Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

14.6.2022 o 18:10 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

28.6.2022 16:25 - 16:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Jarka, ja v podstate súhlasím so všetkým, čo si povedala. Ďakujem, že si vystúpila a trošku som dotknutá tým, čo povedal tvoj kolega, ale to už je jeho problém, lebo takto nejak hádzať na nás veci normálne en bloc sa mi vôbec nezdá férové.
Zároveň chcem povedať, že čo sa týka pozemkových úprav, jednoznačne sú veľmi dôležité, a to nielen pre ľudí, ktorí žijú v obciach, ale aj tí, ktorí žijú v meste. Lebo my s tým máme rovnaký problém v meste ako tí, ktorí žijú na dedine, pretože bez pozemkových úprav s rozdrobením pozemkov, ktoré napríklad vedú pod cestami, pod chodníkmi, máme absolútne zásadný problém pri úpravách, opravách, pri školských dvoroch, tam sa pôda navrátila, resp. tam pôda nemá vlastníka známeho, medzitým už sa stokrát dedilo, to je úplná katastrofa.
Čiže týmto chcem povedať, že nie je to problém, nie je to problém iba obcí, ale je to problém aj v mestách a že asi je najvyšší čas s tým naozaj urobiť poriadok.
Skryt prepis
 

24.6.2022 16:10 - 16:25 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Tak ja sa pridávam ku gratulantom, všetko najlepšie všetkým Jánom.
Pán minister, po tejto, po tejto 2,5-hodinovej nakladačke by som povedala, že ja byť na mieste tých, ktorí podávali žiadosť o vaše odvolanie, tak sa odvolám sama seba. A, pán minister, vďaka inak za info o tých návnadiskách, lebo konečne som pochopila, prečo sme pod posedom niekde medzi Brusnom a Breznom videli takú kopu horaliek, že by uspokojila celú zédeešku na MDD, a toto by asi, myslím si, starí a slušní poľovníci nikdy nedovolili. A keď si na tú kopu spomínam, tak si myslím, že by sa ušlo aj nejakej miestnej, miestnej škôlke, a možno aj tuto pánovi kolegovi Mazurekovi by som jednu dala za to, že nezabudne ma pravidelne spomenúť vo svojej nedeľnej kázni.
Inak vďaka za info, kedy za akých okolností a akého medveďa je možné usmrtiť. Dúfam, že vás všetci pozorne počúvali, aj keď pochybujem, že to padlo na úrodnú pôdu. A na záver vám ďakujem za info o lesoch a výruboch, lebo zavádzanie verejnosti, to je tu taký aktuálne opozičný šport, že niektorí by v tom mohli byť aj majstri sveta a niektorí aj vesmíru. A keď už sme hovorili o tom rúbaní, tak si spomeň... spomeňme aj na Štrbské pleso, lebo tam rúbeme a staviame ako takí idioti, a skončilo to tým, že v Štrbskom plese vyhynul posledný druh ryby, pôvodnej ryby, ktorú sme tu mali a to je sih maréna. Stalo sa to pred piatimi rokmi, pred piatimi rokmi vyhynul sih maréna, posledné, posledné ryby, ktoré žili v Štrbskom plese.
Díky. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.6.2022 11:55 - 12:10 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán Kuffa, pár rokov dozadu mal medveď podstatne väčšie teritórium ako teraz, to si zase tiež uznajme, takže my sme ho obrali o značnú časť teritória, to je prvá vec. Okrem toho, že robíme neuveriteľné nájazdy smerom na lesy, vyzbierame im všetky, všetko lesné ovocie, všetko to, čo oni normálne prirodzene jedia, tak to je ďalšia vec. Choďte sa pozrieť na tie plné kufre áut, kufre ovocia bobuľovitého, ktoré, ktoré vyzbierajú naši kolegovia v Tatrách, no tak to je úplne na, na, na zvracanie, fakt. A nechápem, načo plné kufre.
No a čo sa týka tých hrochov, keď už ste teda spomenuli toho hrocha, ja si spomínam teraz na Escobarove hrochy v Kolumbii, ktoré napríklad riešia takým spôsobom, pretože sa im tam premnožili, kedysi si Pablo Escobar doniesol štyroch hrochov, tí sa potom rozmnožili, momentálne ich majú 80 v lesoch a likvidujú im celé dediny a riešia to tak, že chodia, chodia do lesov, kde ich hľadajú, uspia ich a vysterilizujú ich a pustia ich naspäť. Takto fungujú v Kolumbii s hrochmi, čo je približne asi rovnaký problém, ako máme my s medveďmi. Čiže ja navrhujem, že ešte aj toto je riešenie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.6.2022 11:25 - 11:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán kolega, rovnako ste sa ozývali aj v minulom volebnom období, aj v predminulom? K tým PCB... (Reakcia z pléna.) Veď dobre. Tak alebo aspoň vaša strana, vaši kolegovia k PCB látkam, k čisteniu? Naozaj by ma to zaujímalo, že či ste sa ozývali aj vtedy, lebo tu sa aspoň... (Reakcia z pléna.) Tu sa aspoň niečo začalo robiť, pán kolega, viete? Ak, ak ste sa ozývali, kedy, koľkokrát? Komu tu vlastne vadili vtedy PCB látky? Však to tu nikomu nevadilo. Každý zvysoka na to kašľal, ale že zvysoka. Čo sa vlastne riešilo? Však sa nič neriešilo. Konečne sa teraz začalo riešiť. Ale veď vy viete úplne aj sám, že to nejde úplne všade a úplne naraz. Proste robí sa, koľko sa vládze a koľko s môže. Aspoň ja to tak vidím.
A teraz tie medve... med... medvede a medvedice, zas povedzme si na rovinu, reálne môže, ak môže niekto fungovať, tak môže fungovať zásahový tím. A je to hlavne kvôli tomu, že ja si pamätám veľmi dobre na tú, na ten odstrel medvedice s tými dvomi, dvomi mláďatami a ešte kojacej medvedice navyše, čo bolo absolútne nemorálne. Vtedy v tej dedine, keď najskôr začali do medvedice, ktorá vyliezla na strom, lebo sa bála, aj s medvieďatami, páliť najskôr gumovými projektilmi, a potom ju tam pánko odpálil rovno z auta. Z auta, hej? Sám viete, že strieľať v intraviláne je zakázané. Čiže ak to dokáže niekto, tak naozaj len ten zásahový tím.
Pokiaľ mám dobré informácie, tak ten zásahový tím sa rozširuje. Rozširuje sa o aj o strelcov, a hlavne teda v tej okolo, v tom okolí Poľany, že sa rozširuje aj o strelcov z miestneho okolia. Čiže ja pevne verím, že, že čo sa týka regulácie medveďov, a my hovoríme o synatropných medveďoch v tomto momente, že naozaj k tomu príde a že to bude čo najskôr.
Takže ja len toľko k tomu. A... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.6.2022 14:25 - 14:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán kolega Mazurek, keď vy hovoríte o šírení nenávisti, že sú to nebezpečné veci, tak to je normálne na smiech, keď to hovoríte vy. Lebo ja keď si spomeniem na to, koľkokrát ste urazili vy mňa na Facebooku a vaši kolegovia takisto, a potom ste to ešte nechali šíriť ďalej svojimi prívržencami, tak normálne na zaplakanie. Ale nevadí, ja sa s tým vyrovnávam, už som sa s tým aj naučila žiť, až teda na tie šibenice, ktoré mi pravidelne vaši ľudia posielajú. Tak to už nechávam na orgány činné v trestnom konaní, tak hádam sa s tým pohnú nejak.
Keď už tu vymenúvávate všetky Facebooky a Istagramy a neviem čo všetko možné, tak skúsme aj ten Telegram, lebo pokiaľ ja mám informácie, tak vaši ľudia sa začínajú zgrupovať na Telegrame. Takže máte, máte predsa len nejaký priestor, kde sa môžte vyrozprávať. V každom prípade si myslím, že to, že sa začali blokovať weby, ktoré šíria nenávisť, šíria hoaxy a pokiaľ sú to weby a aplikácie a všetko možné, ktoré vznikajú na území Slovenskej republiky, tak ja ako občan Slovenskej republiky som rada, že sa tie weby a apky a všetko ostatné vypnú. Pretože ja si nechcem čítať o nenávisti, ja si chcem čítať o niečom normálnom, konkrétnom a rozumnom. Takže ja viem, vidím, že sa smejete, že vám je to na smiech. Ja som ani nič iné nepredpokladala, že urobíte, tak v podstate ja súhlasím s tým, že sa to deje a rozhodne a určite za to zahlasujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.6.2022 14:40 - 14:55 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja by som k tomu chcela pridať to, čo povedal vlastne Tomáš, že povedzme si na rovinu, kde je hranica nadužívania, kde je hranica podužívania, lebo ja aktuálne vidím akurát tak hranicu podužívania.
A čo sa týka pána kolegu Baránika, pán kolega, keď sa bavíme o advokátoch, bavme sa teda aj o bývalých sudcoch, lebo, ktorí museli odísť zo svojich funkcií a prešli do advokácie, ako keby sa nechumelilo, ale to už je na inú diskusiu. Čiže toto je napríklad tiež krásna téma.
A ďakujem za tento zákon, pani ministerka, ja váš zákon určite podporím.
A, Tomáš, vďaka za tvoj príspevok, bol fajn.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2022 18:09 - 18:24 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán podpredseda Blanár, je to pravda, ľudia majú pamäť, takže určite si budú pamätať aj ťuťuli-muťuli vaše cétéčka a tunely Višňové a podobné skvosty. Musím vám povedať, že budú si pamätať aj nasledovné a budem citovať: Za najväčšiu prednosť Slovenska považujem miernu povahu ľudí, ktorí žijú na Slovensku. Z hľadiska sociálnej výdrže nehovorím o politickom hneve, ktorý môže prísť kvôli nejakým kauzám. Mne kolegovia premiéri na Európskej rade nechceli veriť, že na Slovensku je bežný dôchodok 280 eur. Nechceli mi veriť, že vo firme človek zarába 450 eur. Povedali mi, že je nemožné z niečoho takého vyžiť, a práve taká nejaká schopnosť ľudí žiť z nízkych príjmov, postarať sa o svoje rodiny aj za cenu, že títo ľudia často robia v dvoch-troch zamestnaniach, toto je podľa mňa prednosť Slovenska, a myslím si, že sme podstatne života schopnejší ako Francúzi, Španieli, Portugalci. Nechcem nás porovnávať s inými krajinami, ale máme pred nimi takýto náskok. Keby takáto situácia dopadla na Španielov, že tam budú žiť z 300 – 400 eur, tak asi zapália krajinu. Ale naši ľudia žijú a idú ďalej. Toto je naša prednosť. A ak prídu ťažké časy, tak podstatne jednoduchšie prežijú ťažšie časy Slováci.
Autorom je pán poslanec Robert Fico. Takže vy tu nehovorte o tejto koalícii. Pozrite sa sami sebe, pozrite sa sami na seba. Toto ste tvrdili o tomto národe. Sme ďalej, omnoho ďalej s pomocou ľuďom ako vy.
Skryt prepis
 

14.6.2022 18:10 - 18:25 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pani Kozelová som ja.
Pani Vaľová, no tak to vám poviem, vy tej kultúre rozumiete asi ako ja atómovej elektrárni. Vôbec. Vôbec. To, že vy ste boli nejaká šéfka komisie, mi je úplne jedno, lebo šéfom komisie v tých vašich priestoroch môže byť naozaj kdekto.
