Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 17:34 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Uvádzajúci uvádza bod 7.4.2020 10:19 - 10:22 hod.

Ján Budaj Zobrazit prepis
Ďakujem. Ospravedlňujem sa za meškanie.
Dámy a páni, predkladáme v skrátenom konaní..., prepáčte vydýcham sa, jedenásť malých zmien, ktorých, v ktorých sa v drvivej väčšine vychádza v ústrety problémov alebo k riešeniu problémov, ktoré spôsobila pandémia COVID-19, tak ako v iných prípadoch.
Otvorene poviem, že v jednom prípade legislatíva navrhla opravu, ktorá sa vlúdila pri prerokovávaní zákona č. 543, zákona o ochrane prírody, ktorý sa prerokovával v minulom volebnom období, a kde sa stala technická chyba. Technická chyba nepríjemná, ktorá by spôsobila, že na jeden rok by nebola celkom jasná ochrana prírody v určitých územiach Slovenska. Takže toto je bod č. 11, keby ste si povšimli, tak ten nesúvisí úplne, otvorene to hovorím, s touto krízovou situáciou, ale súvisí s nedostatkom legislatívy, ktorý spôsobili sme aj ako poslanci, aj ako bývalá, bývalé ministerstvo nedostatkom v zákone, kde sa lehoty posunuli tak, že tento rok by určité územie nebolo dostatočne chránené. To je bod 11. Ostatných 10 bodov sú posunutie lehôt. Jedna z nich je, jedna z nich je taká diskutovanejšia a to je lehota na zálohovanie plastových fliaš. Tieto lehoty sa ale posúvajú na najkratšiu možnú dobu a to je na 12 mesiacov. V tejto, tento zákon, to je tiež jeden z tých novších, ktoré sa prijímali tesne pred koncom volebného obdobia. Mal, mal isté procedúry, ktoré sa zbrzdili aj kvôli COVID-u-19 a kvôli ktorým tento 12-mesačný odklad nepovažujeme za namieste.
Prosím, pán predsedajúci, aby ste pozvali spravodajcu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.3.2020 17:34 - 17:35 hod.

Ján Budaj Zobrazit prepis
Fašistické ani semifašistické, ani neokomunistické strany do demokratického parlamentu proste nepatria. V tom má pán poslanec pravdu a ja sa k tomu iba pripájam. (Reakcie z pléna.)
Pokiaľ boli zvolené strany, ako je ĽS NS, všetci tolerujeme a vytvárame im pozície pre prácu vo výboroch. Politické pozície ale, ktoré znamenajú napríklad pozície na čele týchto výborov, už, samozrejme, nie sú a každý poslanec má právo sa k tomu takto vyjadriť.
A dúfam, že tento druh strán nebude naveky chrániť, nebudú naveky chrániť typy, ako je Kočner, ktorý zabezpečil prežitie strany ĽS NS a tým aj jej prítomnosť v súčasnom parlamente.
Skryt prepis