Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

2.9.2020 o 15:34 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

17.9.2020 16:48 - 16:52 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené kolegyne a kolegovia, na začiatok by som povedal, že Mali, Niger, Nigéria, to je jeden komplex, trošku nižšie Stredoafrická republika.
Vážení poslanci, haló, spamätajte sa! Čo majú robiť slovenskí vojaci v Afrike? Čo tam majú hľadať? Čo tam majú šíriť? Áno, sú tam dlhodobé nepokoje, ale v Afrike vždy boli, sú aj budú. Boli tam, sú aj budú genocídy, kalašnikovy, kópie, mačety. Je to prirodzená súčasť Afriky. Tak ako v našich dedinách sú kostoly, tak v každej dedine v Afrike je kalašnikov, kým nie celá kopa kalašnikovov. Je to iná civilizácia, civilizácia kmeňového myslenia, civilizácia aj náčelníkov, aj šamanov či iných náboženských vodcov. Afriku vycicali iné krajiny, čo my tam máme robiť?
A chcel by som pripomenúť poslancom, zvlášť vládnym, čo bezducho hlasujú a tlieskajú o dušu spasenú pod taktovkou Jožka, že tam nejde o demokraciu, o udržiavanie pokoja, tam ide v prvom rade o nerastné suroviny, ktoré exploatujú zahraničné spoločnosti a cudzie veľké štáty z Európy. Napríklad je to urán, ktorý ťaží francúzska štátna spoločnosť v Nigérii. Je to ropa v Nigérii, tiež ju ťažia zahraničné spoločnosti. No a naši vojaci idú do Mali, aby Francúzi napríklad mohli spolu s Číňanmi pokojne ťažiť urán v Nigérii, lebo to je nárazníková zóna, tie krajiny sú prepojené. Sú tam preto, aby sa spacifikoval celý Sahel.
Kolonializmus je na vzostupe. Dôkazom je, že Francúzsko rozširuje svoju vojenskú kontrolu v regióne a aj my sa tam toho budeme zúčastňovať. Je to neklamný znak, že koloniálny pán sa opäť vracia do Afriky. A Slovenská republika pod vedením modroknižkového Matoviča a nevojaka pána Naďa, bŕŕ, do služby svojmu pánovi.
Francúzsko kradne Tuaregom z oblasti Sahelu urán a iné nerasty, takže žiadne pekné reči, žiadne kecy o demokracii, že zabránime chaosu či nepokojom.
Vládni poslanci, však priznajte, že dostávate Slovensko do role sluhu veľkých krajín a zahraničných koncernov. Poslušne zahavkáte, keď pán prikáže. U nás nám Európska únia a Európska komisia dáva také príkazy, onaké príkazy, taký komisár, onaká komisárka, taká ochrana práv, onaká ochrana práv, a jeden z najväčších hlavných členov EÚ Francúzsko exploatuje cudzie zdroje a malí Afričania hladujú a OSN im posiela múku a ryžu. Tu sa chránia jašteričky, netopiere, transmužovia, transženy. Dieťaťu pomaly nemôžte nakladať na zadok, a tam môžu deti hladovať, žobrať a byť zneužívané.
Hráme sa na demokraciu, ale tam európske štáty a firmy vysokorýchlostne zaviedli anarchiu a európski vojaci chránia skorumpované vlády. Fuj, to je hnus. A my sa máme na tom podieľať. Však predsa sa tam mlátia navzájom moslimovia s kresťanmi, moslimovia s animistami, kmene proti kmeňom, vlády sú skorumpované a toto všetko spôsobili západné štáty.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 16:19 - 16:19 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Dostál, hovorili ste o perličke, krásnej veci, čo vyniká krásou, ale hneď na to ste vypľuli pošpiňujúcu slinu zo svojich úst. Ten pakt so SMER-om je váš sen, váš mokrý sen.
