Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:20 hod.

PhDr.

Juraj Krúpa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2021 10:16 - 10:17 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Ďakujem. Samozrejme, nič iné sme nemohli čakať od pána Blahu a ďalších, ktorí tu prišli s takýmto návrhom, ako je klasické prekrúcanie dejín. Ja len, tak si pre trošku zájdeme teda do tej histórie.
Vy tu tak glorifikujete Rusko a Sovietsky zväz. Ja by som tak navrhol, že ak navrhujete vy teda tento pamätný deň, tak ja by som navrhol napríklad taký deň 22. september 1848, teda 22. september ako Pamätný deň zrady ruských vojsk. Meruôsme roky, keď bolo povstanie, tak boli očakávania, že Rusi nám prídu pomôcť. Vykašľali sa na nás, nehali nás tak. To isté sa zopakovalo potom v šesťdesiatom ôsmom, nehovoriac o Ribbentrop – Molotov, kde sa takisto na nás vykašlali. A áno, kolega spomínal ten pakt a tú dohodu, ktorú sme mali s Ruskom vtedy alebo čo to už bolo, Sovietsky zväz Stalinov, čiže tých príkladov, kedy nás Sovieti zradili, dokonca okupovali, je obrovské množstvo.
Ja len, vy tu ste tu spomínali, že ako sa vtedy ako dejiny menili a ako sa aj tie niektoré strany, napríklad agrárna, točili doprava, tak vy ste toho absolútnym mementom a príkladom. Vy ste sa totálne otočili úplne inde, ako ste pôvodne išli do politiky. Vy už sa sami voláte, že národne-socialistická či aká strana. Vy už si sami dávate nejaké tie prívlastky. Tak kto sa kam obracia, kto sa kam prikláňa? Vy sa prikláňate presne k tomu extrémizmu, chodíte, konšpirujete, búrite, vy šírite zlobu. Deformujete históriu. To ste vy, to ste vy!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.10.2021 15:51 - 15:53 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Áno, ďakujem. Najprv k pánovi Kotlebovi. Zo zákona by sa tento policajný prezident nemal oboznamovať s utajovanými skutočnosťami. To sú utajované písomnosti a podobne, čo znamená, že je značne limitujúce, pokiaľ naozaj vyberieme nejakého kandidáta na funkciu policajného prezidenta, ktorý previerku nemá. Previerka na prísne tajné trvá zhruba 6 až 9 mesiacov, zhruba niekde v tomto rozmedzí, tam sa ponecháva priestor, pretože často môže dochádzať aj k situáciám, kedy človek musí doplňovať nejaké ďalšie informácie a podobné záležitosti. Čiže tam sa ponecháva nejaký priestor. V tomto zmysle môže sa to skrátiť, ja neviem, ale môže sa to skrátiť možno o mesiac, o dva, ale či to urobí nejaký zásadný rozdiel, v tomto nevidím.
Čo sa týka tých pripomienok, čo, čo mi podali pán kolega Suja alebo pán kolega Mazurek, áno, má pravdu. Týka sa to, samozrejme, aj policajného prezidenta, alebo bývalého prezidenta Kovaříka a detto, je to tá istá situácia, kedy bola s inými predošlými, že keby sa ten nerozhodol odstúpiť, a predstavte si, že by došlo k nejakým komplikáciám v rámci výboru pre obranu a bezpečnosť, že by nebol odvolaný, tak dodnes by v podstate mal právo pôsobiť ako policajný prezident, pretože by nebol odvolateľný. Minister by s ním nič nemohol urobiť. Práve preto je táto novela tu.
A ono, čo sa týka tej kritiky toho, že, tam treba uvedomiť si jednu vec, že opozícia vtedajšia, hlavne čo týka OĽANO, kritizovala, samozrejme, ten výber, ale hľadala aj iné možnosti, ako je tento výber, ktorý sme tu mali aj v minulosti. Išlo o to, že sa v podstate ukázalo, že aj touto voľbou sa koľkokrát nedá ani zabrániť tomu, že človek, ktorý môže mať niečo na rováši, ľudovo povedané, alebo môže, mohol spáchať nejaký trestný čin, že tým výberom v rámci, alebo tým híringom a v rámci výboru pre obranu a bezpečnosť sa takému niečomu nemusí podariť zabrániť a môže dôjsť aj k takýmto zásadným chybám.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 20.10.2021 11:05 - 11:05 hod.

Juraj Krúpa
Áno, ďakujem, pán predseda. Len si dovolím upozorniť, že tu máme opäť a znova poslancov kolegov, ktorí nenosia rúška. Ja vás poprosím, aby ste ich napomenuli.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2021 13:31 - 13:32 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ako sme si tu už zvykli za tie, za ten čas, čo tu kotlebovci sedia, zase to bolo splietanie, odbáčanie od témy, kombinovanie nekombinovateľného. Máme tu zákon ohľadne povyšovania a z tohto sme skočili k očkovaniu. Vy ste monotematickí. Vy nemáte už inú tému, ste zúfalí. Vy si myslíte, že nejaký MOVIR, nejaký senzor tu bude nejakým spôsobom (povedané so smiechom) detegovať a selektovať očkovaných a neočkovaných. Vy ste tu najprv strašili čipovaním, že ste sa to dočítali v Evanjeliu podľa Jána, čipovanie hej? A ja teraz sa pýtam, to tie senzory, tie ste sa v ktorom Evanjeliu dočítali? Podľa Mariana? Chodíte tu, špiníte, bludy rozprávate, strašíte ľudí. Len hovadiny. Už prosím vás, aspoň trocha rozumu do tej hlavy dostaňte. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.9.2021 17:07 - 17:08 hod.

Juraj Krúpa
Ja len si dovolím informovať, že zvolám výbor, brannobezpečnostný výbor, hneď po hlasovaní, kde budeme hlasovať o uznesení ohľadne mimoriadnej schôdze o odvolávaní ministra Mikulca. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.9.2021 16:28 - 16:29 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Ďakujem. Očista spoločnosti nie je beh na krátku trať, bude to trvať dlho. Títo páni to vedia. A vedia, že to bude dlhý boj a budú ho bojovať, budú ho bojovať úpenlivo zo všetkých síl, pretože vedia, že majú problém. Ten problém nie je Roman Mikulec, ten problém je to, čo robili tých dvanásť rokov. S týmto musia žiť, s týmto budú musieť aj zakapať. A to ich, bohužiaľ, čaká, je mi to ľúto. Každý, každý si je strojcom vlastného osudu. Vy ste si vybrali túto cestu, cestu korupcie, budovania vlastných vašich ľudí. Systém, ktorý krivil spravodlivosť, zničil systém polície, ktorá je v klanovom rozložení a dávať to dokopy trvá strašne dlho. Všetko toto, čo ste rozložili, zneužívate teraz v boji, ktorý sa snažíme, a to je náprava tejto spoločnosti. Oportunizmus, ktorý vo vás je, a tá bezbrehá pýcha je odporná. Hanbite sa!
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.9.2021 14:03 - 14:05 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Vážený pán predsedajúci, dovoľte, aby som ako spravodajca vystúpil a predniesol túto správu spravodajcu o výsledku prerokovania tohto návrhu vo výboroch.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť ako gestorský výbor k návrhu na dočasné rozšírenie zapojenia Slovenskej republiky do vojenskej operácie EUNAVFOR MED IRINI podáva Národnej rade Slovenskej republiky túto správu.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky svojím rozhodnutím č. 670 z 31. augusta 2021 pridelil návrh na dočasné rozšírenie zapojenia Slovenskej republiky do vojenskej operácie EUNAVFOR MED IRINI na prerokovanie Zahraničnému výboru Národnej rady Slovenskej republiky a Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Zahraničný výbor Národnej rady Slovenskej republiky o predmetnom návrhu nehlasoval, pretože podľa § 52 ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov nebol uznášaniaschopný.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť návrh na dočasné rozšírenie zapojenia Slovenskej republiky do vojenskej operácie EUNAVFOR MED IRINI prerokoval a hlasovaním odporučil Národnej rade Slovenskej republiky na základe čl. 86 písm. l) Ústavy Slovenskej republiky vysloviť súhlas s dočasným rozšírením zapojenia Slovenskej republiky do vojenskej operácie EUNAVFOR MED IRINI.
Prílohou tejto správy je návrh na uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky.
Ďakujem, pán predsedajúci, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 17:18 - 17:19 hod.

Juraj Krúpa
Keď tu Čepček povie, že moje telo, moja voľba, ja som si myslel, že sa od smiechu prepadnem niekde tu zo stoličky, pretože moje telo, moja voľba platí asi len pre neho, a keď už sa tu bavíme o ženách aj ich tele a ich voľbe, tak tam to neplatí.
Ale pri celom tom prejave ma napadol Švejk, ktorý hovorieval: „Blbí lidi – taky lidi.“
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 24.7.2021 12:44 - 12:45 hod.

Juraj Krúpa
Áno, ďakujem. Vážení kolegovia, dovolím si vás informovať, že výbor pre obranu a bezpečnosť k nadchádzajúcej schôdzi k odvolávaniu ministra Mikulca sa uskutoční dnes o 13.45. Ospravedlňujem sa, že informujem až teraz, ale bolo potrebné si najprv prezistiť situáciu s inými výbormi, či sa to dovtedy stihne, alebo či to bude až po rokovaní tejto schôdze. Čiže rokovanie sa uskutoční 13.45 v miestnosti č. 34.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 10:20 - 10:22 hod.

Juraj Krúpa Zobrazit prepis
Ďakujem.
Pán poslanec Kotleba, môžem sa opýtať, akú značku to máte na sebe? To je podprsenka, to bude Wonderbra alebo Victoria´s Secret? Nejak tak to vyzerá, aspoň tak mi to príde, keď ste teraz vystupovali, tak som nevedel identifikovať, ktorá to je značka. Možno nám to nejak vysvetlíte alebo oboznámite nás s tým.
Ešte jedna vecička. Viete, celá tá vaša sféra, tuto čo ste, vyslovene môžem povedať s úplným kľudom a prehľadom, že vaším duševným športom je deštrukcia. Vy ste vyslovene ľudia, ktorí na rovinu, vy nemáte rozhľad ani vedeckú vytríbenosť a ste vyslovene zakaždým podrobení takým tým okamžitým dojmom, ktoré prídu, a tým pádom vlastne nie ste schopný reálne vnímať tú slovenskú realitu, ktorá tu je a čo by si vyžadovala, ale vyslovene vychádzate z takého vášho fantasticko-idealistického stanoviska popierať všetko, čo sa na tom vedeckom poli vytvorilo, stavajúc sa do pozície akože zástancov Slovenska. No, slovenskej veci len škodí. Viete, najväčšie nešťastie ľudí, ako ste vy, je polovzdelanosť a to, že dokážete len pohŕdať a rúcať. Lenže na malé veci nie je vôľa a na veľké niet darov. Takže už je čas, aby sa konečne Najvyšší súd nad vami zamyslel, že kde to niekde väzí.
Skryt prepis