Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.4.2021 o 13:12 hod.

Ing.

Milan Laurenčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 13.5.2021 10:52 - 10:56 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Vážený pán podpredseda vlády, vážený pán podpredseda, milé kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, aby som krátko zareagoval na predkladanú novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti. Navrhovanú novelu pokladáme ako strana za veľmi dôležitú. Prešla štandardným pripomienkovým konaním aj rozporovým konaním, ale keďže v rozporovom konaní neboli zohľadnené všetky dôležité pripomienky odbornej verejnosti, presunuli sme rokovanie v prvom čítaní z minulej schôdze Národnej rady na tú dnešnú.
Snažili sme sa vytvoriť časový priestor na vydiskutovanie si sporných bodov. Pritom sme konzultovali zákon s ďalšími odborníkmi tak v oblasti bezpečnosti, ako v oblasti práva a aj so samotným tvorcom zákona s Národným bezpečnostným úradom. Konzultácie ešte stále prebiehajú a veríme, že sa nám podarí dohodnúť konsenzus, aby navrhovaná novela mohla byť prijatá s čo najväčšou podporou v pléne Národnej rady.
Naše výhrady nesmerujú a nesmerovali k novele ako takej, ale iba k určitým jej častiam. Riziká, ktoré sme v týchto častiach identifikovali, ešte síce pretrvávajú, ale sú na veľmi dobrej ceste k tomu, aby sme našli riešenie v podobe pozmeňujúceho návrhu zákona, ktorý bude predložený po prvom čítaní buď vo výboroch, alebo potom v pléne, takže budeme vedieť tento zákon podporiť už teraz v prvom čítaní.
Nebudem teraz detailne rozoberať tie body, lebo, ako som hovoril, práve včera došlo k nejakej dohode v rámci koalície na tom, ale jednalo sa hlavne o body § 10a súčinnosť, kde sme mali nejaký problém, tam je výrazné zlepšenie, ďalej § 24a automatizované poskytovanie informácií, kde takisto bude navrhnuté lepšie riešenie. Potom bol diskutovaný § 27a obmedzovanie používanie produktu, procesu a služby, znovu môžem povedať, že sa črtá dobré riešenie, ktoré bude prezentované v pozmeňujúcom návrhu zákona, a čo môžem teda povedať, že koaliční partneri budú súhlasiť so zrušením blokovania z iniciatívy NBÚ, čo je § 27b a blokovania pre iné štátne orgány, čo je § 27c, kde vlastne NBÚ má aj teraz v súčasnosti dostatočné nástroje na to, aby vedel blokovať nežiadúci obsah a nežiaduce stránky a nepotrebuje podľa nášho názoru ďalšie paragrafy a ďalšie právomoci, ktoré týmto zákonom by mu vyplývali.
Takže toľkoto v krátkosti môj príspevok, môžem teda povedať za klub strany Sloboda a Solidarita, že tento zákon, tú novelu posunieme do druhého čítania s tým, že budeme teda žiadať, aby ten pozmeňujúci návrh bol potom takto prijatý, ako ho budeme prezentovať na výbore.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.5.2021 12:41 - 12:43 hod.

Milan Laurenčík
Faktickú poznámku má pripravenú aj pán poslanec Peter Dobeš.
Nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.5.2021 12:40 - 12:41 hod.

Milan Laurenčík
Pani poslankyňa Lucia Drábiková, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2021 17:27 - 17:29 hod.

Milan Laurenčík
Faktickú poznámku má aj pani poslankyňa Zita Pleštinská, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2021 20:10 - 20:11 hod.

Milan Laurenčík
Faktickú poznámku má pripravenú aj pán podpredseda Juraj Šeliga, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 13:56 - 13:58 hod.

Milan Laurenčík
Faktickú poznámku, faktickú poznámku má aj pán poslanec Martin Beluský, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 13:12 - 13:14 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Richard Takáč má faktickú poznámku, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.4.2021 13:08 - 13:10 hod.

Milan Laurenčík
Pán poslanec Ľuboš Blaha, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.4.2021 9:55 - 9:56 hod.

Milan Laurenčík Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, chcem vám len poďakovať za dôveru, ktorú som od vás dostal, nesmierne si to vážim a sľubujem, že túto funkciu budem vykonávať tak, ako som sa snažil vykonávať ju aj doteraz, spravodlivo voči aj opozícii aj koalícii. Niekedy to bolo možno nepríjemné, že ste sa dožadovali iných rozhodnutí, nesúhlasili ste so mnou, ale moja snaha bola, aby to bolo ozaj spravodlivé, podľa toho, ako som to cítil a vnímal v danej chvíli. Ďakujem ešte raz veľmi pekne za dôveru. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.3.2021 16:57 - 16:59 hod.

Milan Laurenčík
Ďakujem veľmi pekne. Prosím, zaujmite miesto pre spravodajcu.
Ja teraz otváram všeobecnú rozpravu, do ktorej som nedostal žiadnu písomnú prihlášku, preto sa pýtam, či sa hlási niekto do rozpravy ústne. Končím možnosť prihlásiť sa do rozpravy. Prihlásili sa dvaja páni poslanci.
Ako prvý, pán poslanec Igor Hus, nech sa páči.
Skryt prepis