58. schôdza

18.2.2020 - 26.2.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

20.2.2020 o 9:39 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:35

Martin Fecko
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Ja len krátko. Znova tu dochádza k vykrádaniu obsahu významu slov, ako si to politici vysvetľujú ku tomu skrátenému konaniu. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:35 hod.

Ing.

Martin Fecko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:35

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Pán kolega Dostál, áno, koniec sa blíži, máte pravdu. Len vám chcem pripomenúť, že strana SMER je stále preferenčne najsilnejšou politickou stranou a vaša strana SaS podľa posledných prieskumov pred moratóriom tancovala na hranici zvoliteľnosti dokonca aj pod ňou.
Máte pravdu, koniec sa blíži. Blíži sa koniec SaS, dúfam. (Smiech sále.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:35 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:35

Jana Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No tak všetci vieme, že SMER robí tieto opičky preto, lebo má prieskum, kde mal 14%, takže je pochybnosť o tom, že či naozaj je najsilnejšie preferenčný. Sám dobre vie, že už nie, a preto robí to, čo robí. Dvanásť rokov, za dvanásť rokov vlády SMER-u sa zvýšil rodičovský príspevok o dve eurá. Za desať rokov, tak jak hovoril kolega Gröhling, 10 rokov sľubuje 13. dôchodky. V 2010. boli bilbordy: „Dáme vám 13. dôchodky.“ Kde je, prosím vás, ten dôvod teraz robiť toto? Kde je tá naliehavosť, keď to sľubujete 10-12 rokov?
Je to presne tak, ako si, Ondro, hovoril, sami títo naši lumeni porušujú zákon. Úplne bez problémov sa sem postavia a popri tom, ako porušujú zákon, kádrujú iných a hovoria o slušnosti. Hovoria o zahanbení Národnej rady, ľudia, ktorí stvorili Kočnera, hovoria o slušnosti a zahanbení Národnej rady. Ľudia, ktorí posadili do parlamentu Blahu s 2-tisíc krúžkami, aby reprezentoval Slovenskú republiku, títo ľudia hovoria o zahanbení Národnej rady.
Ja si myslím, že hanbou Národnej rady je hlavne takéto konanie, ktoré, samozrejme, následne vyvoláva jednoznačne neštandardné reakcie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:35 hod.

Mgr.

Jana Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:37

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem všetkým kolegom za reakcie. Oceňujem, že všetci reagovali na to, čo som povedal, aj keď to možno nie všetci v tejto sále postrehli.
A osobitne teda ma teší, že pán poslanec Erik Tomáš konštatoval, že sa na niečom zhodneme, to je veľmi nebývalé. A zhodneme sa na tom, koniec sa blíži, akurát sa nezhodneme na tom, že koho koniec sa blíži. No ale keď už hovoril o tom, že SMER je stále preferenčne najsilnejšou stranou, tak ja by som rád pripomenul, že aj HZDS bolo v roku 1998 preferenčne najsilnejšou stranou, dokonca získalo vo voľbách najviac hlasov, napriek tomu v roku 1998 skončilo. Aj v roku 2002 bolo HZDS najsilnejšie preferenčné, preferenčne najsilnejšou stranou aj získalo vo voľbách najviac hlasov. Napriek tomu skončilo a skončilo už v roku ’98, potom sa nakrátko vrátilo vďaka práve SMER-u sociálnej demokracii do vlády na roky 2006, teda to slávne trio Fico, Mečiar, Slota, ktoré nám tu štyri roky bačovalo, ale nič to nezmenilo na tom, že HZDS reálne skončilo v roku 1998.
A tak to bude aj so SMER-om - sociálna demokracia v roku 2020. Vy skončíte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:37 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 9:39

