Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.10.2019 o 17:49 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2019 15:03 - 15:04 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja len, Martin, ťa doplním, pretože hovoril si o tých agrobarónoch a o tých dotáciách, a naozaj tie čísla sú veľmi zlé, keď sa len pozrieme, že koľko dotácií z toho zoberú tí agrobaróni, tak 94 %, 94 % je rozdelených medzi pätinu najväčších poberateľov. Čiže 20 % tých poberateľov zobere 94 %, to je, to je najvyšší podiel v Európskej únii, čo je prvý unikát, akože naozaj jak to tu máme zdeformované, čiže v tomto sme naozaj lídri v EÚ, ale na hanbu, na hanbu. A celé sa to premení na to, že to ide do obilnín a olejnín, čo je ďalšia, najväčšia hanba. Čiže naozaj toto je úplne, túto vidíme, kde ten, kde ten sektor krváca, ako zle sa tu hospodári, a že tí agrobaróni proste jednak tomu ani nerozumejú, ani o to nemajú záujem, je to vyslovene len vyciciavanie peňazí a robia to takýmto obludným spôsobom. Tak to len na doplnenie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.10.2019 11:56 - 11:58 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán kolega Dostál, zareagujem na teba, len na jednu vec. Si tam položil takú dobrú rečnícku otázku a ja si ju zoberiem, že či sa, či treba meniť limit, lebo vlastne si poukázal na to, že však minulý týždeň sme tu mali zákon z Úradu pre verejné obstarávanie. A áno, limit, tak ako si povedal, limit meniť vôbec netreba, práve naopak, treba ísť ďalej v transparentnosti, ak chceme naozaj napredovať za krajinami, vyspelými krajinami, ktoré už vo verejnom obstarávaní sú ďalej, tak treba napredovať práve v tej transparentnosti. To je to, o čom sme sa bavili aj pri tom zákone, ktorý bol minulý týždeň, že je dôležité, aby aj pri zákazkách s nízkou hodnotou boli zverejňované vo vestníku ÚVO ex ante, čiže dopredu.
A ono tu si musíme uvedomiť, že verejné obstarávanie, áno, je to proces, ktorý tu už dlhé roky je a napriek tomu ešte stále sú ľudia, ktorí nemali možnosť ako keby sa ho dobre naučiť, ale to nesmie byť ako keby zámienka na to, že teraz ten zákon znefunkčníme. My práve naopak, potrebujeme všetkých ľudí vo verejnom obstarávaní vyvzdelať, myslím, že sa to aj deje, je to aj plánom Úradu pre verejné obstarávanie, ktorý v tom robí, čo sa dá. Čiže ak chceme pomôcť, aby verejné obstarávanie fungovalo kvalitne a dobre, tak pomôžme ľuďom, ktorí sú obstarávatelia, vyškolme ich, vytrénujme ich a v takom prípade vôbec nemusíme robiť takéto úplne že, neviem, ako by som nazval tieto zásahy do tohto zákona, proste úplne zlé zásahy do tohto zákona, lebo ho znefunkčňujeme ako taký.
Takže toto je určite zlá cesta. Treba sa z nej vrátiť späť a aj ísť cestou posilňovania vlastne verejného obstarávania, transparentnosti a zodpovedného nakladania s verejnými zdrojmi, lebo to je to úplne kľúčové, ale však vlastne o tom si hovoril.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 22.10.2019 11:34 - 11:39 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predseda. Kolegyne, kolegovia, som rád, že v tejto sále je aj pán predseda, pretože ak sa nemýlim, tak táto myšlienka vyšla primárne z jeho hlavy. Takže dovoľte mi, aby som len krátko k tomu vystúpil, pretože naozaj tu neni treba veľa rozprávať a jediné, čo asi k tomu treba povedať, že tento zákon je proste paškvil, že tento zákon tu ani nemal byť, je to úplne potretie celej dlhoročnej práce ohľadom verejného obstarávania. Uvedomme si, že verejné obstarávanie je proces, ktorý sa tu dlhé roky vylaďuje. Ešte stále ho nemáme úplne vyladený, ale veľa krokov sa tu podstúpilo a vy vlastne prichádzate teraz so zákonom len preto, že sa vám nepáči tento zákon, tak ho idete úplne znefunkčniť podľa vašich predstáv a je to veľmi nebezpečný a toxický precedens len preto, že zákon o verejnom obstarávaní vám stojí v ceste.
Ani sa nejdem pýtať, či si to uvedomujete, ale práve takéto zásahy do tohto zákona otvárajú neskutočný priestor pre korupčné správanie, a preto považujem tento zákon naozaj za taký vrchol cynizmu. Pretože ani súčasný zákon vôbec nebráni obstarávaniu či už pri internátoch, alebo nemocniciach, takže vôbec tu nejde, tá diskusia tu vôbec nie je o tom, že teraz nedá sa vyobstarať a sú problémy a tak ďalej. Proste ak by ste si naštudovali samotný zákon, ak by ste videli, ako tie postupy fungujú, veď tie peniaze boli avizované už, myslím, že minulý rok, čiže dalo sa bez problémov za tento rok všetko vyobstarať a zariadiť. A keby ste sa rozprávali s ľuďmi, ktorí pracujú v oblasti verejného obstarávania, tak by ste veľmi dobre jednak počuli, ako sa to dá vyobstarať, a taktiež by ste počuli, že nie je problém samotný zákon o verejnom obstarávaní. Pretože keď si zoberieme kratučko, len technicky samotné obstaranie týchto vecí, najdôležitejšie je pripraviť ten projekt. Už dnes zákazky s nízkou hodnotou majú limit do 70-tisíc, pri stavebných prácach do 180-. Ale keď hovoríme o projekte, tak bez problémov sa dá vyobstarať ako zákazka s nízkou hodnotou samotný projekt. Samotný projekt nadefinuje, čo treba opraviť, čo treba urobiť, tam je vždycky to najväčšie gro práce.
Samozrejme, pokiaľ neviete, čo chcete spraviť, a chcete len tak hala-bala nakupovať, ako sa vám páči, tak v takom prípade vám zákon o verejnom obstarávaní stojí v ceste. Ale uvedomte si, že toto sú verejné zdroje. Ak si idete vy doma opraviť kachličku, v ktorej máte plesne, teda kúpeľňu, v ktorej máte plesne, nech sa páči, zavolajte si robotníka a robte za jazdy, ako sa vám páči. Ale tu sa jedná o verejné zdroje, čiže my dlhodobo hovoríme o tom, že transparentnosť je úplne kľúčová. Ak tu si môže obstarávateľ rozhodnúť, že či si zoberie takú zákazku, onakú, či to bude o 20 % lacnejšie, drahšie, proste naozaj ako na trhovisku, tak pri takýchto sumách je to úplne proti všetkým princípom transparentnosti, zodpovedného nakladania s verejnými zdrojmi a vôbec s pravidlami verejného obstarávania.
Takže tento zákon určite nepatrí do tejto rokovacej sály, tento zákon vôbec nepatrí do zásahov, medzi zásahy do verejného obstarávania, je v príkrom protiklade s duchom verejného obstarávania, s transparentným a zodpovedným nakladaním s verejnými prostriedkami, ktoré patria občanom a je to proste jednoznačne cesta ku korupčnému správaniu a k sprenevere verejných peňazí. Takže preto by som chcel, pán spravodajca, aj navrhnúť, aby tento zákon podľa §, podľa rokovacieho poriadku, § 73 ods. 3 písm. b), aby sa nepokračovalo v rokovaní o návrhu tohto zákona, pretože jednoznačne porušuje všetky princípy a je to proste čistý, čistý paškvil. Myslím si, že viac k tomu ani netreba čo povedať.
A už len odkážem predkladateľom, že ak chcete a naozaj máte úprimný záujem vyobstarať veci a pomôcť či už nemocniciam, alebo internátom, stačí si sadnúť s odborníkmi na verejné obstarávanie a oni vás prevedú celým procesom a uvidíte, že je to možné aj bez tohto vášho zákona.
Ďakujem veľmi pekne, skončil som.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.10.2019 19:03 - 19:04 hod.

Eduard Heger
Ďakujem veľmi pekne za reakcie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.10.2019 18:51 - 18:59 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predsedajúci, a zároveň vás vítam v úrade. Užite si túto večernú chvíľku (vyslovené s pobavením). Nebudem rozprávať dlho, lebo však viac-menej tie najdôležitejšie veci odzneli. Ja by som ich tu chcel možno trošku zvýrazniť kolegom poslancom z koalície hlavne, ktorí teda posledné tri a pol roka vládnu, tak by sme mohli tak na základe aj tej vašej správy, ktorú ste tu predložili, povedať pár faktov, ktoré podľa mňa sú, primárne ich zodpovednosť.
Ja prvé, ako prvé by som si zobral práve tú transparentnosť, o ktorej by som chcel povedať pár vecí, pretože tá bola spomenutá priamo v tomto dokumente a teda však poukazuje sa na to, že je to dôležitá súčasť vôbec rozpočtového procesu. A tam by som chcel povedať možno práve na tie okolnosti, ktoré sa udiali aj minulý rok, no určite si pamätáte, keď sa vlastne rozpočet prvýkrát zjavil, tak bol zadefinovaný tak, že mal byť deficit 0,1 % HDP. Samozrejme, po zaslaní do Európskej komisie bolo vyhodnotené a toto bolo taktiež netransparentne podľa mňa a zavádzajúco vysvetlené pánom premiérom aj pánom ministrom vtedajším ešte Petrom Kažimírom, kde povedali, že teda rozhodli sme sa, že nakoniec budeme mať vyrovnaný rozpočet. Ale kto si pozornejšie pozrel dokumenty, tak veľmi rýchlo zistil, že to bolo preto, lebo nám Brusel dal varovný prst a povedal, že ak, buď nám rozpočet vráti alebo nás zaradí do tej tretej kategórie vlastne. Čiže z premiantov by sme sa veľmi prepadli. Takže to bol skutočný dôvod, prečo sa naplánoval vyrovnaný rozpočet a naplánoval sa tiež takým zaujímavým spôsobom v rámci rezerv, takže podľa mňa veľká netransparentnosť.
Ďalšia vec, kde sa poukázalo tiež na tú netransparentnosť, bolo, keď nám na jar Eurostat vytkol výdavky vo výške 200 miliónov, ktoré neboli špecifikované, boli zle zaradené a zdvihol varovný prst a práve preto sa aj vlastne deficit minulého roka, teraz, keď sa pozeráme na náš rozpočet, zvýšil nielen teda, bola tam zmena metodiky, takže zvýšil sa z 0,7 na 1,06, ale tých 200 miliónov je práve tá položka, na ktorú poukazoval aj Eurostat na jar. Takže toto je tiež ukážka toho, ako netransparentne sa rozpočet minuloročný zostavil a tým úplným príkladom je tohtoročný rozpočet, hoci sa táto správa toho netýka, ale poukazuje to na praktiky tejto vlády, ktorá naozaj, keď jej tečie do topánok, tak je ochotná klamať a zavádzať a súčasný rozpočet je toho úplným, úplným dôkazom. Ale tomu sa teda venovať nechcem, pretože bavíme sa o rozpočtovej zodpovednosti za rok 2018.
Druhá dôležitá vec je práve samotný dlh, ktorému by som sa krátko chcel venovať. A vidíme aj o tie aktualizované údaje, že vlastne za minulý rok, ako bolo pôvodne plánované, že sa konečne vymaníme z tých sankčných pásiem, nepodarilo sa to aj práve kvôli tomu zvýšenému deficitu, takže ostávame v prvom pásme a je tu stále vysoká hrozba.
Takže, kolegovia z koalície, toto je, toto je vizitka vášho hospodárenia a toto je vizitka vami schváleného rozpočtu. Sami sme poukazovali na tie riziká, ale hlavne na ne poukazovala Rada pre rozpočtovú zodpovednosť, čo je, čo je asi to najdôležitejšie. A ako inštitúcia, myslím, že poskytuje kvalitné, kvalitné dáta, čím by som chcel vyjadriť aj zároveň pochvalu zamestnancom Rady pre rozpočtovú zodpovednosť za kvalitné dáta, ktoré prinášajú, ktoré prinášajú vlastne na svetlo sveta a tým pádom korigujú aj tie výroky ministerstva financií.
Samozrejme, vždy sa dá tá interpretácia, ja by som si vedel predstaviť, že by bola aj tvrdšia voči vláde, ale tak zase tým pádom nechávate viacej priestoru pre opozičných politikov (povedané so smiechom), takže my vám v tom radi pomôžeme, uchopíme to. Ale dôležité je to, že sú tu tie dáta, o ktoré sa môžme oprieť, lebo samozrejme, vieme, že opozícia nemá prístup pri tejto vláde k dátam. Viackrát sme sa snažili o nejaké informácie hlbšie, ale tak sme sa k nim nedopracovali. Vy k nim máte priamy prístup, takže aj z tohto dôvodu zohráva Rada pre rozpočtovú zodpovednosť naozaj dôležitú, dôležitú funkciu, keď tak poviem, na trhu alebo vo verejnom priestore a je naozaj veľmi dôležité, aby táto inštitúcia bola pevne ukotvená v našom priestore.
Čiže prekročenie hranice, to som už povedal.
Ďalšia dôležitá vec je, zo samotnej správy vidíme, že samotný podiel na tom dlhu má hlavne makro a tam vidíme jasne, že táto vláda, táto koalícia nebola schopná znížiť dlh, ale vlastne z neho len vyrastala, čo je ďalší dôležitý, dôležitý dôvetok.
Mohol by som krátko hovoriť o implicitných záväzkoch, o ktorých tiež táto správa hovorí, ale to je len, dobre, to môžme nechať na inokedy pre krátkosť času. Určite chcem spomenúť ešte práve to, na čo poukazuje táto správa, a to sú výdavkové limity, kde súčasní ministri tejto koalície si to užívali, práve tú jazdu v úrodných rokoch, a to, ako úrodné tie roky boli, vidíme aj na samotných príjmoch, daňových a odvodových príjmoch, ktoré boli oproti rozpočtu výrazne vyššie, či už to bolo v 2016 o 460 miliónov, v roku 2017 o 219, alebo v 2018 o 719. Takže naozaj vidíme, že si to táto vláda užívala a nebola ochotná urobiť žiadne mechanizmy, ktoré rozpočtová zodpovednosť alebo zákon o rozpočtovej zodpovednosti predpovedal, a to boli práve tie výdavkové limity.
To, ako je netransparentný rozpočet, sú samotné ešte aj rezervy, ktoré sú uvedené na strane 34, ale tomu sa venovať nechcem.
A posledné, čomu sa chcem venovať, je práve z hľadiska tej transparentnosti aj to, ako Rada pre rozpočtovú zodpovednosť predikuje riziká každého toho jedného rozpočtu a ako sa napĺňajú. Často tu zaznieva z úst koaličných poslancov alebo samotného ministra, že Rada pre rozpočtovú zodpovednosť sa v tomto výrazne mýli a podobne. Keď si pozrieme samotný odpočet, zistíme, že sa vlastne Rada vôbec nemýli, resp. ak sa mýli, tak jedine, že je ešte optimistická a naozaj, ak si pozrieme prierezy tých rokov minulých, tak vidíme, že s výnimkou jedného roka boli tie, boli tie skutočné, tá skutočnosť ešte väčšia, naplnenosť tých rizík, ako to predpovedala Rada pre rozpočtovú zodpovednosť. Jeden rok bol rozdiel, to bol rok 2017, ale aj tam musíme povedať, že čo sa týka nedaňových príjmov, tak tie boli vyššie, čiže naplnili sa predpoklady. A takisto u samospráv sa to naplnilo. Nenaplnilo sa to, myslím, že iba v dvoch prípadoch, u zdravotníctva. Takže tu opäť vidíme, že čo sa týka dividend, emisných kvót alebo skladovania ropy, Rada pre rozpočtovú zodpovednosť identifikovala tieto riziká správne a v konečnom dôsledku boli ešte vyššie.
Takže chcel som to len tak zdôrazniť, aby bolo úplne jasné aj v kontexte tohto roku a tohtoročného rozpočtu, že naozaj táto vláda sa nemôže absolútne chváliť tým, že by robila rozpočet kvalitne. Skôr je to z roka na rok horšie a horšie a tento rok je úplne toho vrcholom. Takže za mňa aj na základe tejto správy si táto vláda nezaslúži nič iné, iba veľké pokarhanie a aby sa poučila a prinajmenšom prepracovala tohtoročný rozpočet do čísiel, ktoré si ľudia zaslúžia, a to znamená transparentné a pravdivé.
Ďakujem, skončil som.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.10.2019 17:49 - 17:50 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Dve veci k tomu rozpočtu. Jednak vieme, že vyrovnaný rozpočet, ako avizovala táto vláda vlastne aj tu v Národnej rade, nebude. A druhá vec je, že rezort obrany dostal vlastne pridelené peniaze. Sám, keď som tu vlastne v prvom čítaní hovoril s pánom ministrom, tak hovoril, že by to nemal byť problém. Jednak je to aj gesto voči vojakom a ukázať im, že sú naozaj prioritou a že to nie sú len nejaké prázdne reči. Takže predpokladám, že vyčleniť na práve takúto úpravu by nemal byť problém o to, takže ja v tom nevidím žiadny problém, pretože je to vyplácanie až v januári, ale tam by sme sa mohli baviť ako o tých detailoch, ale myslím si, že je to v prvom rade naozaj ten silný signál voči vojakom. A predpokladám, že s takýmito rezervami by nemalo mať ministerstvo žiadny problém, keďže sa jedná len o jeden mesiac. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 15.10.2019 17:45 - 17:48 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán predseda, vážený pán minister, kolegyne, kolegovia, ja len krátko chcem predniesť pozmeňujúci návrh, o ktorom sme hovoril vlastne aj pri prvom čítaní, keď sme debatovali aj s pánom ministrom na tému práve zvyšovania platov a sme sa zhodli na tom, že naozaj tá naplnenosť v ozbrojených silách je nízka a je potrebné aj v prospech alebo pre to, aby tá regrutácia mohla fungovať lepšie, je dôležité upraviť aj tie platy smerom nahor. Nielen preto, aby to pritiahlo teda nových vojakov, ale samozrejme, aby sa, aby sa skvalitnil život súčasných vojakov, pretože vieme, že tá porovnateľnosť je tam so súkromným sektorom odlišná. Takže ja som vlastne vtedy hovoril k tomuto samotnému návrhu s tým, že som mal výhradu, že to je k 1. 2., a navrhli sme už vtedy, pri prvom čítaní sme navrhli, že by sme alebo avizovali sme, že prinesieme pozmeňujúci návrh, aby tento termín bol posunutý na 1.12., na čo teda, pán minister, ak si dobre pamätám, ste povedali, že s tým nemáte žiadny problém. Takže predpokladám, že tento prísľub platí. A preto predpokladám aj, že tento pozmeňujúci návrh vlastne prejde, pretože je to práve pomoc vojakom, ktorú aj tak plánujete urobiť, akurát že bude to teda o dva, tri mesiace skôr, takže bude to platiť od 1. decembra. Myslím, že to je všetko, čo potrebujem povedať na to odôvodnenie, takže teraz by som prečítal samotný pozmeňujúci návrh.
Pozmeňujúci návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Eduarda Hegera k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátne službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony (tlač 1617). Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia niektoré zákony, sa mení takto:
1. V čl. I doterajšom bode 24 v § 235 až 235e vrátane nadpisu sa slová jedna, pardon, sa slová "1. februára 2020" vo všetkých tvaroch nahrádzajú slovami "1. decembra 2019" v príslušnom tvare. Slová "31. januáru 2020" vo všetkých tvaroch nahrádzajú slovami "30. novembru 2019" v príslušnom tvare a slová "31. decembra 2020" sa nahrádzajú slovami "31. decembra 2019".
2. V čl. IV sa slová "1. februára 2020" nahrádzajú slovami "1. decembra 2019".
Už len by som na záver povedal, že nepostrehol som nikde, že by teda tieto body kolidovali so spoločnou správou. Pán spravodajca? V bode 13? Takže poprosil by som v tom prípade vyňať bod 13 na samostatné hlasovanie, aby sme mohli potom hlasovať teda o tomto pozmeňujúcom návrhu. Takže je to bod 13? Isto? Dobre. Takže poprosím vás, ten bod, s ktorým teda tento pozmeňujúci návrh koliduje, aby sme vytiahli na, pardon. Aha, informácia. Takže v tej informácii poprosím teda na samostatné hlasovanie ten bod 13, aby sme mohli hlasovať o pozmeňujúcom návrhu.
Ďakujem pekne. Skončil som.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.9.2019 15:49 - 15:51 hod.

Eduard Heger
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.9.2019 10:52 - 10:52 hod.

Eduard Heger
Ďakujem pekne. Taktiež sa pridávam k týmto slovám a hovorím, že presne toto bol problém tohto volebného obdobia, a myslím si, že to bolo aj také zlyhanie, že, že sa toto nepodarilo, pretože je to dôležitý, dôležitý mechanizmus, ktorý tu mal byť zavedený.
Takže plne podporujem, Gábor, tvoje slová a úplne s tebou súhlasím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 25.9.2019 10:47 - 10:49 hod.

Eduard Heger Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Kolegyne, kolegovia, poprosím o pozornosť, pretože budem vám čítať, čo ste tu už dvakrát počuli.
Takže, vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, vážení prítomní, Osobitný kontrolný výrob, výbor Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva predkladá v súlade s § 9 zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným používaním, použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o ochrane pred odpočúvaním) správu výboru o stave použitia informačno-technických prostriedkov za 1. polrok 2019.
V súlade s § 9 zákona č. 166/2003 Z. z. o ochrane súkromia pred neoprávneným použitím informačno-technických prostriedkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov výbor požiadal ministerstvo obrany v mesiaci júl 2019 o zaslanie správy o použití informačno-technických prostriedkov za 1. polrok 2019. Správa o použití informačno-technických prostriedkov za 1. polrok 2019 bola predložená v neutajovanej verzii vrátane verzie na elektronickom nosiči, údaje o použití informačno-technických prostriedkov, tak ako boli predložené, sú uvedené v správe.
Osobitný kontrolný výbor Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva uvedenú správu prerokoval na 18. schôdzi výboru dňa 12. septembra 2019, zobral ju na vedomie a odporúča Národnej rade Slovenskej republiky vziať ju na vedomie.
Samotné návrh uznesenia znie:
Uznesenie Národnej rady Slovenskej republiky k Správe Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva o stave použitia informačno-technických prostriedkov za 1. polrok 2019 (tlač 1576):
„Národná rada Slovenskej republiky berie na vedomie Správu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva o stave použitia informačno-technických prostriedkov za 1. polrok 2019.“
Prosím, pán predsedajúci, otvorte rozpravu.
Skryt prepis