Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.3.2017 o 10:59 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.3.2017 10:59 - 11:00 hod.

Marian Kotleba
Pán poslanec, ja som sa zadivil vášmu krátkemu vystúpeniu, kde ste za svoj vzor označili registrovaného príslušníka Štátnej bezpečnosti. (Smiech a ruch v sále.) To je krása, tieto vzory v parlamente, to už je nádhera. A verejne chváliť registrovaného agenta ŠtB ako vzor, tak si myslím, že sa ľudia zas budú čudovať, čo sa to v parlamente deje.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.2.2017 23:45 - 23:47 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Pčolinský, pán kolega Baránik, ďakujem za vaše reakcie. A, pán kolega Poliačik, tak ak tu môžeme hovoriť niečo o mokrom sne, tak asi mokrý sen je pre vás stavovský štát a zrušenie liberálnej demokracie, ale vaše sny ja nebudem komentovať, ani sa nejako do vašich tužieb, ani tajných nejakých fantázií montovať.
Ale spomínali ste ten prípad v tom vlaku. Pán kolega, to je typické pre políciu. Skutok sa nestal, bolo to všetko úplne inak. Médiá si to napísali po svojom, polícia po svojom. Určite vám neunikol prípad z Nemecka, nedávny, minulý týždeň, kde dostal imigrant, ktorý znásilnil 6-ročné dievča, 2-ročný trest. Neskáčte mi do reči, prosím vás! Dvojročný trest za to, lebo povedal, že si pomýlil dievča a ženu, že si pomýlil dievča a ženu. Čiže keď polícia povedala, že skutok sa nestal, že oni v podstate to dievča iba obchytkávali, ale oni jej nechceli zle, tak je to v poriadku. To je v poriadku. Veď ale od vítača, od vítača imigrantov a cudzincov a všetkého nekresťanského, neeurópskeho v Európe, ako ste vy, nič iné sa nedá čakať.
Takže keď vy na mňa nadávate, to znamená, že asi tú prácu robíme dobre. Takže ja vám ďakujem za lichôtku. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 16.2.2017 23:35 - 23:42 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, vážené kolegyne, vážení kolegovia, ktorí ste ešte tu, prípadne všetci občania, čo ešte nespia a vydržali tento cirkus počúvať doteraz. Ja som si najprv myslel, že toto odvolávanie alebo pokus o odvolanie predsedu vlády nebude mať absolútne žiadny zmysel. A ako povedal kolega Uhrík, ani sme sa nechceli do rozpravy zapájať. Ale napriek tomu, že parlamentná matematika hovorí jasne, koľko hlasov má opozícia, koľko hlasov má koalícia a že za takýchto čísel nemôže, nemôže vyjsť, napriek tomu táto schôdza, mimoriadna schôdza priniesla jeden obrovský, obrovský výsledok alebo obrovské prekvapenie, ktoré možno dôjde ľuďom, možno aj niektorým politikom až neskôr, zajtra, napozajtra, o pár dní. A síce, keď pán predseda vlády reagoval na vystúpenie predkladateľa a povedal, že vláda minimálne v oblasti strategických podnikov o ničom nerozhoduje, všetko iba monitoruje a sleduje. Je to veľmi podstatná vec, keď to povie sám predseda vlády. To znamená, že vláda, či tá, táto alebo všetky, ktoré boli v rovnakom štýle predtým, sú v podstate len bábkové vlády, ktoré sú ako štatisti. Absolútne nič nemôžu zmeniť v prospech ľudí. Môžu iba sledovať a monitorovať, pretože asi podľa toho, čo povedal predseda vlády, rozhoduje niekto úplne iný.
Keď sa tak nad tým zamyslíme, že kto asi môže rozhodovať, keď to nie je samotná vláda, a toto samozrejme už nie je možné spochybniť, pretože to povedal sám predseda vlády, nie je to žiadna konšpirácia ani hoax, ani výplod alternatívnych médií, ale tvrdenie predsedu vlády, ktoré zaznelo dnes v tomto pléne, tak keď sa tak na tým zamyslíme, tak zistíme, že v podstate ak nevládne štátu vláda, tak to môžu spraviť iné skupiny. Respektíve to asi robia iné skupiny. Buď sú to finančné skupiny, ktoré skúpili celý štát prostredníctvom nastrčených servilných politikov, alebo sú to rôzne tajné spoločnosti, o ktorých sa nahlas nehovorí a ktoré združujú politikov bez rozdielu politického trička. Ak vás napadá nejaká iná možnosť, môžete vo faktickej reagovať a povedať, mňa iná možnosť nenapadá.
O tom, že vo veľkej, vo veľkej miere Slovenskú republiku ovládajú finančné skupiny, asi už nepochybuje absolútne nikto. Že záujmy finančných skupín boli povýšené nad záujem štátu, nad záujem ľudí, nad zdravý rozum, o tom už dnes nepochybuje na Slovensku asi naozaj nikto. O tom, že by politici mohli slúžiť rôznym nadradeným tajným organizáciám, o tom sa šepká, nahlas sa to nepovie. Pravda je však taká, že vás, členov všetkých ostatných politických strán v tomto pléne, mnohých z vás spája členstvo v pochybných organizáciách, ako je Lions klub, Rotary klub, rôzne iné kluby, rôzne iné lóže, rôzne iné organizácie, ktoré boli mnohokrát odsúdené pápežmi či inými predstaviteľmi katolíckej cirkvi.
Potom sa nemôžme čudovať, vážené dámy a páni, že bez ohľadu na to, že sa tu od vzniku Slovenskej republiky v 93. roku hovorí stále o tom, že každá jedná vláda kradne a rozkráda štát, tak sa nemôžme čudovať, že tá ďalšia vláda, ktorá predtým kritizuje rozkrádanie štátu, nikdy nikoho z tých politikov pred ňou nezavrela. Nikto nebol za to rozkrádanie štátu zavretý, nikto nebol poriadne odsúdený. Všetci o tom rozprávajú a keď sa opozícia s koalíciou vymení, tak sa nič nestane. Samozrejme, že sa nikdy nič nestane, keď v skutočnosti tí, ktorí na seba nadávajú, sa stretávajú na úplne iných divadelných oponách alebo divadelných scénach. A to pôsobenie, to pôsobenie a hranie sa na koalíciu a opozíciu je dobré naozaj pre ľudí, pre divákov, ktorí nevidia, čo je za tým. A dnes keď sám predseda vlády povedal, vláda nevládne, iba monitoruje a pozoruje, tak sa to pomaličky, ale isto odhaľuje.
Takže prínos tejto schôdze, mimoriadnej schôdze je podľa nás v tom, že premiér sám povedal, že kým nebudú zatvorení tí, ktorí majú na rukách rozkradnutie štátu, tak sa tu nič nezmení. Kým nebudú zoštátnené všetky strategické podniky, tak sa tu nič nezmení. A keďže vláda minulá, jednofarebná, a vláda súčasná, trojfarebná, nemá na to jednoducho odvahu, tak to bude musieť za nich spraviť niekto iný. Bude to musieť za nich spraviť niekto iný. Lebo kým sa tak nestane, kým nepôjdu za mreže tí, ktorí majú na svedomí to, že zo Slovenska sa stala kolónia, kým sa podniky, ktoré boli vybudované z práce ľudí, nevrátia naspäť štátu, aby slúžili ľuďom a nie pár vyvoleným finančníkom, tak nebudeme môcť hovoriť o tom, že štát je tu pre ľudí, ale budeme môcť vždy len hovoriť o tom, že koľko sa ešte z ľudí bude dať vyžmýkať. Koľko sa bude dať vyžmýkať a koľko ešte ľudia znesú, koľko ešte ohnú chrbát. A potom takáto kauzička energií bude vždy len taká jedna rybka, ktorá vypláva na povrch. Spraví sa nejaká hra na nejaké systémové akože zmeny, ale v skutočnosti sa nič nezmení.
Takže, milá vládna koalícia, máte teraz príležitosť napraviť svoje chyby z jednofarebnej koalície alebo z jednofarebnej vlády v minulosti. Máte teraz príležitosť ukázať ľuďom, že máte gule, odvahu na to, aby ste začali robiť poriadok v strategických podnikoch, aby ste začali zatvárať tých, ktorí sa podieľali na rozkradnutí štátu, lebo ešte raz vám hovorím, v dobrom, že keď to nespravíte vy, tak to bude musieť spraviť niekto iný.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Prednesenie interpelácie 9.2.2017 15:52 - 16:00 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka, vážení členovia vlády, vážené kolegyne, vážení kolegovia, dovolím si predniesť tri interpelácie. Prvú interpeláciu predkladám na pána predsedu vlády v súvislosti s programovým vyhlásením vlády.
Dňa 28. januára 2017 ste, pán predseda, vystúpili v rozhlasovej relácii RTVS s názvom Sobotné dialógy. Relácia sa okrem iných tém venovala aj téme nárastu extrémizmu. V rámci diskusie, ktorá má počúvanosť rádovo desaťtisíce poslucháčov, ste okrem iného povedali aj nasledovné: "Nuž aj Hitler mal dobrý ekonomický program a dobre vieme, ako to dopadlo." Tento váš výrok prevzali viaceré médiá, internetové portály.
Následne sa v priebehu dvoch týždňov na Slovensku uskutočnilo niekoľko politických krokov a rozhodnutí, ktoré nápadne pripomínajú vami spomínané obdobie vlády Adolfa Hitlera. Poslanci Národnej rady schválili vládny návrh na vyslanie slovenských vojakov na ruské hranice, podobnosť nie zanedbateľná s Hitlerom naplánovaným útokom na Sovietsky zväz, ktorý sa začal 22. júna 1941 pod označením Operácia Barbarossa. Ministerstvo vnútra vytvorilo špeciálnu jednotku na boj proti terorizmu a extrémizmu, ktorá za dva týždne svojej existencie vykonala zásahy proti niekoľkým ľuďom, ktorí sa previnili len tým, že na internete mali údajne šíriť pre vládu neprijateľné názory. Podobnosť opäť nie zanedbateľná s tajnou políciou nemeckej tretej ríše, gestapom, ktorého príslušníci sa zameriavali najmä na prenasledovanie odporcov Hitleroveho štátu a vládnej strany. Policajti pri zákrokoch proti politicky nepohodlným osobám častokrát postupujú v rozpore s platnými zákonmi. Opäť ide o podobnosť nie zanedbateľnú s postupom príslušníkov gestapa, ktorí pre dosiahnutie svojich cieľov používali nezákonné metódy, okrem iného aj hrubý nátlak, mučenie podozrivých alebo vydieranie rodinných príslušníkov obetí.
V súvislosti s vyššie uvedeným si vám preto, pán predseda, dovoľujem položiť nasledovné otázky:
1. Na základe akých kritérií ste vyhodnotili program Adolfa Hitlera ako dobrý?
2. Tento výrok vás ako predsedu vlády a zároveň predstaviteľa politického prúdu sociálnodemokratického je možné v kontexte vyššie uvedených skutkov vami vedenej súčasnej vlády chápať ako pochvalu politického prúdu nacionálno-socialistického. Nemyslíte si, že súčasná spoločenská situácia v Slovenskej republike sa aj vaším pričinením až príliš začína podobať na situáciu panujúcu v 30. rokoch v Nemecku?
3. Nemyslíte si, pán predseda, že vaše vyjadrenie je podporou, propagáciou alebo prejavom sympatií k hnutiu spojenému s potláčaním základných práv a slobôd?
Ďakujem.
Druhú interpeláciu si dovolím predložiť tu prítomnej pani ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej.
Vážená pani ministerka, dňa 28. januára 2017 v rozhlasovej relácii RTVS s názvom Sobotné dialógy vystúpil predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico. Relácia sa okrem iných tém venovala aj téme nárastu extrémizmu. V rámci diskusie, ktorá má počúvanosť radovo desaťtisíce poslucháčov, okrem iného povedal aj nasledovné: "Nuž aj Hitler mal dobrý ekonomický program a dobre vieme, ako to dopadlo." Tento jeho výrok prevzali viaceré médiá a internetové portály.
V súvislosti s vyššie uvedeným si vám preto, pani ministerka, dovoľujem položiť nasledovné otázky:
1. Nemyslíte si, že predmetné vyjadrenie predsedu vlády Roberta Fica je možné vnímať ako podporu, propagáciu alebo prejav sympatií k hnutiu spojenému s potláčaním základných práv a slobôd?
2. Nemyslíte si, že v rámci princípu rovnosti pred zákonom by sa výrokom predsedu vlády mali zaoberať orgány činné v trestnom konaní tak, ako sa tieto orgány v minulosti zaoberali podobnými výrokmi občianskeho aktivistu Mariána Mišúna, alebo tak, ako sa zaujímali o údajné výroky poslancov Petra Krupu alebo Milana Mazureka?
Ďakujem.
Poslednú interpeláciu mám na ministra vnútra Roberta Kaliňáka.
Vážený pán minister, na základe článku uverejneného v novembrovom čísle mesačníka Polícia vydávanom Odborovým zväzom Polície v Slovenskej republike popisujúcom katastrofálne podmienky na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Spišských Vlachoch sme situáciu boli preveriť priamo na mieste.
Dňa 14. decembra 2016 poslanci klubu Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba a Stanislav Drobný osobne navštívili Obvodné oddelenie Policajného zboru v Spišských Vlachoch. Osobnou prehliadkou priestorov predmetného obvodného oddelenia sme zistili nasledovné skutočnosti. Priestory sú celkovo nedostačujúce. V tak malých priestoroch sa 19 policajtov jednoducho nemôže pomestiť, a to ešte v budove musia byť vyčlenené priestory pre predvolané a predvedené osoby. Niet kde skladovať spisy, pivničné priestory sú pravidelne zatápané. Policajti sa nemajú kde prezliecť, niet kde vypočúvať. Maličká vstupná miestnosť o rozmeroch necelých 3 x 3 m slúži ako vstupná chodba, zároveň ako čakáreň pre verejnosť a tiež ako miestnosť pre zaistené osoby. Vľavo od čakárne je priestor stálej služby, ktorý napriek tomu, že ide o režimové pracovisko, slúži aj ako prechod do provizórnej šatne. Šatňa zas slúži aj ako sklad a zároveň miestnosť pre pracovné porady. Šatňa slúži pre prezliekanie policajtov aj policajtiek, ktoré sú na oddelení dve. Špecialitou oddelenia v Spišských Vlachoch je jediné spoločné WC, ktoré slúži súčasne pre policajtov, policajtky aj verejnosť. Takisto na oddelení je len jedna jediná sprcha, ktorá je v súčasnosti nefunkčná.
Podotýkam, že do služobného obvodu oddelenia patrí jedna z najväčších cigánskych osád na Slovensku a že policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišských Vlachoch svojou každodennou prácou prispievajú k udržaniu akej-takej úrovne verejného poriadku v celej oblasti. Policajtom na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Spišských Vlachoch je už od roku 2012 sľubované presťahovanie ich oddelenia do modernejšej budovy v majetku ministerstva vnútra, ktorá je na ulici Partizánskej č. 14 v Spišských Vlachoch. Podľa sprostredkovaných informácií od pracovníkov Centra podpory Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach sa však od presťahovania obvodného oddelenia do budovy na Partizánskej 14 upustilo, a to z dôvodu vysokých nákladov spojených s rekonštrukciou objektu.
Pravda je však taká, že v objekte na Partizánskej ulici už boli vykonané niektoré úpravy a rekonštrukcie a budova je aj v súčasnom stave na činnosť obvodného oddelenia nepomerne vhodnejšia ako súčasné sídlo oddelenia. Budova je nielen modernejšia, ale najmä poskytuje dostatočné priestorové kapacity nielen na stálu službu či kancelárske priestory, ale aj na hygienické zázemie alebo vybudovanie CPZ podľa požiadaviek definovaných v správe verejnej ochrankyne práv.
Vážený pán minister, v nadväznosti na vyššie uvedené si vám preto dovoľujem položiť nasledovné otázky:
1. Zaoberá sa Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky alebo vedenie Policajného zboru doslova katastrofálnymi pracovnými podmienkami policajtov na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Spišských Vlachoch?
2. Plánuje Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky alebo vedenie Policajného zboru presťahovanie obvodného oddelenia v Spišských Vlachoch do budovy na Partizánskej ulici?
3. Je vypracovaný investičný zámer alebo projektová dokumentácia rekonštrukcie budovy na Partizánskej ulici č. 14 v Spišských Vlachoch?
4. Ak je takáto dokumentácia vypracovaná, žiadam o jej sprístupnenie cestou výboru pre obranu a bezpečnosť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.2.2017 16:51 - 16:52 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Zelník, máte pravdu v tom, že áno, naozaj všetci sme boli účastníci alebo teda absolventi toho povinného očkovacieho programu alebo systému, ale za čias, keď sa nás dotýkalo povinné očkovanie, tak ako som už raz povedal, tie vakcíny sa vyrábali u nás v Československu. A ja si myslím, že to zloženie tých vakcín bolo úplne iné, ako je to dnes.
Ale na druhej strane chcem povedať, že si vážim to, že ste sa znova prihlásili, že ste sa snažili seriózne zareagovať na tú moju výčitku, nazvem to tak a tento váš korektný prístup oceňujem.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.2.2017 16:42 - 16:42 hod.

Marian Kotleba
Páni poslanci Klus a Viskupič, v štýle toho, čo sme pri vás zvyknutí, ste si povedali svoje, ale na tú otázku ste neodpovedali, a síce, že ako zaplatenie pokuty (povedané s úsmevom) zlepší kolektívnu imunitu, ak ten rodič sa raz jednoducho nerozhodne dať to svoje dieťa zaočkovať. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 8.2.2017 16:29 - 16:37 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážené kolegyne, vážení kolegovia, ja budem rozprávať len veľmi krátko a vynasnažím sa vniesť do tejto debaty, najmä teda zo strany tých odporcov, trošku logiky alebo požiadať o trošku logiky.
V dvoch základných otázkach, ktoré sa týkajú tohto nášho návrhu, ktorý nemá za cieľ nič iné, len zrušiť, zrušiť možnosť udeľovať pokuty za to, že sa nejakí rodičia rozhodnú, že nechcú dať svoje dieťa očkovať. Pretože zazneli, zaznelo tu teda viacero návrhov, ktoré sa snažili ten náš návrh alebo teda viacero nejakých vyjadrení, ktorí sa snažili ten náš návrh odmietnuť ako nebezpečný a tak ďalej a tak ďalej, ale tie argumenty, ktoré ste pri tom použili, škoda, že pán poslanec Fecko odišiel, pretože jeho argument, to bola tá posledná kvapka, ktorá ma donútila sa prihlásiť do rozpravy, i keď som to vôbec nemal pôvodne v úmysle. Tie argumenty, ktoré odporcovia tohto nášho návrhu používajú, sú veľmi zvláštne a všetci tí, ktorí majú nejaké to vzdelanie, kde mali logiku, tak nedáva to súvis. Nedáva to súvis a budem už konkrétny.
Pýtam sa všetkých tých, ktorí máte problém so zrušením sankcií za očkovanie alebo za odmietnutie očkovania, teda pýtam sa všetkých tých, ako zaplatenie pokuty, ako zaplatenie pokuty zlepší úroveň kolektívnej imunity? Pretože dnes je situácia taká, že keď rodič nechce, aby jeho dieťa bolo nasilu očkované, tak to dieťa očkované nebude. Jediný rozdiel je v tom, že zaplatí pokutu. A ja sa pýtam, ako zaplatenie pokuty zo strany rodiča zlepší úroveň kolektívnej imunity napríklad v jasliach alebo škôlke? No ako? Ak máte niekto nejaký mechanizmus alebo súvis, akým to vysvetlíte, tak klobúk dole, klobúk dole.
Pán poslanec Fecko to tu použil - kolektívna imunita, zlepšenie, zhoršenie. Nedal som dieťa očkovať, kolega Schlosár nedal dieťa očkovať. Ako sa zmení kolektívna imunita v škôlke, do ktorej chodí jeho dieťa, keď Schlosár zaplatí pokutu za to, že nedal dieťa očkovať? No asi nijako. Asi nijako. Asi nijako, to znamená, tá argumentácia niektorých, že pokuty pomáhajú zlepšiť kolektívnu imunitu, je postavená na, ani nieže na vode, skôr by som povedal, že po vodke, lebo logika tam nie je žiadna.
A druhá otázka, ktorá ma napadla v súvislosti s tými argumentami, že prečo nemôžme zrušiť pokuty za odmietnutie očkovania, je otázka toho strachu, čo sa stane s tými deťmi, keď do kolektívu detského, napríklad v tej škôlke príde neočkované dieťa? Zoberme si modelový príklad - osýpky. Osýpky sú nákaza alebo choroba, proti ktorej sa teda očkujú deti v Slovenskej republike v rámci toho povinného očkovania. Zoberme si škôlku s pätnástimi deťmi. Jedno dieťa je nezaočkované, 14 detí je očkovaných. Čoho sa majú rodičia tých zaočkovaných detí báť? Veď predsa sú zaočkované a nehrozí im nič zo strany toho dieťaťa, ktoré nech aj hneď dostane tie osýpky a príde do tej škôlky. Ak tu ale tá dôvera nie je a tí rodičia napriek tomu, že podstúpia to očkovanie, sa boja o to, že dieťa dostane tú chorobu, proti ktorej je očkované, pretože tam príde dieťa, ktoré očkovanie nie je, tak potom asi zase niečo niekde nefunguje tak, akoby malo. Veď predsa, keď verím tomu očkovaniu, dám to, vopchám tú chémiu do toho dieťaťa, tak potom mi môže byť jedno, že ďalších 65 detí okolo neho má osýpky, keď moje dieťa je očkované.
Ja nikoho nepresviedčam z toho zdravotníckeho, medicínskeho hľadiska, pretože to naozaj nie je moja parketa, len sa na to pozerám zo strany logiky. Keď mám očkovanie, očkovanie funguje, nemusím sa predsa báť ostatných detí, ktoré zaočkované nie sú. A ak funguje zlepšenie kolektívnej imunity tým, že rodič, ktorý to odmietne, zaplatí pokutu, tak dobre, tak potom to postavme na tom. Ale povedzme na rovinu, že obhajujeme očkovanie takýmito nelogickými nezmyslami.
A poslednú vec, ktorú považujem za potrebné zdôrazniť - kolega Kesckés to povedal, ale povedal to dosť tak veľmi bez dôrazu - sú naše osobné skúsenosti s veľmi vážne poškodenými deťmi, ktoré, žiaľ, nastali práve po podaní očkovacích látok. Nehovorím, že sú ich tisíce, ani stovky, ale v rámci toho nášho sociálneho programu sú ich desiatky. Desiatky detí, kde mamičky hovoria o tom, že do ôsmich, do desiatich mesiacov, do roku a pol, asi v dvoch prípadoch do dvoch rokov tomu dieťaťu absolútne nič nebolo, dostalo nejakú dávku očkovaciu, ja neviem, či prvú, v koľkých mesiacoch, druhú, tretiu, alebo proti nejakým látkam, aj keď odložili očkovanie, tak až neskôr prvú a potom sa to spustilo.
A žiaľ, keďže sme videli, ako tie deti dopadli a videli sme fotky tých detí, aké boli predtým, ja neviem, tri týždne pred podaním očkovacej látky a že skončili ako úplne zničené bytosti, dva týždne po alebo tri týždne po podaní tej látky, poviete, možno tam nie je žiadny súvis, ale keby ste ich vedeli aj vy a verím tomu, že mnohí ste také deti videli, ak nie, kolega Schlosár vám vie, kolega Schlosár vám vie poskytnúť zoznam tých mamičiek aj s tými deťmi a môžte sa ísť pozrieť. Môžete sa ich pozrieť a ja vám garantujem, že minimálne prehodnotíte svoj postoj k tejto veci. Pretože štát naozaj nemôže nikoho nútiť vopchať do dieťaťa, do tela svojho dieťaťa akúkoľvek chemikáliu bez ohľadu na to, či si myslíme, že je okej, alebo či tam niečo je. A nútiť tých ľudí, tých rodičov tým, že proste budeme od nich driapať peniaze, tak to je naozaj taký, taký prejav tej dominancie v oblasti, v ktorej by možno nemusela byť.
Čiže prosím vás, nič iné som nechcel povedať, len dať dve otázky, na ktoré si dajte každý odpoveď vo svojej vlastnej hlave. Či zaplatenie pokuty za odmietnutie očkovania zlepší kolektívnu imunitu a prečo sa tí, ktorí si dávajú tie deti očkovať, resp. ktorí obhajujú očkovanie, boja toho, že do kolektívu takýchto jedincov príde jedinec nezaočkovaný. Pretože logika hovorí, že sa nemôže nič stať.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.2.2017 16:06 - 16:07 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán poslanec Zelník, vy ste nielen predseda výboru pre zdravotníctvo, ale aj hlavný špecialista vašej strany v oblasti zdravotníctva a ako keby ste nepostrehli, že my vôbec nespochybňujeme očkovanie ako také. Myslím to, že či očkovať alebo nie ľudí, ktorí sa chcú očkovať. Ale to, aby sme odstránili možnosť ich sankcionovať za slobodné rozhodnutie, či áno alebo nie. Ak sa rozhodnú áno, v poriadku, keď nie, je to na ich zodpovednosť, ale štát ich nemôže do toho nútiť.
Ale, pán poslanec, ja som veľmi intenzívne hľadal dôvod, pre ktorý sa vy zapájate do tejto debaty, do reakcie na náš návrh. To je niečo nevídané. A ja som, žiaľ, musím povedať, našiel ten dôvod a ten dôvod je v tom, že vy nie ste celkom nezaujatý človek v tejto veci. Vaša firma prevádzkovala alebo možno ešte stále prevádzkuje polikliniku v Žiline a v rámci nej ďalšia firma prevádzkuje aj lekáreň. Je to tak? Je to tak. Čiže vy máte na tom ekonomický záujem, aby sa tie vakcíny predávali a potom mi z toho naozaj vychádza, že prečo ste tak zapálene argumentovali. A dokonca ste si dovolili navrhnúť, aby sme vôbec o tejto veci ďalej nerokovali. Lebo argumenty sú jedna vec, ale takéto stiahnutia návrhov mi pripomínajú smerácke návrhy v našom krajskom zastupiteľstve, alebo teda návrhy aj iného poslaneckého klubu SMK na ukončenie diskusie. A to je niečo, čo si myslím, že s demokraciou nemá nič spoločné.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.2.2017 15:29 - 15:31 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážená pani ministerka, vy ste svoje vystúpenie začali tým, že súhlasíte s poslancom Dostálom, no a celá táto debata sa tu pomaličky v podaní vás a ďalších poslancov, ktorí tu vystúpili, zase opäť, ako si už začíname zvykať, otáča na ŽNO, Slovenský štát a kadejaké veci z minulosti, ktoré absolútne nie sú predmetom dnešnej témy alebo tejto debaty a ste to vy všetci, ktorí ste tu dnes s tým zase vyšli a opäť a ja si preto dovolím zacitovať mainstreamové médiá, žiadny underground alebo alternatívu, v tomto prípade sú to Aktuality alebo to je aj na Topkách aj kade tade inde. Izraelský parlament schválil v pondelok kontroverzný zákon, ktorý spätne legalizuje približne štyritisíc príbytkov pre židovských osadníkov na okupovanom západnom brehu Jordánu. Postavené boli protiprávne na súkromných pozemkoch Palestínčanov. Keď už tak veľmi rozprávate o tých ľudských právach a o tom, ako je tu jedna skupina neustále utláčaná, my si ich dovolíme kritizovať, tak povedzte potom aj to bé, povedzte aj bé, lebo naozaj potom by si ľudia mysleli alebo začínajú mať taký pocit, že táto Národná rada Slovenskej republiky sa v každej jednej veci, ešte aj pri voľbe ochrancu práv mení ako keby na nejakú pobočku Knessetu, inak sa to už lepšie nedá povedať. Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 8.2.2017 12:00 - 12:02 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Natália, ja som rád, že tu v pléne Národnej rady zaznel hlas lekárky, ktorá to ako lekárka povedala, aké sú plusy, aké sú mínusy toho očkovania a počuli sme tu aj reakcie na tvoje vystúpenie. Musím povedať, že nie som lekár, ale jedna vec je istá. Očkovanie dnes nie je to očkovanie, ktoré tu možno bolo za bývalého socialistického režimu, kde sa vakcíny vyrábali na Slovensku, resp. v Československu a mali naozaj slúžiť na to, aby pomohli chrániť ľudí. Dnes tie vakcíny dovážame. Sú produktom, sú jednoducho obchodným artiklom cudzích firiem, ktoré do nich dávajú všetko možné a to, či v nejakej vakcíne sa nájde alebo nenájde niečo, čo by eliminovalo časť populácie, tak tomu môžeme alebo nemusíme veriť, ale hlavne, hlavne my nehovoríme o tom, že chceme očkovanie zrušiť alebo zakázať. My chceme dať ľuďom slobodnú voľbu a jediné, čo naša novela zákona vlastne ponúka, je to, aby sa zrušili pokuty pre ľudí, ktorí so svojím vedomím a svedomím odmietnu svoje deti očkovať. To je celé, to je celé. Aby štát, ak je demokratický, a to vôbec nie je, pán poslanec, o nejakej liberalizácii alebo extrémnom liberalizme, lebo my asi sotva, ale ak teda, aby štát nenútil tých ľudí a nenanútil im, musíš si dať vakcínu tejto a tejto firmy, nech je akákoľvek, aj keď máš voči nej pochybnosti, lebo inak ti dáme pokutu. To je celé, aby očkovanie nebolo spojené s pokutami. Nič viac, nič menej. Ďakujem.
Skryt prepis