15. schôdza

11.6.2024 - 28.6.2024
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 9:57 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:57

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Viete, mne vyráža dych to, čo robí SNS. Ja neviem, kto v sále tu zamestnáva ľudí, ale ja som stále majiteľom spoločnosti, ktorá zamestnáva ľudí. Videli ste niekedy Danka alebo Lučanského, aby zamestnali nejakých ľudí? Títo ľudia, títo ľudia robia veci, ktoré, ktoré sú proti normálnemu podnikaniu, proti normálnemu životu na Slovensku. Ja si vážim našich zamestnancov a naozaj sme, vychádzame im v ústrety a riadime sa heslom, že v prvom rade musí byť zamestnanec spokojný a potom ostatné. Ale toto, čo robia, toto, čo je, čo sa deje... A ja súhlasím s tým, že naozaj potom, ako táto vládna koalícia prišla k moci, koľko mojich kamarátov podnikateľov, tak ako aj ja zvažujeme, že či tu budeme podnikať v tomto, v tomto kocúrkove, ktoré tu táto vláda robí. Oni nepomáhajú podnikateľom, ale pomáhajú sami sebe. To, čo sa deje, a to, čo idú robiť aj s tým, že naozaj si idú do smrti uzákoniť platy, idú si uzákoniť ochranu. Ľudia, ktorí v živote pre toto Slovensko nič neurobili, len ho rabovali a rabujú, je to, je to smutné. Ja doprajem aj rodičom, rodičom môjho zamestnanca, prečo nie, nech sa majú dobre, ale o tých by sa mal štát starať, o tých by sa mali starať takí, ako je Danko, ako je Fico, ako je Pellegrini, Huliak, Lučanský. Lenže oni toto všetko zabúdajú. Im ide o svoje vrecká. A podnikatelia? No, tak vás budeme drancovať a vy budete robiť to, čo my chceme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 9:57 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:59

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem obom kolegom za reakcie, aj keď som teda sklamaný, lebo moje otázky nesmerovali k opozičným poslancom, ktorí reagovali faktickými poznámkami, ale k predkladateľom návrhu zákona, ktorí, ktorým som položil konkrétnu otázku a na tú otázku opakovane nedostávam odpoveď. Síce rozumiem, prečo neodpovedajú, lebo, lebo žiadna reálna odpoveď neexistuje, ale je tu pán poslanec Lučanský, ktorý je predkladateľ, mohol sa prihlásiť s faktickou poznámkou, môže sa ešte teraz prihlásiť do rozpravy a zodpovedať moju otázku. Z predkladateľov je tu aj pán poslanec Huliak, ktorý takisto mohol zareagovať faktickou poznámkou, neurobil to. Je tu ďalší predkladateľ, pán podpredseda Národnej rady Danko, ktorý bol aj pri zavádzaní tých rekreačných poukazov ako takých, a teda predpokladám, že by mal vedieť vysvetliť, prečo sa majú teraz rekreačné poukazy rozšíriť aj na rodičov zamestnancov, a dokonca aj v situácii, keď tí rodičia zamestnancov idú na dovolenku sami, bez toho zamestnanca. A podpredseda Národnej rady sa takisto môže prihlásiť do rozpravy, môže sa prihlásiť kedykoľvek, našťastie sme na prelome hodín, takže pán podpredseda Národnej rady Blaha prišiel vystriedať pána podpredsedu Národnej rady Danka vo vedení schôdze, a teda bude mať pán podpredseda Národnej rady Danko príležitosť, teda keď už nebude viesť schôdzu, prihlásiť sa do rozpravy a odpovedať na moju otázku, lebo verím, že on by teda dokázal odpovedať na moju otázku aspoň nejako, lebo od pána predkladateľa Lučanského sa mi zatiaľ tú odpoveď vydolovať nepodarilo. Aký to má zmysel, aký to má zmysel z hľadiska Zákonníka práce? Žiadny.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 9:59 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:01

Andrej Danko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Takže dovoľte mi, aby som sa vyjadril k predmetnej novele Zákonníka práce a rozšíreniu okruhu rekreačných poukazov. Chcel by som na úvod povedať, že keď sa tvoril tento nástroj podpory rekreačných poukazov, tak bol podrobený veľkej kritike z opozičnej strany, ale pre mňa bolo v tom čase dôležité zavádzať dva hlavné inštitúty, a to je rekreačný poukaz a trinásty, štrnásty plat.
Rekreačný poukaz je nákladová položka, to znamená, že podnikateľ ho má v celom rozsahu v nákladoch. Je to nástroj, ktorý pomáha ako sociálny nástroj na zlepšenie produktivity práce a chcem povedať, že sa tvorí v pomere podielu mzdy zamestnanca, zamestnávateľa. Práve vy zo SaS-ky, ktorí tu hovoríte o podpore podnikania, ste niektorí naše nástroje ako trinásty, štrnásty plat, kedy zamestnávateľ mohol dať 500 euro bez odvodov, bez daní, zamestnancovi zrušili. Išli sme modelom urlaubsgeld, weihnachstgeld, ktoré majú v Rakúsku, ale išli sme ďalej. Zaviedli sme aj 500 euro bez odvodov, bez daní. A vy budete, pán Viskupič, hovoriť, ja vám budem celý čas, kým budem v politike, rozprávať, že vy ste tí, ktorí zdanili aj živnostníkov opäť s daňami 20 %. O čom vy rozprávate, o ktorej podpore podnikania? Veď vy ste podnikateľom, ktorí zarábajú viac ako 50-tisíc euro, opäť aj malé eseročky zdanili 20 %, lebo pre vás je no go zdaňovanie podnikateľov. Ale to pozriete do zeme a na to nemáte čo povedať. Takže rekreačné poukazy aj dnes... no tak sa usmievate, ale je to pravda. Vy ste zdvihli živnostníkom dane.
Rekreačný poukaz aj dnes, pán Dostál, sa dá využiť na preplatenie táborov detí. A áno, mali sme vtedy ambíciu a dnes ju napĺňame, aby mohol zamestnanec na Vianoce alebo počas roka tento rekreačný poukaz darovať rodičom. A aký je cieľ? Myslím, že ten rodič bez problémov vie zobrať decko na dovolenku, pomôcť tomu zamestnancovi, aby lepšie pracoval. Je to nástroj a ide len o rozšírenie okruhu. Aj dnes Zákonník práce pozná iných poberateľov výhod, ak to môžem nazvať, z rekreačných poukazov.
Po ďalšie, rekreačný poukaz je neustále kritizovaný z hľadiska efektivity, ale keď sa opýtate akéhokoľvek hoteliera, dnes je podstatnou časťou príjmu v každom hoteli. Po ďalšie, legalizuje príjem z čiernych ubytovaní. Podnikatelia musia uvádzať jednoducho počet ubytovaných, odvádzať z toho miestne poplatky. No áno a prídu ďalšie nástroje na podporu cestovného ruchu s rekreačnými poukazmi. Pripravíme rekreačné podnikové chaty, pripravíme nástroje, ktoré oslobodia od príjmu v cestovnom ruchu, napríklad sa zaoberáme tringeltami a mnohými inými vecami, z ktorých by sa neodvádzali dane a odvody.
Takže ja nechápem, čo je na tom zlé, ak chceme, aby zamestnanec odviedol ten benefit, alebo previedol ten benefit a pomohol tým rodičom či už pri pobyte v kúpeľoch, alebo pri pobyte v Tatrách. Mnoho zamestnancov totiž aj uvádza, že nemá oň záujem, pretože uprednostňuje dovolenku v zahraničí, a myslím si, že je mnoho ľudí, ktorí idú na dovolenku do zahraničia, ale svojich rodičov do Tatier, do Karpát by radi poslali.
Na záver sa raz ešte opýtam, že čo je na tom zlé, že pomáhame ľuďom. A hlavne, pán Viskupič, na záver, pozerávam na to, ako ste živnostníkom zaviedli 20 % dane, takže je to ťažko vybojovať naspäť a verím, že živnostníkom opäť aj my pomôžeme. Tak asi toľko v skratke.
Ďakujem za možnosť vystúpenia.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 10:01 hod.

JUDr.

Andrej Danko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:04

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán podpredseda Danko, ďakujem, že ste využili tú možnosť a vystúpili. Pravdupovediac som ani nedúfal. No, vy hovoríte, že pomáhate ľuďom. No pomáhate jednému odvetviu a ide to na úkor zamestnávateľov. Zamestnávatelia platia nejakú vašu, vašu prioritu miesto toho, aby to, aby to platili, platili, platil štát, hej, štát, ak sa tak rozhodne, ale v tomto prípade to neplatí štát, platia to, platia to zamestnávatelia, aj keď si to môžu dať do nákladov, aj keď, áno, nakoniec sa to premietne aj v tom, že povedzme asi mzdy budú rásť pomalšie, ako by rástli, rástli bez tohto opatrenia. Ale ten problém, na ktorý som upozornil a na ktorý som nedostal odpoveď ani z vášho vystúpenia, je, že dnes, podľa dnešného znenia zákona, § 152a ods. 5 oprávnenými výdavkami podľa ods. 1 sú aj preukázané výdavky zamestnanca, podľa ods. 4 na manžela, vlastné dieťa, ďalšie, ďalšie deti a inú osobu žijúcu so zamestnancom v spoločnej domácnosti, ktorí sa so zamestnancom zúčastňujú na rekreácii. Keď sa to zmení, tak oprávnenými výdavkami podľa ods. 1 sú aj preukázané výdavky zamestnanca alebo rodiča zamestnanca podľa ods. 4 opäť na manžela zamestnanca a manžela rodiča zamestnanca, dieťa, rôzne kategórie detí alebo inú osobu žijúcu so zamestnancom v spoločnej domácnosti, ktorí sa so zamestnancom alebo rodičom zamestnanca zúčastňujú na rekreácii. Čiže doteraz je tam podmienka, aby sa tá osoba, o ktorú ide, zúčastňovala na rekreácii so zamestnancom. Teraz tam bude so zamestnancom alebo rodičom zamestnanca, to znamená, že rodičia zamestnanca budú môcť ísť na tú dovolenku aj bez zamestnanca.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:04 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:08

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
No, pán Danko, pán poslanec Danko, takto. V prvom rade nie je cesta rôznych výnimiek, veď hovoríme to stále a v tom by sme sa mali zhodnúť. Veď znížte daňovo-odvodové zaťaženie, alebo teda znížte odvodové zaťaženie. Len tým by sa zlepšila konkurencia proste všetkých. A bolo by to systémové riešenie. Lenže viete, vy potrebujete to, aby ste mohli povedať: A 500 euro a tuto som vám to dal! Proste realita, bohužiaľ, je tá, že vy reálne škodíte aj teraz, veď ste zahlasovali za zvýšenie zdravotných odvodov, hej, áno, na strane podnikateľov proste, takže to ste im veľmi-veľmi poškodili. Pán Danko, toto je pravda.
Ďalšia vec, keď už sa bavíme teda o tej dani, čo spomínate, aspoň keby ste vedeli správnu sadzbu. Je to 19 %, nie 20, hej, to je ďalší možno drobný detail, ale ono sa to tak nezdá.
A úplne ďalšia vec, áno, robíte, robíte teda podporu cestovnému ruchu, okej, to, samozrejme, má nejaký zmysel, len by sa to malo robiť keď už tak, tak napriamo a zmysluplne, a hlavne nezačínať budovou ministerstva, absolútne predraženou, absolútne luxusnou, za dvojnásobné nájomné, za vysoké, za vysoké ceny energií v záplavovom území. Mali ste šťastie, že vám to teraz nevytopilo, ešte ten Dunaj, keby trošku stúpol, tak ho máte vytopené to ministerstvo, ešte ste sa tam ani nenasťahovali!
Pán Danko, skúste, keď už, tak poďte pomáhať podnikateľom a poďte im znížiť odvodové zaťaženie alebo im znížte dane! Ale vy robíte presný opak, zaťažujete ich stále ďalšími a ďalšími platbami, povinnosťami, byrokraciou. Toto je tá realita vašej činnosti!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:08 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:10

Marián Viskupič
Skontrolovaný text

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:10 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:12

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Danko, nevystúpili ste zo svojho tieňa. Hneď v úvode ste začali a naložili ste Viskupičovi, ktorý je za všetko zodpovedný, a pritom Viskopič, Viskupič je z opozície najväčší kamoš všetkých koaličných poslancov. To bolo výborné!
Ten váš populizmus o tom, že dáte 13. a 14. plat ako v Rakúsku, to je také populistické. Ale pomôžte tým podnikateľom! Viete, vy tu rozprávate tie populistické rozprávky o tom, ako vy pomáhate, a dáte podnikateľom zaplatiť 13. a 14., ako ste vy pomohli, Danko, podnikateľom? Tým, že ste nám zvýšili zdravotné odvody? Viete, ako na vás nadávajú podnikatelia po celom Slovensku, ako vás majú v zuboch, celú vašu vládnu koalíciu? Vy sa tu oháňate tým, že ideme pomôcť rodičom, ideme, ale ako ste pomohli tým zamestnávateľom. Viete, vy ste do toho naozaj ten whataboutizmus, čo ste tu predviedli o Viskupičovi, vy ste do toho zaplietli aj, aj tringelty, vy ste do toho zaplietli aj dane z ubytovania, vy ste tu povedali taký mišmaš, ale nič konkrétne sme sa nedozvedeli, len o tom, ako idete pomáhať, ako budete pomáhať, ako vy chcete znova podnikateľom a zlepšíte to. No zlepšujete? Od prvej chvíle nám podnikateľom hádžete polená pod nohy, od prvej chvíle nám robíte zle, zvyšujete zdravotné odvody! Ale, zvyšujete aj platy ministrov, zvyšujete aj platy premiérovi. To je úžasné, to je skvelé! Pomohli ste, viete komu? "Našim ľuďom" ste pomohli. Ale podnikateľom absolútne nie. A tie naozaj populistické žvásty o tom, ako vy pomôžete, ako vy budete pomáhať podnikateľom, ako vy sa to tu postaráte. No starali ste sa. Tak ste sa starali, že naozaj podnikatelia nemajú chuť podnikať na Slovensku.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:12 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:14

Andrej Danko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Pročko, nemám ambíciu, aby ste ma vy pochopil, a to sa asi nemôže stať, pretože vaše vzdelanie ani schopnosti to neumožňujú a pochybujem, že viete, čo je rozdiel HDP a DPH.
Pán Viskupič, ste odborník a viete, ono či je to 19, alebo 20 % je rozdiel a dnes ste prvýkrát potvrdili, že ste autorom zdanenia podnikateľov malých eseročiek a živnostníkov, ktorí zarábajú viac ako 50-tisíc eur ročne, musia vďaka vám opäť platiť vyššie dane. Takže treba si priznať, že ste to urobili. A ja viem, že ste čestný človek z hľadiska charakteru a vás to samého mrzí a vám je to trápne.
Ja som tu uvádzal dôvody, prečo sa snažíme niektoré opatrenia vylepšiť, a na druhej strane, áno, my sme zavádzali paušálne výdavky, pomohli sme živnostníkom, malým firmám a uvedomujem si, že treba zlepšiť aj život väčším podnikateľom. Zaoberáme sa oblasťami zlepšenia odpisov, investícii a mnohých iných vecí, o ktorých pán Pročko ani nemôže mať šajnu, a ten jeho tupý smiech hovorí o všetkom.
Takže ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:14 hod.

JUDr.

Andrej Danko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:16

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Milé kolegyne, milí kolegovia, práve som sa dozvedel, že mám tupý smiech, ostrý smiech je, predviedol teraz Migaľ, keď odchádzal, na moju adresu, takže to bol ostrý smiech.
Musím povedať, že Danko nevyšiel zo svojho tieňa, naozaj má teraz tá vláda nová, sociálna a kde razí takú politiku alebo taký, taký populistický slogan, že rešpektujeme názor iných. No, ako videli ste, ako reagoval "tomtom" Danko. Ja ako naozaj, moje vzdelanie, ja mám dve vysoké školy, riadim firmu, teda riadime firmu 20 rokov a naozaj o tom podnikaní mám čo-to, predtým sme, som mal dve produkčné spoločnosti, ktoré vyrábali pre štyri televízie. Ja neviem, čo urobil v živote Andrej Danko okrem toho, že mal dvoch ministrov, ktorí, ktorí rabovali, a všetci poznáte tam ten princíp, čo urobil v Revúcej s Lesostavom. Takže toto je Andrej Danko.
Ale ja chcem k tomuto, čo naozaj sa tu deje. Ondrej Dostál prosil, aby mu to vysvetlili, vystúpil Andrej Danko a v tom vystúpení nepovedal nič. Povedal len populistické, naozaj populistické veci o tom, že idú zlepšovať veci, o ktorých ja nemám ani potuchu. No nemám o tom potuchu, lebo stále som, stále naozaj som majiteľom podniku, ktorý tomuto štátu odvádza obrovské dane, a ja, my živíme takých, ako je Andrej Danko, my živíme takých ľudí, ktorí tuná rabujú toto Slovensko. Čiže Andrej Danko vystúpil, ale to že... alebo odpoveď na Dostálove otázky nebola žiadna.
Ja súhlasím s tým, aby sme pomohli rodičom zamestnancov, a naozaj sme zaviedli rodičovský príspevok, ktorý veľmi výrazne prispel, veľmi výrazne prispel rodičom zamestnancov, ale podnikateľom táto vláda nijako nepomohla a nepomáha. Táto vláda pomáha jedine sama sebe. A už som to tu povedal a budem to hovoriť, od prvej chvíle neurobili nič iné, len zvýšili sebe platy, zvýšili platy ministrov. Jak Fico rozprával v predchádzajúcom volebnom období, že to je aké úbohé, aké hyenistické, aby si ministri a premiér zvyšovali platy, a bum. Robert Fico sa dostal k moci a prvé, čo urobili, si zvýšili dvojnásobne platy! Čo zvýšili vám, Slováci?! Spytujem sa vás, vy, čo ste volili túto vládnu koalíciu: Čo vám dali? Podnikatelia, spytujem sa, čo vám dali okrem toho, že vám tu sľubujú, že budete môcť pozvať rodičov niekde na výlet za ten preukaz. Čo vám dali? No nám podnikateľom dali to, že nám zvýšili 900 Ficových poplatkov, že nám zvýšili zdravotné odvody. Toto nám dali! Toto nám dávajú títo sociálni, sociálni anjeli. Ja keď počúvam od nich a keď som teraz počúval vystúpenie Andreja Danka o tom, ako on ide pomáhať, ako on ide podnikateľom červený koberec dávať pred ich, pred naše podnikanie, mne prišlo naozaj smiešne a zasmial som sa, pretože to je smiešne. Keď poznáte týchto ľudí a ste s nimi v kontakte, keď vidíte, čo robia títo ľudia, ako sa aj tu správajú bohorovne, akí sú to, akí sú to najväčší, najväčší záchrancovia Slovenska, a pritom zachraňujú svojich ľudí, je to smutné.
Poukazy, ako sú tieto, sú dobrá vec, naozaj, keď sa dobre využívajú. Ale už to aj Ondrej Dostál tu dnes hovoril, ministerstvo, ktoré si Andrej Danko zriadil, takto získa ďalšie kšefty. Je to super vec a oni budú, oni vám budú rozprávať, Slováci, že to je pre vás, to je všetko pre vás, aj to ministerstvo drahé, stomiliónové, ktoré sme urobili, je pre vás. Aj tie priestory drahé, ktoré sme si prenajali, to je pre vás, Slováci, aby ste sa mali lepšie. Toto vám budú rozprávať. Ale skutek utek, realita je úplne niekde inde.
Takže, pán Lučanský, ak chcete pomôcť, tak pomôžte najprv podnikateľom. Zlepšite prostredie nám podnikateľom naozaj a nerozprávajte o tringeltoch, nerozprávajte o tom, že platíme dane za každého ubytovaného. Áno, platíme. Pomôžte, pomôžte podnikateľom.
Tento zákon je len jeden v rade z tých, ktoré tu vládna koalícia predkladá a bude predkladať. Tie zákony sú ako keby ich jedna mater mala a v národnom mlieku kúpavala. Tento zákon je o tom, že národná slovenská strana ide svoj program, ktorý je pre národnú slovenskú stranu veľmi výhodný, ale pre Slovákov, pre Slovákov je to len obyčajná rabovačka.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.6.2024 o 10:16 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:23

Rudolf Huliak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Milý Jožko, ja neviem, kde ty naberáš proste nejakú silu na tieto tvoje teatrálne vystúpenia. Je iks svedkov na to, ako si chodil po prednostoch okresných úradov, krajských úradov, ako si ich obsadzoval, ako si tam chodil v šušťákových teplákoch, nadával si im do smeráckych kuriev a podobne, do zlodejov, do neviem čoho. Choval si sa absolútne nedôstojne k ženám, ktoré prišli so silnými okuliarmi, a vravel si, čo ste, veď vy ste slepá, vy nebudete vedieť dokument prečítať. V živote si nič pre ľudí neurobil! Ale absolútne nič! Môžeš sa hanbiť, ako pristupuješ k všetkému, robíš tu naozaj len jedno pofidérne divadlo. S holou riťou behať po námestí už nemôžeš, tak tu zo seba robíš obyčajného pajáca. Všetkým si tu na smiech, všetci ťa tam majú plné zuby, ale komplet plné zuby, je im z teba na zvracanie a je len otázka času, kedy ti dakto priondie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.6.2024 o 10:23 hod.

Ing.

Rudolf Huliak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video