Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.4.2016 o 14:27 hod.

PhDr. CSc.

Anton Hrnko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 14:27 - 14:29 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem vám, pani predsedajúca. Pán poslanec, úprimne sa čudujem, ako podpredseda ste včera sedeli na výbore pre európsku integráciu a počuli ste vysvetlenie pána ministra o zákone, že ste si dovolili takúto znôšku neprávd a nezmyslov narozprávať do mikrofónu v slovenskom parlamente. To je skutočne hanebné od vás.
Po druhé. Hovoríte o tých ľuďoch, ktorí odchádzajú zo Slovenska. Áno, odchádzajú zo Slovenska tí, ktorí sú nespokojní so svojím sociálnym postavením. Na Slovensku nikto neodchádza z politického presvedčenia alebo z iných dôvodov. Naša ústava hovorí, že každý môže odísť a každý sa môže aj vrátiť. To je slobodná vôľa občanov. A ešte viac sa čudujem, že to hovoríte ako reprezentant strany, ktorej minister, síce už teraz preskočil inde, ale do televízie pred občanov Slovenskej republiky, teda pre občanov Slovenskej republiky povedal, že sa teší z toho, že sme jediná krajina, kde rastie produktivita práce a mzdy klesajú. Viete, taký minister by sa mal poďakovať a veľmi rýchlo odísť, však ste ho aj, asi aj poslali, predpokladám, že asi aj z tohto dôvodu, pretože ak rastie produktivita práce a klesajú mzdy, znamená to, že niekde je chyba. A tú chybu, za tú chybu je zodpovedná aj vláda a tá vláda bola vtedy vašej strany.
A potom čo sa týka, čo sa týka otázky, že strácajú ľudia občianstvo. Viete, ono to je tak, tí ľudia sa vzdávajú občianstva, pretože sa chcú mať lepšie, chcú sa mať lepšie, pretože slovenské občianstvo im bráni v nejakej kariére vonku. Ale to sú ľudia, ktorí... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 16:00 - 16:02 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedkyňa, úprimne vám závidím vaše presvedčenie, že ste vynašli perpetuum mobile na tú teplú vodu, ktorú ste vo svojom prejave spomínali. Viete, neexistujú jednoduché riešenia. Ja som si doteraz myslel, že v tomto parlamente je len jedna strana, ktorá ponúka jednoduché riešenia, a teraz som zistil, že vlastne už majú aj konkurenciu vo vašej strane.
A to vaše presvedčenie, že vie niekto rýchlo a bez problémov a bez namáhavej práce riešiť rómsku otázku, ma udivuje. A skutočne jediné vaše šťastie je asi to, že ten svoj program nemôžete realizovať, lebo by sa ukázalo, že akú má asi silu, akú má asi možnosť skutočne túto otázku posunúť. Viete, táto otázka totižto nie je možná, nie je ju možné riešiť bez interakcie, že niekto chce a niekto chce, teda musia dvaja chcieť. A tu treba najmä sa zamerať. A Rómovia žijú v našom priestore už 700 rokov a tá ich integrácia postupuje veľmi pomaly. A nebude to ani táto vláda, ani tá budúca, ani tá nasledujúca, ktorá nejakým spôsobom túto otázku posunie výrazne vpred, pokiaľ sa samotná komunita nebude... (Reakcia z pléna.) Prosím? Dobre, tak ja končím, keď už ste ma zrušili, pán Lipšic, asi ste tu časomerač. (Smiech v sále.) Dobre, tak vidíte, no.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.4.2016 11:06 - 11:07 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem veľmi pekne, pán predsedajúci. Pán Matovič, veľmi pozorne som si vypočul váš cca 40-minútový, nedá sa to povedať prejav, pretože to bolo vystúpenie. Lebo prejav má mať nejakú konštrukciu a nejaký zmysel. Keby som mal hodnotiť, tak by som ho hodnotil slovami jedného múdreho Záhoráka, ktorý povedal: "Si tacuisses, philosophus mansisses. Keby si bol mlčal, bol by si býval filozof. Takto vypadáš len ako obyčajný kverulant."
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18.4.2016 17:30 - 17:30 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážení členovia výboru pre obranu a bezpečnosť, vzhľadom na to, že sme si už ustanovujúcu schôdzu odbavili cez obed, prosil by som vás, aby ste hneď po skončení schôdze... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Poprosím vás!

Hrnko, Anton, poslanec NR SR
... teda 17.40 prišli do výboru. Zároveň pozývam aj pána ministra vnútra a pána ministra obrany, aby 17.40 sa dostavili na predmetný výbor. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2016 16:55 - 16:57 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vážený pán poslanec Lipšic, nechcem viesť tu žiadnu polemiku s vami, ale rád by som bol, keď sa už odvolávate na históriu, aby ste... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
No, pán kolega, ale musíte reagovať na pána predsedu!

Hrnko, Anton, poslanec NR SR
Neskáčte mi do reči, beriete mi čas! (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Ale na pána predsedu musíte reagovať! (Reakcia z pléna.)

Hrnko, Anton, poslanec NR SR
Áno, no pán predseda hovoril, že nič (smiech v sále), že nie je za to, aby sa tu opäť história hovorila. Takže preto upozorňujem pána poslanca Lipšica s odkazom na pána predsedu (povedané so smiechom, smiech v sále), že aby nebral históriu tam, kde si on myslí, že začala. História tohto parlamentu začala, myslím, 8. júna voľbami 1990. A odporúčal by som pánovi poslancovi Lipšicovi ísť s odkazom na to, čo povedal pán predseda, aby si prečítal záznamy z toho, ako sa kreovali vtedy orgány parlamentu. A keď ich kreovali tie strany, na ktoré, s ktorých ideou vychádzal, z nich vychádzal, Verejnosť proti násiliu a KDH, a aj pán poslanec Bugár si pamätá, že opozícia nedostala ani jeden výbor vtedy. Všetky výbory boli rozdelené len pre koalíciu. A to, že sa opäť, že sa v tomto parlamente zaviedlo pomerné zastúpenie i vo výboroch, urobila až tá opovrhovaná vami vláda alebo teda zloženie parlamentu, ktoré vzišlo z volieb v roku 1992. Až vtedy sa zaviedlo pomerné zastúpenie v parlamentoch a vtedy sa to dávalo na základe pomeru.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.3.2016 13:19 - 13:20 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vážený pán poslanec, veľmi zaujímavý návrh ste predložili, lenže v spoločnosti platí to, že nemôžete jedno tvrdiť, keď sa veci dohodujú, a druhé tvrdiť, keď sa veci konajú. Včera predsa na politickom grémiu ste s týmto súhlasili, takže asi to nie je váš program, asi vás to napadlo len cez noc. Ja by som sa takýmito nápadmi cez noc asi nezaoberal. Mohli by ste si to trošku premyslieť, keď budete druhýkrát niečo predkladať. A keď už chcete šetriť, tak mali by ste začať asi od seba, je veľa vecí na banskobystrickom úrade aj tu vo vašom klube, kde by som vám povedal, ako by ste mohli šetriť.
Skryt prepis