Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

29.1.2019 o 16:32 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.1.2019 15:06 - 15:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Gaborčáková, keďže ste povedali taký literárny obraz, že naučiť ich chytiť si rybku, tak aj ja použijem také literárne obrazy. Spomenuli ste zvláštny paradox. Škaredá bosorka kríza a krásna víla prosperita majú jednu skutočnosť spoločnú, to je približne rovnaký počet ľudí, ktorí sú v hmotnej núdzi.
Dovolím si povedať len to, čo tvrdím stále. Obrovské množstvo ľudí v hmotnej núdzi je tam preto, lebo je im tak dobre. Samozrejme, že to nie sú všetci. Ja osobne poznám mnoho takých. Im sa tá rybka nechce chytať, ryba nechce chytať. Im stačí malá rybka spustená rovno do úst v podobe aktivačných prác či krátkodobých projektov, ktoré ste spomínali. Táto situácia sa presekne len tvrdým sekom štátu.
A keďže ste hovorila o tej rybe, tak to opäť dám do vašej roviny. Dajme mu udicu. Chytaj, a keď sa ti nechce chytať, zjedz udicu a nič nežiadaj.
Sociálne cítenie je chvályhodná vec. Aj ja ho mám. Tí, čo ma poznajú, vedia, koľko mesačne dám z môjho príjmu sociálne slabým. Ale sú aj ľudia neprevychovateľní a tu poviem ešte raz, čo som povedal, tvrdý sek štátu.
A o tých odchovancoch z detských domov ste povedali B, ale nepovedali ste A. Deti z detských domovov majú vzdelanie, majú nasporené. Keď sa však po skončení štúdií a pobytu v detskom domove vrátia do svojho pôvodného prostredia a prehajdákajú nasporené, tak sa, samozrejme, zacyklia do toho biedneho stavu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.1.2019 11:41 - 11:56 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Budem mimoriadne stručný. Pani Dubačová, jediné dezinformácie šírite vy a denníky vášho ideologického zamerania. A váš prezident Kiska sa bratríčkuje s Porošenkom, ktorý úplne otvorene podporuje neonacistické batalióny. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.1.2019 10:03 - 10:04 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená kolegyňa, sociálny pracovník, pedagóg nemá šancu, prakticky skoro žiadnu šancu podchytiť mladé dievča z osady, aby neišlo na vykonávanie najstaršieho remesla napríklad do Anglicka. Vysvetlím vám prečo.
Už včera pri debate o hazarde som povedal príklad, taký príklad som povedal, že dievčatá z osady idú na chodník častokrát aj preto, že odrábajú dlhy svojich rodičov u úžerníkov. Ale sú aj iné dôvody. Celý život žijú v patologickom prostredí v osadách, kde je fet, úžera a napríklad aj incest. Sex sa tam často prevádza už od desiatich rokov. Problém nevyriešia sociálni pedagógovia ani pracovníci.
Problém môže vyriešiť jedine štát nastavením takého systému, že sa to vyrieši od gruntu, od prvotných počiatkov. Sociálny pracovník je už len sekundárny alebo terciárny v tomto prípade.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.1.2019 9:41 - 9:42 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Sopko, keď som dobre rozumel, chcete, aby zamestnanci hodnotili vedúceho pracovníka a v konečnom dôsledku by mal silnejšiu pozíciu pred zriaďovateľom. No ja si myslím, že tieto tri subjekty - zriaďovateľ, vedúci pracovníci a zamestnanci - budú ľudsky vždy v opozícii a nikdy pritom sa nebudú všetci cítiť víťazi. Je to utópia, je to virtuálna utópia, zvlášť, keď zriaďovatelia sú často politicky motivovaní. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 29.1.2019 17:38 - 17:44 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, na stole máme tému takzvaného Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Reči sa hovoria a chlieb sa je. Strediská sa vytvárajú a to, čo vytvárajú, je v európskych pomeroch iba dymová clona využívaná celou mašinériou nového svetového poriadku, t. j. štátnymi orgánmi, mediálnou masážou a ďalšími súčasťami na presadzovanie toho a len a len toho správneho názoru, ktorý majstri zákulisia, presnejšie povedané veľmajstri zákulisia robia s populáciou národov Európy.
Takýchto stredísk je po celej Európe zasiatych habadej. A výsledok? Pôvodné národy Európy sú zadupávané do prachu. Keď sa pozrieme na západ, vidíme, ako to tam dopadlo. Ľudské práva sem, ľudské práva tam a máme tam už polovičný kalifát. Ľudské práva sem, ľudské práva tam a už lietajú gumené projektily na žlté vesty. A o gumoliečbe obuškami ani nehovoriac. To sú tie takzvané Parížske princípy, ktoré sa spomínajú v dôvodovej správe? Ľudské práva pre negramotných či pologramotných migrantov, ktorí si voľný čas krátia znásilňovaním či plánovaním a uskutočňovaním svojho džihádu? A Francúz a Nemec, ty pekne pracuj, aby mali dávky, na dávky v ničnerobení.
Aby som tému ľudských práv zo západoeurópskeho kontextu a takpovediac polokalifátu preniesol na územie Slovenskej republiky, pripomeniem, ako nám boli v 1989 vymasírované mozgy. Všetci si môžu pamätať, pokiaľ netrpia samocenzúrou pamäti, na reči pre niekoho neblaho, pre niekoho blaho známeho Vaška Havla: "Hurá, budú sa dodržiavať ľudské práva! Žijete v králikárňach. Reči o nezamestnanosti sú hlúposťou.". Ale čo sa stalo? Reči sa viedli a realita bola iná. Prvou lastovičkou či vlastne drakom bola tá jeho amnestia pod zámienkou ľudských práv. Bolo prepustených tisíce zločincov, ktorí sa veľmi, ale preveľmi úspešne etablovali v podsvetí. Viď Pápayova banda či Ján Roháč, medzinárodný atentátnik a terorista, ktorý robil bombové atentáty v Maďarsku, aj na Slovensku. Tento Ján Roháč, zvaný Potkan či Čapica, bol pečený a verený vo Verejnosti proti násiliu, hlavnou to presadzovateľkou ľudských práv. No a tie Havlove králikárne sú teraz predmetom biznisu s nehnuteľnosťami a stoja desaťtisíce, či dokonca státisíce.
Osobne si myslím, že základné ľudské práva sú: právo na dôstojný život, právo na zdravotnú starostlivosť, právo na vzdelanie a právo na bývanie. Fungujú tieto práva u nás? No fungujú, ale prekrútene fungujú. Právo na dôstojný život máš, ale vysťahuj sa a predaj svoj dom pod cenu, keď máš vedľa seba asociálov. Právo na zdravotnú starostlivosť máš, ale plať si ju. Právo na vzdelanie tiež máš, ale plať si ho. Plať si pôžičku, ktorú si zoberieš na štúdium. Právo na bývanie tiež máš, ale zadlž sa až do dôchodku. Celkovo by som to zhodnotil takto. Bude to ďalšia inštitúcia. Nič iné len inštitúcia.
Z ruštiny poznám výraz "líščeje", "líščij čelovék". To je zbytočný človek. (Reakcia z pléna.) Líšnyj, pardon. Ďakujem. (Reakcia z pléna.) Tak. A táto inštitúcia bude podľa mňa presne taká istá inštitúcia, zbytočná, budú v nej pracovať zbytoční ľudia, ktorí sa budú starať o všetko možné a len v málinkato, málilinko, v malinkej miere o slušného pracujúceho človeka a rodinu.
Žiarivo negatívny príklad vidím aj v úrade verejného ochrancu práv. Mám tiež temný dojem, že táto inštitúcia preberie aj agendu LGTB, migrantov, či povedzme povestnú otázku z prvej lavice, že prečo by človek nemohol byť psíkom či mačičkou a vykonávať potrebu do škatule s pieskom. Tieto moje temné obavy som si nevytiahol z rukáva. Jednoduchá dedukcia pri čítaní paragrafového znenia.
V § 1 je nebezpečne veľakrát slovo nezávislé. Nuž ale v slovenských pomeroch je toto slovo zdegradované rovnako, ako je zdegradované slovo slušnosť. My veľmi dobre poznáme nezávislé denníky, ktoré sú až príliš závislé, nezávislých analytikov, ktorí sú až príliš závislí. Poznáme aj nezávislé správy, ktoré sú až príliš jednostranne závislé na jednej svetonázorovej platforme. Napríklad v § 1, po štvrté, je uvedené, že stredisko má spolupracovať s domácimi a zahraničnými inštitúciami pôsobiacimi v oblasti ľudských práv. A tu je to vlastne rozmenené na drobné. Poznáme tieto inštitúcie, ktoré rozvracajú poriadok trvajúci dve tisícročia. V prípade zahraničia je jasné, že sa jedná o zahraničie na západ od nás a od Čiech. Je to stratená časť Európy a tieto ľudskoprávne organizácie s plnou hubou ľudských práv veľkou mierou spôsobili chaos a začiatok apokalypsy. A s takýmito rozvracačmi a babrákmi spolupracovať? A nakoniec, čo tak len dodržiavať našu platnú ústavu a zákony? A takéto vymyslené strediská by sa vôbec nemuseli konštituovať.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2019 16:32 - 16:33 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená pani poslankyňa, povedali ste niečo, čo môžem považovať za klamstvo a v lepšom prípade za nevedomosť. Povedali ste totiž, že sa niekto snaží vytláčať občiansku spoločnosť. Však vaša tzv. občianska spoločnosť, to je poniektoré mimovládky, neziskovky, sú prešpikované úplne vo všetkých sférach štátu. Napríklad v kultúrnych, školských, vedeckých inštitúciách, dokonca sú aj v NAKA. Vaša tzv. občianska spoločnosť má svoje ideologické školenia na školách, už tam prenikla a masívne v pracovných tímoch distribuuje svoje brožúry všade. A to, že ste spomínali Švédsko, Anglicko, to je úplná absurdita či tragédia. Mestá Anglicka a Švédska sú už teraz polokalifátom. Na každom rohu zavíja meluzín a vy osobne choďte sa tam večer poprechádzať sama, že? Na vlastnej koži uvidíte reálny stav ľudského práva ženy na život. Takže vyskúšať. Zážitkové poznanie.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2019 14:57 - 14:58 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Heger, hovorili ste o potrebe nejakej štúdie o patologických hráčoch. To ma veľmi zaujalo. No myslím si, že to bude ďalšia štúdia na nič a ešte raz na nič. Budú to len vyhodené peniaze na to, čo už každý vie, ako vzniká závislosť, aké má dôsledky. Patologický hráč prehrá všetko. Keď nemá za čo hrať, ide za úžerníkom, ten mu požičia, roztočí sa špirála nárastu dlhov a končí to takto. V asociálnych osadách si dlh rodičov odpracujú ich dcéry prevádzkovaním najstaršieho remesla na svete, u dlžníkov z majority je problémom strata majetku bytov, domov a áut. Hazard sprevádza ľudstvo od prvotných začiatkov. Jediná schodná šanca prekaziť túto pliagu sú drakonické zákony na jej úplné vykynoženie. V tomto som bigotný, ale tá štúdia, to snáď nie. Aj tisíc eur je veľa dakomu zaplatiť za takú štúdiu. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2019 14:40 - 14:41 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Budaj, na začiatku ste hovorili o Nesrovnalovi. Nuž, čo sa dá čakať, aké zákulisné ťahy od politika, ktorý bol v SDKÚ, opustil ju, potom jeho diplomovka sa zaoberala ochranou práv občanov. Tento politik, ktorý pracoval dokonca v kancelárii Václava Havla, no však jednoducho mal vynikajúcu, dobrú prax vo farizejstve. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 29.1.2019 14:31 - 14:32 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem, len doplním. Tipos financuje nielen šport a plní štátnu kasu. Bohapusto vypustil 500-tisíc eur pre mimovládky podporujúce migrantov, bolo to v roku 2015. Boli to peniaze vyhodené do vetra. Veľa sa tu hovorí o hazarde a toto bol hazard s budúcnosťou národa a štátu. Toľko som chcel doplniť. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.12.2018 10:47 - 10:48 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tento zákon je, samozrejme, zlý. Ale mňa zarazila iná vec. Povedali ste, že právo Európskej únie je založené na princípe nediskriminácie.
Tento váš výrok znegoval celú vašu reč. Právo, vyhlášky a jednoducho všetky kroky Európskej únie diskriminujú jednak pôvodných Európanov a tiež aj v konečnom dôsledku hlavne nových členov Európskej únie. Však my sme len kolónia hlavných dravcov - Nemecka a Francúzska. O akej chimére nejakého princípu nediskriminácie to hovoríte? Však Európska únia, jej orgány nás zvalcujú. To vám nedošla jednoduchá ekonomická skutočnosť, že sila kapitálu, jej veľkosť sama osebe vytvára diskrimináciu?!
V prírode to napríklad platí tiež. Pozrite si napríklad Animal Planet. Najväčší lev má hárem a ostatní chodia okolo s vyplazenými jazykmi.
Čiže všetky reči, diskriminácia a nediskriminácia, to sú len prázdne taľafatky.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis