77. schôdza

15.11.2022 - 1.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

15.11.2022 o 16:01 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

15:46

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Ďakujem za faktické poznámky kolegom. Čo dodať? Už bolo povedané asi všetko na túto tému, snáď len toľko, že najlepšie by bolo pre Slovensko a pre celý náš štát a spoločnosť, keby sa minister niekde odmigroval do zahraničia, najlepšie, na Západe sú jeho páni a tí ho s otvorenou náručou ho určite privítajú.
Skryt prepis

15.11.2022 o 15:46 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:46

Miroslav Suja

15:46

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Prečo títo bioroboti nevedia nájsť nikoho lepšieho, ako je Mikulec, alebo už keď nie lepšieho, čo z môjho pohľadu je lepší každý druhý človek, ktorého náhodne stretnete na ulici, ale aspoň niekoho, kto by mohol nahradiť tohto extrémne skorumpovaného mafiánskeho zločinca na pozícii ministra vnútra? No pretože nikto nie je tak hlúpy, aby si na svoje plecia a na svoju vlastnú zodpovednosť, zobral všetky tie svinstvá, ktoré sa na Národnej kriminálnej agentúre a ktoré sa na ministerstve vnútra teraz aktuálne dejú.
Sám si to povedal, z vyšetrovacieho spisu, priamo z konania je jasné, že svedok povedal, že ho vyšetrovateľ tlačil k tomu, aby do zápisnice napísal, do svojej svedeckej výpovede, že sa mu Suja vyhrážal a že ho nútil niečo podpísať. To povedal svedok priamo pred právnikmi, že ho vyšetrovateľ nútil do konkrétnej výpovede. Toto je minister Mikulec, skorumpovaná mafiánska obluda a som reálne presvedčený, že keď príde normálna, normálna vláda, ktorá si bude ctiť zákon, tak tento človek skončí v base, lebo nikde inde nepatrí. Aj všetci tí vyšetrovatelia, ktorí ruinujú ľuďom životy, všetky tie kreatúry, ktoré dnes sídlia na NAKE a ktoré sa zabávajú na tom, že zneužívajú svoju kompetenciu, porušujú zákony a že zatvárajú nevinných ľudí, že fabrikujú dôkazy, že manipulujú výpovede, že sa vyhrážajú a že prenasledujú opozíciu, všetci títo ľudia skončia v base!
A morálna zodpovednosť a svedomie nenechá spávať všetkým týmto biorobotom za to, že celý čas toto svinstvo, túto zločineckú skupinu na čele s Mikulcom, Hamranom a Lipšicom kryli!
Skryt prepis

15.11.2022 o 15:46 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:46

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Minister Mikulec má toho na rováši už dosť a je tých prešľapov toľko, že by stačili na zlomenie krku každému inému ministrovi, ale toto posledné a totálne zlyhanie už naozaj ohrozuje bezpečnosť slovenských občanov a renomé Slovenskej republiky.
Tak Česi uzatvoria, resp. dajú kontroly na svoje hranice a Mikulec hovorí, že všetko je v poriadku. Rakúšania dajú kontroly na hranice a Mikulec hovorí, že všetko je v poriadku. Ja už mám pocit, že on tých migrantov už pomaly tu víta ako Merkelová niekedy v Nemecku. On si uvedomuje, ten človek, čo všetko sa môže stať? Áno, za predchádzajúcich vlád sa toho stalo aj veľmi veľa, ale všetci si spomeniete, aj veľmi veľa zlého, ale všetci si určite dobre spomeniete, ako sa predchádzajúce vlády zachovali, keď prišla do Európy obrovská migračná vlna. Ako zodpovedne sa strážili hranice, ako zodpovedne sa pristupovalo k tejto ilegálnej, opakujem, ilegálnej migrácii. Tak to sa tu naozaj niečo musí stať, aby sa kompetentní spamätali? To naozaj nemáme lepšieho, schopnejšieho človeka, ktorý by viedol rezort aj pri týchto citlivých témach?
Veď sami vy koaliční poslanci viacerí hovoríte, že pán minister Mikulec by už ministrom nemal byť. Tak aký je problém zdvihnúť ruku za jeho odvolanie, nech to robí niekto iný? To sa naozaj musí niečo stať?! Musí sa niekomu naozaj reálne ublížiť, až potom otvoríte oči, alebo či ani potom nie?
Stačilo uzavrieť, alebo podať kontroly na slovensko-maďarskú hranicu, podobne ako to urobili Česi a Rakúšania. Prečo si chránia svoje územie? Lebo je to nebezpečné, bolo to nebezpečné a bude to nebezpečné. A keď máme takého ministra akého máme, tak naozaj sa niečo stať môže.
Skryt prepis

15.11.2022 o 15:46 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:46

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vzhľadom na to, že Ukrajina má asi 40 % kritickej infraštruktúry rozbitej a ide zima, tak sa dá predpokladať, že tá vlna migrácie, ktorá pred nami, tá legitímna vlna migrácie, ktorá pred nami je, bude v najbližších mesiacoch narastať.
A ja preto absolútne nerozumiem, prečo vy do tohoto, čo nás ešte čaká, potrebujete púšťať ilegálnych migrantov, ktorí sa tu potulujú, veď to stačí sa ísť previesť Záhorím, čo tam sa deje. Pred nami je tiež tá zima a ľudia sa naučili, že táto vláda ich nechala úplne napospas všetkého, ale ja nerozumiem, že prečo im potrebujete ešte aj brať istotu vôbec chodiť po uliciach.
Tuná povie Mikulec, že on prestal viesť nejaké štatistiky, ale že nič sa nestalo zatiaľ. Jak vy môžete vedieť, či sa niečo staje... stalo, alebo nestalo, keď ani neevidujete, kto tu poriadne je? Vy nemáte žiadne doklady od tých ľudí, ktorí vám povedia, áno, hodnoverne, toto som ja. Veď tu chodí nejaká skupinka ľudí, jeden povie, ja ho poznám, druhý pozná toho prvého, že pozná, a povedia nejaké svoje mená, vy to zapíšete a oni sa tu potulujú po Slovensku. A celý problém je len to, že dnes na južnej hranici nie je žiadna kontrola. A kto tá... tú kontrolu tam nechce dať, tak je očividné, že háji dnes, a to bez ohľadu na to, aký pozitívny vzťah človek môže mať k Orbánovi, ale to, čo dnes vedenie slovenskej polície a ministerstva vnútra robí, tak robí v záujme potom Maďarska, nie Slovenska, pretože v záujme Maďarska dnes je zbaviť sa tých migrantov, ktorých tam majú, a pustiť ich ďalej. Ale oni nevedia ísť ďalej, lebo kontroly v Rakúsku, v Čechách ďalej ich nepustia, to znamená, končí to tu.
Takže keď to tam nechcete zaviesť, robíte to len preto, lebo pomáhate týmto Maďarsku, lenže my sme slovenský parlament a my budeme hájiť záujmy Slovákov.
Skryt prepis

15.11.2022 o 15:46 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

15:46

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Členský štát Európskej únie, akým je Slovenská republika, by mal chrániť svoje vnútorné hranice presne takým spôsobom, ako to chráni Maďarská republika, Česká republika alebo Rakúsko.
Len na základe toho, že pán minister vnútra Roman Mikulec má nejakú vsugerovanú a svoju autistickú domnienku, že takýmto konaním Maďarsko, Rakúsko a Česká republika porušuje nejakú európsku smernicu alebo európsku legislatívu tým, že nejakým zvláštnym spôsobom ohrozuje princíp a štatút schengenského priestoru, si nemyslím, že takýto človek by mal byť na pozícii ministra vnútra, pretože toto jeho konanie a také jeho vyjadrenia nepatria na pôdu ani stredoázijského štátu, poprípade nejakého štátu vo východnej Afrike. Ak prekročenie štátnych hraníc a nelegálny vstup do schengenského priestoru nepovažuje minister vnútra Roman Mikulec za legálnu hrozbu pre občanov žijúcich na danom území, tak potom jeho vyjadrenia už naozaj nepatria do tejto spoločnosti a mal by si hľadať nejaký vlastný, nejaký fundovaný svet, v ktorom by tieto myšlienky vedel posúvať ďalej.
Kolega Suja sa v druhej časti svojej rozpravy pýtam najmä kolegov po našej ľavici, teda od geniálneho klubu Pročko, s. r. o., že koho vy, kolegovia a kolegyne, vlastne chránite. Áno, kolegovia, kolega Suja vám to vysvetlil veľmi fundovane. Chránite kreatúru, chránite zrúdu, ktorá nesie punc ministra vnútra, pretože tento človek ovplyvňuje konanie vyšetrovateľov na NAKA. Tento človek ovplyvňuje konanie vyšetrovateľov v mnohých prípadoch.
A to, čo si dovolili voči poslancovi Národnej rady, ako dovolili si obviňovať z nejakého činu, ktorý sa nestal, toto už je naozaj vrchol.
Skryt prepis

15.11.2022 o 15:46 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:01

Ondrej Ďurica
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Kolegovia, kolegyne, to, že minister Mikulec nemá záujem chrániť občanov Slovenskej republiky a naše hranice, je úplne zrejmé a je to jasné aj na základe toho, že okolité štáty pristupujú k tejto situácii úplne inak.
A on ako minister, ktorý by sa chcel zviesť popri opatreniach, ktoré urobila Česká republika alebo Rakúsko, by tak mohol úplne elegantne spraviť, pretože by to svoje, to svoje presvedčenie, že sa porušujú nejaké pravidlá, európske dohovory a tak ďalej, keby mal záujem na tom, aby Slovensko bolo chránené, tak by povedal jednoducho, pozrite sa, tu je Česká republika, tu je Rakúsko, ktoré vykonávajú podobné opatrenia, je to úplne prirodzené. Ale my sa tvárime, ako keby sa nás táto kríza vôbec netýkala, a z toho je úplne zjavné, aj z toho všetkého, čo povedal v tejto veci minister Mikulec už v minulosti, je zjavné, že ho tieto absolútne netrápia. On to vníma tak, že proste tí ľudia sem prídu a zrejme sa vyparia niekde, alebo, alebo sa problém vyrieši tými, tými rôznymi stretnutiami a konferenciami, ale pravda je taká, že ten problém len prehlbuje, že je stále horší a horší.
A presne to je tá zhoda, zhoda okolností, ktoré tu boli načrtnuté mojimi predrečníkmi, že tým, že sa kontroly zriadili na českej strane, na rakúskej strane a my zároveň susedíme s Maďarskom, tak naozaj to zostáva, zostáva celé, celý ten tok tých migrantov zostáva na nás a je to na veľkú hanbu, že minister Mikulec si toto neuvedomuje, alebo, alebo si to uvedomuje veľmi dobre a robí to zámerne, takže si myslím, že toto odvolávanie je namieste, a uvedomiť si aj to, že tento človek bol osemkrát odvolávaný, tak to naozaj o niečom hovorí. To nie je náhoda a to musí mať nejaké, nejaké svoje, svoje základy.
Ďakujem.
Skryt prepis

15.11.2022 o 16:01 hod.

Ondrej Ďurica

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:01

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Ešte by som doplnil, že počuli sme alebo boli sme svedkami toho, že Mikulec sa tu čudoval, že Maďari, Česi alebo Poliaci si chránia svoje hranice a tým vlastne občanov svojej, svojho štátu. A že sú s tým asi divní podľa jeho názoru, lebo že to by nemali robiť.
No pán Mikulec je divný, on sám, lebo on ako minister vnútra, to je jeho povinnosťou, chrániť občanov Slovenskej republiky, nech sú akejkoľvek národnosti, nie, on bude používať ťažkoodencov a policajtov na ochranu ľudí, o ktorých vôbec absolútne nič nevieme. Ale svojich vlastných občanov naháva napospas.
A že to robia Maďari, Česi a Poliaci, tak sú podľa neho divní. No nie sú, robia to, čo minister vnútra má robiť, chrániť občanov svojho štátu.
Skryt prepis

15.11.2022 o 16:01 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:01

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené kolegyne a kolegovia, na stole máme opäť odvolávanie ministra vnútra Mikulca. Tento minister má viacej životov ako mačka, pardon, mačiak, ten má sedem životov, ale náš minister ich má viac. A škandálov oveľa, oveľa viac.
Pripomeniem len tak zhruba, kauza údajného úplatku 100-tisíc eur.
Po druhé mohol mať prístup k informáciám, na ktoré nemal zákonný nárok.
Po tretie kauza vymyslených dôvodov na stíhanie.
Po štvrté možné manipulácie dôležitých svedkov.
Po piate, to je veľmi dôležité, vojna medzi jednotlivými zložkami v polícii.
A po šieste, vojna aj v jednotlivých zložkách.
Po siedme odpočúvanie samých seba.
Po ôsme zasahovanie do živých prípadov.
Po deviate škandál so stravovaním v azylovom tábore.
Po desiate škandál s vrtuľníkmi.
Po jedenáste participácia na covidovom šialenstve, keď sa nedalo ísť napríklad z okresu do okresu ani na hroby svojich najbližších.
Po dvanáste participácia na šialenom zadlžení Slovenska.
A nakoniec by som podotkol, by som dal ako príklad vládny návrh zákona o azyle z februára 2022. V tomto zákone o azyle boli rôzni musulmani - Mohamedi, Ahmedi, Abdulahovia či Bašírovia - postavení nad úroveň Slovákov, slovenských žien a detí, slovenských dôchodcov, slovenských robotníkov, slovenských živnostníkov, jednoducho pre našu vládu je to jedna z priorít pre... kvôli jednej smernice z klbka vreteníc, to znamená z Európskeho parlamentu a z Rady Európy. A tu je gro, príčina a následok súčasného stavu, pre ktorý je dnes odvolávaný minister vnútra Mikulec, verný to sluha Bruselu a pánov spoza oceána.
Opäť sa po Slovensku, naozaj opäť sa po Slovensku potulujú voľné, čudné tmavšie persóny, o ktorých nikto nič nevie. A kto je to? No sú to práve tí Mohamedovia, Abdulovia, Ahmedi, Abdulahovia, Bašírovia, pohybujú sa vo veľkých množstvách a na hraniciach vzniká tábor, ktorý sa zväčší, a možno za nejaký čas, keď sa tomu neurobí prietrž, bude to niečo také ako v Calais, centrum mafie, drog s vlastnými štruktúrami v rámci toho tábora.
Takzvaní ekonomickí migranti putujú cez Taliansko, Balkán aj Turecko. Od migračnej vlny, ktorú spustila pani - a mnohí ju volajú baba Jaga - Merkel, ja sa k nim pridávam, a ich vítačskí šialenci, nastal prudký vývoj no-go zón, terorizmu, znásilnení, kriminality, výbuchov. Schengenské hranice sú úplne deravé, sú deravé ako sito. Celá Európa je zaplavená túlavými hordami ekonomických migrantov, medzi ktorými sú infiltrovaní džihád... džihádistickí maniaci.
Mikulec tvrdí, že uzatvorenie našich hraníc nepomôže, že sa to musí robiť v akomsi širšom kontexte schengenu. Ale na to nie je čas. Nikdy na to nebol čas. Alebo na to nebola ani vôľa. Mnohí tvrdia, že je plán, plán na globálnu výmenu a zmiešanie obyvateľstva. A veruže, veruže, takto to aj zapácha. Nechcete migrantov v kvótach? Dáme vám ich takto špeciálne, rafinovane. Mikulec aj naši predstavitelia tvrdia, že tí migranti nechcú u nás ostať, že chcú ísť ďalej do Nemecka. Však to je často jediné slovo, ktoré poznajú, Germany, Germany, money, money, Germany.
Ale je tu háčik, Česká republika chráni svoje hranice. Odchytáva týchto elementov a vracia ich na Slovensko. A my ich živíme. Ich počet sa bude zväčšovať. Klasickým vývojom v takýchto táboroch je to, že sa postupne vytvorí hierarchická štruktúra podľa národov a národností na čele so svojimi vlastnými bosami. Podelia si sféru vplyvu a, samozrejme, nevynímajúc, že je tam čierna ekonomika. A ja sa pýtam, kde je problém. Uzatvoriť hranice a hotovo, je to vyriešené. Že to nemôžeme? Že EÚ, že Rada Európy, že také zmluvy alebo také také zmluvy?
A čo? Český minister sa vyjadril, že české opatrenie nie sú príjemné, ale je to nevyhnutnosť. Prečo také slová nepovedal náš pán Mikulec, minister vnútra?
Uvažujem a každý príčetný človek, čo pozná súvislosti, vie, že riaditeľ migračného úradu pri ministerstve vnútra je Ján Orlovský. Pripomeniem jeho život trošku. Sedemročný tajomník a radca na zastupiteľskom úrade Slovenskej republiky vo Washingtone, D. C. Spolupracoval s Kongresom USA a tzv. neziskovkami. Päť rokov bol výkonný riaditeľ Sorosovej Nadácie otvorenej spoločnosti. Takíto ľudia ako on aktívne rozvrátili republiku, čo si budeme navrávať. Len mám také temné tušenie, že či Mikulec riadi Orlovského, alebo je to naopak. Orlovský je tam od roku 2021 a už hneď v roku 2022 bol navrhnutý zákon o azyle, ktorý predkladal Mikulec, hovoril som o ňom v rozprave vtedy.
A teraz tento hrozný kiks s nechránením hraníc. Preto, práve preto tento mačiak, čo už prežil osem či koľko odvolávaní, by mal po tomto odísť.
Spomeniem ešte to, čo som povedal vo faktickej poznámke. Čo je to za idiocia? Hamran povedal, že riešenie migrantov v Európe je na, na to že je agentúra Frontex. To je agentúra, ktorá dostáva 600 mil. eur ročne a ktorá by mala byť zodpovedná za nepriedušné uzavretie hraníc schengenu. Táto agentúra ale pašuje migrantov z líbyjských brehov na európske brehy. Ešte raz, tento perzský ušatý mačiak musí ísť preč, na Melmak. Alfovia majú radi mačky ako delikatesu.
Ešte raz, Mikulec, Hamran, preč, vypadnite!
Skryt prepis

15.11.2022 o 16:01 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:01

Marek Kotleba