Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.5.2018 o 16:37 hod.

Bc.

Ján Kecskés

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 18:46 - 18:48 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Martin, vo svojej rozprave si sa dotkol hlavne tej psychickej stránke ženy, čo sa týka podstúpenia potratu. Jasné, nastupujú tam u niektorých prípadov rôzne depresie, sklon k drogám, sklon k alkoholu, požívaniu alkoholu, ale aj sklon k samovraždám. Je to veľmi veľké sústo pre ženu, hlavne keď si uvedomí, čo svojím rozhodnutím zapríčinila a že zabila nevinné dieťa. Ale na druhej strane stretol som sa aj s niektorými prípadmi hlavne, síce dnes už nie, ale hlavne vtedy, keď sa rozhodovali medzi potratom alebo rozmýšľali nad touto alternatívou, že potratia svoje dieťa, boli to hlavne mladé, mladé páry, buď mladé ženy, alebo teda mladé páry, ktoré mali pred sebou školu, hej, či už vysokú, alebo študovali na strednej škole a ktoré dnes Bohu ďakujú za to, že tento potrat nepodstúpili, že sa s problémom popasovali a že dnes už majú skoro odrastené deti, zdravé, pekné, odrastené deti, ktoré sú teda prospešné. Čiže jedna vec sú tieto psychické problémy, ale druhá vec je, keď sa s tým správny človek popasuje a zoberie si to, že bude celý život vychovávať pekné dieťa a dá do neho vlastne seba a odovzdá odkaz seba, tak je to na nezaplatenie.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 18:12 - 18:14 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Janči, spomínal si vo svojom príspevku, vo svojej rozprave teda liberálny denník SME, Denník N a podobné takéto plátky pochybného charakteru a pochybného financovania. Ako už spomínal predrečník Beluský, tak v piatok sme tu rozhodovali, alebo, resp. predkladali, o návrhu zákona o tzv. fara zákone, ktorý by za takéto názvy, či už je to SME, by bol nápis "Pozor, zahraničný agent!", Denník N, "Pozor, zahraničný agent!" Bolo by to tam veľmi pekné a teda aj pravdivé. Pretože nikto iný, nikto zo zdravo rozmýšľajúcich ľudí na Slovensku nemôže tak choro tlačiť ideológiu LGBTI, nejakú homosexuálnu ideológiu a všelijaké tieto gender ideológie, pretože na Slovensku platí a dúfam, že sa toho dožijem, že viac tu bude platiť, že zdravá a tradičná rodina pozostáva z muža, ženy a detí. A verím, že aj táto naša snaha, ktorú tu dnes obhajujeme a predkladáme, čiže zastavenie vraždenia nevinných nenarodených detí, že tu bude uplatnené, a teda takéto vraždenie na Slovensku zastavíme.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 17:48 - 17:50 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Stano, ja nadviažem na tvoju rozpravu. Samozrejme, o našom zákone, o zákaze interrupcií sa popísalo či už v rôznych blogoch, vyhláseniach, alebo názoroch hocikoľko teda tém a hocikoľko materiálov. Ale zaujal ma dnešný blog alebo, resp. taký pohľad istej Gabriely Redeovej, ktorá píše a dovolím si ju citovať: "Všade sa písalo: naša téma, ukradnutá agenda, toľko zmarenej práce na ochranu života, ten za Kotlebu, iný proti Kotlebovi a tak donekonečna. V tom utápaní sa vo vlastnom egoizme a spleti nezmyselných názorov na tak vážnu a jasnú principiálnu otázku života zabudli sme úplne na to podstatné, na nenarodené dieťa, na človeka, ktorého možno podľa súčasného zákona beztrestne brutálne zavraždiť.
Pýtam sa, či si vôbec naši poslanci a zvlášť, samozrejme, poslanci kresťania uvedomujú mieru svojej zodpovednosti pri hlasovaní a tvorbe zákonov. Či si uvedomujú, že sú zákonodarci a nie aktivisti? Či si uvedomujú, že teraz môžu zastaviť vraždenie nevinných? Či si uvedomujú, že ak tak neurobia a nezahlasujú za novelu interrupčného zákona, že každá ďalšia preliata krv týchto detí ostane na ich rukách?
Áno, vážení poslanci, odmietnutím zahlasovať za život stanete sa Pilátmi. Darmo si umyjete ruky. Krv nevinných detí ostane na vašich rukách! V deň súdu neobstojí nikto z vás s výhovorkou "lebo Kotleba"!
Ak pre vás, vážení poslanci, tento zákon nie je perfektný, tak ho predsa môžete pripomienkovať a pozmeňovať. Ale to vy predsa viete, tak ani tu nemáte výhovorku. Svojím nekonaním a absurdnými postojmi a názormi, vážení poslanci kresťania, zatvárate nebo nad Slovenskom pre Božie požehnanie a dovoľujete naďalej prinášať nevinné ľudské obete satanovi. Kiežby ste si konečne uvedomili, že nejde o vás ani o Kotlebu, ale o bezbranného nevinného blížneho. Hľa, človeka.“
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 17:05 - 17:06 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem, Jani, za tvoj príspevok. Mali sme tu príspevok od Natálky Grausovej, ktorá svoju rozpravu poňala z toho lekárskeho hľadiska, ty z toho sociálneho hľadiska a v podstate si nám potvrdila to konštatovanie, že aj plod je v tomto prípade len vývojové štádium človeka. Čiže má rovnaké, má rovnaké, rovnako žije ako dospelý človek alebo, či adolescent. Je to boží dar, veď to už sme hovorili. A kto hovorí, že necíti bolesť, že počas toho zákroku necíti bolesť, ako povedal predrečník Beluský, že je to len zhluk nejakých buniek, tak odporúčam mu pozrieť to video Tichý výkrik, kde ozaj sa každý jeden plod, každý jeden malý človiečik zvíja, a teda bráni sa tým nástrojom, ktoré ho doslova zaživa nejakým spôsobom rozkúskujú a vytiahnu, ako keby to bolo, ako keby to bolo nič, nejaké slepé črevo, ktoré treba vyoperovať.
A čo sa týka traumy žien, tak jasné, po tom, po tomto zákroku, po tej interrupcii, po tej vražde malého človeka je, každá žena sa inak s tým vysporiada. To je úplne bežné. My v tomto návrhu zákona alebo, respektíve my tu dnes nesúdime tie ženy, ktoré interrupcie absolvovali, to je na ich svedomí a vedia, prečo to spravili, ale častokrát sú to interrupcie, ktoré boli absolútne zbytočné a dnes sme prišli, dnes Slovensko prišlo o skoro 1,5 milióna ľudí v aktívnom veku, ktorí by teda prispievali do štátu a aktívne by tu žili a boli by určite nápomocní tejto spoločnosti.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 16:37 - 16:37 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Natálka, ďakujem ti za teda prečítanie príbehu jedného lekára, ktorý teda sa aktívne zaoberal interrupciami. Len ja si neviem predstaviť, v akom psychickom rozpoložení musel byť tento človek, keď má krv na rukách 60-tisíc, ako si spomínala v rozprave, nenarodených živých bytostí. Každé jedno dieťa je boží dar. A ja si, ozaj si neviem predstaviť a musí to byť ťažké. A zároveň v rozprave si mi pripomenula film, ktorý nám púšťali na základných školách a bol to práve tento film, a preto to vo mne evokuje nejaké spomienky. Každopádne, každopádne sme tu na to, ako povedal kolega predrečník Mora predo mnou, že nemôžeme si z tohto robiť srandu a spoločnosť si nemôže z tohto robiť srandu, lebo ide tu o niečo vyššie, a to je ochrana nenarodených detí, na to musíme pamätať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 16:03 - 16:05 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Rasťo, vo svojom príspevku si spomínal, že dnes je na Slovensku asociálom venovaná iná alebo sú venované finančné prostriedky omnoho viacej ako mladým rodinám alebo, resp. slobodným mamičkám. To je holý fakt, veď každý z nás – minimálne z Ľudovej strany Naše Slovensko – sa stretávame s verejnosťou a aj takéto otázky padajú na našich stretnutiach, a uvedomujeme si, že z tretieho sektora tu strašne prevláda veľká miera propotratovej aktivity.
Ja si pamätám, že možno v nejakom šiestom, siedmom ročníku na základnej škole ešte, keď som tam teda chodil, tak fungovali takzvané osvety alebo, respektíve púšťali nám tam kazetu s potratom a respektíve už vtedy učitelia nám hovorili, že je to zlé, že si dvakrát máme rozmyslieť, rozmyslieť svoje činy a respektíve svoje rozhodnutia, čiže taká mierna sexuálna výchova, ale dnes na základných školách a tobôž nie na stredných školách to absolútne absentuje, čiže tá osveta tam má byť a je namieste. A garant istoty pre žien má byť štát. Preto aj na budúcu júnovú schôdzu pripravujeme z našej strany ďalšiu novelu, ktorá sa má postarať alebo, respektíve má byť motivátorom pre mladé rodiny a minimálne slobodné mamičky, aby si, aby si to dieťa nechali, aby teda boli finančne kryté a nemuseli alebo nemuseli rozmýšľať nad alternatívou, čiže potratom takéhoto dieťaťa.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 14:33 - 14:34 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Natálka, ďakujem ti, že si nám túto svoju rozpravu venovala takému lekárskemu pohľadu a Hippokratovej prísahe. A je dobré, že tu odznela, teda pripomenie ľuďom, ako znie a ako by sa lekári mali podľa tejto prísahy správať.
Ale presne dnes uplynul mesiac čo bol odsúdený na smrť maloletý Alfie Evans, bolo to 28. apríla, kedy, bohužiaľ, skonal. A dala si to do kontextu, že zabíjame tu nenarodené deti, ktoré sa nemôžu nejakým spôsobom chrániť, ale už aj zabíjame, dnešná spoločnosť, dnešná liberálna spoločnosť zabíja už aj narodené deti. Len preto, že jeden sudca sa rozhodol a povedal si, že malý Alfie, že mu bude lepšie, keď zomrie, že bude sa mu horšie žiť, tak len na základe rozhodnutia jedného človeka musel zomrieť. Bolo mu odopreté jedlo, bolo mu odopreté, odopretá voda, vstup rodičov do jeho miestnosti, policajti strážili jeho izbu, kde musel zomrieť len preto, aby proste neprežil a aby si sudca nejakým svojím spôsobom toto ego svoje na ňom nabalil. Čiže nezabíjame len nenarodené deti, ale už aj narodené deti.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 13:55 - 13:57 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, páči sa mi, ako si vo svojej rozprave do polarity dal teda nejakú hodnotu dnes zvieraťa a človeka. Kým je trend, že nejakým spôsobom zvyšujeme hodnotu zvieraťa, tak svojím spôsobom znižujeme hodnotu človeka a vidno to aj na tých mladých rodinách, kedy je moderné mať okolo seba rôzne domáce zvieratká. Na deti sa kašle, lebo deti sú pre nich alebo, resp. je taký trend, že deti sú záťaž a nejako obmedzujú život, život ľudí. Ale toto je absolútne mimo reality a spôsobuje to, spôsobuje to to, akým spôsobom tu mimovládky svojím spôsobom dávajú svoju propagandu najavo.
Kolektívna vina je nám kladená za rôzne, rôzne holakausty, ktoré tu boli svojím spôsobom vykonávané, ale to, že denne od začiatku tejto schôdze mohlo dnes zomrieť päť alebo šesť detí, boli roztrhané na kúsky a zo ženského lona vypustené do nejakej misky, to nikto sa nad tým nezamýšľa. Čiže bez toho, či je tu nejaká spoločenská objednávka na ochranu života alebo nie, každý jeden z nás tu prisahal na začiatku tohto volebného obdobia na ústavu, každý jeden z nás prisahal, že si ju budeme ctiť a budeme všetky zákony uplatňovať do života. Prisahali sme a sľubovali sme, že budeme ochraňovať ľudský život, a ten je v súčasnosti najcennejší.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.5.2018 13:09 - 13:10 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Marian, ďakujem ti za vyčerpávajúci príhovor k tomuto zákonu a ja pevne verím, že si prehovoril do duše aj tým ľuďom, ktorí sú tu neni prítomní. Žiaľ, situácia je taká, že keď predkladáme naše zákony, tak sála zíva prázdnotou.
Ale pripomeniem poslancom, že prišla nám na mail iniciatíva alebo, respektíve petícia od Aliancie za rodinu, ktorú vedie doktor Chromík a dovolím si prečítať aj jej znenie, ktoré je teda veľmi dobré a ktorú dnes podpísalo viac ako 7 200 ľudí: "Slovensko od zavedenia umelých potratov zabilo 1 milión 360-tisíc detí. Všetky tieto deti nám dnes chýbajú. Chýba nám ich láska, ich nádej aj ich sila. Štát, ktorý nebráni najslabších a nevinných, stráca oprávnenie a zmysel svojej existencie. Toto sa deje u nás roky. Roky sa tvárime, že môžeme budovať dom od strechy, nie od základov. Bez úcty k životu niet ďalších práv. Obhajovanie umelých potratov sa vo svetle nových poznatkov vedy o prenatálnom vývoji dieťaťa stáva čím ďalej neudržateľné. Táto doba bude označená budúcimi generáciami za dobu temna, lebo sme nedokázali vidieť ľudský život tam, kde je. Vy to môžete zmeniť. Mnohí nechápu strašnú hĺbku zločinov voči deťom, a preto vidia svet v skreslenej perspektíve. Život nenarodeného dieťaťa má pre nich menšiu hodnotu ako život narodeného dieťaťa, má pre nich menšiu hodnotu ako pohodlie. Umelý potrat ako úmyselné a chcené zabitie nevinného a bezbranného dieťaťa je zlom samým sebe, ktoré nedokážu ospravedlniť žiadne okolnosti."
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.5.2018 15:55 - 15:56 hod.

Ján Kecskés Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, ja by som ťa okrem iného rád doplnil len v tej sume, za ktorú kupoval občan Andrej Kiska pozemok. Nebolo to niekoľko desiatok tisíc euro, bolo to presne 1 800 eur. Lukratívny pozemok pod Tatrami Andrej Kiska kúpil za 1 800 euro. A keď si nás pán liberálny fašista Dostál fotil ako pred ním Klus a pred nejakým časom pán Marosz z OĽANO, tak nedovolí mi pripomenúť, na výbore pre nezlučiteľnosť funkcií bol Dostál práve ten, ktorý vehementne obhajoval nejakým spôsobom Andreja Kisku. A to nemôže byť pravda, on predsa nemohol okrátiť štát o dane, to úplne ho nemôžete spájať s Bašternákom, veď to je choré. Aspoň vidíte, ako títo liberálni fašisti rozmýšľajú, keď niekto poukazuje na ich chyby, na ich zlodejiny, na ich klamstvá, tak vtedy sa ohraňujú a v prípade druhých absolútne nepoznajú stranu mince. Ďakujem.
Skryt prepis