Čo sa týka včerajška, ak mi ukážete na fotke, ktorý z nich je riaditeľ, generálny riaditeľ Českej televízie, no jasné, však vy, vygoogliť si to vygoogli každý blbec, to je úplne jedno, to vôbec neriešte. Ale to, že ste ani nevedeli, kto tam v tej komisii sedí, tak, a nakladali ste im jak malým deťom, tak to už teda ako bolo aj na mňa príliš, to vám poviem pravdu. Ja chápem, že ste boli z toho taká nejaká vykoľajená. Ja by som tiež bola, keby som sedela na niečom, čomu nerozumiem, ale to už je fakt váš problém. Ja som tu dnes bola presne od 10.00 h, čiže hovoriť mi, že, že nedostatok, pokiaľ viem, tak tu bol aj pán Čekovský, neviem, kde boli ostatní, aj pán Potocký tu bol, čo viem. Čiže, čiže nechápem, prečo sme neboli uznášaniaschopní, ale my sme tu boli. Takže, takže to je tak asi zhruba všetko.
A ďakujem, že sa tak plne venujete poradnému zboru a povedala by som, skúste si prečítať alebo skúste si naštudovať, čo vlastne sa pýtali, ako sa pýtali a prečo sa pýtali, a naozaj prídete na to, že boli vysoko profesionálni. A to, akým spôsobom komunikovali, komunikovala táto porota, respektíve komisia, ako komunikovala s adeptami na generálneho riaditeľa, tak tie otázky boli vysoko, vysoko profesionálne.
Skryt prepis
 

14.6.2022 17:40 - 17:55 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Tak premenovaná Kozelová. Dobre, vrátim sa ešte teda k tomu... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Viete, koľko je depeháčka? (Smiech a potlesk v sále.)

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
A načo? (Povedané so smiechom.) Boris, už prestaň, tuto pani kultúrna sa nedosmeje dneska. (Reakcie z pléna.) Dobre, už nechajme to tak, dobre?
Ale, ale k tomu včerajšku ako naozaj, bolo to pod úroveň a hlavne keď pani poslankyňa skutočne kričala na celú tú porotu netušiac, že v časti tej poroty sedí aj generálny riaditeľ Českej televízie. Netušili ste to. Nevedeli ste ani, ktorý to je. (Reakcia z pléna.) Takže to len tak mimochodom. Dobre.
Poďme, poďme k rozprave.

Kollár, Boris, predseda NR SR
Pani poslankyňa Vaľová, prosím, nemôžete vykrikovať.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Poďme k rozprave. K zákonu, k pozmeňováku, ktorý som prednášala minule, prišlo ešte zopár, zopár drobností. Po dohode sme upravili, upravili pozmeňovák, predkladám nový pozmeňovák, ktorý upravuje veci tak, ako sme dohodli aj v rámci ostatných poslaneckých klubov, tak mi preto, priatelia, dovoľte, aby som predniesla pozmeňujúci a doplňujúci návrh poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky Moniky Kozelovej k vládnemu návrhu zákona o mediálnych službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, tlač 762.
1. V čl. 1 § 58 ods. 3, § 228 ods. 2, § 229, § 230, § 232 ods. 2, § 234 ods. 1 až 3, § 235, § 236 ods. 2 a 3, § 238 ods. 2, § 239 ods. 1, § 240 ods. 1 a 2, § 241 ods. 1 a 2, v čl. 6 bode 8 v nadpise, § 27a, v čl. 9 v bode 22, § 43d v nadpise a v odsekoch 2 až 4 a v čl. 13 sa slová "1. január 2022" vo všetkých gramatických tvaroch nahrádzajú slovami "1. august 2022" v príslušnom gramatickom tvare.
2. V čl. 1 § 61 sa doterajší text označuje ako odsek 1 a dopĺňa sa odsekmi 2 a 3, ktoré znejú:
"(2) Poskytovateľ obsahovej služby, ktorý je poskytovateľom hostingových služieb, je povinný
a) prijať osobitné opatrenia na ochranu pred šírením teroristického obsahu podľa osobitného predpisu a oznámiť ich regulátorovi.
b) odstrániť teroristický obsah alebo znemožniť prístup k teroristickému obsahu po doručení príkazu na jeho odstránenie podľa osobitného predpisu.
(3) Poskytovateľ obsahovej služby je povinný zabezpečiť, aby priamo alebo prostredníctvom ním poskytovanej obsahovej služby neumožňoval koncovému užívateľovi a ani verejnosti prístup k obsahu alebo k službe, ktorej poskytovanie sa osobám, subjektom, orgánom alebo ich zástupcom alebo sprostredkovateľom podľa osobitného predpisu zakazuje."
Poznámky pod čiarou k odkazom 29) až 34) znejú:
"29)-34) Čl. 2 ods. 1 Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady Európy 2021/784 z 29. apríla 2021 o riešení šírenia teroristického obsahu online, Ústava v Európskej únii L172 zo 17. 5. 2021.
Čl. 2 ods. 7 Nariadenie Európskej únie 2021/784, čl. 5 ods. 1 až 3, 5 a 6 Nariadenia Európskej únie 2021/784, Čl. 3 ods. 3 Nariadenia Európskej únie 2021/784, čl. 3 Nariadenia Európskej únie 2021/784. Napr. čl. 2f a 12 Nariadenia Rady Európy č. 833/2014 z 31. júla 2014 o reštriktívnych opatreniach s ohľadom na konanie Ruska, ktorým destabilizuje situáciu na Ukrajine, Ústava v Európskej únii L229 z 31. 7. 2014 v platnom znení."
Nasledujúce odkazy a poznámky pod čiarou k týmto odkazom sa primeranej prečíslujú.
3. V čl. 1 v § 110 sa ods. 3 dopĺňa písm. t) až v), ktoré znejú:
"t) pôsobiť ako orgán dohľadu nad vykonávaním osobitných opatrení podľa osobitného predpisu,
u) ukladať sankcie podľa osobitného predpisu za porušenie povinností podľa § 61 ods. 2,
v) ukladať sankcie podľa osobitného predpisu za porušenie povinností podľa § 61 ods. 3."
Poznámky pod čiarou k odkazom 58) až 60) znejú:
" 58)-60) Čl. 5 Nariadenia Európskej únie 2021/784, čl. 18 Nariadenia Európskej únie 2021/784, napr. čl. 8 ods. 1 Nariadenia Rady Európy č. 833/2014 v platnom znení.
Nasledujúce odkazy a poznámky pod čiarou k týmto odkazom sa primerane prečíslujú.
4. V čl. 1 § 124 sa ods. 1 dopĺňa písm. m), ktoré znie:
"m) informácie o výkone dohľadu podľa osobitného predpisu nad poskytovateľmi obsahových služieb."
Poznámka pod čiarou k odkazu69) znie:
"69)Čl. 8 Nariadenia Európskej únie 2021/784.
Nasledujúce odkazy a poznámky pod čiarou k týmto odkazom sa primerane prečíslujú.
5. V čl. 1 § 135 sa dopĺňa odsekom 6, ktorý znie:
"(6) Regulátor pri rozhodovaní o uložení sankcie za porušenie povinností podľa § 61 ods. 2 zohľadňuje kritériá podľa osobitného predpisu."
Poznámka pod čiarou k odkazu71) znie:
"71) Čl. 18 ods. 2 Nariadenia Európskej únie 2021/784."
Nasledujúce odkazy a poznámky pod čiarou k týmto odkazom sa primerane prečíslujú.
6. V čl. 1 § 144 vrátane nadpisu znie:
"§ 144 Pokuty ukladané poskytovateľom platformy na vzdelanie obsahu a poskytovateľom obsahovej služby nevyžadujúcej oprávnenia podľa tohto zákona.
(1) Regulátor uloží pokutu poskytovateľovi platformy na zdieľanie obsahu od 2 500 eur do 100-tisíc eur, ak
a) nesplnil povinnosť podľa § 61 ods. 2 písm. a),
b) nesplnil povinnosť podľa § 61 ods. 3,
c) nesplnil povinnosť podľa § 105 ods. 1,
d) porušil povinnosť vrátiť odstránený obsah do stavu pred jeho odstránením podľa § 152 ods. 2.
(2) Regulátor uloží pokutu poskytovateľovi platformy na zdieľanie obsahu do výšky 4 % z celkového obratu poskytovateľa platformy na zdieľanie obsahu za predchádzajúci finančný rok, ak poruší povinnosť podľa § 61 ods. 2 písm. b).
(3) Regulátor uloží pokutu poskytovateľovi platformy na zdieľanie obsahu alebo poskytovateľovi inej obsahovej služby nevyžadujúcej oprávnenie podľa tohto zákona od 2 500 eur do 100-tisíc eur, ak
a) porušil povinnosť poskytovať regulátorovi súčinnosť podľa § 152 ods. 8,
b) neodstránil nelegálny obsah a nezamedzil jeho ďalšiemu šíreniu v lehote uvedenej v rozhodnutí regulátora o zamedzení šírenia nelegálneho obsahu podľa § 153."
7. V čl. 1 § 228 ods. 1, 3 a 5 až 8, § 231 ods. 1 až 4, § 232 ods. 1 a 2, § 234 ods. 1 až 3, § 235, § 236 ods. 1 a 2, § 237 ods. 1 a 2, § 238 ods. 1 a 2 a v čl. 9 v bode 22 § 43d ods. 3 a 4 sa slová "31. december 2021" vo všetkých gramatických tvaroch nahrádzajú slovami "31. júl 2022" v príslušnom gramatickom tvare.
8. V čl. 1 § 228 ods. 2 sa slová "do 31. decembra 2022" nahrádzajú slovami "do 30. júna 2023".
9. V čl. 1 § 228 ods. 4 sa slová "účinných do 31. decembra 2021" nahrádzajú slovami "účinných do 31. júla 2022" a slová "skončí 31. decembra 2021" sa nahrádzajú slovami "skončí 1. augusta 2022".
10. V čl. 1 § 230 sa slová "do 30. júna 2022" nahrádzajú slovami "do 31. decembra 2022".
11. V čl. 1 § 231 ods. 2 a 3 sa slová "31. december 2021" vo všetkých gramatických tvaroch nahrádzajú slovami "1. august 2022" v príslušnom gramatickom tvare.
12. V čl. 1 § 239 ods. 1 sa slová "do 30. septembra 2022" nahrádzajú slovami "do 31. decembra 2022".
13. V čl. 1 § 239 ods. 5 sa v úvodnej vete slová "od 1. januára 2022 do 31. decembra 2030" nahrádzajú slovami "od 1. augusta 2022 do 31. decembra 2026" a písm. a) znie:
"a) najmenej 25 % všetkých vysielaných spravodajských programov a publicistických programov sprevádzaných titulkami pre osoby so sluchovým postihnutím tlmočených do slovenského posunkového jazyka alebo v slovenskom posunkovom jazyku najmenej 15 % všetkých vysielaných detských programov sprevádzaných titulkami pre osoby so sluchovým postihnutím a najmenej 15 % všetkých vysielaných detských programov tlmočených do slovenského posunkového jazyka alebo v slovenskom posunkovom jazyku."
14. Za čl. 3 sa vkladá nový čl. 4, ktorý znie:
"Čl. 4 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 77/1998 Z. z., zákona č. 86/2000 Z. z., zákona č. 138/2002 Z. z., zákona č. 100/2003 Z. z., zákona č. 551/2003 Z. z., zákona č. 215/2004 Z. z., zákona č. 360/2004 Z. z., zákona č. 253/2005 Z. z, nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 320/2005 Z. z., zákona č. 261/2006 Z. z., zákona č. 199/2007 Z. z., zákona č. 400/2009 Z. z., zákona č. 38/2010 Z. z., zákona č. 153/2011 Z. z. , zákona č. 187/2011 Z. z., zákona č. 69/2012 Z. z. , zákona č. 79/2012 Z. z., zákona č. 236/2012 Z. z., zákona č. 296/2012 Z. z., zákona č. 330/2012 Z. z., zákona č. 309/2013 Z. z., zákona č. 402/2013 Z. z., zákona č. 375/2015 Z. z., zákona č. 399/2015 Z. z., zákona č. 1/2017 Z. z., zákona č. 55/2017 Z. z., zákona č. 217/2018 Z. z., zákona č. 314/2018 Z. z., zákona č. 318/2018 Z. z., zákona č. 6/2019 Z. z., zákona č. 241/2020 Z. z., zákona č. 423/2020 Z. z. a zákona č. 288/2021 Z. z. sa dopĺňa takto:
Za § 59 sa vkladá § 59a, ktorý znie:
"§ 59a
Príslušný výbor si zriaďuje komisiu pre voľbu generálneho riaditeľa rozhlasu a televízie ako svoj odborný, poradný a konzultačný orgán a schvaľuje jej štatút, ktorý upravuje podrobnosti o jej zložení, úlohách a rokovaní."
Následné články sa primerane prečíslujú.
15. V čl. 6 v bode 8 v § 27a písm. a) sa vypúšťajú slová "od 1. januára 2022".
16. V čl. 13 sa slová "22. až 24. bodu a 26. bodu" nahrádzajú slovami "bodov 15. a 19".
To je celé. Zároveň žiadam hlasovať o mojom prvom už podanom pozmeňujúcom návrhu tak, že vynímam z neho body 2, 9, 10, 12 a 15 na samostatné hlasovanie a hlasovať o nich spoločne.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2022 17:25 - 17:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pani poslankyňa Vaľová, jediný, kto tam robil včera cirkus, ste boli vy. Urážať generálneho riaditeľa Českej televízie, urážať pani Sámelovú zo žurnalistiky, z vysokej školy, urážať Magdu Glasnerovú, Maju Glasnerovú, ktorá postavila na nohy detskú tvorbu v Slovenskej televízii, to naozaj dokážete len vy. Len vy. Vy nemáte čo robiť vo výbore pre kultúru. Vy tej kultúre nerozumiete. Vy nepoznáte ani ľudí z kultúry. A vy do toho strkáte nos? Naozaj? (Reakcia z pléna.) Ja klamem?! Vy klamete! Po prvé.
Po druhé, ten poradný orgán, lebo to je poradný orgán, to nie je orgán, ktorý vyberá riaditeľa RTVS. Takže prepáčte, ale nezavádzajte ľudí, áno? My sme chceli počuť názor odbornej komisie, ktorá naozaj bola vysoko odborná, akým spôsobom oni vidia projekty jednotlivých kandidátov a posúdiť ich vystúpenie počas, počas výberového konania.
Čiže vy neklamte, prosím vás pekne a nezavádzajte tu verejnosť. To, že vy nechodíte na výbory a nechodíte, keď prídete na chvíľočku a odídete, to, že ste o tom nevedeli, je len a len váš problém. Tí, čo chodia na výbor, o tom vedeli. Ak náhodou niekto o tom nevedel, tak to len preto, že tam nebol. Mohli sme dávať námety na ľudí, ktorí mohli ísť do komisie, nebolo to rozhodnutie iba pána Čekovského.
Takže naozaj, prosím vás, neklamte nabudúce.
Skryt prepis