35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:59 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:42

Dušan Muňko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, veľmi dobré vystúpenie, až na ten začiatok, samozrejme aj celá opozícia bude hlasovať proti tomuto zákonu. Tento zákon vôbec nemal čo dneska byť, tak jako to povedali dvaja z dvoch strán koaličných, že načo tento zákon vôbec bol daný. No vráti sa to pánovi ministrovi a poviem prečo.
Pán minister, keď nastúpil za ministra, keby bol očkoval či čínskou alebo či je to ruskou vakcínou, alebo jakýmkoľvek zast... akýmkoľvek spôsobom, tak dneska nemá tento prúser, ktorý tu má. Povedzme si na rovinu, tá nejednotnosť klubu OĽANO je väčšia, ako je nejednotnosť v ostatných kluboch. Takže berme do úvahy, dneska sa dohadujeme, dneska sa dohadujú, že kto zahlasuje alebo kto tu vôbec nebude. Predpokladám, že viac poslancov z OĽANA tu nebude, ktorí by mali hlasovať, čiže situácia - ten zákon neprejde.
Je každý z nás, čo sme tuná, aj u nás je, sú očkovaní, dobrovoľne, kto sa chce dať zaočkovať, nech sa dá zaočkovať, kto nechce sa dať, je to jeho slobodné rozhodnutie. Nerozumiem, keď to doteraz fungovalo, prečo ste s týmto teraz došli a došli ste na poslednú chvíľu. Vypomstí sa to, je to na škodu veci.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:42 hod.

Ing.

Dušan Muňko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:43

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne všetkým kolegom. Začnem tým jediným koaličným pánom Kazdom z SaS tuším. No od vás to teda fakt beriem, to hodnotenie sociálnej demokracie. Vy, pán Kazda, reprezentujte stranu, ktorá má v názve sloboda a solidarita, sloboda a vy idete podporiť zákon, ktorý ide obmedzovať slobodu ľudí, takže ja vám gratulujem k vašim hodnotám a k vašej reprezentácii, ale však to už je vaša vec.
A potom ku opozičným kolegom, preto som to spomenul, pretože všetci dobre viete, že aj keby tu bolo všetkých 9 chýbajúcich poslancov HLAS-u, tak by to aj tak prešlo, aj tak by to prešlo, viete to dobre. Aj keby tu bolo chýbajúcich 9 poslancov SMER-u, aj tak by to prešlo, takže preto ma mrzelo, že bola tu taká snaha dezinterpretovať, prešlo by to, spočítajte si to. Bolo by to 119 a podobne, čiže ničomu sme my nezabránili.
Ale už to berieme späť, už je to jedno, už je to jedno a teraz sa potrebujeme všetci spojiť, teraz pri hlasovaní o zákone ako takom a dať dohromady každý jeden hlas, pretože ak naozaj Boris Kollár dodrží slovo, tak nemusí tento zákon prejsť. Včera sme hlasovali len o procedúre, aj keby sa zabránilo skrátenému legislatívnemu konaniu, aj tak by sa o zákone rokovalo v prvom čítaní a na ďalšej schôdzi v druhom čítaní a toto bolo treba ľuďom vysvetľovať, a nie dezinterpretovať túto neprítomnosť viacerých opozičných poslancov. Spojme sily v tomto prípade napriek tomu, že máme aj odlišné názory aj na hodnotové otázky, ale teraz je šanca, aby ten zákon neprešiel.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:43 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 17:45

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda Národnej rady, vážený pán generál generál Širó Išii, kolegyne, kolegovia, trošku z takého opačného súdka sa chcem pozreť na tento segregačný apartheidový zákon, ktorý sa tu už druhý deň za masívneho protestu občanov Slovenskej republiky prerokováva. Dočasné podmieňovanie vstupu do rôznych priestorov, chcem sa spýtať z tohto miesta, že vláda chce toto bremeno úplne evidentne bremeno kontroly ľudí, že kto bude vstupovať do týchto rôzne označených priestorov, ktoré budú určené nejakou vyhláškou, chce hodiť na prevádzkovateľov týchto priestorov, to znamená na majiteľov reštaurácií, fitnes centier, ja neviem, kín a tak ďalej a tak ďalej.
A kontrolami týchto podnikateľských alebo iných subjektov chce vynútiť, aby proste oni v dostatočnej miere kontrolovali tých svojich zákazníkov. A dragonickými pokutami, drakonickými pokutami chce naštartovať ten proces, aby tí podnikatelia a prevádzkovatelia sami sa rozhodli, že nebudú púšťať do svojich zariadení ľudí neočkovaných, ľudí, ktorí sa nepreukážu testom a nepreukážu sa tým dokumentom o tom, že prekonali COVID. Takže vláda úplne alibisticky povie, však my čo už, to, to zariadenie vás nechce pustiť, lebo keď vás bude chcieť pustiť, tak dostane masívnu pokutu alebo veľkú pokutu, a keď ju dostane trikrát, päťkrát, tak si to každý ten podnikateľ rozmyslí. V tomto je tá alebo aj jedna z ďalších zákerností tejto myšlienky tohto zákona a v tomto je aj obrovská nebezpečnosť tohto zákona, ktorý nielenže rozdelí, ako to tu bolo už ixkrát spomenuté, občanov na dve veľké skupiny a jednej zoberie veľkú časť svojich práv a to je najmä teda právo slobodne žiť vo svojom vlastnom štáte. Ale na základe tohto zákona a tohto pravidla a tejto praxe, ktorá nevyhnutne nastane, dôjde k rozoštvávaniu, rozoštvávaniu populácie, rozoštvávaniu obyvateľov medzi sebou, pretože či sa vám to, vážená koalícia, páči, alebo nepáči, jednoducho tí očkovaní, tí zodpovední, ako to vy nazývate, tí testovaní, ktorí možno budú ochotní alebo budú vládať si platiť tie testy, a tí, ktorí budú mať ochotu sa preukazovať tými zdravotníckymi papiermi, že prekonali COVID, tak tí oproti tým ostatným budú privilegovaní.
A takto aj tri dni alebo možno týždeň podávajú médiá, že sa rokuje o zákone, ktorý má priniesť privilégia, výhody pre túto skupinu ľudí. Lenže ono je to v podstate jedno, či niekomu dávate výhody navyše a druhých necháte tak alebo či tým druhým niečo beriete a tých prvých necháte tak, lebo výsledok je ten istý. Vznikne medzi týmito ľuďmi rozdiel a to je základ každej sociálnej teórie, čím väčší je rozdiel medzi veľkými skupinami obyvateľstva, tým väčšie je sociálne napätie.
Ak vám ide o to, aby ste vyvolali skutočne veľké sociálne napätie, tak na to idete tým najlepším možným spôsobom. Ale ja vás chcem z tohto miesta varovať, že kým včera ste tu kňučali mnohí a fňukali, že akí násilní demonštranti, keď hodili vajce na parlament, keď tam nie ich vinou, ale vinou opatrení policajných bola postriekaná slzákom policajtka, ktorej potom prišlo zle, že akí boli títo demonštranti radikálni a násilní, tak verte mi, že to je nič oproti tomu, čo bude Slovensko zažívať, keď tí ľudia budú v sebe vnútorne cítiť ten pocit vzájomnej diskriminácie, ten pocit toho, že horší vojak ide na misiu, kde si zarobí, a lepší vojak len za to, že odmietne do seba vpichnúť očkovaciu látku, o ktorej mu nikto nič negarantuje, na misiu ísť nebude môcť, že ako sme to videli aj v tom liste, ktorý čítala poslankyňa Hajšelová včera, alebo dnes to bolo.
V ZVJS príslušník vzorný, príslušník, ktorý by si zaslúžil povýšenie a odmeny, nebude povýšený a nedostane odmeny len preto, lebo si odmietne dať vakcínu, a, naopak, možno príslušník, ktorý sa do zboru dostane po protekcii, ktorý tam je len krátko, ktorý nemá nejaké výnimočné výsledky, a to je jedno, v ktorom ozbrojenom zbore, alebo či ide o požiarnikov, bude povýšený, bude viac odmenený len preto, že sa proste nechá očkovať. A čo si myslíte, čo týmto spôsobíte, čo týmto svojím prístupom spôsobíte?
Spôsobíte totálne sociálne napätie, ale nielen globálne medzi očkovanými a neočkovanými, ale aj na pracoviskách, na posádkach, v policajných hliadkach, proste všade, kde bude dochádzať k tomu, že tí ľudia budú vidieť, že niekto je zvýhodňovaný zo štátu len preto, že sa zlomil alebo že sa možno z vlastného presvedčenia nechal očkovať. A potom, potom, vážená koalícia, potom nehovorte, že tí ľudia sú nahnevaní, že sú agresívni, že vyjadrujú svoju frustráciu, zúfalosť, lebo opozícia ich hecuje. Vôbec nie. Nikto z opozície nepotrebuje ľudí hecovať. Oni sami majú rozum a vidia, čo tu na nich chystáte.
Starší policajti, ktorí majú dačo odrobené, ktorí majú funkcie, ktorí majú už nárok na pekné výsluhové dôchodky, vravia, akonáhle to príde, akonáhle mi prvýkrát niekto povie, že sa musím očkovať, hneď dávam žiadosť o civil. Jediné rozumné správanie človeka, ktorý sa nechce stať otrokom tohto systému, ktorý práve teraz vymýšľate a pokúšate sa implementovať!
Sami viete, že či sa vám to už nakoniec zosype alebo nezosype na hlavu, ale problémy, ktoré spôsobíte, budú obrovské. Problémy, ktoré spôsobíte, budú obrovské. Počúvame tu, že áno, vakcína, už zrazu sa to začalo priznávať, vakcína je problémová, s vakcínou sú spojené aj riziká, ale tie pozitívne účinky, hovoríte, prevyšujú tie riziká. Tak sa potom pozrite na tie negatívne účinky a na tie riziká v oblastiach týchto sociálnych vzťahov, ktoré vy týmto zákonom vyvoláte.
Boli tu, boli tu vystúpenia mnohých členov opozície omnoho umiernenejších odo mňa, ktorí sami vám povedali, že keby ste s týmto zákonom neprišli, mnohí ľudia by sa zaočkovať ešte dobrovoľne dali. Ale že tým, že ich takto tlačíte na pílu, takto im tlačíte hlavu pod gilotínu, tak tým sa títo ľudia úplne prirodzene bránia a ja im v tom fandím a ja im v tom tlieskam a ja ich v tom všemožne podporujem, pretože vy potrebujete vidieť veľmi jasne a veľmi silno odpor od ľudí. Vy potrebujete vidieť, že národ s vami nesúhlasí, že sa mu protivíte, že vás nenávidia.
A čo si myslíte, keď sa budú dvaja v hliadke niekde rozprávať medzi sebou, ty si očkovaný, ty nie si, teba povýšili, mňa nie, čo z toho vznikne? Vznikne z toho ešte väčšia nenávisť voči nám. Voči vám. A vy si ju potrebujte asi, tak jako teraz ten národ trpí, ako národ trpí a musí si vyžrať to, čo si zvolil, tak vy si potom budete musieť do dna ochutnať to, čo ľuďom namiešate, to, čo ľuďom namiešate. A verte mi, verte mi, zoznam poslancov, ktorí budú hlasovať za túto oblad... obludnosť, národu neunikne. Zoznam poslancov, ktorí budú za túto obludnosť hlasovať, národu neunikne.
Čo ďalej, pán Benčík? Ďalej to, že by ste sa mali spamätať, že by ste sa mali spamätať aj vy osobne, a nezabávať sa na tom, že tlačíte ľudí do krízových rozhodnutí, že tlačíte ľudí do toho, aby robili niečo, čo nechcú (ruch v sále a zaznievanie gongu), s čím úplne vnútorne nesúhlasia, a ešte sa na tom smejete ako maximálny cynik, ako maximálny cynik! Niekedy je lepšie mlčať, lepšie mlčať. Priatelia, vždy je čas, vždy je čas si vstúpiť do svedomia a uvedomiť si, že ak chcete ľudí očkovať, tak ich očkujte, ale takáto násilná cesta skutočne nie je tá správna, skutočne nie je tá správna.
A na záver si dovoľujem vyzvať predsedu Borisa Kollára, tak ako som to sľúbil ľuďom vonku, aby išiel medzi ľudí, lebo ho tam chcú vidieť naživo. (Zaznievanie gongu.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 17:45 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:56

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Poslanec Marian Kotleba v úvode svojho prejavu sa tak premietol do budúcnosti, do takej alternatívnej budúcnosti, teda v ktorej by platil tento zákon, a skutočne by v prípade nejakej ďalšej vlny Úrad verejného zdravotníctva vydal také opatrenie, že sa musia teda kontrolovať v tých prevádzkach tie potvrdenia, že človek je zaočkovaný alebo že je testovaný, alebo že prekonal ten, ten COVID.
A to naozaj je veľmi správna otázka, ako si vlastne vláda predstavuje to kontrolovanie toho všetkého, pretože už aj pri tých testovaniach sa viaceré tie obchodné, veľké obchodné prevádzky vyjadrili, že oni nemajú kapacity a nie sú schopní kontrolovať tých zákazníkov, pretože chodíte do supermarketu a viete, že tam niekedy príde naraz aj 50 ľudí a to neni proste možné všetkých tých ľudí zastavovať.
A druhá vec je, akým právom vôbec môže niekto od vás vyžadovať, aby ste mu ukazovali vaše zdravotnícke informácie, či ste očkovaný na COVID, či ste očkovaný na inú chorobu alebo či nemáte nejakú inú chorobu, a vôbec či sú tí ľudia odborne spôsobilí to posúdiť, že toto potvrdenie, ten papier potvrdzuje naozaj to, že ten človek môže do tej prevádzky vstúpiť. Vy si myslíte, že tí SBS-kári alebo tie čašníčky, že oni hocijaký papier budú vedieť odborne posúdiť, že áno, tento papier potvrdzuje, že ten človek je alebo nie je spôsobilý. No proste nebudú to vedieť a neviem, ako si to ani predstavujete, a vás to vlastne, vás to vlastne ani nezaujíma, pretože vaším cieľom ani nie je to, aby tí ľudia sa reálne kontrolovali v tých prevádzkach, ale vaším cieľom je iba jedno a jediné a to, čo ste aj priznali v tej dôvodovej správe, že vaším cieľom je zvýhodňovať očkovaných, to znamená, znevýhodňovať neočkovaných, to znamená, ich diskriminovať, šikanovať a donútiť, aby sa tí ľudia, ktorí nie sú zaočkovaní, dali zaočkovať a to je jediný cieľ tohto zákona.
A kto bude tvrdiť opak, klame.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:56 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:58

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, s tvojím príhovorom musím len súhlasiť. Ale, ak si ešte pamätáš v minulosti, zhruba pred dvadsiatimi rokmi sme ľuďom museli otvárať oči. A na námestiach, keď sme im rozprávali o tom, že napríklad prídeme o našu menu, tak sa nám smiali, že sme konšpirátori, že sme blázni, že nevieme, čo rozprávame. Pár rokov na to sa to udialo. Že prídeme o naše hranice, takisto sme boli konšpirátori, blázni, že jednoducho rozprávame hlúposti a nevieme, ani čo rozprávame. Pár rokov na to sa to stalo.
Zhruba pred rokom si rozprával, že všetci tu budeme musieť byť povinne očkovaní a máme tu dneska zákon, ktorý nič iné nerobí, len ľuďom prikazuje, aby sa dali zaočkovať, a tí, ktorí sa zaočkovať nedajú, budú čo i nič iné, len terorizovaní.
Takisto si vravel o čipovaní, smiali sa ti, smejú sa aj teraz a verím tomu, že o pár mesiacov, možno niekoľko rokov budeme mať takýto zákon a verím tomu, že sa už dosmejú.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:58 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:59

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Správne tu bolo povedané, že sa tu vynucuje očkovanie vakcínami, pri ktorých nikto nič negarantuje. No áno, je to naozaj tak.
No ale problém je v tom, že, že mnohí ľudia bezbreho práve na základe tej propagandy veria, že tie kontrolné orgány, ktoré majú dohliadať na ich účinnosť a na bezpečnosť tých vakcín, že sú v podstate také nezávislé, objektívne orgány, ktorým môžme veriť, na ktoré sa treba spoľahnúť, a čo povedia tieto orgány, ak oni schvália tie vakcíny, tak je to absolútne dôveryhodné, debata tým skončila.
No ale keď sa pozrieme ako tieto, tieto kontrolné orgány fungujú, tak opak je pravdou a naozaj vzbudzujú veľké podozrenia už len také fakty, ako napr. pri Európskej liekovej agentúre, pri tej EME, kde viac ako 70 % z financií, ktoré má táto organizácia, má rozpočet nejakých 144 mil. dolárov, tak 70 % pochádza od farmaceutických firiem, a čím viacej tých žiadostí na schvaľovanie vakcín tam prichádza do tej EMI, tak tým, samozrejme, viac aj táto agentúra z toho profituje a viacej, viacej zarobí.
A toto kritizovali mnohí, napr. spomeniem Christova Kopa z lekárskeho časopisu Prescribe, ktorý vychádza v Paríži, ktorý povedal, že tie čiastky, ktoré dostáva EMA, sa neustále zvyšujú, a tak sa v podstate aj zhoršuje možnosť brániť sa proti tým tlakom farmaceutických firiem. No a druhá vec je, že tie tlaky nie sú len zo strany farmaceutických firiem na tieto kontrolné orgány, ale aj zo strany, a sú tam aj politické tlaky zo strany rôznych politikov a predstaviteľov členských štátov Európskej únie. Napríklad keď sa schvaľovala tá vakcína Pfizer ešte v decembri roku 2020, tak mnohé členské štáty, napr. Nemecko na to veľmi tlačilo a ten tlak priznala aj samotná tá EMA, aby sa to schválilo čo najskôr, pretože Veľká Británia a v Amerike to už bolo schválené, tak proste tlačili na to, aby to isté urobila aj EMA.
Čiže tie tlaky sú evidentné a svedčia o tom, že tieto organizácie a inštitúcie, ktoré majú na to dohliadať, nie sú dostatočne dôveryhodné.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 17:59 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:01

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Marian, podľa mňa vidíme, že pán generál, minister doniesol nový vietor do tohto parlamentu, lebo zdá sa mi, že využíva nielen on, ale aj celá vláda využíva známe vojenské techniky, rozdeľuj a panuj, pretože vidíme, aj týmto zákonom chcú rozdeliť verejnosť na dve skupiny, prípadne potom ešte tú ďalšiu skupinu rozdeliť na ďalšie tri skupiny a takto pomaličky bude šikanovať všetkých ľudí tak, ako im to vyhovuje.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 18:01 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:02

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán Kotleba, povedali ste, alebo ste teda upozornili poslancov, že sa tu smejú, uškŕňajú z toho poslanci, ktorí sú vo vládnej strane. Áno, aj pred chvíľou pán Žiak tu vulgárne kričal a nadával mi, keď naozaj citujeme to, čo nám ľudia píšu, čo je skutočne z praxe.
Dneska sme tu povedali, že vojaci sú nútení, ktorým nikto nepovedal a idú do misie, môžu byť aj horší, môžu dostať príkaz, vymenia ich. Dneska sme tu citovali, ja som citovala, o šičky, ktorí pracujú vo firme Egotex, s. r. o., v Prešove, kde už dnes s účinnosťou do 9. 8. musia byť očkovaní, resp. musia doniesť test PCR. Vážení, takáto šička, ktorá má minimálny plat, si urobí štyrikrát PCR test po 75-80 euro a je vybavená. Doteraz sme ľudí mohli vlastne testovať hajlom-tajlom aj zdravých, nič. A teraz sme zakázali, MOM-ky sme zlikvidovali, pretože chceme všetkých vakcinovať.
A presne, ako povedal môj kolega, my nechceme ľudí zdravých, ale vakcinovaných.
A už vrchol je to, že pán Galko z SaS povie, že ľudia, ktorí nebudú vakcinovaní, budú platiť vyššie dane. Za čo? Za to, že sú zdraví? Za čo, že sú zdraví? (Reakcie z pléna.) Pretože nikdy nepoužili zdravotnú poisťovňu? Pretože vlastne sa nikdy možno s COVID-om nestretnú? Ako prečo? Lebo pracujú kvôli tým, a teda zabezpečujú, aby, aby bola naplnená poisťovňa zdravotná?
Takže toto je to nútenie, toto je, toto je vlastne výsledok všetkého toho, čo sa tu deje. A vy sa čudujete, že sa ľudia vonku búria. No, samozrejme, že sa ľudia vonku búria, pretože im ide o ich životy, o ich deti, o ich rodiny. A ľudí nezaujímajú žiadne farmaceutické firmy. A už vôbec to, čo tu je, že sú tu nejaké lotérie, výhry, kolesá šťastia, ktoré neplatia farmaceutické firmy, ale platia presne tí zdraví ľudia, ktorí sú vonku, ktorí nikdy neboli teda chorí, ktorí prispievajú tomuto štátu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 18:02 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:04

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Kotleba, vyzvali ste na záver svojho príhovoru pána predsedu parlamentu Borisa Kollára, aby išiel medzi ľudí, lebo ho chcú vidieť. Asi ste to mysleli tak, že teda Boris Kollár a SME RODINA budú hlasovať proti tomuto zákonu, a preto by nemal mať problém ísť pred tých ľudí. No len neviem, či sledujete aktuálny vývoj.
Ja už som vo svojom príhovore na vystúpení v rozprave povedal, že bola nejaká súrna porada. Aktuálne sa dozvedáme, že koalícia rokuje o kompromise, ktorý by SME RODINA presvedčil podporiť zvýhodnenie očkovaných. Takže opäť sa tam niečo deje, opäť sa môže stať to a rád by som sa mýlil, len u pána Kollára už je to prakticky diagnóza, že mení svoje rozhodnutia o 180 stupňov. Takže stalo sa to pri referende, stalo sa pri sociálnych opatreniach, stalo sa to pri kríze vlády, keď už hovoril, že keď príde nejaká ďalšia, tak už sa postaví pred občanov a budú predčasné voľby. No nikdy sa vlastne nestalo to, čo pán Kollár tvrdil.
No a teraz opakujem, je aktuálna správa, že koalícia už rokuje o nejakom kompromise, ktorý by mohol pána Kollára a spol. presvedčiť o tom, že predsa len zaočkovaní budú zvýhodnení. Takže neviem, neviem, či by teraz pán Kollár pred tých ľudí išiel.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 18:04 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:05

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som to tak zhrnula, vystúpenie pána poslanca Kotlebu, že je skutočne obrovskou hanbou tejto vlády, že si dovolila pred nás, pred Národnú radu predložiť takýto ohavný zákon. Skutočne svedčí to o totálnom morálnom úpadku a o tom, že už sa nehanbia, že už nemajú vôbec, vôbec pred, pred na... pred občanmi nemajú už žiadne zábrany. To, to by som chcela na... hlavne konštatovať.
A ďalšia vec je, že je úplne evidentné, že vôbec im nejde o zdravie ľudí, vôbec im nejde o epidémiu. Chcú za každú cenu takýmto hnusným vydieraním a takýmto primitívnym spôsobom donútiť ľudí, aby sa očkovali. A ja sa pýtam a prečo. Čo je, čo dosiahnu tou vakcínou? Lebo tá vakcína nechráni. Čiže neviem, o čo im vlastne, a nechcem tu teda vysloviť ten odvážny názor a ani to teda nebudem hovoriť, lebo hneď budem označovaná za konšpirátora, je to veľmi podozrivé, ľudia to cítia, a preto sa búria a sú proti tomu. A ja sa vás pýtam, chcete to dohnať až na občiansku vojnu? Skutočne o to vám ide? Lebo tie, tí ľudia si, predpokladáte, že sú ovce? Len nie sú všetci ovce a budú sa brániť.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 18:05 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video