Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

31.1.2019 o 9:11 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie spoločného spravodajcu 1.2.2019 9:43 - 9:44 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážené panie poslankyne, vážení poslanci, vážení prítomní, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený Výborom Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport za spravodajcu k návrhu uvedeného zákona (tlač 1207). Predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Zo znenia uvedeného návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa, ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Odporúčam, aby predmetný návrh zákona v druhom čítaní výbory prerokovali do 22. marca 2019 a gestorský výbor do 25. marca 2019.
Prosím, pani predsedajúca, otvorte všeobecnú rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 18:54 - 18:55 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, stále hovoríte o tej svojej vysnívanej liberálnej demokracii. Už vám sme to neraz vysvetľovali. Choďte sa pozrieť na výsledky liberálnej demokracie do Švédska a uvidíte, kam to dopracovala tá vaša slávna liberálna demokracia. Choďte do Švédska, do Malmö, ďalších miest, uvidíte tam polovičný kalifát. Jednoducho zážitkové poznanie vám možnože pomôže alebo otvorí oči, pokiaľ nie ste skrytý islamista. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 31.1.2019 18:40 - 18:43 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené kolegyne a kolegovia, na stole máme uznesenie. Vraj uznesenie k uzneseniu Európskeho parlamentu o návrhu, ktorým vyzýva Radu Európskej únie, aby rozhodla, že zo strany Maďarska a Poľska existujú riziká odporujúce akýmsi hodnotám Európskej únie a princípom, na ktorých bola Európska únia založená. Problém Maďarska a Poľska je tam rozčlenený. A ja teraz priblížim problém zo svojho hľadiska.
V Maďarsku je vraj vážne ohrozená demokracia. Vraj sú tam porušované práva migrantov a menšín, je tam korupcia. V Poľsku sú vraj problém súdy. No myslím si, že problém je niekde úplne inde. Prečo si to myslím? Preto, lebo dlhodobo legálne zvolené vlády Poľska a Maďarska nechcú slepo načúvať brutálny diktát Európskej únie, ešte raz to poviem, brutálny diktát Európskej únie. Majú svoju hrdosť. Zastupujú svoj ľud, svojich voličov. Nechcú prijať nezmysly a chaos pochádzajúci z EÚ. Nechcú, aby sa v ich krajinách stalo to, čo vo všetkých krajinách veľkých hráčov Európskej únie. Hovorím hlavne o Nemecku a Francúzsku. Ale obdobné je to aj v ďalších krajinách západnej Európy. Nechcú chaos, pôsobenie šialených mimovládok, výčiny obohacovačov, pologramotných či negramotných inžinierov, jadrových fyzikov či lekárov. Toto, by som povedal, je pravá príčina tlaku Európskej únie na Maďarsko a Poľsko.
Je jasné, že sa k tomu nemáme pripojiť. Nemôžeme obmedzovať suverénne štáty. Podobne by som to komentoval ako môj kolega. Toto uznesenie je mäkké ako mokrá špongia. Je to alibizmus. Podľa mňa to malo byť tvrdšie, tvrdé a jasné. Toto je len vlastne také lavírovanie, aby sme všade vyzerali zlatučkí, chutnučkí.
Vážení predkladatelia, niečo vám pripomeniem, čo sa deje v prípade Maďarska a Poľska. Keď chcete zlomiť protivníka, vymyslíte si zámienku, potom príde útok. Tak to bolo v Iraku, keď sa vymyslela zámienka o zbraniach hromadného ničenia. Zničili Irak a nakoniec žiadne zbrane hromadného ničenia sa nenašli. A teraz aj odtiaľ k nám prúdia migranti. Takže toľko by som k tomu dodal.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 18:33 - 18:34 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Klus, ako vôbec môžte porovnávať súčasné Poľsko ako člena EÚ s Ukrajinou, ktorá je rozvrátená po násilnom štátnom prevrate, po puči, ktorý podporovali Spojené štáty, európski politici a mnohí politici aj zo Slovenska?! Dokonca boli priamo aj na násilnom Majdane, kde útočníci podpaľovali policajtov, bili ich reťazami, strieľali do policajtov a tí sa len bránili štítmi. Ako to môžte porovnávať?
A okrem toho Európska únia nič nesplnila z toho, čo sľubovala Ukrajine. Bolo to klamstvo, že ju chcú dostať do EÚ. Jednoducho bolo všetko faloš a lož.
A čo sa týka Maďarska. Priamo na vlastné oči som bol v Maďarsku, keď bola aféra s Gyurcsánom. Keď bola odhalená jeho reč o maďarskom národe, keď ľavica nemala maďarský národ za nič, len za otrokov, za plebs, za tupé stádo, s ktorým mohli manipulovať, ako chceli. V tomto zmysle bola tá slávna Gyurcsánova reč. A potom prví vyšli do ulíc radikáli z Fradi, z futbalového klubu Ferencváros a na to k tomu sa pridali desaťtisíce, keď nie státisíce Maďarov, pretože pochopili, za čo ich tá štandardná politická strana vládla, mala.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 16:24 - 16:24 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Pani Milanová, no-no-no, toto tu ešte nebolo. Vaše prirovnanie médií s reštauráciou bolo úplne scestné. Viete prečo? Predsa nemôžete ovplyvňovanie mysle stotožňovať s plnením hrubého čreva a žalúdka a vylučovaním. Aj keď musím uznať, že existujú také indivíduá, ktorým je to jedno. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 16:06 - 16:08 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážená pani, povedali ste, že toto je slobodná krajina. No ja si myslím, že toto je poriadne zošnurovaná sloboda, Žitňanskej náhubkový zákon, ďalšia náhubková novela Andreja Danka a tak ďalej a tak ďalej. Takto vyzerá zošnurovaná sloboda pre bežných ľudí. Nezošnurovaná sloboda je len pre liberál-fašistov a ďalej predvádzajúcich sa úchylných bláznov na Dúhovom PRIDE pred americkou ambasádou.
Čo by som vám ešte k tomu dodal? Typický príklad, ako sa správajú médiá, je príklad, ktorý spomínal môj kolega Milan Mazurek. Už ho roky osočujú médiá, že hádzal kamene, ktoré vôbec nehádzal, či dlažobné kocky. Rád by som videl vaše liberálne denníky, ako bičujú, aj ostatné médiá, ako bičujú vášho ideologického súputníka pána Osuského, ktorý dal facku človeku na ulici počas demonštrácie. Keby Mazurek alebo Mizík dali facku svojmu názorovému oponentovi počas demonštrácie, to by ste videli to rošambó. Videli by ste, čo by sa dialo. Takže to je ten dvojitý meter médií. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 31.1.2019 15:44 - 15:53 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, na stole máme zákon týkajúci sa médií. Dlhú dobu badať neuveriteľný posun vo fenoméne nazývanom periodická tlač a agentúrne spravodajstvo. Prapôvodný zmysel novín a ďalších médií bol poskytovať informácie. No mediálne prostredie sa radikálne zmenilo. Reči o nezávislých novinách sú iba utópiou. Nezávislé noviny sú príliš závislé na určitých finančných skupinách. Nezávislí novinári sú až príliš závislí na finančných skupinách. No kde je problém? No už som ho menoval. Finančné skupiny v pozadí všetkých médií.
Obrovský kapitál našich finančných skupín či korporácií zo zahraničia isto nebol vrazený do ovládnutia mediálneho trhu Slovenska kvôli objektívnemu informovaniu. Oligarchovia potrebujú médiá na svoje presadzovanie tzv. svojich ekonomických záujmov, ktoré presadzujú cez svoju ideologickú líniu. Čo je tragédia na Slovensku, scénu ovládlo zopár skupín rovnakého razenia. Hry na pravých, ľavých, liberálno-pravých, liberálno-ľavých, modrých, žltých, bielych, sú len hrou, je to len jedna Rubikova kocka.
Ja sa chcem zaoberať v tejto rozprave ideologickou líniou, ktorá slúži na odstránenie ideových nepriateľov, ktorí majú potenciál, možný potenciál ohroziť ich bezostyšné hrabanie a hrabanie, hromaždenie a hromaždenie majetku. Aj keď je taká jediná istota, vďakabohu, že skončia buď v hline, alebo v urne, alebo buď v nebi, alebo buď v pekle, to všetci máme rovnako. Práve toto hrabanie stojí v pozadí nebezpečnej neférovosti niektorých médií, špiny, ohovárania. Ako sa dehonestujú v médiách, ako sa dehonestuje v médiách a človek nemá možnosť obrany. Aj keď teoreticky má, je to prakticky nemožné, tak to vám predvediem. Začnem príkladom zo zajtrajška. Je to príklad z parlamentu, nie z médií, ale podobne to chodí aj v médiách.
Včera som povedal neodškriepiteľný fakt, a to, že Kiska sa bratríčkuje s Porošenkom, ktorý podporuje neonacistické batalióny. Je to fakt. Je to holý fakt. Nemeniteľný fakt. Fakt neodškriepiteľný. Odpoveďou mi bolo, že žijem v bubline, ktorá je úplne obludná a je plná nenávisti a zvrátenosti. Fakt je zvrátenosť. Ďakujem.
Čo sa stáva? Reálne pomenúvate fakty a čo sa nestane? Ste extrémista, ste pravicový radikál, ste fašista. Nuž, ako sa môžte brániť? Pomenujete asociálov, ste extrémista, rieši vás súd. Pomenujete zločiny migrantov a uvediete aj konkrétne prípady, ste extrémista a fašista a konšpirátor. Toto je veľmi zaujímavé. Poviete to isté, čo povedali Nelson Mandela a Desmond Tutu, obidvaja černosi, obidvaja nositelia Nobelovej ceny, a tu na Slovensku dostanete tisíc eura pokutu a médiá vás osočia, že ste extrémista a že ste sa neospravedlnil za svoje neľudské extrémistické výroky, že ste bol arogantný a tak ďalej a tak ďalej. Aby som bol úplne konkrétny, jeden príklad z novín. Portál Aktuality, autor Ladislav Bariak mladší, "Kotlebovci dostali pokutu za rasistické reči". Ďakujem pekne. Teda aj Nelson Mandela je rasista, keď to isté povedal, čo Kotleba, čo Kotlebovci.
Vytvorila sa situácia podobná situácii v 50. rokoch minulého storočia. V periodickej tlači, v novinách bol vytvorený triedny nepriateľ systému. Dostal meno diverzant, kulak, spiatočník, tmár a sionista. V súčasnosti je vytvorený tiež nepriateľ systému. Dostal meno extrémista, fašista, konšpirátor a antisemita. V 50. rokoch v novinách tzv. pracovné kolektívy a jedinci žiadali odsúdenie triedneho nepriateľa, spiatočníka, ktorý nechcel nasledovať svetlé zajtrajšky pod vedením robotníckej triedy hrdinského Sovietskeho zväzu a socialistického tábora. V súčasnosti v novinách a v agentúrnych správach žiadajú kolektívy, teraz zamaskované pod pláštikom takých či onakých neziskoviek, mimovládok, inštitútov a jednotlivcov a potom tzv. užitočných idiotov tiež odsúdenie a potrestanie tzv. extrémistov a konšpirátorov, ktorí nechcú nasledovať svetlé zajtrajšky Európskej únie, európskeho jadra a hrdinského Bruselu a Európskej únie pod vedením hrdinskej Merkelovej a hrdinsky bojujúceho Jeana-Claude Junckera, ktorý bojuje ťažký boj so všetkým alkoholom sveta, ktorý chce zničiť osobne.
V 50. rokoch bol v novinách vychvaľovaný sovietsky úderník, robotník a kolchozník a ich prínos pre výstavbu socializmu, čo bola hlúposť, ale bola to norma. V súčasnosti v novinách sú vychvaľovaní prišelci z Afriky a Blízkeho východu, to znamená, diplomovaní inžinieri, lekári a jadroví fyzici ako prínos pre rozvoj starnúcej populácie Európy a oživenie ekonomiky, čo je tiež hlúposť, ale keď to človek pomenuje, dostane titul fašista a extrémista.
Tak v 50. rokoch, ako aj v súčasnosti sa vytvorí ideológia, vytvoria sa vnútorní nepriatelia, sú prenasledovaní, špinení a súdení. A kto je tá ruka, čo spúšťa mechanizmus? No predsa v minulosti pero a v súčasnosti klávesnica počítača novinára. Vtedy aj dnes mal a má novinár dve možnosti. Mal a má dve možnosti: nebyť indoktrinovaným alebo samoscenzurovaným otrokom vládcu. Ešte raz pripomeniem meno Bariak mladší a jeho výrok, potom Arpád Soltész, ktorý hovorí o bielej spodine. Cíti sa niekto z vás ako biela spodina?
Ďalej v tejto rozprave zazneli slová ako náhubkový zákon. Preboha, kde to žijete, páni poslanci a pani poslankyňa zo SAS-ky?! Náhubkový zákon zaviedla Žitňanská, vy ste zaň hlasovali.
Pán Osuský vo svojej diskusii povedal, že noviny Republika zdochla. Bolo to nepekné vyjadrenie. Ja som mečiarovskú Republiku nečítal, možnože dvakrát, aby som sa priznal. Ja som čítal druhú Republiku. To boli noviny Miroslava Sládka.
A teraz, prečo zdochla Republika a prečo nezdochli iné noviny, súčasné, protežované? Tak spolumajiteľ ESET-u daroval 1,2 milióna eur Denníku N. Anton Zajac sa volal, tuším. Prispel i na Progresívne Slovensko, tú správnu, vyvolenú stranu.
A na záver by som chcel povedať, ešte raz, prečo som napríklad nezažaloval toho Ladislava Bariaka mladšieho? Je to také úsmevné, v obci, kde som učil, jeden taký dosť smiešny asociál mal prezývku Bariak. Keď sa prišiel hádať do školy alebo za rodičmi alebo za mnou, v zime prišiel, na jednej nohe čižma a na druhej šľapka s dajakým vtáčikom alebo s čím.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 15:41 - 15:42 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Farkašovský, to, čo ste spomínali, že sa už píše čokoľvek, špiní sa ktokoľvek, svedčí podľa mňa o tom, že mnohí novinári sa častokrát, a to musím zájsť do mytológie, lebo ináč sa to nedá nazvať, správajú ako hydry. To bolo zviera s hlavou leva, telom kozy a zadkom draka. Samozrejme, nie všetci. Nepaušalizujem. A rozšíril by som vašu reč. Nielen špinia slovami, to je taký úsmevnejší zážitok, ale už majú aj podpásové ťahy. Keď ma raz obkľúčili a nedovolili mi aj napriek slušným prosbám, viacnásobným, prejsť ku dverám, tak jedna novinárka držala moju asistentku za nohu, aby mi nemohla otvoriť dvere. To už čo bolo? Lesbický harašment, či čo? Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 10:46 - 10:47 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Kaščáková, že vraj slobodné šírenie informácií, ja však aj na vlastnej koži a aj po skúsenostiach obrovského množstva ľudí môžem potvrdiť, že častokrát je to iba slobodné šírenie urážok, klamstiev a poloklamstiev. Ako povedal jeden predrečník, majú predovšetkým, médiá majú predovšetkým informovať. V súčasnosti však začína prevažovať tupá ideologická masáž v medziach ich svetonázorového presvedčenia, dokonca kombinovaného s ich ekonomickými záujmami.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 31.1.2019 9:11 - 9:11 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za slovo. Prečo sa sťažujete na pokuty pre poslancov pre vaše takzvané drobné, neškodné, formálne omeškania? Však tak isto za drobné omeškania platia pokuty aj bežní ľudia, bežní občania tohto štátu. Čo sme my poslanci niečo viac? To isté, čo pre nás, aj pre ľudí. Takže rovnakým metrom a nesťažujte sa na nejaké formálne omeškania. Ďakujem.
Skryt prepis