Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.4.2017 o 1:48 hod.

Dip Mgmt

Jozef Rajtár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.6.2017 11:41 - 11:42 hod.

Jozef Rajtár
Ďakujem za slovo. Po tom všetkom, čo bolo preukázané, je, pani Tomanová, potrebné spraviť už len to, že sa hlboko ospravedlníte a odídete. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 15.6.2017 15:48 - 15:49 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený predsedom výboru za spravodajcu k uvedenému návrhu zákona. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú zo zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona následne prerokovali výbor pre financie a rozpočet, ústavnoprávny výbor a Výbor pre sociálne veci Národnej rady Slovenskej republiky. Za gestorský výbor navrhujem výbor pre financie a rozpočet. Zároveň odporúčam, aby výbory uvedený návrh prerokovali do 31. augusta 2017 a gestorský výbor do 5. septembra 2017.
Pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu k uvedenému návrhu zákona.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.5.2017 0:06 - 0:06 hod.

Jozef Rajtár
Ja by som chcel oznámiť, že pri hlasovaní s tlačou 504 sa na tabuli objavilo číslo tlač 544. Zrejme bude aj problém v elektronickej evidencii, tak to treba opraviť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.5.2017 16:14 - 16:16 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Od pravicového politika by som čakal, že keď zavádza k tým stovkám regulácií ešte nejakú ďalšiu, tak minimálne navrhne dve iné zrušiť a alebo dodá celý zoznam ďalších regulácií a povie, že venujme sa tomuto, ako tieto regulácie obmedziť. To, že niečo môže byť dobrý nápad, neznamená, že sa to musí stať povinnosťou. Možno keď má niekto šedivé vlasy a nafarbí si ich nahnedo, tak môže to byť preňho dobrý nápad, ale neznamená, že musíme schváliť zákon, že kto má sivé vlasy, tak si ich musí prefarbiť nahnedo.
Tiež trošku ten zákon obracia naruby ten princíp, že kto zverejňuje cenu. Lebo je to podobné, ako keby sme prikázali všetkým, čo si idú niečo nakúpiť do potravín, aby uvádzali, neviem, chcú si kúpiť mlieko, chlieb, vajcia, aby prišli do potravín s tým, že uvedú dopredu cenu, za akú sú ochotní kúpiť chlieb, mlieko, vajcia, namiesto toho, aby to uvádzal obchod.
Čiže ja nevidím dôvod, prečo takýto zákon, zákon podporiť. Naozaj som tam nezaregistroval dôvod, prečo by takéto niečo malo byť povinné.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 17.5.2017 10:45 - 10:46 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Vďaka za slovo. Na tejto schôdzi sa riešil iný zákon, zákon o vyvlastňovaní pozemkov pod diaľnicami, pretože vládna koalícia si potrebovala špecificky vyriešiť problém a tak teda účelovo schvaľovala takýto, takýto zákon namiesto sfunkčnenia spravodlivosti, namiesto nefunkčného štátu, málo funkčných stavebných úradov, tak takto umelo sa to riešilo. Vtedy, keď to potrebovali. Teraz, keď je téma odškodnenia klientov nebankových subjektov, tak vládna koalícia mlčí a teraz neschvaľuje ani žiadne špeciálne zákony. A opäť raz, opäť raz som nepočul od nich nič o tom, že naozaj treba sfunkčniť nefunkčný právny štát.
A chcem sa ich aj otvorene spýtať, platí ešte výrok Roberta Fica o tom, že Slovensko nie je právny štát? Platí, alebo neplatí? Dúfam, že dostanem, dostanem odpoveď. A naozaj by som chcel všetkých vyzvať, osobitne pani ministerku spravodlivosti pani Žitňanskú, aby konečne spravila naozajstné reformy spravodlivosti, aby sme videli vinníkov aj v prípade nebankových subjektov potrestaných, ale nielen, aby všeobecne fungovala spravodlivosť, aby sa trestali aj veľké zvieratá alebo tí takzvaní naši ľudia.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.5.2017 10:10 - 10:10 hod.

Jozef Rajtár
Ďakujem. Pokiaľ viem, aj na túto činnosť pamätá zákon, pokiaľ páchateľ prevedie majetok na svojich príbuzných, známych a tak ďalej, tak je na to paragraf v Trestnom zákone. Len opäť je tam problém, tá nefunkčná spravodlivosť, to znamená, výkon toho príslušného zákona, a preto opäť raz hovorím, sfunkčnime prokuratúru, sfunkčnime súdy, aby reálne pracovali a aby trestali spravodlivo, samozrejme, aj tie tzv. veľké zvieratá. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 17.5.2017 10:05 - 10:08 hod.

Jozef Rajtár
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 17.5.2017 9:26 - 9:27 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený predsedom výboru za spravodajcu k uvedenému návrhu zákona. Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona. Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
V prípade, že zákon bude posunutý do druhého čítania, v súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet, Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky. Za gestorský výbor navrhujem Výbor NR SR pre financie a rozpočet. Zároveň odporúčam, aby výbory uvedený návrh prerokovali do 30 dní a gestorský výbor do 32 dní od jeho prerokovania v prvom čítaní na schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky.
Pán predsedajúci, prosím, otvorte rozpravu k uvedenému návrhu zákona a tiež sa chcem prihlásiť do rozpravy.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.5.2017 10:55 - 10:57 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Príčinou tohto stavu je jednak neexistencia právneho štátu a po druhé, naopak, existencia rôznych skupín a skupiniek parazitujúcich na štáte a na jeho činnosti. Doteraz, bohužiaľ, tento bezprávny stav a stav, kedy rôzni ani nie tí najväčší oligarchovia, ale aj ďalší cicali štát, jednoducho vládnej koalícii prinajmenšom nevadil. Až teraz narazila na konkrétny problém, kde jej nejaká konkrétna skupina alebo skupiny vadia a nevyhovujú.
Aké je riešenie? Riešenie je akási rýchla fixácia, narýchlo sa schváli akýsi zákon, ktorý možno v tomto prípade dočasne pomôže. Je otázne, či je v súlade, alebo nie, s ústavou. Ale nepočul som o reálnej alternatíve jednak toho, že tu je bezprávny štát, a potom toho, že naozaj je tu kopec skupín, trvalo parazitujúcich na činnosti štátu. A teraz si vyriešite, možno si vyriešite jeden konkrétny problém, ale milióny ľudí, ktorí napríklad niečo stavajú a nevedia sa domôcť povolenia, na ktoré majú nárok, alebo ich rôzne tie skupiny ohrozujú, Kočner a spol., tak oni budú mať problém trvalo a stále. A od strany MOST, ktorá má ministerstvo dopravy, kde patria stavebné úrady, a ministerstvo spravodlivosti, by som čakal systematické reformy v tejto oblasti. Nieže vyriešim si narýchlo svoj vlastný problém, ktorý pociťujem, ale zvyšok systému bude v takom neporiadku, ako bol doteraz, lebo ten neporiadok vyhovuje pri Kaliňákovi, pri Bašternákovi. A ja, keď mi pri niečom nevyhovuje, tak si ako vládna koalícia to rýchlo, rýchlo, účelovo opravím.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2017 1:48 - 1:50 hod.

Jozef Rajtár Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Odpoveď na to, kto boli panie psychologičky. Jedna bola pani Katarína Hatráková, psychologička na ústredí práce, ktorá je tam, predpokladám, že doteraz, pani Zuzana Hradileková, takisto psychologička na ústredí práce, ktorá je tam pravdepodobne tiež doteraz. Odchádzajúci členovia akreditačnej komisie boli členovia akreditačnej komisie. Bodka.
Čo sa týka aj kauzy Baštrnák a tak ďalej. Myslel som si aj predtým, že, že, že politika je dosť zaplienená, slušne povedané, predtým, ako som sa dostal do parlamentu. Ale keď som to videl zblízka, tak to jednoducho predčilo moje očakávania. Ja som naozaj nečakal, a keby mi to predtým niekto povedal, že politici sa priamo-nepriamo živia podvodmi s DPH, jednoducho ja by som to nebral ako relevantné predtým, ako som tieto veci videl, ako fungujú, na vlastné, na vlastné oči.
Ale ak ma teda toto nejakým spôsobom šokovalo, tak táto kauza Čistý deň bol minimálne stonásobný šok.
Skryt prepis