Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 18:29 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2021 9:22 - 9:24 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Dostál, vy ste sa, ako je to už zvykom pri vládnych poslancoch, vo svojom vystúpení opäť pýtali, že opozícia, alebo opozície, že čo budeme robiť, že či keď príde ako keby tá nejaká ďalšia vaša fiktívna vlna, po ktorej príde ešte ďalších 50 vymyslených vĺn, nebudeme robiť nič. Ale veď vy ste vláda a vy dnes nič nerobíte, pán poslanec! Kde sú rekonštrukcie nemocníc? Kde je ich modernizácia, keď sa bojíte toho, že koľko ľudí zase v nemocniciach skončí? Kde je, veľmi vážna otázka, a to je účinná personálna politika zdravotníckych pracovníkov, pán poslanec, lekárov aj zdravotných sestier, kde to všetko je? Kde je nákup lacných, účinných a overených liekov? Zo štátneho rozpočtu nakupujete lieky po 2 272 eur za kus. Boli tu lieky po 50 centov, po 50 centov, ktoré reálne ľuďom pomáhali, veľa ľudí uchránili od ventilácie, a kde je nejaké vaše systémové riešenie?
Hovoríte, že účinné je len očkovanie. Ako je potom, pán poslanec, možné, že v krajinách, kde je populácia zaočkovaná najviac, a to sú Veľká Británia a Izrael, sa dnes podľa mainstreamových médií, ktoré predsa nikto nemôže spochybňovať, to nie sú nejakí konšpirátori, hoaxeri a neviem čo všetko, to sú seriózne mainstreamové médiá, tak vraj v týchto krajinách podľa týchto médií sa akože tá nová vlna šíri najviac. Ako je to možné? Alebo si to mám vysvetliť tak, pán poslanec, že vy spochybňujete mainstreamové médiá, že už ani vy im neveríte? Lebo buď jedno, alebo druhé.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 21:45 - 21:47 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Sloboda, nič v zlom, ale vy musíte mať nejakú schizofréniu alebo niečo podobné. Vy si protirečíte sám sebe vo svojom vlastnom príspevku, ktorý trval pár minút. Na jednej strane poviete, že vy ste za slobodu v očkovaní, a na druhej strane poviete, že to je jediná cesta a že jednoducho kým to nebude, tak tu budú kapať športové kluby a v podstate s nimi celé Slovensko.
No, tak ale pozrime sa na to, ako vy si tu slobodu v očkovaní predstavujete. Že áno, je to sloboda. Tí, čo sa dajú očkovať, je to okej a tí, čo sa nedajú očkovať, tak tí majú smolu, od všetkého ich odstrihneme, aby oni pochopili, že sa vlastne očkovať musia dať, ak chcú mať všetky tieto nieže výhody, ak chcú mať všetky tieto normálne atribúty bežného života. A vy poviete sloboda. To je akože, chceš sa napiť, tu je pohár vody, ale ten pohár vody si môžeš zobrať, až keď sa budeš očkovať. To je vaša sloboda!
Vy by ste si aj priezvisko mali zmeniť, lebo takýto človek sa nemôže volať Sloboda. Tu bolo spomínané Mengele, tu boli spomínané ešte nejaké iné bytosti. Tak porozmýšľajte, na čo by ste sa dali premenovať. Vy proste nemáte tú hanbu, viete veľmi dobre, že ľudí chcete dotlačiť do očkovacieho kolotoča, potom, keď toto schválite, chcete na základe tohto zákona zmeniť rôzne ďalšie zákony, ktoré sa dotknú priamo rôznych zamestnaní, desaťtisícov ľudí na Slovensku, možno stotisícov. Veľmi dobre viete, kam to bude celé spieť, ale normálne s kľudom Angličana tu idete hovoriť, vy ste za slobodu v očkovaní. Vy ste za slobodu v očkovaní! Veď to je, to je, to je niečo absurdné alebo ako by som to nazval, aby som nenadával.
Ale, pán Sloboda, v tomto všetkom mám pre vás aj dobrú správu. Ľudia vám to už prekukli, tieto vaše lacné hry a triky. Ľudia už toho majú plné zuby. Zajtra sem príde omnoho viac ľudí, ako tu bolo dnes, a tí ľudia vám jasne chcú nahlas povedať, že už z nich proste otrokov... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 19:35 - 19:36 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Blanár, váš príspevok ja hodnotím ako vecný a kultivovaný a práve preto sa bojím, že týmito stúpencami apartheidu vo vláde nepohne. Darmo im rozprávate argumenty, darmo im rozprávate o realite z Európy a zo sveta. Tu je proste politické rozhodnutie a toto politické rozhodnutie naozaj podľa všetkého môže zmeniť len dostatočne jasne vyjadrený názor občanov na ulici, tak aby videli, že už majú toho ľudia naozaj dosť, že už proste prekračujú hranicu, ktorú národ je ochotný tolerovať a zvládať. A ja si myslím, že zajtra do tej jedenástej ten názor tých ľudí ešte pocítia veľmi výrazne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 18:29 - 18:30 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Maťo, výborný, vecný prejav, ako sme od teba zvyknutí, ja ťa len doplním, aby sme si, alebo tí ľudia, ktorí to počúvajú, mohli spraviť lepšiu predstavu o tom, o aký veľký biznis ide. Konzorcium alebo koncern Johnson & Johnson musí v Spojených štátoch amerických vyplatiť 26 miliárd – miliárd, dobre to počujete – amerických dolárov odškodné ľuďom, ktorí utrpeli rôzne zdravotné problémy alebo zomreli pri používaní ich liekov na depresiu, takže ak takýto koncern si vie len tak dovoliť zaplatiť 26 miliárd, aké obrovské peniaze sa musia v tomto očkovacom biznise točiť? Aké obrovské peniaze sa ujdú aj politikom, aké obrovské peniaze sa ujdú mimovládnym organizáciám, všetkým tým predajným rôznym hercom, ktorí sa zapojili do kampane len za to, aby presvedčili ľudí, aby si to do seba nechali pichnúť, a aké veľké svinstvo to musí byť, keď... (Reakcie z pléna.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Môžte pokračovať.

Kotleba, Marian, poslanec NRSR
... aké veľké svinstvo to musí byť, keď vláda, ktorá a nielen táto, ale všetky v podstate od ´93. roku len okrádajú Slovensko, okrádajú občanov, zbedačujú národ, tak zrazu je ochotná ľuďom za to, že si to do seba pichnú, platiť peniaze a nechávať ich vyhrávať v nejakej súťaži. Veď toto sú jasné ukazovatele toho, že to nie je asi celkom normálna vakcína, že to asi nie je celkom medicínsky zákrok, že sa tu hrá úplne o niečo iné a že tá hra bude mať svoje výsledky nie dnes ani zajtra, ale o niekoľko rokov. Však povedal to aj, povedal to aj v týchto kruhoch uznávaný profesor Krčméry, ktorý jasne povedal, dlhodobé účinky vakcín na ženách, na tehotných ženách a deťoch budeme poznať tak do piatich rokov. No tak potom, nech sa páči, potom tu rozprávajte, kolegyne, kolegovia z koalície o tom, aká bezpečná je vakcína, ako výhody prevyšujú nad rizikami. Aby to... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 17:54 - 17:56 hod.

Marian Kotleba
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2021 16:53 - 16:54 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec, vy ste opozičný poslanec a ja vás chcem preto poprosiť, aby ste nešírili tú vládnu propagandu o tom, že na COVID tu minulý rok zomrelo 12 500 ľudí. Vy ste to povedali asi z nevedomosti, ale skutočnosť je úplne iná a treba si povedať naozaj pravdu, ako to bolo. Štatistický úrad Slovenskej republiky uvádza, že na infekciu COVID-19 za rok 2020 zomrelo 4 004 ľudí a správa o bezpečnosti Slovenskej republiky za rok 2020 schválená vládou Slovenskej republiky dňa 7. júla 2021 hovorí dokonca len o 2 819 mŕtvych ľuďoch v súvislosti s pandémiou COVID-19. Takže chcem vás poprosiť, aby sme dali verejnosti jasný signál, že tu nejde o žiadnu pandémiu, ale o vymyslenú zámienku na to, aby mohli ničiť a ovládať obyvateľov. A proti tomu sa musíme postaviť.
Inak, samozrejme, pán poslanec, výborné vystúpenie, ďakujem zaň a verím, že sa nám to dnes podarí zvrátiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 1.7.2021 11:44 - 11:45 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Koleso šťastia, naozaj toto, čo tu dnes vláda cez pozmeňovák poslanca Gyimesiho predvádza, je skutočné koleso šťastia, kde si ľudia môžu na úkor zdravia a životov svojich blízkych vytočiť 30, 60, 90 eur. Vytočiť si tiež môžu ale aj ten vysoký krvný tlak alebo krvné zrazeniny, alebo si môžu vytočiť ešte opakovanú vakcináciu. Samé lukratívne výhry a ponuky, ale nemôžme sa čudovať, pretože viete, kto bol prvým moderátorom súťaže Koleso šťastia? Nikto iný ako Jožko Pročko. Takže, keď OĽANO stavia na človeku, ktorý bol prvým moderátorom súťaže Koleso šťastia, na Matovičovi, ktorý ako parlamentný šašo spravil z republiky cirkus, tak sa potom nemôžme čudovať, kam toto celé speje a že vláda svojimi nekompetentnými návrhmi nielen rozdeľuje spoločnosť, ale cynicky, cynicky hodnotí život a zdravie človeka na 30, 60 alebo 90 eur. Toto je naozaj niečo, čo v moderných demokraciách nemá obdobu a ja verím, že raz história vám bude dávať obrovské vysvedčenie, ako veľmi ste pri riešení tejto otázky zlyhali, pretože ste išli tou najdlhšou totalitnou cynickou cestou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 1.7.2021 11:43 - 11:44 hod.

Marian Kotleba
Ja mám v prvom rade procedurák, pán podpredseda, ale tá faktická. Koleso šťastia. Naozaj dá sa povedať, že... (Výkriky v sále. Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec Suja, kľud. (Reakcia z pléna.) Pán poslanec, kľud, je mimo sály. Pokračujte, pán poslanec.

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
Môžem vás poprosiť o čas, pán podpredseda?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 11:17 - 11:18 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Miro, ja ťa trošku doplním, možno si to nestihol, možno si len chcel byť taký trošku korektnejší, ale treba na rovinu úplne povedať, že tá hrana tých sprostredkovateľov, tam nejde o nič iné, ako o to, že Matovičko a OĽANO si zase chcú posilniť cez vybraných jedincov svoje postavenie v osadách našich tiež občanov. Lebo vieme veľmi dobre, že ten poplatok za to sprostredkovanie sa teraz zvrhne do organizovanej úžery, kde jednoducho sa rozbehne osadnícka pyramídová hra na základe financovania zo štátneho rozpočtu. Toto bude výsledok tej vašej geniálnej, geniálnej úpravy, ktorú teraz navrhujete, a ktorú nikto príčetný a normálny schváliť nemôže.
No, ale bez ohľadu na to, čo si teda myslíme o tomto celom, tak využijem opäť priestor vo faktickej poznámke na to, aby som upozornil na to bé, ktoré tu vládni predstavitelia, poslanci celý deň a dlhodobo zamlčiavajú a nerozprávajú, a síce že s lotériou k očkovaniu občania získajú aj neplodnosť, vysoký krvný tlak, krvné zrazeniny, poruchy nervovej sústavy a zvýšené riziko rakoviny.
Takže, milí občania, je to na vás, či sa rozhodnete pre 60 euro alebo preto, že za dva roky na rakovinu z vás bude iba zombi.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 10:25 - 10:27 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Maťo Beluský, ty si to tak kultivovane vysvetlil, s kľudom, bez emócií, bez nejakého politického zafarbenia, že aké nešťastné je spájať takéto likvidačné techniky proti národu s pomocou cestovných kanceláriám. Len ja sa bojím, že tvoj kultivovaný a kľudný prejav, to je ako keby si hodil do Oravskej priehrady kamienok, asi taký vplyv to bude mať na tu sediaceho predsedu NSDAP ministra financií Matoviča. Bol to tento človek, ktorý povedal, že chce prekonať NSDAP a vidíte, občania, už sa to tu ďalším krokom blíži. Ponúkajú vám injekcie do vášho tela, o ktorých sami lekári dnes ešte nič nevedia, za to, že vám dajú 60 eur. Len o tých 60 eur ste iní, ako boli väzni v koncentračných táboroch, lebo oni nedostali ani tých 60 eur.
A preto nestojí lepšie alebo nie je lepšie využitý čas v každej jednej faktickej na túto tému, ako vám pripomenúť, čo vám vláda za tých 60, 90 alebo 30 eur ponúka. Vysoký krvný tlak, krvné zrazeniny, poruchy nervovej sústavy, zápal srdcového svalu a zvýšené riziko rakoviny. Toto vám vaša vláda, ktorá sa o vás stará, ponúka v jednom jedinom balíku spoločne a nerozdielne za 30, 60 alebo 90 eur a je len na vás, či si to naozaj nenecháte, alebo necháte do seba vpichnúť.
Skryt prepis