Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.9.2020 o 10:22 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.9.2020 10:22 - 10:22 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec, idete odvolávať ministra Krajniaka, 10 rokov ste tu sľubovali 13. dôchodky. Prečo ste neodvolávali svojich ministrov vtedy, keď nesplnili to, čo ste sľubovali ľuďom niekoľko rokov? Útočíte tu na prvú signálnu, ale teda musím vám povedať, že naši dôchodcovia naozaj nie sú hlupáci a už dávno vás prekukli. Podceňujete ich, keď im tlačíte do hlavy tieto vaše kaleráby, a to teda na 100 %.
Dovoľte mi, aby som zacitovala: „Garantujem vám, že keby sme neurobili posledný týždeň 13. dôchodky, tak SMER má vo voľbách 12 alebo 13 %.“ To vyhlásil po voľbách váš bývalý premiér Fico. Treba vám uznať, že teda v tomto ste fakt dobrí. Pred voľbami korumpujete voličov a po voľbách chcete, aby to riešil niekto iný. Prosím vás, pozrite si aj vlastné maslo na hlave.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.9.2020 18:49 - 18:51 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec, ak si dobre pamätám, schválili ste to tesne pred voľbami a už vtedy vám muselo byť jasné, že vy to dávať nebudete, tak ako ste im to nedali naozaj už niekoľko rokov, niekoľko desiatok rokov, teda desiatku rokov minimálne, čo ste im to sľubovali, tak ste, tak ste vedeli, že z vášho to nepôjde, resp. z peňazí, ktoré vy spravujete. Takže hovoriť tu o klamstve asi nie je úplne na mieste. Tí dôchodcovia si skutočne tie peniaze zaslúžia, ale v tom stave, v akom táto vláda prebrala krajinu, s tým dlhom, s akým ju prebrala, to jednoducho nie je možné a nie je to rozumné. A tak ako sa naozaj musia všetci uskromniť, nehovorím, že by sa oni mali, ale určite ja budem za to, aby sme im to dávali aj v nejakých iných benefitoch, ktoré im možno dorovnajú presne, presne tie peniaze, to sú napríklad tie lieky zadarmo a podobne. Čiže je dosť pravdepodobné, že sa možno dostaneme aj k tomu trinástemu dôchodku takýmto spôsobom aj pri tých, pri tých úľavách, za ktoré by oni museli nejakým spôsobom platiť. A verím tomu, že aspoň prvý rok to bude fajn a v momente, keď táto krajina dosiahne nejakú lepšiu kondíciu, tak tie trináste dôchodky určite budú.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.7.2020 2:38 - 2:38 hod.

Monika Kozelová
Pán poslanec, vy etalón slušnosti, tá poznámka, prosím, to bolo čo?! Kam sme sa to dostali? Kam ste to prišli? Vás naozaj ústa nebolia? To je prvá vec.
A druhá vec, pán poslanec, my sme už tak na dne, tí ľudia, čo tu žijú, z vašej vlády sú tak na dne, že už hlbšie to nejde. Už jedine, že by sme prešli do Austrálie, tak to dúfam nie, lebo majú tam dosť veľa COVID-u.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 23:40 - 23:41 hod.

Monika Kozelová
Ja si myslím, že toto bol jeden z najhodnotnejších prejavov, aké som tu kedy počula, takže ja tiež chcem len poďakovať. Ďakujem, aj na budúce.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 19:33 - 19:35 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán minister, ja ti veľmi pekne ďakujem za to, ja by som ešte niečo pridala. Dnes tu odvolávame premiéra, ale odvolávame Igora Matoviča za diplomovku, ku ktorej sa priznal, oľutoval a ospravedlnil sa. V tejto sále však sedávajú omnoho väčší klamári, paradoxne sú to tí, ktorí o zvolanie mimoriadnej schôdze požiadali, a nešlo vôbec o fazuľky, išlo o históriu Bratislavy, Slovenska i celej Európy.
18. marca 2015 vystúpil spolu so mnou Peter Pellegrini na tlačovej konferencii po rokovaní grémia expertov, zvolaného v súvislosti so záchranou keltských pamiatok na Bratislavskom hrade, ja za občiansku iniciatívu "SOS Bratislavský hrad" a on aktuálne ako vtedajší predseda Národnej rady Slovenskej republiky. S plechovou tvárou vtedy tvrdil, že pamiatky zachránime a garáže nebudú. Aj vtedy klamal expertom, novinárom, ľuďom, klamal úplne všetkým. Nepretržite 15 hodín sme sedeli pred miestnosťou, v ktorej sedeli dve desiatky expertov, aby sa dohodli, čo s jedinečnými keltskými pamiatkami objavenými na Bratislavskom hrade urobíme.
Po 15 hodinách rokovania som v noci napísala na facebook: "Ľudia, ďakujem vám všetkým za celé SOS za podporu, včera sa nám podarilo neskutočné."
Na základe tohto dohovoru sa malo zvolať druhé grémium expertov, takto sme po 15 hodinách rokovania odchádzali domov. Ráno nasledovala tlačovka, kde pán Pellegrini povedal: "Budeme plne rešpektovať závery tohto odborného grémia." Dva týždne po tom poslanec Pellegrini odkryl karty, v stavbe... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Laurenčík, Milan, podpredseda NR SR
Pani poslankyňa, prosím vás, reagujte na pána ministra.

Kozelová, Monika, poslankyňa NR SR
Áno, reagujem.
V stavbe sa pokračuje podľa projektového zámeru tak, ako bola naplánovaná. (Reakcie z pléna.) Takže zabili.
Chcem ti teda, chcem ešte doplniť teda tým pádom tvoj zoznam: garáže pod hradom ... cca 8 mil., DEUS DCOM zhruba 70 mil., zničené keltské pamiatky nevyčísliteľná hodnota. Klamstvo Petra Pellegriniho na tlačovej konferencii... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.7.2020 17:25 - 17:26 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán Blanár, ja len tak v krátkosti. Včera som si pozrela príhovor pána poslanca Fica v angličtine, a teda poviem vám, tiež to bol zážitok. Niečo medzi indickým taxikárom a ruským turistom v Dubaji.
Celý váš príhovor, sa nás pýtate, či nám niečo nevadí. Tak ja len tak v skratke, vadí. Vadí mi vaša demagógia, váš povýšenecký prejav, kde sa na nás obraciate ako na nesvojprávne deti na základke.
Dovoľte, aby som vám povedala, a nielen za seba, ale za všetkých mojich kolegov, že my sme svojprávni ľudia, rozmýšľajúci a slušní a pripravení bojovať za svojich voličov.
Ja chápem, že na nás upierate svoj pohľad smutného bernardína, ale verte tomu, že vás chápeme. Ťažko hovoriť k vlastným, to by tu museli byť. Ja len pevne verím, že toto bol váš posledný monológ tohto divadelného predstavenia, lebo ak takéto výmysly budeme musieť počúvať po každom príspevku v rozprave, tak amen, tma. Fakt dúfam, že tento bol posledný.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 17:56 - 17:58 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Miloš, ja ti ďakujem za tento príspevok a ďakujem ti za to, že si sa dotkol práve útulkov, pretože pravda je taká, že v podstate všetky, takmer všetky týrané zvieratá, pokiaľ nedôjde k ich usmrteniu, končia v útulkoch. Keďže to hovorím z praxe, keďže mám v tých útulkoch niečo odrobené, mám odrobené niečo v teréne, videla som kopu postrelených, dostrieľaných psov, videla som kopu dobitých psov, videla som psov s odrezanými labkami, s odrezanými ušami. To je to, čo vy možno o tom hovoríte, ale nikdy ste to nevideli. A môžem vám povedať, že naozaj, vrátim sa k tomu, že je to tak pol na pol, či je to osada, alebo to proste nie je osada.
Ja chcem upozorniť aj na to, že čo sa, čo sa týka, čo sa týka týrania zvierat, nie je to len o tých psoch. Veci, s ktorými sa ja stretávam, to, to proste nepochopíte, napríklad kone, ktoré na Záhorí, na Záhorí máme proste špekulanta, ktorý týra kone tým, že im nedá žrať, nedá im piť a má ich tam preto, že od Poľnohospodárskej platobnej agentúry bral peniaze na pašu. Hej? A keďže bral peniaze na pašu, a nie malé, tak jednoducho si tam zaobstaral kone, ktoré tam proste len doviezol a nechal ich tam leto, zima, dážď, krúpy, to bolo úplne jedno. Našli sme tam niekoľko, niekoľko uhynutých koní, čiže treba sa na to pozrieť zoširša.
Takže ešte raz, ja veľmi pekne ďakujem za to, čo si povedal, a ďakujem za to, že si spomenul útulky, pretože tie dievčatá, ktoré v tých útulkoch dobrovoľne pracujú, to robia zadarmo, za svoje peniaze, respektíve za peniaze tých ľudí, ktorí, ktorí im pomáhajú, lebo... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 17:39 - 17:41 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Tak ja sa vrátim k tým plotom, lebo už sa mi bude o nich snívať. Prosím vás, ja som nehovorila o tom, že za všetko môžu ploty. Ja som hovorila o tom, že to, že, že, že sa týra v rómskych osadách, je omnoho viac viditeľné len preto, že tam nie sú ploty. Ale to, že sa týra aj v normálnych rodinných domoch aj v panelákoch aj kdekade, tak to proste jednoducho vidno nie je, pretože za ten plot sa my reálne teraz nevieme dostať. Nie je to nikoho problém, je to problém zákonov a tie zákony treba upraviť, samozrejme, to je prvá vec.
Čo sa týka poľovníkov. Pokiaľ, pokiaľ sa cvičia psy tak, že neublížia ďalšiemu zvieraťu, je to v poriadku, ja som sa s kolegom Gyimesim o tom bavila, on prišiel za mnou a pýtal sa ma. Na moju otázku, či sa zvieraťu ubližuje počas, počas cvičenia psov, povedal, že nie. Tak ak sa neubližuje zvieraťu, tak to nie je týranie. Takže prosím vás, skúsme sa dohodnúť.
A to nehovorím o tom, že my máme tiež ťažké srdce na poľovníkov, pretože tie dostrieľané psy v lese a dostrieľané divé mačky úplne nezmyselne len preto, že si niekto chce streliť a zastrelené psy na vlastnej lúke, čo sa stalo mojej kamarátke, kde jej na jej vlastnej lúke odstrelili jej vlastných dvoch psov poľovníci, tak to tiež nebolo okej asi, tak si myslím, že sme fifty-fifty v tomto smere.
Takže, prosím vás pekne, skúsme trošku menej demagógie do tohto, lebo nie je to úplne v poriadku. A útočiť tu na nenarodené deti a vďaka, že niekto nemá deti, tak to tiež nebolo zrovna férové, že? Čiže poprosila by som, aby sme sa k sebe chovali normálne a riešili veci normálne.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 16:52 - 16:54 hod.

Monika Kozelová Zobrazit prepis
Pán poslanec, problém týrania zvierat v rómskych osadách je, tkvie hlavne v tom, že rómske osady nemajú ploty. Takže tam pekne všetko vidno. Ja vás ale musím naozaj – a to z terénu – upozorniť, že psy sa netýrajú iba v rómskych osadách, ale úplne veselo, a to pol na pol, sa týrajú aj v majoritnej, u majoritných občanov. Len si spomeňte na dva prípady medializované ťahania psa za autom. To neboli Rómovia. Spomeňte si na nedávny medializovaný prípad, keď dôchodca ubil palicou susedovho jazvečíka, lebo štekal a vraj mu drhol sliepky, keď pár mesiacov predtým vedľajšiemu susedovi zapichol psa vidlami. To ani nehovorím o tom, ako sa tí psi do tých rómskych osád dostávajú, lebo polovica tých psov sa tam dostáva tak, že pribrzdí auto a tých psov tam vyhodí. A toto je fakt.
Aby som vás trochu upokojila, minulý týždeň sme presne sedeli spolu aj s mojimi kolegami rómskej národnosti, ktorí sú v našom poslaneckom klube a riešili sme presne tento problém. Máme riešenia, tie budú ale predmetom ďalšieho zákona, ktorý do parlamentu pripravujeme. Bude to komplexný zákon o ochrane zvierat, takže aj pre vaše upokojenie naozaj máme na to, máme na to riešenie. Takže toľko asi a pevne verím, že vás to upokojilo natoľko, že za tento návrh zahlasujete.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.7.2020 9:46 - 9:47 hod.

Monika Kozelová
Pán poslanec, ja keď si spätne premietnem všetky tie prípady, ktoré mi pristáli doma na stole a ktoré som riešila, či už to bol Marco, či to bol Čistý deň, či to bola Zoja alebo ktokoľvek iný, ja by som povedala, že aj zrýchlené legislatívne konanie pri tomto zákone je hrozne pomalé, pretože pani Tomanová na svojom mieste už dávno nemala čo robiť.
Skryt prepis