Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.6.2021 o 17:51 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 1.7.2021 11:29 - 11:38 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, tento návrh zákona, ktorý nám tuná predkladá ministerstvo financií prostredníctvom pána Matoviča, je jedným bohapustým oklamaním celého pléna Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré naozaj v dobrej viere v utorok podporilo návrh na to, aby sme ochránili cestovné kancelárie, ochránili sme zájazdy, čiže financie občanov Slovenskej republiky a tento génius, ktorého nemôžem nazvať inak ako agitátora roty PTP, to boli kedysi pomocné technické prápory, len sa to teraz preklopilo na vládu Slovenskej republiky, tento vojak Matovič jednoducho tuná príde s tým, že v pondelok sa asi zle vyspal a ráno si povedal kurnikšopa, ja musím urobiť lotériu. Ja musím urobiť lotériu, ja musím minúť nejakým spôsobom peniaze, ja sa musím zasa nejakým spôsobom odprezentovať. Čiže táto jeho myšlienka sa zhmotnila do pozmeňujúceho návrhu zákona, ktorý tuná prichádza v skrátenom legislatívnom konaní, a ide žiadať plénum Národnej rady Slovenskej republiky o to, aby tento jeho paškvil, túto jeho hlúposť posvätilo. Posvätilo takým spôsobom, že za to zahlasujú. Ja hneď na začiatku musím apelovať a poprosiť všetkých zdravo a samostatne uvažujúcich poslancov a poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky, aby túto hlúposť zmietli spoločne s nami, pretože hnutie REPUBLIKA tento návrh zákona v žiadnom prípade nemôže podporiť.
Kolektívna imunita je taká iba chiméra, je to iba taký mýtus, pretože pri COVID-e-19 v žiadnom prípade nemôžme dosiahnuť ani ako slovenská populácia, ani ako svetová populácia žiadnu kolektívnu imunitu, pretože tento vírus mutuje tak rýchlo, že to nestíhajú registrovať ani top odborníci a vyjadrujú sa o tom už takto, nedokážeme si vybudovať kolektívnu imunitu ani premorením, ani očkovaním. Tohto vírusu sa, vážené kolegyne, vážení kolegovia, nezbavíme. Nie som lekár ale naozaj podrobne študujem všelijaké analýzy, všelijaké články a odborníci svetového formátu sa vyjadrujú naozaj takto. Zvlášť v tejto téme sa veľmi orientuje WHO a tvrdí to isté.
Na Slovensku máme iba 37-percentnú zaočkovanosť, ale čuduj sa svete, vláda Slovenskej republiky netvrdí, že jej nekompetentnosť, jej amaterizmus a jej nedostatočné prezentovanie očkovania ako nejakého pomocného orgánu, ktorý dokáže jednoduchým spôsobom bojovať proti tomuto vírusu, je chybou. Ale chybou je to, že opozícia, nezodpovedná opozícia, podľa slov predrečníkov, ktorí v rozprave rozprávali takýmto spôsobom, je zodpovedná za to, že iba 37 % je zaočkovaných jednou alebo dvoma dávkami vakcíny. Toto je maslo na hlave vládnej koalície.
Opozícia, vážené kolegyne, vážení kolegovia, nevládne, vládne vždy vládna koalícia. Vládna koalícia má 95 poslancov a vládna koalícia by nemala byť len hlasovacím automatom, ale mala by dôsledne tlačiť a dôsledne kontrolovať vládu, pretože to je, vážené kolegyne, vážení kolegovia, z vládnych lavíc vaša úloha.
Tento chaos, ktorý tuná spôsobil bývalý premiér a terajší minister financií, je iba výsledkom naozaj úbohého a neschopného riadenia ministerstva, na ktoré iba jednoduchým spôsobom prešiel po výmene figúrok na šachovnici.
Slabá zaočkovanosť sa ide prezentovať ako nedostatok a tento nedostatok ideme odstrániť očkovacími prémiami, sprostredkovateľskými bonusmi a ideme tu nejakým zázračným spôsobom odmeňovať ľudí, ktorí sa majú podieľať spoločne s touto neschopnou vládou, s týmto neschopným ministerstvom, s týmto neschopným ministrom na týchto zverstvách a jednoducho za smiešne judášske groše donútiť, ako tuná bolo povedané, kolegovia, ktorí možno budú tvrdiť, že splietam, tak si to viete pozrieť zo záznamu, tuná za rečníckym pultom bolo povedané, ideme donútiť vnukov, vnučky, synov, dcéry, aby svojich rodičov, svojich starých rodičov doniesli, dotiahli, odprevadili na toto očkovanie a podľa veku budú patrične odmenení. Ale ja sa chcem spýtať, ktorý zodpovedný syn, ktorá zodpovedná dcéra, ktoré vnúča bude konať takto nezodpovedne, pretože tento spôsob konania je vrcholne nezodpovedný a v žiadnom prípade to nemôžem podporovať.
Dochádza tu k zaujímavej spolupráci medzi ministerstvom financií, Národným centrom zdravotníckych informácií a vakcinačnými centrami, tzv. začarovaný kruh sa nám tuná udeje. Osoby a obsadenie pri tejto vakcinačnej stratégii, ktorá sa naozaj nám preklopila a stala sa z nej taká obyčajná fraška, taká obyčajná one-man show opäť podľa vzoru Igora Matoviča, pretože je to jeho nápad, si uzákonili, resp. si zmysleli, že jedna jediná osoba bude môcť sprostredkovať toto očkovanie až 50 ľuďom.
Predrečník, kolega Suja, v rozprave poznamenal veľmi zaujímavý fakt, veľmi zaujímavú, zatiaľ v úvodzovkách, hypotézu, ale táto hypotéza a tento fakt sa naozaj stane realitou. Máme v spoločnosti určité skupiny obyvateľstva, ktoré podliehajú tzv. organizovanej a legálnej úžere. Táto legálna úžera spôsobí iba to, že títo občania, ktorí sú týmito úžerníkmi zdieraní o svoje sociálne dávky, resp. sú možno aj otrocky zdieraní prácou v zahraničí, sa dostanú ešte do väčších ťažkostí a väčších problémov. Čiže týmto návrhom zákona, ak títo podnikatelia z osád počúvali pána Matoviča, tak ja si myslím, že tam nastalo proste nejaké apokalyptikum, tam nastala taká radosť, tam nastalo také, také úžasné nejaké prostredie, ktoré, oni nevedia sa teraz prestať asi tešiť z toho, čo sa stane.
Koleso šťastia, bola taká jedna relácia, ktorá kedysi fungovala nejakých 20 rokov dozadu, Igor Matovič to asi nejakým spôsobom videl cez YouTube kanál, tak si povedal, toto bude Koleso šťastia 2 a jednoducho občania, ktorí už majú jednu dávku vakcíny, dostanú jednu prihlášku do súťaže každý týždeň, občania, ktorí majú dve dávky vakcíny, dostanú dve prihlášky do súťaže a jednoducho všetci budeme dúfať, všetci sa budeme tešiť, ako Igorko rozkrúti koleso a ako nám vyžrebuje vecné ceny v hodnote 600, 1 000 eur až 1,5 mil. týždenne. Čiže ak by to nebolo jednoducho také smiešne, tak je to skutočne až do plaču, pretože takýmto spôsobom, ako povedali kolegovia niektorí, že idete motivovať občanov, ktorí sa jednoducho nechcú dať zaočkovať, toto nie je motivácia. Toto je jednoducho podplácanie ľudí, resp. hádzanie odrobiniek spoločnosti, ktorú táto vláda zničila.
Táto vláda zničila podnikanie, zničila podnikateľov, zničila drobné rodinné firmy, zničila zamestnancov a ja mám veľký strach v očiach, že títo občania, ktorí sa naozaj ocitli na prahu nejakej finančnej únosnosti, môžu týmto smiešnym peniazom podľahnúť.
Čiže na záver chcem ešte raz apelovať na plénum Národnej rady Slovenskej republiky, na všetkých príčetných a samostatne uvažujúcich poslancov Národnej rady, prosím vás veľmi pekne, nepodporme tento návrh zákona, pretože tento návrh zákona je zlý, nesystematický a chorý.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 11:15 - 11:17 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Čelní predstavitelia vlády, čelní predstavitelia v tomto prípade ministerstva financií nás tu prišli presviedčať o tom, že iba táto zlá opozícia spôsobila to, že na Slovensku je príliš vysoká a príliš veľká nedôvera voči vakcinácii, voči vakcínam ako takým, ale v žiadnom prípade s týmto nejakým jednoduchým pohľadom na túto problematiku nemôžem súhlasiť, pretože táto vláda už vyskúšala naozaj všetko. Vyskúšala hercov, vyskúšala športovcov, vyskúšala politikov, vyskúšala kadejaké organizácie, ktoré by mali túto vakcinačnú stratégiu propagovať, ale stal sa pravý opak. Keď raz je v spoločnosti voči vláde tak vysoká nedôvera, ako momentálne v Slovenskej republike nedôvera je, či už voči bývalému premiérovi, terajšiemu ministrovi financií alebo celkovej vláde ako inštitúcii, tak nemôže táto vláda urobiť naozaj nič iné, iba zvrtnúť a preklopiť sa do obyčajného chaosu, do obyčajného bulváru, do obyčajnej šou, akou bude táto "vakcinačná lotéria". Televízne programy, ktoré by mali túto vakcinačnú lotériu alebo vakcinačné bonusy propagovať, denníky, týždenníky, médiá, ktoré budú neustále omieľať jednu pesničku, dones dedka, dones babku, zachrániš život. Jednoducho to už je tak hraničiace ako až s nezdravým rozumom, že toto sa už nedá pomenovať nejako inak, iba obyčajné a prachsprosté šarlatánstvo. Tridsať, 50, 90 to budú nové miery modeliek asi v Slovenskej republike namiesto 90, 60, 90.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 10:18 - 10:20 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán podpredseda.
Pán kolega Beluský vo svojej rozprave veľmi správne poznamenal, že tento pozmeňujúci návrh zákona, ktorý tuná predkladá ministerstvo financií v skrátenom legislatívnom konaní, nemá nič spoločné so zákonom, o ktorom sme tuná rokovali v utorok, ktorý je naozaj dobrý a má slúžiť na podporu cestovných kancelárií, aby sa nedostali do krachu, resp. aby občania, ktorým sú zadržiavané buď zájazdy, alebo peniaze v týchto cestovných kanceláriách, o ne neprišli.
Toto, s čím prišlo ministerstvo financií, nemá so záchranou cestovných kancelárii a zájazdov a finančných prostriedkov občanov Slovenskej republiky nič spoločné. Je to jeden hnusný, šovinistický, alibistický a odporný pokus, pokus manipulovať verejnou mienkou a v žiadnom prípade sa nemôžme baviť o nejakej pozitívnej diskriminácii alebo resp. pozitívnej motivácii. Toto nie je ani motivácia, nie je to ani diskriminácia, je to jednoducho totálna hlúposť. S niečím takým môžu prísť chorí Američania na nejakom kanáli CR7.
Toto je jednoducho jedna bohapustá klamlivá a odporná hra, ktorú tuná rozdúchalo ministerstvo financií a budeme sa tváriť, resp. budete sa tváriť, aké je úžasné, aké je to potrebné, aké je to skvelé. Nie je to ani úžasné, ani potrebné, ani skvelé. Každý jeden zodpovedný človek sa zodpovedne a sám rozhodne, či očkovanie je preňho potrebné, či očkovanie je preňho riziko, alebo či je očkovanie preňho pomoc. Nemusíte ich motivovať judášskym grošom. Ani 90, ani 60, ani 5, ani 30 eurovým, nemusíte ich motivovať prémiami do výšky 2 mil. týždenne. Jednoducho správajte sa k ľuďom ako k ľuďom!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.7.2021 9:50 - 9:52 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
S pravdepodobnosťou hraničiacou k istote a viac ako 100 % môžem zodpovedne prehlásiť, že ministerstvo financií na čele s ministrom financií sa regulérne zbláznilo. Toto je jednoducho niečo, čo sa ani nedá považovať za žart, lebo toto je horšie ako tragikomédia od Moliera.
Vy jednoducho nieže idete rozdeľovať ľudí na nezaočkovaných - zlých a zaočkovaných - dobrých, nezaočkovaných - bez výhod, zaočkovaných - s mega výhodami, vy tu idete zavádzať lotérie, vy tu idete zavádzať očkovacie prémie. Vy tu idete nútiť, ako povedal pán geniálny Matovič, svojich vnukov, vnučky, choďte, doslova donúťte tých starých rodičov, aby sa šli zaočkovať a dostanete za to úžasné peniaze. Strašné! Strašné, strašné, strašné!
Ak toto pozerali ľudia v priamom prenose, pán Matovič, muselo sa im pred televízorom alebo pred rádiom zvracať, čo tuná od vás počuli. Čo ste tuná šplechol do pléna, čo ste tuná šplechol ľuďom do tváre. Jednoducho toto je niečo strašné, očkovacia lotéria, očkovacia prémia. Nič nám nefunguje a ja pevne dúfam, že tu ani fungovať nebude, pretože takýmto spôsobom, ak chcete ľudí opiť rožkom, 600-tisíc až 1,5 mil. na prémiách každý jeden týždeň, 60-minútové programy. Jednoducho, veď toto je bláznovstvo, toto je čistý chaos, čistý amaterizmus, čistá beznádej, ktorá z vás srší už! Nikto vám nikdy nepovie, aj keby sme mali 150 % zaočkovanosť populácie, či budeme mať kolektívnu imunitu, nikto to nedokáže predpovedať. Ostrovné krajiny, ktoré sú zaočkované na 100 % už trikrát, stále ten vírus tam je. O čom vy dokola rozprávate?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 19:40 - 19:41 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Krátka rozprava na záver tejto mimoriadnej schôdze, kde už bolo naozaj povedané všetko. Zhodnotený skutkový stav, duševný stav, fyzický stav odvolávaného menovaného a ďakujem všetkým, ktorí sa do tejto rozpravy zapojili. Bolo nás však žalostne málo a mnohí aj na čele s odvolávaným veľkým Igorom nemali ani toľko úcty, ani toľko cti voči ostatným kolegom, aby sa voči tejto mimoriadnej schôdzi postavili ako chlapi alebo ako silné ženy a strávili tu toľko času, koľko je tu treba, buď obhajovaním tohto človeka, alebo poukazovaním na jeho chyby, na jeho nedostatky a hlavne na dôvody, prečo by nemal zastávať tak dôležitý post, ako je post vicepremiéra Slovenskej republiky a post ministra financií.
Takže, vážené kolegyne, vážení kolegovia, vážený pán predrečník Suja, veľmi pekne ďakujem za tvoju rozpravu a asi to už všetko dnes ukončíme.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 19:28 - 19:30 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem, pán predsedajúci, aj za váš atletický výkon.
Pán kolega Blaha, vo vašej rozprave odznelo množstvo faktov, množstvo vtipných poznámok a bolo to také príjemné, také milé spestrenie tejto mimoriadnej schôdze, ktorá srší ohromných záujmom najmä vládnych poslancov, najmä poslancov z hnutia OĽANO. Pretože ja nerozumiem jednému faktu alebo jednej holej vete, ak by som bol vládnym poslancom a nejakí neúprimní opoziční poslanci by podali na môjho ministra, resp. predsedu môjho hnutia návrh na odvolávanie, tak do nohy, do nohy tu bude sedieť celý poslanecký klub od rána do večera a budú tohto človeka obhajovať pre všetko dobré, čo pre túto krajinu, pre Slovensko, pre celú republiku spravil.
Čiže ja keď si to teraz preklopím do dimenzie Igora Matoviča, z tohto mi vyplýva iba to, že poslanci za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti a mnohých pridružených subjektov, ktorí na tejto kandidátke sa do Národnej rady dostali, asi nemajú žiadne argumenty, resp. nemajú žiadne dôvody obhajovať Igora Matoviča počas odvolávania, počas tejto mimoriadnej schôdze. Ja som jednoduchý človek, mne to príde ako dostatočne rozumná interakcia.
Takže, pán kolega, zároveň gratulujem k vyhratému súdnemu sporu a pevne dúfam, že tento hrdina sa vám na tejto schôdzi Národnej rady ospravedlní.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 19:04 - 19:06 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. Pani kolegyňa, dôvera je taká niekedy nemerateľná veličina a sú ľudia, ktorí túto dôveru, ktorú dostali priamo od voličov v jeden pre Slovensko veľmi smutný deň, už dávno stratili. A títo ľudia, ktorí ho ešte vehementne možno pol roka dozadu oslavovali ako nejakého spasiteľa, ako nejakého úžasného človeka, ktorý tuná všetko čistí, ktorý chce len dobre, ktorý nejakým zvláštnym spôsobom ide po krku mafii a je tým pravým, kto dokáže Slovensko obrátiť na cestu pravú, sa tento, táto jeho, táto jeho myšlienka, táto jeho nejaká bublina úplne obrátila a tá jeho parabola sa úplne otočila. Ľudia, ktorí by deväť mesiacov dozadu skákali odzemok pri slove Igor Matovič, teraz kadiaľ chodia, tadiaľ pľujú, a to doslova a do písmena.
Tento človek si nezaslúži byť členom vlády, nezaslúži si zastávať post ministra financií, pretože tak, ako sa tento človek rozumie financiám, tak sa financiám rozumie 17 ľudí na každom chodníku. A dovolím si povedať, že títo ľudia by určite nenapáchali toľko škody ako tento jeden do seba zahľadený egomaniak.
Nájdu sa ešte stále aj poslanci z vládnej koalície, najmä z hnutia OĽANO, ktorí tohto človeka budú obhajovať asi až do úplného konca. Ja im to nezazlievam, ja ich neobviňujem, je to ich videnie sveta, je to ich pohľad na túto vec, ale v žiadnom prípade sa s týmto nemôžem stotožniť, pretože ako mnohí hovoria, je to dobrý človek, ale podľa môjho názoru nemá čo robiť v politike.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 18:30 - 18:32 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán kolega, vo vašej rozprave ste odcitoval reakcie ľudí, reakcie občanov Slovenskej republiky na muža, človeka, expremiéra, terajšieho ministra financií, ak ho takto vôbec môžem nazvať, Igora Matoviča. Z pléna od koaličných poslancov vyšla aj takáto poznámka, že boli to iba invektívy. S týmto si nedovolím súhlasiť, pretože ako sa hovorí v jednom porekadle: „Hlas ľudu – hlas Boží.“
Takže to, čo vychádza z ulice, to, čo vychádza z domácností, to, čo vychádza z práce, to, čo vychádza od občanov Slovenskej republiky, vážené kolegyne, vážení kolegovia, v žiadnom prípade nemôžme chápať a nemôžme brať ako invektívy, ale sú to iba reakcie úplne obyčajných ľudí – nie tých OBYČAJNÝCH ĽUDÍ, ktorí sedia v pléne Národnej rady Slovenskej republiky a podporujú tohto človeka v skaze, ktorú vykonáva systematicky už viac ako rok –, ale obyčajných ľudí, ktorí si nemôžu uľaviť nijako inak, ale aspoň takýmto spôsobom, že to pošlú poslancovi Národnej rady, alebo sa takto možno nevyberane, ale úprimne vyjadria možno na sociálnej sieti, alebo to povedia medzi svojimi známymi. Čiže naozaj nie je namieste obhajovať tohto človeka a rozprávať o tom, že títo ľudia sú frustrovaní.
Ale, vážené kolegyne, vážení kolegovia, kto by nebol frustrovaný, keď premiér Slovenskej republiky sa správal, ako sa správal? Situácia, ktorá tuná bola naozaj ťažká, naozaj až miestami nezvládnuteľná, úplne že nezvládal a okydal všetkých a každého len preto, že si dovolili mať iný názor.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 18:13 - 18:15 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán primátor Kollár, vy ste taká zvláštna postava, ktorá dokazuje iba jednu jedinú vec, a to, že nálada v populácii, nálada na Slovensku a averzia voči Igorovi Matovičovi dokáže naozaj spájať politikov z tak rozdielneho tábora alebo z tak rozdielnych brehov rieky, ako sme napríklad my dvaja. Myslím si, že je veľmi veľa vecí, na ktorých sa určite nezhodneme, ale toto je téma, toto je, by som až povedal, najdôležitejšia vec, ktorá je v týchto dňoch na Slovensku témou číslo 1, a to je odvolávanie Igora Matoviča.
Pretože, ako ste veľmi správne poznamenal, nič horšie sa Slovensku stať nemohlo ako to, že tento blázon nedopatrením a nepremýšľaním ľudí 29. februára získal takú moc, že mohol byť tým čelným predstaviteľom, ktorý naozaj skladal vládu a túto vládu skladal naozaj z odborníkov. Videli sme tie odborné riadenia počas krízy, videli sme tie odborné čistky na ministerstvách, videli sme tie odborné odchody dlhoročných pracovníkov z ministerstiev, toto je naozaj vysoká miera odbornosti.
Vo vašom príspevku ste ďalej povedal, že ak sa Igor Matovič stiahne alebo odíde z politiky, bude to dobré pre OĽANO. Tento váš názor, pán kolega, nemôžem zdieľať a vôbec s ním nesúhlasím, pretože OĽANO je už strana, ktorá je mŕtva strana. Toto je jej posledné volebné obdobie, pretože do Národnej rady sa už nikdy nedostanú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 30.6.2021 17:51 - 17:53 hod.

Eduard Kočiš Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega Tomáš, rozprava hodnotná, len veľmi ťažko sa rozpráva prázdnym laviciam, ale snáď niektorí kolegovia, ktorí tak vehementne obhajujú tohto pána, si to aspoň buď vypočuli na chodbe, alebo z priestorov svojich kancelárií a snáď im to pomôže k správnemu rozhodnutiu, akým spôsobom by bolo dobre pomôcť tomuto človiečikovi a zároveň pomôcť celému národu, aby toľko netrpel.
Naša pani učiteľka už v materskej škole nám častokrát rozprávala: „Detičky, plačom a krikom sa nikdy nič nevyrieši.“ Ale tento človek pozná len dve pracovné metódy: plač a krik. Plač pred kamerami a mikrofónmi a krik na poslaneckom klube. A všetci musia stáť v pozore ako vojaci na špagátikoch, pretože veľký Igor zavelil, veľký Igor má pravdu a musíme robiť to, čo povie veľký Igor.
A, drahí kolegovia, drahé kolegyne, najmä z poslaneckého klubu OĽANO, sú medzi vami poslanci, ktorí toho v hlave majú naozaj dosť veľa. A práve týmto vaším kolegom sa čudujem, že takéhoto človeka ešte dokážu podporovať, že takéhoto človeka dokážu zniesť, že takéhoto človeka dokážu neustále dávať ako nejaký príklad.
Jednoducho toto je veľmi zlý príklad. Tento človek ako premiér Slovenskej republiky nezvládol od svojho nástupu naozaj nič, či to bola nezvládnutá pandémia po stránke finančnej, po stránke bezpečnostnej, po stránke zdravotníckej. Všetci sú zlí, zlí boli daní ministri jednotlivých rezortov, zlí sú jednotliví partneri vo vládnej koalícii, zlí sú aj terajší koaliční poslanci, len on je jeden úžasný človek, on chce dobre, ale všetci ostatní chceme zle.
Skryt prepis