Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

6.10.2021 o 10:05 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2021 10:54 - 10:54 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Pán poslanec Blaha, ja veľmi oceňujem, že potvrdzujete Katyň, že sa udiala, že tam vlastne Rusi vyvraždili všetku poľskú generalitu a inteligenciu. To je od vás obrovské gesto, ktoré ste teraz spravil, a myslím, že môžem byť aspoň v tomto u vás, na vás právom hrdý. Ja by som bol rád, keď už spomínate mňa, ako som vás urazil, vášho otca, tak nájdite mi v rozprave, kde som také niečo spomenul, lebo ja o tom neviem. Tak ak mi takéto niečo, takéto video nájdete, tak máte u mňa kartón šampanského, lebo doteraz sú to len vaše prázdne žvásty.
A spomínali ste aj Patrika Linharta, nášho trójskeho koňa koalície, tak hold robí, ako mu kážete.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 21.10.2021 10:28 - 10:34 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za možnosť vystúpiť aj pri takomto nezmyselnom návrhu.
Viete, ja som dlho rozmýšľal, že čo spája našu kvázi ľavicu, ktorú predstavuje SMER – sociálna demokracia, a kvázi tú našu extrémnu pravicu. Veď videli sme fotky, kde náš poslanec Blaha s pánom Kotlebom sa družne objímali na protestoch a pomaly si hladkali chrbáty. A fakt mi to nedávalo zmysel. Však veď pred osemdesiatym deviatym sa veľmi bojovalo proti fašistom, boli tu oslavy Slovenského národného povstania, hrdo sa partizáni bili do hrudníkov, akí boli oni silní ľavičiari, ale boli vlastne komunisti, socialisti.
Potom príde rok 2021, pandémia, ľavičiari sa s týmito extrémnymi pravičiarmi objímajú a organizujú spolu protesty. Nedávalo mi to nejaký veľký zmysel. Potom som narazil na jednu knižku. Ja čítam rád knižky, aj ktoré nie sú kvázi z toho liberálneho spektra alebo toho slobodného. Sú aj také konzervatívnejšie a dostal som knižku, že Licencia na zabíjanie do mojej schránky. Je to knižka o sprísňovaní potratov, resp. o tom, aké potraty nie sú správne. Ja si to zase nemyslím, ale to je iná téma. Paradoxne, v tejto knižke je aj veľa vecí, s ktorými súhlasím a ktoré sú podľa mňa fakt. A ja si dovolím prečítať krátky úryvok z tejto knižky, lebo asi by som nedokázal povedať tak presne, ako je to v tejto knižke vypísané a normálne, ak je ten autor, tak mu dávam klobúk dole a má odo mňa fľašku minimálne nejakého dobrého koňaku za tento text. A dovolím si to prečítať.
Die Sowjetunion, unser Vorbild und Freund. Sovietsky zväz, náš vzor a priateľ. Veľmi rozšíreným mýtom, ktorého propagátormi sú predovšetkým súčasní radikálni ľavičiari a nimi ovládané médiá, je tvrdenie, že Adolf Hitlter bol akýsi pravičiar a že ideológia, ktorú stelesňuje tzv. nacizmus, je ideológiou so skrz-naskrz pravicovým pôvodom. Neonacisti sú neraz, paradoxne, označovaní za pravicových extrémistov, hoci ich heslá sú priam skopírované z diel klasikov marxizmu. A pritom nejeden historik, ktorý sa seriózne zaoberal koreňmi Hitlerovho diela, neváhal označiť Hitlera za presvedčeného boľševika v nemeckom prostredí. Dokonca jeden z najvýznamnejších poľských intelektuálov 20. storočia Józef Mackiewicz navrhoval kvôli nevôli svojich ľavicových kolegov zo spisovateľského a novinárskeho prostredia, aby sa Hitlerova ideológia označovala trefnejším termínom, national boľševizmus, pán Blaha.
Socializmus bol jedným z troch základných pilierov Hitlerovej ideológie. Ďalšími dvoma piliermi bol nacionalizmus a rasizmus. Hitler bol usilovným žiakom Marxa a Engelsa. Priznáva sa k tomu v knižnom rozhovore pod názvom Rozhovory s Hitlerom, ktorého autorom je Hermann Rauschning. V knihe Rauschning cituje tieto Hitlerove slová: "Naučil som sa veľmi veľa vďaka marxizmu, čo sa nebojím priznať. Rozdiel však spočíva v tom, že ja som skutočne uviedol do života všetko to, o čom tí šuflikanti a písalkovia iba nesmelo bľabotali." Neviem, či ste vtedy žil, pán Blaha. Celý národný socializmus je na tom založený.
Hitler vysvetlil Rauschningovi taktiež to, prečo po prebratí moci v januári ´33, 1933 vydal rozkaz, aby boli radoví nemeckí komunisti bez problémov a formalít prijímaní do radov NSDAP. Nemci sa nikdy nezboľševizujú, no boľševizmus sa stane odnožou z národného socializmu. Veď s boľševizmom nás omnoho viac spája, ako rozdeľuje. Malomeštiacky sociálny demokrat či odborový predák sa nikdy nestane národným socialistom, ale komunista bude bezchybným národným socialistom.
Hitler bol skutočným a nadšeným zástancom socializmu a z tejto politickej vízie prebral všetky podstatné body do svojho programu. Revolučnosť, diktátorskú koncepciu moci, myšlienku vedúcej úlohy strany, nenávisť ku kapitalizmu, triedny boj adoptovaný vo forme boja o rasovú čistotu. Nacizmus sa od svojho počiatku deklaroval ako radikálne socialistické hnutie založené na nasadení robotníkov. Zároveň však národný socializmus, v skratke nacizmus, bol v istej opozícii oficiálnemu internacionálnemu socializmu.
To, že Hitler neskôr bojoval s boľševizmom, nesúvisí s jeho odporom voči marxisticko-leninským východiskám, s ktorými sa plne stotožňoval. Neskorší odpor k boľševikom súvisel s jeho posadnutosťou rasovým bojom a tým, že boľševizmus začal pokladať za židovskú kreáciu marxizmu. George Watson, jeden z popredných britských bádateľov a historikov 20. storočia, správne poznamenáva, že Hitlerom vytvorený národný socializmus bol vlastne neteoretický marxizmus. Socialistická tvár nacizmu je pre ľavičiarov tak problematická, že vyvíjajú dlhodobo enormné úsilie, aby presvedčili, že svet, že Hitler bol všetko možné len nie nadšený socialista. Je naozaj veľkým paradoxom našich čias, že z ľavicového diktátora Hitlera spravili súčasné ľavicové elity prostredníctvom im poplatných novinárov a historikov presvedčeného pravičiara a z jeho pravicových odporcov z dôstojníckeho zboru Wehrmachtu, z radov proruských zemanov či diplomatického zboru urobili ľavicových milovníkov pokroku.
Takže, páni a dámy, nestotožňujem sa so všetkým v tejto knižke, čo je písané ohľadom potratov a iných vecí, ale čo sa týka zdroju a toho gra, koreňa, odkiaľ pochádzajú tieto ideológie, ktoré reprezentuje pán Blaha, sú v podstate len takým mutantom fašizmu, ktoré reprezentoval Hitler.
Ďakujem veľmi pekne za vaše vypočutie a teším sa na faktické poznámky.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2021 10:14 - 10:16 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Takže, pán Blaha, pán Blaha s ďalšími boľševikmi, čo prekrúcajú dejiny, nám tu dali návrh zákona v parlamente. Opäť nie návrh, ktorý by mal pomáhať ľuďom, ale iba návrh z vášho úchylného repertoáru. Čiže deň mníchovskej zrady, ja schválne budem hovoriť o konkrétnom národe a nie o Zväze sovietskych socialistických republík. A teda ako mohli dodržať aj západné veľmoci aj nejakú dohodu, keď vtedajšie Československo malo zmluvu o pomoci, o ochrane z roku 1935 aj s Rusmi? Ako mali reagovať, keď dobre vedeli, že práve Rusi, čo nás neskôr mali oslobodzovať, tak najprv boli kamoši s Hitlerom a plánovali si rozdeliť Európu? Veď sme videli, čo urobili s Poľskom, vyvraždili celú generalitu v Katyni, povraždili ľudí. Ako mali konať, keď oni nepredpokladali, že práve Rusi ako taký slovanský národ sa rozhodujú tak anektovať iné, ostatné slovanské národy, to mi nedáva žiadny zmysel. Čiže miesto súdržnosti Slovanstva, ako vy sa oháňate, ktoré najprv Stalin sľuboval, tak poslal svojich Rusov osloboditeľov rozkrádať, znásilňovať, ale aj vraždiť Slovanov iných slovanských štátov.
Takže, pán Blaha, toto nebola zrada od ruského národa, od ruských osloboditeľov, sa pýtam. Ešte nesvietite na tabuli hanby v Historickom ústave Slovenskej akadémie vied, kde ste bol akože vedeckým pracovníkom. Lebo mimochodom aj upratovačka, ktorá tam pracuje, si môže dávať prívlastok, že je vedec, keďže pracuje na Slovenskej akadémii vied? Čapice hore, Slovensko dole.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 19.10.2021 17:38 - 17:39 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda.
Pán minister, kolegovia, ja mám skôr takú malú požiadavku do druhého čítania k tomuto zákonu. V tomto balíku psychotropných látok je aj látka s názvom Kratom, ktorá je niečo ako silnejší kofeín, dokonca aj rastie na stromoch podobných kávovníkovi. A spôsobuje len to, že človek sa dokáže lepšie sústrediť a zvyšuje to jeho psychickú nejakú koncentráciu a aktivitu bez akýchkoľvek vedľajších nežiaducich účinkov. Dokonca sú o tom štúdie. Je o tom aj niekoľko internetových stránok, ktoré sa snažia poukázať na neškodnosť tejto látky. A v prípade, že by sa dostala na takýto zoznam medzi omamné a psychotropné látky, tak stane sa len to, že sa bude následne predávať, rôzne jej nejaké deriváty na čiernom trhu alebo poprípade nejaké zvýšené koncentrácie, ktoré by mohli ohroziť zdravie týchto konzumentov. V podstate táto látka neohrozuje žiadne, nejako ľudí a stratíme len pod ňou kontrolu.
Takže by som chcel poprosiť aj tu pána ministra, do druhého čítania aby sme túto pripomienku zapracovali a nekomplikovali ľuďom život.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.10.2021 16:53 - 16:54 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Pán poslanec Kočiš, ja veľmi oceňujem, že odsudzujete takéto správanie. Paradoxné je, že väčšina týchto ľudí sú možno vaši voliči alebo teda najmä vaši voliči alebo voliči vašej bývalej, bývalej strany. A, bohužiaľ, ste neodsúdili ale správanie vášho straníckeho kolegu Miroslava Suju, ktorý niesol pri proteste proti Igorovi Matovičovi rakvu napríklad pred jeho dom. To mi príde trošku cez čiaru, ale vy inak ste v poriadku, ale iné som chcel.
Myslím si, že toto by mal riešiť Slovenský futbalový zväz a má na to svoju disciplinárnu komisiu, ktorá keď právom udelí dostatočné sankcie pre tieto mužstvá, tak to sa už nebude diať a každý klub si za to bude brať zodpovednosť. Ja verím, že do budúcna budete toľko isto kritický aj do svojich radov, keď budete organizovať rôzne protesty a podnecovať ľudí k nenávisti a k nepokojom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.10.2021 10:15 - 10:17 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Valášek, ty zbytočne sa teraz tu zavzdušňuješ, hneváš, ale veľmi dobre vieš, ako funguje koaličná práca a príprava zákonov v koalícii. A predložiť návrh mesiac pred tým, ako si vedel, že ho plánujeme predložiť my, je podľa mňa čistý populizmus. A môžeš ma obviňovať, že vymýšľam a klamem, ale je to proste fakt.
Pán poslanec Taraba, nikto nehovorí o manželstve týchto partnerov rovnakého pohlavia, ale o nejakých, niektorých právach, ktoré budú mať, lebo nedá sa všetko ošetriť notárom. Nie, neexistuje to tak, nefunguje to tak.
A táto legislatívna úprava nerobí z nich nadľudí, ale dáva im len nejaké možností práv. Napríklad ja by som uvítal registrované partnerstvo namiesto manželstva. Ja si nepotrpím na to, aby som bol braný v kostole ako ateista. Čiže je mi to úplne jedno, či som manžel, alebo registrovaný partner s mojou partnerkou.
Pán poslanec Kotleba, viete, ono sloboda je aj zodpovednosť. A nosiť rúško neni hanba. Je to hanba možno pre tých menej inteligentných, ktorí si neuvedomujú, že týmto ohrozujú ostatných ľudí. A ja si myslím, že aj vy máte na rukách krv za niekoľko tisíc ľudí mŕtvych, ktorí zomreli, lebo počúvali takých, ako ste vy, ktorí im hovorili, že nemajú nosiť rúška, aby nedodržiavali opatrenia. Pritom sami zomreli, dokonca aj vaši podporovatelia to boli, ktorí pomreli, lebo počúvali takých ako vy, ktorí tvrdili, že covid je len chripôčka. A ja verím, že sa vám ťažko spáva s týmto vedomím, že ste zabil vašich podporovateľov.
Vy ste ten človek, ktorý rád šíri nenávisť, ktorý presne polarizuje nie homosexuálne páry. Takí ľudia presne ako vy, ako povedal môj kolega Ondrej Dostál, nebyť vás, tak máme omnoho pokojnejšiu a slušnejšiu spoločnosť, bohužiaľ.
A pán poslanec Mizík, ja veľmi rád počúvam vaše faktické poznámky, lebo sú veľmi vtipné, ale teda neviem, čo mám k tomu vám povedať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 6.10.2021 10:05 - 10:10 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Žijeme v 21. storočí, ale srdce a ohľaduplnosť sme nechali niekde v stredoveku, kedy určitá skupina ľudí rozhodovala o tom, čo je správne a riadili aj vedecký pokrok. Exemplárne odsudzujem politiku opozície orientovanú na prospechárstvo. Časť opozície bola prizvaná do procesu prípravy a tvorby legislatívy a vytvárajúce podmienky pre životné partnerstvá. Ziskuchtivosť a sledovanie si vlastného úžitku voči tu členom opozície imponuje väčšmi ako adresná skutočná pomoc dotknutým osobám príslušnou legislatívou, a tak na septembrovej schôdzi nám predložili veľmi podobný návrh zákona o životnom partnerstve, samozrejme, čisto náhodne. Podotýkam, že rokovací poriadok vyslovene zakazuje predložiť návrh zákona v období do 180 dní odo dňa neschválenia zákona. A tak hľadáme spôsoby, ako legislatívne sa vysporiadať s uvádzanou skutočnosťou. Aby sme mohli na nadchádzajúcej schôdzi predstaviť riadny návrh zákona, podporujúci vytvorenia, rešpektovanie zväzku medzi osobami či už rovnakého, alebo opačného pohlavia, ktoré hlavne bude mať podporu celej koalície.
Osobne dlhodobo presadzujem slobodu v rôznorodých sférach života a spoločenského diania, čo si však netreba zamieňať so svojvôľou. Nehovoriac o genéze pojmu sloboda, ktorá je zakotvená v samotnom názve mojej alma mater, politickej strane SaS. A preniesla sa i do hlavného programového dokumentu strany. Tlmočím výrazný nesúhlas s legislatívnymi snahami a ústnymi vyjadreniami majúci za cieľ obmedziť práva slobody rôznych skupín ľudí na základy rasy, pohlavia, náboženského vyznania a sexuálnej orientácie. Pripomeňme si, že všetci ľudia sa rodia slobodní a rovní v dôstojnosti a v právach. Bez rozdielu aj LGBT komunita a osoby majú rovnaké ľudské práva ako všetci ostatní ľudia vrátane práva na to, aby pri uplatňovaní týchto práv neboli diskriminovaní a diskriminované. No na to však častokrát zabúdame. Predstavitelia jednej z mnohých cirkví oznamujú znepokojenie nad tzv. gender ideológiou, populisticky s cieľom získať priazeň oslovujú širokú verejnosť napríklad vo svojom pastierskom liste nevyberaným spôsobom.
Stúpenci kultúry smrti prichádzajú s novou gender ideológiou. Takto to znie z pastierskeho listu. Bohužiaľ, katolícka cirkev ho na Slovensku spopularizovala. Referendum o rodine v roku 2015 ho udržalo pri živote a vytrvalá práca konšpiračných médií ho dostala k širokému publiku a niektorí politici ho dostali aj do parlamentu.
