35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 9:45 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:38

Ľubica Laššáková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda.
Pán poslanec, to vaše krátkozraké a dogmatické videnie očkovania je naozaj škodlivé, by som povedala. Vy stále nechcete brať ako keby do úvahy, že očkovanie je výsostnou záležitosťou každého jedného človeka a sú rôzne dôvody, pre ktoré sa ľudia nemôžu alebo nechcú dať zaočkovať. Vy stále delíte ľudí na očkovaných a neočkovaných, ale treba sa skôr zamerať na zdravých a chorých a podľa toho hľadať spôsoby, možnosti a podmienky na normálny život obyvateľov tejto krajiny. Nepodporujte, prosím, takéto nezmyselné dogmatické zákony. A keďže veľa z nás je zaočkovaných, ale nestrkáme sa s vakcínou pred kamery, tak by som poprosila, keby ste nehádzali všetkých do jedného vreca. Tá vaša rétorika, lebo HLAS alebo SMER, je naozaj už ošúchaná a nezaujímavá.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 9:38 hod.

PhDr.

Ľubica Laššáková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:39

Ján Blcháč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda.
Ja by som chcel pánovi kolegovi Dostálovi len pripomenúť, že SaS je súčasťou vládnej koalície. Je nezodpovedné, pán kolega, ak sa snažíte vnútiť svojimi vystúpeniami dojem, že za účinný boj s ochorením COVID-19 má byť zodpovedná opozícia. Taktiež hovoríte o populizme. A ja nepovažujem za populizmus, keď hovoríme, ako HLAS – sociálna demokracia, že očkovanie má byť dobrovoľné. Populizmus vyzerá predsa úplne ináč.
Zabúdate tiež na to, že od začiatku vakcinácie urobil, nazvime to, vakcinačný manažment kvantum pochybení, preto je taká situácia, ako je. V čase, keď sa ľudia chceli očkovať, keď to začínalo, začiatkom tohto roku, koncom minulého, bolo kvantum obmedzení, raz do 65 rokov, raz do 40 rokov, taká vakcína, ľudia si nemohli vybrať, akou vakcínou sa chcú zaočkovať podľa svojho vlastného uváženia. Až na naliehanie strany HLAS – sociálna demokracia, jej predstaviteľov, iste ste to zaregistrovali na tlačových konferenciách, pán minister Lengvarský pristúpil k tomu, že zaviedol systém, aby si ľudia mohli vakcínu vybrať, ktorou sa chcú alebo ktorou sa nechcú očkovať.
Takže dnes, keď je situácia, nazval by som to COVID pohoda, celé Slovensko je zelené, chceme naďalej obmedzovať, chceme naďalej obmedzovať prevádzky, chceme dať, púšťať žilou cestovnému ruchu a chceme, aby sa do budúcnosti prijal nejaký zákon, ktorý dneska presne neurčuje, ako to vlastne bude vyzerať.
Takže toľko, ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 9:39 hod.

Ing. PhD.

Ján Blcháč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:42

Peter Cmorej
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Ja sa ti chcem, Ondrej, poďakovať za vecný a ako vždy presný a výstižný príspevok. Bol to prvý príspevok, ktorý som počul v rozprave k tomuto zákonu. Schválne som sa jej včera nezúčastnil, lebo som si povedal, že toľko bludov naozaj počuť nemusím. A ešte viac to vo mne umocnilo ten pocit, že tento tvoj príspevok by mohol byť aj kľudne jediný v tejto rozprave, lebo naozaj zhrnul všetko podstatné. Ale teda keď teraz počúvam tie faktické od kolegov, tak možno to prehodnotím, lebo naozaj niektoré vystúpenia sú veľmi, veľmi vtipné, takže aj som sa celkom slušne pobavil.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 9:42 hod.

Mgr. Ing.

