38. schôdza

27.11.2018 - 7.12.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:19 hod.

Ing.

Juraj Soboňa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 14:12

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené kolegyne, kolegovia, ja som vôbec nemal v pláne vystúpiť k tomuto vrátenému návrhu zákona, ale keď som vlastne videl prebiehajúcu rozpravu, počúval som jednotlivé tie výroky a sledoval som, s akou doslova úbohosťou sa poslanci Slovenskej tzv. národnej strany snažia obhájiť tento nezmyselný zákon, tak som si povedal, že jednoducho vystúpiť musím.
Ono je veľmi zaujímavé pozerať na to, ako tu máme takmer všetkých poslancov SNS. Asi povinne, lebo Danko prikázal a všetky ostatné koaličné strany SMER a MOST to jednoducho úplne ignorujú. Sledujú to, ako sa Slovenská národná strana strápňuje, ponižuje a ako tu predvádza doslova tragikomédiu. Sledujú to, zabávajú sa a určite sa aj tešia z toho, že Andrej Danko, ale aj celý poslanecký klub im takto krásne naletel na tú hru a už dlho sa vďaka, či už Dankovým nezmyselným prešľapom alebo týmto nezmyslom, ktorý tu robíte aj teraz aj v tejto chvíli, odpútava pozornosť od smeráckych káuz, od Bugárových kšeftov a rieši sa len rigorózka Danka, výroky Danka, antisemitizmus Danka, politické strany Danka. Skrátka, stále sa riešia Dankove nezmyselné prešľapy. Celé Slovensko sa zabáva, baví a poslanci SNS ako takí chudáci musia obhajovať tieto veci.
A keď som hovoril aj fakticky v tej prvej rozprave, keď ešte sa tento zákon preberal v Národnej rade v rámci bežných čítaní, tak som hovoril o tom, že prečo jednoducho nemôže byť prijatý, že sú to absurdity. Áno, je jasne, zrozumiteľne protiústavný. Nemôže si predsa nejaký Andrej Danko povedať, že nebude v názve strany meno akéhokoľvek člena štatutárneho orgánu a podobne len preto, že jemu to vadí. Vadí mu to, že SNS-ka padá, vadí mu to, že stráca voličov, ale nezamýšľa sa nad tým, prečo tých voličov stráca. Buď to, že sa úplne odklonil od národnej kresťanskej politiky, že pravidelne zrádza národ, že sa vysmieva slušným pracujúcim ľudom do očí. A tým, že ešte stále sedí na tej stoličke tam za mnou, ukazuje ľudom, že byť podvodník, tunelár, mafián, kšeftár a hlavne, ale to si už nechám pre seba, že byť jednoducho absolútne morálne bahno stelesnené do nejakého človeka, vás normálne doslova posúva až na funkciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. A teraz si môžete krútiť hlavami, môžete sa usmievať, môžem cítiť tú nenávisť z vás, ale toto si myslí väčšina Slovákov. Veď je nepredstaviteľné, že tento človek tam stále sedí a vy tu dnes obhajujete takýto návrh zákona.
Chcem sa ale dotknúť ale ešte jednej dôležitej veci. A to je to, že tí opoziční kolegovia v tej fiktívnej opozícii hovorili o tom, že prečo tento návrh zákona nemôže byť prijatý. S väčšinou argumentov sa jednoducho dá súhlasiť. Áno, ten zákon je plný absurdít, ten zákon je nedomyslený, ten zákon je doslova šitý horúcou ihlou, neprešiel medzirezortným pripomienkovým konaním, ktoré by pri takejto závažnej veci jednoducho bolo potrebné a nutné, lebo si to Danko povedal, lebo to chce pretlačiť. Alebo, jak hovorím, v SMER-e a v MOST-e sú asi inteligentnejší ľudia a vedeli, čo to na tú SNS-ku priženie, nerobilo im to nejaké problémy a oni to teraz tu musia obhajovať. Títo ale opoziční, tzv. opoziční kolegovia si neuvedomujú závažnosť jednej dôležitej veci, ktorá v tom návrhu zákona je. A to je to, že ak bude nejaká politická strana rozpustená, tak sa ľudom, ktorí sa za túto stranu boli zvolení, zakazuje zakladať strany alebo byť členmi výkonného orgánu politickej strany. To je predsa niečo nepredstaviteľné v demokratickej spoločnosti. A predovšetkým dnes, keď sa oficiálne mafiánske zoskupenia dostali k moci v našom štáte a ktorí sa rozhodnú teoreticky odstrániť nejakú nepohodlnú politickú stranu, ktorá im jasne, ktorá im jasne chce prekaziť všetky tie ich kšefty, ktorá ich chce jasne potrestať za všetky tie svinstvá, doslova svinstvá, ktoré na národe napáchali a ktoré im nechce dovoliť sa ďalej veselo vysievať sa slovenskému národu do očí, ako to v súčasnosti robí Andrej Danko, tak sa rozhodnú túto stranu zlikvidovať prostredníctvom svojich figúrok na jednotlivých sudcovských pozíciách. No a týmto ľudom, jej voleným funkcionárom následne bude neumožnené zakladať alebo pôsobiť vo výkonných orgánoch týchto strán.
Isteže, možno OĽANO si povie, že je to v poriadku, možno SAS-ka si povie, že je to v poriadku, ale uvažujte trošku viac za horizont, uvažujte trošku do budúcnosti. Ak to myslíte so svojou opozičnou politikou aspoň trošku vážne, tak v budúcnosti sa aj vy môžete stať pre ľudí, ako je Andrej Danko, nepohodlnými, môžete sa pre nich stať prekážkou, aj vás možno budú rozpúšťať. A potom už budete kričať o nejakým nedemokratických nariadeniach, opatreniach, ktoré nemajú nič spoločné s ústavou a o zásahoch do volebného práva, ktoré má byť vlastné každému jednotlivcovi bez nejakého rozdielu. Dnes to ale schvaľujete, preto vás na toto chcem upozorniť do budúcnosti.
A čo sa týka nejakých teoretických reakcií pánov poslancov z SNS a paní poslankýň, tak najviac čo som sa dneska musel smial, keď ste povedali, že prijatie tohto návrhu zákona je nutnosťou, je potrebou vzhľadom na chýbajúcu politickú kultúru. Strana, ktorá má predsedu kapitána, doktora Andreja Danka, ide hovoriť o tom, že chce zavádzať politickú kultúru? Vy normálne chcete, aby sme tu všetci padali zo stoličiek od smiechu? Ak chcete zavádzať politickú kultúru, tam je prvý bod, tam je prvá vec, ktorú musíte vyriešiť, Andrej Danko je prvá prekážka akejkoľvek politickej kultúry na Slovensku. Človek, ktorému sa prišlo na to, že podvádzal ešte počas štúdia na vysokej škole, teda ktovie, či vôbec tú jeho rigoróznu prácu robil sám, človek, ktorý sa otituloval ako kapitán, človek, ktorý nevie dať dokopy 10 súvislých viet bez toho, aby sa celý národ nesmial, tak toto je človek, ktorý má zavádzať na Slovensku politickú kultúru.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 14:12 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:18

Eva Antošová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, ďakujem za slovo. Pán Mazurek, pred chvíľkou mi tu kolega hovorí, nehlás sa, nemá to zmysel na neho reagovať, napriek tomu poviem aspoň dve myšlienky. Pretože myslím si, že mali by ste sa v prvom rade starať o svoju vlastnú stranu a neriešiť našu stranu, po prvé. Po druhé, necítim sa ako chudák, vôbec nie. A hlavne, čo vám chcem povedať, necítim v sebe nenávisť, o ktorej hovoríte vy, a chcem vám povedať, že tú nenávisť šírite vy medzi ľuďmi. A to je, to je to najnebezpečnejšie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:18 hod.

Ing.

Eva Antošová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:18

Eva Smolíková
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne za slovo. Pán poslanec, ste mladý človek, ale ja sa len čudujem, keď vždy vystúpite, tomu pátosu, ktorý do svojich plamenných rečí dávate. Vy si to tu mýlite s nejakým mítingom vašej strany. A rozmýšľam, kde sa stala chyba vo vašej výchove. Určite to bolo aj v rodine a je mi naozaj ľúto vašich učiteľov, lebo im robíte setsakramentské, zlé vysvedčenie. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:18 hod.

Mgr.

Eva Smolíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:19

Juraj Soboňa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predseda. Ja by som chcel reagovať na poslanca Mazureka Milana. No mňa zaujala tá veta, že SNS stráca a on sa vyjadril aj minule, že vlastne prechádzajú naši členovia k nim. Ja by som len použil posledné štatistiky. Veď komunálne voľby boli posledné voľby. To bol obraz sily v regióne v našom štáte. V roku 2014 mala Slovenská národná strana 40 starostov, momentálne máme 160 starostov a ďalších 150 máme koaličných, ktorí sú naši členovia. Takže ja nevidím a myslím si, že vaša strana získala starostov a primátorov, myslím, že na dvoch rukách ich spočítam v rámci celého Slovenska. A určite ste na ústupe, čo sa týka týchto mandátov, nielen štatutárov, primátorov, starostov, ale aj poslancov v zastupiteľstvách. Takže ja neviem, odkiaľ beriete tie údaje, že my strácame na sile a vy silniete. Ja to nechápem. Pretože aký iný obraz posledného obdobia môže byť, ako výsledky komunálnych volieb?
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:19 hod.

Ing.

Juraj Soboňa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:20

Ján Kecskés
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Milan, samozrejme vo svojom vystúpení si presne trafil do čierneho, presne si pomenoval, o čom Slovenská, kedysi, národná strana je, presne si pomenoval, aká je politika Andreja Danka. A vidíš, aké ťažké kalibre na teba vo faktických teraz nasadili, aké dve panie poslankyne a konečne aj pána Soboňu počujeme v tomto parlamente vystupovať. Hovoria o, tebe hovorili o nenávisti len preto, len preto, že si povedal pravdu. Ale presne to je politika SNS-ky. Ak sa chcem zbaviť nepriateľa, tak sa ho pokúsim zničiť. Dnes budú kázať o tom, ako ma vyzerať politická strana, čo ani svojím spôsobom oni sami nedodržujú. A zajtra príde čo? Budete rozpúšťať strany, pretože vy si poviete, že vy to viete najlepšie, alebo vy ste tí elitári, ktorí môžu rozhodovať o osudoch Slovákov na Slovensku, alebo čo?
Čiže, Milan, super pomenované, vidno, že si trafil do čierneho, a uvidíme, ako to celé dopadne. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:20 hod.

Bc.

Ján Kecskés

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:21

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miňo Mazurek, možno si vo svojom vystúpení použil trošku tvrdšie výrazy, ktoré sa tu niektorým kolegom nemuseli páčiť, ale jednoducho si to povedal tak, ako si to cítil a povedal si to asi správne a dobre. No a z môjho pohľadu je pozoruhodné to, že na tvoj príspevok krátky a na skutočne tému, ktorá sa netýka nejakej celospoločenskej, myslím, otázky existenčnej alebo úrovne, životnej úrovne teda, ale vyslovene aktivity politickej, tak nakoniec reagovali toľkí poslanci z klubu SNS ako ešte nikdy na žiadny opozičný návrh. Čiže naozaj si asi trafil do čierneho a naozaj poslanecký klub SNS jednoducho na túto hru vládnej koalície úplne naskočil a robí tú špinavú robotu za všetkých. A vidíme, že dnes nielen my a nielen opozícia a nielen ľudia v krčmách a v kaviarňach, ale aj v robote sa na tej politike SNS zabávajú, ale už asi aj ich vlastní koaliční kolegovia.
Čo je na tom všetkom smutné, je to, že tá zábava je za hrozne strašné peniaze, pretože za každý jeden mesiac účasti tejto takzvanej Slovenskej národnej strany vo vláde budú ľudia platiť miliardy, miliardy, dlhé roky za kšefty, za nákupy, za biznis, za jednoducho provízie zo všetkého na všetkých rezortoch, kde táto strana dala svoje ruky. A toto je to obrovské nebezpečie. Ale, Miňo, inak, čo sa týka politických strán, si to úplne vystihol a ja ti ďakujem za prejav.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:21 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:23

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem svojim kolegom z poslaneckého klubu za ich reakcie.
Čo sa týka pánov poslancov a poslankýň zo SNS, ktorí reagovali na moje vystúpenie.
Chcem povedať, pani Antošová, máme sa vraj starať o našu stranu, o naše veci a nestarať sa o tú vašu. Ale, viete, naša strana nepredkladá do Národnej rady jeden nezmyselný návrh za druhým. Naša strana nemá predsedu, ako máte vy a hlavne nie sme v žiadnej exekutívnej funkcii. To znamená, musíme sa o tú vašu stranu starať. A hlavne vaša strana je obrovským škodlivým faktorom pre Slovenskú republiku, to znamená, musíme sa jednoducho týmito vecami zaoberať.
A čo sa týka pani Smolíkovej, ktorá hovorila srdcervúce veci o tom, ako zlyhali moji rodičia pri mojej výchove a podobné veci, čo určite súviselo s obsahom toho, tak ja sa vám chcem úprimne ospravedlniť. Chcem sa vám ospravedlniť, že ma rodičia nevychovali ako tunelára, kde ako 20-ročného ma napichli priamo do podniku, ktorý som vytuneloval, pripravil desiatky ľudí o prácu. Prepáčte, že som nebol vychovávaný ako človek, ktorý si musí kompenzovať svoj vlastný egoizmus a svoje ťažké komplexy tým, že si dá titul kapitán, ktorý si nezaslúži. Prepáčte, že sa nevydávam za falošného právnika. Prepáčte, že nepochádzam z prostredia milionárov. A prepáčte, že svoje jediné právnické činnosti som si riešil tak, že ma SNS nenominovala do nejakých veľkých štátnych podnikov, ako je to u vášho predsedu. To znamená, prepáčte, nebol som tak slušne vychovávaný ako váš pán predseda, kapitán, doktor Andrej Danko.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:23 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:25

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, v tejto rozprave by som sa chcel pozastaviť na dvoch skutočnostiach tohto zástupného zákona. Na dvoch obrovských farizejstvách. S týmto zákonom nesúhlasím, lebo je to nezmysel, ale myslím si, že prezident Kiska nemá morálne právo vracať zákony. Mal by opustiť prezidentský palác a to čím skôr. Niektoré jeho srdcu milé krajiny si ho radi privinú na svoju náhradnú otcovskú alebo materinskú hruď.
A teraz k tomuto zákonu. Tento návrh zákona ma šokoval svojím bezhraničným farizejstvom. Zvlášť ma tu zaujali dve skutočnosti. Na čele predkladateľov je pán Andrej Danko. Ten človek vraj chce skvalitniť politickú činnosť, stransparentniť súťaž politických strán. No, no. Isto-iste nezabudol a mnohí si aj pamätajú, ako sa dostal do vrcholovej politiky. Na osvieženie pamäti, do vrcholovej funkcie podpredsedu SNS sa dostal porušením stanov SNS. Bol šéf okresnej organizácie Bratislava 1, ktorá mala troch členov. Podľa stanov SNS mala mať 5 členov, čiže táto organizácia mala byť zrušená. Na sneme bol ako osobný hosť Slotu a hneď sa stal podpredsedom. Však sa mu za to aj náš Andrej odmenil. Po pár mesiacoch, po nejakom čase ho vyhodil zo strany. A toto má byť predkladateľ zákona, ktorý ide robiť poriadky v politických stranách? Myslím si, že nie. Ten, čo porušil vlastné stanovy, ide určovať stanovy a móresy pre iné strany?
A ďalšia skutočnosť, ktorá ma šokovala, že vraj to bolo konzultované aj s opozičnými poslancami a tretím sektorom. Myslím si, že tento zákon má ísť preč, takisto má ísť preč Kiska zo svojej funkcie a takisto má ísť preč zo svojej funkcie Andrej Danko.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 14:25 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:27

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Skúsim vecne. Myslel som, že budem mať možnosť reagovať na pána poslanca Bernaťáka, ktorý zareaguje na pripomienky pána prezidenta a vysvetlí nám, že pán prezident, v čom sa mýli a ako je teda ten zákon v poriadku, tak, žiaľ, budem tu mať tú možnosť iba vo faktickej poznámke, tak by som aspoň zareagoval na to, čo zaznelo v rozprave, konkrétne vo faktických poznámkach na moje vystúpenie.
Pán poslanec Kaliňák, ten tretí- alebo štvrtýkrát čo je poslanec, znova tak vystúpil a opäť som to zažil. Jeho vecná pripomienka, teda vecná, bola to invektíva síce, ale tvárilo sa to ako vecná pripomienka voči mne, že teda spochybnil moje právnické vzdelanie, ja teda na rozdiel od neho, od pána predsedu Slovenskej národnej strany a Národnej rady nie som JUDr., takže určite nie som taký kompetentný vykladať zákon, ale myslím si, že vykladať zákon môže každý, kto dokáže čítať text s porozumením.
Išlo tam o to, že či je rozpor iba vtedy, keď sa politická strana nazve po svojom predsedovi alebo štatutárnom orgáne, alebo či sa niekto, kto má priezvisko ako napríklad Vladimír Sloboda stane štatutárnym orgánom politickej strany, ktorá má napríklad v názve slovo sloboda, Sloboda a Solidarita. Ja som tvrdil že áno, pán doktor práv Kaliňák tvrdil, že je to nezmysel. No, v zákone v čl. I bod 13 schválenej novely § 6 ods. 5 písm. a) sa píše: "Názov strany alebo jej skratka nesmie obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, alebo členom prípravného výboru strany." Nepíše sa tam nič o tom, že strana sa nesmie, si nesmie dať do názvu meno alebo priezvisko svojho štatutárneho orgánu. Píše sa tam, že nesmie obsahovať. Je irelevantné, či najprv tam bolo to meno a priezvisko a potom sa niekto stal štatutárnym orgánom alebo členom štatutárneho orgánu, alebo to bolo naopak, že najprv bol členom štatutárneho orgánu a potom si tam dala strana do názvu jeho meno alebo priezvisko. V zákone je formulácia "nesmie obsahovať". V prípade, že by sa Vladimír Sloboda stal členom štatutárneho orgánu politickej strany Sloboda a Solidarita, názov politickej strany Sloboda a Solidarita by obsahoval jeho priezvisko. Napokon, keby platilo to, čo povedal pán poslanec Kaliňák, tak toto ustanovenie by sa dalo veľmi jednoducho obísť. Akýkoľvek politik, ktorý by chcel mať svoje meno a priezvisko v názve strany, jednoducho najprv by tú stranu premenoval, aby obsahovala jeho meno a priezvisko, a potom by sa stal členom jej štatutárneho orgánu alebo jej predsedom a podľa JUDr. Kaliňáka by bolo všetko v poriadku. Škoda, že tu JUDr. Kaliňák nie je a nemôže teda reagovať na moju reakciu.
Pani poslankyňa Antošová teda údajne nepochopila, čo som hovoril, že v čom je ten zákon absurdný. Ja som myslel, že to hovorím zrozumiteľne. Podmienkou kandidovania politickej strany je, že buď má, preukáže, že má dvojnásobný počet členov, ako má kandidátov na kandidátnej listine, alebo preukáže, že počet členov jej najvyššieho orgánu je najmenej päťnásobný ako počet členov jej výkonného orgánu. A hovoril som tu úplne konkrétne príklady, strana 28 členov, 14 kandidátov spĺňa podmienku, lebo má dvojnásobný počet členov ako kandidátov. Strana 280 členov, 150 kandidátov, nemôže kandidovať, nespĺňa podmienku, lebo 280 nie je dvojnásobok 150 kandidátov. Strana s desaťnásobným počtom členov nebude môcť kandidovať, keby chcela postaviť plnú kandidátku, strana s desatinou členov v porovnaní s tou prvou stranou bude môcť kandidovať, stačí keď postaví iba 14 kandidátov.
Tretia, posledná vec, to tu zaznelo tiež vo vyjadrení pani poslankyne Antošovej. Keď som namietal, že môže sa stať, že politická strana bude mať chybu v zozname alebo stratí čestné vyhlásenie, ktorým sa preukazuje členstvo v politickej strane alebo v najvyššom orgáne, tak jej reakcie bola, že: no ako taká politická strana, ktorá má bordel v dokumentoch, chce spravovať štát? No, urobiť chybu neznamená automaticky bordel. V tom, s tým, že sa robia chyby v správnych rozhodnutiach, dokonca v rozsudkoch, počíta aj legislatíva. Počíta s tým, že ak sú, napríklad chyby v písaní alebo v počtoch, alebo iné zrejmé nesprávnosti v písomnom vyhotovení, či už rozhodnutia správneho orgánu alebo rozsudku, možno upraviť. Čiže keď môžu správne orgány, dokonca súdy urobiť chyby, mať, robiť nepresnosti vo svojich rozhodnutiach, tak je zrejmé, keďže sme ľudia, sme omylní, že chyby môžu robiť aj politické strany. Chyby môžu a majú mať následky, ide len o to, aké tie následky majú byť. Či tým následkom je, že tú chybu majú opraviť, či tým následkom je, povedzme, že kandidát, ktorý nedodá vyhlásenie o súhlase s kandidatúrou, nebude môcť kandidovať, alebo tým znemožníme kandidatúru celej politickej strany kvôli nejakej administratívnej chybe.
No, a napokon pokiaľ ide o ten bordel týkajúci sa kandidátnych listín, tak zrovna v prípade Slovenskej národnej strany by som toto ako argument nepoužíval. Slovenská národná strana v ostatných parlamentných voľbách mala na svojej kandidátnej listine Martina Patoprstého, ktorého potom museli stiahnuť, lebo sa zistilo, že je to človek, ktorého fotografie, ako hajluje nahý vo vani so svojimi kamarátmi, obehli internet. To, že niekto uvedie nejaký nesprávny údaj v zozname, si myslím, že je ďaleko menší bordel, ako keď si vy na kandidátnu listinu dáte takéhoto človeka, ktorého potom dodatočne musíte sťahovať.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 14:27 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:35

Tibor Bernaťák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja len na tú poslednú vetu, lebo doteraz, priznám sa, ma pritom nič nevyrušilo, ale túto poslednú vetu; vy hovoríte o nejakom bordeli na konci svojho vystúpenia v súvislosti s nejakým kandidátom? Tak strana, to je zase tá disproporcia, že vlastne na jednej strane ste členom OKS, predsedom OKS, nie ste členom SaS, ale ste členom poslaneckého klubu SaS, preto budem reagovať skôr na SaS-ku. Tí tiež zistili, že majú nejakého okresného predsedu, v úvodzovkách nejakého tiež podivného, respektíve nejakého zvláštneho človeka, ktorého im tam vraj nanominovala mafia? Ak som teda to dobre zachytil? Neviem. Čiže, poprosím vás, dvakrát merajte a raz strihajte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 14:35 hod.

JUDr.

Tibor Bernaťák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video