Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2022 o 15:04 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

16.6.2022 17:24 - 17:39 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda. No tak prehovoril nám predĺžený Putinov úd, ja som rád, pán Blaha, že odkedy vám zrušili ten Facebook, máte čas aj na kaderníka a že zmenili ste účes, začínate vyzerať aj lepšie možno, ale páčilo sa mi, ako hovoríte o spolupráci s Ruskom, musíme sa naučiť spolupracovať s Ruskom, lebo však ono to bude naďalej. No nám tiež hovorili, že musíme sa naučiť aj žiť s vaším Facebookom, no a vidíte, nemusíme. Hovorili ste tu o bojovníkoch za mier, že to sú najväčší tí bojovníci, že nedodávajte Ukrajine zbrane, no vy keby ste žil v ´39, tak vy skladáte červený koberec Hitlerovi, nech sa páči, rozober si to Poľsko, rozober si tú Európu, sprav koncentračné tábory, vyhlaď tu Slovanov. To je vaša rétorika, pán Blaha. To je čistá vaša rétorika. Veď ten Hitler je super fasa chalan. Hej? V podstate to hovoríte teraz na Putina. Hovorili ste o tom, že aký je osud Ruska. No osud Ruska je taký, že sa rozpadne na veľa malých štátov. Bude to koniec. Už jeden herec porazil Sovietsky zväz, bol to Ronald Regan, no a teraz druhý herec malého vzrastu porazí veľké všemocné Rusko s druhou najsilnejšou armádou na Ukrajine.
Podľa vašich slov, pán Blaha, je podľa mňa Putin agent CIA, tzv. kapitán Amerika, lebo taký pekelný plán ako vymyslel on, že napadol bezbrannú Ukrajinu, chcel ju dobyť za 3 dni, no nedošiel ani do Charkova, respektíve odišiel od Charkova, a z toho profituje Amerika. No úžasné, ten Putin musí byť normálne že agent CIA, ja ho podľa nového budem volať kapitán Amerika. Lebo však najväčším dodávateľom zbraní na Ukrajinu je Rusko, hej? Povedzme si otvorene. No a som rád, že ste nezabudol opomenúť ešte aj Radičovej vládu, pán Blaha. Vašu Radičovej vládu, 12 rokov omieľanú Radičovej vládu ste ešte aj v tomto vašom príhovore po 12 rokoch stihol spomenúť. Gratulujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2022 10:40 - 10:55 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán podpredseda. Predstavte si, že ste študent, ktorý skončí strednú alebo vysokú školu a nevie, čo bude robiť. Chce sa zamestnať, ale zamestnanie nie je to, čo ho láka, chcel by začať podnikať. Príde na úrad živnostenský a ide si založiť živnosť alebo si založí eseročku, už má možno aj nápad, ale keď dostane všetky potrebné informácie, keď dostane všetky požiadavky, ktoré potrebuje na to, aby mohol začať podnikať, tak prekrúti očami a takýto krok si veľmi rýchlo rozmyslí. Veľa šikovných mladých ľudí, ktorí by s dobrým nápadom, s dobrým startupom mohli začať svoju kariéru tak, že by zamestnávali oni niekoľko desiatok, možno stoviek ľudí, sa len vďaka takejto byrokratickej prekážke, aké sú na Slovensku mnohé za posledných 12 rokov vlády SMER-u, rozhodne zamestnať ako zamestnanec a jeho kariéra úspešného podnikateľa veľmi rýchlo skončí len vďaka prekážkam, ktoré im tento štát vytvára. Preto, pán poslanec Lehotský, ďakujem ti za tvoje vystúpenie.
Verím, že naši kolegovia a všetci ostatní, dokonca aj opozícia bude naklonená hlasovať za tento návrh, pretože ak chceme byť úspešnou krajinou, tak musíme podporovať mladých ľudí, musíme podporovať podnikateľov, ktorí vytvárajú pracovné miesta, ale vtedy, keď sa podnikateľovi bude dariť, vtedy bude sa dariť aj tým zamestnancom, ktorých on zamestnáva. Na Slovensku je taký paradox, že ľudia si myslia, že podnikateľ je vydierač a derie zamestnancov o peniaze. No nie je to tak. Je to, bohužiaľ, len komunistický prežitok a postsovietskych podnikateľov.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 20:06 - 20:07 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Pán poslanec Nemec, prepáč, že budem reagovať, ale v predchádzajúcom príspevku o mne reag... na mňa reagoval kolega Jozef Pročko a ja sa preto pýtam, že či vám nevadí zháňať podporu na tento návrh zákona od Kotleba, Ľudová strana Naše Slovensko a Tomáš Taraba, strana ŽIVOT. Tí istí ľudia, ktorí dva roky do vás kopali, pán minister, vás urážali, robili tu bordel s rúškami a, a, a v podstate ja už nemusím ani vypovedať to všetko, čo sa tu dialo. Vy hľadáte podporu u nich na tohto, podporu tohto zákona. A Jozef Pročko povie, že ja podporujem Mazureka. No, Jozef, ja neviem, ty si asi šialený, ale áno, prepáčte, reagujem na predrečníka.
Preto, prosím vás ešte raz, sa zobuďte, vráťte sa k rokovaciemu stolu ako jedna koalícia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2022 19:01 - 19:02 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Ja som sa musel pri tom prejave chvíľu štípať, lebo som sa pristihol pri tom, ako súhlasím s pánom poslancom Mazurekom v niektorých častiach. Samozrejme, potom prišli reťazce a neviem aké sprisahania, ale som zhrozený z tej spolupráce našich koaličných partnerov s vašimi bývalými kolegami, je to niečo neuveriteľné! Tak ako nadávali a vulgárne urážali ministra financií počas covid pandémie a zrazu sú veľkí kamaráti. Ja si myslím, že to je pre nich klinická smrť. Ich totálna smrť nastane v roku 2024, keď budú parlamentné voľby. Všetci ich voliči, ale aj voliči Tomáša Tarabu pôjdu ku vám do strany REPUBLIKA. A toho sa ja obávam, že vaša strana narastie do obludných rozmerov, lebo... lebo robíte to dobre v tomto prípade.
A mňa to mrzí, že naši koaliční to, koaliční partneri to nevidia. (Zaznievanie gongu.) Mrzí ma, že naši koaliční partneri to nevidia a nespolupracujú s tými, ktorí sú ich koaliční partneri, ale obracajú sa na opozíciu. Opakujem znova, som prokoaličný a snažím sa, aby táto koalícia fungovala čo najlepšie. Nevykrikujem, neziapem zo zadnej lavice, snažím sa diskutovať. Len, bohužiaľ, nevidím tu snahu z druhej strany.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.5.2022 12:37 - 12:38 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne.
Pán minister Matovič, viete, že ja som silno prokoaličný, ale mrzí ma takéto, takéto výmeny názorov, ktoré sa dejú v pléne. Som zástanca toho názoru, že špinavé prádlo by sa malo prať v práčke a potom následne vyvesiť von ako čisté, to čo vidia ostatní ľudia, a mrzí ma o to viac, keď rozprávate o fašizme, keď vy sa tu dohadujete s extrémistami a fašistami o podpore vášho návrhu. To mňa brutálne mrzí. A v roku 2020 som sa tešil, že sme porazili Fica, vy ste ten symbol porážky Fica, a mám najväčšiu obavu toho, že teraz Robert Fico si môže otvoriť pivo, hodiť popkorn, dať si čipsy a pozerať sa na toto divadlo, ktoré tu my vystrájame teraz, ale že brutálne, a vy budete ten človek, vďaka ktorému sa Robert Fico vráti. Toto si treba uvedomiť, to, čo sa teraz tu deje, a to hovorím všetkým koaličným poslancom, aby si vstúpili do svedomia, toto je jedno hnusné, nechutné divadlo. Máme koaličnú radu, máme iné procesy, vieme sa stretnúť, vieme sa dohadovať, ale nemôžme sa tu v pléne urážať. Prosím vás, vstúpte si všetci do svedomia, pán minister, s vami na čele, sadnite si s tým Richardom Sulíkom, porozprávajte sa, prídite s tým návrhom skôr, ale to, čo sa tu teraz deje, je jedno hnusné, nechutné divadlo. A vás žiadam normálne ako koaličný poslanec, ktorý si váži to, že sme porazili konečne mafiu, konečne sme rozpustili to, čo sa tu dialo posledných dvanásť rokov, a my teraz dláždime cestu späť Robertovi Ficovi týmto nechutným, hnusným divadlom. Sa zobuďte, prosím vás!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.5.2022 15:04 - 15:05 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem krásne. Kolegovia, kolegovia z koalície, budem na vás reagovať krátko, lebo tuto bol celkom zaujímavý podnet, na ktorý som čakal, lebo som vedel, že príde.
Pán kolega Krajčír, ty si krásny pohľad na to, že máme rozdielne pohľady na veľa vecí, ale na konci dňa sa vieme vždy v tej základnej téme spojiť, to je úplne jasné.
Milan Potocký, jasné, stojíme na správnej strane.
A, pán kolega Taraba, ja som sa tak tešil, že toto vytiahnete, normálne ste mi nabil. No, povedzme si tak. Pán Kuffa, poslanec Kuffa nenosil rúško, keď ohrozoval ostatných ľudí tým, že by mohol šíriť COVID-19. Lenže prišla aj jemu nejaká imunitná choroba a už keď to mohlo jeho ohroziť, tak on nie je ovca, on si nasadí to rúško. Akože to je, ale ja nechápem, aká výroková logika, to nemusím byť ani právnik, aby som pochopil takúto základnú, elementárnu vec. Ja chápem, že vaši voliči toto zožerú, lebo vy ste pre svojich voličov ten youtubovský typ, ktorý si získava takýchto jednoduchých ľudí, ktorý nemajú základné vzdelanie na to, aby pochopili úplne elementárne veci. Úplne elementárne veci. Keď on reálne ohrozoval druhých ľudí, tak rúško nenosil, spochybňoval ho, a s vami na čele, a keď jemu hrozí nejaké ohrozenie zdravia, akékoľvek, aj keď nemyslím si, že to bolo nejaké dramatické ohrozenie zdravia, tak on si nasadí rúško, však on sám seba nebude ohrozovať. Vy ste normálne perfídni, hnusní, cynickí zmrdi a za tým si stojím. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 10.5.2022 14:53 - 14:59 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predsedajúci. Milé kolegyne, milí kolegovia, milá opozícia, jeden, dobre. Pomôžem si citátom Johna Fitzgeralda Kennedyho a implementujem ho na náš čas. Existujú takí, ktorí hovoria, že máme ruských bratov a slovienskú vzájomnosť. Nechajme ich prísť do Buče.
Hovoria tiež takí, že nepomáhajme Ukrajine, neposielajme im zbrane, nechajme ich samých v tom, lebo nás to zaťahuje do vojny. Evidentne chcú mať ruského agresora na našich hraniciach. Nechajme ich prísť do Irpine.
Taktiež máme takých, ktorí hovoria, že my sme dôležitejší ako nejaký Ukrajinec, ktorému zbombardovali dom, ktorému zavraždili manžela, ktorému znásilnili dcéru alebo ktorý uteká len skrátka pred vojnou. Pošlime ich do Hostomeľa, nech sa vyfarbia, frajeri.
Bohužiaľ, historická pamäť na Slovensku je veľmi krátka v porovnaní s takým Poľskom alebo pobaltskými krajinami, kde si veľmi dobre pamätajú činy Sovietskeho zväzu, respektíve Ruska na ich obyvateľoch v Poľsku, či to bola Katyň, alebo násilné sa odpojenie pobaltských krajín od Sovietskeho zväzu, kde použili násilie. Bohužiaľ, takúto slabú historickú pamäť majú aj Maďari, keď ich násilne sovietske vojská potlačili, ich povstanie. Je to následkom obrovskej propagandy, ktorú Vladimír Putin a jeho tajtrlíci po celej Európe šíria. Cez svoje dezinformačné weby obracajú históriu, prekrúcajú fakty a ešte sa z toho vytešujú.
Najväčšími zástancami takýchto zvrátených, prekrútených faktov sú hlavne ľudia bez vzdelania, respektíve so slabým vzdelaním, ktorí v škole nepočúvali alebo boli silno ovplyvnení sovietskou ideológiou počas štúdia. Najhorší sú na tom však politici, ktorí cynicky zosmiešňujú a cynicky znevažujú útoky Ruskej federácie na Ukrajinu, mučenie, vraždenie, znásilňovanie. A oni budú sa tu tváriť, ako že však my sme odsúdili tú agresiu, my sme tí správni, lebo my sme to odsúdili, ale, ale to Rusko, to Rusko, však nemôžme si ho pohnevať, my chceme mier. To sú vyslovene tajtrlíci.
Podpredseda parlamentu pred chvíľou tu predviedol presne takýto úkaz. Veď my sme odsúdili ruskú agresiu, my sme tí dobrí, my sme odsúdili agresiu, ale nepomáhajme Ukrajine, pošlime im tam acylpyrín, nech sa bránia, nech ich povraždia. To je tzv. predposratosť slovenského národa a toto oni šíria medzi svojich voličov. Bohužiaľ, spoločnosť tak aj vyzerá.
Včera som sa zúčastnil na dvoch protestoch na podporu Ukrajiny. A zúčastnil som sa aj protestov, ktoré organizovala strana SMER. Neni ťažké porovnať účastníkov týchto protestov. Na jednej strane slušní ľudia, ktorí s vlajkami prišli vyjadriť svoj názor kultúrne, bez vulgarizmov a slušne. Dokonca odznela výzva organizátorov, aby sme odsúdili takéto konanie, keď aj prídu, prídu provokanti, ktorí dokonca aj prišli. Na druhú misku váh si položme teraz protest strany SMER, kde jeden, ja už neviem ani, ako ho nazvať, lebo myslím si, že v slovenskom jazyku ani slová nie sú na tohto človeka, vyzýval dav a burcoval dav, aby hlavu štátu, dokonca ženu nazývali vulgárnym pomenovaním. Je to pod úroveň ktoréhokoľvek opilca v poslednej krčme a najväčšieho primitíva a dezoláta. Bohužiaľ, toto sa deje a vieme si to krásne porovnať. A ja som pyšný, že na tieto protesty prišli ľudia z celého Slovenska bez toho, aby ich niekto zvážal autobusom, aby im niekto ponúkal ubytovanie a stravu, robil z toho smerácky zájazd.
Paradoxne, včera som mal telefonát od jedného pána, ktorý pomáhal takýmto dezolátom na stránkach. Sám mi povedal, že je to veľmi výhodný biznis. Títo ľudia sú koncentrovaní a sú aj v youtube kanáli, majú obrovské čísla a na tom dokážu zarobiť celkom slušné peniaze. Už teda chápeme, prečo to niektorí robia, a je to viac než jasné. Nemusí to byť len čisto ruská propaganda, ale je to aj čisto zárobkový zmysel. Veď nie nedávno boli odhalenia tajných služieb, ako zamestnanec ruskej ambasády podával peniaze spravodajcovi z Hlavných správ.
Ja si myslím, že títo ľudia, ako nám píšu často do správ, budú chodiť po kanáloch, spoločnosť ich vysmeje a s odstupom času budeme nad nimi krútiť hlavami tak, takisto, ako krútime hlavami nad esesákmi, kolaborantmi, Hlinkovými gardami. A ja verím, že tá doba príde čím skôr, lebo Putin tú vojnu prehrá. Ukrajina je húževnatý národ, čo malý botoxový pajáčik z Kremľa podcenil, a Ukrajina bude víťazná. A celý svet sa dozvie o týchto všetkých agentoch, šíriteľoch a budeme na nich ukazovať prstom a oni budú tí, ktorí budú chodiť kanálmi.
Ďakujem veľmi pekne za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.5.2022 17:25 - 17:40 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Fúúú, toto bola silná káva.
Pani poslankyňa Kozelová, pán poslanec Lehotský, na vás nebude nejak reagovať, však to boli v podstate podporné slová.
Pani poslankyňa Marcinková, no áno, toto sme čítali všetci tieto hrôzostrašné zverstvá tejto hordy.
A, pán poslanec Urban, ja som označil tú zver, ktorá pácha tie zverstvá na Ukrajine, za zver. Sú to orkovia, trolovia a všelijakí mutanti, lebo toto nedokáže spraviť slušný človek. A vy ak sa ich zastávate (ruch v sále), tak potom ste zrejme rovnaký človek, rovnaký človek ako oni, vy ste to, ste to jasne tu povedal, pán poslanec Urban, takže... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Kolegovia.

Žiak, Miroslav, poslanec NR SR
... a ešte vy teda hovoríte o tom... Pán predsedajúci, vrátite mi trochu času?

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Vráťte pánovi poslancovi na minútu tridsať.

Žiak, Miroslav, poslanec NR SR
Si sa hecol, Gábor. Ďakujem.
Taktiež ste, pán poslanec Urban, povedali, že Ukrajina, že robia to obidve strany. No tak ja si chcem predstaviť ako Ukrajina, ktorá bojuje na vlastnom území a chráni si vlastné územie, znásilňuje vlastné ženy podľa vašej logiky. Ja sa normálne vo vašom prejave strácam. To je niečo tak odporné, ako vy dokážete obhajovať, je neskutočné. To je niečo neskutočné!
Pán poslanec Beluský, tak možno skúste aj rokovať s koalíciou, možnože sa vám nejaký zákon podarí presadiť. Viete, vy keď sem hodíte nejaký zákon, tak asi ťažko prejde len tak. Ale najviac nás tu zaujali vaše tri návrhy na sprísnenie interrupcií.
No, pán poslanec Čepček, vy ste normálne že chodiace zlo. Ja neviem. To, to som ešte nevidel. Vy ste normálne chodiace zlo. Vy ste sa dostali na kandidátke OĽANO do parlamentu, kde ste začali škodiť, vyslovene škodiť, normálne z vás srší normálne že zlo a vy sa hráte na kresťana, ale vy ste ten taký typický nedeľný kresťan, ktorý poohovára celú dedinu, ide do kostola, sa vyspovedá a je hrdina, ale cestou domov už poohovára druhú časť. No to normálne vám z očí nejde nič dobré. Fakt že nič dobré. A dokazujete to každým týždňom v tomto pléne. Normálne že každým týždňom.
A, pán poslanec Marcinčin, ak to chápem dobre, to, čo ste vy povedal, a teda určite to chápem dobre, lebo tak nie som padnutý na hlavu, takže ak bude znásilnená žena, ktorej zlomia zápästie, aby sa nemohla brániť, znásilňujú ju dva týždne v nejakej pivnici, mieria jej pištoľou na hlavu a ona zostane tehotná, ona si má toto dieťa nehať, aby nemala náhodou traumatizujúci nejaký zážitok, že bude mať ešte aj potrať? Tak ja už potom neviem, pán poslanec Marcinčin, toto, toto prekračuje všetky hranice logického alebo empatického myslenia. Ja neviem, či ty si tak zaslepený, ale to je normálne že muky, to sú ženské muky. Ja si to neviem predstaviť toto, čo si ty teraz povedal. Normálne ma oblial pot, zimomriavky, že čoho si ty na základe tvojej viery schopný spraviť. Ak poznáš príbeh služobníčky, tak ty si toho reprezentant.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 5.5.2022 17:10 - 17:25 hod.

Miroslav Žiak Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Milé kolegyne, kolegovia, už niekoľko týždňov počúvame od opozície, že vláda nepomáha ľuďom. Máme tu obrovskú mieru inflácie, máme tu zdražovanie palív, ľudia nedokážu platiť svoje účty za elektrinu, za plyn, nemôžu sa ani presúvať, keďže tie palivá išli raketovo hore. Samozrejme, nestihli si všimnúť, že bola tu pandémia covid, nestihli si všimnúť, že tu máme ruskú agresiu na Ukrajine a s tým spojené zdražovania.
No prišiel návrh z opozície, ako pomôcť ľuďom v tejto ťažkej situácii, ako pomôcť pre bojovať s pandémiou, ako bojovať s infláciou a ako znížiť ceny palív na Slovensku. Prišli tri návrhy na obmedzenie práv žien, aby nemohli podstúpiť legálnu interrupciu. Toto potrebuje Slovensko, toto potrebuje Slovensko práve teraz, lebo tie ženy by sa náhodou rozhodli ísť na interrupciu, lebo to zachráni tých ľudí v Poltári, v Medzilaborciach alebo ľudí, ktorí majú minimálnu mzdu alebo ľudí, ktorí sú na životnom minime. Tento návrh opozície je kľúčový na pomoc ľuďom. Toto sme potrebovali, ďakujeme, milá opozícia, viac takých návrhov, viac. Veď ste tak užitoční, ste tak užitoční, ako budem radšej ticho. Neužitoční.
V čase, kedy ruská horda orkov a všelijakých zlobrov a polomutantov znásilňuje ženy na Ukrajine, ktoré ostali, ktoré ostali ako civilistky v obkľúčení a ostávajú tehotné po týchto zvrátenostiach. Skôr potrebujú mať možnosť ísť na interrupciu.
Tak ako česká strana poslala na Ukrajinu niekoľko tabletiek po, aby sa takéto ženy mohli chrániť a nemuseli na takýto traumatizovaný zážitok spomínať celý život. A ja si osobne neviem predstaviť aj dokonca predkladateľov tohto návrhu, že by ich ženy alebo oni sami boli takto poškvrnení a poznačení a následne by museli takéto dieťa vynosiť, vychovať a celý život sa naňho pozerať. Nechcem si to ani predstaviť. Máme... Namiesto toho, aby sme to spravili jednoduchý krok a dokonca umožnili aj interrupciu tabletkou, tak opozícia sa rozhodla pomáhať, skutočne pomáhať tým najzraniteľnejším, v tomto prípade ženám. Ja nemám slov, ja vážne nemám slov a myslím si, že toto je, toto je skutočný obraz našej opozície bojovať za mafiu, chrániť ľudí, povyšovať sa, ako poslanci sú niečo viac ako zákon, no a sprísňovať interrupcie.
Nebudem dlhšie vystupovať, lebo myslím si, že v tomto celom bolo povedané všetko. Faktograficky bude podľa mňa rozprávať Janka Cigániková, ktorá sa tu už chystá, už prehadzuje jednu stranu za druhou. Ale, milá opozícia, ďakujeme vám viac takých návrhov, viac nech to celé Slovensko vidí, ako pomáhate!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 3.5.2022 18:14 - 18:14 hod.

Miroslav Žiak
Ja len dám čas pánovi Suskovi, aby sa dokázal premiestniť k pultíku počas tej mojej faktickej. Nech sa páči, pán Susko, teším sa na vašu rozpravu.
Skryt prepis