1. schôdza

20.3.2020 - 20.3.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 17:39 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:39

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja som rád, ako rýchlo sa tu vyfarbuje nová koalícia smerákov a fašistov. (Reakcie z pléna.) V tom predchádzajúcom volebnom období to trvalo podstatne dlhšie. Teraz ste to stihli už na ustanovujúcej schôdzi, gratulujem.
Pán poslanec Mazurek, no ja nie som ani prokurátor, ani sudca, ale zrovna vy by ste o tom, že nie ste fašista, nemali hovoriť. Vy máte na to papier, máte na to rozhodnutie súdu.
Pán poslanec Kočiš, ja som nehovoril o tom, že považujem vašich voličov za fašistov ani že sa oni považujú za fašistov. Ja považujem za fašistov vás.
Pán poslanec Vážny, no Kotleba má viac percent ako, ako my, a teda z toho vyplýva, že nie sú fašisti? Fašizmus sa meria podľa toho, koľko strana získa percent? To o čom hovoríte?
Pán poslanec Blaha, vy ste to asi celkom nepochopili, ja som sa vás v podstate snažil zastať a hovoril som, že keď parlament pred chvíľou nezvolil takého extrémistu, ako ste vy, tak by bolo dosť nekorektné, keby teraz dvoch ďalších predstaviteľov extrémistickej strany z druhej strany, aj keď niekedy tie strany nie sú ani tak celkom pomiešané, zvolil. Tu je veľmi často na Slovensku taký dvojaký meter, že fašisti sú za hákový kríž trestne stíhaní a komunisti za kosák a kladivo a červenú hviezdu nie. Ale teraz, ak zvolíme dvoch fašistov do čela výborov, tak urobme to isté iba v opačnom garde.
A, pán poslanec Kotleba, no vy niekoho chcete obviňovať z fašizmu? Vy, čo ste odovzdávali šeky na 1 488 eur a ste za to teraz trestne stíhaní a čelíte obžalobe? Vy, čo ste pochodovali v gardistickej uniforme a chceli ste tu zaviesť stavovský štát? Demokracia neznamená, že demokracia sa nebráni. Demokracia sa pred extrémistami ako vy musí brániť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.3.2020 o 17:39 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 18:20

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda, ďakujem za slovo. Vážené kolegyne, kolegovia, zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 138 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 138 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 138 odovzdaných hlasovacích lístkov boli všetky platné.
Zo 138 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Erika Tomáša za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby hlasovalo za 109 poslancov, proti 21 poslancov, zdržalo sa 8 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby zvolený Erik Tomáš. (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďalšia zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 138 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 138 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 138 odovzdaných hlasovacích lístkov boli 3 neplatné.
Zo 135 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Martina Beluského za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu hlasovalo za 75 poslancov, proti 35 poslancov, zdržalo sa 25 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu zvolený Martin Beluský. (Potlesk.)
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďalšia zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, ktoré sa konalo 20. marca 2020.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 138 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 138 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 138 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 5 neplatných.
Zo 133 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Mariana Kotlebu za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva hlasovalo za 47 poslancov, proti 60 poslancov, zdržalo sa 26 poslancov.
Podľa § 15 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov na zvolenie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní nebol za predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva zvolený Marian Kotleba.
Overovatelia poverujú svojho člena Mariána Viskupiča oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem, skončil som. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie

20.3.2020 o 18:20 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video