A ešte jedno, keď sme hlasovali aj za vládne návrhy, to aj s vami sme mali pakt? Či ako? Však už sa spamätajte, ako sa správate.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 16:01 - 16:01 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Blanár, málokedy s vami súhlasím, ale musím povedať, že nevychovanci ako pán Krúpa a pán minister naozaj stále vyrušujú, brblajú, komentujú, popod rúško sa smejú, rušia hovoriaceho. Napríklad u Joža Pročka to beriem, bol humorista a šašo, ale nad tými dvoma sa dá len krútiť hlavou.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 15:36 - 15:36 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Drdul, ja som vôbec nevravel o okupácii, a keď ste povedali, že vy mňa ľutujete, nápodobne.
Pán Osuský, prekonal ste sa, toľko hlúpostí vyplodí len tri bodky. Bože, ako hlboko ste klesol!
Pán Pročko, nič proti telocvikárom, ale vy ste typický telocvikár. Aj ja vás mám rád, vaše vystúpenia aj vašu vášeň k cirkusu a hecovaniu.
Pán Baška, áno, aj Rusi tam boli vyprášení, ale oni – na rozdiel od Američanov – mali rozum a sa stamaď stiahli.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 17.9.2020 15:26 - 15:31 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, tento návrh na vyslovenie súhlasu s pôsobením amerických vojakov na Slovensku, príslušníkov americkej soldatesky v Slovenskej republike, je ďalším samodeštrukčným krokom súčasnej vlády.
Je to pokračovanie v činnosti predchádzajúcich vlád. Je to pokračovanie metódy salámovej taktiky či taktiky varenia žaby. V tomto sú všetky vlády, ktoré tu pôsobili už od čias Československa, od prezidentského pijana Vaška Havla až po amerického sluhu Kisku rovnaké. Tak prezidenti, ako aj vlády boli a sú americkými sluhami, podržtaškami. Či boli červení, či boli modrí, či súčasne modro-červeno-ružoví, v tejto otázke boli a sú rovnakí. Vždy slúžili a slúžia len jednému pánovi.
Už vstup do NATO pod vedením USA za vlády Dzurindu bola ťažká chyba. Toho Dzurindu, ktorý, keď sa otočil, spomínal na minulosť ešte za socializmu, že pozerá sa po šťastnej krajine, nie na utrpenie, klamstvo, zmar, a ďakuje mu, ďakujem ti, slávny Február. Toho Dzurindu, čo sa mu v hlave poplietlo už, a obdivovateľ socializmu a Varšavskej zmluvy prešiel prerodom na stranu NATO.
Vážení poslanci, po našom území sa premávajú vojaci NATO, ktorí spôsobili nevýslovné utrpenie v množstve štátov. Tu v parlamente som viackrát hovoril aj som vymenoval vojny vedené Spojenými štátmi. Tými Spojenými štátmi, ktorých vyprášili bosonohí šikmookí vlastenci z ryžových polí a džungle. Vyprášili ich aj bosonohí bradatí v turbanoch nasadených na hlavách v Afganistane. Tými USA, ktorí spôsobili vznik Islamského štátu a spôsobili migračnú vlnu islamských nájazdníkov. Teraz tu majú prísť len štyria.
Pán minister sa zameral na CIMIC, ale tu je dôležitejší PSYOPS. Práve PSYOPS je tá satanská manipulácia, ktorej cieľom je manipulovať verejnú, cieľovú verejnosť s cieľom ovplyvniť jej emócie, motívy a uvažovanie a chovanie vlád, strán, skupín a jednotlivcov. Účelom je vyvolať uvažovanie k dosiahnutiu cieľa psychologickej operácie. Čo môže byť práca PSYOPS? No je to súhrn psychologických operácií, ktoré tvoria nakoniec celkovo psychologickú vojnu. Čo to zahŕňa? Čo to môže aj zahŕňať? No fake news, informačnú vojnu.
Celé armády trolov, médiá, spracovanie ich pravdivých informácií sa označí za hoax. Hoax bude vyhlasovaný za pravdu. A ešte, áno, môžu sa urobiť aj sakrálne obete na vybičovanie vášní. Nič im nie je cudzie. Špeciálne operácie majú názvy špeciálne, lebo sú tam onakvejšie sofistikovanejšie metódy, a toto je práca pre PSYOPS. Je to temný svet, je to svet špiny, manipulácie, ktorá má ovplyvňovať verejnosť a verejnú mienku.
Nech je mementom múdrosť, múdrosť v úvodzovkách, náčelníka štábu amerických vzdušných síl generála Charlesa Quintona Brauna, ktorý je presvedčený, že USA v budúcnosti sa dostanú do vojny, a pripravuje sa hlboko na ňu. Tento veliteľ, podľa mňa mdlejšieho rozumčeka, povedal to, o čom by mal čušať, to mu, dúfam, vysvetlili jeho vedúci. Ale preňho milióny či miliardy mŕtvych nič nehovoria. On asi prežije v bunkri jadrovú zimu aj 200 rokov. A takýchto tu privlečieme, aby nám vymývali mozgy.
Ďakujem, toto menučko mne osobne nechutí. A myslím si, že ani žiadnemu normálnemu človeku. Táto štvorkusová porcia americkej delikatesy môže chutiť len sluhom.
Ďakujem. (Potlesk. Reakcie z pléna.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 10:28 - 10:29 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Môj kolega Milan to povedal za mňa, čo som aj ja chcel, ale ja by som to trošku rozšíril. Rozšíril by som zoznam klamárov reprezentujúcich túto vládu a týka sa to peňazí idúcich preč zo Slovenska.
Minister Korčok označil za dezinformáciu, že v Bielorusku sú platené protesty zo zahraničia, že opozícia je platená zo zahraničia. A o chvíľu idú práve zo zahraničia, to znamená zo Slovenska, peniaze do Bieloruska a tie peniaze mohli ísť našim dôchodcom. A, pán Blaha, nebol Korčok náhodou aj váš žoldnier?
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 2.9.2020 15:41 - 15:41 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Vons, ja súdim podľa činov vašich šéfov. Ja nesúdim podľa hesla "podľa seba súdim teba". Ja súdim podľa empirických skúseností s vašimi predchodcami, aj s vašimi súčasnými šéfmi. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 2.9.2020 15:34 - 15:39 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené kolegyne a kolegovia, návrh zákona o elektronických komunikáciách, ktorý vrátila prezidentka republiky, porušuje Ústavu Slovenskej republiky. V takejto citlivej oblasti, ako je súkromný život a jeho ochrana pred špicľovaním, neoprávneným zasahovaním do súkromia, je takýto návrh zákona drzosťou najvyššieho rangu tejto prapodivnej vládnej zlepencovej koalície, ktorá vrčí a cerí zuby aj na seba samú, komunikuje cez statusy a neskutočne sama seba a medzi sebou sa miluje. Ale to milovanie je len v úvodzovkách.
Podľa § 63 ods. 2 zákona o elektronických komunikáciách tajomstvo je povinný zachovávať každý, kto príde s jeho predmetom do styku. Podľa Ústavného súdu musí byť obmedzovanie práva na súkromie spočívajúce v prelomení ochrany osobných údajov určité, podotýkam určité, a musí poskytovať silné záruky proti zneužitiu. A tu sme pri koreni veci. Tu sa zráža krásny kôň s kamiónom. U nás je to holá realita. Kôň je mŕtvy. Kamión po oprave jazdí ďalej. Sloboda je mŕtva. Mašinéria valcuje ďalej. Tento zákon je deravý ako sitko na hlavách pastafariánov. To bola taká srandovná sekta, ktorú vymyslel, tuším, pán Kollár na internete. Aké sú to tie silné záruky, kde je tá určitosť, kde sú tie silné záruky proti zneužitiu?
Ako som už povedal, tento zákon nesie všetky znaky a možnosti neúmerného špicľovania, ktoré môže byť zneužívané či zneužité. Nazvem ich takto v úvodzovkách "temnými persónami pozadia". Tieto persóny si vždy nájdu cestu na zneužívanie. Príklady? No či nemáme účelové vynášanie z vyšetrovacích spisov? Neboli nejakým zázračným spôsobom vynesené na verejnosť odposluchy? Účelovo sa dokonca porušuje aj lekárske tajomstvo. Pre jedného platí, pre druhého nie. A pritom tam môže byť civilné konanie, disciplinárne konanie a konanie v trestnoprávnej rovine. A predsa sa porušuje lekárske tajomstvo.
