Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

16.10.2019 o 15:46 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.10.2019 16:24 - 16:25 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Sopko, myslím si, že ste si pomýlil ombudsmana so Santa Klausom. Na našich školách sú tisíce problémov, možno desaťtisíce: mobbing, bossing, šikana. To ombudsman bude lietať po Slovensku, po slovenských školách, ťahať ho budú soby, bude sedieť na saniach a vyrieši každý problém? Bude riešiť mobbing, bossing , šikanu medzi pedagógmi, šikanu medzi žiakmi, šikanu neprispôsobivých detí voči pedagógom, útoky rodičov na rodičov a tak ďalej.
Nehovorím vám to v zlom, chráň Boh, len nerozumiem ako bude stíhať také obrovské množstvo problémov vyriešiť, také kvantum problémov. Alebo mať desiatky zamestnancov, ktorí mu pomôžu riešiť také kvantum problémov? To by som si prosil odpoveď.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.10.2019 15:20 - 15:21 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Klus, poviem to takto. Slovenskom obchádza strašidlo, je to strašidlo liberalizmu. Toto strašidlo zatiaľ hryzie. Nie až tak silne, ale hryzie. Keď ste dali za príklad Banskobystrický kraj, tak tam sa spojil čert červený s čertom čiernym, pravý s ľavým, ľavý so stredným a o čom to je? Je to len o biznise v tomto prípade. Prečo by mala byť v mestách a dedinách voľba primátorov, starostov dvojkolová? Každý každého pozná, občania vedia, že sú voľby. Prečo ich degradujete? Ten, kto chce starostu voliť, príde už v prvom kole. Vy by ste voľby opakovali dovtedy, kým by nezvíťazil vždy váš liberálny kandidát.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.10.2019 15:46 - 15:46 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Dostál, váš kolega Baránik vás pochválil, ja nie. Trnka s Kočnerom, prokurátor s mafiánom, len ste zabudol na jednu vec, Sulík s Kočnerom, predseda strany, za ktorú sedíte v parlamente a budete kandidovať, s mafiánom. Bývalý predseda Národnej rady s mafiánom. Tak keď hovoríte o prepisoch tak zápalisto a moralizujúco, spomeňte si na prepis a video Sulíka s Kočnerom a debatili sa aj o voľbe generálneho prokurátora, tak keď pitváte, tak pitvu prevádzajte poriadne. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.9.2019 15:06 - 15:07 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Natália, dovolím si pripomenúť a rozšíriť tvoju reč. Určite si si to aj ty všimla u svojho predrečníka. Ja normálne žasnem, svoj úžas môžem vyjadriť len odľahčene a s úsmevom, úplne slušne.
Tvoj predrečník povedal, pán Budaj povedal, že sa stačí pozrieť na tých dvoch, myslel na 99 % Kočnera a Kováča ml., stačí sa pozrieť na tých dvoch a je zrejmé, že kto si vybral prezidentovho syna a zatiahol ho do nekalých vecí. No ozaj vskutku grandiózne detektívne vlastnosti poslanca Budaja. On pohľadom určil a detekoval vinníka a toho hlavného páchateľa, toho návodcu. Pán Budaj vie svojím prenikavým pohľadom odhaliť páchateľa, toho zlosyna. To nedokázal ani Hercule Poirot, ani Sherlock Holmes a toto by nedokázal dať do knižky ani Alfred Hitchcock.
A teraz vážne. Podvod bol podvodom, len osud aktérov podvodu na Technopole je odlišný. Jeden sedí vo väzení a druhý je veľvyslanec.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.9.2019 9:38 - 9:40 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Povedali ste, že treba hľadať hranicu, keď je jedno právo nahrade..., nadradené nad druhým právom. No, je to tak. Je to boj filozofií. Ale pokiaľ viem, naša európska civilizácia je založená tisíce rokov na kresťanskej filozofii. A podľa mňa áno, kresťanská tradícia má byť určujúca v tomto európskom priestore.
Čo sa týka tých buldozérov, ktoré ste spomenul. Podľa mňa to bolo trošku od veci. Nech si niekto postaví na vašom pozemku, na vašej pôde, na vašej záhrade nelegálnu chatrč a uvidíme vašu toleranciu. Toľko k tomu, čo ste sa, čo ste reagoval na pána Krupu.
A ešte sa vrátim, ešte raz sa vrátim k tomu, že jedno právo je nadradené nad druhým. No aj právo Európskej únie je nadradené nášmu slovenskému právu. Kto sa na to pozerá tak, niekto sa na to pozerá tak. Váš prejav podľa mňa nebol konštruktívny, aspoň podľa mňa. Ale vy máte právo na svoj názor.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.9.2019 18:56 - 18:57 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Kolega Schlosár, veľmi dobre si použil slová, slová, ktoré zneli: masové zabíjanie. Podľa mňa áno, potraty sú masovým zabíjaním a tí, ktorí schvaľujú, ktorí to schvaľujú, podľa mňa podporujú masové vraždenie, podporujú kultúru smrti, ako si spomenul. Starí Mayovia hádzaním detí do studní v Chichen Itza si chceli nakloniť bohov. Súčasná tzv. liberálna časť spoločnosti v ich diele pokračuje ešte horším spôsobom. Pod často falošným božstvom, to je tzv. právom ženy na ich telo, prácu, kariéru, vraždia deti, ktoré nemôžu ujsť, ako mohli ujsť deti Mayov alebo Aztékov. To je taký, taká historka.
A ešte raz hovorím, je to vražda a nespravodlivosť voči bezbranným telíčkam v lone, detí a ja tomu hovorím klaňanie sa falošnému božstvu liberalizmu.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.9.2019 15:37 - 15:39 hod.

Stanislav Mizík
Ďakujem za faktickú poznámku. Pán Zelník, ja viem, čo ste povedal, aj som vás aj dobre počul, ale som si potreboval za povinnosť to povedať ešte raz, možná že môj hlas v tejto rozprave vás len utvrdí v tom, že budete proti tomu konkrétnemu danému odseku, že budete proti nemu vystupovať, aby to tak nebolo.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 12.9.2019 15:31 - 15:35 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Vážená pani ministerka, vážené kolegyne a kolegovia, tento návrh zákona sa týka viacerých tém: očkovania, prijímania detí do predškolských zariadení, čo vynikajúco rozobral môj kolega Schlosár. Ďalej sa týka hluku pri stavbách, plavčíkov a tak ďalej.
Ja sa pozastavím pri téme zvieratá v reštauráciách, v strediskách verejného stravovania. Obdobná téma sa totižto preberala už raz tu v parlamente. Návrh bol zo strany SaS. A tu prichádzajú paradoxy, to, čo bolo saskárom zamietnuté, sa teraz dáva ako súčasť vládneho balíčka. No toto, toto, raz to odmietnu a druhýkrát si to odsúhlasia ako súčasť svojho balíčka. Ako je to pán Zelník? Však aj vy ste hlasovali proti zákonu SaS-ky, osobne. Aj váš predseda Andrej, no toto, toto.
Na jednej strane majú kuchárky sieťky na hlavách, aby nebodaj vlások či šupinka nespadli do jedla, bežné sú rukavičky u kuchárov a čašníkov. Obmedzení sú aj fajčiari kvôli ochrane zdravia nefajčiarov. S čím súhlasím, tak to má byť. A tu, zvieratá, ktoré chodia kade-tade po trávnikoch, kde sú vo veľkej miere koncentrované rôzne choroboplodné zárodky z výkalov či srsti rôznych zvierat vrátane hlodavcov, zrazu budú môcť byť v reštauráciách.
Ja vám garantujem, že taký domáci maznáčik, chlpáčik s takými veľkými chlpami, psíček či mačička, donesú z ulice do reštaurácie, obrazne povedané, celé vagóny mikróbov, baktérií, vírusov, ktoré bude klimatizácia veselo víriť do polievočky či zemiakovej kaše a potom toto šup-šup do tráviaceho traktu, pán Zelník.
A teraz ku chorobám, ktoré môžu chlpáči doniesť z chodníkov a trávnikov. Je to napr. listerióza alebo napr. z exkrementov potkanov či myší sa môže priamym kontaktom preniesť aj zápal mozgových blán a taký chlpáč toho naberie na seba teda dosť, ako som už povedal.
Teraz začnem netradičným porovnaním a z toho vyvodím takú logiku, ktorá je charakteristická pre choré európske pseudohodnoty. V žiadnom prípade sa nezastávam fajčiarov, odsudzujem dokonca aj sám seba za svoj zlozvyk, ale tu je tá absurdita. Pozrime sa na príklad človek fajčiar v protiklade ku psovi, mačke. To znamená v protiklade ku zvieratám. Človek fajčiar ide vo vlaku a nemôže fajčiť, európska norma neumožňuje žiadnemu prepravcovi zaviesť, zriadiť fajčiarsky vozeň. Úzkostlivo sa dbá na ochranu nefajčiarov, tak je to dobré, a my ideme povoliť zvieratá v reštauráciách. Celkové zhodnotenie? Zviera má väčšie právo ako človek, aj keď fajčiar.
Ako to je v reštauráciách, v kaviarňach? V oddelenej časti môžu fajčiť, keď majiteľ chce mať fajčiarsku klientelu, tak je. Tak logicky z toho vyplýva, že keď sa prevádzkovateľ, keď chce mať aj klientelu psíčkarov a mačičkárov, tak nech urobí psíčkarskú časť a nepsíčkarskú časť. A keďže psy a mačky sa napriek celou históriou neznášajú, tak nech taký prevádzkovateľ má psíčkarskú, mačaciu a bežnú časť, lebo tie zvieratká fakt by mohli urobiť veľký cirkus.
A potom ešte k jednej definícii zo zákona. Psy a mačky sa tuším tam charakterizujú ako spoločenské zvieratá. No ale aj koza je charakterizovaná ako spoločenské zviera. No, tú kde zoberieme? Asi tam, kde bola koza Božka.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.9.2019 15:23 - 15:23 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pani Zimenová, to vaše fascinácia fašizmom a nacizmom, pani Zimenová, vy si neuvedomujete, čo vypúšťate zo svojej pusinky. Vypúšťate starú tézu Goebbelsa, tisíckrát opakovaná lož sa stane pravdou.
A ešte jednu vec. Rozprávali ste o antisystémových rodičoch. Nuž, ja si myslím, že viacerí z vašej rodiny sú antisystémoví rodičia. Popierate dvojtisícročný systém civilizácie Európy. Napríklad rodič z vašej strany, nie jeden, na gej prajdoch a podobne.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.9.2019 16:14 - 16:24 hod.

Stanislav Mizík Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Tak toto bol veľmi neférový atak na katolícku cirkev predvedený tu v parlamente. Takýto snáď ešte nebol. Čo vám tak vadí na Vatikánskych zmluvách? Vatikán je predsa centrom kresťanstva, pápeži sídla vo Vatikáne, sú zástupcovia Boha na zemi. Katolícka cirkev je tá, od ktorej pôsobenia sa vytvorila novodobá Európa, máme cyrilometodejskú tradíciu, z nej vychádzame.
Vám vadí Vatikánska zmluva, ale vám nevadí nešťastný článok ústavy, ktorý určuje, že zákony a nariadenia Európskej únie a Komisie stoja nad našimi zákonmi, o tom by ste mal porozmýšľať.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis