34. schôdza

29.6.2021 - 30.6.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:17 hod.

PaedDr.

Peter Vons

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:13

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán primátor Kollár, vy ste taká zvláštna postava, ktorá dokazuje iba jednu jedinú vec, a to, že nálada v populácii, nálada na Slovensku a averzia voči Igorovi Matovičovi dokáže naozaj spájať politikov z tak rozdielneho tábora alebo z tak rozdielnych brehov rieky, ako sme napríklad my dvaja. Myslím si, že je veľmi veľa vecí, na ktorých sa určite nezhodneme, ale toto je téma, toto je, by som až povedal, najdôležitejšia vec, ktorá je v týchto dňoch na Slovensku témou číslo 1, a to je odvolávanie Igora Matoviča.
Pretože, ako ste veľmi správne poznamenal, nič horšie sa Slovensku stať nemohlo ako to, že tento blázon nedopatrením a nepremýšľaním ľudí 29. februára získal takú moc, že mohol byť tým čelným predstaviteľom, ktorý naozaj skladal vládu a túto vládu skladal naozaj z odborníkov. Videli sme tie odborné riadenia počas krízy, videli sme tie odborné čistky na ministerstvách, videli sme tie odborné odchody dlhoročných pracovníkov z ministerstiev, toto je naozaj vysoká miera odbornosti.
Vo vašom príspevku ste ďalej povedal, že ak sa Igor Matovič stiahne alebo odíde z politiky, bude to dobré pre OĽANO. Tento váš názor, pán kolega, nemôžem zdieľať a vôbec s ním nesúhlasím, pretože OĽANO je už strana, ktorá je mŕtva strana. Toto je jej posledné volebné obdobie, pretože do Národnej rady sa už nikdy nedostanú.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:13 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:16

Marián Saloň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Kollár, nie nadarmo sa hovorí, že silné reči, skutek utek. Ja si počkám na vaše hlasovanie, aj na vášho kolegu Valáška, že ako sa dnes zachováte, lebo špeciálne pri zákone o štátnej službe som vám venoval pozornosť, pretože ako jeden z mála koaličných poslancov ste s pánom Valáškom kritizovali ten zákon, kritizoval som ho aj ja, lebo to je jeden nešťastný zákon – a, čuduj sa svete, pri hlasovaní čo sa udialo? Ani Valášek, ani Kollár na hlasovaní neboli. (Ruch v sále.)
Takže skúste, skúste trošku porozmýšľať (zaznenie gongu) aj nad tým, čo hovoríte a čo v skutočnosti robíte, lebo na jednej strane to tu kričíte, kritizujete aj dnes a možno sa stane vo finále to, že bude nočná hodina, bude sa hlasovať a zajtra poviete, že ste nedošli a nestihli ste hlasovať o návrhu na odvolanie pána Matoviča. Takže to je možno jedna rada.
A druhá rada, viete, keď používate argumenty pri tom, že prečo zahlasujete za odvolanie, tak skúste už vynechávať tie barličky typu SMER a HLAS, lebo to už fakt začína byť trápne, že stále – lebo SMER, lebo Fico, lebo Pellegrini, lebo HLAS, to už, to už je fakt trápne, tak skúste vlastné slová, vlastné argumenty a skúste to vyčítať tým svojim koaličným kolegom, že čo vám vadí na nich, a nie to, čo sme boli my.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:16 hod.

Ing. PhD.

Marián Saloň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:17

Peter Vons
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Som prekvapený, že aj traja predrečníci, by som povedal, že odhalili vlastne charakter nášho kolegu tuná, ktorý, dá sa povedať, viac-menej môže byť vďačný za to, že sa dostal do tohto parlamentu. Jednak, samozrejme, vďaka tomu, že Igor Matovič získal takmer pol milióna hlasov, nebudem hovoriť, koľko hlasov ste získali vy, hej, a teraz tuná vy si dovolíte kritizovať takého človeka, ktorý mal takúto obrovskú dôveru. Áno, má hu teraz nižšiu, veľmi dobre viete prečo.
Vy aj viete, ako ste vystupovali ako primátor Hlohovca, kde ste vlastne alibisticky, ešte by som povedal, sa vytešovali, že ako sa to robí alebo nerobí, hej, a nechali ste to tak a čakali ste, že čo bude. Viacerí vám to vyčítali, že ako primátor ste sa mali lepšie postarať o mnohé veci, a nespravili ste to.
A teraz ste spravili ešte taký krok, že ste vlastne zradili ešte aj vlastných, hej, čiže vy ste sem prišli s tými ich ZA ĽUDÍ a, a teraz vlastne odchádzate od nich a, a vlastne ste nikoho. Teraz to sme vycítili, že ani tamtí sú neni dobrí, ani títo nie sú dobrí, no proste vy ste úplne nezaradený a dovolíte si tuná kritizovať Igora Matoviča. Nehnevajte sa, ale nesiahate mu ani po členky. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:17 hod.

PaedDr.

Peter Vons

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 18:19

Miroslav Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja veľmi krátko.
Kolega Suja, nie som Progresívne Slovensko, ale je pravda, že keď Kotlebovci organizovali v Hlohovci míting, tak ja som zorganizoval tichý protest, kde sme vám púšťali z ampliónov mená všetkých 700 obetí holokaustu z Hlohovca, a som hrdý, že tam so mnou stála vtedy aj dnešná šéfka PS Irena Biháryová a váš kolega Mazurek tam vtedy na nás vykrikoval, že sme liberálni fašisti.
Pán kolega Kočiš, to súvisí s tým, že možnože nás spája v tejto chvíli kritika Igora Matoviča, ale to, čo som vám povedal, jednoducho pre mňa sa s ľuďmi, ktorí prišli do parlamentu s Marianom Kotlebom, pre mňa nie je možné hlasovať za ich návrhy a nebudem to, nebudem to robiť.
Pán kolega Saloň, skutek utek, pri tom hlasovaní o tej štátnej službe mal som zastupiteľstvo, bol som ospravedlnený. Dneska si počkám na to hlasovanie, zajtra síce nastupujem na nejaký operačný zákrok malý, ale budem tu dovtedy, kým sa bude hlasovať, aby som jasne dal najavo to, čo som, to, čo som povedal.
A, pán kolega Vons, toto je presne to, čo hovorím. Ja sa nikdy neznížim k tej argumentácii, ako používajú mnohí kolegovia z opozície, že budú používať kategóriu typu blázon a podobne. Ja kritizujem Igora Matoviča za výkon jeho funkcie a ja si myslím, že mnohí z vás, keď si zložíte tie ružové okuliare a zvesíte si ten, ten obrázok toho Igora Matoviča zo steny, ja chápem, že ste vďační, že vďaka Igorovi Matovičovi ste v tomto parlamente a bojíte sa, že bez Igora Matoviča tu už nebudete, ale jednoducho to, akým spôsobom Igor Matovič robí tú politiku, škodí tejto krajine, stresuje krajinu, stresuje ľudí. A hovorím, mnohí z vás to viete, jedného dňa, keď si naozaj zložíte tie ružové okuliare a pozriete sa na Igora Matoviča objektívnymi očami, pochopíte, že robí viac škody ako osohu. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie

30.6.2021 o 18:19 hod.

Ing.

Miroslav Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:21

Richard Raši
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ctený pán predsedajúci, vážené dámy kolegyne, vážení páni kolegovia, z vlády tu nie je nikto, ja som vo svojej poznámke na niektorého z predrečníkov reagoval, že to, čo tu dnes prebieha, nie je len vôľa opozície, ale je aj žiadosť mnohých občanov Slovenskej republiky a je to žiadosť ľudí a Igor Matovič, či bol premiérom, či je teraz len ministrom financií, naozaj požíva maximálnu nedôveru ľudí.
Keď sa možno pozreme do histórie nejakých prieskumov o dôveryhodnosti, tak si nepamätám, kedy by predstaviteľ vlády v tak vysokej pozícii mal takú nedôveru ľudí. A včera som na sociálnej sieti, som sa spýtal ľudí, teda nech povedia, prečo by mal Igor Matovič zo svojej funkcie odísť. Dostal som asi 1 000 reakcií. Tie, ktoré sú nepublikovateľné, spomínať nebudem a snažil som sa vybrať niektoré reakcie, ktoré charakterizujú to, čo si ľudia o Igorovi Matovičovi myslia.
Sú to ľudia, ktorí neprejavovali žiadne sympatie k inej politickej strane, či už z opozičnej, alebo koaličnej, jednoducho sú to ľudia, ktorí mali za potrebu a boli ochotní vyjadriť svoj názor, všetky reakcie uvediem tak, ako boli uvedené. Sú to reakcie, ktoré sa nachádzajú na sociálnych sieťach, čiže ani slovo z nich nebude nepravdivé.
Začnem prvou reakciou, ktorá je zrejme niekoho, kto asi je aj odborník vo fachu, pán Rudolf: „Igor Matovič, je to nezrelá, egocentrická, disharmonicky štruktúrovaná osobnosť s výraznými rysmi narcistickými, čiastočne aj histriónskymi, v rámci zníženej sebareflexie má tendenciu externalizovať problémové situácie s presunom zodpovednosti a viny na iných. Bohužiaľ, ide o trvalé povahové rysy a z nich vyplývajúce trvalé vzorce správania, ktoré nie sú ovplyvniteľné psychofarmakami. Takýto je a bude aj v budúcnosti. Svoje správanie dokáže korigovať iba krátkodobo a účelovo napríklad v situácii pred voľbami a podobne.“ Myslím si, že bez ohľadu na to, či ste, alebo nie ste vzdelaný v medicíne, v psychológii alebo psychiatrii, tak mnohé tieto črty tam nájdete.
Pani Ľudmila: „Veľa ľudí sklamal. Podplatil Rómov, aby ho volili, narobil hanbu Slovensku, je zodpovedný za smrť ľudí jeho nezodpovedným konaním. Obohatil sa na úkor ľudí testovaním, pričinil sa na genocíde národa, je plagiátor, nemá vyjadrovanie, je hulvát. Ľudí má za blbcov, šíri strach, vinníkov si vždy nájde. On už dávno mal odísť so sklonenou hlavou.“
Ďalšia reakcia, pani Tatiana: „Vodu káže, drahé víno pije. Šíri vôkol seba chaos a stokrát opakované lži povyšuje nad pravdu. Hoci má stranu akože obyčajných ľudí, on ich potreboval, len aby jemu stláčali tlačítka v parlamente, aby tých skutočne obyčajných ľudí hádzal neustále cez palubu, zatiaľ čo sa Slovensko snažia potopiť.“
Ďalšia reakcia: „Lebo namiesto rozvoja tejto krajiny nás ťahá na dno. Lebo pomáha iba určitým skupinám ľudí a ľudia, ktorí makajú aj v dvoch robotách, aby sa uživili, budú platiť vysoké dane, lebo sme museli vyhodiť milióny za nepresné testy a MOM-ky a aby sme uplatili benefity pre ľudí, ktorí nepohnú ani prstom, čím si iba kupujú voličov.“
Pán Ján: „Mám dosť rokov a veľa dobrých skúseností, ale aj veľa zlých zážitkov a skúseností. Môj názor na Matoviča nezmením nikdy a musím povedať, že taký zákerný človek je len jeden na svete, ako je Matovič. Pomätenec. Naši buditelia sa musia v hrobe obracať, že sa takéto monštrum na Slovensku narodilo. Nikto tak Slovákom neuškodil ako on.“
Pani Nina: „Je to človek, ktorý to nemá v hlave v poriadku, a taký človek by nemal byť vo vláde. Do dnešného dňa našej krajine viac ublížil, ako pomohol. Uráža ľudí, ktorí ťažko robia v zahraničí, aby uživili rodiny, nakoľko na Slovensku je to ťažké, a celé svoje vládnutie hádzal ľuďom polená pod nohy, a to nehovoriac o tom, ako nám robil hanbu v zahraničí. Taký človek nesmie byť vo vláde ani v parlamente.“
Ďalšia reakcia: „Jednoduché, lebo je nekompetentný. Nemá vzdelanie, prax v odbore, skúsenosti, nič. Klamal už pri vzdelávaní a vo všetkom.“
Ďalší, pán Robert: „Započal rozklad právneho štátu povinným testovaním, umožnil a zrejme sa obohatil na nákupe testov, absolútne nezvládol nákup vakcín. Zadlžil štát obrovským dlhom, absolútne nie je schopný spolupracovať, časom zničí všetko a všetkých. Je plagiátor a s maturitou viesť rezort financií je tragikomické.“
Ďalšia reakcia: „Zničil Slovensko, zničil slovenských podnikateľov. Robí veľkú hanbu vo svete, nestojí si za slovom, že odíde. Ako môže byť ministrom financií, keď ani rodinnú kasu nedokáže ovládať? Spravili capa záhradníkom. Nútené testovanie, predlžovanie núdzového stavu, aby ľudia nešli do ulíc. Klamstvom a prázdnymi sľubmi si získal voličov.“
Pani Libuša: „Bože, ľudia, prečo ho odvolať? Veď on je tak neschopný, zákerný, ja ľutujem len jeho mamu, že sa musí hanbiť za také čudo-judo.“
Ďalšia reakcia: „Je hanbou Slovenska, ubližuje krajine a každému občanovi tejto krajiny. Daňový podvodník ako minister financií je učebnicový príklad ako cap záhradníkom. Táto atrapa človeka potrebuje miesto v liečebni, a nie miesto v parlamente.“
Ďalšia reakcia: „Je to ješitný egomaniak, bez štipky sebareflexie. Klame, je to plagiátor, obviňuje iných, manipuluje s okolím, vyhráža sa ľuďom, zastrašuje. Absolútna absencia politickej etikety, správanie pod hranicou slušnosti. Tento človek nikdy nemal byť v politike, hanba! To nie je politik, ktorý dôstojne reaguje a správa sa vhodne k svojmu postaveniu. Je to komediant, ktorý sa dostal na pozíciu a nedozrel na ňu. Charakter, osobnosť, to sa nedá naučiť.“
Pani Elena: „Jednoducho nekompetentný manipulátor, zákerný človek, má problém ustrážiť svoje ego. Taký človek jednoducho nemôže byť pri moci.“
A mnohé a mnohé ďalšie reakcie. Ako som povedal, za naozaj pár hodín došlo viac ako tisíc reakcií a snažil som sa vybrať tie, ktoré naozaj nemali ani žiadnu známku podpory, ani, ani ničoho smerom k akejkoľvek inej, či koaličnej, opozičnej alebo neparlamentnej strane.
A vraciam sa k tomu, že keď riešime dôsledky pandémie, pandémia sa a boj s pandémiou sa vyhrať pri takejto nedôveryhodnosti nikdy nedá. Pandémia prebieha na celom svete, keď si pozreme mnohé krajiny v Európe, mnohým vládam, mnohým premiérom, mnohým ministrom popularita a dôveryhodnosť práve počas pandémie stúpla, pretože rozhodovali kompetentne, riadili sa radami odborníkov, manažovali ju, nevnášali do pandémie chaos, snažili sa robiť všetko tak, aby pandémia a jej tragické následky, či už v sociálnej, zdravotnej alebo ekonomickej oblasti, zmizli čo najrýchlejšie. Bohužiaľ, riadenie štátu Igorom Matovičom ukázalo úplne pravý opak.
Nie na základe návrhu opozície, na základe vôle občanov Slovenskej republiky Igor Matovič nemá čo robiť vo vláde Slovenskej republiky.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

30.6.2021 o 18:21 hod.

MUDr. PhD., MPH

Richard Raši

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:29

Miroslav Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja len krátko. Presne vystúpenie pána poslanca Rašiho bolo o tom, o čom som hovoril, jednoducho o, nemyslím si, že je správne takýmto spôsobom hovoriť o komkoľvek. Dehumanizovať ho, používať argumenty ad hominem, aj keď to boli citáty, ktoré poslali ľudia, aj keď rozumiem, že niečo podobné robí Igor Matovič, ale to je jedna zo základných výčitiek voči jeho pôsobeniu v politike z mojej strany, že takýmto spôsobom sa jednoducho politika robiť nemá. Síce sa mu to teraz vracia, ale myslím si, že to nie je správne
A v tejto súvislosti, myslím, že pán podpredseda Grendel už odišiel, áno, použil som aj barličku HLAS-u, pre mňa je rovnako neželaný návrat SMER-u, ako aj návrat HLAS-u do vlády.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:29 hod.

Ing.

Miroslav Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:30

Lucia Drábiková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán kolega Raši, v predošlej rozprave ste preukázali, že viete oceniť mužskú krásu alebo vystupovanie kolegov. Žiaľ, pri tomto vystupovaní môžem povedať iba toľko, vy ste vyštudovaný lekár, je pravda, že vaša politická činnosť sa spája hlavne s predraženými verejnými obstarávaniami, ale myslím si, že rovnako ste mohol zobrať diktafón do nejakej krčmy a nahrať tam vyjadrenia ľudí, ktorí sú frustrovaní a znechutení. Ako myslím si, že s vaším vzdelaním by ste mohli použiť skôr skutočné argumenty a nie len vlastne sťažovania sa ľudí, ktorí, toto boli len invektívy, toto neboli žiadne argumenty. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:30 hod.

Mgr. PhD.

Lucia Drábiková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:30

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán kolega, vo vašej rozprave ste odcitoval reakcie ľudí, reakcie občanov Slovenskej republiky na muža, človeka, expremiéra, terajšieho ministra financií, ak ho takto vôbec môžem nazvať, Igora Matoviča. Z pléna od koaličných poslancov vyšla aj takáto poznámka, že boli to iba invektívy. S týmto si nedovolím súhlasiť, pretože ako sa hovorí v jednom porekadle: „Hlas ľudu – hlas Boží.“
Takže to, čo vychádza z ulice, to, čo vychádza z domácností, to, čo vychádza z práce, to, čo vychádza od občanov Slovenskej republiky, vážené kolegyne, vážení kolegovia, v žiadnom prípade nemôžme chápať a nemôžme brať ako invektívy, ale sú to iba reakcie úplne obyčajných ľudí – nie tých OBYČAJNÝCH ĽUDÍ, ktorí sedia v pléne Národnej rady Slovenskej republiky a podporujú tohto človeka v skaze, ktorú vykonáva systematicky už viac ako rok –, ale obyčajných ľudí, ktorí si nemôžu uľaviť nijako inak, ale aspoň takýmto spôsobom, že to pošlú poslancovi Národnej rady, alebo sa takto možno nevyberane, ale úprimne vyjadria možno na sociálnej sieti, alebo to povedia medzi svojimi známymi. Čiže naozaj nie je namieste obhajovať tohto človeka a rozprávať o tom, že títo ľudia sú frustrovaní.
Ale, vážené kolegyne, vážení kolegovia, kto by nebol frustrovaný, keď premiér Slovenskej republiky sa správal, ako sa správal? Situácia, ktorá tuná bola naozaj ťažká, naozaj až miestami nezvládnuteľná, úplne že nezvládal a okydal všetkých a každého len preto, že si dovolili mať iný názor.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:30 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:33

Ľubica Laššáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Richard, správne si prečítal názory obyčajných, bežných ľudí, zo všetkých na mňa sršala téma absolútnej nekultúrnosti, ktorú Igor Matovič prejavil ako premiér tejto krajiny a prejavil ju aj ako minister. Jeho nekultúrny štýl politiky ťahal vlastne celú politickú scénu na samé dno, no a sme svedkami toho, ako už tu bolo spomínané, ako si fotil ponožky, ukazoval hrnce, dnes sme boli svedkami toho, ako tykal poslancovi Národnej rady, ktorý by mu napríklad v živote určite nepodal ruku. A keď sa dvaja slušní ľudia stretnú a chcú si potykať, tak si tú ruku podajú.
Takže absolútna nekultúrnosť tohto človeka sa stala jeho základnou politickou výbavou.
No a chcem povedať len tri také momenty, ktoré som si všimla vlastne za jeden a pol roka, takmer jeden a pol roka. Absolútna ignorácia slovenskej kultúry, preto som sa ani veľmi nečudovala, keď sa kultúra nachádzala na samom chvoste programových priorít tejto vlády, no a toto sa vlastne s ňou nesie počas celého pôsobenia. Treba povedať, že Igor Matovič sa slovenskej kultúre obrátil absolútne chrbtom a nikdy reálne nepodporil napríklad ani svoju vlastnú ministerku, zlyhal ako predseda vlády pri pláne obnovy, pokiaľ ide o kultúru, no a tá nekultúrna politika a jej negatívny dopad na verejnú mienku sú absolútne evidentné z každého jeho vystúpenia.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:33 hod.

PhDr.

Ľubica Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:34

Peter Vons
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Myslím si, že už to, že koľkí ľudia vystúpili s faktickými poznámkami, vám dáva takú známku, pán Raši, že ako ste, ako ten váš príhovor bol taký duchaplný, ja sa priznám, že od vás som očakával niečo kvalitnejšie a hodnotnejšie, ale že sa znížite k niečomu takémuto a budete toto čítať, tak to vám naozaj nepridalo na popularite, práve naopak, strápnili ste sa. Doslova ste sa strápnili, keď ste to čítali, a čakal som, že ešte nejaký záver tam bude, ale nebol žiadny.
Mohol by som tu, aj ja tu mám pripravené, čo všetko ste za svoj život stihol spraviť v oblasti zdravotníctva, nehovorím o tom ako lekár, verím, že ako lekár ste bol dobrý, ale keď sa jednalo o nejaké niekoľko miliónové tendre a tak ďalej, ako ste si vedeli na tom pomôcť, ale čítať to teraz nebudem, lebo verím, že verejnosť to pozná.
Takže keď tu hodnotíte človeka, píše, čítate tam o nejakom narcisizme a tak ďalej, tak určite ste v médiách zachytili, že aj vás nejakým spôsobom v tejto oblasti rozoberali, ale ja to nebudem hodnotiť, je to každého, samozrejme, vec, ale keď vy ste toto, dá sa povedať, použili proti Igorovi Matovičovi, tak to bolo naozaj nízke.
Uzavriem to tým, že vtáka poznáš po perí a človeka po reči. To je všetko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 18:34 hod.

PaedDr.

Peter Vons

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video