Peter Cmorej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:42

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za reakcie, nie za všetky, ale tak za niektoré.
Pán poslanec Marian Kotleba, tvrdili ste, že som sa opozície pýtal, že čo by sme mali robiť. Tak to ste ma zle pochopili. Ja som sa opozície nič nepýtal, ja nemám potrebu sa vás pýtať, čo by ste, čo by ste robili. Ja som iba rozoberal možnosti, aké bude mať štát k dispozícii, aké má nástroje. A ak hovoríte o náraste prípadov v krajinách, ktoré sú dostatočne zaočkované, tak, samozrejme, že treba hovoriť aj o tom, aké majú tie prípady priebeh, vážne následky, koľko je tam hospitalizácii, koľko je tam úmrtí.
Pán poslanec Suja, možno vás to prekvapí, ale mojím premiérom nie je premiér Izraela, mojím premiérom je Eduard Heger.
A keď som hovoril o tom, že sa nechám zaočkovať aj tretíkrát, aj štvrtýkrát, keď bude treba, tak práve preto, práve preto som o tom hovoril, že my predsa nevieme, ako sa bude vyvíjať množstvo protilátok v krvi. My nevieme, aké nové varianty vírusu sa objavia. To v tejto chvíli nevieme. V tejto chvíli predpokladáme, že budú stačiť dve zaočkovania, ale nevieme, v akom stave budeme, budeme o rok. Tu sa nikto netvári, že všetko vieme. Ja som len hovoril, že ja, ktorý považujem za cestu očkovanie, mám tú možnosť si dať ďalšiu dávku alebo nejakú inú vakcínu, ak bude potrebné napríklad na nejaký iný variant, ale opätovne prekonať, prekonať ochorenie nie je riešenie alebo teda je riešenie, ktoré je ďaleko nebezpečnejšie.
No na ťuťuli-muťuli, ťapa-paťa, diablove výplody, to nebudem, nebudem asi reagovať.
A, pani poslankyňa Cigániková, no, ešte sme nevyčerpali všetky prostriedky, súhlasím, ale obávam sa, že sme už veľmi blízko toho, keď by sme... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 9:42 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:45

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predseda Národnej rady, pán generál Širó Išii, kolegyne, kolegovia, máme tu rokovanie o novele zákona, o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Poďme si to trošku zrekapitulovať, pretože od včera mnohí ľudia, ktorí tomuto nevenovali pozornosť, pochopili, aká veľmi vážna vec sa tu dnes prerokováva a ako veľmi vážnym spôsobom, až zhubným spôsobom zasiahne do ich každodenného života.
Kompetencie Úradu verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia sa budú dopĺňať v § 48 ods. 4 písmenom z), ktoré hovorí, že Úrad verejného zdravotníctva bude mať kompetenciu na dočasné podmieňovanie vstupu do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb a vstupu na hromadné podujatia preukázaním sa vstupujúcich osôb potvrdením o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, alebo potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19.
Takže bez ohľadu na to, že sa všetci koaliční poslanci, ktorí akýmkoľvek spôsobom sa zapojili do rozpravy, tomu bránia, skutočnosť bude taká, že na základe uplatňovania tohto zákona dôjde k rozdeleniu spoločnosti na dve veľké skupiny. Na ľudí, ktorí budú mať prístup do zariadení, na zhromaždenia a všetky ostatné udalosti, keď to tak poviem, ktoré bude tento zákon a na neho naväzujúce vyhlášky upravovať. Veľkú skupinu ľudí, ktorí budú buď očkovaní, alebo sa nechajú zlomiť na testovanie, alebo budú mať doklad o tom, že prekonali COVID.
A potom tu vznikne obrovská druhá veľká skupina dosiaľ plnoprávnych občanov Slovenskej republiky, ktorí šmahom ruky, šmahom ruky stratia svoje základné občianske práva, šmahom ruky prestanú byť plnohodnotnými občanmi Slovenskej republiky, šmahom ruky sa z nich stanú menejcenní občania. A to budú ľudia, ktorí sa nebudú chcieť alebo nebudú môcť očkovať. To budú ľudia, ktorí sa nebudú chcieť nechať zlomiť na testovanie akékoľvek čoraz častejšie, najprv raz za týždeň, potom každý deň. A budú to tiež ľudia, ktorí nebudú ochotní preukazovať svoj zdravotný stav nejakej čašníčke alebo nejakému vyhadzovačovi, alebo nejakému zamestnancovi SBS v obchode, ktorí si od nich budú pýtať na základe tohto zákona potvrdenie o tom, že či sú očkovaní, testovaní, alebo prekonali COVID. A títo ľudia vďaka tomuto zákonu, ktorý predkladá tu prítomný generál Širó Išii, prídu bez vlastného zavinenia, bez toho, že by porušili zákon, bez toho, že by sa niečoho dopustili, o svoje občianske práva. Prídu o to, že aj keď platia dane a odvody a všetky ostatné platby štátu rovnako zodpovedne ako tá prvá veľká skupina, tak títo ľudia budú menejcennými, druhoradými občanmi vo svojom vlastnom štáte na základe vášho zákona a na základe s ním spojených vyhlášok. Títo ľudia budú jednoducho vystavení, vystavení ponižujúcemu správaniu, ponižujúcemu zaobchádzaniu a to len preto, že majú na túto COVID pandémiu, COVID rozprávku úplne iný názor ako vládna väčšina, ktorá ich chce týmto zákonom do takejto situácie dostať.
No a teraz sa pozrime na to, kolegyne, kolegovia, čo o takomto zaobchádzaní s ľuďmi, keď niekto je vystavený takémuto neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu zo strany štátu, hovorí v súčasnosti platný Trestný zákon Slovenskej republiky. Paragraf 424 Trestného zákona, apartheid a diskriminácia skupiny osôb. Po prvé, kto uplatňuje apartheid alebo rasovú, etnickú, národnostnú alebo náboženskú segregáciu, alebo inú rozsiahlu systematickú diskrimináciu skupiny osôb, potrestá sa odňatím slobody na štyri až desať rokov.
Druhý odsek. Odňatím slobody na osem rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v ods. 1 a podľa písm. d) a vystaví ním takúto skupinu osôb neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu.
Takže ešte raz, kolegyne, kolegovia, aby sme si podčiarkli to dôležité. Kto uplatňuje inú rozsiahlu alebo systematickú diskrimináciu skupiny osôb a vystaví ním takú skupinu neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu, potrestá sa odňatím slobody na osem až pätnásť rokov. Čo napĺňa znaky trestného činu apartheidu viac ako to, o čo sa pokúšate teraz vy? Povedzte mi čo? Nič. Nič.
Kým v minulosti tu boli debaty o tom, že tento trestný čin sa do Trestného zákona pridával úplne zbytočne a že je na Slovensku nezaujímavý, tak vidíme, dnes vidíme, že to tak asi nie je. Že to tak asi nie je, pretože ak tento zákon schválite a na základe neho budete skutočne pristupovať k diskriminácii občanov Slovenskej republiky, títo občania budú masovo reagovať práve trestnými oznámeniami pre podozrenie zo spáchania trestného činu apartheidu. A ja verím tomu, že aj dnes, keď je Policajný zbor absolútne zastrašovaný, tak sa nájdu poctiví a odvážni policajti, ktorí budú mať odvahu toto neľudské konanie zo strany štátu a jeho predstaviteľov trestne stíhať.
Na to, že aký diskriminačný zákon, ktorý úplne prepíše mapu ľudských a občianskych práv na Slovensku, chystáte, v skutočnosti ale nie je žiadny racionálny dôvod. Veľa sa tu hovorí o pandémii, o tom, aká nebezpečná choroba ten COVID je, ako sa na to umiera, ako to kosí populáciu. Ale pozrime sa, a je to tu veľmi často a s obľubou od koaličných poslancov spomínané, pozrime sa na fakty, nie na emócie, ale na fakty. A tie fakty hovoria nasledovné, kolegyne, kolegovia, Štatistický úrad Slovenskej republiky, nie tlačové oddelenie našej strany, ale Štatistický úrad Slovenskej republiky. Najčastejšie príčiny úmrtí v Slovenskej republike za rok 2020: Choroby obehovej sústavy, kolegyne, kolegovia, 27 190 mŕtvych, nádory a rakovinové ochorenia – 14 027 mŕtvych, infekcia COVID-19 – 4 004 mŕtvych. Takže kým na choroby obehovej sústavy a nádory zomrelo spolu viac ako 41-tisíc ľudí, na COVID, kvôli ktorému idete obmedzovať práva 60 % občanov Slovenskej republiky, v minulom roku zomrelo 4-tisíc ľudí. A asi ani toľko nie, pretože správa o bezpečnosti štátu, správa o bezpečnosti štátu, o bezpečnosti Slovenskej republiky za rok 2020, kolegyne, kolegovia, schválená 7. júla 2021 vládou Slovenskej republiky, takže nie Ľudovou stranou Naše Slovensko, ale vládou Slovenskej republiky, hovorí ešte výraznejšie. Na COVID-19 a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v roku 2020 2 819 ľudí. Takže ešte o 1 200 menej, ako uvádza Štatistický úrad. Kým na choroby obehovej sústavy, nádory a rakovinu zomrelo viac ako 41-tisíc ľudí, na COVID-19 podľa vlády Slovenskej republiky, podľa správy vlády Slovenskej republiky zo 7. júla, to znamená zo dňa, kedy vláda bola plne informovaná o tom, aký je stav, aká je situácia, zomrelo 2 819 ľudí. Jedna pätnástina, jedna pätnástina!
A vy nám idete povedať, že kvôli týmto údajom idete zavádzať na Slovensku, naschvál nepoviem že apartheid, aby som nebol predpojatý, ale totálnu diskrimináciu občanov, pre ktorých jedna pätnástina mŕtvych z tých ďalších chorôb nie je dôvodom na to, aby si do seba pichli vakcínu, ktorej výrobcovia sú tak nezodpovední, že za ňu nechcú prevziať žiadnu zodpovednosť, a ktorej výrobcovia majú taký prístup ku ľudským životom a ľudskému zdraviu, že len v Spojených štátoch amerických musela firma Johnson & Johnson, jeden z najväčších výrobcov vakcín, zaplatiť svojim pacientom odškodné vo výške 26 miliárd eur len za to, že jej lieky proti depresii vyvolali tisícky úmrtí a trvalých následkov? Je potrebné zdôrazniť, že firme Johnson & Johnson trvalo 30 rokov, kým sa až na silnejúci verejný tlak odhodlala alebo bola donútená odškodniť ľudí, ktorí tým, že užívali jej lieky a preparáty, buď zomreli, alebo sa im stali vážne zdravotné komplikácie.
To je dnes jasným znamením. Ľudia, ktorí sa dnes nechajú zaočkovať, ktorých vláda donúti sa aj proti ich vôli zaočkovať, napríklad preto, aby neprišli o prácu, napríklad preto, že sa to bude týkať zákona o štátnej službe, napríklad preto, že sa to bude týkať zákona o Policajnom zbore, všetkých týchto ľudí, ktorých takýmto spôsobom vláda zaočkovať sa donúti, čaká možno o 30 rokov, ak sa toho dožijú, nejaké odškodnenie, nejaká náhrada ujmy, ktorú utrpeli alebo utrpia.
Žiaľ, a vidíme to každý deň, je skutočne veľa prípadov ľudí, ktorí do toho osudného momentu, kým si pod nejakou zámienkou, napríklad preto, že vakcína je sloboda, nechali túto vakcínu do seba pichnúť, tak mnohí z týchto ľudí už nie sú medzi nami a mnohí dodnes bojujú s vážnymi zdravotnými komplikáciami.
Je veľmi zaujímavé, kolegyne, kolegovia, je veľmi zaujímavé, že z úst koaličných poslancov ani tu prítomného generála Širó Išii nezaznelo ani jedno slovo o tom, že tá vakcína nie je absolútne stopercentne bezpečná, že všetky tie vakcíny majú obrovské nežiaduce účinky. Prečo kampaň, na ktorú sa skladajú všetci daňoví poplatníci, vakcinačná kampaň, na ktorú teraz ministerstvo financií vyčlenilo ďalšie štyri milióny eur, prečo táto kampaň nehovorí aj o tom, aké negatívne účinky a negatívne dôsledky na život a zdravie ľudí tieto vakcíny prinášajú?
Ako je možné, kolegyne, kolegovia, že na celý ten cirkus okolo COVID-19 ste ochotní vynaložiť stovky miliónov eur, testovanie, očkovanie, propaganda, vakcinačná lotéria, ale na to, aby ste zlepšili úroveň liečby chorôb obehovej sústavy, nádorov a rakoviny, na ktorú len minulý rok zomrelo viac ako 41-tisíc ľudí, na to peniaze nemáte? Sú tu mnohé aj verejne známe prípady občanov Slovenskej republiky, ktorí majú vzácne druhy ochorení, ktoré majú ťažké typy rakoviny, na ktoré sú ale lieky, tieto lieky sú ale drahé a poisťovne im ich nezaplatia a štát na to peniaze nemá. Ale na COVID cirkus, na COVID vakcíny, COVID reklamu, na to zrazu sa všetky tie stámilióny nájdu. A nikoho to z vás ani nenapadne? Ja sa pýtam, fakt nikoho to z vás ani nenapadne? A viem, o čom hovorím, môj oco zomrel na rakovinu. Viem, o čom hovorím. Prečo vtedy, prečo týmto ľuďom štát nepomáha, prečo vtedy ich nenúti, zober si tento liek za 120-tisíc euro?
Čo to musí byť za vakcínu, kolegyne, kolegovia, čo to musí byť za vakcínu, keď zrazu štát, ktorý driape od ľudí peniaze vždy, keď sa dá, dane, poplatky, poplatok za psa, neviem čo všetko, zrazu ľuďom za očkovanie ponúkate peniaze. Zrazu ľuďom za to, aby si to do seba pichli, ponúkate peniaze?
Čo to musí byť za vakcínu, keď ponúkate peniaze aj tým, ktorí niekoho nahovoria na to, aby sa dal očkovať? Ja si to pamätám, dakedy sa takto predávali hrnce. Cez teleshoping. Predajte hrnce, súpravu hrncov, Janka, predajte a budete mať z toho percentá. A vy ste to spravili s ľudským zdravím, s ľudskými životmi.
Čo to musí byť za vakcínu, čo to musí byť za vakcínu? Občania, rozmýšľajte, čo to musí byť za vakcínu, že štát, ktorý vás okráda, kde sa dá, vám zrazu ponúka peniaze na to, aby ste si ju do seba pichli?
A na záver trošku konšpirácie, aby vám to nechýbalo. Ale pomôžem si presnými citátmi, kolegyne, kolegovia, presnými citátmi. Asi vám všetkým niečo hovorí meno Bill Gates, však? Tento Bill Gates v roku 2010 vo februári povedal zaujímavú myšlienku: "Ľudstvo je premnožené, ak sa nám podarí vyvinúť vakcínu, možno sa nám podarí znížiť populáciu o desať až pätnásť percent." To bol február 2010. V septembri 2020, to znamená o desať rokov na to, ten istý Bill Gates povedal nasledovnú vec: "Vďaka vakcínam sa nám podarí zachrániť obrovské množstvo životov." Myslím, že k tomu ani netreba už nič dodať. Ak v 2010. roku vplyvný globalistický hráč hovorí o tom, že populácia na Zemi je premnožená a je potrebné populáciu znížiť o desať až pätnásť percent, a o desať rokov nato povie, že vakcína je to, čo zachráni ľudské životy, tak sa potom nemôžeme čudovať, že o chvíľku sa prehupneme do stavu, keď po vakcínach a po ďalších vakcínach a po ďalšej verzii vakcíny budú ľudia umierať skôr ako tí, ktorí sa vakcinovať nedajú.
Ďakujem vám pekne za pozornosť a verím, že aj medzi koaličnými poslancami sa nájde pár z tých, ktorí nepodľahnú globálnym a finančným tlakom a ktorí v záujme zachovania životov, zdravia a dôstojnosti obrovskej skupiny občanov Slovenskej republiky sa na zavedení tohto apartheidu, očkovacieho apartheidu podieľať nebudú.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 9:45 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:05

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Marian, ja si myslím, že faktograficky si vystihol všetko podstatné aj v tej logike, že najhoršie, čo je, keď sa poslanci začnú správať jako nejakí šmejdi, ktorí predávajú nejaké umelohmotné hrnce po domoch a tvária sa pred tými babkami, že sú zo zlata, a potom to všetko zhrdzavie.
To, čo my sa tu bavíme, tento apartheidov zákon, nerieši nič iné, ako požaduje od ľudí, aby sa dali očkovať, pričom nevie garantovať, že tí ľudia získajú akúkoľvek imunitu voči COVID-u. To znamená, ak chcú získavať tie informácie, ktoré majú, oni nemôžu predpokladať, že zaočkovaný znamená neinfekčný, oni musia automaticky zisťovať protilátky. To znamená, toto je jedna obrovská paveda, ktorá bola popretá všetkými rozhodnutiami normálnych súdov v západnej Európe, vo Francúzsku 83-ročný dedko, ktorý sa sťažoval, prečo musí nosiť rúško, keď on bol očkovaný, tak súd mu povedal, že no preto, lebo očkovaný neznamená neinfekčný. A zrazu títo ľudia, ktorí nám tu rozprávajú, že sa máme držať vedy, tak keď vidia túto vedu, keď vidia vedu, ktorá je už opretá o rozhodnutia súdov v normálnych krajinách, nie v týchto, v tejto Džamahírii, kde si nasadili oni vlastných ľudí do Ústavného súdu, ktorý nekoná, ktorý nekoná na všetky tie podnety, ktoré tam sme dali, tak jednoducho zrazu sa tvária, že tá veda nie je podstatná. Tak ja sa ešte raz vás spýtam z koalície, keď chcete zisťovať, že či ľudia majú protilátky, a vydávať nejaké, nejaké certifikáty o imunite, tak ako sa môžete uspokojiť s tým, že predpokladom na to je byť iba očkovaný, keď všetci vám hovoria, že očkovaný neznamená neinfekčný?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:05 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:07

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Ja len dve veci. Ak sa schváli tento zákon, ktorý je veľmi krátky, ale tým pádom dáva Mikasovi a jeho úradu strašne veľké možnosti ohýbania práva, ako je to aj pri viacerých zákonoch, tak na základe tohto zákona bude môcť svojou vyhláškou určiť úplne, čo bude chcieť, pretože v zákone je to tak špecifikované, že testy, ktoré sú nejaké také, dá sa povedať, aj nepravdivé, očkovanie, ku ktorému nemáme žiadne výskumy, ale vládni poslanci o tomto očkovaní vedia viac ako samotný výrobca, tak bude dávať možnosti na šikanovanie ľudí. A ja sa pýtam aj potom vládnych poslancov, nech sa teda vyjadria k tomu, čo vydal Štatistický úrad ohľadom čísiel úmrtí na COVID a úmrtí na iné ochorenia a to isté, čo schválila vláda. Či nakoniec ešte aj toto poprú, že to nie je pravda, čo vydáva Štatistický úrad alebo sama vláda. Nech sa len k tomu vyjadria a uvidíme.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:07 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:08

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Kolega Kotleba tu hovoril o tom, že tu vzniknú dve kategórie občanov, tí očkovaní, privilegovaní, tí neočkovaní, znevýhodnení a diskriminovaní, v podstate druhoradí občania pre túto vládu. Ja len dodám, že zo strany pána ministra už aj existuje v podstate také označenie pre tieto dve skupiny osôb, keď v jednom rozhovore nazval tých, ktorí sú očkovaní, ako osoby, ktoré nie sú nebezpečné pre spoločnosť, z čoho mi logicky vyplýva, že tí, ktorí, teda tí, ktorí sú očkovaní, že nie sú nebezpeční pre spoločnosť, a, naopak, teda tí, ktorí sa nedajú zaočkovať, tí možno z jeho pohľadu sú nebezpeční pre spoločnosť. Čiže z tohto mi vyplýva to, že v podstate keď začneme teraz rozdeľovať ľudí na tých nebezpečných a tých, ktorí nie sú nebezpeční, tak kam to celé, kam to celé dospeje. Lebo dnes ideme ľuďom zakazovať vstup do prevádzok, vstup na hromadné podujatia, ak sa nedajú zaočkovať, ale čo bude potom nasledovať, keď takéto niečo sme schopní vôbec tuná v parlamente prejednávať? Budú potom tí, ktorí sa nedajú zaočkovať, dajme tomu nejako sledovaní? Dostanú nejaké náramky, aby sme vysledovali ich kontakty, ich pohyb alebo v konečnom dôsledku dospejeme až do takého štádia, že týchto nezaočkovaných zavrieme buď doma, alebo ich zavrieme dokonca do nejakých koncentračných táborov? Pretože táto vláda je schopná naozaj všetkého. Videli sme to v podstate minulý rok, keď bola tá povinná štátna karanténa, keď ľudia, ktorí prekročili hranice, vracali sa domov, tak museli ísť do tej štátnej karantény, čo bolo v podstate taký štátny koncentračný tábor, aj keď si vláda možno otvorene nechce povedať.
A možno to znie ako utópia, ale kto by povedal pred rokom a pol, že ľudia budú musieť povinne nosiť nejaké rúška toľko mesiacov, alebo kto by povedal, že budú musieť stáť v radoch na tie plošné testovania, ak budú chcieť ísť vôbec do práce. Vtedy sa to javilo, pred rokom a pol ako nejaká utópia, teraz sa to stalo realitou. Čiže toto naozaj nespeje k ničomu dobrému. Toto speje ešte k tvrdšej totalite, ako tu máme teraz.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:08 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:11

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Marian, správne si podotkol, čo to bude znamenať pre ľudí, ktorí sa nebudú chcieť zaočkovať alebo sa len nebudú chcieť preukázať potvrdením. Toto je dôležité. Sa nebudú chcieť preukázať potvrdením. Hoci len z hrdosti. Prečo by som ja napríklad mal sa preukazovať nejakému vyhadzovačovi, SBS-károvi, biletárovi, barmanovi nejakým potvrdením. Ja sa preukážem len policajtovi občianskym preukazom, najlepšie sympatickej policajtke, občianskym preukazom, vodičákom. Preukážem sa fúknutím, či som nepoužíval alkoholické nápoje. A ešte, aby som nezabudol, preukážem sa manželke, koľko peňazí som minul zo štátneho, svojho, nášho rodinného rozpočtu na svoje hobby.
A teraz k tým paragrafom, čo si použil. Áno, správne si použil paragrafy. Správne, je to naozaj neskutočná diskriminácia a ja by som tam dal to slovo apartheid. Správne si použil príklad, tento príklad, výrobca nenesie zodpovednosť. Ja som to už vravel veľakrát tuná v tejto sále, ale dobre, že si to opäť povedal, aby sa to tým ľuďom zapísalo do hlavy, najlepšie cez uši. Výrobca nenesie zodpovednosť a my máme byť zodpovední za tých, čo nemajú zodpovednosť, čo nenesú zodpovednosť. To je absurdita. Aj toho šialenca Billa Gatesa, alias šialeného Billa, kovboja Billa, dobre, že si spomenul a citoval. Tu sa síce ostentatívne jemnučkým chichúňaním chichotal pilier demokracie, pilier v úvodzovkách, náš pán Dostál, snažil to dostať na nižšiu úroveň. Len zabudol, že nie je už pred gymnáziom Hronca a v ženských šatách.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:11 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:13

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, ďakujem za slovo. Ja len tak, že je smutné, že o takom dôležitom zákone, ktorý sa chystá obmedziť práva Slovákov, je tu len hŕstka, fakt hŕstka koaličných poslancov.
No, chcel by som povedať hlavne jednu vec. Kolega, keď si pred rokom rozprával o očkovaní, všetci sa ti smiali. Kotleba je konšpirátor, Kotleba rozpráva bludy. Keď si pred rokom rozprával o čipovaní, smiali sa ti. Musíme si povedať jednu vec. Vakcína nefunguje a ani nebude fungovať. Dôkazom o tom je aj ich teroristický štát Izrael, kde očkovanosť je najvyššia, no nakazenosť a úmrtnosť jedna z najvyšších. Na českej televízii oficiálnej, v žiadnom konšpiračnom webe, už pred troma mesiacmi bol článok, že v Amerike spravili čip, ktorý dokážu pichnúť ľuďom cez injekciu. Takže tu vidíte, vakcína fungovať nebude a o pol roka tu čo budeme mať? Zákon, ktorý jednoducho bude ľudí terorizovať a budeme sa tu musieť všetci čipovať?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:13 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video