43. schôdza

28.9.2021 - 29.9.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:40 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:23

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Richard, no, toto je pre teba typické. To bolo, ty si dvadsať minút strávil tým, že si vysvetlil podrobne, z čoho sa skladá cena elektriny, čo z toho vie ovplyvniť štát, čo nevie ovplyvniť štát, z toho, čo vie ovplyvniť štát, čo ovplyvnili bývalé vlády, čo terajšie, prečo, dátumy, máš to podložené zmluvami, vedel si ukázať celý vývoj.
No ja mám taký pocit z toho, že toto už akože všetci musia pochopiť okrem Blahu a Jarjabka, hej, ale ináč akože podľa mňa všetci. (Reakcie z pléna.)
A, a to, čo ma ale na tom celé zaujalo, že ja cítim až takú sprostredkovanú trápnosť tuto za kolegov, že vy si teda vypýtate akože mimoriadnu schôdzu. Koaličný minister vám sem dojde vysvetľovať, a keď sa dostane k časti, že čo ste urobili a čo budete robiť, a opýta sa, či mu dáte, hrdinovia, čo chcete diskutovať, viac času, hlavne vy, pán Fico, však neuhýnajte, vám to hovorím hlavne, tak vy mu to normálne neodsúhlasíte. (Reakcie z pléna.) To bolo tak trápne, tak úbohé, akože normálne že ani vás to nebolo hodné. Len to som vám chcela povedať. (Reakcie z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:23 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:24

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No presne tak je to, že žneme to, čo roky sadil práve pán poslanec Fico so svojimi vládami. Pravdou však je, že drahota naozaj ide teraz na vašu hlavu, pán Fico, a dobre vám to povedal pán minister Sulík. A to, že vaše vykrikovanie, že nesúhlasíte s predĺžením rečníckeho času, je ukážkou toho, ako sa bojíte pravdou (pravdy, pozn. red.).
Chcete diskutovať, sme vám v minulosti navrhli, dajte návrh na hospodársky výbor a môžete tam diskutovať s odborníkmi, koľko chcete. Tu ste, sme vám otvorili schôdzu, kde osobne prišiel pán minister, aby vám vysvetlil, aby vysvetlil veci, aby zodpovedal na otázky, ale nenechali ste ho dohovoriť. To je naozaj hanba a to je len to, že sa bojíte pravdy, že sa bojíte (reakcie z pléna) pravdy a že chcete počúvať len sami seba, chcete mať len tuná... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, reagujte, prosím, na predrečníka.

Zemanová, Anna, poslankyňa NR SR
Takže (reakcie z pléna), takže, pán Rich... pán minister Richard Sulík, ďakujem veľmi pekne za to vystúpenie. Bolo veľmi pravdivé a verím, že sa nájde ešte priestor na to, aby si mohol vystúpiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:24 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 16:25

Peter Žiga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Je to veľmi veľkorysé od vás, pán predseda. Pán Sulík, ja dlhodobo nejako nevystupujem v parlamente, mám na to svoje nejaké dôvody, ale toto, čo ste vy predniesli ako vo svojej reči, tak ma istým spôsobom akcelerovalo k tomu, aby som vystúpil a zareagoval na váš prejav.
V prvom rade chcem povedať, že nič ste nepovedali k tomu, ako chcete riešiť ceny energií. Zato ste tu obviňovali predchádzajúce vlády, že zvyšovať ceny energií pre domácnosti sa budú preto, lebo predchádzajúce vlády, lebo Fico, lebo neviem kto.
Použili ste dva argumenty, na ktoré zareagujem, a to tak, že ste prečítali jednu vec z vášho telefónu, len ja som vás vtedy vyzýval, aby ste ju prečítali celú. A vy ste povedali, že my sme sa ako vláda vzdali nárokov voči spoločnosti Enel za to, že, za to oneskorenie, ktoré v minulosti, ku ktorému v minulosti došlo. Keby ste to dočítali, tak by ste prečítali, že vzdali sme sa v prípade, že tretí blok bude skončený v roku 2019 a štvrtý blok bude skončený v roku 2020. Tá veta takto pokračuje, ktorú ste čítali.
Tak sa vás chcem zároveň opýtať, či ste podnikli nejaké kroky, aby ste si uplatňovali tie nároky z omeškania voči spoločnosti Enel, pretože ten waiver je vypršaný, lebo tá trojka ani tá štvorka zatiaľ nie je dokončená.
A k tej druhej veci, k tomu SEPS-u, to je len 120 MW. Na Slovensku je rozdaných licencií za 440 MW, pretože do istého času si podnikatelia nemuseli žiadať ani ministerstvo hospodárstva... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie

28.9.2021 o 16:25 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16:29

Richard Sulík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. No, tak ja som sa, keď som sa pripravoval na tento dnešný veľký deň, tak mal som v pláne teda najprv povedať o tom, že o tých dôvodoch, prečo sme pri tej cene regulácií tam, kde sme, o tom, čo sa udialo doteraz. Potom som chcel hovoriť teda, čo sme my podnikli, k tomu som sa ešte dostal a potom, lebo ja som totiž nevedel, že mám len dvadsať minút tunák dovolených rečniť, a potom som teda ... (pozn. red.: rýchlo vyslovené) presvedčený, že teda aspoň štipka veľkorys... veľkorysosti vo vás sa nájde, že ma necháte dorozprávať to, čo ste chceli počuť odo mňa.
A chcel som teda pokračovať tým, že čo budeme, čo budeme robiť a konkrétne aj k tým cenám, ale jednoducho to ste nedokázali sa tu prekonať, páni, tak si rozmyslite teda, či chcete počuť, potom, prosím vás, dajte mi ešte ďalších dvadsať minút a ja budem rád pokračovať, alebo nechcete počuť. Ale nemôžte mi že aj nedovoliť, aj vyčítať.
No a zvyšnú minútu teda sa budem venovať, pán Blaha, vám, lebo ako vy dokážete neuveriteľne posplietať a naklamať. Ale jedna veta, čo ste povedali, že starám sa o kšefty nadnárodných korporácií. V 2015. roku, ako tá privatizácia, to bola katastrofa, bez debaty. Ja som s tým nemal nič do činenia, nič, nie. To, že som robil Ivanovi Miklošovi poradcu pre oblasť daní, neznamená, že som akokoľvek zasahoval do akejkoľvek privatizácie. A, ale v 2015. roku mal Robert Fico možnosť nebyť posluhovačom nadnárodných korporácií. Nemusel napríklad súhlasiť s miliardovým preceňovaním majetku v SPP z 2 na 4 mld. Nemusel súhlasiť s nekonečne veľkým vyplatením mimoriadnych dividend vo výške asi 3 mld. za niekoľko málo rokov, z čoho vlastne splatil kupca tú cenu. Ale tomu vy nechápete, to je problém!
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

28.9.2021 o 16:29 hod.

Ing.

Richard Sulík

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16:29

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán podpredseda, každý, kto bol v tejto sále a vypočul si či už vystúpenie pána poslanca Fica, alebo pána ministra Sulíka, musí uznať, že obe vystúpenia boli vecné, išli k podstate, boli podľa môjho názoru zaujímavé, preto si myslím, že by sme mali zvážiť to naše hlasovanie. Treba oceniť, že prišiel sem pán minister Sulík. A s kým chceme diskutovať, ak mu nedáme slovo? Ja si myslím, že on jediný je tu kompetentný, s kým môžeme diskutovať. Hádam nebudeme chcieť odpovede od pani poslankyne Zemanovej.
Takže ja, vážení kolegovia, dávam procedurálny návrh, aby pán minister Sulík mohol vystúpiť v podstate toľko, koľko potrebuje. Však hovorí vecne. Ja si myslím, že to nebude naťahovať nad primeraný rámec a nebude toto naše slovo zneužívať.
Takže chcem poprosiť kolegov z opozície. Prosím vás, stretli sme sa tu preto, aby sme diskutovali. Vytvorme si priestor a bez diskusie s pánom ministrom Sulíkom by bola táto schôdza zbytočná.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

28.9.2021 o 16:29 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 16:32

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Pán minister Sulík, je mi zvláštne, keď vy hovoríte o tom, že ste nevedeli, že čo máte, aké máte práva. Boli ste predsedom Národnej rady Slovenskej republiky a ste tu trávili veľmi veľa času, ale v tomto nie je podstata veci.
Moje vystúpenie na úvod ako navrhovateľa trvalo 20 minút, lebo som vedel, že rovnaký čas bude mať aj minister na odpoveď. Ja som nestrácal čas zaoberaním tým, ako sprivatizovali a čo všetko ukradli pri privatizácii Slovenských elektrární, SPP. Išiel som rovno k veci. Povedal som, v čom je problém a čo od vás chceme.
Prečo ste, pán minister, a teraz tu vyplakávate všetci, prečo ste nezačali vo svojom vystúpení podľa stanovených pravidiel podľa rokovacieho poriadku (potlesk) hovoriť o veciach, o ktorých máte hovoriť? (Doznenie potlesku.)
A prosím, pri všetkej úcte, pán poslanec Podmanický, vieš, že si ťa veľmi vážim, ale chcem, chcem povedať, že čo to je, jakože čo my máme oceňovať, že tu je minister? Minister zodpovedá, preboha, Národnej rade Slovenskej republiky! To oni z toho urobili taký cirkus, že koľkokrát sa predkladajú návrhy zákonov, sú tu ani neni prítomní ministri vlády a snáď ešte budeme teraz písomne ďakovať pánovi ministrovi Sulíkovi za to, že sa uráčil sem prísť. Však je to jeho zodpovednosť a má tu sedieť od začiatku až dokonca bez ohľadu na to, či bude mať možnosť vystupovať, alebo nebude, lebo on je podriadený Národnej rade Slovenskej republiky. Už sa konečne tomu naučme.
A teraz k niekoľkým vyjadreniam, ktoré tu boli, pretože ja tiež chcem vecne pristúpiť k danej problematike.
Minister Sulík, pochopiteľne, nehovoril o riešeniach, lebo ich nemá. To je celý problém. Keby ich mal, tak ich vysúka za tri minúty na nás a povie, toto, toto, toto a toto ideme urobiť a všetko ostatné potom si mohol nechať na záver svojho vystúpenia, v ktorom nadával na SMER – sociálnu demokraciu. Veď to mal povedať rovno, vláda je pripravená urobiť tieto kroky.
My vieme len to, že vláda bude rokovať o novelizácii zákona o energetike, ktorý zavádza totálnu dereguláciu, teda pokiaľ ide o tvorbu cien pre domácnosti, malé a stredné podniky, tak bude to plne v rukách voľného trhu. A vieme ešte, že tu je tzv. ten už spomínaný G komponent, ktorý hovorí o tom, že v prípade výrobcov pôjde cena tohto alebo výška tohto G komponentu o 2/3 dole. A dodám ešte niekoľko údajov, pretože nerád som, keď sa tu nehovorí pravda.
Pokiaľ ide o podporu, pokiaľ ide o podporu výroby elektrickej energie z uhlia, táto podpora bola zavedená v roku 2004, 2004 za vlády Mikuláša Dzurindu. Pokiaľ ide o túto podporu, my sme vždy trvali a hovorili, že je treba vytvárať podmienky pre život na hornej Nitre. Tak teda by bolo možno dobré teraz si povedať a kľudne sa môžme na tom dohodnúť, pán minister, že tu budete 15 minút hovoriť o tom, čo ste pre tú hornú Nitru pripravili.
Tak pre tú hornú Nitru ste nepripravili nič! A kľudne budeme súhlasiť, tu sa postavte, nech sa páči, môžte ísť, môžte ísť hneď teraz a poďte povedať slovenskej verejnosti, čo ste pripravili pre hornú Nitru. Nič. Nechali ste tisíce ľudí, ktorí sú zamestnaní v baniach, ich rodinných príslušníkov na holičkách. V roku 2023 sa zastaví dotovanie výroby elektrickej energie z uhlia a tí ľudia môžu ísť akurát tak po žobraní, lebo nič tam nie je pripravené.
Chcem pripomenúť aj to, pán minister, že boli vecné technické dôvody, prečo bolo treba predlžovať, a vy dobre viete o energetickom uhle v Bystričanoch, ale to vám asi nič nehovorí, pretože ste sa touto témou nikdy nezaoberali.
Takže nech sa páči, poďte nám povedať, pán minister, čo len chcete. (Reakcia ministra.)
Á, vidím, že je urazený, pán minister odchádza, ešte sa aj urazí na Národnú radu, to sme ešte nezažili (potlesk), to je naozaj neuveriteľné toto. To je neuveriteľné.
Takže ja len chcem dokončiť myšlienku, nech tu po mne nevykrikuje pána minister, poprosím, pán podpredseda. Ja mám teraz slovo.
Klamali ste, pán minister, keď ste tvrdili o tom, že pokiaľ išlo o výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov, že to bol náš výmysel. Dobre viete (reakcia z pléna), že bol inštalovaný výkon 120 MWh. (Reakcie z pléna.)
No odchádza, lebo nemá čo povedať, lebo nemá čo povedať, lebo nemá čo povedať. (Reakcia ministra.)
Nech sa páči, poďte sem a hovorte.

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pán poslanec, pokračujte.

Fico, Robert, poslanec NR SR
Minister hospodárstva ušiel z Národnej rady, lebo nemá odpoveď, čo idú urobiť s cenami elektriny, čo idú robiť s cenami tepla a čo idú robiť s cenami plynu. To je jednoduchá odpoveď. Veď keby tú odpoveď mal na túto základnú otázku, tak sem príde a niečo povie.
A pripomeniem ešte jednu vec kolegom zo SaS, ešte to budú počuť, kým budú po schodoch utekať. V 2010 – 2012 sa zvýšil inštalovaný výkon zo 120 na 560 MWh. Kto bol ministrom hospodárstva? Kandidát za SaS. Kto vtedy podporoval výrobu elektrickej energie zo slnka? Samozrejme, pán Galek, terajší súčasný štátny tajomník na ministerstve hospodárstva. Toto je všetko vec politickej strany Sloboda a Solidarita a mohli by sme pokračovať.
Ale nech tu nerozpráva pán minister o TPS-ke, lebo on nevie, aký je rozdiel medzi TPS-kou a G komponentom. Pretože keby vedel, o čom je TPS-ka, tak vie, že TPS-ka a súčasne cena elektriny je spojená, sú to spojené nádoby. Keď ide hore cena elektriny, ide hore TPS-ka. Dnes má Úrad pre reguláciu silné nástroje na to, ako môže znižovať cenu a môže zagarantovať, že cena nepôjde tak hore, ako to je teraz. Ale oni to nechcú. Oni chcú urobiť jednoducho dereguláciu.
Neviem, dámy a páni, samozrejme, všetky médiá teraz utekali za uplakaným Sulíkom, ktorý bude vyplakávať, že čo on chudák, mu nedovolili v parlamente rozpravu.
Sulík ušiel z Národnej rady, lebo nepozná odpovede, ktoré dostal od poslancov Národnej rady.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

28.9.2021 o 16:32 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:38

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predseda, ja si vždy rád vypočujem tvoje vystúpenia. Vo väčšine prípadov triafaš klinec po hlavičke a hovoríš veci veľmi zrozumiteľne, takže aj mnohí ľudia, ktorí to sledujú, chápu, v čom je problém.
Napriek tomu si myslím, že nie je správne, že sme nedali slovo Richardovi Sulíkovi. Preto... (Reakcie z pléna.)
Chlapci, nekričte, dobre? (Zaznenie gongu.) Nemáte to radi, keď sa po vás vykrikuje. Ja to tiež nemám rád. Rešpektujte aj môj názor. Môžem niečo povedať, nie? Či nemôžem?
Ja si myslím, že to nebolo správne, že sme nedali slovo ministrovi hospodárstva, že sme nedovolili, aby tá diskusia prebiehala. Začala veľmi zaujímavo. Zostal som tu sedieť, hoci sa týmto témam nerozumiem. Bolo to pre mňa veľmi zaujímavé a stále som dával za pravdu tebe, Robert, tebe som dával za pravdu, lebo si myslím, že tá vláda naozaj nerobí nič pre to, aby sa ceny energií znížili. A bolo by podľa mňa dobré, aby si to Richard Sulík vypočul, prípadne na to reagoval, prípadne niektoré veci vo svojom prístupe zmenil. Takže myslím si, že to je chyba.
Keď chceme diskutovať a máme tu príslušného ministra, podľa mňa je základ elementárnej nejakej slušnosti dať mu slovo, aby odpovedal na naše pripomienky a na naše otázky. Napokon tiež si vystupoval najskôr 20 minút. Povedal si, že si to mal naplánované na 20 minút. Potom si ešte vystupoval možno 10 minút, lebo to z diskusie vyplynulo a je to normálne. Prečo by Sulík nemohol vystúpiť dlhšie? To nerozumiem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:38 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:40

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Fico, mám tuná odkaz od pána ministra pre vás, že vlastne ste nedovolili mu vystúpiť, ale aby vám dal odpovede na vaše otázky. Ale vy ste sa najprv pýtali také vecné veci, ako na jeho strednú školu, na maturitné vysvedčenie. Potom ste sa pýtali, dali ste mu otázku na, na Plačkovú, na pavilón v Dubaji. Potom ste debatovali o dostatku plyny (plynu, pozn. red.) a potom o maďarskom guláši a podobne. Takže ste očakávali otázky a odpovede. Tak vám ich dal, a keď vlastne prišlo na rad, aby vám povedal, čo vlastne táto vláda urobila, tak vlastne už ste mu zabránili v diskusii.
Takže si môžte diskutovať teraz naozaj sami so sebou. Táto schôdza je v pléne Národnej rady, tak diskutujte medzi sebou, keď nemáte záujem o odpovede pána ministra, tak už ich ani asi na tejto schôdzi nedostanete.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:40 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:41

Peter Žiga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda Fico, ja chcem reagovať na váš prejav s tým, že sa vás chcem opýtať, prečo ste kolegovi Sulíkovi nevytkli aj ďalšie veci, ktorými zavádza, a to je tými výkupnými cenami.
Predsa v roku 2009, keď sa stanovovali tie výkupné ceny, tak vychádzali z nejakého európskeho benchmarku, kedy my sme ešte boli výrazne nižšie, ako napríklad Česká republika, Španielsko alebo Nemecko, čo sa týka solárnej energie, ktoré vykupovali a vykupujú stále ešte za vyššie ceny, lebo aj oni dávali na stanovenú dobu 10 alebo 15 rokov. Pretože investori neboli ochotní investovať do týchto technológií, pokiaľ by nemali garantovanú návratnosť svojej investície.
A zároveň nerozumiem, prečo ste mu nepovedali, že teraz, keď stúpa cena elektrickej energie silovej, tak sa mu zvyšuje objem peňazí, ktoré môže použiť na zníženie ceny elektrickej energie. Pretože ten doplatok slúži len na to, aby sa uhrádzala tá cena alebo uhrádzal ten rozdiel medzi cenou, ktorá je na trhu a ktorá je garantovaná. To znamená, keď hovoril pán minister, že vtedy sa vykupovalo za 45 eur a 420 alebo za 430 garantoval štát, tak dnes sa vykupuje za 111 alebo za 114, to znamená 60 eur na 1 MWh mu prichádza do zisku v rámci TPS-ky. Vodu už nemusí doplácať vôbec. Biomasu nemusí doplácať vôbec.
Toto treba, na tieto otázky by mal potom ešte pán minister niekedy zareagovať, pretože on ten priestor na znižovanie cien elektrickej energie má.
A zároveň je tu ešte ďalšia štátna spoločnosť SEPS, ktorá má 80 mil. eur ročne zisku. Z tohto sa dá využiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:41 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:43

Ján Szőllős
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dovoľte mi reagovať, pretože ja som v roku ´98 písal kandidátsku dizertačnú prácu o energetickom systéme Slovenska. Žiaľ, táto diskusia má už len také, že plačeme nad rozliatym mliekom, lebo celá energetická koncepcia od začiatku 90. rokov až po teraz ešte stále platná z 2016. bola zle postavená a výsledkom je toto, čo teraz riešime. Ja som vtedy 9-10 rokov predtým povedal, že príde to, čo nastalo 2009., čo ste povedali, že nám zastavia plyn z Ruska a budeme na holičkách. Ale 10 rokov sa tomu nikto nevenoval, lebo my dávame na odborníkov. Všetko to sa hodilo do koša, aj keď to bolo na ministerstve hospodárstva, nikto sa tomu nevenoval.
Čo sa týka hornej Nitry, je úplný ekonomický a ekologický nezmysel dotovať ťažbu nízko kvalitného uhlia na hornej Nitre. Pretože, pán Fico, ja som z Gemera, keď sa tam zatvárali železorudné bane a všade inde nejaké iné, nikto ani neštekol po tom, koľko tisíc alebo koľko stovák baníkov na Gemeri, v Rožňave a v Spišskej Novej Vsi a všade tam vlastne sa prepustilo. Ale asi tam nikto nebalil do alobalu nejaké peniaze. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:43 hod.

RNDr. Mgr. CSc.

Ján Szőllős

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video