31. schôdza

9.5.2018 - 29.5.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

25.5.2018 o 15:41 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:36

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, jedna vec je zaujímavá. Z Ameriky, kde sa chcel stať Židom, sa vrátil s takpovediac holým zadkom. Zrazu zázračne zbohatol, urobil sa dobrým anjelom, oklamal za pomoci médií, hlavne tých sorosovských, celý národ, stál sa prezidentom. Tento lietajúci Čestmír však, ako sa ukázalo, nebol dobrý anjel. Na základe toho, čo si, Jano, povedal, je padlý anjel. Toto, čo tento človek predvádza, je nonsens. Takéto výčiny sa hodia skôr do nejakej stredoafrickej krajiny, nie do Európy. Fuj, hnus, humus, odpor. Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:36 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:36

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pred chvíľkou kolega Mora povedal, že Kiska by sedieť nemal, no ja si myslím, že by mohol. Dobre, teraz trošku vážne.
Trestnoprávna imunita prezidenta republiky nemá v rámci ústavnoprávneho postavenia funkcie prezidenta republiky žiadne opodstatnenie, pretože my môžme túto trestnoprávnu imunitu prezidenta porovnávať v podstate z dvoch hľadísk. Jedno hľadisko je pohľad, alebo jeden pohľad je teda porovnanie trestnoprávnej imunity prezidenta s trestnoprávnou imunitou poslanca Národnej rady. Obaja sú ústavní činitelia, imunita poslancov bola zrušená v roku 2012 a je prinajmenšom otázne, prečo naďalej prezident republiky, ktorý požíva v podstate rovnaké ústavnoprávne postavenie, ako je postavenie poslanca Národnej rady, by mal naďalej touto imunitou disponovať, keď poslanci ju mať nemajú, nemusia a teda ani nemajú.
Druhý pohľad na vec je pohľad z, alebo teda porovnanie ohľadom spôsobu voľby, voľby prezidenta Slovenskej republiky, ktorá je absolútne rovnaká, ako je voľba predsedov samosprávnych krajov, to znamená, ide o priamu dvojkolovú voľbu či prezidenta, či jednotlivých predsedov samosprávnych krajov. Avšak ani predsedovia samosprávnych kraj, ktorí sú teda rovnako priamo volení občanmi Slovenskej republiky ako prezident Slovenskej republiky, trestnoprávnu imunitu nemajú. Čiže z pohľadu ústavnoprávneho ani s ohľadom na spôsob voľby prezidenta republiky, ani z ohľadu na postavenie prezidenta republiky v rámci ústavnoprávneho systému jednoducho imunita trestnoprávna pre prezidenta... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:36 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:38

Jana Nehézová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ďakujem mojim kolegom za to, že prišli s rozhodnutím obmedziť imunitu súčasného prezidenta Slovenskej republiky. Pretože ak zákony majú platiť pre všetkých občanov rovnako, musia platiť aj pre hlavu štátu. A keďže všetci vieme, že to tak nie je, tak musíme túto fatálnu dieru zaplátať. Prezident Slovenskej republiky sa musí za svoje chyby a prešľapy zodpovedať tak, ako všetci občania Slovenskej republiky. Prezident musí byť niekto, musí to byť osobnosť, ktorého by sme si mohli vážiť. Terajšieho prezidenta si neváži 90 % Slovenskej republiky. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:38 hod.

Ing.

Jana Nehézová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:39

Ján Kecskés
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, kolegovia, s faktickými poznámkami. Aj tebe, Marian, za také ústavné, ústavné vlastne vyjadrenie toho, akú prezident má rolu, čo sa týka postavenia, keď mu ľudia dajú svoj hlas.
Dôležité je si pripomenúť, že prezident Kiska, alebo, resp. dajme veci na pravú mieru, občan Andrej Kiska, pretože ja sa osobne hanbím, že máme takéhoto prezidenta, prezentuje na Slovensku tretí sektor. Úloha tretieho sektora bola v jeho kreovaní na začiatku nejakých 90. rokov úplné iná. Mala sa podieľať na rozvoji regiónov a pomoci ľuďom. A ten tretí sektor je tu, našťastie, nie už teraz v parlamente, lebo všetci liberálni fašisti odišli z tohto parlamentu. Ale je tu na to, aby nejakým spôsobom transformoval spoločnosť, aby z nej spravil jednotvárnu masu bez viery v Boha, bez nejakého národného cítenia, bez úcty a lásky k rodičom. A toto je Andrej Kiska vďaka tomu, že Sorosova pravá ruka, vďaka tomu, že nejaký mentor mimovládnych organizácií a tretieho sektora, ktorý teda úplne stratil nejaký význam na Slovensku, tak vďaka tomu by nemal mať imunitu a mal by byť potrestaný za všetky svoje činy a skutky, ktorých je naozaj dosť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:39 hod.

Bc.

Ján Kecskés

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:41

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak máme na stole návrh zákona, ktorý by obmedzil imunitu prezidenta Slovenskej republiky na takú úroveň, akú používajú poslanci Národnej rady, čo je úplne legitímna požiadavka podľa nás, pretože ak pán prezident nevidí na svojej minulosti, na svojej činnosti a na všetkých tých informáciách, ktoré prenikli na verejnosť, žiaden problém, žiadne porušenie zákona či čohokoľvek iného, nemôže nerešpektovať alebo báť sa toho, že by mu bola imunita na páchanie trestných činov odobratá a že by bol právoplatne súdený tak ako každý jeden pracujúci slušný občan Slovenskej republiky.
Už mojimi predrečníkmi bolo naznačené, čo všetko Andrej Kiska je, čo všetko Andrej Kiska vykonal, aké všelijaké zvláštne okolnosti, náhody, podivuhodné udalosti sprevádzajú život tohto dobrého anjela, a zhodnotili tak, že taký človek by určite nemal zastávať kreslo prezidenta Slovenskej republiky.
Ja chcem poukázať na jeden veľmi zaujímavý faktor, pred tým, než opäť raz zhodnotím to, čo je vlastne Andrej Kiska zač, a možno nejaké ďalšie informácie doplním. A to je ten, že keď daňové podvody páchal Bašternák, tak sa tu proste diali obrovské veci. Jednoducho opozícia šalela. Čo je úplne legitímne, správne a samozrejme treba biť do tých smerákov, atď., keď robia tieto veci, proste, keď takto rozkrádajú štát. Treba im nakladať, treba im proste dať pocítiť, že to, čo robia, jednoducho bude mať v budúcnosti také následky, že si pôjdu oddýchnuť do chládku. Ale keď sa zistilo, že v podstate to isté, len v menšom, robí Andrej Kiska, tak tí istí ľudia, ktorí tak silno bili do toho SMER-u, sa postavili na tlačovku ako jeden človek, všetci okrem Ľudovej strany Naše Slovensko, a prišli s tým, že, chudáčik, pán prezident čelí dezinformačnej kampani. To znamená, oni nepovedali, že pán prezident je daňový podvodník, pán prezident si dal 148-tisíc neoprávnenú vrátku DPH, len mu na to prišli, to znamená, že nestihol tých ľudí okradnúť, že pán prezident neplatí dane, že pán prezident páchal to a to, že pán prezident si zaplatil volebnú kampaň násobne vyššiu, ako mal právo. Nie, oni prišli s tým, že: ako to zistili, ako je možné, že oni tie informácie vytiahli? To sú ale, neviem čo všetko, mafiáni, zlosyni, vrahovia, neviem čo všetko, lebo, chudáčik, pán prezident čelí dezinformačnej kampani, lebo sa zistilo, čo je vlastne zač.
Tu sa demonštruje jedna jednoduchá logická vec, ktorú si musí vyvodiť každý, kto má v hlave aspoň dve mozgové bunky, naozaj, že jediná skutočná opozícia Ľudová strana Naše Slovensko. Lebo tak ako nemáme problém povedať smerákom, že áno, za tie zločiny s Bašternákom a vašimi kamarátmi patríte do basy, tak takisto tam patrí Andrej Hlinka za svoje daňové delikty, pretože keby sa ich dopustil ktokoľvek iný zo slušných pracujúcich ľudí, tak by tam skončil. Len preto, že tento človek požíva imunitu, tak je chudáčik. Andrej Kiska (reakcia na hlasy z pléna), pardon, som sa pomýlil, že Andrej Kiska by skončil za tie isté delikty, len síce v menšom, vo väzení.
To znamená, namiesto toho, aby títo opoziční politici, táto štandardná, nami nazývaná fiktívna opozícia – OĽANO, slovenská arabská strana, ale v tomto prípade aj SME RODINA sa zapojila, aby poukazovali, že áno, máme takého istého podvodníka, na druhej strane a poďme k tej politike pristupovať férovo a aby rovnaké pravidlá platili úplne na každého, ako na týchto smerákov, našich nepodarených kamarátov, tak nech platia rovnako aj na Andreja Kisku, prezidenta Slovenskej republiky, ktorý naozaj, má tých deliktov naozaj veľké množstvo. Ale nie, vtedy morálne hodnoty, právo, poriadok, slušné Slovensko, vtedy neplatí, lebo to je náš človek. Veď on bude kradnúť s nami, tak prečo by sme išli proti nemu. Veď on bije za nás, on stráži všetky tie naše veci, on nás bude podporovať. Proti nemu nepôjdeme.
Tak si zhodnoťme, čo vlastne dnes sedí v kresle prezidenta Slovenskej republiky!
Usvedčený daňový podvodník, človek, ktorý žiadal neoprávnenú vratku DPH v hodnote takmer 150-tisíc. To je niečo tak veľké, že o tom sa bežnému človeku ani len nesnívalo, 150-tisíc eur. Koľko na to musí pracovať bežný občan na východe Slovenska? Kiska si to chcel od vás, od ľudí, len tak zobrať. Si povedal, že mu to asi náleží. Prečo by nie?
Pán Andrej Kiska je zapletený v kauze ukradnutého pozemku pri Veľkom Slavkove. Pozemok v hodnote, koľko, pár tisíc eur, možno niečo cez 10-tisíc, a on sa ho odmietol vzdať. Človek, ktorý má majetok v hodnote miliónov, sa odmietol vzdať pozemku, ktorý nelegálne získal. To je dobrý, hodnotný, morálny človek. Chamtivec, akého si ani len nevieme predstaviť, toto je prezident Slovenskej republiky, naozaj.
Pán prezident je samozrejme pohodlný, má rád komfort, veď si ho aj zaslúži. A tak prelietal za rok alebo za dva, už neviem presne, milión eur z peňazí slušných pracujúcich ľudí. Lebo sa mu nechcelo cestovať do Popradu autom, tak musel jednoducho chodiť lietadlom. Ale on je stále dobrý anjel, lebo svoj plat rozdával. Milión prelietal. Koľko, 40-, 50- či 60-tisíc rozdal? Tak to je dobrý anjel. To je jednoducho paráda. Ale aj ten milión, aj tých 60-tisíc sú peniaze od slušných pracujúcich ľudí a nie od pána Andreja Kisku.
To, že tento človek začal ako podvodník ešte pred voľbami, jasne deklaruje fakt, že na svoju volebnú kampaň minul viac ako milión eur, viac ako milión eur, čo je niekoľkonásobne viac, ako mu zákon dovoľoval, ale pán Kiska s tým nemal problém. Veď prečo by aj? Veď zákony sú tu pre všetkých, len nie pre neho.
To, že plnohodnotne zastupuje agendu tých zvrátených mimovládnych organizácií presadzujúcich všetky tie zvrátené hodnoty, aké sme hovorili v minulom rozprave, o tom nemusíme jednoducho hovoriť.
To, že pán Andrej Kiska naďalej vlastní veľké podiely v nebankových subjektoch v Českej republike, do ktorých investoval, to sú fakty. Nebankové subjekty, ktoré v Českej republike zdierajú ľudí, ktorí sú na pokraji chudoby a ktorí už nemajú peniaze a musia si požičiavať na lieky, častokrát na benzín, na internát pre deti a na podobné veci, z tohto pán Andrej Kiska bohatne, že zdiera chudobných ľudí, ale pre médiá, pre tretí sektor, pre tú štandardnú falošnú opozíciu je to dobrý anjel. Je to chudáčik, ktorý čelí diskreditačnej kampani.
Pán Andrej Kiska síce zázračne zbohatol na spoločnostiach Triangel či Quatro alebo tak nejak, ale to, odkiaľ pán Andrej Kiska získal ten obrovský kapitál potrebný na to, aby si takéto podnikanie mohol otvoriť, to sa ho nikto z tých novinárov nespýta, lebo na to odpoveď nemá. Lebo keď to rátali, tak to bolo potrebných 40 či 50 miliónov korún. A odkiaľ človek pracujúci na pumpe v Spojených štátoch amerických naraz z ničoho nič zobral tak obrovský kapitál, aby vedel ľuďom dávať tovar len tak na splátky v takýchto obrovských množstvách? Nikto sa ho nepýta, lebo vedia, že by naraz začal koktať a nevedel by tieto veci vysvetliť. To znamená, Andrej Kiska to môže vysvetliť, vydať nejakú tlačovú správu odkiaľ vzal kapitál, tak obrovských kapitál, v rozmedzí desiatok miliónov korún na to, aby mohol začať svoje úžernícke podnikanie, ktoré naozaj bolo riešené mnohokrát súdmi pre jeho výšku úrokov, pre tú úžernícku výšku úrokov.
To, že pán Andrej Kiska chcel ešte na konci 80. rokov, keď už všetci vedeli, že komunistický režim už dlho nevydrží, vstúpiť do Komunistickej strany Československa, je tiež signifikantným faktorom. To, že sa o pár rokov na to stal euroatlantickým fanatikom, ktorý úplne prevrátil kabát na úplne opačnú stranu. Rovnako vtedy by sa bil za Varšavskú zmluvu, dnes sa bije za Severoatlantickú alianciu. Proste, kam vietor, tam plášť. Proste, prečo by aj? Celá opozícia, milujeme ho, veď prečo nie, však to je super takto obracať kabáty. Proste žiadna hrdosť, žiadna česť. Nič, jednoducho v pohode.
Rovnako, keď pán Andrej Kiska po voľbách neprijal zástupcov Ľudovej strany Naše Slovensko do prezidentského paláca, ukázal tým, že si neváži vôbec parlamentnú demokraciu, že na to jednoducho úplne kašle, že to preňho nie je vôbec žiadna hodnota. Aj keď pred voľbami tvrdil, keď si robil tú kampaň za viac než milión, že chce byť prezidentom všetkých Slovákov, tak 210-tisíc potom len takto odpísal, lebo to preňho, to sú fašisti, to predsa s takými on nebude vôbec vyjednávať, takých on nebude zastupovať, on je predsa dobrý anjel, on nepotrebuje hovoriť s takýmito ľuďmi.
To, že osobne intervenuje u generálneho prokurátora, ako keby bol nejaký diktátor, to proste, to je jednoducho nepredstaviteľné. A ešte za koho? Za drogovo závislého feťáka, čo hanobí štátne symboly a proste strieka verejné budovy a ničí pomníky a neviem čo všetko. Proste za takýto ľudský odpad Andrej Kiska intervenuje všade možne na Generálnej prokuratúre. To naozaj vypovedá o veľkých veciach, o tom, aký je vlastne Andrej Kiska človek.
Ale to, čo urobil v roku 2014 na summite vo Walese, čo veľa ľudí zabudlo, keď ponúkol americkej armáde, aby si postavila vojenskú základňu s vrtuľníkmi a celým vybavením, s muničnými skladmi a so všetkým, čo k tomu patrí, aj s trvalým pôsobením amerických vojakov priamo v jeho rodnom Poprade, kde, keď to ľudia počujú, tak sa chytajú za vlasy, že či sa zbláznil, tak to už nepovie nikto. On doslova nemá problém urobiť zo svojho rodného mesta terč pre prípadnú ruskú odvetu.
On jednoducho necíti ani hrdosť k Slovensku, ani k Popradu, v ktorom sa narodil. Necíti hrdosť k ničomu. Necíti žiadne súznenie, spriaznenosť so slovenským národom. On jednoducho je človek, ktorý proste je úplne vyprázdnený, hodnotovo absolútne. A keby sa nebál trestného stíhania za to všetko, čo už napáchal, za to všetko, o čo sa podelil so slovenskými občanmi, tak by nemal problém s tým, aby mu tá imunita bola odobratá.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

25.5.2018 o 15:41 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:51

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vypočuli sme si znovu viacero dôvodov, pre ktoré by Andrej Kiska nemal zastávať funkciu prezidenta Slovenskej republiky. A de facto sú to dôvody, za ktoré by mal byť trestne stíhaný a postavený pred súd.
Ale ja si dovolím ešte zdôrazniť, ako vlastne my navrhujeme obmedziť túto imunitu prezidenta Slovenskej republiky v návrhu novely Ústavy Slovenskej republiky a takisto novely Trestného poriadku, v ktorom my navrhujeme, že prezidenta nemožno trestne stíhať ani vziať do väzby bez súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky, rozhodujúcej trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých poslancov. To znamená, my nenavrhujeme zrušiť imunitu prezidenta Slovenskej republiky okamžite, hneď na to ho vziať do väzby. Práve naopak, stále zachovávame demokratické princípy a musela by o tom rozhodnúť trojpätinová väčšina poslancov Národnej rady Slovenskej republiky. To znamená, ústavná väčšina by musela dovoliť takéto trestné stíhanie.
Preto si dovolím tvrdiť, že takýto návrh novely zákona a Trestného poriadku by mohol získať v tomto pléne väčšiu podporu. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:51 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:52

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, keď si už spomenul tie opozičné strany. Tu v parlamente to som už stokrát povedal, že je to len jedna minca, ktorá má jednu stranu modrú a jednu stranu červenú. A čo by sme chceli od tej falošnej opozície, ktorá je na tej modrej strane? Však na tej modrej strane sedí aj náš Ander z Popradu spolu s naším trnavským Igorkom, ktorý má tiež maslo za tými ušiskami, tie jeho prešľapy. Tak ako by sme chceli, aby náš Igorko trnavský búšil do úžerníka, keď je spolu na tej jednej modrej strane. A je to strašné, keď sa kvôli výčinom prezidenta musí navrhnúť taký zákon, ktorý je úplne opodstatnený.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:52 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:53

Milan Uhrík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som to vystúpenie doplnil, presne to, čo Milan Mazurek v podstate naznačil, že Andrej Kiska, akým strašným miláčikom médií sa stal a ako strašne neobjektívne o ňom médiá informujú, pokiaľ sa jedná o jeho osobu. Keď sa jedná o nejakého napríklad nášho politika alebo aj koaličného politika, tak vtedy sú tí politici najhorší, ale pokiaľ sa jedná o nejaký prešľap Andreja Kisku, tak je to pokus o diskreditáciu, mediálna štvanica, pokus o mediálny lynč a rôzne takéto manipulatívne nadpisy, ktoré sa snažia bagatelizovať a zľahčovať to, čo "dobrý anjel" z Popradu samozrejme spravil.
O tých, o tom prepojení Andreja Kisku na mimovládky, na Nadáciu otvorenej spoločnosti a rôznych zahraničných agentov, o tom sme už hovorili. To stretnutie so Sorosom, o ktorom doposiaľ nevieme, o čom sa tam vlastne rozprávali, o čo tam skutočne išlo. Nerešpektovanie demokracie, keď nepozval Mariana Kotlebu ako predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko, ako parlamentnej strany, ktorú volilo 209-tisíc voličov, do prezidentského paláca. Keď naposledy, keď ja som bol na výročí sviečkovej manifestácii tuto v Bratislave, tak Andrej Kiska odmietol prísť len kvôli tomu, že tam mali byť zástupcovia Ľudovej strany Naše Slovensko, medzi nimi aj ja som tam bol, Andrej Kiska tým zase len ukázal ten jeho skutočný vzťah k demokracii, ako si on predstavuje rešpektovanie práv iných, o ktorých tak rád rozpráva, a tak rád všetkých poučuje o tolerancii, o láske a o porozumení, ale pokiaľ sa jedná o to, aby on niekoho toleroval, aby rešpektoval cudzie názory alebo nejaké iné názory, s ktorými možno ani nesúhlasí, tak vtedy sa ukazuje tá jeho skutočná povaha, tá povaha toho, tá úžernícka povaha vyslovene, povaha arogantného, agresívneho Andreja Kisku, ktorý jednoducho je tvrdý kšeftár, nič iné.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:53 hod.

Ing. PhD.

Milan Uhrík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:55

Ján Kecskés
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, ja by som ťa okrem iného rád doplnil len v tej sume, za ktorú kupoval občan Andrej Kiska pozemok. Nebolo to niekoľko desiatok tisíc euro, bolo to presne 1 800 eur. Lukratívny pozemok pod Tatrami Andrej Kiska kúpil za 1 800 euro. A keď si nás pán liberálny fašista Dostál fotil ako pred ním Klus a pred nejakým časom pán Marosz z OĽANO, tak nedovolí mi pripomenúť, na výbore pre nezlučiteľnosť funkcií bol Dostál práve ten, ktorý vehementne obhajoval nejakým spôsobom Andreja Kisku. A to nemôže byť pravda, on predsa nemohol okrátiť štát o dane, to úplne ho nemôžete spájať s Bašternákom, veď to je choré. Aspoň vidíte, ako títo liberálni fašisti rozmýšľajú, keď niekto poukazuje na ich chyby, na ich zlodejiny, na ich klamstvá, tak vtedy sa ohraňujú a v prípade druhých absolútne nepoznajú stranu mince. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:55 hod.

Bc.

Ján Kecskés

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:56

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miňo, veľmi dobre si to zhrnul na záver debaty o našom návrhu zákona na obmedzenie trestnoprávnej imunity prezidenta republiky, ktorú veľmi dobre nejako priblížil Maťo Beluský vo svojej faktickej poznámke, že vlastne nejde o zrušenie, ide iba o ako keby podriadenie imunity ústavnej väčšine Národnej rady, ktorá by rozhodovala o tom, čo a ako ďalej s prezidentom. To je maximálne korektné a maximálne demokratické.
Ale v jednej veci s tebou na záver takto si dovolím polemizovať a trošku nesúhlasiť. Ty si vo svojom prejave povedal, že prezident je hodnotovo vyprázdnený. Ja si myslím, že nie je, prezident je podľa mňa presvedčený fanatický liberál. Však to dokazuje aj tým, že sa otvorene, aj napriek tomu, že ako prezident by mal byť apolitický a mal by byť prezidentom všetkých občanov, tak že sa otvorene hlási práve k tým úplne extrémne liberálnym, neomarxistickým stranám. A dokonca, už keď novinári sú nútení písať o stretnutiach v prezidentskom paláci s predstaviteľmi týchto neomarxistických strán, tak už to asi hovorí o tom, že prezident vo svojej politickej angažovanosti zachádza príliš ďaleko a veľmi výrazne a intenzívne sa vzďaľuje od pojmu tej politickej, teda tej apolitickosti.
Takže toto je taká vec, ktorú som si dovolil ťa trošku doplniť, ale inak si myslím, že tí ľudia, ktorí mali záujem si vypočuť našu motiváciu a naše dôvody, prečo nás, ktoré nás teda viedli k predloženiu tohto návrhu, tak mali tú možnosť, môžu si na to spraviť svoj názor aj kolegovia poslanci, tí, ktorí to možno budú pozerať niekde zo záznamu, alebo sa, o tom budú debatovať a budeme s napätím očakávať, ako to hlasovanie dopadne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.5.2018 o 15:56 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video