Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.9.2022 o 11:55 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.10.2022 9:25 - 9:25 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Vážení kolegovia, ja som rada, že ten zákon predkladáte, takže ak pán kolega Dostál požiadal o podporu, tak z mojej strany ju určite mať budete. Ja si myslím, že je najvyšší čas, aby sa naozaj spravil poriadok, hlavne teda v Bratislave, v Košiciach, predpokladám, že rovnako. Ja naozaj vítam to, že ste sa do toho pustili a ešte navyše takto pekne pred voľbami, tak to bude fajn. Takže z mojej strany tú podporu budete mať, lebo ten poriadok je naozaj treba spraviť, a to vo všetkých oblastiach, ktoré ste otvorili. Takže tak.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.10.2022 16:10 - 16:13 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Marián, no bločková lotéria, ja s k nej vrátim, to naozaj bola veľkovýrobňa bonzákov, lebo v podstate šlo o to, že štát zadarmo cez ľudí, ktorí si mysleli, že ako bohvieako pomáhajú, tak v podstate bonzovali tých malých, hlavne tých malých, malých obchodníkov, ktorí dajme tomu nepoužívali pokladňu správne, tak ako bolo treba.
Čo sa týka pomoci gastru, ja som za. Akákoľvek pomoc gastru v tomto momente je naozaj pre mňa prijateľná, samozrejme, pokiaľ nie je v rozpore s akýmkoľvek zákonom. A myslím si, že stačilo by elektronické pokladne preprogramovať, resp. zmeniť, zmeniť softvéry tak, aby vracali automaticky na účet, z ktorého platba prišla, aby automaticky vracali to, čo vracať majú.
A ešte by som odporúčala kolegovi Mazurekovi, keď naskočí do idúceho vlaku, aby si najskôr pozrel, že do akého naskáče, naskakuje, a nech si najskôr prečíta... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský Peter, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, musíte reagovať na predrečníka, nie na pána.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Jasné. Hlavné, že pán poslanec Mazurek teda reagoval na správny návrh zákona... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec reagoval na vystupujúceho pána poslanca Viskupiča, prosím vás.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Áno, ale nie na návrh zákona. Čiže... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský Peter, podpredseda NR SR
Ale on, faktická poznámka je vždy, pani poslankyňa, na vystupujúceho v rozprave. (Reakcia z pléna.) Reagoval na vystupujúceho. Pán poslanec, kľud.
Prosím vás, reagujte vždy na vystupujúceho v rozprave, nie na iné faktické poznámky!

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
No takže vrátim sa naspäť. Myslím si, že pokiaľ nemáme inú šancu, a toto je jedna z posledných šancí, ako pomôcť gastru, tak ja sa k tomu prikláňam, áno, a je mi veľmi ľúto, že sme neodsúhlasili to zníženie dépeháčky, ale povedzme si na rovinu, ak už nie je iná šanca, tak aj toto je možnosť. Ak je okej, tak poďme do nej.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2022 14:25 - 14:25 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán kolega Mazurek, takto. Ľudia z LGBTI komunity sú presne takí istí ľudia ako my všetci ostatní, ako vy, ako ktokoľvek, kto je heterosexuálny. Treba si uvedomiť, že sú to normálne riadni občania, ktorí riadne chodia do práce, odvádzajú dane, a teda by mali mať rovnaké práva ako všetci ostatní. Takže poďme sa baviť o právach. To je jedna vec.
Druhá vec. Súhlasím so všetkým, čo povedala pani kolegyňa Cigániková, takže nebudem sa k tomu vracať, ale len pre vašu informáciu, vrah sa inšpiroval Novým Zélandom a Breivikom, to je Nór a nie ani Nový Zéland nie je v Spojených štátoch, ani Breivik a keď už ste tvrdil, že sa neinšpiroval slovenskou politikou, musím vám povedať, že prvý na zozname vraha bol premiér Heger. Takže ak sa neinšpiroval, tak potom Heger bol pravdepodobne bojovník americkej bojovej online hry, lebo inak to nevidím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.9.2022 11:55 - 11:55 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán kolega Kéry, vy ste tu hovorili o tom, že keby tu Olaf Palme, tak by sme tu asi neboli. No, poviem vám tak, keby tu dnes bol Vasiľ Biľak, tak tiež by sme tu asi neboli. Dnes by sme tu asi nesedeli a leštili by sme niekde, niekde delá na ruských tankoch. Mnohí by nosili na klope nejak krásne vyleštené zetko, deti by sa učili azbuku a všetci by sme písali jedným perom, lebo iná farba nebude, takže... Možno by sme miesto Volswagenu, Kie, Citroënu a Range Roverov skladali dnes žiguláky a naďalek by sme tu celoročne vydržiavali asi 145-tisíc ruských vojakov aj s celými rodinami. Takže takto by to možno vyzeralo. Vy si to, pán Kéry, nemôžete pamätať, ale ja si to pamätám a ďakujem, neprosím. Takže jediné, čo môžeme pre Švédov a Fínov spraviť, aby nedopadli rovnako ako my v šesťdesiatom ôsmom, je zahlasovať za.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 27.9.2022 10:55 - 10:55 hod.

Monika Kozelová
Pán kolega Mizík, ja som tak hrdá na to, že vy ste člen výboru pre kultúru. Ani si neviete predstaviť ako, lebo takýto krásny literárny útvar (povedané s pobavením), to tu už dlho nebolo a fakt som na vás hrdá. Ešte keby ste chodili na výbor, tak by to bolo fajn. No a myslím si, že krásne ste hovorili a teraz by mohla nastať tá o Červenej čiapočke. Tá by bola tiež fajn.
V každom prípade, pán minister, ja zahlasujem za.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.9.2022 13:55 - 14:10 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja nejdem riešiť, čo, kto, kde, ale idem riešiť samotnú podstatu. Čo sa týka tohto zákona, ja som rada, že ste pristúpili k tomu alkoholu, pretože tam dlhodobo naozaj my tlačíme na to a ak sa nájde cesta, akým spôsobom znížiť DPH-čku, DPH-čku reštauračným a ubytovacím zariadeniam. Našli ste peniaze, kde by to mohlo byť, tak je to v pohode. Myslím si, že takto si to Igor naozaj aj predstavoval, že ak chceme niekde ubrať, musíme, musíme, musíme povedať, kde, odkiaľ a ako, takže ja kvitujem, kvitujem to, že nakoniec ste pristúpili k jeho návrhu zákona zdaňovania alkoholu. To je jedna vec.
Druhá vec. Súhlasím s tým, že, že, že, že by to mohlo zabrániť šedej ekonomike, keďže tento, tento sektor ja poznám, tak je pravda, že ak niekde naozaj bola šedá ekonomika, kde kvitla jak ruže, tak, tak to bol gastrosektor. A kvitne dodnes. Ja len pevne verím, že, že to, ako to máte, ja nie som ekonóm, ja len viem, ako to funguje v praxi a idem na to sedliackym rozumom. A pevne verím, že vy ako ľudia, ktorí narábate s peniazmi a s ekonómiou, s ekonomikou, že to, že to máte dobre zrátané. Ak sa pomôže čo len jednej prevádzke, ja budem rada, pretože každý potrebuje prácu, každý potrebuje peniaze, každý potrebuje fungovať, každý potrebuje žiť. Takže ja za to zahlasujem a to je tak asi všetko, čo by som k danej téme povedala.
Skryt prepis
 

22.9.2022 16:25 - 16:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Pán poslanec Fico, ja chápem, že by ste možno rád stál za katedrou a vzdelával študentov na právnickej fakulte, ale to školenie o energetike ste si pokojne mohli nechať pre seba a odpustiť. Lebo mám za to, že pán minister Hirman je v tejto tematike naozaj, naozaj dobre zorientovaný a tomu verte.
No a čo sa týka toho, kedy, kde a s kým zákon pripravoval, tak do toho vás je ale hlboké nič. (Smiech v sále.) Lebo dôležité sú možnosti a výsledky, ktoré ten zákon prinesie. Takže môžem vám povedať, že mňa už to začalo pomaličky aj urážať, ako ste sa s ním hrali jak s malým chlapcom a dával ste mu školenie. Skúste možno nabudúce nejak menej, ubrať plynu a baviť sa s ním ako s ministrom, pretože on reálne minister hospodárstva aktuálne je.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.9.2022 9:40 - 9:55 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ja myslím, že zneužívania postavenia prokuratúry tu skutočne bolo dosť, takže ja absolútne vítam tento návrh zákona. Poviem na rovinu, že zaň zahlasujem, a myslím si, že to, čo hovorila pani ministerka, absolútne s ňou súhlasím. To znamená, že ja verím, že príde k náprave a že skutočne aj generálny prokurátor, aj akýkoľvek vysokopostavený prokurátor bude môcť odísť láskavo zo svojej funkcie v momente, ak prekročí rubikon. A navyše ja si len tak námatkovo spomeniem na prokurátora, na generálneho prokurátora Žilinku, ktorý odišiel do Moskvy poza chrbát akejkoľvek diplomacie na Slovensku s tým, že išiel dojednávať veci, a o mesiac nato prišla vojna. Takže to len tak trošku na okraj. Takže ja za tento návrh zahlasujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.9.2022 14:40 - 14:55 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Zároveň keďže pani kolegyňa Drábiková povedala všetko, čo som v podstate chcela povedať, môžte ma stiahnuť, poprosím, z rozpravy... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Samozrejme, takže pani poslankyňa Kozelová to vzdáva.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Ja rovnako chcem poďakovať Peťovi, lebo skutočne tento problém tu je. Ja som sa pozerala aj na nejaké, na nejaké merania, ktoré, ktoré robili odborníci, ktoré robili vedci a pravda je taká, že najviac nikotínu namerali práve, práve v týchto sáčkoch. To znamená, že spôsobuje to omnoho, omnoho väčšiu závislosť a najhoršie je, že, tak ako povedala pani kolegyňa, k tým sáčkom sa uchyľujú práve maloletí. My sa tu síce bavíme o druhom stupni, ale pravda je taká, že, že k tým sáčkom sa dostávajú už aj deti, ktoré sú, ktoré sú na prvom stupni základnej školy a že jednoznačne to skúšajú. Podľa vedcov už v priebehu týždňa, dvoch týždňov si dokázali vyrobiť závislosť od týchto sáčkov práve tieto malé deti. To znamená, že to, že prichádzame s takýmto návrhom zákona, je v hodine dvanástej, aby nám vyrástla zdravá a dobrá populácia. Takže ja veľmi pekne ďakujem za to, že vôbec tento zákon naozaj sem prišiel, že si to niekto všimol.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.6.2022 15:25 - 15:40 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Okej. Pán kolega, vaše dôvody sú asi také vágne, že to až dverami plieska, normálne to, vraj, keby, počuli sme, možno, nemáme to overené, to sem načo vyťahujete? Tak buď prídete s faktami, alebo sem potom nechoďte. Načo ste tu? To je jedna vec. To, že Fico a SMER, to vám jasne vysvetlil pán poslanec Karahuta, myslím, že úplne jasne a ešte vám to aj celé vyčíslil.
A čo sa týka pána premiéra, vy ho máte najmenej, najmenej čo súdiť. Vy sa pozrite na toho svojho, na pána poslanca Fica a neberte si do úst nášho premiéra!
Skryt prepis