Dá sa veriť trnavskému predsedovi vlády so spotenými ponožkami a topánkami, ktorý šmíroval svojho kunšafta Procházku? Dá sa mu veriť? Dá sa veriť pánovi Sulíkovi, ktorý zas nechal, ktorý sa zas nechal šmírovať Kočnerovi? To bol taký hlúpy, že liezol do pelechu lotrovského? Aké nečisté bosoráctva tam kul? Dá sa veriť vláde a jej opatreniam, ktorá nominuje ušatého odpočúvajúceho Galka do významnej funkcie? Toho Galka, ktorý sa vrátil späť, keď bol vyhodený z funkcie Radičovou, späť do parlamentu. Dá sa veriť vláde, ktorá porušila už skoro všetko, čo nasľubovala? Máme dôverovať vláde, ktorá pokazila všetko, čo sa pokaziť dalo a čo sa aj nemohlo? Máme nežne klipkať očami, ako teliatka idúce na porážku? Alebo iný príklad. Čo máme kričať, ako tá pani z osady na tom známom videu: "Milujeme ťa Matovič, nech dlho žiješ. A šmíruj a sleduj ešte viac.".
Na záver upozorňujem hlavne nových poslancov, mladých, no teraz tu nie sú, že neviete ani, do akej kaše ste sa namočili. A tlieskate pod taktovkou svadobného bezrúškového Joža ako o dušu spasenú.
Keď bude prelomené veto, môže byť použité aj proti vám. Áno, aj proti vám. Táto grandiózna šmírovačka a sledovačka nemá s COVID-om nič, absolútne nič. Otvára však všelijaké možnosti pre manipulátorov a všelijakých kumštérov. Tak ako tých kumštérov, ktorí nám nanucujú rúška, ktoré majú zabrániť nákaze vírusom. Tie však majú len pár nanometrov. A pri testoch z roku 2006 skúšobný vírus 20 až 85 % prešiel cez rúško, ktoré máme bežne my. Rúško je, žiaľ, iba nezmysel, ktorý škodí. Ale tento návrh zákona o sledovaní je nebetyčná drzosť. A preto trikrát nie.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 4:19 - 4:20 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, pri všetkej úcte, pýtali ste sa, čo tu dnes riešime. No nechcel som sa zapájať do tejto rozpravy, pozoroval som situáciu, ale poviem vám tajuplnú tajnosť. Riešila sa tu nekompetentnosť premiéra Matoviča, jeho falošnosť, zbabelosť a jeho dvojtvárnosť. A tí vaši ministri zbytočnými rečami mimo obliga zbytočne zdržali celý deň a nás ste odsunuli až na noc. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.7.2020 15:15 - 15:16 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Viskupič, keď som dobre pochopil z vašej reči, tak ste povedali, že aj vďaka tomuto zákonu môžu ľudia odchádzať do zahraničia, kde to bude pre nich dostupné.
No, pán Viskupič, prijatie tohto zákona nespôsobí odchod mladých ľudí do zahraničia. Mladí aj starší ľudia odchádzajú a budú odchádza do zahraničia vtedy, keď nenájdu uplatnenie na Slovensku. A prečo ho opúšťali? No vďaka všetkým vládam od roku 1989. Aj vaša SaS-ka bola v jednej takej vláde, keď mladí, hlavne mladí ľudia odchádzali do zahraničia. A to, čo ste povedal o tej čiernej páske na oči, no tak nie je to čierna páska na oči. Je to morálna povinnosť, úplná samozrejmosť. Ja tomu hovorím ľudskosť, najhlbší ľudský cit, ktorý káže ochraňovať najbezbranejší ľudský tvor, to je dieťa v lone matky.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis