65. schôdza

26.4.2022 - 25.5.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:26 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 15:05

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, žiaľ, zostalo mi len 10 minút, ale pokúsim sa zhrnúť to, čo všetko napáchala vládna koalícia, alebo ako jej pracovne hovoríme, matovičovsko-lipšicovská mafia.
Odkedy nastúpila k moci a od prvého dňa, a už som to naznačil, bol cieľ jediný - zničiť opozíciu kriminálnymi spôsobmi. To, čo spáchali oni, to v bežných kriminálkach robia tí najťažší a najsurovejší mafiáni.
Spomínal som, že ako prvého si podchytili Bernarda Slobodníka, a nie je náhodou, že obhajcom Bernarda Slobodníka bol Daniel Lipšic, a následne, keď sa stal špeciálnym prokurátorom, sa obhajcom Bernarda Slobodníka stal Peter Kubina. Náhodičky. Kubina, poradca Zuzany Čaputovej, Lipšic, človek Igora Matoviča. A oni chcú veriť, že tu je, toto celé je nezávislý proces? Pripravila, pripravili si Slobodníka, upiekli si ho a dneska im rozpráva presne to, čo chcú počuť.
Potom zomrel Milan Lučanský. Dovliekli ho na Slovensko, strčili do väzby a potom za záhadných okolností zomrel. Som presvedčený, že málokto na Slovensku verí, že zomrel kvôli samému sebe, že spáchal samovraždu. To je nezmysel, potrebovali sa ho zbaviť. Chceli ho zlikvidovať a ja sa pýtam, neskončí takto isto aj Robert Fico, pokiaľ ho táto mafia strčí do väzby? Kde máme garancie, že sa aj Robert Fico nepotkne o papuču, že si sám nevylupne oko, že sa neobesí na teplákovej bunde? Kde máme tie garancie pri Lipšicovi, pri Matovičovi, pri týchto grázloch a gauneroch, kde máme tie garancie?
Nemajú absolútne, ale absolútne ani štipku morálky títo ľudia. Vedia, že im ide o moc, a vedia, že pokiaľ dva roky nevyužijú na to, aby nás fyzicky nezlikvidovali, aby nám nezapchali ústa, tak skončia veľmi zle, pretože pokiaľ sa chytí definícia, takejto širokej definície zločinecko... zločineckej organizovanej skupiny, ktorýkoľvek vyšetrovateľ v roku ’24, tak oni všetci do jedného môžu skončiť vo väzbe. Všetci do jedného. (Poslanec NR SR Miroslav Žiak sa usmievajúc postavil pred rečnícky pult.)
A máme tu takýchto šaškov, pozrite sa. Čiže nebudem komentovať ďalej intelektovú úroveň pána Žiaka a ďalších, myslím, že hovoria sami za seba, ale skúsim veľmi vážne upozorniť na kauzy, ktoré prichádzali mesiac za mesiacom, odkedy nastúpila táto vláda.
Spomeňme si na správu SIS. Slovenská informačná služba, čo nie je opozičný orgán, čo nie je, nemá spoločné nič so SMER-om, nič s HLAS-om, nič s Republikou, nič s opozičnými stranami, Slovenská informačná služba veľmi jasne preukázala, že dochádza ra... k systému narafičených udavačov, že sa de facto motivujú zločinci a mafiáni, aby hovorili nejaké obvinenia na predstaviteľov opozície, a tí sú potom zatváraní do basy. Takýto systém, takýto zločinný systém tu vznikol.
Potom sme tu mali kauzu čurillovcov. To sú tzv. elitní vyšetrovatelia. Až takí elitní, že podľa odposluchov chceli zapáliť kanistrom auto jednej vyšetrovateľke, pani Santusovej, ktorá im na... došla na to, aké páchajú zločiny. To, že používali tie najvulgárnejšie výrazy na ženu, to, samozrejme, nevadí. Keď my kritizujeme pani prezidentku Čaputovú alebo pani podpredsedníčku vlády Remišovú za ich mimoriadne vysoké IQ, tak vtedy je to najväčší problém a útočíme vraj na kolektívne ženstvo, ale pokiaľ elitní vyšetrovatelia čurillovci ako úplní grobiani vynadajú žene, že ju nakopú niekam, tak to nikomu neprekáža. A pani Čaputová sa ich ešte aj verejne zastane. Verejne zastane! Vtedy mala možnosť ukázať, že jej záleží na ženách, ale nie, vtedy ukázala, že jej záleží na jedinej veci, na tom, aby sa pri moci udržala lipšicovsko-matovičovská mafia, pretože kope s nimi.
Viete, kto obhajuje čurillovcov? Opäť meno, ktoré sme už počuli, keď sme hovorili o Bernardovi Slobodníkovi, Peter Kubina, exporadca Zuzany Čaputovej. Jak sa nám to krásne ukazuje, ako sú prepojení. Všade, za každým obvineným, za každým kajúcnikom, za každým mafiánom, ktorý sa rozhodol udávať na pokyn týchto grázlov, za každým z nich nájdete Lipšica, Kubinu alebo niekoho z tejto mafie, za každým z nich. Náhody? Ja som presvedčený, že nie.
Potom prišla ďalšia kauza, kauza chata. Prvýkrát v dejinách povojnovej Európy sa stalo niečo také, že by odpočúvali, filmovali opozičného lídra v súkromných rozhovoroch. A keďže takéto niečo nie je právne možné, tak oni si lajzli porušenie zákona a zneužitia právomocí verejného činiteľa, poslali tam svojho policajtíka, ktorý si vymyslel, že on tam nahrával nejakých jeleňov, nejakých pytliakov. Oni sa takúto srandu robia zo slovenskej verejnosti! Tak oni boli takí zúfalí, že potrebovali nahrávať Roberta Fica, aby konečne niečo našli, aby konečne povedal, aby to mohli použiť teraz v tejto kauze, že to je organizovaná zločinecká skupina, a jediné, čo sa dozvedeli, je, že Robert Fico pojedal šunku a salámu a rozprával sa o tom, čo zažil v Grécku. Toto je všetko, čo sme sa dozvedeli, nič o žiadnej organizovanej zločineckej skupine, nič o žiadnych ukradnutých miliardách, o ktorých tu tára niekoľko rokov Igor Matovič. Ako je to možné? Celé im to spľaslo, celé im to spľaslo, nemali to na čom postaviť, nemali žiadne ukradnuté peniaze, nemali žiadne zločiny, ich... Robert Fico zjavne nič nespáchal, tak si teraz vymysleli zločineckú organizovanú skupinu a postavili to na kajúcnikoch, ako inak.
A čo už mali robiť, chata nepomohla, čurillovci nepomohli, čo mali robiť? Tak vytiahli Bernarda Slobodníka. To je ten, ktorého obhajoval Lipšic a Kubina, a vytiahli svoj univerzálny žolík, Makóa, ten musí byť, samozrejme, všade, ten vždy udá každého, koho potrebujú čurillovci, výborne, ale stále nestačí predsa len prípad postaviť na Slobodníkovi, kto to zoberie, hej, Lipšicov človek. Prípad postaví na Makóovi, preboha, že zločinec, ktorý tu udáva v 86 kauzách a ešte je aj korumpovaný vládou, a dostáva jeho firma 10-miliónovú zákazku. Tomu neuverí nikto. Potrebovali ďalšie a ďalšie mená.
A tak mučili, hľadali, chodili po väzbách a vyhrážali sa rôznym mafiánom a zločincom, že pokiaľ nepovieš niečo na Roberta Fica alebo Roberta Kaliňáka, tak tu zhniješ navždy, ale pokiaľ si niečo vymyslíš, to, čo chceme počuť, no tak ťa prepustíme z väzby a zastavíme trestné stíhanie. A toto je prípad, ktorý je dokonca zdokumentovaný a týka sa pána Rajeckého, čo je relatívne známy zločinec, lebo, aby sme vedeli, my sa tu stále bavíme o zločincoch, nie o nejakých bezúhonných ľuďoch. Toto sú absolútne nedôveryhodní udavači, zločinci. A túto máme prípad pána Rajeckého, ktorého právnik zverejnil jeho list z väzenia, a v tom liste z väzenia sa jasne píše, že za pánom Rajeckým prišli dvaja operatívci z NAKY, to sú tí, ktorí dneska obviňujú Roberta Fica, a povedali, pán Rajecký, povedzte čokoľvek na Roberta Fica a Roberta Kaliňáka a my vás prepustíme z väzby a zastavíme trestné stíhanie. On hovorí ale však ja, preboha, týchto ľudí nepoznám, ja nemám čo povedať. A napriek tomu, napriek tomu ho dokázali zlomiť, po niekoľkých týždňoch ho predsa len dokázali zlomiť.
Poprosím pána taxikára Baránika, aby ma nevyrušoval. Budete taký láskavý? Zastavte mi, prosím, čas. (Reakcie z pléna a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec Baránik, ak potrebujete s pánom spravodajcom niečo, tak nech sa páči, vedľa.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Poprosil by som, vrátiť čas. Ďakujem pekne.

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Nech sa páči, pán poslanec, môžete pokračovať.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
Čiže postavili to na Rajeckom, ktorého de facto vydierali, dovydierali, a teraz im konečne prišla príležitosť, už majú dosť tých udavačov, zločincov, kajúcnikov, aby si mohli vymyslieť tento nezmysel s organizovanou zločineckou skupinou. A teraz to predložili do parlamentu.
Tento materiál (rečník zobral do rúk písomný materiál, ukazujúc ho plénu), žiadosť o vydanie Roberta Fica na väzobné stíhanie, toto je vlastne zbierka, traktát o zločinoch nie Roberta Fica, o zločinoch Andreja Kisku a Igora Matoviča, si to prečítajte. Tam väčšina textu je o tom, že Robert Fico si dovolil uplatniť svoju občiansku povinnosť, že keď sa dozviete o nejakom páchaní trestného činu, vy to musíte ohlásiť. Viete, ono mi to pripadá jak v tom vtipe, že máš čapicu – dostaneš, nemáš čapicu – dostaneš. Tak keby Robert Fico nepovedal, že Andrej Kiska a Igor Matovič spáchali daňové podvody, tak ho dneska stíhajú za to, že neoznámil trestný čin, a to musí urobiť. A keď to urobil, tak z neho urobia zločinca, že zločinecká organizovaná skupina, a aj tak ho idú stíhať. Máš čapicu, nemáš čapicu, dostaneš! Toto je ich spôsob boja, to proste jednoducho keď ho raz chcú upáliť, tak ho upália. Toto je čistý, ale čistý fašizmus.
Budem pokračovať vo svojom prejave v ústnej a v časti, keď sa prihlásim znova, dovoľte mi ešte posledné slová.
Vážené dámy a páni, bez ohľadu na to, že na množstvo vecí máme veľmi rozdielne názory a že je tu istá averzia, ktorú priniesol, žiaľ, Igor Matovič do slovenskej politiky, ja som presvedčený, že aspoň jeden, dvaja, traja, štyria, zopár ľudí vo vládnej koalícii si uvedomí... a pán taxikár, samozrejme, nie, ten si uvedomí akurát, či má nohu na plyne, alebo nemá, ale... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Pán poslanec.

Blaha, Ľuboš, poslanec NR SR
... pár inteligentnejších ľudí si uvedomí, že tu sa nebavíme o Robertovi Ficovi, bavíme sa o budúcnosti demokracie... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.4.2022 o 15:05 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:16

Radovan Kazda
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Blaha, no ja chcem povedať, že slová sú veľmi dôležité, ale dôlež... veľmi dôležité je aj to, že kto ich hovorí. Ja sa veľmi podivujem nad tým, že vy ste sa rozhodli vystúpiť za klub SMER - sociálna demokracia ako hlavný rečník a obhajca teda vo veci žiadosti Generálnej prokuratúry, vy, ktorý máte vedomie, máte jasne na papieri napísané, že neviete vecne argumentovať, a to ste nakoniec aj tu dokázali, že neviete vecne argumentovať. Rozhodnutie pred... predčasné... predbežné rozhodnutie súdu hovorí o tom, že hanlivé obvinenia, ktoré dávate, nie sú obhájiteľné so slobodou prejavu, keďže v nich absentuje vecná, racionálna argumentácia, to hovorí súd.
A vaši kolegovia z SAV upozorňujú na to, že ste grobian, že, že vaše prejavy sú v rozpore s etickým kódexom Slovenskej akadémie vied, že máte nedostatky vo vecnej argumentácii a tak ďalej a tak ďalej. Vy toto všetko viete, ako jediný poslanec, možno ešte pán Mazurek má nejaké na papieri rozhodnutie a teraz už aj pán Kotleba, že nie ste spôsobilí pre výkon tohto, tohto povolania, tejto práce, lebo neviete vecne argumentovať, a napriek tomu si beriete to slovo a chcete tu ako hlavný človek za SMER - SD rozprávať tieto veci.
Výsledkom toho celého je, že vlastne nemáte žiadny argument, vy len proste kopete okolo seba, a keď náhodou nejaký oponent vznesie nejakú pripomienku, tak poviete, ale to, ten tam nemá, to je taxikár, to je záhradník, to je folkloristka, tí proste na mňa nemajú. Oni proste nevedia argumentovať ako ja, ktorý mám na papieri, že som grobian, naničhodník, urážač ľudí, urážač žien a že neviem argumentovať.
Ja sa naozaj podivujem aj vašim kolegom, že vám dovolili vystúpiť ako hlavnému rečníkovi za SMER - sociálnu demokraciu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:16 hod.

Ing.

Radovan Kazda

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:18

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán Blaha, ja som rozmýšľal, že prečo si vy stále beriete do úst toho pána Baránika, ale on je Baránik, nie baránok, pán Blaha. Viete, on je Baránik.
Tiež ste sa snažil tu urážať pána Milana Laurenčíka z Terchovej. Viete, on, toto keby ste spravili v Terchovej, a vy ste to zrejme spravil, lebo takéto vaše vyjadrenia takýchto ľudí ako vy v Terchovej bili poriskami po hlavách a vy ste tam zrejme bol a vy ste to spravil, keď ste bol mladý, lebo vám to zostalo.
Snažil ste sa uraziť aj mňa, lenže ja som vyštudoval bezpečnosť a kontrolu potravín, pán Blaha, to neni, že som cukrár, to je veľmi ďaleko pre váš intelekt, ale to by ste stále mohol pochopiť, ako veľký socialista a veľký komunista, bojovník za pracujúci ľud, urážať cukrárov, povedzme sa... pán Blaha cukrárov, šoférov a pracujúci ľud. Ľudia, počúvajte, váš pán Blaha, bojovník za vás, zdehonestuje všetkých ľudí, ktorí sa živia prácou! Veď vaši komunisti tlačili ľudí, ako sú taxikári, pracujúci v priemysle alebo cukrári, do politiky a vy ich teraz tu idete urážať? Prosím vás, toto je historická udalosť, kedy pán Blaha, birmovaný komunista, teda on neni ani birmovaný, on je len proste tupelo, ale je to komunista, ktorý sa oháňa ľudom, ľudom: My vyženieme týchto fašistov! Nikdy proti Rusku, nikdy proti Rusku! No a tento sa postaví proti ľuďom!
Pripomeňme si výrok pána Gašpara mladšieho, že keď ho zavrú, keď zavrú ich ľudí, tak on toho od... je... be, od... je... be. Povedzme si, ako povedala vyšetrovatelia na pani Santusovú, tak Gašpar mladší toto isté rozprával v prítomnosti vášho predsedu.
Váš predseda tam, kde jedol šunku, rozprával o tom, ako ide vybavovať bezpečnostnú previerku svojej milenke pani Szalayovej. Veď vy ste normálne že chrapúň, vy sa tvárite, že vy nevidíte tie veci, ktoré sa dejú, ale na druhej strane tu budete bliakať, urážať, ale dneska to bolo historické, vy ste urazil pracujúci, slušný pracujúci ľud, pán Blaha. A rozprávam to takým istým šepkom ako vy.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:18 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:20

Ladislav Kamenický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Blaha, musím povedať, že to všetko, čo ste povedali, bola pravda. Zatvárajú sa tu ústa opozícii a jediným, čo je jediným cieľom, ako táto koalícia si chce uzurpovať moc, ako túto moc chce nemiestne a hanebne zneužívať. Nerešpektuje sa tu iný názor, ich iný názor vôbec nezaujíma, jediný názor je tu, že treba zavrieť Roberta Fica, treba zavrieť Roberta Kaliňáka.
Spravodlivosť? Toto slovo je absolútne absurdné v tejto situácii, ktorá momentálne na Slovensku je. Kto je tu spravodlivý? Pán Lipšic, ktorý je špeciálnym prokurátorom, nikdy nebol prokurátor. Dokonca zrazil človeka, nebudem hovoriť o jeho previerkach, ako ste tu nafingovali, preňho ste tu urobili jeden zákon len na to, aby sa Lipšic stal špeciálnym prokurátorom, lex Lipšic takzvaný. Tomuto človeku má niekto dôverovať, že bude žiadať spravodlivosť pre niekoho?
Je tu minister vnútra Mikulec, na ktorého všetci vieme, že zobral 100-tisícový úplatok, je tu pán Hamran, ktorý sa tvári, že on nikdy o ničom nepočul a nič nevie, len dopredu vždycky povie, že ideme zatknúť toho a toho. 5. 4. oznámil, že budú zatýkať top politika, a potom si pozreme stre... utajované stretnutie Matovič, Heger, Mikulec a Hamran, pár hodín pred tým, ako ho majú vymenovať za prezidenta Policajného zboru. Čo im tam všetko nasľuboval za to, že bude prezidentom Policajného zboru? Čo mala byť, to mala byť odmena, táto funkcia? Lebo dosiahol to, čo by v živote ináč nedosiahol.
Hovoril si o tom, že tento stav, ktorý tu je, vojde do dejín, a ja myslím, že to budú najčiernejšie dejiny Slovenskej republiky.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:20 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:22

Andrej Stančík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán Blaha, vy ste taký ľudový zabávač v IV. cenovej, vy prídete a svojím toxickým prejavom tu to celé zasmradíte a potom víťazoslávne idete preč. Bolo dosť nechutné, ako ste začali kádrovať tuto kolegov, jeden je z OĽANO alebo zo SaS. Pokiaľ bol pán Baránik taxikár, tak aspoň na rozdiel od vás za svoj život spravil konečne nejakú produktívnu prácu, čo sa o vás povedať nedá, keďže vy ste boli vždy len zamestnanec štátu ako správny komunista, ktorý žiadnu hodnotu vytvoriť nevie. Celá tá vaša argumentácia, to je všetko jedna veľká konšpirácia.
Teraz počúvame o tom, ako vy hovoríte o kriminálnikoch, Makó, Slobodník, Imrecze, vlastne to sú všetko kriminálnici, lebo konečne začali hovoriť na vašich ľudí. Predtým, keď títo istí podľa vás kriminálnici zastávali najvyššie funkcie v štáte, tak to neboli kriminálnici, to boli, to boli normálni ľudia pretože fungovali v rámci systému, slúžili vám, a preto boli v poriadku. Zrazu keď vypovedajú proti vám, tak sú to kriminálnici. Každopádne v tejto konšpirácii, samozrejme, nie je iba Matovič, Lipšic, Heger, Mikulec, Hamran, neviem, možno ešte pán Žilinka, lebo on to vlastne tiež nechal Špeciálnej prokuratúre, ešte aj pani prezidentka, teraz aj pani Jourová, ktorá miluje Matoviča, pritom ho asi nikdy v živote nevidela, ale veď v poriadku.
Ja mám taký pocit, že keby Robert Fico na námestí zastrelí ženu a dieťa, tak vy poviete, že to je vlastne konšpirácia, za to môže Matovič, Lipšic a Heger, a, a budete rátať s tým, že tí vaši voliči vám to zjedia, možno vám to predsa len aj zjedia. A to, že po tých dlhých rokoch, keď vás v SMER-e majú iba za šaša, ste dnes podpredseda, vypovedá o tej strane viac ako dosť.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:22 hod.

Mgr.

Andrej Stančík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:24

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. No vráťme sa k tomu, o čom hovoril pán poslanec Blaha, možno trošku inými slovami, možno trošku inou rétorikou, ale v každom prípade začnime asi tým, že no je to politický proces. Je to politický proces, ktorý chcete spraviť, to už je každému jasné a ja si myslím, že je to dokonca jasné aj pani Zemanovej, pokiaľ som ju mal trošku možnosť počúvať, o ktorej teda pán Blaha s takou láskou hovoril.
Je to politický proces už len z toho dôvodu, viete, keď nik... keď niekto niečo neukradol, nepodplatil, nezobral úplatok, keď máte v tej dôvodovej správe napísané, že stíhate niekoho za tlačovky, kde niečo ten dotyčný mal spraviť, to hovorím, tlačové konferencie, no veď predsa to musí každému byť jasné, že je to volovina. Tak potom čo to je, ak to nie je politický proces?
Tie tlačovky sú všetky o politike. Veď ako vy to veľmi dobre viete všetci, že je to politický proces, iba teraz máte, samozrejme, tú túžbu brániť tú vašu vrchnosť, ktorá je za toto zodpovedná a ktorá to vlastne všetko takýmto spôsobom rozohrala. Máte tu pár lídrov aj v parlamente, ktorým sa osta... teda ostatní prispôsobíte s veľkou láskou, lebo viete, že vám to padlo. A proste máte strach, že by vám to padlo. A ono to padne určite raz. Či skôr, alebo neskôr.
Otázka znie pre mňa, že čo má byť ako na konci tohto príbehu, lebo toto, čo vy tuná robíte, páni z koalície, a bez úcty, nie pri všetkej úcte, bez úcty, to je rozpad štátu, rozpad parlamentarizmu a rozpad Slovenskej republiky, rozpad Slovenskej... ja o tom budem hovoriť oveľa viacej v mojom vystúpení, to je naozaj len skratka. Budeme sa baviť o cieľoch toho vašeho konania, kam to všetko smerujete a ako to dopadne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:24 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:26

Peter Pollák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja vám, pán Blaha, nebudem nadávať, ja len chcem poukázať na to, že druhý najvyšší človek v SMER-e, a to ste vy, pán Blaha, ako podpredseda, nemá problém tu dourážať ženy, pracujúci ľud, Rómov ste nazvali, že sú čvarga, pozerali ste sa na mňa a nadávali ste tu do čvargy a vôbec sa vám nedivím, ja vám skrz mojich úst ako Róm hovorím, že ja vám nadávať nebudem, ja len chcem otvárať oči ľuďom, že nemáte problém poukazovať na zbedačený slovenský ľud, na zbedačených Rómov ako na čvargu.
Toto je úradná listina z Inšpekčnej služby (rečník zobral do rúk písomný materiál, ukazujúc ho plénu), že v roku 2015 a v roku 2016 ste lustrovali mňa a celú moju rodinu. Každý vie, že moja rodina je stále v osade. Nemali ste problém lustrovať moju zúboženú babku, 78-ročnú ženu. Čo ste na nej hľadali, čo ste na ňu hľadali? Akým spôsobom ste si dovolili lustrovať naozaj zúbožených ľudí, ktorí majú zbedačený život? Nemali ste problém ďalších 490 ľudí lustrovať. Kde to skončilo? Kto to má? A vy tu rozprávate o tom, že toto je politický proces, že máte pocit, že vás sleduje Vojenské spravodajstvo. Tu máte čierne na bielom (rečník zobral do rúk písomný materiál, ukazujúc ho plénu), že polícia za vašej vlády v roku 2015 a 2016 lustrovala celú moju rodinu, celú moju rodinu.
Neviem, kde to skončilo. Môžme sa domnievať, že to skončilo u Kočnera v trezore alebo u Fica a Kaliho na stole.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:26 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:28

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Blaha, zabudol si vo svojom vystúpení pripomenúť, že šesť mesiacov policajné orgány tejto vlády pod vedením pána Mikulca, dokonca na základe jeho pokynov v rozpore so zákonom, na základe vymysleného príbehu o pytliactve, filmovali a odpočúvali súkromné porady advokátov. Toto je jeden z najvážnejších prešľapov proti demokracii, aký sme kedy videli, a ja vôbec teraz som nepočul za posledných pár mesiacov žiadne slová, ktoré by to odmietli alebo ktoré by povedali, prepáčte, páni, ktorí ste boli na týchto stretnutiach, ale takéto niečo sa v demokratickej spoločnosti nesmie diať.
Chcem ešte využiť, pán poslanec, tvoje vystúpenie k Robertovi Kaliňákovi, keď si ho spomínal vo svojom vystúpení. Rád by som v mene celého klubu strany SMER - sociálna demokracia vyjadril solidaritu Robertovi Kaliňákovi, pretože sedí vo výkone väzby nezákonne, zbytočne a bez akýchkoľvek dôkazov. Nielenže je len on predstaviteľ strany SMER - sociálna demokracia, ale on je významný advokát, obhajca. A tie útoky, ktoré teraz začali v posledných dňoch a týždňoch, teda nesmerujú len proti politikom, ktorí si otvárajú ústa a pripomínajú manipuláciu s trestnými konaniami, ale smerujú proti významným advokátom, ako je JUDr. Para, Robert Kaliňák a ďalší a ďalší, aby sa významným spôsobom znemožnila obhajoba tých ľudí, ktorí sa objektívne považujú za obete tohto totalitného režimu.
Ďakujem pekne za tvoje vystúpenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:28 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:30

Richard Takáč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo, pán presedajúci. Pán kolega Blaha, si presne poukázal aj na poslancov zo SaS-ky, na pána Žiaka a na ďalších a ja si myslím, že po tom ich vypočutí a tých reakciách, ktoré tu dokázali predviesť, tak ako to je fakt silný materiál, ktorý teraz začali používať v tejto strane. Myslím si, že na klube asi celkom frčia od rána do večera, to, čo dokážu tu povedať. Ale na druhej strane treba povedať, že ani jeden z koaličných poslancov nevystúpil k veci. Ani jeden. Všetko krvavé oči, politické rozhodnutia.
Dámy a páni, 23. 04. 2022 na Slovensku prestala, prestal existovať právny štát a nastal koniec demokracie. Vy si to vôbec neuvedomujete. Vy máte tak krvavé oči, kde vy nevidíte alebo nechcete vidieť, čo sa tu v skutočnosti v tejto krajine deje. To, čo ste začali, že po 24 rokoch, alebo dvoch rokoch, odkedy nastúpil Matovič a jeho vláda, dvoch rokoch hľadania všelijakej možnej špiny a cez vašich kajúcnikov, kde jeden človek už má 87 prípadov, v 87 prípadoch svedčí ako kajúcnik, to je proste človek, ktorý je totálne univerzálny. Svedčí od, od jedného ministerstva, druhého, tretieho cez všetky ministerstvá, naprieč všetkým inštitúciám od východu na západ, od severu na juh. A toto je jedna vec.
Na druhej strane, po tom, čo ste chceli nájsť, a nič ste nenašli, tak obviníte opozičného politika, predsedu najsilnejšej parlamentnej strany spolu s právnikmi a Robertom Kaliňákom za to, že, už som to tu povedal, hovorili reálne veci o tom, že Matovič a Kiska sú zlodeji.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:30 hod.

Ing.

Richard Takáč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:32

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, áno. Pán predsedajúci, ďakujem za slovo. Pán poslanec Blaha, rozumiem vašej stratégii, že treba každého zdehonestovať. Rozumiem, že potrebujete všetko zrelativizovať, rozumiem, že potrebujete vyrobiť hmlu a hlavne že potrebujete naťahovať čas.
Nič však neukazuje na faily vo vašej komunikácii viac, než keď si vyberiete jeden riadok zo životopisu kohokoľvek, napríklad naši... našu pani Anku Zemanovú, ktorá sa celý život ako hoby venuje folklóru, a abstrahujete ho od všetkého ostatného, od vzdelania, skúseností a práce.
Ja si len dovolím upozorniť, že takto dehonestujete každého človeka, ktorý vykonáva akúkoľvek obyčajnú profesiu, ale myslím si, že môžte urobiť aj iné užitočné, jednoduché, ale pre zmenu férové riešenie. Proste prestať brániť spravodlivosti, umožniť vydanie vášho pána predsedu, môžete urobiť rovnako správne rozhodnutie, aké urobil váš pán predseda v roku 1999, keď hlasoval za vydanie Ivana Lexu. Nikto z nás nemá a nesmie byť nad zákonom, spravodlivosť musí mať voľné ruky, ale chcem tiež jasne deklarovať, že spravodlivosť musí byť skutočná spravodlivosť, rovná pre všetkých bez krvavých očí a zaujatosti. Skutočné padni, komu padni. Bez ohľadu na stranu ihriska.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.4.2022 o 15:32 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video