38. schôdza

27.11.2018 - 7.12.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:39 hod.

Ing.

Ľudovít Goga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:23

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený najmladší minister obrany sveta, váš slovník mi pripomína 50. roky, rozvratní populisti, rozvratní extrémisti, to sú 50. roky, sú to reči tvrdých stalinistov. Váš prejav mi pripomenul prokurátora Urválka a to bol poriadne číslo.
Čo sa týka pána Lajčáka, ste povedal, že sami znehodnocujeme prácu nášho ministra. No on sa totižto, podľa môjho názoru, znehodnotil sám, on sa sám samozdeštruoval. A keď tvrdíte, že ste proti uceleným moslimským komunitám, tak vám poviem, vážený bývalý najmladší minister obrany sveta, oni si tie komunity vytvoria sami. V tom majú bohatú prax a takí ľudia, ako vy im v tom pomáhali v západných krajinách.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:23 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:24

Lucia Žitňanská
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Stotožňujem sa s tým, čo ste povedali, pán poslanec. Stotožňujem sa s tým, že problém, ktorým migrácia je, prekračuje hranice, a preto je riešiteľný len v spolupráci všetkým krajín, ktorých sa migrácia týka, to znamená na pôde OSN. A keď máme riešiť problém, tak musíme byť pri tom, keď sa tento problém rieši. A čiže áno, plne sa s ním stotožňujem.
Ale cítim potrebu povedať to, že my tu dnes neriešime zahraničnú politiku Slovenska, my tu dnes neriešime problém migrácie. My tu vedieme vnútropolitický, opakujem, vnútropolitický boj o slovenského voliča tými pre mňa najneprijateľnejším spôsobom, akým ho riešiť, tento boj, môžeme, pretože, zopakujem to, čo som v minulosti už ixkrát povedala, vyhrať alebo viesť súboj s extrémizmom sa jednoducho nedá tým, že sa vyberieme tým istým smerom. A mňa veľmi mrzí v tejto diskusii parlamentnej, že tým istým smerom sa vyberá stále viac politických strán.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:24 hod.

doc. JUDr. PhD.

Lucia Žitňanská

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:25

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Martin, ty si vo svojom príhovore spomínal, že by sme mali spísať naše výhrady a potom prípadne poslať nášho zástupcu a že nie je dobré nebyť pri okrúhlom stole. No ale presne to je to, čo sme urobili, my posledné dva týždne nerobíme nič iné, len stále dookola opakujeme, aké konkrétne výhrady voči tomuto globálnemu rámcu máme.
A čo sa týka poslania nášho zástupcu, tak potom ja sa pýtam prečo ty, resp. tvoji kolegovia, nepamätám si presne tvoje hlasovanie, ste nepodporili včerajší procedurálny návrh, v ktorom by sa jasne vysvetlilo, či to môžme urobiť a či to nebude znamenať zároveň aj podporu dokumentu v takej podobe, ako ho tu prerokúvame, alebo či je lepšie zaslať napríklad naše pripomienky tak, ako sa to chystá urobiť Rakúsko.
A to, že nie je dobré nebyť pri okrúhlom stole, no áno, pokiaľ sa účasťou, a teda istým spôsobom aklamáciou zároveň tento dokument neprijíma.
A tu zopakujem tú istú otázku, ktorú som dával svojej kolegyni Katke Cséfalvayovej, ako sa idete vysporiadať vy v strane MOST - HÍD s tým, že SMER a SNS sa údajne dohodli, že tam svojho zástupcu Slovenská republika nepošle. A čo ideme urobiť s tým, že tu máme nejaké konkrétne výhrady, keďže rovnako ty, ako aj Katka a mnohí ďalší ste potvrdili, že tento text jednoducho nie je ideálny a bolo by dobré ho pripomienkovať.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:25 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:27

Ľudovít Goga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rovnako si myslím, jak niektorí moji predrečníci, že tým, že ten proces neschválila, neschválilo už aj Rakúsko, Česká republika a ostatná krajiny, ktoré určite mali dostatok fundovaných odborníkov z medzinárodného práva a rozhodli sa takto, tak pokiaľ my dneska alebo zajtra prijmeme uznesenie Národnej rady, tak by nemal do Marrákeša nikto cestovať, pretože tam už nebude žiadny priestor na rokovania ani na pripomienky, tam sa príde iba na, slávnostne schváliť tento pakt a my, keď tam aj budeme, tak schválime len alibisticky akože s našimi pripomienkami.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:27 hod.

Ing.

Ľudovít Goga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:28

Martin Fedor
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Predmetná konferencia je práve o tom, aby umožnila zástupcom jednotlivých krajín povedať, vysvetliť si jednotlivé pozície. A to by malo byť aj našou, naším postojom, našou pozíciou. Ja nie som predstaviteľom vlády. Nepoznám teraz rokovania, ktoré sú povedzme zákulisné medzi jednotlivými stranami. Ja hovorím svoj názor a môj názor je jednoznačný v tom pohľade, že máme prezentovať svoje výhrady, svoje pripomienky, svoje odôvodnené výhrady k tomuto dokumentu tam, kde to patrí. Nemôžeme to zaslať poštou niekde na konferenciu, že možno si to niekto prečíta alebo nie. Jednoducho vzdávame sa nástroja, ktorý je pre štát absolútne rozhodujúci. Náš predstaviteľ tam ísť by rozhodne mal.
A musím povedať, že mi je tak trošku smutno-smiešne z tohto zloženia parlamentu, pretože máme tu takých, čo sa nazývajú liberálmi, ktorí idú proti tomu, čo ostatní volajú liberálnym výmyslom. Máme tu kresťanov katolíkov, ktorí sa nerozpakujú ísť proti hlasu svojho Svätého Otca. A máme tu akože národovcov, ktorí dávajú Orbánovi legitimitu, posilňujú ho a hrajú s jeho kartou. Čakajú, že sa im to v dobrom vráti. A je to smutno-smiešne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:28 hod.

Mgr. MEconSc.

Martin Fedor

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:29

Martin Poliačik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Dopoludnia som hovoril o zahraničnopolitickom smerovaní Slovenska a čo prijatie alebo odmietnutie tohto uznesenie môže pre Slovensko znamenať. Ale ako niektorí viete, tak okrem toho, že sa venujem práci v parlamente, tak som aj lektorom kritického myslenia, tak som si povedal, že tú druhú desaťminútovku venujem tomuto.
Totižto dnešná diskusia je plná priam ukážkových logických faulov. Ten prvý sa volá straw man fallacy, to znamená je to chyba tzv. slameného panáka. Straw man fallacy sa používa vtedy, keď nie je niečo dostatočne kritizovateľné. Vtedy si vytvoríme vedľa toho kópiu, na ktorú ponaliepame všetky svoje vlastné nálepky, ktoré tam chceme mať, a potom silou mocou búšime do tej kópie a tvárime sa, že vlastne útočíme na toho pôvodného oponenta. A v tomto prípade tým slameným panákom je napríklad tvrdenie toho nahnevaného pána zozadu, že... Jak to povedal? Že pakt núti všetky krajiny prijímať ktorýchkoľvek migrantov, ktorí sa ukážu na ich hraniciach. Toto je čistá lož. Ale keď to nalepíme na toho slameného panáka, ktoré si vedľa toho paktu postavíme, tak potom môžeme do toho búchať, koľko chceme, pretože zrazu bojujeme so svojou vlastnou projekciou svojho vlastného sveta a s tou pôvodnou verziou to nemusí mať nič spoločné.
Obdobou straw man fallacy, bohužiaľ, bolo aj ranné vystúpenie Martina Klusa, keď hovoril o posielaní peňazí naspäť. Viem, že to zjavne s predsedníčkou výboru majú rozdiskutované hlbšie, ale, ale keď sa pozrieme na pomery, v akých posielanie peňazí svojim vlastným rodinám reálne plní účel pomáhanie blízkym a v akých to môže slúžiť na akúkoľvek ilegálnu činnosť, tak ten pomer je tak strašne v prospech pomoci konkrétnym ľuďom, že vôbec to vyťahovať ako tému je jednoducho nezmysel.
Potom sa tu hovorilo o, a to je ďalšia logická chyba, hovorí sa jej tiež chyba anekdotálnou evidenciou. To je vtedy, keď niekto vám tvrdí, že fajčenie spôsobuje rakovinu, a vy poviete, ale veď môj dedko sa dožil 105 rokov a fajčil celý život. To je anekdotálna evidencia, lebo sa vytrháva jeden prípad zo vzorky a nepozerá sa na širší pohľad.
Ale širší pohľad, keď sa teda bavíme o migrácii, je taký, že vďaka napríklad veciam, ako je dohoda s Tureckom, vďaka mnohým konkrétnym procesným úkonom a dohodám, ktoré vznikli na medzinárodnom poli, máme prílev migrantov do Európy, teda v tomto roku nižší, ako bol v roku 2014, to znamená pred krízou, ktorej hovoríme teda migračná kríza. Máme ho nižší ako pred rokom 2013. Takže presne tie dohody a presne tie procesy, ktoré sa popisujú v tomto pakte, ktorý čerpá z konkrétnych skúseností konkrétnych štátov a organizácií, sa ukazujú byť efektívne.
Keď sa hovorí o kriminalite v krajinách, ktoré, ktoré boli takzvane zasiahnuté migračnou krízou, tak áno, za predpokladu, že sa robí štatistika, tak medzi prichádzajúcimi migrantmi je kriminalita vyššia. Zároveň ale sa celková kriminalita v daných krajinách rapídne nezvýšila. Ani jedna krajina, či už hovoríme o Švédsku, Nemecku, ktorejkoľvek, nevykazuje dramatické zvýšenie kriminality v celkovom počte kriminálnych činov. Dokonca niektoré klesajú.
Pán kolega Mazurek tu s obľubou ľudí posiela do tých tzv. no-go zón, ja neviem, ako dlho a kde on žil, neviem. Ale ja som žil, pozrite si na mape, kde je Tooting Bec v Londýne, tam som žil rok. Na jednej ulici Indovia, Pakistanci, ľudia z Afriky, Jamajka, deti chodia do tej istej školy a áno, tá oblasť má svoje problémy, ale nestalo sa mi, že by som sa bál večer vyjsť na ulicu. Ani raz. V Anglicku som strávil rok svojho života, z toho veľkú časť práve v tejto časti Londýna, ktorú mnohí považujú za takú, z ktorej pôvodné britské obyvateľstvo bolo nadobro vyhnané, ale nie je tam žiadna obava z tých ľudí vyjsť na ulicu, že by, že by tam boli ohrození kvôli svojej farbe pleti. Áno, sú tam súboje miestnych malých gangov, väčšinou detí, nie je to ideálne aj školský, aj sociálny systém je tam skúšaný, ale zároveň je tam strašne veľa dobrých a užitočných programov, vďaka ktorým sa práve nenávistné prejavy medzi ľudí z rôznych prostredí znižujú. Takže neviem, kde žil pán Mazurek, ja som tam žil rok. Mám dostatok skúseností, aby som vedel povedať, že veci sa riešiť dajú.
V Malmö som bol takisto, neviem, kde bol on, ale ja som hovoril so zástupcami práve Rosenberg, ktorí organizujú komunitnú prácu s migrantmi, kde migranti sami vlastne sú tými, ktorí prenášajú hodnoty väčšinovej spoločnosti na novo prichádzajúcich ľudí, a takisto je tam množstvo úspešných programov, vďaka ktorým môžu Švédi celkovo povedať, že z migrácie viacej získavajú, než by ňou strácali. A toto sú fakty.
Do tejto situácie prišiel rok 2015, kedy sa globálna populistická scéna zbláznila, kde ale začali byť náčrty riešení, potom riešenia a kde teraz sa dostávame do fázy zbierania skúseností, case studies, nachádzania najlepších riešení a sumarizácie do globálnych riešení, ktoré by situáciu s migráciou mohli pomôcť vyriešiť. A my v tejto chvíli strčíme hlavu do piesku. Na čo sme išli do tej Európskej únie? Na čo sme išli do schengenu? Na čo sme tam, keď v momente, keď už nás počúvajú, keď sa nemusíme cítiť ako odstrkávaní do kúta, nie sme schopní naformulovať svoje stanovisko a prispieť k diskusii?
A k tej tzv. právnej analýze, nehnevajte sa, akože fakt to myslíme vážne, že môže existovať medzinárodné stretnutie štátov, kde sa súhlas udeľuje svojou účasťou? To sa kedy stalo? Za posledných 200 rokov mi menujte, prosím vás, jeden prípad. Veď to je taká blbosť. Nehnevajte sa. Kde bola párty, kde ste súhlasili s play listom v momente, keď ste vošli do dverí? Všade máme predsa možnosť sa vyjadriť. Všade sú zabehnuté procesy a spôsoby, akým vyjadrujeme svoj súhlas alebo nesúhlas. Povedzte mi jeden príklad z histórie, kde účasť znamená súhlas. Kde? Na čo potrebuje pán Parízek robiť akúkoľvek právnu analýzu na to, aby sme vedeli, že účasťou môžme naozaj naformulovať iba svoje vlastné podmienky, svoje vlastné pripomienky a zároveň nesúhlasiť s celkovým paktom alebo rámcom, alebo dohodou, alebo s čímkoľvek.
Preto považujem túto diskusiu za planú. Je plná logických chýb, nepracuje s dátami, a presne ako povedala kolegyňa Žitňanská, nehovoríme o objektívnom svete tam vonku. Celý deň tu dnes vybíjame zbrane v politickom boji, ktorý prebieha ale v hraniciach Slovenskej republiky. Tu naozaj nejde o žiadny pakt tam vonku.
Ale varujem a vystríham, keď sa dokumenty, ktoré majú byť základom budúceho usporiadania sveta pre nás stanú iba jediným, a t. j. poľom pre boj medzi samými nami, keď už nepôjde o vec, ale iba o to, kto zajtra a pozajtra získa percentíčko alebo dve navyše, tak strácame kredit. Strácame možnosť vyjadrovať sa, lebo nám už nikto nebude dôverovať.
A preto, ak je ešte možnosť, vyzývam aj vládu, aj parlament Slovenskej republiky, aby sme nepokračovali v tejto rozprave a aby vláda kompetentne a odborne rozhodla o tom, čo nám na tom pakte vadí a aby vyslanec tejto Slovenskej republiky v Marrákeši tieto veci povedal, zadefinoval, odôvodnil a aby boli zapísané tam, kde majú byť.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.11.2018 o 16:29 hod.

Mgr.

Martin Poliačik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:39

Ľudovít Goga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega, ja s vami, čo sa týka tej migrácie, súhlasím. Tá migrácia medzinárodná, tá je stále, tá stále funguje. Tých 258 mil. ľudí určite migruje za prácou, za nejakým iným životom, a jak ste spomínali, tak, myslím, že v 2016. roku, tak tí migranti alebo ľudia, ktorí pracujú v inej krajine, poslali do svojej domovskej krajine okolo 630 mld. dolárov. To znamená, ten, tie procesy migrácie stále fungujú bez toho, že by sa prijímal nejaký globálny rámec. Takže a keď ideme do toho Londýna, tí ľudia tam pracujú, na základe dohody o brexite budú im garantované niektoré práva pobytu ďalej, však my tam máme dajme tomu okolo tých 300-tisíc ľudí, myslím, že 3 mil. Britov žije v Európskej únii, to znamená, tu fungujú, tu funguje už právo, dokonca azylové právo Európskej únie bude jedno možno z veľmi dobrých. Myslím si, že aj pán kolega Kaliňák povie, že to, čo my tu máme, akože tá azylová politika, ako jakým spôsobom sa narába tuto s ľuďmi, ktorí prídu sem žiť, chcú tu bývať, chcú tu podnikať alebo žiadajú o azyl, je veľmi dobrá.
My práve narážame iba na to, aby nedošlo k niečomu, čo sa stalo v roku 2015, ako som už raz spomenul v mojej rozprave, že došlo k porušeniu pravidiel fungovania Európskej únie, a narážame na to, že keď je niečo nezáväzné, prečo by sme to mali podporiť. A keď už budeme chcieť nejakých pracovníkov sem dostať, že nám na tom trhu práce budú chýbať, tak možno aj takým spôsobom, ako budú možno tie nejaké predkladané návrhy zákonov, s ktorými zase niekto bude a nebude súhlasiť. Takže bavme sa o tom, že, že tá migrácia už je, a čím ju chceme teraz nejakým spôsobom inakšie organizovať, však to sa dá aj nejakými inými nástrojmi.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:39 hod.

Ing.

Ľudovít Goga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:41

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Poliačik, pár takých veľkých myšlienok, ktoré ste použili vo svojom prejave, mi nedalo, naozaj aby som nezareagoval.
Dohoda s Tureckom. V Sýrii vám povedia, o čom je dohoda s Tureckom. Turecko dostáva peniaze z Európskej únie, veľké peniaze. Za tie peniaze, áno, niečo spraví a za obrovskú časť tých peňazí trénuje a vyzbrojuje ďalších bojovníkov, ďalších teroristov, ktorí svojimi útokmi a správaním znova a znova prehlbujú presne tú krízu, ktorú vy chcete týmto riešiť.
Ďalšia myšlienka, case study. Pán Poliačik, Slovensko je naša vlasť. Slovensko nie je case study. Slovensko nie je nejaká prípadová štúdia, nie je to proste projekt, nie je to program, nie je to počítačová hra. Slovensko je naša vlasť a my nemôžme sa s ním zahrávať tak, že skúsime štúdiu, vyjde, O. K., nevyjde, no čo, vyskúšame ďalšiu. Máme iba jednu jedinú šancu, pán Poliačik. A tú šancu my si nenecháme zobrať preto, že je tu pár fanatikov ako vy, ktorí si myslia, poďme, buďme super, mega, všetkých pozvime, však na to máme, však to spravme. Naspäť cesta už nevedie. Naspäť cesta nevedie. Keď sem raz prídu, už ich stadeto nikto nedostane.
A posledná vec. Neviem, či ste, pán Poliačik, čítali naozaj ten rámec, keď to poviem tak, ako to je preložené, ale hneď v úvodnom texte je napísané, že my zúčastnené hlavy štátov, hlavy vlád a ďalší vysokí predstavitelia sme sa zhodli na tomto a tamto. To znamená, automaticky ten text predpokladá, že schválený bude a že vlastne je schválený všetkými, ktorí tam budú. A keby ste si naštudovali tú procedúru hlasovania tak viete, že tam jednoducho tá väčšina rozhodne aj bez nás. A Lajčák to povedal na výbore. Bude rozhodnuté aj bez Slovenska. Tak načo tam máme ísť za každú cenu? Vyplniť tú kolónku a posvätiť to, že... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:41 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:43

Robert Kaliňák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán poslanec, mne sa na vašich vystúpeniach dnes nepáči predovšetkým to, že sa nesmierne povýšeným spôsobom pozeráte na všetkých, ktorí majú iný názor ako vy. Toto robili komunisti. A komunisti boli presne tí, ktorí sa vo svojom názore sami seba popreli.
Čiže vy ste dnes vytiahli ten príklad o 105-ročnom fajčiarovi ako dôkaz toho, že keď sa individuálny prípad aplikuje na všetkých. A tá rodiaca dáma na chorvátsko-srbskej hranici bolo čo? Tam rodili všetci alebo len ona? Pamätáte si to ešte? Vaše doobedné vystúpenie, to je typický príklad, sám seba ste pred chvíľou popreli. A to je vlastne váš politický osud. Toto robíte vlastne nepretržite.
Vy sa tomu problému nerozumiete, ale v rámci snahy získať si nejaké politické body vo svojom novom uskupení poviete čokoľvek. A tak poviete, že balkánsku cestu zastavilo dohoda medzi Tureckom a Nemeckom. Nie, to bol následok. Následok akcie krajín V4, ktoré postavili svojich policajtov na grécko-macedónsku hranicu, ktorá zastavila ten tok.
A tam práve vznikla paradoxná situácia, že migranti utekali z krajiny Európskej únie, Grécka, do Macedónska, krajiny, ktorá bola treťou krajinou, teda nie európskou krajinou. A tak mi vysvetlite, ako by ste dokázali povedať, že tí ľudia utekali pred vojnou? Utekali von z Európskej únie do Macedónska, ktorá nie je súčasťou Európskej únie. Viete my vysvetliť ten dôvod prečo? Cítili sa nebezpečne alebo niečo podobne?
V tom je ten problém, že tí, ktorí písali tento pakt, nezažili situáciu v Európskej únii a v Európe, keď sme čelili migračnej kríze. A čo je najpodstatnejšie, vôbec neporozumeli, že migrantom nejde o to, aby čítali nejaký pakt.
A už sa nedostanem k tomu, že v tomto prípade absolútne sa mýlite, účasťou súhlasíte, lebo je to konsenzuálne schválenie materiálu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:43 hod.

JUDr.

Robert Kaliňák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:45

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Nuž, pán Poliačik, zabŕdol ste do témy anekdotálna evidencia. Nenechajte sa presvedčiť len na základe skúseností jedného jediného človeka.
Povedali ste, Švédsko viacej migráciou získalo, ako stratilo. Pán Poliačik, vo Švédsku sa autá a domy ešte pred rokmi nezamkýnali, neboli znásilnenia, neboli pouličné gangy, študenti, žiaci neútočili na svojich učiteľov, neboli prepady, neboli znásilnenia. To len jeden môj kolega povedal? Štatistiky kriminality vo Švédsku sú alarmujúce. To ste chceli použiť anekdotálnu evidenciu jedného poslanca a nebrať do úvahy reálny stav vo Švédsku? Povedzte mi, čím obohatili Švédsko?
Ako pani Cséfalvayovej som povedal príklad zo života, keď imigrant znásilnil a zavraždil dcéru vysokého bruselského politika, aktívneho podporovateľa imigrácie. Je to anekdotálna evidencia alebo nie je? Pozrite si internet, či to bolo jediné znásilnenie a vražda vo Francúzsku. Isto, istotne ste počítačovo zručný, takže vám dám návrh. Hľadajte slová: psychicky narušený mladík.
A keďže som pani Cséfalvayovej dal reálny príklad, dám aj vám zo Švédska. Pred určitým časom, keď bola pred, no začínala migračná kríza, bolo známe video, keď jedna krásna blonďatá Švédka obcovala s jedným obrovským černochom a mala na sebe - no neboli vidno tieto veci - a mala na sebe švédsku a európsku zástavu. O nejaký čas ju našli zavraždenú na smetisku. No, je to anekdotálna evidencia alebo nie je, keď som to povedal?
Tiež skúste hľadať po internete kľúčové slová: psychicky narušený mladík pod vplyvom psychofarmák.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.11.2018 o 16:45 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video