Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.11.2022 o 17:46 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 26.1.2023 15:52 - 16:11 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Vážené dámy, vážení páni, v decembri minulého roku padla slovenská vláda. A my na konci januára 2023 riešime, že budú voľby v septembri 2023. To je prakticky skoro rok po tom, čo padla vláda. Oni tu chcú bez akéhokoľvek mandátu, bez akejkoľvek legitimity vládnuť ešte ďalších deväť až desať mesiacov. Preboha, čo to tu páchate? Veď to je štátny prevrat! To je uzurpácia moci. To je akt štátneho terorizmu. Vy ignorujete vôľu parlamentu, aj vôľu ľudí, ktorú vám vyjadrili v referende 1,2 mil. ľudí, len preto, aby ste dostávali päť tisícku mesačne. Kvôli pár mesiacom, aby ste mali výplatu, budete ochotní uzurpovať si protiprávne moc na Slovensku.
Viete, padlo tu obvinenie, že ako náhle padla vláda Slovenskej republiky, postavil sa Igor Matovič a vytiahol na Richarda Sulíka špinu. Že má naňho dôkazy, že spáchal korupciu. A teraz vidíte ten obrat. Odrazu SaS-ka, ktorá povalila vládu, pristúpila na to, že tu táto istá vláda bude vládnuť do septembra. Ako inak tomu máme rozumieť, ako že Sulík je obeťou korupcie a robí len to, čo mafián Matovič chce, lebo ten ho vydiera. Veď to je úplne zjavné.
A vy si myslíte, že my to nevyšetríme, že keď sa ustanoví nová vláda, že tá nevyšetrí tento váš korupčný podvod? Že nebude vyšetrovať Matoviča a Sulíka za to, čo spáchali. Viete, Igor Matovič spáchal najväčší podvod v dejinách Slovenska. On tak poviedol ľudí na Slovensku, že to sa nepodarilo žiadnemu politikovi to, čo on napáchal v roku 2020. On vymyslel, že on je ten najväčší bojovník proti korupcii Igor Matovič. Ten, čo robil kšefty s Majským. Ten, čo pral svoje peniaze cez bieleho koňa Vandáka. Spomeňme si. Ten, čo dokonca zneužil vlastnú maminu, vlastnú maminu zneužil na daňové podvody. Tento človek, ktorý ako zbohatlík skupoval polku Trnavy. A on sa hral na toho obyčajného človeka, ktorý akože ide bojovať proti korupcii. A teraz sa ešte dozvieme, že mu mafián Petrov pral peniaze. A je to dokázané esemeskami, dokázané hlasovými telefonátmi. On je jeden obyčajný mafián. Preukázateľne. A len preto nesedí v base za svoje daňové podvody iba preto, že jeho podvody boli premlčané. A tento človek tu zrazu vyskakuje, že všetci sú mafia, všetci sú vrahovia, všetci sú zlodeji, len on je tu ten najlepší, najsvätejší Igor, ktorý ide spasiť Slovensko. A tak to aj dopadlo. A tak to aj dopadlo.
Zoberte si, sľuboval ľuďom, že tu bude referendová demokracia. Ale akonáhle môžu jeho tajtrlíci zahlasovať za to, že referendum bude v ústave, aby mohli byť vďaka nemu predčasné voľby, tak nie, nepodporia, zradia ľudí! Takto! (Rečník lúskol prstami.)
Sľuboval ľuďom, že tu nebude jeden volebný obvod, že budú mať regióny viacej možností, že tu bude nový volebný systém. Dostal sa k moci, mal možnosť to zmeniť, nezmenil, dokonca si zabetónoval jeden volebný obvod! Zradil ľudí takto! (Rečník lúskol prstami.) To je Igor Matovič! Hovoril o tom, ako sa ruinuje Slovensko, v akom zlom stave sú verejné financie. Stal sa ministrom financií a čo spravil? Zadlžil Slovensko o ďalších 25 miliárd! Verejný dlh za nás bol 48 %, zaňho je takmer 60 %! Toto je Igor Matovič! Opäť podvod na občanoch! Najkrajší podvod, najznámejší podvod - on tu nadával Andrejovi Dankovi, že je plagiátor, lebo si dovolil opísať niečo z iných diplomových prác a ukázalo sa, že on nemal ani toľko odvahy, aby opisoval diplomové práce. On si ešte aj na toto najal človeka, nejaká študentka mu to písala v Chorvátsku na pláži! Čiže nielen plagiátor, ale ešte aj totálny podvodník! Igor Matovič. Podviedol celé Slovensko. Zradil celé Slovensko opakovane. Hovoril o tom, ako bude bojovať s korupciou, už som spomínal. Potom privlečie vládu, veď tu máte jeden korupčný škandál za druhým! Veď tu máte zlodejstvá neuveriteľného rangu. Zoberte si, čo tu páchal Mikulec! Čo tu urobil so svojou rodinou. Ten nechal zbohatnúť svojho brata, otca a ešte aj koňa. To isté Kolíková. Však tu robili také kšefty, nehovoriac o tom ich kamarátovi Slovákovi, ktorý dokonca riešil migračnú krízu so svojou svadobnou agentúrou, lebo logicky kto iný by riešil migračnú krízu ako svadobná agentúra? Ale oni absolútne na hulváta tu kradli, kradli a kradli! Ale tvária sa, že oni sú bojovníci proti korupcii.
Vyvreskoval tu po Robertovi Ficovi, bývalom premiérovi, že mal ochranku. A čo spravil Igor Matovič? Do dneska má ochranku. Do dneska chodí v pancierovej limuzíne, lebo sa nemôže objaviť na ulici, však by ho ľudia zmangľovali. Toto je Igor Matovič! V každom okamihu svojho života len klame, zrádza a podvádza ľudí!
A to najhoršie. Igor Matovič je osobne zodpovedný za smrť tisícov ľudí. Bol som nedávno v Kysuckom Novom Meste. Mali sme besedy s občanmi, chodili po Slovensku, my našťastie môžeme na rozdiel od týchto tajtrlíkov. Prišiel za mnou pán so slzami v očiach, že prišiel o svoju rodinu, o svoju sesternicu, myslím, o ďalších príbuzných, niekoľko dní po celoplošnom testovaní. Dostali covid a zomreli. Je tam preukázateľná súvislosť, že to dostali počas toho celoplošného testovania. S plačom mi hovoril ten človek, že ich prehováral, nechoďte tam, nechoďte tam! Kašlite na sprostého Matoviča a nechoďte tam! Zomriete! Ale nie, oni sa báli, lebo prídu o robotu. Pochopiteľne! Takto boli dotlačení väčšina Slovákov, sa báli, že prídu o robotu! Išli tam a zomreli! Kvôli Igorovi Matovičovi! Najväčší masový vrah v ľudských dejinách je Igor Matovič! Dvadsaťtisíc ľudí! A vy sa tomu rehocete! Dvadsaťtisíc ľudí! A tento človek tu dneska moralizuje. Terorizovali ľudí ohľadom očkovania, robili tu experimenty, medicínske experimenty ako Josef Mengele. A tento tomu velil - Matovič, Heger a ďalší! Že sa nehanbíte. To sú ale neuveriteľné fakty.
Ako viete, politik môže všeličo prežiť, ale byť odvolaný v parlamente a nič, nič to s ním neurobilo. Potom o niekoľko týždňov na to 1,2 mil. ľudí v referende povie, že chce zmeniť vládu a nič, nič sa ani nehne. Mne to pripomína ten film Kevin, Sám doma, jak tam máte tých dvoch mokrých banditov, ktorých tam ten malý chlapec prefackáva zľava, sprava, klince do nich zatĺka, kladivom do nich búcha, všetko možné im spraví, ešte im aj oflanbuje ofiny a nič, oni idú ďalej. Oni sa vždy postavia a idú ďalej. To je jak Matovič a Heger. Dvaja mokrí banditi, Harry a Marf, Edo a Igor. To sú oni, ešte sa aj podobajú na to, na tých dvoch tajtrlíkov.
Viete, tuto už končí všetká sranda. Ak tu existuje nejaký relevantný dôvod na to, aby tu táto vláda vládla ešte deväť mesiacov, prosím, povedzte mi ho. Bola odvolaná. Aký máte dôvod? Čo? To myslíte vážne, že sa postavíte pred kamery a poviete, že náš dôvod je to, aby sme oddialili voľby, lebo ich nevyhráme? To myslíte úplne vážne? Lebo sa bojíte, že ich nevyhráte? Toto je tá vaša demokracia? Alebo dôvod, že my chceme odďaľovať voľby preto, aby sme mohli zavrieť opozíciu. No to je fantastické! To je ako keby Kim Čong-una som počul. To je úžasné! Toto naozaj myslíte vážne, že to je demokracia? Zatvárať opozíciu? Zatvárať opozičné médiá? Prenasledovať, kriminalizovať? A vyhovárať sa na to, že vy ešte musíte stihnúť pozatvárať opozičného lídra, tak ešte nemôžete odísť, aj keď už nemáte mandát. Toto myslíte (povedané so smiechom) naozaj vážne? Toto je tá demokracia?
Potom som počul dôvod, že chcete ukázať, čo viete. Však ste mali tri roky na to, aby ste ukázali, čo viete, a výsledkom je dvadsaťtisíc mŕtvych. Výsledkom je úplne schaosená krajina, v rozvrate, sa choďte spýtať ľudí. Musia dneska dokonca platiť u lekára dvadsať euro! Seniori, babičky, ktoré takto rátajú peniaze, aby si mohli kúpiť rohlík! Ale ani ten si už nevedia kúpiť za normálne ceny, lebo neviete nič robiť so zdražovaním! Neviete im nijakým spôsobom pomôcť! Senior bežný dostane facku v obchode, lebo si nemôže nič kúpiť, tak to je všetko drahé, potom u lekára dvadsať euro, lebo vy neviete riešiť energetickú krízu, lebo potrebujete bojovať s Ruskom a tu prijímať nejaké stupídne sankcie! Kľakajú podniky, jeden za druhým. Za socializmu sa podniky stavali, spomeňte si na Hlinikáreň v Žiari a teraz ich za kapitalizmu likvidujete! Gratulujem! Úžasné!
Všetko ste zmrvili, všetko ste zmrvili! Choďte sa spýtať samospráv, ako vás nenávidia. Ale nie, vy tu budete ďalej ostávať, lebo Pročko potrebuje ďalších päť tisíc ešte aj v septembri, v auguste, v júni, v júli. Jediný logický termín predčasných volieb je buď máj, alebo jún. Iná možnosť neexistuje! Iná možnosť neexistuje, ktorá bude legitímna a demokratická.
A ja vám poviem, ktorý je skutočný dôvod, aký je skutočný dôvod, prečo sa ešte dokážete držať pri moci. Ten dôvod je, že si z vás Spojené štáty americké urobili prekladisko zbraní Zelenského Banderovskému režimu na Ukrajine. Toto je jediný, skutočný dôvod! Toto je vaše jediné krytie, váš jediný mandát, americká ambasáda. A drží vás Čaputová, pochopiteľne, lebo tá keby chcela, tá vás rozpustí takto (rečník lúskol prstami). Má na to právomoci. Drží vás tam, lebo poslúchate veľkého brata. Iný dôvod neexistuje.
Na tejto vojne najviac zarábajú americké zbrojovky. Predvčerom išla správa, že za štvrtý kvartál minulého roku zarobila najväčšia americká zbrojovka Ration 1,3 mld. eur čistý zisk. Obrovitánsky nárast zisku. V zbrojárskej divízii tržby 4,1 mld. USD len vďaka vojne na Ukrajine. Len vďaka tomu, že futrujú zbrane do Zelenského režimu. Vy nechávate zarábať Rationu, americkej zbrojovke. Viete, kto je jeden z akcionárov Rationu? Istý pán George Soros! Viete, kto bol najväčší investor do kampane Joe Bindena, aktuálneho amerického prezidenta? Istý pán George Soros! Viete, kto vlastní Nadáciu otvorenej spoločnosti? Istý pán George Soros! A viete, odkiaľ získavala najviac peňazí mimovládna organizácia VIA IURIS, v ktorej 16 rokov pracovala Zuzana Čaputová?! Od Nadácie otvorenej spoločnosti Georga Sorosa. Získali trištvrte milióna eur, trištvrte milióna eur za niekoľko rokov.
Špeciálne som si pozrel výročné správy VIA IURIS, ktoré majú na internete. Môžete si všetko porovnať. Majú tam uvedený, uvedené výročné správy od rokov 2009 až 2017. Pani prezidentka Zuzana Čaputová uvádza vo svojom oficiálnom životopise na svojej stránke, že pracovala pre VIA IURIS v rokoch 2001 až 2017, preto tieto roky nás zaujímajú; 2009 od Nadácie otvorenej spoločnosti z budapeštianskej divízie dostali 40-tisíc, zo slovenskej divízie 40-tisíc. V 2010 z budapeštianskej divízie Nadácie otvorenej spoločnosti 90-tisíc, zo slovenskej divízie 11 160. V 2011 88 160 z Nadácie otvorenej spoločnosti. V roku 2012 75-tisíc. V trinástom 67-tisíc, v štrnástom 89 526 a ešte 11-tisíc zo slovenskej divízie. V pätnástom roku 82 383, v šestnástom roku 50-tisíc a v sedemnástom roku okolo 70-tisíc. Toto sú čísla, ktoré si viete nájsť vo výročných správach VIA IURIS, Čaputovej mimovládky! Takto boli financované Nadáciou otvorenej spoločnosti Sorosom, ktorý má obrovitánske zisky z vojny na Ukrajine! Tu sa tá vojna chystala. Tá vojna sa chystala dlho a potrebovali mať na Slovensku, na prekladisku zbraní prezidentku a potrebovali tu mať vlastnú vládu. A teraz tam majú Naďa, majú tam Čaputovú, majú tam Hegera, majú tam svojich ľudí. Gratulujem!
Dámy a páni, strana OĽANO, strana SaS, strana SME RODINA sú politické mŕtvoly. Po tomto, čo dneska páchajú, vám každý politológ povie, že sa do parlamentu nedostanú. A oni to už tušia tiež, preto tu máme najnovšie vyčíňanie Igora Matoviča a Eduarda Hegera v OĽANO, že oni si idú založiť každý dve rôzne strany, že Eduard Heger a Jaroslav Naď ako dvaja zmierlivci budú oslovovať bývalého voliča SDKÚ, lebo viete, Naď je taký zmierlivec, že ľuďom nadáva do hávede, do opíc, do čvargy a podobne. Ja chcem vidieť jediného bývalého voliča SDKÚ, ktorý by volil takéhoto paviána. A potom tam máte Hegera, ktorý vynadá podnikateľom, že oni si sami za to môžu, že majú teraz niekoľkonásobné nárasty cien energií, lebo sa mu včas neozvali, sa nesťažovali. Čiže oni si za to môžu sami, nie vláda, oni. Kto by, preboha, takéhoto človeka volil? No to je úplná politická mŕtvola. Heger aj Naď.
No a potom máte Matoviča. Ten sa rozhodol, že ďalej bude robiť tieto absurdity, že tu bude skákať ako nejaký pavián v zoologickej záhrade, vrieskať, že všetci sme mafiáni, vrieskať, že sme vrahovia, zlodeji, jasné. Všeobecne považovaný za psychopata, ktorý sa lieči vo Viedni. Všetci to vieme. A veľmi zle ho liečia, teda veľmi zle, že ho takto pustia na také dlhé vychádzky. A tento pán Matovič chce osloviť konzervatívneho voliča, lebo priemerný konzervatívny volič zo všetkého najradšej počúva od svojho politika, že Ježiš Kristus je týpek, lebo toto Matovič povedal. A týmto chce oslovovať veriacich ľudí, konzervatívcov, že uráža Ježiša Krista! Toto je blázon, to je čistý blázon. OĽANO je koniec. OĽANO prestáva existovať. Ja mám pocit, že ani nemá zmysel s nimi strácať čas. Dneska tu vrieskal Igor Matovič vo svojom prejave, viete, čo sme urobili na klube? Vypli sme zvuk. To nemá zmysel počúvať. Prvý rok malo zmysel, keď bol premiér, lebo sme chceli vedieť, čo sa deje, hej, na Slovensku. Dneska nemá zmysel, to vypíname. To je jak v zoologickej záhrade, idete s detičkami, tam nejaký pavián vyvreskuje, poviete, malá, pôjdeme spolu pozrieť nosorožca, toto nemá zmysel. To už nemá absolútne žiaden zmysel tohto človeka počúvať. Psychopat, ktorý nemá už žiaden politický výklad. Zabudnime na OĽANO. To už neexistuje. A je to jediný dôvod, pre ktorý chcú byť ďalších deväť mesiacov pri moci, lebo vedia, že sa už nezamestnajú ani ako predavači hrncov podomoví.
Druhá strana, ktorá je, SaS. Podľa jej vlastných prieskumov jej vychádza, že majú štyri percentá. Skončili. Skončili! Však sú rozsypaní na cucky. Tu Sulík rozpráva, že on je ochotný ísť do predčasných volieb aj bez akýchkoľvek podmienok a potom Kolíková ho zareže a vrazí tam, že nebude referendum v ústave. Ten človek si nevie presadiť vo vlastnej strane nič! Lebo tam má liberálnych extrémistov, ako je Baránik, ako je Dostál a ďalší, Osuský a Kolíková, ktorí ho absolútne ignorujú. Tá strana je rozbitá na cucky. A pekne ich kanibalizuje Progresívne Slovensko Zuzany Čaputovej.
Potom máte SME RODINA. A tu je veľká otázka, v dobrom, politologicky, každý to tuší, že pokiaľ by voľby boli niekedy v máji, v júni, SME RODINA ešte môže prežiť, že tu bude ešte, dobre, Boris Kollár rozprávať o tom, koľko bytov postavil v skutočnosti. Gustáv Husák staval 70-tisíc bytov ročne a Boris Kollár dokázal postaviť tak sedemtisíc bilbordov za rok. To je všetko, čo dokázal. Gratulujem! Ale dobre, ešte stále tam nejaké percentá možno má. No verte tomu, že v septembri nebudú žiadne, lebo kto tomuto uverí? Prečo máte byť pri moci, keď ste prišli o vládu? Prečo? Ako toto chcete vysvetliť svojim voličom, že vládnete bez mandátu parlamentu? Ako to chcete vysvetliť ľuďom? Čiže pokiaľ SME RODINA zahlasuje za septembrový termín, v tej chvíli skončila. Zradila ľudí. Aj ich voliči boli na referende, aj ich voliči tam patrili medzi tých 1,2 mil. ľudí, ktorí povedali vláde jasné nie. A 1,2 mil. ľudí, toľko nezískala nikdy žiadna strana v parlamente. Nikdy! Ani v prezidentských voľbách Čaputová, aj tá získala menej. To je obrovitánska sila. Ani to vám nestačí, lebo chcete mať svoje výplaty za každú cenu. Vás sa nedá dostať od tých stoličiek. Vy ste jak také pijavice. Pijavice. Skončíte! Skončíte veľmi zle.
A viete, ja vám poviem úplne úprimne, nikto sa s vami maznať nebude. Po tom, čo ste tu napáchali, zabili dvadsaťtisíc ľudí a že nás ženiete do vojny proti Rusku, že ste zabili Milana Lučanského, že ste zabili ďalších obvinených. Že ste tu spravili gestapo zo Slovenskej polície. Gestapo z Úradu špeciálnej prokuratúry. Myslíte si, že sa s vami niekto bude maznať? Všetko, čo teraz napáchate za tých deväť mesiacov, sa vám zráta všetko. Vás si spravodlivosť nájde. Choďte od toho čím skôr.
Myslíte si, že vy, vaši pročkovia z OĽANO, že vás sa vás niekto zastane? Že sú tu spolupáchatelia obrovitánskych zločinov, zlodejín, vrážd, toto všetko bude vyšetrené. Či to bude po júni, po máji alebo po septembri.
Tá spravodlivosť si vás nájde.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.1.2023 11:03 - 11:03 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Matovič tu roky vrieskal o... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Upozorňujem, pán poslanec, že máte reagovať na predrečníka, čiže na pána predsedu Fica.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Pán predseda hovoril o Matovičovi veľmi dlho, takže poprosím späť čas. Ďakujem a skúsme sa vyhnúť týmto veciam.

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Nech sa páči, máte späť čas, ja len upozorňujem.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Matovič tu roky vrieskal o referende a potom ho bez mihnutia oka zarezal. Matovič tu roky vrieskal o plagiátoroch, ako treba ich zbaviť titulov a potom sa ukázalo, že on je tu ten najväčší plagiátor. Matovič tu roky vrieskal o tom, že chce zmeniť volebný systém a dať viacej možností regiónom a potom si zabetónuje jeden volebný obvod. Toto je Igor Matovič. Ak by existovala fyzikálna jednotka farizejstva, bol by to jeden Igor, jeden Igor a tento človek sa teraz tvári, že on má nejaké sväté právo tu vládnuť napriek tomu, že jeho vláda bola odvolaná. Povedzte mi, na akej báze. Na základe akého mandátu? Oni si úplne prachsproste uzurpujú moc ako nejaká chunta, ako nejakí blázni, ktorí nemajú ale absolútne žiadnu demokratickú legitimitu a majú tri ciele.
Jeden - zatvoriť opozíciu, presne ako hovoril pán predseda Robert Fico. Na to majú tých svojich urválkov u Lipšica. Druhý ciel - posielať zbrane na Ukrajinu. Na to majú svojho agenta Naďa. A tretí cieľ - kradnúť, robiť kšefty a pakovať si vačky, na to sú odborníci všetci, to je ich jediná odbornosť, to sú všetko prachsprostí zlodeji.
Len ja mám taký pocit, že oni sa prerátali. Matovič si myslí, že teraz, keď bude deväť mesiacov vrieskať o mafiách a mať tie svoje bludy a každý je mafián, vrah, zlodej a podobne, že to ešte pomôže, ale veď to už nikoho nezaujíma. Čím dlhšie budú vládnuť, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa nedostanú do parlamentu. To vidí každý, a to platí o OĽANO, to platí o SME RODINE, to platí aj o ZA ĽUDÍ, tá už sa nedostane stopercentne a to platí takisto aj SaS-ke. Viete, robia školácke chyby. Referendová strana sa pred celým národom obrátila chrbtom k referendu a teraz navyše ukazujú celému národu, že sú takí prilepení k tým stoličkám, že ich odtiaľ neviete dostať ani bagrom. Toto je taká neuveriteľná hanba, že Matovič už nebude voliť ani jeho Pavlínka.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 14:52 - 14:54 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za reakcie pánov poslancov. Myslím, že jediný koaličný poslanec, ktorý sa ozval, bol pán Kuriak, ktorý, žiaľ, nepochopil ale absolútne nič.
Pán Kuriak, my sa tu dneska bavíme o tom, či má byť v ústave referendum o predčasných voľbách. To, ako sa k nemu potom už v tom referende ľudia postavia k tejto otázke, je fajn. Vy máte právo neísť na referendum. To nie je občianska povinnosť, to je právo, hej? Ale či to má byť v ústave, to je otázka, dobre? Tak na tom sa dohodnime. Ja chcem, aby v ústave mali ľudia možnosť aj referendom vyvolať predčasné voľby. Dobre? O tomto je otázka.
A vy teraz tu splietate, že pri minulých referendách, pri Sulíkovom referende som bol, samozrejme, proti. Pamätáte si Sulíkove referendum? Sulíkove referendum bolo o tom, že či limuzíny majú byť také a onaké a tak ďalej. Hej? Ja som pochopiteľne na to referendum nešiel. A to je moje právo. O rodine takisto. Každého právo, pán kolega. A vy takisto nemusíte ísť na referendum o predčasných voľbách, ale má to byť v ústave. A vy to dneska vyberáte z tej ústavy. Rozumieme si? Vy ste ako ten fašista, ktorý vyberá to referendum z ústavy. Toto je ten zásadný problém. Už to konečne pochopte!
A ďalšia vec. Pokiaľ vy ako bežný človiečik vyzvete ľudí k čomukoľvek, je to fajn, je to vaše právo, ale ako najvyšší ústavný činiteľ, ako prezidentka Slovenskej republiky máte psiu povinnosť vyzvať ľudí k tomu, aby participovali na demokracii. A to je to, čo som hovoril. Už tomu rozumiete? Ďakujem.
A teraz, ak mi ešte ostal čas, keby sme mali normálnu vládu, a nie týchto diletantov, a normálnu prezidentku, a nie túto madam Schwarzkopf, tak by hneď ako padla vláda, zvolala okrúhly stôl koalície aj opozície a dohodol by sa termín volieb niekedy na máj, na jún a všetko by bolo vyriešené.
Prosím, zíďte z kratšej cesty. Tuto je jediná možnosť, je širokospektrálna dohoda. Zavolajte si okrúhly stôl a poďme sa baviť o tom, aby referendum bolo v ústave, a v tej chvíli vám za toto zahlasujeme. Veľmi jednoduché. Prestaňte s tým valcom. Konečne sa poďme rozprávať ako civilizova... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 24.1.2023 14:22 - 14:32 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci (reakcia z pléna a smiech rečníka), nadviažem na pána poslanca Dušana... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Pán, pán predseda Fico, prosím vás, nevyrušujte svojho kolegu.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
... Dušana Muňka, ktorý sa pýta, ako je možné, že v demokratickom štáte traja najvyšší ústavní činitelia – prezidentka, predseda parlamentu aj predseda vlády – odhovárajú ľudí od referenda. Toto naozaj nemá precedens v histórii. To je taká neuveriteľná hanba! Toto sa zapíše do dejín, že pani Čaputová, pán Kollár a pán Heger si nevedia splniť ani základnú demokratickú povinnosť a odkázať ľuďom, prosím vás, plňte si svoje občianske práva, choďte voliť. Akokoľvek. Môžte byť proti, môžte byť za, ale choďte voliť. Už ani toto na Slovensku údajní demokrati negarantujú.
Viete, najbizarnejšie je, že tuto páni a dámy z koalície sa vystatujú, že oni sú tu tí jediní demokrati. A my všetci sme dezoláti, extrémisti, háveď, najnovšie nás, myslím, z JOJ-ky nazývajú čvargou a nechcem použiť všetky tie vulgarizmy, ktoré zaznievajú, keď sa vypne tlačová konferencia strany SMER. To sme my ako dezoláti, hej? My sme tí nedemokrati. Ale oni, ktorí odďaľujú demokratické voľby, sú demokrati! Oni, ktorí vládnu bez mandátu a legitimity, sú demokrati. Oni, ktorí bránia slobode slova, vypínajú opozičné médiá a kriminalizujú opozíciu, to sú demokrati. Ja neviem, všetky tieto definičné znaky kedysi niesol, niesli totalitné režimy. Ale oni sa hrajú na demokratov.
Dneska tu stojíme pred otázkou, či má byť, alebo nemá byť referendum v ústave, aby mohlo vyvolať predčasné voľby. A opäť ste sa ukázali ako kovaní demokrati. Ľud treba dať preč.
Ako už Boris Susko povedal, v ústave sa jasne píše, že suverénom na Slovensku je ľud. O tom je demokracia. Ale vy takto vyhodíte ľud do kanála. Tri dni po tom, čo 1,2 milióna ľudí vám povedalo, že chce mať referendum v ústave, že chce mať možnosť odvolať vládu aj prostredníctvom referenda. A vy to dáte preč. Bez mihnutia oka. Kolíková sa tu postaví, že ona vidí do hláv ľudí. Fantastické! David Copperfield. Ona vidí do hláv ľudí. Oni to tak nemysleli. Ona vie presne lepšie, ako to mysleli. To už kde sme? Kde tá arogancia týchto tzv. liberálov končí?
Dostali ste neuveriteľné facky od ľudí. Neuveriteľné. Najskôr bola, bola povalená vláda a vy ďalej vládnete. Deväť mesiacov navyše. Deväť mesiacov si beriete bez akéhokoľvek mandátu napriek tomu, že ste boli povalení. Jedna facka vám nestačila. Dostali ste druhú, 1,2 mil. ľudí! To číslo si ešte raz preložme, 1,2 mil. ľudí nedostala v živote žiadna politická strana v žiadnych voľbách, 1,2 mil. ľudí je ešte viacej, než získal SMER v roku tisí... 2012, čo bol asi rekordný výsledok jednej politickej strany, 44 %, 1,2 mil. ľudí nezískala ani v prezidentských voľbách Zuzana Čaputová, a to sa bavíme o voľbách, kde sú dvaja kandidáti, kde si jedného z nich vyberiete. Nie, nezískala toľko. Získala o 100-tisíc menej. A napriek tomu vy ignorujete ľudí, ignorujete to, že chcú referendum.
A sú tu poslanci, Kolíková, ktorá získala vo voľbách, jej strana získala vo voľbách ani nie desatinu, nejakých 160-tisíc, ak hovoríme o ZA ĽUDÍ, dneska už je v SaS-ke, tá získala asi 10-tisíc viacej. A ona tu cvičí slovenským národom a sa vyhovára, že no, však sme museli dosiahnuť nejaký kompromis. No ale zabudne pripomenúť, že požiadavkou SaS bolo to, aby tam vypadlo referendum. A ona sa vyhovára na iných koaličných partnerov. SaS-ka tam nechcela mať referendum! Ako veľmi sa musia báť tých ľudí? Ako veľmi ich musia nenávidieť?
Opakujem, získať 50 % celej populácie, nie zúčastnených voličov, celej populácie, je prakticky nemožné. Je to iba vtedy, keď naozaj celý národ sa zjednotí v nenávisti voči vláde, ktorá tu robí také psie kúsky, že to, takto to dopadne. Ale oni sa boja tých ľudí natoľko, že ani túto možnosť im dať nechcú v rámci predčasných volieb. Ja tomu naozaj nerozumiem. Politologicky tomu nerozumiem.