Vedecké poznanie z oblasti rodových štúdií práveže pomôže a pomáha porozumieť pojmu rod. Prestížna London School of Economics publikovala papier poukazujúci na skupiny stávajúce sa proti gender ideológii. Pre tieto skupiny je charakteristické, že svoje názory častokrát obhajujú za pomoci neprávnych interpretácií odborníkov nemajúcich kvalifikáciu v predmetnej oblasti. Títo zástancovia tradičnej rodiny sú pre vedeckú komunitu ťažký oriešok. Niečo obdobné, ako je téma očkovania.
Problematika uznania práv osôb rovnakého pohlavia nesúvisí s gender ideológiou alebo rozpadom tradičnej rodiny, ako to niektoré skupiny zo zištných dôvodov proklamujú. To znamená, že práve uznanie a právna ochrana partnerov osôb rovnakého pohlavia je súčasťou práva na súkromný a rodinný život. Tak to konštatuje ustanovenie Európskeho dohovoru o ľudských právach, ktoré sa vo svojej judikatúre odvoláva na Európsky súd pre ľudské práva. Vývoj judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva a samotné konštatovanie Európskeho súdu pre ľudské práva uznáva, že neexistujú kvalitatívne rozdiely medzi partnerským vzťahom heterosexuálnych párov a párov rovnakého pohlavia.
Aj Slovensku vyplýva pozitívny záväzok vytvoriť právny rámec chrániaci a uznávajúci rodinné a súkromné právo párov osôb rovnakého pohlavia. Cieľom teda je dosiahnuť zlepšenie právneho postavenia a životnej situácie párov rovnakého pohlavia. Ubezpečujem vás, že vyvíjam a budem vyvíjať aktívne kroky smerom k povýšenie sekularizmu nad náboženským štátom, rovnosti nad diskrimináciou a racionality nad predsudkami.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.10.2021 9:52 - 9:54 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pán poslanec Schlosár, ja sa pokúsim chronologicky, ako ste rozprával, vašu rozpravu.
Vy ste naznačil, že homosexualita je nejaká choroba, resp. že homosexuáli, že sú chorí ľudia. Tak to by sa dalo označiť aj škúľaví ľudia, že sú chorí a možnože by nemali mať volebné právo podľa vašej logiky. Pravdepodobne ste nečítal ani návrh, lebo o adopciách detí párom rovnakého pohlavia v tomto návrhu neni ani zmienka.
Spomínali ste tiež, že sexuálne zneužívanie detí párov rovnakého pohlavia, no ja by som skôr povedal, že je to dominanciou duchovných, lebo aj teraz vyšiel článok, ako vo Francúzsku za posledných štyridsať rokov zneužívali 316-tisíc detí a hlavne chlapcov, čiže otázka je, že koho vy zastupujete.
Obracali ste sa na minulosť a áno, v minulosti sa tiež aj upaľovali čarodejnice, resp. ľudia s iným názorom na vedu alebo pokrokovým názorom na vedu, nebodaj na to, ako sa Zem a Slnko točí a keď sa oháňate históriou, tak v roku 1964 bol v Afganistane liberálny režim, kde ženy chodili aj v minisukniach a vieme, ako to tam dopadlo, keď sa dostali k moci Taliban, resp. náboženskí fanatici. Vy pre mňa predstavujete presne takýto prípad človeka.
Tiež ste sa oháňali Dánskom, o tom, že ako tam prijali registrované partnerstvá a tak ďalej a tak ďalej. No a zabudli ste povedať to, že v Dánsku je najviac milionárov na obyvateľa a aj to, že má najväčšiu mieru životnej alebo najvyššiu životnú úroveň spomedzi členských štátov Európskej únie. A to je tá vaša selektívna slepota, že vidíte á a bé a podľa mňa sú to aj spojené nádoby, že čím viac je vyspelá krajina, tak tým viac dbá aj na ľudské práva.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.10.2021 11:44 - 11:46 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Pán poslanec Blaha, vy aj keď tu síce nie ste, ale ja si myslím, že moje vystúpenie sa vám dostane. Ja budem také vaše svedomie, budem taký Dzeržinskij, Čeka, keď posielali ľudí do v Rusku gulagov, takže mňa sa nezbavíte a nedokážete ma zabanovať ako 80- až 90-tisíc ľudí na vašej stránke. To je len tak na začiatok.
A, pán Blaha, vaša posadnutosť Monikou Tódovou je nemiestna a chorá. Pravdepodobne si kompenzujete svoju nedôležitosť takýmito hlúpymi útokmi. Obvinenie pani Tódovej bolo zrušené na základe rozhodnutia prokurátora. O prepustení vyšetrovateľov a šéfa inšpekcie rozhodol súd. O akej mafii tu rozprávate, keď v prípade prepustenia alebo zrušenia obvinenia Haščáka, v prípade dania do väzby vyšetrovateľov ste sudcom a prokurátorom tlieskali. Tak tlieskajte aj teraz, rozhodol súd a rozhodnutia súdov sa rešpektujú a nekomentujú, pán Blaha. Tak ako ste to vy povedal, sú to vaše slová. A v prípade nejakej mafiánskej hydry sa opýtajte svojich 26 kumpánov, ktorí sa k skutkom priznávajú, kto tú hydru riadil, respektíve riadi.
Spomínate tu nejakého oligarchu, pritom sám ste platení Ališerom Usmanovom, blízkemu oligarchovi Vladimira Putina, a vy nemáte kožu na ksichte, keď dokážete obviňovať iných ľudí z toho, že ich platí nejaký oligarcha. Včera ste sa zavzdušňoval, že som spomenul vášho mŕtveho otca, ale keď sestra Jána Kuciaka napísala na váš Facebook, aby ste si nebral do vašej špinavej papule jeho meno, tak ste ju jednoducho zabanoval. Takýto ste vy hrdina! Vy ste jeden veľký hovnocuc a sráč! (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.9.2021 16:06 - 16:08 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán poslanec Blaha, výhoda tohto pléna je jedna, že tu mi neviešte... neviete dať ban, tu ma neviete zablokovať a tu si budete musieť vypočuť všetko, čo vám naservírujeme, a teda vy ste taký slovenský, možno aj svetový unikát, že vy máte viacej zabanovaných fanúšikov na stránke, ako máte preferenčných krúžkov vo voľbách, to je, myslím si, že vy ste fakt že víťaz. A vy sa rád oháňate tým, vašou publikačnou činnosťou, aký ste vy úžasný vedec s neviem koľkými titulmi, no vaša publikačná činnosť za posledných 5 rokov od roku 2017 je nula. Slovom nula, takže taký ste vy vedec.
Dokonca som dostal niekoľko ix správ zo Slovenskej akadémie vied, že sa vám smeje celá SAV-ka, neviem, ako to znášate, vy veľký hrdina, vy sociálny demokrat, ktorý chodí privátnymi JET-mi, privátnymi JET-mi do Ruska chodí velice prednášať. Alebo ja sa tak sa rovno spýtam, že prečo nepriznávate vaše prednášky v Moskve, ktoré vám platí top oligarcha veľmi blízky Putinovi Ališer Usmanov, lebo tak samotná univerzita sa to nebojí priznať. Viete, že to neni žiadny problém.
A tiež, aký veľký obnos peňazí vy musíte dostať na to, aby ste šírili tieto konšpirácie, a tie, prepáčte, za toto, tie hovnocucové veci, ktoré som vám minule nazval, keď dokážete šíriť tie dezinformácie o COVID-e, keď na COVID zomrel váš otec.
Vy ste normálne že hyena. Vy ste akože taký charakter, aký ste vy, to som ešte nevidel, lebo mne keby zomrel niekto z rodiny, a ešte by som šíril také dezinformácie, ktoré spôsobia takúto smutnú udalosť v iných rodinách (reakcia z pléna), tak by som asi normálne sa oplieskal o stenu. Normálne, že vy ste, vy ste taký sup (reakcia z pléna), sup slovenskej politiky.
A nabudúce, končí mi môj čas, je tu... (Reakcia z pléna a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanci. Pán poslanec.

Žiak, Miroslav, poslanec NR SR
... končí mi môj čas, tak sa veľmi teším na ďalšie vystúpenie vaše, kedy mňa nedokážete zabanovať (reakcia z pléna), ani vaším pokrikom nezničíte, môžte na mňa písať kopy ho... (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis