35. schôdza

23.7.2021 - 25.7.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:27 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:14

Miroslav Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Kotleba, vy hovoríte, že na základe tohto zákona príde k rozdeleniu spoločnosti. No, nie je to pravda. Ak dôjde k rozdeleniu spoločnosti, tak jedine na základe slobodného rozhodnutia každého jedného občana zaočkovať sa či nezaočkovať. K rozdeleniu spoločnosti na základe tohto zákona by prišlo vtedy, ak by štát nevytvoril možnosti na to, aby sa ľudia mohli bezplatne zaočkovať, prípadne v prípade kontraindikácií testovať. Čiže ak vy hovoríte o menejcenných, druhoradých občanoch, tak takáto skupina môže existovať jedine preto, že vy a vaši opoziční kolegovia podporujete ľudí v tom, aby sa nedali očkovať. Ale je to stále ich slobodné rozhodnutie.
Ja som ako primátor videl veľa pohrebov tých, čo zbytočne zomreli na COVID, a videl som aj veľa pohrebov ľudí, ktorí zbytočne zomreli na tie iné choroby, ktoré ste spomínali, pretože sa nedostali do nemocnice, ktoré boli preplnené COVID pacientami. Čítam príbehy o ľuďoch, ktorí na jiske pýtajú vakcínu, keď už je neskoro a hovoria o tom, ako ich takí ako vy oklamali.
Takže aby bolo jasno, ak zomrie ktokoľvek na COVID preto, že sa nedal zaočkovať pre nezodpovednú politiku vás a vašich opozičných kolegov a pre hejtovanie očkovania, je to vaša priama zodpovednosť. Keby som chcel použiť váš expresívny slovník, tak poviem, že vy a vaši opoziční kolegovia máte na rukách krv. Mojimi slovami poviem, že máte na svedomí desiatky, stovky, možno tisícky budúcich mŕtvych, ktorých odhovárate od očkovania. Hanbite sa!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:14 hod.

Ing.

Miroslav Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:16

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolega, ja na rozdiel tuná od niektorých tých ďalších kolegov hovorím, že tá spoločnosť nieže rozdelená bude, ale ona je, spoločnosť, rozdelená. A to, či niekto sa zaočkuje, alebo nezaočkuje, to je naozaj jeho slobodné rozhodnutie. Dnes máte právo, máme tuná ministra zdravotníctva a aj podľa zákona o zdravotníctve, pacient má právo odmietnuť liečbu. Ja keď sa rozhodnem slobodne, že odmietnem chemoterapiu, rádioterapiu, no tak zomriem skôr, ale to jednoducho ošetrujúci lekár musí rešpektovať. Má to byť slobodné rozhodnutie každého človeka.
Tento očkovací zákon je totalitným zákonom, to je úplne čosi strašné. Ja sa neposmievam z tých, ktorí sa zaočkovať dali, ale aby aj tí iní zase rešpektovali to, ak sa tí ďalší nechcú dať zaočkovať. To nie, že my tu teraz nariadime, že všetci sa musia dať zaočkovať. Navyše Briti od 19. júla zrušili, pán predseda parlamentu, počúvajte aj vy, dobrovoľné nosenie rúšok. Od 19. 7. vo Veľkej Británii. Neklesla tam úmrtnosť, je to na každého dobrovoľnom rozhodnutí. Ak sa chceš chrániť, sa bojíš, nech sa páči, môžeš tie handry nosiť. Z nás sa stali takí obyčajní handrári tuná na Slovensku. Máme zelené okresy, pán minister, kedy tie handry si dáme z úst dole? Či to je náhubkový zákon toto? Prosím vás pekne, toto dokedy to tu bude trvať?
Vakcína je sloboda alebo smrť. To mi tak pripomína heslo Veľkej francúzskej revolúcie a tam ľudská krv tiekla potokmi. Presne toto tuná takéto heslá tuná hlásate. Hlavná vec, že máte plné ústa mnohí tuná fašizmu a nacizmu a gestapákov a podobne, ale vy to v reálnej praxi tuná presadzujete a chránite sa ešte navyše ďalšími zákonmi. Ja dúfam, že tento návrh zákona dnes neprejde a že zmobilizujeme tú silu natoľko, že tento zákon zavrhneme.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:16 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:18

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Kotleba, keď sme na koaličnej rade a na vláde, hlavne na koaličnej rade, keď sme preberali tie, tú lotériu k očkovaniu a ďalšie veci, tak tiež som bola taká, že no, neviem úplne, či je to úplne šťastné, ako to tí ľudia zoberú, ako to bude vyzerať. Však ja to teda naozaj úprimne vnímam tak, že tá vakcína sama osebe je obrovský bonus, ktorý zachráni život tým ľuďom a že to samé osebe by predsa malo stačiť a ľudia, keď chcú, tak sa dajú zaočkovať. Ale sme si povedali, že no dobre, no tak je to snaha urobiť niečo navyše, motivovať tých ľudí a keď to pôjde spolu s opatreniami, vďaka ktorým zodpovední, ja naschvál hovorím zodpovední ľudia, lebo myslím tým očkovaných, ale myslím tým aj ľudí, ktorí sú napríklad ochotní dodržiavať opatrenia alebo ochotní ísť sa otestovať, keď idú na hromadné podujatia, lebo aj to je druh zodpovednosti, tak keď zodpovední ľudia pocítia uvoľnenia a konečne trochu slobody, tak keď to dáme že dokopy, tak to bude motivácia pre tých ľudí. V takomto balíčku sme to boli ochotní podporiť.
Ale pamätám si, že som vtedy hovorila Rišovi Sulíkovi, lebo on na tej koaličnej rade nebol, a hovorím mu teda tento svoj nejaký pocit, názor, takú dilemu, že neviem, či to úplne dobre bude vyzerať pre tých ľudí, a Rišo mi vtedy hovorí, že, Jani, počúvaj ma, tá lotéria, to je strašná blbosť, že to nebude fungovať, lebo vieš, čo sa stane? Tí ľudia, tí to zoberú tak, že čo to musí byť za produkt, keď k tomu ešte pribaľujeme niečo navyše alebo dávame peniaze, že... A zobere si to ĽSNS a budú hovoriť, to je, jak keď predávate hrnce. Počúvajte, tu teraz keď ste stáli, normálne som si povedala, že ja to musím povedať, ten Sulík zas mal pravdu.
Nakoniec to dopadlo tak, že nešlo to v balíku, ako sme to my chceli, ale práve teraz rokujeme o tom, že naozaj my by sme chceli, aby bola tá motivácia vo väčšej slobode pre zodpovedných, čiže aj testovaných, aj očkovaných. Ale teda je pravda, že tá lotéria nebola šťastná aj podľa nás.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:18 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:20

Juraj Krúpa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem.
Pán poslanec Kotleba, môžem sa opýtať, akú značku to máte na sebe? To je podprsenka, to bude Wonderbra alebo Victoria´s Secret? Nejak tak to vyzerá, aspoň tak mi to príde, keď ste teraz vystupovali, tak som nevedel identifikovať, ktorá to je značka. Možno nám to nejak vysvetlíte alebo oboznámite nás s tým.
Ešte jedna vecička. Viete, celá tá vaša sféra, tuto čo ste, vyslovene môžem povedať s úplným kľudom a prehľadom, že vaším duševným športom je deštrukcia. Vy ste vyslovene ľudia, ktorí na rovinu, vy nemáte rozhľad ani vedeckú vytríbenosť a ste vyslovene zakaždým podrobení takým tým okamžitým dojmom, ktoré prídu, a tým pádom vlastne nie ste schopný reálne vnímať tú slovenskú realitu, ktorá tu je a čo by si vyžadovala, ale vyslovene vychádzate z takého vášho fantasticko-idealistického stanoviska popierať všetko, čo sa na tom vedeckom poli vytvorilo, stavajúc sa do pozície akože zástancov Slovenska. No, slovenskej veci len škodí. Viete, najväčšie nešťastie ľudí, ako ste vy, je polovzdelanosť a to, že dokážete len pohŕdať a rúcať. Lenže na malé veci nie je vôľa a na veľké niet darov. Takže už je čas, aby sa konečne Najvyšší súd nad vami zamyslel, že kde to niekde väzí.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:20 hod.

PhDr.

Juraj Krúpa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:22

Filip Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Marian, v prvom rade chcem oceniť, že si tu znova povedal to číslo z tých štatistík. Ty si to už tu včera o tom rozprával, čo hovoria štatistiky za Slovenskú republiku za rok 2020 na margo tých úmrtí.
Tá druhá vec, keď si spomínal rozdelenie. Tá spoločnosť tu už rozdelená je, rozdelili ju oni a presne takýmito návrhmi, zákonmi ju rozdelia ešte viacej. Čo sa týka toho rozdelenia, veď my to tu zažívame priamo v pléne Národnej rady. Vidíš, dáš si rúško, nedáš si rúško, hneď ti tu všetci začnú vykrikovať, pritom polovica sály tu pred chvíľou bola bez rúšok, ich ministri tu chodia bez rúšok. Proste Sulík sa tu celý čas špacíroval bez rúška a to nejdem menovať proste ďalších, spravodajkyňa tam päť minút sedela a vyjedala, neupozornil ju nikto. Akonáhle ty si dáš rúško pod nos, hneď tu všetci zrazu vykrikujú, že nasaďte si ich, nasaďte si ich, hej? Samé divadlo. Hej, proste toto rozdelenie spoločnosti, tak jak je to v Národnej rade, tak je to vonku a presne týmito apartheidovými návrhmi zákonov to je len a len horšie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:22 hod.

Ing. et Ing.

Filip Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:23

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán Kotleba, povedali ste toho naozaj hodne, ale predsa len by bolo škodou, ak by nezazneli niektoré výroky na túto tému, ktoré ste povedali v minulosti. Napríklad v marci minulého roku ste tvrdili, že koronavírus, doslova nákaza je následkom masovej migrácie, a preto je čas zatvoriť hranice. Nuž a dnes vaši adlátusi chodia na hranice a tvária sa ako pendleri a bojujú za priechodnosť hraníc.
Ale povedali ste ešte aj iné veci, napríklad: "Po Európe behajú migranti, ktorí neprešli žiadnou kontrolou a z ktorých mnohí sem práve ten koronavírus doniesli. A my sa tu ideme obmedzovať, my si tu ideme povinne umývať ruky. Spomínate si, že by za socializmu bola nejaká korona, že by za socializmu bol nejaký AIDS alebo HIV? Priatelia, študujte fakty, študujte alternatívne weby, študujte tematiku nového svetového poriadku."
No, potom ste vystúpili s ďalšími perlami v takom videu, kde ste boli evidentne mierne rozjarený, tvrdili ste, že korona, tento vírus bol umelo vytvorený, a preto, nato, aby váš majetok prešiel do rúk vyvolených skupín. A pomocou tejto tzv. vakcíny vám do tela vstreknú ten nanočip. Zjavenie Jána v Biblii jasne hovorí, kto neprijme čip, nebude môcť ani obchodovať, nebude môcť predávať, nebude môcť nakupovať.
Tieto vaše výroky boli už dosť aj na niektorých vašich spolustraníkov, ktorí neskôr vašu skupinku opustili a hovorili, že to bolo už naozaj na smiech. A skonči... keď ste potom sám dostali koronu, odporúčali ste ju liečiť veľmi odborne, bromhexín... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:23 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:25

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Kotleba, povedali ste, že od nikoho nezaznelo, že vakcína je stopercentne bezpečná. Ale však to nikto netvrdí, že vakcína je stopercentne bezpečná, samozrejme, že aj vakcíny majú riziká, o niektorých vieme, o niektorých nevieme, riziká sa sledujú, hovorí sa o nich, vyhodnocujú sa. Ak niekto má vážne následky po podaní vakcíny alebo nebodaj zomrie, tak píšu noviny o tom, kto, čo, kedy, ako... O obetiach COVID-u vieme v drvivej väčšine len ako o číslach, o číslach ľudí, ktorí v ten deň zomreli alebo v ten mesiac.
To, čo tvrdíme, je, že prínosy vakcíny vysoko presahujú riziká vakcíny a že riziká vakcíny sú neporovnateľne menšie ako riziká vírusu. To je pravda, na ktorej sa všetci normálni odborníci dokážu zhodnúť. Nerozumiem celkom, čo ste chceli povedať tými infantilnými číslami o počtoch úmrtí a ich porovnávaním, že je vlastne jedno, že tí ľudia zomreli na COVID, lebo ich bolo menej, ako tých, čo zomreli, zomreli na rakovinu alebo na srdcovocievne ochorenia? Nádorové ochorenia a srdcovocievne ochorenia, ix iných ochorení tu sú a naďalej tu budú na ne ľudia umierať. A nedokážeme tomu úplne zabrániť, lebo genetika, životný štýl, životné prostredie, zanedbaná prevencia a tak ďalej, ale porovnávať to je úplne nezmysel.
A prirovnali ste pána ministra ku generálovi Širó Išii, to bol japonský generál a lekár, ktorý počas druhej svetovej vojny sa zaoberal vývojom biologických zbraní a robil pokusy na ľuďoch, podobne ako doktor Mengele v nacistickom Nemecku, ku ktorému s obľubou prirovnáva pána ministra vás fašistický kolega Mazurek. A musím povedať, že je zvlášť nechutné, keď fašisti niekoho iného označujú za fašistického zločinca, a dokonca usvedčení fašisti a právoplatne odsúdení alebo vo vašom prípade zatiaľ neprávoplatne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:25 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:27

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Pán poslanec Benčík, nuž vy asi nevidíte rozdiel medzi občanmi Slovenskej republiky, ktorí sú pendleri a musia chodiť cez hranicu, a medzi imigrantami, ktorí tu nemajú čo robiť. Ale inak ďakujem za to, že ste všetko podstatné, čo ľudia potrebujú počuť, vo svojej faktickej vystihli a zhrnuli.
Pán poslanec Kollár, ja sa teda pýtam tým vaším štýlom, že kto má potom na svedomí životy a zdravie tých, ktorí tejto masívnej vakcinačnej propagande podľahnú a buď umrú, alebo skončia do konca života postihnutí. Pretože firmy od toho dávajú ruky preč.
Pani poslankyňa Cigániková, ďakujem za úprimnú výpoveď, to sa tu nevidí tak často v tomto parlamente.
Filip Kuffa, ďakujem.
No a, pán poslanec Krúpa, spolu s vaším ministrom Naďom ste už od včera, teda aj dnes opäť ukázali, ako veľmi by ste chceli, aby sudcovia Najvyššieho súdu tancovali presne tak, ako vy dvaja pískate. No a keď ma kritizuje taký človek ako vy, pán poslanec Krúpa, agent NATO a Washingtonu, tak to má v práci posilňuje, pretože to asi robíme dobre.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.7.2021 o 10:27 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:29

Miroslav Suja

Vystúpenie v rozprave 10:31

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, keď chcete môžeme počkať. (Reakcia rečníka: "Áno.") Keď chcete, urobíme prestávku, počkáme, vyhlasujem trojminútovú prestávku.

(Krátka prestávka.)

(Po prestávke. Zaznievanie gongu.)

Kollár, Boris, predseda NR SR
Budeme pokračovať, prosím vás pekne, pán poslanec Suja, som vám povedal, že čo sa udialo, tak sme prerušili, všetko je v poriadku, môžeme pokračovať. Nebudeme sa vadiť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.7.2021 o 10:31 hod.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video