Viete, oni chcú vládnuť deväť mesiacov s veľmi silne obmedzeným mandátom. Teraz bez emócií, čisto politologicky, však oni páchajú samovraždu, kolektívnu samovraždu. Krajina Slovensko je v dezolátnom stave. Padá hospodárstvo, extrémne zdražovanie. Neriešia nič iné, iba Ukrajincov, Američanov a posielanie zbraní na Ukrajinu! Nič neriešia! Chaos. Všade, kde sa pozriete, je chaos. Samospráva kľaká, podniky kľakajú, ľudia prichádzajú o robotu, seniori nemajú už ani za čo si kupovať potraviny. Toto je situácia na Slovensku. A v tejto situácii oni chcú deväť mesiacov vládnuť s obmedzeným mandátom namiesto toho, aby pripravili čo najskoršie predčasné voľby, ktoré môžu byť kľudne v máji alebo v júni. Nie. Oni tu chcú byť do septembra. Oni sa tak strašne držia tých svojich stoličiek ako také pijavice. Nič ich nedokáže zobrať od tých ich kresiel. Majú kšefty, potrebujú ešte kradnúť a v prvom rade aj sa otvorene hlásia k tomu, že potrebujú pozatvárať opozíciu. Čiže zase ukázali, akí sú úžasní demokrati. Oni chcú vyhrať voľby tak, že opozíciu pošlú do väzenia, a potom vyhrajú, lebo budú jediní v hre. Fantastické! Úžasné, kolegovia!
Koľko vás tu je? Šesť. Šesť ľudí zaujíma to, čo sa dneska prejednáva s koalíciou. Koalícia tu je nastúpená celá do nohy, ale opozícia kašle opäť na ľudí. Je vás tu šesť. (Reakcie z pléna.) Opačne, pardon, pardon, pardon, hej. Jeden, dva, tri, štyri, päť. (Reakcie z pléna.) Gratulujem. Päť. Sedem statočných bolo aspoň sedem. Vy ste piati, pán kolega. A ešte pán Pčolinský, predsedajúci, ktorý tu byť musí. Priatelia, bavíme sa o Ústave Slovenskej republiky. Bavíme sa o predčasných voľbách. A vy ešte aj toto, toto máte na saláme, teda je to obrovitánska hanba.
Ďalšia vec, ktorú by som chcel zdôrazniť, tá podmienka Igora Matoviča o proporčnom systéme, to je taký obrovitánsky podvod na ľuďoch a pán predseda Fico to už krásne spomínal, ako môže človek, ktorý má vo vlastnom volebnom programe OĽANO napísané, že je proti proporčnému systému, že chce viac zapájať regióny, že chce viac prvkov väčšinového systému, sa dneska postaviť pred kamery a ohlásiť, že je tu vraj nejaký komplot dnešnej opozície a že strany SMER, HLAS a REPUBLIKA chcú vraj nejakým spôsobom meniť volebný systém. Bez akéhokoľvek podkladu. Bez akejkoľvek myšlienky. Bez čohokoľvek, akejkoľvek bázy. Ako toto môže Matovič povedať? A on si teraz vydupe na koaličnej rade alebo neviem čo, jak to nazývajú, on si vydupe, že sa tu bude cvičiť celý parlament a my budeme meniť, betónovať volebný systém proporčne. Ja vám ako politológ poviem, v poriadku. Proporčný systém je najspravodlivejší, pretože dodržuje pluralitu politických strán a politických smerovaní na Slovensku. Fajn. My sme to vždy tvrdili a mali sme možnosť meniť tento volebný systém a nikdy sme to neurobili. Ale ako môže Matovič takto bohapusto klamať a vymýšľať si, že my chceme urobiť nejaký komplot? Čiže, priatelia, Matovič robí to, čo robil vždy najlepšie, opäť klame a podvádza, lebo nič iné robiť nevedia. Klamať a podvádzať.
A posledná poznámka k pani Čaputovej. Priatelia, dneska je Zuzana Čaputová v Nemecku. Pochopiteľne, na Slovensku je fatálna kríza, ľudia prichádzajú o všetko, tak prečo by nešla panička do Nemecka, že? A viete, prečo tam išla? Aby prebrala opäť ocenenie, pretože síce na Slovensku ju nikto neoceňuje, na Slovensku jej ľudia majú plné zuby, ale ona získava jedno ocenenie za druhým v Nemecku, v Amerike a v ďalších západných krajinách, lebo slúži asi práve týmto krajinám. Dostáva ocenenie od nadácie Schwarzkopf. Neviem, či je tam nejaká súvislosť s tými vlasmi a s farbením vlasov, ale pán Schwarzkopf, ktorý, ktorého meno nesie táto nadácia, bol bývalý príslušník SA a SS, otvorený nacista. Čiže pani Čaputová preberie cenu, ktorá nesie meno otvoreného nacistu. A to sa nestáva prvýkrát. Už získala cenu od Wilhelma Schella, takisto nacistu. Ona získava ocenenia od nemeckých nacistov. Ja jej fakt gratulujem, lebo to úplne korešponduje s tým, že odhovárala ľudí od referenda, a s tým, že chce, aby táto vláda, ktorá nemá žiadnu legitimitu a žiaden mandát, vládla ešte deväť mesiacov, bohapustých deväť mesiacov!
Páni kolegovia, čo to, preboha, páchate? Každý jeden z vás, ktorý dneska zahlasuje za to, že referendum nebude v ústave, aby mohlo odvolať vládu, každý jeden z vás sa do dejín Slovenska zapíše ako likvidátor demokracie. Si to uvedomte! Sa budú vaše deti za vás hanbiť a učiť sa o vás, že ste likvidovali demokraciu na Slovensku. Môžte sa stokrát oháňať slobodou a demokraciou, vy ste tí, ktorí berú ľuďom slobodu, ste tí, ktorí berú ľuďom demokraciu a základné ľudské práva.
A preto vám ďalej budeme hovoriť tak, ako vám už hovoria všetci ľudia na Slovensku so zdravým rozumom, vy ste jedni obyčajní liberálni fašisti!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 14:05 - 14:07 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Predseda strany SaS Richard Sulík ešte pred niekoľkými hodinami tvrdil, že si nebudú klásť žiadne podmienky a že referendum ostáva. A teraz sa krásne ukázal, ako je v priamom prenose ponížený svojou vlastnou stranou. Keď hovoril Robert Fico, zobral si svoj fešný batôžtek a smutne so sklopenou hlavou odkráčal zo sály. (Reakcia z pléna.) Do Austrálie. (Povedané so smiechom.) Toto je Richard Sulík. On je izolovaný vo vlastnej strane. On nevie ako predseda strany ani presadiť vlastný názor, lebo tam okupujú strany rôzni liberálni extrémisti, ako je Kolíková, Dostál a Baránik. A toto je výsledok.
Viete, ja sa len tak zamýšľam nad tým, že aký to má politologický zmysel. Lebo naozaj báť sa referenda pri 50-percentnom kvóre? 50-percentné kvórum zabezpečuje, že je prakticky nemožné, aby bolo referendum úspešné, a naozaj musí byť zopätá úplne celá spoločnosť. My sme mali pocit, že teraz je zopätá, a napriek tomu, že došlo 1,2 mil. ľudí, čo je neuveriteľný mandát, napriek tomu to nestačilo. Čoho sa tí saskári boja? Čoho sa boja? Veď to je tak ťažký oriešok, zozbierať 50 % populácie Slovenska. Oni sa boja ľudí. To je, to je číra nenávisť. To je, ja neviem, antropofóbia, mizantropia. No pri pani Kolíkovej, ktorá zjavne svet nazerá takýmito očami, sa ani nečudujem, ale SaS-ka, pokiaľ chce byť zvolená do budúceho parlamentu, preboha, aspoň štipku úctu by mali prejaviť občanom Slovenskej republiky.
Oni najčastejšie hovoria, že my všetci sme dezoláti, my všetci sme extrémisti a oni sú vraj demokrati. Ale videli ste niekedy demokrata, ktorý sa tak silne bojí ľudí? Ktorý sa tak silne bojí priamej demokracie, referenda? Veď to je taká strašná hanba! A nehovoriac o pani Čaputovej, ako pán predseda veľmi správne povedal. Tak ona zmarí referendum, ona zmarí referendum a potom vyzve parlament, aby prijal nejaké uznesenie, aby to referendum, mohlo by teda vyvolať predčasné voľby. A teraz, keď sa to nedeje, tak ona nekričí, ona kašle na to, ona je v Nemecku a preberá cenu od nejakého nacistu. Toto je pani Čaputová. Absurdné! Absolútne... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.1.2023 13:44 - 13:45 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pani Kolíková, toto je jeden obyčajný podvod na ľuďoch. Pred troma dňami 1,2 mil. Slovákov vyhlásilo, že chce aj referendom mať možnosť predčasných volieb. Aj referendom. A vy sa postavíte o tri dni nato a úplne arogantne a bez mihnutia oka túto možnosť vylúčite z ústavy. To je taká arogancia, že to svet nevidel! Vy doslova mrzačíte demokraciu a beriete ľuďom základné ľudské práva, ktoré doteraz mali. Vy im reálne beriete základné ľudské práva.
Viete, a keď sa zamyslíme nad tým číslom, vy reprezentujete stranu, ktorá získala vo voľbách 179-tisíc voličov. V porovnaním s tým 1,2 mil., ktoré prišlo na referendum a chceli, aby referendom bolo možné meniť vládu a predčasné voľby, je to necelá desatina, necelá desatina. Vy nikoho nereprezentujete. A keď si zoberieme dnešné prieskumy verejnej mienky, je to ešte menej. Vy ste takáto miniatúrna strana a cvičíte tu s celým parlamentom! Ako si to môžte dovoliť?! Rešpektujte 1,2 mil. ľudí! Čoho sa tak bojíte? Vy sa tak prekliate bojíte tých ľudí, že im chcete zobrať všetky práva. Ľudia na Slovensku väčšinovo chcú, aby voľby boli v júni. A väčšinovo chcú, aby prebehlo, mohlo prebehnúť referendum, aby mohli byť predčasné voľby. Obidve tieto práva im beriete, že sa nehanbíte!
Ďalšia vec. Hovorili ste o proporčnom systéme. Viete, tu si jeden miestny blázon vymyslel slameného panáka, vraj je tu nejaký komplot opozičných strán, ktoré chcú meniť volebný systém, čo je absolútny nezmysel. Ja vám ako politológ hovorím, že proporčný systém je najlepší a najspravodlivejší. A vy tu teraz skáčete, ako jeden blázon píska. Že sa nehanbíte takto zneužívať Národnú radu Slovenskej republiky!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2022 9:55 - 9:57 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Rozprával líder opozície a vláda nikde. Najskôr som si kládol otázku, ako je to možné, ale došlo mi to. Vláda si už balí kufre, lebo v utorok končí. A to je dobrá správa pre Slovensko, najkrajší vianočný darček, aký môžme Slovensku dať.
Škoda, ale že nevidela ten kontrast. Keď hovoril Robert Fico o 30. výročí Slovenskej republiky, hovoril o tom, ako máme spravovať Slovensko, ako pomáhať ľuďom, a čo sme videli včera, keď sa tu ruvali ako dve tlupy neandertálcov dve partie pravicových politikov, či už je to SaS, alebo OĽANO a SME RODINA. To bolo príšerné! (Reakcia z pléna.) To bolo ako z nejakej, pamätáte si možno tú českú komédiu Slnko, seno a pár facek, 64. minúta, ruvačka v kravíne. To ste včera predvádzali. Slnko, seno a Matovič! Toto ste vy a robíte to už dva a pol roka.
A potom príde SaS-ka, ktorá tu dva a pol roka vládla s vami, a uvedie dva dôvody na to, aby ste boli povalení. Jeden dôvod, že ste nezavreli dostatok opozičných politikov, čiže ste málo fašistickí. To vám vyčíta SaS-ka. A druhý dôvod, že dostatočne neľúbite gayov a transsexuálov, čiže ste málo dúhoví. A potom sa Heger vyviňuje, že nie, on je dostatočný fašista, veď on obhajuje Ukrajincov, on je ukrajinský premiér. Toto tu včera zaznievalo. Veď to je úplne absurdné. Vy ste sa kompletne vykašľali na Slovákov. A to, čo tu predvádzate, je jednoduchá, jednoducho liberálno-fašistická politika. A treba to pomenovať presne. A navyše ste primitívni. Primitívni, vulgárni, a to, čo ste tu včera predvádzali, to naozaj nepatrí do tejto sály.
Viete, Richard Sulík začal tým, ako objímal Igora Matoviča, boli sme dojatí, Angelika de Plessis-Belliere objíma Joffrey de Peyraca a skončilo to ruvačkou ako Slnko, seno a pár facek. Toto je absolútna fraška! Už to ukončite!
Skryt prepis
 

7.12.2022 11:25 - 11:25 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán podpredseda, slovo lúzer po anglicky znamená porazený. Ak toto slovo môžem s vaším láskavým dovolením použiť, tak budem pokračovať. Ďakujem.
Kládol som si otázku, či takého politického lúzra ako je Daniel Lipšic budem dnes počúvať a budem naňho reagovať. Prečo je lúzer? Pretože jeho základný životný politický cieľ je nenávisť voči Robertovi Ficovi. A chcel ho za každú cenu zavrieť a ešte aj toto zbabral. Až taký je to lúzer. Pretože to postavil na takej absurdnosti, že si vytvoril ilúziu, že keď nominujete ako predseda vlády nejakých štátnych úradníkov, vraj to je organizovaná zločinecká skupina. Potom to postavil na takzvaných kajúcnikoch, ktorých ako advokát v minulosti sám obhajoval. Veď to je taký obrovský konflikt záujmov až to bolí. A ešte navyše dneska obhajuje čurillovcov, doslova gaunerov, ak to slovo môžem použiť, ktorí chceli zapaľovať autá svojim kolegyniam a chceli kopať ženy do pohlavných orgánov. A tento pán to obhajuje. Preto mu hovorím, že je lúzer.
Viete, a potom mu to celé z logických právnických dôvodov celkom pochopiteľne zruší jeho bývalý kolega na ministerstve vnútra pán Žilinka, ktorý bol štátny tajomník a KDH ho nominovalo. Lebo je ďaleko lepší právnik a túto nezmyselnú konštrukciu mu zrušil. Ako inak mu mám povedať, ako že je lúzer?
Viete, pán Daniel Lipšic ja mám pocit, že porušil hádam každé prikázanie z desatora, každé prikázanie. Zabil človek a podvádzal svoju ženu, kryl zlodejov goriliakov. To povedzte mi jedno prikázanie, ktoré tento pán neporušil. A toto má byť teraz tá ikona spravodlivosti, áno? Je to obyčajný kádehák, lebo takto sa správajú. Pekné reči a porušujú všetko, čo sa len namanie.
Daniel Lipšic je hanbou Slovenskej republiky. Ale čo je najdôležitejšie, je to lúzer... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

7.12.2022 11:25 - 11:25 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Kládol som si otázku, či sa dnes zahadzovať s takým politickým lúzrom ako je Daniel Lipšic. Prepáčte, ale takto zakomplexovaný politik si kládol jediný cieľ... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec, pán poslanec, prepáčte, pán poslanec, pán poslanec, pán poslanec...

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
A nechajte ma dohovoriť, nechajte ma dohovoriť, dobre, nech sa páči... (Prerušenie vystúpenie predsedajúcim.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec, môžte ma sekundu počúvať, sekundu, ja vám vrátim čas, ja vám vrátim čas, ja vám vrátim čas.
Pán poslanec, prosím vás, držme nejakú úroveň v tejto sále. Skúsme vynechať osobné invektívy. Viete veľmi dobre, že ja vás nechám rozprávať, ale skúsme nejaké tie hranice mať. No, nech sa páči, vráťte mu čas.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Ešte raz vás poprosím, pán podpredseda. Kládol som si otázku, či s takým politickým lúzrom ako je Daniel Lipšic dnes strácať čas. (Reakcie z pléna.) Politický lúzer a vysvetlím prečo. Jediný životný cieľ... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský, Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec, slušne som vás upozornil. Pán poslanec, slušne...

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Pán podpredseda, nechajte ma dohovoriť, slovo lúzer vysvetlím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.11.2022 17:46 - 17:48 hod.

Ľuboš Blaha Zobrazit prepis
Pán Šefčík, toto bol úplný holíčsky masaker motorovou pílou. Vy ste boli v absolútnom tranze. (Povedané so smiechom.) Pena z úst, nepríčetný pohľad. Deväť z desiatich psychiatrov v takýchto chvíľach odporúča Lexaurin. Prosím, nabudúce to skúste.
Ja, viete, po takýchto výkonoch sa veľmi čudujem tým prieskumom verejnej mienky, ktoré dávajú OĽANO až 3,9 %. Kde by ste ich, preboha, zobrali? Až 3,9 %! Po takomto niečom musíte klesnúť na nulu alebo k Remišovej na nízkotučné mlieko. Veď toto je úplne výsmech parlamentu, že človek, ktorý sa jedenkrát stretne s výpravcom vo vlaku niekde v Holíči, sa hrá na odborníka na migráciu, lebo to ste tu predviedli.
Ja vám poviem, kde je zásadný problém. Alebo zásadný rozdiel medzi tým, čo ponúkate vy v OĽANO, a tí, čo ponúkajú všetci normálni ľudia so zdravým rozumom. Pre nás sú na prvom mieste Slováci a pre vás sú na prvom mieste migranti. To je ten zásadný rozdiel. Viete, to vidia aj českí politici, ktorí takisto chránia svoje hranice a svoj národný záujem. Ale vy tu iba šírite sorosovskú slniečkarskú agendu. Nič iné. A potom tu vrieskate niečo o homosexuáloch, o zadkoch? Bavíme sa o migrácii, preboha. Tak sa skúste aspoň venovať problematike.
Viete, ja vám proviem... poviem, kde je problém zakopaný. Policajtov na hraniciach medzi Maďarskom a Slovenskom nie je preto, preto nevedia strážiť tých sedem kilometrov, lebo všetci sú nasadení Mikulcom na to, aby kriminalizovali slovenskú opozíciu, preto je tu ten problém, preto nedokážete chrániť slovenskú hranicu. A potom tuto Roman - metelesku blesku - Mikulec odletí do Rumunska a nechá tu migračnú problematiku na miestneho oľaňáckeho Borata.
Gratulujem! Absolútna fraška!
Skryt prepis