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Kolegovia, kolegyne, nedá mi, pán Dostál, všetci skončili, len vy ste večný vďaka tomu, že ste vo všetkých možných stranách, a vaša vlastná strana nikdy, nikdy žiaden výtlak nemala. Ako som povedal, vy ste s tým začali, ak niekto skončí, SMER určite neskončí v týchto voľbách, ale SaS to má nahnuté. Takže treba sa pozrieť do vlastnej kuchyne najprv.
Ale k téme. Ja naozaj nerozumiem, ako mohla časť opozície, opakujem, aby som bol korektný, časť opozície páchať dva dni tak nedôstojné divadlo, ktoré dehonestovalo parlament a slovenskú štátnosť. Nerozumiem, kto jej to poradil, neviem, kto za tým je, ale je to jedna veľká, veľká hanba. Nič nezákonné sa na tejto schôdzi neudialo.
Po prvé schôdza bola otvorená v súlade so zákonom, v súlade s rokovacím poriadkom a chcem všetkým pripomenúť, že bola otvorená aj vďaka hlasom opozície. To je prvá vec.
Druhá vec. Nemožno považovať okupovanie rečníckeho pultu za nejakú zákonnú obštrukciu. Bolo to bohapusté fyzické blokovanie rečníckeho pultu, ktoré hádam nemá obdobu v histórii slovenského parlamentu.
Nedeje sa nič nezákonné ani pri podávaní našich návrhov sociálnych opatrení, nič nezákonné. Ak dokonca poslanci SaS a dvojkoalície PS/Spolu na nás podali trestné oznámenie, tak toto je za hranicami všetkej absurdnosti. Chcem pripomenúť, že podľa Ústavy Slovenskej republiky vôľa poslanca, to znamená, hlasovanie, prejavenie názoru nemôže byť predmetom trestného stíhania. To všetci viete. A parlament má ústavnú právomoc pracovať až to posledného dňa, rovnako tak vláda.
Ak hovoríte o skrátenom legislatívnom konaní, pán Dostál, špeciálne vy, vy to hovoríte vždy len v prípade našich vlád. Chcem vám pripomenúť, že ste boli v mnohých vládach vďaka tomu, že ste sa zviezli na chrbtoch niektorých politických strán, tak aj vlády, v ktorých ste boli vy súčasťou, využívali skrátené legislatívne konanie aj vo veciach, ktoré môžu byť považované, že sú na hrane. My sme jasne zdôvodnili skrátené legislatívne konanie, ale nechcem o tom viac hovoriť, lebo toto zaujíma asi len vás, pán Dostál, len vás na celom Slovensku zaujíma legislatívny proces. Ľudí toto nezaujíma. Ľudí zaujíma, či budú, alebo nebudú schválený 13. dôchodok a dvojnásobný prídavok na dieťa.
Strane SMER - SD možno vyčítať všeličo. Súhlasím, za tých 12 rokov sa stalo veľa chýb a ja osobne o tých chybách aj hovorím, ale čo nie je možné strane SMER vyčítať, vážení kolegovia z opozície, je, že by v sociálnej oblasti, keď niečo sľúbila, že by to nedoručila. Ľudia si pamätajú, napríklad v minulom volebnom období ako sme si dokonca ako učitelia v škole dali za seba školské tabule a odškrtávali každé jedno sociálne opatrenie, aby aj verejnosť videla, že čo sme sľúbili, to sme aj splnili.
A druhú vec, ktorú nemožno strane SMER - SD vyčítať, je, že by sociálne opatrenia prijímala len pred voľbami. Je úplne evidentné, že počas všetkých troch našich vládnych volebných období sme sociálne opatrenia prijímali počas volebných období. Nemôžem ich ani všetky vymenovať, pretože nechcem tú rozpravu zbytočne naťahovať. Ľudia čakajú na výsledok, a nie na naše vykecávanie, ale poviem iba dve kategórie, ktorých sa týkajú aj naše opatrenia.
Oblasť rodinnej politiky. Chcem aj vám opäť pripomenúť, pretože mám pocit, že vy, ale najmä verejnosť už berie tieto veci ako samozrejmosť, resp. už na niektoré veci aj zabudla, že to bola strana SMER - SD, ktorá zaviedla príspevok pri narodení 1., 2. a 3. dieťaťa, bola to strana SMER - SD, ktorá zvýšila materskú dávku na úroveň čistej mzdy z predchádzajúceho povolania. Poberanie materskej dávky na Slovensku trvá 34 týždňov a dokonca otcovia ešte môžu potom nastúpiť na ďalších 27 týždňov. Matky samoživiteľky môžu byť na materskej 37 týždňov. Toto všetko nás radí medzi premiantov v rámci Európskej únie.
Zaviedli sme, resp. zvýšili sme vyšších alebo zvýšili sme rodičovský príspevok, pre pracujúcich rodičov 370 eur, pre nepracujúcich 270 eur. Školy v prírode, lyžiarske kurzy dotácie na nich, obedy zadarmo, dotácie za nich. Koľko ste tu kričali, vykrikovali o nesystémovosti opatrení. Ako to napokon dopadlo, kolegovia z opozície? Ako to dopadlo? O 25 % detí viac sa dostalo k teplým obedom, o 25 % detí viac. A mali sme teda posledný dlh v tejto oblasti rodinnej politiky. Priznávam, rodinné prídavky sa zvyšovali minimálne, ale preto, lebo sa zvyšovali na základe tzv. automatu, teda záviseli od zvyšovania životného minima. Ľudia nám povedali, urobili ste pre nás veľa v rodinnej oblasti, ale, preboha, ešte tie prídavky na deti zvýšte, ešte ich zvýšte. Tak sme buchli po stole a povedali sme, zvýšime. A nemá zmysel zvyšovať o 5-6 eur, 10, zvýšime ich o 100 %. Čo je na tom zlé? Čo je na tomto zlé? Čo vám na tomto vadí, že tu musíte v pyžamách, kolegovia, šaškovať a v špinavých ponožkách? Čo je na tom zlé?
No a teraz druhá oblasť, oblasť dôchodcov. Ak mi tu pán Kollár a spol vykrikuje, že sme 13. dôchodok sľubovali už pred desiatimi rokmi, veď my sme zaviedli vianočný príspevok okamžite po tom, ako sme to sľúbili, a môžme to nazývať buď vianočný príspevok, alebo 13. dôchodok, alebo ako to chceme. (Reakcia z pléna.) Ako len chceme. Pán Kollár, hovorte, keď budete pri mikrofóne.
Čiže zaviedli sme vianočný príspevok, rapídne sme ho počas tých rokoch zvyšovali a minulý rok zdvojnásobili, zdvojnásobili. Zmenili sme valorizačný mechanizmus dôchodkov, pretože, uznávam, že pred rokom 2016 1,90 eura bol škandál, bol škandál. Uznávam to, všetkým dôchodcom hovorím, to bol škandál, ale bolo to opäť na základe automatu. Zmenili sme valorizačný mechanizmus, dôchodky stúpajú vyšším tempom, aj keby sme chceli, aby ešte išli vyššie, ešte, ešte viac.
Zaviedli sme minimálny dôchodok. Strana SMER zaviedla minimálny dôchodok. Prečo? Lebo sme chceli urobiť rozdiel medzi tými, čo pracujú a nepracujú. Vieme, o kom hovorím. My sme to zaviedli. A potom SNS prišla so zvýšením toho minimálneho dôchodku v priemere o 50 eur.
Vlaky zadarmo. Čiže aj v tejto oblasti, v oblasti dôchodcov sme toho urobili strašne, strašne veľa, ale mali sme posledný dlh voči tým dôchodcom, lebo už pred rokom a pol sme reálne začali hovoriť, že chceme pretransformovať vianočný príspevok do 13. dôchodku. Tak sme povedali, že dáme. Dáme 13. dôchodok vo výške priemernej. Napríklad pri starodôchodcoch to bude 460 eur pre každého a my sme nechceli to do volieb schváliť, pretože sme si to dali predsa do našich volebných priorít. Sme povedali, že, ľudia, ak nás volíte, naplníme ešte aj tie dva posledné nesplnené sľuby. Ale čo ste robili vy? Vy ste hneď začali kričať, neverte im, oni to neurobia. Napriek tomu, čo všetko sme v sociálnej oblasti urobili, kričali ste, neverte im, neurobia to, oklamú vás. No tak nech sa páči, tak do volieb. Tak to bude teraz, tak to bude teraz.
Nesúhlasím ani so strašením, že na to nie sú peniaze. To je taká demagógia! Opäť chcem pripomenúť pár faktov. Najnižšie deficity štátneho rozpočtu sú za vlády SMER-u, historicky najnižšie deficity. To je prvá vec.
Druhá vec. Vianočný príspevok stojí 150 mil. eur. Keď ho nedáme, keď ho zameníme za 13. dôchodok, hneď môžme odrátať tých 150 mil. eur a potrebujeme na 13. dôchodok len 430 mil. eur. Len, v úvodzovkách len, ako nie je to tých 580, ako zavádzate všetci. A ďalšia vec, rodinné prídavky budú platiť až od 1. 1. 2021. Tak jakých 800 mil. v rozpočte? Aká sekera? Tak buď sa budeme baviť odborne a vecne, alebo nie.
Uvedomujeme si výdavkové stropy. Vieme, že treba minúť tento rok len 39,3 mld. eur, všetko to vieme, ale už predtým ste strašili pri všetkých našich sociálnych opatreniach, ktoré sme prijímali, že na to nezoženieme peniaze, prehĺbime deficit, prehĺbime dlh a podobne. Vždy to bolo v poriadku. Prijali sme, našli sme tie peniaze v rámci priorít. Veď predsa pán Kamenický len minulý rok vyčlenil 200 mil. eur, tento rok 500 mil. eur.
Priatelia, tento rok sa očakáva deficit 0,5 %. A viete prečo? Pretože aj tento rok sme zvýšili štátnym a verejným zamestnancom platy o ďalších 10 %. A to je tých 500 mil., to je tých 500 mil., to je tých 0,5 %. A tak sa poďme hádať, či teda nemáme vyrovnaný rozpočet. A potom by sme tým štátnym a verejným nemali dať pri tých nízkych platoch? Hovorím zamestnancom, nie politikom, zamestnancom. No tak sme im dali, no tak je 0,5 % deficit, tak bude ten vyrovnaný o dva roky neskôr.
Čiže urobili sme všetko, čo sme sľúbili, a aj túto vec, aj túto vec, priatelia, dotiahneme. Dotiahneme. Ja sa chcem naozaj pozrieť na tých, ktorí napokon nebudú o týchto opatreniach hlasovať. Neviem, ako to budú svojim voličom vysvetľovať. Neviem, je to na nich, ale ja pevne verím, že napokon tieto sociálne opatrenia dostanú veľkú väčšinu v parlamente, pretože to nie sú opatrenia pre nás, ale pre ľudí, pre dôchodcov a matky s deťmi, rodiny. Pre nich sú tieto opatrenia, takže nájdime spoločenskú zhodu.
Pán Matovič hovorí, že až po voľbách. Ja hovorím, pokojne ju môžeme nájsť pred voľbami, pretože ani pán Matovič nemôže vedieť, kto v parlamente napokon bude sedieť, ktoré strany tu budú. Čiže ťažko teraz predvídať nejakú dohodu. Ak máme možnosť, ak ten rozpočet je stále absolútne v nízkych deficitných číslach, do nejakého 1 % a podobne. Samozrejme, sľúbili sme aj kompenzačné opatrenia, ale nie zvyšovanie daní, nie zvyšovanie daní. Povedali sme, viazanie prostriedkov, presun prostriedkov medzi jednotlivými kapitolami, ešte lepší výber, efektívnejší výber daní, nie zvyšovanie daní a ešte lepší boj proti daňovým únikom napriek tomu, že sme tam toho veľa urobili.
A chcem aj ľuďom povedať, nech sa rozhodnú, pretože správanie niektorých - hovorím niektorých - opozičných strán, pretože niektoré, ja pevne verím, že napokon aj pán Kollár po tom, čo mal plné ústa, jak 13. dôchodok treba, takže to napokon podporil, len nechápem, prečo nepodporil potom schôdzu, keď mu tak záleží na 13. dôchodku. Ale dobre. Verím, že to napokon podporia, lebo je to, ako som povedal, pre ľudí. Ale niektoré opozičné strany už jasne hovoria, že nielenže nepodporia tieto opatrenia, ale že ich budú aj rušiť. Váš šéf, pán, pán Dostál, dobre, nie stranícky, dobre, nie stranícky, lebo vy ste stále to OKS, ktoré nemá žiadny výtlak za celé tie roky, a nad tým sa treba zamyslieť. Sulík jasne hovoril, že zruší opatrenia. Teraz už to trošku mení, že to tak nemyslel úplne a tak ďalej, ale hovoril.
Takže nech si ľudia vyberú vo voľbách. Buď zachováme sociálny štát, opakujem, SMER-u je možné veľa vyčítať, ale to, že vybudoval sociálny štát, nie, alebo nech zvolia vás, dúfam, že sa dostanete aspoň do parlamentu, SaS-ka, a porušte všetko tým ľuďom. Ak je to váš pohľad na svet, nech sa páči.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

20.2.2020 o 9:39 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:51

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Tomáš, povedali ste ako rečnícku otázku, že čo je na tom zlé, že chcete zvýšiť dôchodky.
Nuž nebolo by na tom nič zlé, keby ste takýto nesystémový krok dali v riadnom konaní, v riadnom schvaľovaní štátneho rozpočtu, aby boli vlastne prerátané všetky dopady. Vtedy naozaj by to bola jedna z ďalších nerozumností zo strany vládnej, vládnej koalície. Ale teraz je to zlé na tom, že vy vlastne tuná naozaj predvádzate volebnú korekciu, ktorú nielen vy tu v parlamente sa nehanbíte pod slovenským znakom tuná toto rozprávať, ale aj váš podpredseda strany Žiga to povedal jednoznačne v jednej z diskusií, že áno, áno my to máme vo voľbách, vo volebnom programe, áno, my to teraz chceme dať a sme sa tak rozhodli a ide to. Čiže žiadne tie hospodárske situácie, tá situácia, ktorá, o ktorej hovoril kolega Ondrej Dostál. Čiže je to v priamom prenose volebná korupcia.
Vy hovoríte, nemožno stíhať poslanca za svoje hlasovanie. Nuž tak dobre. Áno, poslanca nemožno, ale vláda, ktorá hospodári s našimi verejnými prostriedkami, nie s prostriedkami SMER-u, ale verejnými prostriedkami, tak ju áno, lebo ona je trestnoprávne zodpovedná. Každý ten jeden člen, keď dá takúto, takýto návrh, ktorý urobí dieru do štátneho rozpočtu, a arogantne proti zákonom Slovenskej republiky sa tu tvári ako niekto, pre koho zákony neplatia.
Preto sa aj pridávam k trestnému oznámeniu, ktoré podala naša Lucia Nicholsonová, a týmto vyzývam Generálnu prokuratúru, aby ma zahrnuli do podávateľov toho trestného oznámenia voči vláde Slovenskej republiky a voči takémuto nezodpovednému a arogantnému konaniu, kde preukazuje, kto má moc, môže všetko.
Ale ešte by som doplnila, že nieže, kto má moc, ten, kto vlastne kope už ako zdochýňajúci kôň, tak ten už robí všetko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:51 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:53

Jana Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Tomáš, vy by ste v tom SMER-e už mohli konečne pochopiť, že výtlak nie je všetko. Niekedy je viac mať chrbtovú kosť a kožu na tvári a klamstvo sa vždy ľahšie predáva ako, ako komplikovaná pravda. Možno môžte tu sa vysmievať z OKS, ale Ondro Dostál ovláda rokovací poriadok a paragrafy a zákony tejto krajiny oveľa lepšie ako vy všetci dokopy tu. Dáva vás pravidelne do pozoru. Na rozdiel od vás, vy ste jeden mopslík, ktorý upratuje výkaly po väčšom psovi, čo ide pred ním. Takže trošku by som sa krotila.
Čo sa týka, prečo trestné oznámenie, no jednoducho lebo klamete, okrádate ľudí len preto, aby ste si kúpili hlasy.
Keď sa pozrieme len na zdravotníctvo, tak v ďalšom roku nás čaká, že prehráme, alebo ešte v tomto roku prehráme súd, exekúcie nemocníc, ochrana pred exekúciami nemocníc končia a majú na súde 130 mil., ktoré musia zaplatiť. To bude budúci rok. Ďalších 100 až 180 mil. treba zaplatiť na nevyplatené kapitálky. Ďalších 70 až 100 mil. ročne vznikajú nové dlhy nemocníc, s ktorými ste za dvanásť rokov nič neurobili, stále sa zadlžujú, 215 mil. zostal starý dlh nemocníc aj po tom, čo ste nemocnice oddlžili. V ďalšom roku bude na mzdy lekárov a sestier treba viac ako 400 mil. eur. Tieto všetky položky nie sú v rozpočte. Vy ste navýšili rozpočet, vy ste to utajili v rozpočte a teraz ho ešte navyšujete. Nebudeme mať na to peniaze.
Navyše treba dať ambulantným, všeobecným lekárom, špecialistom. Ľudia nemajú lekárov, nemajú sa kde liečiť, onkologickí pacienti majú na Slovenskej republike preplatených 24 % inovatívnych liekov, umierajú nám preto, lebo nemajú lieky, v Českej republike majú preplácaných 90 mil.
A vy riešite svoje volebné hlasy. Hanbite sa!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:53 hod.

Mgr.

Jana Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:55

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Len by som poprosil pána poslanca Fica, aby pána poslanca Tomáša nevyrušoval, aby mohol reagovať... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Poprosím, organizáciu v sále mám na starosti ja, vy sa vyjadrite faktickou.
Nech sa páči.

Dostál, Ondrej, poslanec NR SR
No tak dúfam, že si budete plniť svoje povinnosti. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Ja si ich plním a nemusíte komentovať. Faktickú poznámku, lebo vás...

Dostál, Ondrej, poslanec NR SR
Vy nemusíte komentovať mňa. Pán Danko, buďte ticho, prosím vás. Neskáčte mi... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:55 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:56

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Mohol by som dostať plný čas, pán predseda? Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:56 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:56

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Mám ísť ja alebo pán poslanec Dostál?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 9:56 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video