35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:54 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:40

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. No, ťažko sa na toto reaguje, veľmi ťažko, vážení kolegovia. Musíte uznať sami, že toto bola perla.
Pán poslanec Kazda, no, skúste ísť vonku presvedčiť voličov teraz, tak ako ste snažil presvedčiť sa nás. Viete, lebo ja neviem, ako by som na vás zareagoval, tak rozmýšľam, prečo nejdete medzi tých ľudí a neinformujete ich o vašej podpore tohto zákona, nepresviedčate ich, aký je dobrý. Bojíte sa, že by vám neverili? Ani sa im nečudujem. Vy len tak rozmýšľate, lebo vy tu hovoríte a kritizoval ste povinné celoplošné testovanie, čiže chválil ste celoplošné testovanie, že my sme ho kritizovali, že aká to je dobrá vec. Pán poslanec Kazda, vy ste taký moták. Vy ste počul vášho predsedu Sulíka, ktorý to kritizoval takisto, vašu kolegyňu Cigánikovú, ktorá to kritizovala takisto, o týchto nepresných testoch, a vy tu hovoríte presne opačne. Vy ste taký klenot v tej SaS-ke. Vy a Žiak, vy ste topky. Ale čo čakáme, keď niekto tvrdí, že citrusy sú základné potraviny? No, nemusíte nás tu prekvapovať.
Ja neviem, či ten imunológ bol od pročkovcov alebo od koho, s ktorým ste vy hovoril, radšej ste ho nemenoval, čo vám tu hovoril, lebo to nevie ešte nikto na svete, aké bude mať následky očkovanie. Nikto, dlhodobé. Ale váš imunológ to povedal.
Ja... Poviem jednu vec, ale na vás je aj škoda slov. Váš predseda povedal, že potrebujeme dáta, aby sme sa vedeli správne rozhodnúť a navrhnúť opatrenia. A vy teraz sa tvárite, že my nedávame žiadne riešenia. A keď chceme, aby tie dáta tu sme dostali, tak vy zahlasujete proti. A ste taký úbohý, že radšej odídete zo sály, ako máte počúvať, keď niekto navrhuje riešenia, a potom prídete naspäť a hovoríte, že nedávame žiadne riešenia, pán Kazda. Škoda, že ste odišli.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:40 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:42

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Kazda sa síce poskladal ako malý chlapec a utiekol zo sály, no, už je späť, tak si môže vypočuť to, čo mu chcem povedať, pretože ak vy dokážete, pán Kazda, priamo v pléne Národnej rady povedať, že pre vás je úplne výhodný a ideálny nápad, aby si nezaočkovaný platil za vyšetrenia alebo za liečbu, tak ja sa vás pýtam, či vy ste chorý alebo normálny? To je čistý nápad hodný možno nejakého nacistického lekára alebo nejakého fakt ideológa. Vy ste normálny? A čo ja teraz budem vás ako fajčiara, ktorého pravidelne vidím fajčiť proste cigarety pred kanceláriou, teraz ak budete mať nejaké zdravotné komplikácie v súvislosti s vaším zlozvykom, poviem vám: plaťte si to sám? Lebo by som bol taká istá kreatúra ako vy? Nie, ja vám to nepoviem.
Keď bude mať zdravotné komplikácie pán Mikas povedzme s krvným tlakom, poviem mu: si obézny, plať si za to sám? Nie, nepoviem mu to, lebo nie som kreatúra zo SaS-ky! A vy poviete Slovákom, ktorí si nechcú nechať pichnúť vakcínu, za ktorú neručí výrobca, plať si sám vyšetrenie? To ti odkazuje strana SaS? Plať si sám liečbu? Tak potom viete čo, pán Kazda? Plaťte si sami tú lotériu vašu sprostú s očkovaním! Pán Kazda, plaťte si sami to testovanie z vašich výplat! Občania oňho nemajú záujem. Ak vy hovoríte, že my si máme platiť len za to, že sa človek nechce očkovať. Človek celý život povedzme platí zdravotné poistenie, stará sa o svoje zdravie, športuje, nefajčí, nepije, ja neodsudzujem nikoho, keď fajčí alebo pije, to je jeho problém, jeho rozhodnutie, a nedá sa zaočkovať, tak povedzme nejaký Kazda mu povie: plať si sám za seba liečbu?!
Pán Kazda, to, o čom tu hovoríme, je zdravotné poistenie. Jasné, vy by ste možno chceli, aby ľudia, ktorí nezarábajú veľa, povedzme ani nedostali zdravotnú starostlivosť, lebo to je politika SaS-ky. Ale môžete sa hanbiť! Vy ste chudák a kreatúra! (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:42 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 17:44

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja som veľmi rád, že SaS sa prihlásila práve slovami pána Kazdu k tomu, že podporuje zákon o apartheide neočkovaných. Je absolútne dobré poukázať na to, ako SaS funguje, že Richard Sulík po rokovaní vlády povie, že štát by mal rešpektovať právo ľudí neočkovať sa, tuná pán Kazda obhajuje právo neočkovaných ľudí, aby boli segregovaní v spoločnosti na základe nevedeckých, nevedeckých dôkazov. Pretože tá Svetová zdravotnícka organizácia, ktorú tak radi citujete, Rada Európy vám povedala, segregovať ľudí na základe toho, či sú očkovaní, alebo neočkovaní, je nesprávne, nakoľko očkovaní nie sú automaticky nešíriteľmi. Povedzte toto, pán Kazda, dnes britskému premiérovi, ktorý ako očkovaná osoba je práve v karanténe, pretože bol s očkovanou osobou, svojím ministrom zdravotníctva, ktorý ako očkovaný dostal COVID, povedzte im, že vy idete prijať zákon, na základe ktorého SaS týmto dvom ľuďom, ktorí sú infikovaní aj napriek tomu, že sú asi očkovaní, teda u premiéra sa to ešte nevie, že títo ľudia na Slovensku môžu chodiť všade, budú môcť chodiť do obchodov, budú môcť chodiť na bohoslužby, pretože sú očkovaní, a tí, ktorí očkovaní nie sú, ale na druhej strane sú neinfekční, tak títo ľudia nebudú môcť chodiť nikde.
Ja som veľmi rád, že ste na druhej strane aj povedali, ako funguje teraz SaS, že vlastne vy v parlamente tu obhajujete tie názory, ktoré Richard Sulík po rokovaní vlády sám odmietne.
A žiadať od ľudí, aby si platili len preto, že sú neočkovaní, aby si platili zdravotnú starostlivosť, pán Kazda, tak po prvé začnime tým, aby ľudia nemuseli platiť zo svojich daní stranu Sloboda a Solidarita. Tiež nikto SaS platiť nechce, nikto sa ich na to nepýtal, plaťte si to sami a potom môžeme sa baviť o tom, že kto si bude prispievať na ostatné veci a zrovnoprávnime ľudí, ale začnime SaS-kou. Nikto vás platiť nechce z tých ľudí, ktorí... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

23.7.2021 o 17:44 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:44

Milan Laurenčík
Skontrolovaný text
Pán poslanec Eduard Kočiš.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:44 hod.

Ing.

Milan Laurenčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:46

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Veštica Pýtia z Delf gréckych, baba Vanga z Rumunska a Radovan Kazda z Bratislavy, jednoducho táto trojica úžasných veštcov, ktorá dnešným dňom bola zaklincovaná vystúpením jedného skvelého, úžasného pána Radovana Kazdu, sa jednoducho nedá porovnať s ničím iným, pretože toto vaše vystúpenie, pán kolega, predčilo doteraz všetky vystúpenia v rozprave, ktoré ste doteraz v pléne Národnej rady Slovenskej republiky mal.
Vážené Slovenky, milí Slováci, drahí občania Slovenskej republiky, toto teľa, táto kreatúra vám teraz v priamom prenose povedala (zaznievanie gongu), že pokiaľ si platíte... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, prosím, slušne sa vyjadrujte.

Kočiš, Eduard, poslanec NR SR
... odvody do zdravotnej poisťovne a náhodou sa nechcete dať zaočkovať experimentálnou vakcínou proti COVID-u-19, tak tento génius slovenskej politiky vám odporúča, že podľa všetkého jeho skvelého nápadu, ktorý je skvelý, úžasný, geniálny, vycibrený, ale podľa neho sa zároveň nedá zrealizovať, by ste si mali platiť za liečbu či hospitalizáciu, pokiaľ budete infikovaní alebo nedajbože vám bude diagnostikovaný vírus SARS-CoV-2. Tento génius teraz jednoducho vyperlil také úžasné veci, že hovorím, psychiatrická liečebňa v Bohniciach, v Pezinku a kade-tade po celom okolí by mohli takéhoto pacienta závidieť.
Ja naozaj úžasne gratulujem strane OKS, ktorá takéhoto poslanca vytiahla do Národnej rady Slovenskej republiky, že prezentuje ich úžasné myšlienky, ktoré sú úplne v rozpore s poslancami SaS, kolegyne Cigánikovej a pána ministra Sulíka, ktorí naozaj kritizovali celoplošné testovanie, kritizovali nezmyselné testy, ale tento génius dokonca za to chce, ešte raz, platiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:46 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:49

Miroslav Urban
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Kazda, celé zle. Naozaj, celé zlé vystúpenie. Ako chváliť sa testovaním, čo bola, čo bolo na jar? Ešte pochopím to jesenné, to malo nejaký zmysel, ale toto jarné nekonečné celoplošné testovanie, ktoré nakoniec viedlo k tomu, že sme boli najhorší, čo sa týka COVID-u, na svete? Veď dáke analýzy, tak dajte, že aké to bolo super, ako nám to pomohlo, koľko to znížilo teda tú incidenciu toho COVID-u. A tie ostatné, žiadne čísla, presne tak.
Čo sa týka toho názoru, že si majú pacienti, čo ochorejú na COVID, platiť, to už je za hranou, pán Kazda. To nemôžte. To potom povedzme alkoholikom, nech si platia celú liečbu, vyžeňme tých alkoholikov z nemocníc alebo fajčiarov a podobne. To je celé, celé za čiarou. To je nesprávne, takýto postoj. Ja to nechápem, odkiaľ ste na to prišli.
A tie povinné očkovania starých ľudí alebo zdravotníkov? Zdravotníkov chcete očkovať povinne? To ešte aj ten zbytok, pár posledných ľudí, čo tam robia v zdravotníctve, chcete vyduriť, vyhnať z tohto systému?! Veď to je od veci! Vyženiete, sú ľudia, ktorí sa jednoducho nechcú očkovať a vy ich ešte, vy chcete vyhnať? Veď nám tu chýbajú tisícky zdravotníkov.
A keď ste sa pýtali, že čo by sme robili iné. Ja by som trebárs robil to, že by som motivoval tých zdravotníkov, aby pracovali v tom zdravotníctve. Mne chýba úplne analýza, ako ste riešili tú druhú vlnu a čo budete robiť, keď príde tá tretia vlna na jeseň. Čo s oddeleniami COVID, ako tam udržať tých zdravotníkov, ako to celé manažovať, aby to nebolo také ako v tej druhej vlne, to mi chýba, ďalšie doporučenia. Nakúpili ste protilátky bamlanivimab a podobne. Kde sú dajaké doporučenia a podobne na tú liečbu, keď príde na jeseň? Lebo na jeseň určite príde ten koronavírus. Toto by ste mali riešiť, zdravotníctvo. Nielen očkovanie. Jedna téma dookola, očkovanie. Ale sú aj iné problémy.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:49 hod.

MUDr.

Miroslav Urban

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:51

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Stratil som skoro reč, no ale chytilo ma nejaké básnické črevo, múza ma chytila, keď som počúval vaše nezmysly.
Pán Kazda, vy ste ale gazda ako nevyoraná brázda. No áno, je to rozdeľovanie občanov! Je to diskriminácia! Je to apartheid! Čo ste vraveli, že tie testy pomáhali identifikovať infikovaných? No áno, niečo identifikovali, ale aj nakazili obrovskú, preobrovskú masu ľudí, ako ľudí, čo boli natlačení pri testovaní a spolu cestovali autobusmi a autami. Bolo to masívne a práve vtedy sa rozšírila táto vaša milovaná choroba, ktorú zneužívate.
A ešte jedna skutočnosť. Čo s tými, ktorí majú imunitu vďaka tomu, že ten COVID prekonali a majú dostatočné množstvo protilátok? Ako môžu ochoreť a prečo by mali byť očkovaní?
Vraveli ste, že nikto nedáva návrhy liečenia. No nevraveli sme to už? Aj ja som to navrhoval. Nemám to z vlastnej hlavy, normálni lekári tak robili. Okamžite po zistení pozitivity aj pri najmenších prípadoch boli nasadené antibiotiká, antivirotiká, izoprinozín, ako dostal aj váš predseda vlády bývalý, na tajnáša sa dával ivermektín a lieky proti trombóze a fungovalo to.
A čo ste povedali? Sami platiť za ošetrenie? Však vy ste sociálny netvor! Kaník klesol proti vám na úroveň maličkého teliatka. Vy ste perla spomedzi sociálnych netvorov, vy ste perla z Labuanu, už vám chýba len Sandokan! (Reakcie z pléna.) A veru, veru, mal som vás použiť ako živý štít, keď na mňa nastriekali slzotvorný plyn, aspoň by vám to prečistilo hlavu a rozum.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:51 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:52

Jozef Šimko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predsedajúci. No nedá mi, aby som sa tiež k tomuto vystúpeniu pána Kazdu nevenoval.
Samozrejme, pán Kazda, ja vás nebudem urážať, ja som iný typ človeka, ale ja vám navrhnem jednu vec, choďte von pred parlament a tým osemsto až tisíc ľuďom povedzte (smiech v sále), povedzte, čo ste povedali tu v Národnej rade Slovenskej republiky. (Reakcie z pléna.) Ja si dovolím otvorene povedať, že to sa neopovážite urobiť, vážený pán kolega.
Dámy a páni, 27. januára 2021 Rada Európy odhlasovala, že je zakázané prijímať rozhodnutia o povinnom očkovaní. Je to fakt. My týmto zákonom to nepriamo občanom, áno, nepriamo to našim občanom nariaďujeme. Podľa Rady Európy na nikoho nesmie byť vyvíjaný politický tlak, aby sa dal zaočkovať.
Vážení kolegovia, vážené kolegyne, vy si uvedomujete, že ak sa tento zákon prijme, bude to totálna diskriminácia občanov Slovenskej republiky? Ja viem, podľa vás konáte pod rúškom verejného zdravia. Áno, som za dobrovoľné očkovanie, to je v poriadku. Ak sa niekto rozhodne, nech sa ide očkovať, to je v poriadku. Ale za možnosť rozhodnúť sa občanom, akú vakcínu si nechá pichnúť, to je tiež osobná vec toho-ktorého občana.
Ja považujem prijatie tohto zákona za obmedzovanie osobnej slobody občanov Slovenskej republiky, veď ľudí budeme obmedzovať napríklad na vstup verejných, na verejné priestranstvá, ja neviem, do kaderníctva, do holičstva, do reštaurácií. A pýtam sa, ako to budú kontrolovať? Ako sa tento zákon bude kontrolovať?
A vážim si stanovisko poslancov za SME RODINA, ktorí v podstate nepodporili presun tohoto zákona do prvého čítania, no bohužiaľ, práve to bola opozícia, ktorá tu nebola prítomná.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

23.7.2021 o 17:52 hod.

JUDr.

Jozef Šimko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:54

Marian Kotleba

Vystúpenie v rozprave 18:01

Veronika Remišová