Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

1.4.2020 o 14:44 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.4.2020 10:56 - 10:57 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec Kotleba, ja vás fakt obdivujem, lebo vidieť niektoré veci a rozmery aj tam, kde nie sú, a presviedčať ľudí o ich existencii, to fakt dokáže len málokto. V tomto ste fakt frajer, len celú dobu čakám, či ako vizionár predstavíte našej spoločnosti konečne aj nejaké iné strašidlá ako LGBT komunitu a rómskych osadníkov. Ja by som teda odporúčala vrhačov kameňov, hlavičkárov v maskáčoch a kúpajúcich futbalistov bez lopty a tu by ste sa napríklad mohli uberať. Je škoda, že ste mali čas len 30 minút, lebo ešte tak dve, tri hodinky a dostali by sme sa aj ku kultúre. A tam ste teda tiež expert najmä v divadelníctve, hovorí o tom celá Bystrica, aj ostatné okolité okresy, aby som teda nepoužila slovo región. Ja som dnes pochopila, že keby vám to čas nepokazil, v podstate by ste mohli ozna, by ste sa mohli označiť za renesančného človeka pre vašich voličov, nie, to nie je urážka byť renesančný človek. To je všetko. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2020 19:36 - 19:38 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Som sa len chcela opýtať pána poslanca, že či, keď vie o tom, že sa toto dialo vo vlaku, že či v podstate nahlásil aspoň raz tých ľudí na polícii, pretože pokiaľ ja viem, tak treba niečo takéto nahlásiť na polícii. To je jedna vec.
A druhá vec. Priatelia, dneska tu od rána sedíme, riešime COVID, sedíme tu niekoľko dní, sedíme tu týždne a riešime všetko okolo COVID-u. Ja chcem pripomenúť, že dnes je Medzinárodný deň zdravia a tam za múrmi tejto budovy je spústa zdravotníkov, ktorí dbajú o to, aby ten priebeh celého COVID-u bol taký, aký je, za čo im môžeme poďakovať. Takže ja vás chcem len poprosiť, aby sme im aspoň zatlieskali z týchto lavíc za to, čo pre nás robia. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 1.4.2020 17:36 - 17:37 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, pán minister, ja by som chcela poprosiť len v súvislosti s týmto, čo sa týka miest a obcí, mestá a obce majú takzvané, skôr sa teda jedná o tie väčšie, majú tzv. fond poplatku za rozvoj. Ten je, pokiaľ ja mám, pokiaľ ja viem, viazaný vyslovene na, ježišmária, jak sa to, nie rezervný fond, ale je viazaný iba na investície, bože, pardon, prepáčte, mne už šibe dneska. Ide o to, že či by sa tento fond nedal uvoľniť, aby sa nedal uvoľniť z toho, aby bol viazaný len na investície, dal sa použiť do konca tohto roka v rámci, v rámci teda tejto krízy aj na iné veci. Myslím si, že by to celkom dosť pomohlo aj mestám aj obciam, hovorím o tých, samozrejme, ktoré fond poplatku za rozvoj majú. Takže to je len taký, taký doplnok, ako im finančne vypomôcť v čase, kedy majú úplne iné výdavky, aké mali. A toto sú peniaze, na ktorých oni v podstate sedia a nevedia ich uvoľniť inak. (Reakcia z pléna.) Hej? To je celé, ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 1.4.2020 14:44 - 14:48 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Vážený podpredsedajúci, vážený pán minister, ja by som chcela upozorniť - kolegyne, kolegovia, prepáčte - ja by som chcela upozorniť na dve veci, ktoré jednoducho priniesol život v rámci tejto situácie. Ten, poviem to na konkrétnych prípadoch, ten prvý prípad sa stal v Ružinove a ide o dôchodkyňu, ktorá jednoducho padla, padla v domove dôchodcov, rozbila si hlavu, zobrala ju rýchla zdravotná pomoc a keď sa vrátila naspäť do domova dôchodcov už po ošetrení, po všetkom, tak ošetrovateľka, ktorá išla skontrolovať, aké lieky jej má dať, zistila, že v papieroch, do ktorých v podstate ošetrovateľka ani nemala prístup, ale jednoducho musela, ak jej chcela dať, dať lieky, lebo je, lebo sú tie DSS-ky poddimenzované, zistila, že pani bola pri ošetrení v styku s osobou nakazenou COVID-19 a že je dali robiť testy. Bez toho, aby sme vedeli, aké, aký výsledok je tých testov, ju vrátili naspäť do domova dôchodcov. Našťastie tie testy sú negatívne, čiže je v poriadku, ale môže sa stať, že jednoducho budú pozitívne a nakazí 124 pacientov, teda resp. klientov domova sociálnych služieb, plus celé osadenstvo.
Chcela som sa spýtať, či by nebolo možné pripraviť, alebo resp. zriadiť nejakú karanténu práve pre ľudí, ktorí budú takýmto spôsobom v styku s niekým, kto je pozitívny na COVID-19 a vlastne ho udržať tam dovtedy, kým, ako keby v nejakej karanténe, aby skutočne neprišlo k tomu, k čomu prišlo v Čechách, že sú tam nakazené celé domovy dôchodcov. A to je jedna vec.
A druhá vec, ktorú tiež priniesol život, je fakt, že tak ako skončili školy, skončili aj školy, ktoré sú pre deti, alebo resp. mladých ľudí, ktorí sú aj psychicky v neporiadku. Teraz hovorím o prípade chlapca, 16-ročného chlapca, má osamelú matku, má dve malé dcéry, chlapec je autista, ale, bohužiaľ, je ten typ autistu, ktorý je agresívny. Agresívny až tak, že by dokázal sestry zabiť, hej? Problém je, že tá mama, ktorá je osamelá, nemôže chodiť do obchodu, pretože buď, buď teda zoberie tie dve dcéry a nemôže nechať toho chlapca samého doma, alebo nechá dve dcéry doma a nevie, či teda ich nájde v poriadku.
Takýto istý problém je aj s psychiatrickou pani, ktorá je schizofrenička, stará sa o ňu celý panelák, ale dokedy, to ťažko povedať.
Chcem sa spýtať, či by nebolo možné aspoň pre tieto najťažšie prípady a v podstate svojím spôsobom neriešiteľné prípady tak isto otvoriť aspoň jedno zariadenie, kde by sa sústredili aspoň po tú dobu, kým karanténa bude, kým sa neotvoria riadne, riadne domovy.
To je všetko, ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.3.2020 16:36 - 16:37 hod.

Monika Kozelová
Dobrý deň. Pán poslanec Kuffa, ja by som vás chcela poprosiť, pretože ja už som čakala naozaj pritom vašom výstupe, kam až prídeme, do ktorých, do ktorých končín. Chcem poprosiť nielen vás, ale všetkých kolegov, prosím vás, venujme sa naozaj návrhu zákona, ktorý predniesol pán minister. Pretože už sme sa stratili všetci asi. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis