorý mal na úrade vlády strčeného svojím spôsobom Vadalu, mafiána. Robert Fico tu naozaj spôsobil, že Slovensko bolo v rukách mafie. Tu nerozhodovali súdy, tu rozhodoval Robo Fico. Tu rozhodoval Fico tak, ako on chcel, a tak sa to tu dialo. To bolo dlhé roky. Juraj, ty si myslíš, že tá skupinka vpravo, že bude rozprávať niečo iné? Pozri sa, oni prídu sem, keď zavelí Fico, oni si tu sadnú a všetci mu drukujú a kývajú mu.
Počas rokovaní parlamentu tu nie je ani jeden smerák. Dnes prišli a svorne budú opakovať tú mantru, že táto je zlá, že táto vláda ovplyvňuje prokuratúru a policajtov. Nie, Fico, ty si to robil roky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.10.2022 15:40 - 15:40 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
No tento ačohentizmus, čo ste teraz predviedli, pani Zemanová, to je úžasná vec. Ako namiesto toho, aby ste sa vyjadrovali k tomu zákonu, za ktorý ste hlasovali, tak ste predviedli taký whataboutismus, ktorý vymysleli Rusi. To bolo úžasné, to bolo úžasné!
Karol Kučera a oni hlasovali za identický zákon vtedy. Toto je identický zákon! Videl si, ako ich vystrelilo zo sedadiel? Oni nevedeli, oni nevedeli, že vlastne o čom ten zákon je! Ondro Dostál, veď tomu vypúlili tak oči dopredu, že: "Ja som za toto hlasoval?" Veď sa Baránik nevedel vykoktať, vykoktať sa nevedel! O tomto to je. My sme predložili naschvál... Poprosím, môžete pani Zemanovú, nech ma neprerušuje stále? Prosím vás... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Neprerušujte...

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
... môžte poprosiť pani Zemanovú, aby ma neprerušovala stále?!

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Môžem. Pani poslankyňa. Je trošku vášnivejšia diskusia, prosím, aby sme si neskákali do reči. (Reakcia z pléna.)

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Čo, vypúlené oči sú neslušné?! Poprosím, aby ste ju vykázali zo sály, ako mňa tu vykazuje oné tento, vykážte ju zo sály! Vykážte! Môžete ju vykázať zo sály?!

Grendel Gábor, podpredseda NR SR
Kolegovia, poprosím vás, vráťte pánovi Pročkovi časomieru. Pani poslankyňa, prosím, neskákajte mu do reči!
Nech sa páči, pán poslanec, máte slovo.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
Pani Zemanová, ten ačohentizmus, ten whataboutismus, čo ste tu predviedli, namiesto toho, aby ste sa vyjadrovali k tomuto zákonu, Karol, ten zákon je identický, identický! Oni zaň hlasovali. Všetci. Všetci. Baránik, Dostál. Videl si, ako vystrelilo každého z nich, keď som to povedal? Oni nevedia, o aký zákon ide. A potom tu začnú rozprávať, že vlastne tento zákon je sprostosť, tento zákon, vtedy to nebola sprostosť. Vtedy to nebola sprostosť, teraz je to sprostosť.
Baránik, v 2016 to bol protikorupčný zákon, teraz už nie. Teraz už nie, teraz je to už, teraz je to už niečo iné. Vtedy v 2016, keď Baránik hlasoval, tak to bolo v poriadku. Teraz to už nie je v poriadku, lebo to predkladá OĽANO. V 2016 to bol skvelý zákon, teraz je to už, už to je sprostosť.
Ondro, ospravedlňujem sa ti, nebudem ti hovoriť Ondrík, budem ti hovoriť Ondro. V 2016 si nemal pochybnosti, teraz tie pochybnosti máš. V 2016 si hlasoval za tento zákon! Teraz si povedal, že máš pochybnosti! Ondro, ty ani nevieš, aký zákon sme predložili. A predložili sme to naschvál preto, aby prešiel ten zákon o tej hmotnej zodpovednosti, pretože ja verím, že aj napriek tomu, že sa tu tvárite, že už nebudete hlasovať, že zaň zahlasujete, lebo toto je zákon, ktorý, tak ako tu povedala pani Zemanová, chcú ľudia. Naozaj zákon o hmotnej zodpovednosti chcú ľudia. A ak máte nejaké pripomienky, ak máte niečo, prosím, nech sa páči, dajte pozmeňováky, budeme sa o tom rozprávať.
Ale dva roky sa tu nič nedeje. Dva roky nám občania píšu, kde je zákon o hmotnej zodpovednosti? Tak som zvedavý, ako budete hlasovať o tomto zákone.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.10.2022 15:25 - 15:25 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
No, pán Baránik, vy si púšťajte tú vašu faktickú poznámku dookola, dookola, ako ste sa zajakával, ako ste sa vo vlastných, hľadaní vo vlastných výmyslov, ako ste sa strácal. Pán Baránik, opakujem vám ešte raz. V roku 2016 ste hlasovali za tento zákon, identický zákon (reakcia z pléna), predložili sme, nediskutujem s vami, prihláste sa do faktickej. Hlasovali ste vy, Cigániková, Dostál, hlasovali ste za tento zákon. Teraz tento zákon, tento identický zákon o hmotnej zodpovednosti, robíte a hovoríte o ňom, že to je sprostosť, že to je nehorázna a vtedy to nebolo.
Ondro Dostál, áno, vystúpil som emotívne, pretože nikdy v živote som si nedovolil tebe povedať, aby si sa ty hanbil za niečo, čo si vystúpil. A ty mi tu ideš rozprávať, že sa mám hanbiť za to, že predkladám tento zákon? Opakujem ešte raz. Po rokovaniach, ktoré boli, a potom ako pani Zemanová povedala, že vy tento zákon nepotrebujete. V 2016 ste ho potrebovali, teraz ho už nepotrebujete. (Reakcie z pléna.)
Ja s vami nediskutujem. Prečo diskutujete, prosím vás, pekne? Prihláste sa do faktických poznámok. Opakujem ešte raz. Naschvál sme predložili túto verziu, za ktorú SaS v 2016 hlasovala. A som zvedavý, som naozaj zvedavý, či budete obhajovať svoje opozičné, teraz opozičné tvrdé spojenie s HLAS-om tým, že za všetko, za všetko, čo sa tu deje, je Matovič, za všetkým. V 2016, kedy Baránik, Cigániková, Dostál, Zemanová hlasovali za tento zákon, Matovič vtedy nebol. Vtedy zaň hlasovali. Teraz s týmto zákonom prichádza OĽANO, tak proti nemu musíme, samozrejme, byť. A Ondrík, ty sám veľmi dobre vieš, prečo nehlasoval nikto za ten Kollárov návrh, pretože sme boli, pretože Kollár bol v opozícii a taká bola všeobecná dohoda. Taká bola všeobecná dohoda. Darmo sa smejete, pani Zemanová, darmo sa tu smejete. Taká bola dohoda, že s koalíciou sa nehlasuje, teda s opozíciou. Čo tu rozprávate?!
Chcem len povedať na záver tejto, tohto môjho vystúpenia, že hmotnú zodpovednosť sme pripravili naozaj nielen v jednej verzii, vo viacerých. A dnes sme sa rozhodli predložiť tú najjednoduchšiu verziu hmotnej zodpovednosti. A opakujem to a budem to opakovať, za ktorú Baránik, Dostál, Zemanová, Cigániková a celá SaS-ka 2016 hlasovala.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.10.2022 15:10 - 15:10 hod.

Jozef Pročko Zobrazit prepis
Ďakujem.
Milí kolegovia a kolegyne, hmotná zodpovednosť nie je náš výmysel, je to objednávka od občanov. Do toho sme išli do verejného života, do toho ste išli aj vy do verejného života, milí kolegovia zo SaS. Hmotnú zodpovednosť politikov chcú občania. Po rokovaniach, ktoré boli naozaj aj s Ondríkom, aj pán Baránik tam bol, kedy sa rokovalo o hmotnej zodpovednosti, akou formou ju predložiť, čo tam do nej dať a tak ďalej. Po dvoch rokoch pani Zemanová tu stojí, ja verím, že to je čestný človek, povedala, že vy ten zákon nepotrebujete. (Reakcia z pléna.) Ja s vami nediskutujem, pani Zemanová, ja len hovorím, nediskutujem s vami. Pani Zemanová povedala, že ten zákon nepotrebujete, nepotrebujete. Zákon o hmotnej zodpovednosti.
Nakoniec sme sa rozhodli, rozhodli sme sa, že predložíme identický zákon, za ktorý v roku 2016 hlasoval Ondrej Dostál, pán Baránik za tento zákon, pán Baránik ho dnes označil za sprostosť. V roku 2016 za tento identický zákon pán Baránik hlasoval, vtedy to nebolo o Matovičovi, vtedy to nebola sprostosť, teraz je vhodné využiť Matoviča a opäť si kopnúť do toho Matoviča, tak Baránik povie, že to je sprostosť. Páni, za tento zákon ste vy saskári v 2016 hlasovali. Za toto isté ste hlasovali, Ondro, ty nemáš hanbu mne rozprávať, že či sa hanbím za predloženie tohto zákona? Nie, Ondro, ja sa nehanbím, lebo to chcú ľudia, Ondro. Ty sa hanbi, Ondro, že toto tu povieš na tomto mieste. V 2016 si za tento zákon, Ondro, hlasoval, za identický. Potom ho predložil Valášek, za ten zákon hlasoval aj Šeliga a teraz je to pre vás sprostosť. Tak som zvedavý, saskári, som zvedavý, som zvedavý, ako budete hlasovať za tento zákon, ktorý je identický, za ktorý ste hlasovali v 2016. Šeliga hlasoval za tento zákon, za Valašekov zákon, keď ho predkladal, ten istý zákon, ten istý, ten istý zákon.(Reakcia z pléna.) Ospravedlňujem sa, prima, pán Šeliga.
Čiže, milí moji priatelia, milí moji priatelia zo SaS, som veľmi zvedavý, ako budete hlasovať, ako teraz ukážete národu, keď ste v 2016 za tento istý identický zákon hlasovali, že to je veľmi dobrá skvelá vec a teraz je to sprostosť.
Ďakujem veľmi pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis