15. schôdza

11.6.2024 - 28.6.2024
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

26.6.2024 o 14:59 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:47

Richard Glück
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Áno, pán Saloň už poukázal na to slovíčko, ktorému som ani ja nerozumel, tak potom mu odpovedzte, tým pádom si to aj ja vypočujem.
Čo sa týka k tej kumulácie funkcií, dneska na tlačovej konferencii, ja som tam nikde nezachytil, že pán Gašpar konštatoval, že bude kumulatívne vykonávať tieto dve funkcie, ale aj to sa už stalo ináč v minulosti, myslím, že to bol pán Grendel, ktorý bol aj podpredsedom Národnej rady, aj viedol výbor. Ale však nikde nebolo povedané, že tomu tak bude aj v prípade Tibora Gašpara, takže počkajme si a potom, samozrejme, môžte kritizovať, koľko uznáte za vhodné.
Čo sa týka tej reputačnej nejakej, reputačnému problému vo vzťahu k tomu, že Tibor Gašpar je obvinený, rešpektujete prezumpciu neviny, sám ste to deklarovali. To, čo sa tu dialo od roku 2020 počas bývalých vlád, to je nevídané, dnes v prospech Tibora Gašpara hovorí jeden fakt, že počas tejto tortúry, počas ktorej bol rok v nezákonnej väzbe, mu nebola preukázaná absolútne žiadna vina. Hovoria o tom desiatky rozhodnutí Ústavného súdu, rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, ktoré dávajú veľmi jasne za pravdu všetkým tvrdeniam predstaviteľov strany SMER, o ktorých tu hovoríme od roku 2020, a to, že bývalá vláda, alebo bývalé vlády hrubo zneužívali orgány činné v trestnom konaní na to, aby mohli kriminalizovať opozíciu, aby ju pozatvárali, pretože nevedeli s ňou vyhrať v politickom súboji, a to nikdy. Čiže počkajme si na to, kým Tibor Gašpar bude súdom, alebo bude súdom označený ako osobu nevinnú, s tým súhlasím, ja len potom budem veľmi čakať na všetky ospravedlnenia ku osobe Tibora Gašpara.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:47 hod.

JUDr.

Richard Glück

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:49

Jozef Valocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda.
Pán poslanec, oceňujem, že teraz ste boli racionálny a krátky, relatívne, a vyjadrím sa aj k pánovi Gašparovi. Je oprávnene, je teda oprávnený SMER – slovenská sociálna demokracia na to, aby si dal kandidáta na vlastného podpredsedu. Ako neprávnik chápem prezumpciu neviny, rovná sa nevinný, čistý, neodsúdený. To znamená, že teraz nerokujeme, čo bude potom, ale rokujeme, čo je teraz. A ja osobne si myslím, že Tibor Gašpar je jeden z dobrých kandidátov na podpredsedu Národnej rady, podľa môjho názoru je vzdelaný, slušný, komunikatívny, nepoznám ho človeka, že by niekedy sa rozčúlil, alebo niečo podobné. Myslím si, že je to dobrá nominácia SMER-u – sociálna demokracia na podpredsedu parlamentu.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:49 hod.

MUDr.

Jozef Valocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:50

Zuzana Plevíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, nechcem opakovať mojich predrečníkov, tak sa vyjadrím. Keď hovoríte o reputácii, chcem sa spýtať, že akú mal parlament reputáciu, keď ste si zvolili Borisa Kollára za predsedu parlamentu? Akú sme mali v zahraničí reputáciu, keď ste si zavreli svojho nominanta pána Pčolinského, ktorý bol šéfom SIS? Akú sme mali reputáciu, keď sme, prepánajána, mali za premiéra Igora Matoviča, ešte potom pre istotu aj ministra financií? Akú sme mali reputáciu, keď na čele špeciálneho prokurátora bol neprokurátor Daniel Lipšic a šili ste na neho zákon? A toto bol naozaj len zlomok všetkého, na čo som si spomenula. Aká bola reputácia, keď ste tu urobil hon na opozíciu a devastoval právny štát? To vás netrápilo, keď ste sedeli na koaličnej stoličke. Akú reputáciu máme, keď bolo podané trestné oznámenie na bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa a premiéra Eduarda Hegera za darovanie migov.
Inak, keď ste hovorili o tých funkciách, čo Tibor Gašpar zastáva, či je potrebné hento, alebo tamto, toto, prepáčte, ale osobne mi pripadalo ako závisť.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:50 hod.

Mgr.

Zuzana Plevíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:51

Peter Šuca
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predsedajúci.
Vážený pán poslanec Krúpa, tak u vás som teda zvyknutý na iné diskusné príspevky, na razantnejšie, konkrétnejšie, faktografickejšie, ale dnes to nejako nevyšlo. Ten svoj úvod ste začali meditáciou o Ľubošovi Blahovi, len my nejdeme voliť na podpredsedu parlamentu a diskusia nie je o Ľubovi Blahovi, ale o Tiborovi Gašparovi. Tak vám hneď znovu odpoviem svoj názor na Tibora Gašpara. Pre mňa a pre 140-tisíc voličov strany SMER – slovenská sociálna demokracia je Tibor Gašpar principiálny, čestný a rovný chlap a tak Tibora vnímam ja, celý náš poslanecký klub a ďalších 140-tisíc ľudí na Slovensku.
Spomínali ste tu obrovské množstvo vecí, vrátili ste sa k vražde, k vražde, k odpornej vražde mladého novinára a jeho priateľky. Pán Krúpa, nerobte to. Viete, prečo to nerobte? Predtým ste pôsobili v jednej strane, ktorú pán Horský nazval niekedy, pán nebohý politológ Horský, antropologický zhluk. Na vašej tlačovke odznelo, že vražda Martiny a Jána urobí obrat v politike, nie na našej tlačovke. Pán Krúpa, nerobte to. Mali ste hneď jasných vinníkov, každý smerák mal krvavé paprče. Pán Krúpa, nerobte to!
Máte neustály problém o reputáciu, predtým ste mali problém s reputáciou výboru pre obranu a bezpečnosť, lebo Tibor Gašpar a ešte je vždy predseda výboru. Musím vám povedať, že Tibor Gašpar je veľmi uznávaný predseda výboru v ťažkej, exponovanej dobe a nikto s ním nemá nijaký problém. Tak jak tu už bolo povedané, prijíma veľvyslancov, prijíma zahraničné delegácie a nikto s ním nemá žiaden problém. Reputáciu výboru ste skôr kazili vy s vaším neprofesionálnym vedením výboru.
Meditovali ste o to, že je zberač... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:51 hod.

PaedDr.

Peter Šuca

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:53

Michal Kapuš
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne. Vážený pán kolega Krúpa, 2020 – 2023 vám nevadilo nič, ani čurillovci, ani Lipšic, ani vaša pani kolegyňa Kolíková, keď mala kšefty so svojou rodinou, to vám nevadilo. Teraz vám vadí všetko. A keď závidíte Tiborovi Gašparovi auto a kanceláriu, Tibor, ja ti to doprajem, aby si tú kanceláriu a to auto mal.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:53 hod.

Ing. MBA

Michal Kapuš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:54

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, budem reagovať na pána poslanca, nie na môjho predrečníka.
Juraj, ďakujem veľmi pekne za tvoje vystúpenie. Ja sa tiež ešte prihlásim aj v rámci ústnej rozpravy, ale myslím si, že možno asi toto treba viackrát povedať, nakoniec už to povedal aj pán poslanec Spišiak. Jednoducho nastavujete tu novú kultúru. Nastavujete kultúru, že vám nevadí, že ľudia, ktorí sú tu obžalovaní zo závažnej trestnej činnosti, obvinení, a to nie z dopravnej nehody, kde došlo k úmrtiu človeka, nedošlo, prepáčte, ale to nebolo úmyselné zabitie. Viete veľmi dobre, proste ako je to pri trestných činoch a pri dopravných nehodách, kde dochádza k tragickým úmrtiam. A toto jednoducho vôbec nerozlišujete, že tieto obžaloby sú zo závažnej trestnej činnosti spojené s organizovaným zločinom, jednoducho tak to je, z toho je obžalovaný pán poslanec Gašpar. Veď to bol problém pre jeho nomináciu na Slovenskú informačnú službu, tak veď môžte si o tom myslieť hocičo, môžete byť presvedčení a určite ste presvedčení o jeho nevine a o tom, že všetko sa ešte ukáže. Veď to je absolútne v poriadku, o tom prezumpcia neviny je. Ale v tomto momente je obžalovaný, okrem aj iného obvinenia a neviem, ešte koľko iných trestných stíhaní, nemám úplne, najlepšie to vie určite pán poslanec Gašpar, ale pri najmenšom všetci vieme, že je tam kauza Očistec, ktorá súvisí s organizovaným zločinom, a kým sa neočistí, tak jednoducho nie je namieste, aby bol podpredsedom parlamentu. V každej slušnej spoločnosti to jednoducho takto platí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:54 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:56

Juraj Krúpa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem kolegom za ich faktické poznámky, len niekoľko vecí.
Čo sa týka tej reputácie, asi by ste museli pochopiť trošku podstatu diplomacie ako takej. To znamená, že každý diplomat, ktorý u nás pôsobí, v jeho záujme je sa stretnúť s rôznymi funkcionármi, aby sa s nimi oboznámil, aby získal nejaké informácie, aby sa opýtal, vytvoril si nejaký prirodzený kontakt. To naši diplomati robia aj v Iráne alebo ja neviem, kdekoľvek. Dokonca máme aj zástupcov diplomatického zboru, ktorí chodia do Severnej Kórei a tam si nadväzujú kontakty. To ale neznamená, že to je vnímané ako, ja ho chcem stretnúť, lebo ma to baví, alebo chcem to nejako zo svojich osobných dôvodov, to je diplomacia a to je spojené potom s reputáciou, pretože jedna vec je, že sa s ním stretnem a druhá vec je, čo napíšem domov, tzv. šnúru alebo špagát, kde opíšem situáciu. A ja vám poviem, nie sú tie špagáty dobré, ja to viem. Nemôžem vám povedať odkiaľ, ale viem. Takže toľko k tej reputácii. A teraz sa to posunie ešte na pozíciu podpredsedu parlamentu, ale v poriadku. Pokiaľ je to vaša voľba, tak asi vám zjavne na tom nezáleží, nevadí a všetky tie veci, ktoré hovoríte, ten je obvinený toho, ten je obvinený, všetko hádžte do jedného vreca, ako keby to bol jeden veľký taký mišmaš, taký koláč. Mali by sme fakt vedieť trošku ako rozdeľovať.
A čo sa týka, pán Kapuš, rokov ´20 a ´23, no mne veľa vecí vadilo, veľa vecí mi vadilo, aj preto som z toho cirkusu odišiel. Lebo to bolo, to bolo tak. Odišiel som a to mi nikto nemôže poprieť, že som odišiel.
Pani Plevíková, možno je celkom zaujímavé spomenúť pána Kollára, aj to je celkom trefné, len to bol váš kamarát. Z tej predošlej koalície, keby nebolo Borisa Kollára, tak máte oveľa väčší problém, a to veľmi dobre viete, takže moc... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 14:56 hod.

PhDr.

Juraj Krúpa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:59

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Som ináč veľmi rád, ako moja osoba má také deratizačné účinky v tejto miestnosti. Dúfam, že ste si to všimli.
K tej téme, o ktorej teda sa rozprávame, niektorí tu rozoberáte prezumpcia neviny, prezumpcia viny alebo teda prejudikovanie viny, a ja si myslím, že najlepšie slová sú skutky a skutky, ktoré napáchal Tibor Gašpar, sú jednoznačné. Tibor Gašpar bol policajný prezident, kedy sa rozhodol, že svoju rodinu, šéfa nitrianskej mafie urobí de facto skutočným šéfom polície. Norbert Bödör, nitriansky mafián, rozhodoval o tom, kto sa bude vyšetrovať a ktorého kauzy, ktorého zločinca zo SMER-u alebo z tej mafiánskej bandy sa upratú pod koberec. Tibor Gašpar bol zasa to zodpovedný, nikto iný nemal tú moc pustiť mafiána do Policajného zboru a dovoliť mu, aby rozhodoval. A takto nepriamo si môžme povedať, že Tibor Gašpar, keďže on bol poverený, áno, môžme povedať, že ľuďmi, lebo ľudia si zvolili politickú stranu SMER a následne táto strana si vybrala policajného prezidenta, Tibor Gašpar bol poverený a zároveň zodpovedný, čiže bolo jeho poslanie, aby zabezpečil na Slovensku ako policajný prezident spravodlivosť. A čo zabezpečil? Pustil mafiu do policajného zboru, aby tam rozhodovala, aby zneužívala policajný zbor, aby sledovali opozičných politikov a na konci, aby bol zavraždený Ján a Martina. Lebo keď niekto chce prerušiť túto reťaz zodpovednosti, ktorá siaha od volieb cez nomináciu Tibora Gašpara za policajného prezidenta, cez nevyšetrovanie skutkov Kočnera a spol., cez zametanie káuz pod koberec a chce silou mocou prestrihnúť niť zodpovednosti a dôsledkov, že na konci nevinní za to zomreli a zomrel nevinný novinár, ktorý si dovolil písať a podotýkam áno, o Gašparových biznisoch a biznisoch jeho rodiny. Ešte raz, o Gašparových biznisoch a biznisoch jeho rodiny písal Ján Kuciak. Do pár mesiacov bolo po ňom.
Tibor Gašpar umožnil, aby sa zneužívali policajné databázy na to, aby sa lustrovali nezákonne novinári, aby sa nezákonne lustrovali opoziční politici. Lustrovali znamená zisťovali, kde bývajú, koho majú rodinu, kedy chodia domov, kam chodia do školy, kam chodia do roboty, aké majú účty v bankách a podobne, aby si zistili, čo nepohodlní ľudia robia, do pár mesiacov bolo po Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici, ktorá si dovolila až taký hriech, že vo vlastnej kuchyni skromného domu si preberala alebo vyberala si svadobné šaty. Táto mladá deva so svojim nastávajúcim zomrela tri mesiace pred naplánovanou svadbou počas vyberania svadobných šiat preto, lebo Tibor Gašpar, zbabelec, ktorý odtiaľ zdrhol jak krysa, preto lebo Tibor Gašpar sa rozhodol, že on nebude robiť z Policajného zboru inštitúciu spravodlivosti, ktorá spravodlivosť má zabezpečiť, ale on túto inštitúciu de facto sprivatizuje v prospech mafie. A túto hanbu možno najväčšieho, ja si trúfnem povedať najväčšieho zločinca v tomto parlamente vy v strane SMER ste sa rozhodli, a Valocký pred chvíľkou povedal, ešte to považujete za najlepšiu voľbu, ste sa rozhodli ho postaviť do piedestálu výkladnej skrine, o čom parlament by mal byť.
Čiže zločinca, ktorý sprivatizoval políciu v prospech mafie, čo neexistuje väčší zločin od policajného prezidenta, aký policajný prezident môže spraviť, tak vy za odmenu idete si ho postaviť na svoje čelo. Lebo keď tu niekto bude, nemáte predsedu, máte podpredsedu, keď tu niekto bude teda podpredsedom parlamentu za stranu SMER, znamená, že strane SMER tieto skutky vyhovujú, tieto skutky a zločiny Tibora Gašpara oceňujú a za odmenu ho teda staviate ako najlepšieho zo svojich radov za podpredsedu parlamentu.
Možno si pamätáte, ako som svojho času usvedčil, vtedy ešte bol policajný prezident Gašpara, keď tvrdil, že Norbert Krajmer sa nenachádzal na mieste vraždy Jána a Martiny. Bohorovne ako policajný prezident si zvolal tlačovku, hovoril: Matovič klame. Až keď sme zverejnili záznam, kamerový záznam, kde sa na dve sekundy mihol Krajmer, keď vstupoval priamo na miesto činu, keď vstupoval cez tú známu bránu na miesto vraždy vo Veľkej Mači, tak až vtedy musel Gašpar uznať, že vedome klamal. A to mi naozaj chce niekto z vás povedať, že on vtedy sa len pomýlil? Veľmi dobre vedel, keď išiel reagovať na moje obvinenie, že dovolil, aby sa Krajmer nachádzal, človek, ktorý absolútne nemal čo robiť na mieste vraždy, aby sa nachádzal takýto človek, o ktorom sa hovorí, že išiel zametať stopy, keď dovolil takýto človek, že bol na mieste vraždy a išiel reagovať na tú tlačovku s odstupom pár hodín, že on nezavolal Krajmerovi, počúvaj, Robo, náhodou ty si tam nebol? Veľmi dobre vedel, v čase keď tú tlačovku organizoval, že klame, len sa spoliehal, že neexistuje žiadny dôkaz, veď však to bolo ohradené policajtami, kto by tam mal nejaký videozáznam. Našťastie, televízia JOJ ten videozáznam mala, aj keď na dve sekundy, usvedčil som ho z klamstva.
Dnes vieme, že nechal sledovať mňa aj Lipšica. Áno, on ako policajný prezident umožnil, aby sa policajné databázy zneužívali, ale nielen policajné databázy zneužívali, ale aby priamo zamestnanci NAKA, Národnej kriminálnej agentúry, v svojom voľnom čase ako svoj koníček sledovali pre Bödöra nepohodlných ľudí, ktorí sa im nebáli povedať pravdu a konať proti im záujmom, to znamená Daniela Lipšica a Igora Matoviča. Áno, tento človek, ktorého si idete zvoliť za podpredsedu parlamentu, dovolil, aby na moje súkromné auto, keď som bol poslancom Národnej rady, bolo namontované GPS zariadenie, aby vedeli presne, kde sa pohybujem, dovolil, aby dvaja príslušníci NAKY, ktorí sami sa k tomu priznali, sledovali na služobnom aute kam chodím, jak chodím a po troch mesiacoch to uzavreli, že vediem nudný život, lebo chodím len do roboty a domov. Za toto je zodpovedný Tibor Gašpar. Aha, však vlastne vám to dobre robí, že takéto niečo bol schopný spraviť, preto ho považujete za najlepšieho z vás, aby ste ho postavili za podpredsedu parlamentu.
Dovolil lustrovať novinárov, ktorých som spomínal. Nemusím ani hovoriť o tých desiatkach miliónoch eur, ktoré de facto prostredníctvom strany SMER dohadzoval, alebo aj prostredníctvom svojich pozícií dohadzoval svojej rodine, majiteľovi bezpečnostnej vraj agentúry Bonul.
V kauze Očistec, ktorá tu už dnes bola spomínaná, sa hovorí o ňom ako človeku, ktorý zosnoval zločineckú skupinu, ktorý stál na vrchole aj s mafiánom Bödörom a ktorí organizovali zneužívanie policajných jednotiek a zložiek na to, čo som hovoril už pred tým, to znamená nezákonné sledovanie, zametanie pod koberec, vydieranie a podobné zločiny, ktoré sú rozpísané na tisíckach strán. Tohoto človeka vy dnes idete postaviť na piedestál spoločnosti.
V kauze Ezechiel 7 Tibor Gašpar je priamo, aj teda so svedkami obvinený z toho, že uplácal svojho podriadeného, ako policajný prezident uplácal podriadeného Romana Stahla, vyšetrovateľa, a žiadal za úplatky od neho, aby pri vyšetrovaní okradnutia tisícok živnostníkov pri kauze Váhostav a Doprastav, aby vynechali z toho pánov Širokých, lebo teda to sú vážení to podnikatelia a sponzori SMER-u. Predstavte si tú absurdnosť, policajný prezident upláca priamo vyšetrovateľa, aby nevyšetroval a aby keď, tak klepol po prstoch malým rybám, ale nie tým strojcom toho okradnutia živnostníkov, chudákov živnostníkov pri Váhostave a Doprastave.
To, že sa tu stretá a bratríčkuje, neviem, jak sa volá, tuším akurát tak nejako, s tým ruským veľvyslancom Bratrič.. to je jedno, a to, čo hovorí, jakým spôsobom podlým obviňuje Ukrajinu, to už je len, by som povedal, taká čerešnička na torte.
Ale musím povedať ešte jedno na záver, mám málo sekúnd. Veľmi ma mrzí reakcia aj Progresívneho Slovenska, ktorá tu zaznela z úst jedného ich poslanca, ktorý povedal, čo som tu vlastne ja, aby som súdil, keď si ho vybralo 130-tisíc ľudí vo voľbách, tak jednoducho oni sa tak rozhodli. Touto optikou potom môžme hovoriť všetci my, čo sme my, aby sme súdili Adolfa Hitlera, však jeho si vybrali desiatky miliónov ľudí v Nemecku. Ale nie, morálka musí byť viac nad výsledky volieb a máme mať schopnosť, aby sme ju pomenovali. A veľmi ma mrzí takisto aj vystúpenie poslanca Krúpu, ktorý doslova trápnosti tu vyčítal pri nominácii Gašpara, že bude mať 50 eur príplatok za vedenie, že bude mať auto, že bude mať šoféra. Skôr si myslím, že z toho okrem alebo mimo, alebo to, čo som očakával, poriadnej opozičnej roboty hovorila skôr závisť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

26.6.2024 o 14:59 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:09

Július Jakab
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za vystúpenie. V podstate konečne som počul aj nejakú pravdu historickú. Pri všetkej úcte k opozičným kolegom, tak naozaj tie úvodné ako kvázi pochvaly na účet pána Gašpara, ktoré vlastne potom aj chválili vlastne všetci koaliční poslanci a následne aj to vyčítanie, že koľko bude mať kancelárií alebo koľko bude mať rôznych príplatkov, to podľa mňa ľudí netrápi, koľko bude mať príplatkov, koľko bude mať kancelárií. Dôležité je, kto bude reprezentovať Slovenskú republiku na poste podpredsedu parlamentu a dôležité je, aby sme si pripomenuli presne to, ako Tibora Gašpara poznáme. A ty si to povedal, Ezechiel 7, Očistec, lustrovanie novinárov, zakrývanie podivného vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka, sledovanie Matoviča a Lipšica, lukratívne zákazky pre súkromnú bezpečnostnú službu. A nedokončil si aj ten jeho výrok o vojne na Ukrajine, kedy Tibor Gašpar po stretnutí s ruským veľvyslancom opísal, čo si myslí o príčinách vojny proti Ukrajine, a teraz ja mám citát, dúfam, že je správny: „Aj tento konflikt má svoju príčinu, ja ju skúsim pomenovať konkrétnejšie. Genocída rusky hovoriaceho obyvateľstva na východe Ukrajiny, nemožnosť používať jazyk, tak ako by sme na Slovensku zakázali používať národnostným menšinám ich jazyky." A to je presne odôvodnenie, ktoré používa a používalo aj Rusko. Toto sú proste veci, ktoré sú história Tibora Gašpara, netreba si pred tým zakrývať oči, treba to naplno pomenovať, že koho ide súčasná vláda, vládna koalícia, parlament Slovenskej republiky vymenovať za svojho podpredsedu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 15:09 hod.

Ing.

Július Jakab

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:11

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Je každému tu jasné, že oni ho vymenujú a je veľmi dôležité takto pomenovať to, čo Tibor Gašpar robil a to, čo bude robiť. Pri každej jednej rozprave, keď hovoríme o tom, že Tibor Gašpar napríklad, aby pomenoval, odkiaľ má jeho syn majetok, veď je šéf SIS, alebo keď teraz Igor Matovič rozprával o tom, čo Tibor Gašpar urobil, tak dostaneme naspäť vetu, že šírite nenávisť. Tibor Gašpar na to, čo sme rozprávali, povie, vy sa za chvíľu dozviete, aký politický teror, čo ste vy tu robili. No polícia pod vedením tejto, našej vlády, čo bola, nemala zviazané ruky, nikto neprikazoval ako Tibor Gašpar, ako sa má vyšetrovať a preto sa vyšetrovalo. Preto je 130 obvinených. A určite sa dozvieme v blízkom čase, že Tibor Gašpar bude zbavený všetkých obvinení. A to je, to je, to je to, o čo im ide, všetkých obvinení. Nič sa nestalo, nič nebolo, Tibor Gašpar bude podpredseda Národnej rady, anjelik, človek, ktorý tu na Slovensku robil len dobre. Počuli ste vystúpenie, milí Slováci a Slovenky, ako vás oslovuje jeden, jeden prívrženec Roberta Fica, počuli ste vystúpenie Igora Matoviča a pozorne si ho pustite ešte raz, prosím vás, pustite si toto vystúpenie a vypočujte si, kto a čo je Tibor Gašpar. Stojí vám to za to.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.6.2024 o 15:11 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video