Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.10.2016 o 17:17 hod.

PhDr. CSc.

Anton Hrnko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.11.2016 14:21 - 14:23 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Pán poslanec, teraz ste aj mohli počuť to, čo je populizmus, pretože, viete, ja som bol kedysi dávno poslancom a tiež tieto diskusie o tom boli, tak ja som si jeden mesiac robil záznamy zo všetkých svojich aktivít, ktoré som robil hodinovo a potom som ich previedol do platu aj náhrad a vyšlo mi 4,30 na hodinu. To je asi plat, ktorý robí, dostal poslanec, ktorý skutočne, 4,30 korún to bolo vtedy ešte, aby som povedal, hej, ktorý skutočne svoju funkciu vykonáva, ktorý ju nejakým spôsobom berie vážne.
To, čo nám tu predviedol pán Matovič, vychádza z takej populistickej tendencie, z populistického názoru, že poslanec je darmožráč, že keď sedí parlament, ľudia sa majú báť, že v podstate poslanec aj keď nebude, tak bude dobre. A to nie je pravda.
To ja málokedy súhlasím s pánom poslancom Galkom, ale dnes, myslím, že povedal to, čo asi väčšina poslancov tuto cíti.
Mal som možnosť si prečítať váš zákon, on je dobrý, mohlo by sa nejakým spôsobom hneď po novom roku sadnúť v rámci koalície a opozície a dohodnúť sa na tom, aby vlastne tento populizmus sme zabránili. Pretože nič nie je horšie ako dobre vyzerajúce sľuby, ktoré potom skončia nejak úplne ináč, ako sme si to predstavovali.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vstup predsedajúceho 22.11.2016 13:54 - 13:56 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda.
Nevážený pán poslanec Matovič, vždy som rozmýšľal o tom, o kom to ten Karol Kryl spieval, keď hovoril, že "na rohu ulice vrah o morálce káže". A dnes pri vašom vystúpení som zistil, že to bolo o vás.
Prisám zemi, toľko lží, nenávisti a toľko pohŕdania pravdou, ako tu vy vykladáte, tak to nemá skutočne obdobu, to skutočne potrebuje len dať na Tabuľu cti a hanby, že takto môže slovenský poslanec vystúpiť. Takto, takýmto spôsobom, že si vymyslí niečo, vytvorí si k tomu legendu.
Ale, samozrejme, nepochybujem, pán poslanec, že vy si tie peniaze nezaslúžite, pretože vy ste tu zabezpečili to, že tento parlament sa skoro mesiac nemohol dostať do normálnej práce. To je jedna veci.
A ďalšia vec. Človek, ktorý si nevšimne, že mu chýba na účte 10 mil. eur, ktorý sa tu pýši tými svojimi nehoráznymi bankovými účtami, tak ten skutočne nemá čo hovoriť o peniazoch, nemá čo hovoriť o chudobe a nemá sa čo odvolávať na chudobných ľudí.
A druhá vec, nájdite si správnych vinníkov v svojej strane a nehľadajte ich inde, pretože tí boli iniciátori toho, čo ste tu vy hovorili.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 27.10.2016 11:20 - 11:20 hod.

Anton Hrnko
Rokovanie výboru, rokovanie výboru, samozrejme. Prepáčte. Hneď po skončení doobedného rokovania o jednej. Minister vnútra požiadal o to, aby bol výbor vyhradený a preto žiadam, aby ste odovzdali svoje telefóny do skriniek pred výborom. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 27.10.2016 11:20 - 11:20 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem, pán predsedajúci. Dovolím si oznámiť členom výboru pre obranu a bezpečnosť, že výbor sa bude konať hneď po skončení doobedňajšieho hlasovania v režime vyhradené. Pán minister požiadal, keďže sa bude hovoriť o otvorenom spise, že výbor bude vyhradený, preto vás... (Reakcie z pléna.) O jednej, o jednej, hneď po skončení.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 26.10.2016 19:07 - 19:08 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Ja, samozrejme, ak niekto sledoval moju komunikáciu ohľadom zverejnených správ novinárov, tak som vždy povedal, že toto je jednoducho nelegálne a treba s tým niečo robiť. Ale predmetom tu tejto správy nie je to, či a kto a ako vie odpočúvať. Možno by bolo vhodné, pán poslanec Krajniak, aby sa takýto bod do programu zaradil a vyzvať orgány, ktoré to majú na starosti, aby viac monitorovali nelegálne odposluchy, aby sa chránila komunikácia ľudí i v elektronickom priestore, ale nás tu nemusíte ani školiť, ani učiť, mali ste rozprávať k tým správam.
Tie správy hovoria o tom, čo sme od tých orgánov žiadali, hej? A vyprosujem si od vás, aby ste ma z niečoho nahovárali, že robím niečo. Do verejného priestoru sa dostala komunikácia, z ktorej vznikajú vážne otázky, takisto ako sa do verejného priestoru dostala napr. Gorila a takisto, vy sa pýtate na tom, čo tam je pravdivé, ale polícia ani tú komunikáciu, ktorá bola teraz zverejnená, ani Gorilu nemôže brať ako dokument, ako dôkazový materiál, lebo je to nelegálne a nelegitímne. Ale otázky tam vznikajú a tieto otázky, na tie otázky treba odpovedať a keď polícia vyšetruje nielen nelegálny únik, ale aj vnútri, čo sa nachádza, tak zisťuje, či tam skutočne neboli nejaké nelegitímne a nelegálne veci. Takže sú to dve veci a si vyprosujem, aby ste ma tu nejak dávali do súvislosti s nejakými nelegálnymi odposluchmi.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 26.10.2016 17:37 - 17:38 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem, pán predsedajúci.
Ja by som si dovolil požiadať panie poslankyne a pánov poslancov z OĽANO, aby si svoje trikolóry upravili podľa svojho predsedu, ktorý ju má v riadnom poradí, teda správne poradie farieb, pretože vo svojom vlasteneckom zápale by národne cítiacich ľudí mohli urážať tým, že ich majú naopak.
Ďakujem. (Smiech a potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.10.2016 17:17 - 17:18 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Vážená pani poslankyňa, vypočul som si váš prejav a musím povedať to, čo som povedal aj ráno vášmu kolegovi z opozície pánovi Rajtárovi. Keď už niečo tvrdíte, tak tvrďte aspoň pravdu. Predsa nemôžete hovoriť niečo, čo nie je pravda. Vy hovoríte, že SNS tu zdržuje nejakým rokovacím poriadkom. My sme predložili rokovací poriadok. Slušné z vašej strany by bolo o ňom povedať, čo si o ňom myslíte. Slušné predložiť pozmeňovacie návrhy, ktoré ste mohli urobiť do jedného zoznamu. My by sme sa s nimi zoznámili. Povedali by sme: tieto áno, tieto nie, toto je nezmysel. Ale vy tu namiesto toho dva dni rokujete, dva dni tu mlátite prázdnu slamu dookola. Potom sa tu ešte pohádate medzi sebou, jedni s druhými. A vy hovoríte, že Slovenská národná strana niekoho zdržuje? Veď ak tu niekto zdržuje, tak ste to vy! Preboha, veď sa pozrite na seba!
A nemyslíte si, že všetky zločiny okrem zavraždenia Winnetua, ktorého zavraždil Santer, urobila táto koalícia. Veď to nie je pravda. Každý je omylný. Každý robí chyby, ale vy vidíte seba v zlatom zrkadle a myslíte si, že všetci sú v krivom. Nie je to pravda. Zamyslite sa nad sebou.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.10.2016 10:24 - 10:25 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca. Pán poslanec Rajtár, bol by som rád, keby ste teraz počúvali, čo vám poviem. Vaše vystúpenie bolo klasickým obrazom súčasnej koalície, buď neoverené, alebo lož. A teraz neviem, čo mám na vás povedať? Pretože sedí tu pán Budaj, ktorý vie, ako to bolo a je tam ticho. Predpokladal som, že vás opraví. Tak aby ste vedeli, ústavu, ktorú prijala tá, podľa vás, dnešná koalícia, respektíve vtedajšia koalícia v roku 1992 vyšetrovacie výbory mala. A bol tu aj nejaký vyšetrovací výbor pod vedením pána Macušku a potom, keď som bol pred tým výborom, tlač rozšírila, že som tomu výboru niečo povedal neslušné. Ja neviem, či to bola pravda, ale bolo to tak. A pán Budaj vie, pretože pán Budaj bol aj podpísaný na podanie na Ústavný súd, že vtedajšia opozícia podala na Ústavný súd, kde namietala neústavnosť komisií, vyšetrovacích. A Ústavný súd ju zrušil. Nie, žiadna koalícia. Ale vy tu šírite buď neznalosť, alebo lži. Tak teraz je to vo všetkom, čo vy rozprávate, alebo len v tomto prípade? Predpokladám, že vo všetkom.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.9.2016 14:32 - 14:33 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Veľavážená pani poslankyňa, už som to tu raz v tejto sále povedal a zopakujem to ešte raz, možno už to viackrát nebudem rozprávať. Existuje jedno staré latinské porekadlo "si taceas, philosophus mansisses", keby ste boli mlčali, boli by ste zostali filozofom.
Viete, ono sa to jednoducho povie takto alebo takto, ale to, aby televízia mohla fungovať aspoň elementárne nezávisle a dnes vidíme, ako nezávisle, až nepríjemne nezávisle, tak musí mať aj nezávislé zdroje. Dávam to do, od štátneho rozpočtu, to je jednoducho nezmysel. A tak isto vlastne tú štátnu televíziu ak chceme, tak ju potom budeme mať, ale štátnu so všetkým, čo k tomu patrí. Nielen to, že štát ju bude platiť a Soros bude diktovať, čo v tej televízie bude. Takú televíziu my nechceme a takú televíziu nechcú ani tí poplatníci, ktorí píšu, teda platia poplatky, ale to je iná vec. Ale zbaviť televíziu nezávislého príjmu je jednoducho nezmysel.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.9.2016 9:52 - 9:53 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Za chvíľu, za niekoľko, za dva mesiace cca budeme mať 27 rokov odvtedy, keď Janko Budaj vyšiel na tribúnu a začal žehnať s komunizmom a myslím si, že za tých 27 rokov si už každý napísal svoju históriu.
A pán poslanec, úprimne sa čudujem, že vy tu ešte vyťahujete, vy s vaším vekom, veci ako komunistickí prokurátori a podobné témy.
Pán poslanec, vy ako právnik, myslíte si, že títo ľudia nevedia, ako sa dostávali právnici na školu? Vy si myslíte, že ľudia nevedia, že museli ste mať nejakého komunistu, ktorý vás tam postrčil? Vy si to myslíte, že títo ľudia to zabudli? Vy máte pocit, vy ste posledný v tejto sále, ktorý môže niečo rozprávať na nejakých komunistov prokurátorov, lebo vy ste tiež komunistický právnik. Nehnevajte sa.
Skryt prepis