12. schôdza

31.1.2017 - 14.2.2017
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:06 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:45

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani kolegyňa, za podporu nášho zákona, aj keď na jednej strane súhlasím, že sa môžme baviť aj o nedeliach, lebo ide o ochranu pracujúcich ľudí a to je pre každého ľavičiara a socialistu najvážnejšia téma, a som rád, že sa vieme zhodnúť aj s kresťanskou konzervatívnou pravicou v tejto téme.
Na druhej strane ma trošku zaráža ten prístup, lebo začali ste veľmi pekne, hej, rodina, ochrana rodiny, ochrana pracujúcich, ochrana základných hodnôt, ale potom ste zrazu prišli do toho, že, no dobre, ale poďme tie základné hodnoty vykupovať. Ak priplatíme ako zamestnávatelia, ako biznismeni tomu zamestnancovi, tak potom by už robiť mohol teoreticky. Čiže môžme takéto niečo preniesť aj na Vianoce, povedzme? Že keby priplatili 100 %, tak by aj na Vianoce mohli robiť ľudia a nútiť tie predavačky?
Alebo povedzme, poďme sa teraz baviť o iných regulatívoch Zákonníka práce. Osemhodinový pracovný čas. Čo tak ho zrušiť a poďme hneď k príplatkom. Alebo detskú prácu. Možnože keby sme nejakým deťom dali nejakých 100, 200 %, tak by išli robiť.
Viete, toto je zlý princíp. Pokiaľ chceme naozaj brať vážne niektoré hodnoty, ja verím tomu, že chcete, tak by sme ich nemali podmieňovať biznisom, trhovými princípmi a peniazmi. Peniaze, pani kolegyňa, nemôžu stáť nad rodinou. Tomu hádam veríme všetci, že?
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 11:45 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:46

Martin Fecko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani kolegyňa, že si tiež upozornila, že aké my budeme dávať, resp. aký máme názor na prácu v dňoch, kedy by možnože ten daný človek mal sa venovať rodine a svojim veciam. Myslím si, že mali sme to aj v socializme, ja som zažil socializmus, myslím, že mnohí z vás tiež, a keď som bol aj v Rusku, vtedy Sovietskom zväze, a videl som, že oni pracovali v sobotu až do piatej do večera, celý týždeň aj s tou sobotou a v nedeľu, nechcite vedieť, aký bol ich relax. Oni si tam sadli, prakticky boli takí vyšťavení, že popíjali vodku, večer boli takí strunkaní tam, všetci v tej dedine, kde som bol, a v pondelok nastupovali do práce.
A zdá sa mi, že my by sme nemali ísť tým spôsobom, aby sme toho človeka vyšťavili do špiku kostí, a na základe tých peňazí, ktoré by sme mu možnože ponúkli, pretože ja jedno, čo budem vyčítať, niekedy sme mali personálne oddelenia, teraz máme oddelenia ľudských zdrojov. Jaký ľudský zdroj? My sme baterka? Že vyšťavím, odhodím, recyklujem alebo neviem čo? No zabudni! Predsa nemôžte tovar stotožňovať s človekom v titule, že je iba zdroj, zdroj niečoho. To už je u mňa zvrátené celkom.
Tak preto ja budem sa biť za každý možný ten pokoj, ktorý by tá rodina mohla dostať, či už na sviatky, alebo nedele, alebo kde by to bolo. Lebo aj keď sme v socializme to mali, že v sobotu boli zavreté obchody alebo do dvanástej iba a potom nič, no nevyhynuli sme, boli sme tu, len nebolo to asi až o takom veľkom biznise, jak je to teraz, a o tej konkurencii a všeckom možnom. Ale myslím si, že týmto smerom, pokiaľ budeme terorizovať naše rodiny, tak to by som nebol rád, pretože sa nám rozpadajú a nemá, už necítia tú lásku tie deti, pretože ani tých rodičov nevidia poriadne. Takže budem rád, keď čo najviac takýchto možností byť doma so svojou rodinou dáme nášmu pracujúcemu občanovi.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 11:46 hod.

Ing.

Martin Fecko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:48

Anna Verešová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za podporu kolegom.
Pán poslanec Blaha, veľmi sa mýlite, vidno, že ste odtrhnutý od reality a od bežného života. V týchto dňoch dostávajú ľudia na Slovensku faktúry, ktoré sú rádovo zvýšené v porovnaní s minulým rokom, za elektrickú energiu o 100, 150 eur viac, niektorí majú o 200-300 % vyššie príplatky na faktúrach. A vy si teraz predstavte osamelú ženu s deťmi, ktorá by veľmi rada bola v nedeľu doma, ale napíše mi, že, pani Verešová, prosím vás pekne, ja chcem byť s deťmi, ale ja zároveň musím prežiť, a preto jej nestačí minimálna mzda. Tak ak takáto žena už teda naozaj musí ísť v nedeľu do práce, tak nech si aspoň privyrobí na svoje živobytie, pretože aj teraz musí zaplatiť o 100, 150 eur viac, ako doteraz platila za elektrickú energiu. A to je zásluha vlády, tejto vlády, súčasnej vlády, ktorá si hovorí, že je sociálnou vládou. Takže predstavte si takýchto ľudí a predstavte si aj ženy pred dôchodkom, predstavte si vdovy, predstavte si invalidov, ktorí majú takéto minimálne mzdy. Nuž, radi by boli aj v nedeľu doma, aj v štátny sviatok, ale v nedeľu nemajú dodnes nič garantované.
Takže preto prichádzame aspoň s takouto ochranou, nech si ľudia zarobia na tom našom Slovensku, kde také sú nízke mzdy, že nám odchádzajú ľudia do zahraničia a predsa za takéto mzdy nemôžu pracovať. Takže veľmi, veľmi sa mýlite.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 11:48 hod.

Mgr.

Anna Verešová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:50

Marián Kéry
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, panie poslankyne, páni poslanci, nie je to tak dávno, čo predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico vyhlásil, že centrom našej pozornosti má byť zamestnaný človek a človek, ktorý v súčasnosti nepracuje, ale prácu si hľadá a má záujem pracovať. Cieľom každého politika by malo byť, aby sme uľahčili zamestnaným ľuďom a zlepšovali životné a v tomto prípade hlavne pracovné podmienky.
Pani Verešová spomenula aj minimálnu mzdu. Pani poslankyňa, hádam vás nemusím upozorňovať na to, že vo všetkých vládach, kde bol zastúpený SMER - sociálna demokracia, tak minimálna mzda sa zvyšuje a je to hlavne naša zásluha. A čo sa týka Zákonníka práce, pripomeniem vám len, že počas obdobia Radičovej vlády boli vaši mnohí kolegovia, ktorí hlasovali za Zákonník práce z dielne pána Mihála, ktorý výrazným spôsobom oslabil postavenie zamestnaných ľudí. Takže to len na okraj.
Podľa Štatistického úradu až 250-tisíc ľudí pracuje v maloobchode. Priznám sa, že odborári nám posunuli údaj, ktorý hovorí až o 310-tisíc ľuďoch, ktorí pracujú v maloobchode. Ak teda uznáme, že pravda je niekde uprostred, napriek tomu je to veľmi veľká množina ľudí a určite mi dáte za pravdu, že drvivá väčšina týchto zamestnancov sú ženy a hlavne ženy matky, ktoré sú často nútené, či už počas sviatkov pracovať a týmto spôsobom sa nemôžu venovať svojim rodinám.
Súčasný Zákonník práce zaručuje, že zamestnanci nemôžu byť nútení pracovať 1. januára, na Veľkonočnú nedeľu, 24. decembra po dvanástej hodine a na Prvý sviatok vianočný. Našou ambíciou je rozšíriť tento okruh voľných dní na pätnásť dní a už dneska chcem avizovať v tejto chvíli, že spolu s predkladateľmi a navrhovateľmi sme sa rozhodli navýšiť o pätnásť a pol dňa. Ten pol dňa treba hľadať vo Veľkonočnom pondelku, kedy sme chceli vyjsť v ústrety zamestnávateľom, ale po rôznych rozhovoroch s odborármi, s ľuďmi, ale aj samotnými zamestnávateľmi sme usúdili, že by bolo vhodnejšie, keby celý deň na Veľkonočný pondelok boli prevádzky zatvorené.
Určite ste si všimli, že ideme cez Zákonník práce a nesnažili sme sa robiť rozdiely, či už podľa metráže, podľa toho, aké majú prevádzky, či veľké, menšie, alebo podľa počtu zamestnancov, lebo si myslíme, že by to určite viedlo k rôznym špekuláciám. A tak ako povedal môj predrečník pán poslanec Podmanický, netýka sa to živnostníkov, hlavne drobných živnostníkov, ktorí môžu mať otvorenú prevádzku, ale s jedinou podmienkou, že nesmú nútiť svojich zamestnancov pracovať.
Ak dovolíte, prejdem teraz k určitým výhradám, ktoré zaznievali hlavne z liberálnejšej časti politického spektra. Vraj nútime ľudí, ako majú tráviť deň, áno, nútime ľudí, kedy majú nakupovať. No nie je to pravda. Nám je jedno, či budú tráviť s rodinou, pôjdu do prírody alebo budú niekde inde, určite to nie je našou ambíciou.
Ďalšia výtka sa týkala, že je tam príliš veľký počet cirkevných sviatkov. Nuž spomeniem len Vianoce a Veľkú noc, najväčšie sviatky. Áno, majú hlbokú tradíciu v katolíckej cirkvi, v kresťanstve, ale, dámy a páni, Vianoce a Veľkú noc oslavujeme len my kresťania? Veď tieto sviatky sa oslavujú v takmer celom vyspelom svete.
Ďalej dostávame otázky, že prečo nenecháme na majiteľov obchodov, aby sa rozhodli, kedy majú otvoriť a kedy bude zatvorené. Nuž mám jedného kamaráta, ktorý má niekoľko prevádzok v Nitre a okolí a on mi povedal, že, Marián, ja si to nemôžem dovoliť, pretože ak otvorí konkurencia, ja som automaticky nútený takisto otvoriť tieto prevádzky bez ohľadu na to, aký veľký mám zisk, aby som nestratil svojich zákazníkov.
No a prečo nie nedele, pani poslankyňa? Viacerí z predkladateľov určite by sme uvítali, a garantujem vám, že v budúcnosti sa chceme vrátiť aj k voľným nedeliam, ale, ako sa hovorí, lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Na rozdiel od vás my sme sa stretli na zasadnutí sociálno-hospodárskej rady, kde sme rokovali na jednej strane aj s odborármi a samozrejme, že sme rátali s ich podporou, ale čo nás milo prekvapilo, že ani zamestnávatelia nemali veľké výhrady, dokonca budem citovať prvého viceprezidenta Republikovej únie zamestnávateľov, ktorý povedal, že po prijatí tohto zákona sa posúvame k civilizovaným krajinám. A keďže my si ctíme dohody a dohody sú zatiaľ na tieto štátne sviatky a dni pracovného pokoja, tak nateraz nebudeme otvárať tému voľných nedieľ. Ale uisťujem vás, že sme zvedaví, aká bude reakcia ľudí a spoločnosti na týchto pätnásť dní, a potom sa k tomu vrátime.
A viete, čo nás ešte odradilo od toho, aby sme do nášho návrhu zákona nezakomponovali aj voľné nedele? Jasný a konkrétny príklad našich južných susedov z Maďarska. Tam vláda zaviedla voľné nedele bez toho, že by otvorila nejakú širokú diskusiu, a aký bol výsledok? Ľudia boli nespokojní, búrili sa a vláda bola nútená svoje rozhodnutie zrevidovať a voľné nedele dneska už v Maďarsku nemáme.
Na záver chcem povedať, že zúčastnil som sa mnohých aj diskusných relácií a budem citovať sekretára Konferencie biskupov Slovenska pána Ziolkovského, ktorý s takou síce nadsádzkou povedal, že ak prejde tento zákon a tento návrh zákona, považuje to za malý zázrak. Takže som prekvapený, že práve vy a vaši kolegovia hovoríte o tomto našom návrhu zákona ako o málo ambicióznom.
Dámy a páni, na záver verím, že tento náš návrh zákona bude posunutý do druhého čítania, a verím, že zaň zahlasuje viac, ako je len ústavná väčšina.
Ďakujem pekne za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

3.2.2017 o 11:50 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:59

Soňa Gaborčáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, spomenuli ste minimálnu mzdu. Ja naozaj nie som za to, aby tá minimálna mzda bola nejako regionálne rozdelená, ja som za to, aby bola na celom Slovensku rovnaká. Na druhej strane ja chcem, aby minimálnu mzdu na východnom Slovensku nezarábali ľudia, ktorí sú kvalifikovaní, ale minimálnu mzdu brali ľudia s nízkou kvalifikáciou. A to je problém, lebo v podstate vzniká na východnom Slovensku to, že čím vyjde vyššie minimálna mzda, je menší rozdiel medzi tým, ako kvalifikovaná pracovná sila na východnom Slovensku zarába. Je to už len pár euro, ktorá je blízko minimálnej mzdy, a to môžem hovoriť aj o úradníkoch, sociálnych pracovníkoch, ktorí pracujú na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí mi hovoria, že ak človek, ktorý poberá dávky, má už pomerne toľko, koľko oni, rozdiel medzi nimi je nejakých sto euro.
Takže ak chceme hovoriť o minimálnej mzde, musíme hovoriť aj o odvodovom nejakom, odvodovej nejakej úľave pre práve zamestnávateľov na východnom Slovensku, lebo tých stimulov je tam najmenej. Najviac je v Trnave, najmenej je teda na východe. A práve preto sme hovorili o tom, že ak už tí ľudia potrebujú robiť na tom východnom Slovensku a tie mzdy sa nejako nevyrovnávajú dlhé, dlhé roky s tým západným Slovenskom, tak nech majú v sobotu 50 % zaplatené a v nedeľu 100 %.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 11:59 hod.

PhDr.

Soňa Gaborčáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:00

Anna Verešová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Hovorili ste, že aj týmto krôčikom sa priblížime k tým civilizovaným krajinám? Nuž, pán poslanec, akosi neskoro sa približujeme k civilizovaným krajinám a ja teraz vôbec nemyslím len na nedeľu, voľnú nedeľu či štátne sviatky, či počas víkendu. Vy tu vládnete najdlhšie s takou mocou, akú tu nemal nikto, a tak málo ste urobili pre ľudí. Ja sa teším, že ste aj na základe našej výzvy v novembri s poslancom Vašečkom, keď sme vystúpili a hovorili sme o tejto téme, že je to škandál, aby naši ľudia pracovali v nedeľu, aby sme sa ocitli na špici v eurozóne, aby pracovali ako sovy v noci, na druhom mieste, aby mali toľko nadčasov a dokonca za ne nemali ani zaplatené.
Takže ja vás, nehnevajte sa na mňa, ja vás nemôžem za to oceniť. Pretože vy ste mali už toľko času a tak málo ste urobili pre ľudí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:00 hod.

Mgr.

Anna Verešová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:02

Peter Pčolinský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja poviem za seba. Ja vítam tento návrh pána kolegu Podmanického. Považujem ho za akýsi kompromis a určite, určite si viem predstaviť, aby sme ho podporili. Ale beriem slová pána Kéryho, ktorý povedal, že určite sa k tomu ešte vrátime, k tým voľným nedeliam, ja vás beriem za slovo. Ja si to budem pamätať a som zvedavý, či do konca volebného obdobia sa k tomu vrátime. Ja chápem, že momentálna situácia je taká, že asi je problém, aby tie voľné nedele prešli, tak vítam tento kompromis, ale naozaj ja si budem pamätať vaše slová, že sa k tomu vrátite. Som zvedavý kedy.
Ja som nedávno sedel aj s predstaviteľmi Aliancie za rodinu a bavili sme sa o týchto nedeliach. Samozrejme, tá debata bola asi taká, že pre mňa napríklad ideálny stav by boli tie voľné nedele. Veď keď to vie fungovať v Rakúsku, vie to fungovať v iných krajinách, tak prečo by nemalo to fungovať aj u nás. Ale musím dať za pravdu aj kolegyni Gaborčákovej, aj kolegyni Verešovej, no, 2012 - 2016 ste vládli sami, štyri roky, mohli ste urobiť, čo ste len chceli. Mali ste 83 hlasov, na lúsknutie ste mali 90 hlasov od KDH, mohli ste urobiť čokoľvek, a neurobili ste.
A naozaj by bolo dobré sa zamyslieť nad regionálnymi rozdielmi, lebo tým, že sa zvyšuje minimálna mzda, ale tak ako kolegyňa Gaborčáková povedala, sa znižuje zároveň aj rozdiel medzi kvalifikovanou a nekvalifikovanou pracovnou silou. Čiže skúsme sa ešte niekedy pobaviť o špeciálnych ekonomických zónach.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:02 hod.

Mgr.

Peter Pčolinský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:04

Edita Pfundtner
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja som taktiež predkladateľkou predmetného návrhu zákona, preto musím povedať, že súhlasím s tým, čo tu odznelo aj z úst môjho kolegu pána poslanca Kéryho. A priznám sa, že som trošku prekvapená, pretože som čakala omnoho búrlivejšiu diskusiu a omnoho možno väčšie útoky zo strany toho liberálnejšieho spektra, ale som, nie sú tu kolegovia, áno, je ich tu zopár a možno tí, ktorí tu sú, tak zdieľajú s nami možno tie konzervatívnejšie hodnoty. Tomu som veľmi rada.
Ale som veľmi rada, že aj z úst opozičných poslancov počuť slová podpory tomuto predmetnému návrhu zákona. Musím povedať, že ja som oslovila všetky obchodné reťazce na Slovensku a upozornila som ich dopredu na tento plánovaný krok, na túto plánovanú zmenu. A s niektorými som sa stretla aj osobne a som naozaj úprimne rada, že všetci, ktorí mi odpovedali, okrem jednej spoločnosti, mi všetci odpovedali, tak vítajú tento návrh zákona. Povedali, že napriek tomu, že svojim zamestnancom ponúkajú za prácu za sviatok viac, než im zákon predpisuje, teda tých 50 %, oni ponúkajú niektorí 70- až 100-percentný príplatok vo všetkých regiónoch, kde majú pobočky, a ľudia napriek tomu nechcú pracovať v tieto dni. A dokonca, čomu sa teším, z niektorých reťazcov som dostala odpoveď, že by radi zaviedli nemecký model. Iste viete, že nemecký model znamená aj zatvorené obchody v nedeľu. Takže ja sa vôbec nebránim tomu, aby sme začali na túto tému diskutovať, ale tu si dovolím poznamenať jednu poznámku, že každá... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:04 hod.

Mgr.

Edita Pfundtner

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:06

Natália Grausová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja tiež oceňujem tento návrh, len by som chcela ešte ako žena, ako matka požiadať, že či by sa nedalo prípadne v druhom čítaní rozmýšľať o tom, že ten 24. december, mne je vždy veľmi ľúto tých predavačiek, keď všetky ženy chystajú, varia, chystajú tie Vianoce a úbohé chudery predavačky musia sedieť a kasírovať tam a pracovať v obchodoch. Takže či by sa nedalo toto nieže do dvanástej, ale či by naozaj sa v tom druhom čítaní nedalo porozmýšľať o tom, aby celý ten deň, ja si myslím, že nikto neumrie. Každá domácnosť má chladničku väčšinou a jednoducho dokážu si kúpiť zásoby, čiže nikto by hladom nezomrel, keď by bol v ten deň zatvorený, ten obchod zatvorený. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:06 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:07

Augustín Hambálek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No určite v niektorých rodinách si prilepšia tými príplatkami, ktoré dostanú za odpracované sviatky, ale myslím si, že na konci dňa v tom, v tom zúčtovaní určite pre tú rodinu bude ďaleko výhodnejšie, keď bude môcť ten sviatok stráviť spoločne a oželie aj možno tie peniaze, lebo ten efekt bude ďaleko lepší. Ale nie to som chcel povedať.
Chcel by som pri tomto zákone poukázať aj na iný problém, ktorý sa vyskytuje a nebol tu tak moc prejednávaný ani pri Zákonníku práce, a to je, že tieto sviatky alebo toto voľno, ktoré zamestnanci budú čerpať, bude patriť k jedným z mála dní, kedy skutočne budú môcť počítať, že to voľno dostanú a budú si ho môcť naplánovať, ako ho slobodne strávia so svojimi rodinami. Hovorím to preto, lebo ten problém je, že podľa Zákonníka práce môžu zamestnanci si naplánovať určitú časť dovolenky, ktorú strávia podľa svojich plánov, hej, ale toto sa v praxi takisto v reťazcoch nedodržuje. Dovolenkou disponuje zamestnávateľ veľakrát v celej miere a rozhoduje podľa svojich potrieb, ako ten zamestnanec tú dovolenku môže, môže čerpať a veľakrát zamestnanec dve tretiny svojej dovolenky strávi v tzv. hluchých mesiacoch a v zime alebo v lete, kedy by mohol s tou rodinou ísť na dovolenku a užiť si ju, tak zamestnávateľ mu ju nepodpíše, lebo ho pošle na dovolenku v marci, v januári a v tých hluchých obdobiach.
Takže aj pre tento fakt vítam tento návrh zákona, kde skutočne tí ľudia budú môcť podľa vlastných predstáv naplánovať aspoň to voľno, ktoré im tento zákon garantuje.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

3.2.2017 o 12:07 hod.

Ing.

Augustín Hambálek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video