Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

20.5.2019 o 12:01 hod.

Ing.

Martin Fecko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 25.6.2019 18:45 - 18:47 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pani kolegyňa, áno, pravda, pravda a ešte raz pravda, ako sa nevieme starať o naše kultúrne dedičstvo našich predkov. Som rád, že si spomenula aj naše kúpele Išľa, kde som vlastne vyrastal. A tých kúpeľov je viacej. Môžem spomenúť ďalšiu Švabľovka v Sabinove, Byšta kúpele, ktoré fungujú, aj zdalo by sa ich ešte viacej podporiť, Korytnica, bol som tiež pozrieť, ako tam vyzerá, tam to je tiež veľký problém. Sobranecké kúpele a je tých kúpeľov kvantum. Už nechcem hovoriť, že skoro v každej dedine máme nejaký kaštieľ, keď nemáme hrad, tak máme kaštieľ, ktorý bol za socializmu daný na sýpku, skladisko nejaké, strojno-traktorová stanica bola u nás zriadená, kadečo proste. A takto my prakticky momentálne teraz nevieme sa z toho akože dostať, aby sme vzdali hold našim predkom aj tým, že o tie nehnuteľnosti, ktoré nám tu nechali ako odkaz, aby sme sa o nich vedeli starať.
A ja sa zapojím do každej akcie, ktorá povie o tom, že by sme to minimálne sanovali, ak nie zveľaďovali, pretože ak chceme aj z turistického ruchu niečo mať, tak nebudeme tu lákať návštevníkov na mrakodrapy alebo na nejaké neviem jaké vily, ale na dedičstvo našich predkov. Pretože oni si tie vily a mrakodrapy môžu aj doma u seba pozrieť, ale to, čo máme my tu, to je jedinečné.
A každý národ by sa mal k svojej histórii priznať s hrdosťou a s veľkou láskou a musí, hovorím, že musí, každý inteligentný národ musí nájsť peniaze na to, aby dedičstvo svojich predkov zachoval pre ďalšie generácie. Pokiaľ tak nenájde a neurobí, svedčí to o jeho veľmi slabom morálnom charaktere národa a hlavne teda tých vodcov národa, ktorí prakticky nevedia sa o tieto pamiatky starať.
Bol som na Morave minulý rok a musím vám povedať, že to je nebo a dudy, keď pôjdete po tých obciach, ako sa tam vedia starať o tie pamiatky.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 21.6.2019 11:16 - 11:18 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega, pravda, pravda a ešte raz pravda. Všetko, čo si povedal. A nebudeme teraz tu polemizovať, že tak alebo onak, myslím si, že je to výsmech tej spravodlivosti, čo sa tu deje. A ja som tiež z jednej rodiny, kde nás to postihlo, pretože som pravnuk kulaka a naši si zažili tiež svoje a moji strýkovia všetci dookola, rovesníci môjho otca, nemohli ísť na vysoké školy a skončili na učňovkách a kade-tade. Takže prakticky to, čo teraz oni, už sú nebohí a čo vnímajú a vnímajú naše rodiny, už teda rozšírené, je jedna veľká krivda, ktorá sa nie a nie nejakým spôsobom odčiniť.
Národ, ktorý sa nevie vysporiadať s históriou a nevie sa z nej poučiť, znovu do tej histórie padne a bude si ju musieť znovu prežiť a tu je ten veľký problém, že my strácame čas. My strácame čas a potom aj tá nádej pre našu ďalšiu generáciu, ktorú vychovávame a chceme vychovávať na Slovensku, má taký obraz, aký má. Mladí sa nechcú vrátiť, pretože tu nevidia, áno, aj tú spravodlivosť, aj tú čestnosť, aj tú otvorenosť proste, aby sme sa vysporiadali s tými, ktorí spôsobili ten 40-ročný útlak. A netvárme sa, že sme túto históriu neprežili a neboli sme tu. A žiaľ, my sme jej súčasníci, my sme ju zažili na vlastnej koži, niektorí možno mali vtedy 10 rokov, keď bola revolúcia ´89, niektorí mali 20, niektorí 30, ale my nemôžme ju kriviť. A eštebácke výsluhové dôchodky, to je doslova že výsmech. A dávali sme to už niekoľkokrát, aj keď sme tu mali našu kolegyňu Janku Šípošovú, tak ona bola tá bojovníčka, ktorá bojovala za to, a stále nie a nie, tento parlament sa s týmto nevie vysporiadať. Je to, kolegovia, kolegyne, nehnevajte sa, hanba, my opozícia robíme, čo môžme, ale nedá sa.
Takže, pán Hrnko, samozrejme, ja to podporím, neni s tým problém, ale s tým sa musíme vysporiadať aj do budúcna... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2019 18:18 - 18:20 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán kolega, ja som nepovedal, že je to ako zákon zlý, však som aj hovoril, že asi sa inšpiroval našimi, sme tu tiež predkladali ho v minulom volebnom období. A my sme tiež, by som povedal, že racionálne zmýšľali a tieto veci, že iď a dojednaj, ja som už mal tých dojednaní, vieš koľko, vieš koľko som mal za tých deväť rokov dojednaní? A na výbore koľko som mal dojednaní, že všecko mi prejde?
Takže, bacha, ja už som z tých vyrástol, a preto niektoré dávam zákony aj trinástykrát, aj pätnástykrát. Keď si ich nevedeli za dva mesiace presadiť, nech si ju prejdú rok čo rok, pretože o tom to má byť. Ja nedávam nové, ja dávam stále recyklované zákony, ktoré sme tu dávali, a pokiaľ by boli prijaté mnohé, tak garantujem, že máme tu úsporu, ktorá by možnože hovorila aj o miliónoch eur.
A keď som hovoril o tej koncovke a že sú hlúpi, ty hovoríš, proste sú hlúpi. No ja sa zas spýtam, jak je to možné, že my tých hlúpych tu strpíme? Veď predsa poďme na nich, som minister životného prostredia a poviem, že jak je to možné, že ty nemáš koncovku, hej, a ty to odoberáš? Takže poďme, poďme to nejaké zdirigovať, však ja nemám s tým problém. Jak ty hovoríš, proste že, áno, máš nejakého kolegu, ktorý funguje. Ja takisto som mal a prakticky povedal, že už to nie, že neni to preňho biznis, skončil.
Ja sa pýtam, ako to koordinuje v rámci Slovenska, aby nám to neskončilo znovu na tých skládkach, kde prakticky sme zaviazaní, že tie skládky nám majú skončiť do určitého roku? A my teraz zisťujeme, že 80 % máme na skládkach. Veď to je katastrofa. My s tým nič nerobíme. Takže tu je ten problém.
Takže toľko z mojej strany a myslím si, že všecko dobré, čo je, vidíš, zákony im neprechádzajú iba ich hlasmi. Ale ja som zažil dôslednú opozíciu pána Fica, keď tu bol v roku 2010 - 12, a si pozri, koľko nám dal akože opozičný, vládnym návrhom súhlasiť, že môžme to prijať. Nechcem hovoriť, že revanš. Ale to sa pamätá.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 18.6.2019 18:06 - 18:16 hod.

Martin Fecko
Ďakujem pekne, pani kolegyňa, iba si doplnila, takže myslím, že môžem v prvom rade súhlasiť a chcem veriť, že raz sa dožijeme toho, že tá separácia na Slovensku bude taká ako v iných krajinách, z ktorých si môžme brať príklad. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.6.2019 18:03 - 18:05 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Dobrý podvečer. Pán predsedajúci, pán minister, pán spravodajca, kolegyne, kolegovia, vážení hostia, myslím si, že plasty nás tu budú obmíňať ešte niekoľko desiatok a stoviek rokov, pokiaľ sa nevymyslí niečo iné, ale zatiaľ to je asi, vyzerá, že tá globálna hrozba, ktorú tu máme, a ja som za každý podnet, ktorý povie, že treba s tým nejako skoncovať, nejako to recyklovať, resp. nejako to vyčistiť. Takže tento zákon, ktorý hovorí o zálohovaní jednorazových obalov z plastov na nápoje, plastov teda a ešte aj z kovu, my sme takúto iniciatívu ako v hnutí Obyčajných ľudí a nezávislých osobností mali, keď ešte tu bol v minulom volebnom období pán kolega či už Huba, alebo Mičovský a tiež sme to dávali, samozrejme, že to neprešlo. Takže možnože aj našimi snahami sa inšpiroval pán minister a som rád, lebo vtedy bol s nami v opozícii, a ja mám teraz trošku problém, pretože my sme niekedy stáli na rovnakej bariére, a teraz proste pán minister je na druhej strane, ale to už je o osobnosti a o charaktere, ale k tomu sa nebudem vyjadrovať.
Takže poďme na to! Ja si myslím, že to, čo aj tu spomínala kolegyňa Zemanová, že prakticky tento systém, ktorý tu teraz funguje, mal by sa nejakým spôsobom posilniť a ja som to videl hneď v ´89., keď sa ten zber aj železa a všeckého možného umožnil nejakým spôsobom, a ja som zistil, že z našich, ja tomu hovorím "debre", z našich kadejakých tých výmoľov sa postrácali, doslova boli vyčistené našimi spoluobčanmi, boli vyčistené tie rôzne smetiská, ktoré tam boli v železnej forme, by som povedal, a to boli celé vetriesky, celé tanky, celé pásové nejaké pásaky a všecko možné, proste oni boli v stave to rozobrať, odniesť do zberu, pretože cítili a videli, že sa to zbiera a chcú za to nejaké financie.
Takže som tiež za to, aby sa aj ten pôvodný zber, ktorý tu by mal byť v prvom rade, nie iba fliaš, ale aj ostatných plastových výrobkov, ktoré sa v mnohých prípadoch končia niekde v našich riekach, resp. keď sa tie rieky vylejú, tak nám to končí aj na poli. A ja musím povedať, že bývam v takom území, kde tá inundácia je taká, že nám to vybreží ten náš miestny potok, resp. riečka Sekčov, a keď ja vidím, čo tam ostane potom, jak sa voda stiahne, tak je to katastrofa, majú s tým problém aj poľnohospodári. Takže ja by som bol tiež za to, aby sme nejako zatraktívnili aj zber nie iba fliaš, ale aj ostatných plastových, nejakých tých odpadov, ktoré sa tam dostávajú, samozrejme, cez našich občanov či už do vodných tokov, do krajiny ako takej.
Chcem sa opýtať pána ministra, že definuje tu tzv. správcu, budem konkrétne ku zákonu, to znamená, myslíte si, že tých správcov na ten výber, lebo majú to byť neziskové organizácie, sa tam bude hrnúť neskutočné množstvo? Aký je váš takýto prvotný nástroj, ako si myslíte, že koľko tam asi bude v tom konaní, lebo nemám s tým skúsenosti. Takže bol by som rád, keby ste možno aj to nám povedali, že či očakávate nejaký veľký nával.
Chcem sa opýtať, výšku toho zálohu bude určovať správca? Vo vyhláške, ktorá je tiež súčasťou tohto predloženého návrhu, hovoríme o plastových fľašiach, aj teda fľašiach z kovu, teda plechovkách, s objemom od 0,1 litra až do 3 litrov. Dali ste tam tú minimálnu cenu, ktorá hovorí, už to aj bolo tu spomínané, tá cena 12 centov za obal z plastu a 10 centov z kovu. To je tá minimálna cena, ktorú dávate. Ten správca to bude môcť ako často meniť, to bude závisieť od čoho? Bude si to meniť podľa vlastnej úvahy alebo to bude nejaké z ministerstva alebo z nejakej vyhlášky definované, alebo to bude nejaký tlak zospodu? To prípadne keby ste nám vedeli doplniť, lebo aj toto je pre mňa zatiaľ neznáma logika.
Hovorilo sa tu aj o tom, že, samozrejme, tieto fľaše, hovoríme o budúcnosti, nehovoríme o fľašiach, ktoré sú už dneska v, by som povedal, predaji a v obehu. To znamená, že my hovoríme, že budeme niečo distribuovať v budúcnosti, kto už bude mať, musieť mať nejaké to označenie, a tí výrobcovia, resp. distribútori budú musieť, samozrejme, to zafinancovať a tie financie sú tam zdôvodnené, koľko miliónov ich to bude stáť a ako to budú kompenzovať. Hovorí sa, že bude to príjem, samozrejme, aj z tých pokút Environmentálneho fondu, myslím, že dobré. Dúfam, že to bude rozumne využité, pretože tento zákon, predpokladám, že nakoľko je vládny, tak asi uzrie svetlo sveta v nejakých tých možnože dvojmesačných intenciách.
Chcel by som sa opýtať, a to budem kritizovať stále, pokuty. Pri pokutách, ktoré v danom zákone sú definované v § 14, hovoríme o určitej výške pokút a ja stále budem kritizovať, ak je to v rozsahu. Máme tam rozsahy od 500 do 5-tisíc, od 2-tisíc do 80-tisíc, od 5-tisíc (pozn. red.: správne "80-tisíc") do 120-tisíc. Pýtam sa, malo by to závisieť od závažnosti, rozsahu a času trvania protiprávneho konania, ja sa pýtam, že ten referent z tej inšpekcie alebo z ministerstva na základe čoho bude rozhodovať? Myslíte si, že ten rozsah, ktorý je neskutočne veľký, hej, keď si zoberiem 5-tisíc a 120-tisíc, veď to je nebo a dudy, jak sa hovorí, tak, pán minister, ja takýto veľký rozsah vidím tu, že tu budú asi tie pokuty v tej najnižšej sadzbe v mnohých prípadoch. Bodaj by som sa mýlil, ale moje skúsenosti sú také, že stále ideme do tých nižších a tie pokuty, ktoré doslova že mohli by byť aj otrasiteľné pre ten subjekt, ktorý si to neplní, tak asi takéto pokuty veľké nebudú.
Neviem, ako uvažujete to vyhodnocovať, dosah tohto zákona, pretože nejako tu v parlamente spätne, keď aj nejaký novelizujeme ďalší zákon, toto je, samozrejme, že nový zákon, to znamená, že uvádzame ho na svetlo božie v tomto volebnom období, ktoré končí, tak neviem, či ešte vy stihnete, ale minimálne potom by dobré bolo urobiť aj z toho nejaký výstup, či tie všetky, ktoré ste tu mali nejaké tie úvahy, ako zasiahne, ako pomôže, či sa vôbec naplnili. Lebo to mi v mnohých zákonoch tu, čo prijímame v parlamente, chýba a myslím si, že takto by sa mali jednotlivé zákony akože ociachovať doslova, ale otestovať v teréne, ako to tam vyzerá.
Nebudem hovoriť, čo má byť o dva roky a o päť rokov, ale každopádne by to malo byť.
Takže ja by som bol za, keby ste aj ten rozsah tých pokút, ktoré musia byť, aby sa nejakým spôsobom ustálili do menšieho toho rozsahu, ktorý už nebude až taký veľký. Pretože nechcem vstupovať do svedomia našich štátnych úradníkov, ale pri platoch, ktoré majú, a to budem stále hovoriť, aj na, síce tu je, čo sa týka, inšpekcia, máme tam aj okresné úrady, ktoré riadite metodicky, životného prostredia, kde prakticky je to katastrofa, aké tam majú platy. Takže prakticky potom je veľký problém, aby dôsledne vymáhali pokutu, ktorú možnože by mali uložiť, a bojím sa, že mnohí z nich sa aj ohnú. A nehovorte mi, že sa tak nedeje, pretože máme aj podnety od občanov, kde hovoria, že hoci predložili rôzne veci, rôzne dôkazy, nakoniec tá pokuta vyzerala smiešne a ten, kto mal byť postihnutý, nakoniec sa vysmial im doslova že do tváre a povedal, že: He-he-he, ha-ha-ha, tak ste mi dali takúto pokutu, ja som kľudný a dovidenia.
Áno, ja som bol úradník, pán spravodajca, a musím povedať, že ja som síce pokuty nedával a som skôr rušil rozhodnutia, keď som bol v druhom stupni, a zrušil som ich niekoľko stoviek, keď boli v rozpore so zákonom, a nemám sa za čo hanbiť a každé rozhodnutie, ktoré som vydal počas svojej praxe ako štátneho úradníka, si viem obhájiť. A bolo ich vydaných asi 1 480, keď si dobre pamätám. Takže toto je moja prax, takže ja som pokuty nedával, ja som rušil rozhodnutia, keď som na druhom stupni, ale to je mimo veci.
Takže, pán minister, z mojej strany asi toľko, tiež sa prihováram za to, aby sme tento systém, ktorý tu funguje, aby sme ho posilnili, aby sme občanov naučili zberať tie odpady, aj plastové, aj iné, z terénu, resp. z našej krajiny tak, že vedia, že majú z toho nejaký osoh. Myslím, že máte dosť veľký aparát na ministerstve, ktorý môže mať kreatívne nápady a môže mnoho vecí posunúť dopredu. Takže budem rád, keď prídete možnože ešte vo vašom volebnom období s nejakou ďalšou úpravou zákona na to, aby sme Slovensko vyčistili, ako hovorila kolegyňa Zemanová, a chceme mať čisté Slovensko a nie Slovensko, ktoré bude sa doslova že utápať v odpadoch a špine.
Chcem sa ešte opýtať jednu vec, lebo to ma teraz tak napadlo, máme všetky koncovky dokončené? To znamená, chcem sa opýtať, teraz čo máme tých, tie organizácie zodpovednosti výrobcov, majú koncovku, že s tým odpadom vedia, ako ho majú recyklovať, čo s ním majú robiť? Lebo dostal som echo, že niektorí povedali, že by sme to brali, len my to zase iba budeme niekde skládkovať, lebo nemáme kapacity. Takže, pán minister, keby ste sa aj na to pozreli, lebo takýto podnet mňa akože irituje, keď niečo urobíme, veľkú slávu, a nakoniec zistíme, že nám to skončí ako doslova že na skládke. A to sa už deje teraz. To neni v tomto zákone, to sa už deje teraz a mnoho tých odberateľov, ktorí berú tie, separovaný zber, ktorý realizujú, nakoniec hovoria, že my to ani nechceme vziať, lebo my to nemáme kde dať. Tak sa pýtam, či tie koncovky, ktoré s veľkou pompou mali byť pri prijímaní minulého zákona, či sú zrealizované tak, že ten odpad nekončí znovu na tých skládkach, a či je to v takom duchu, ako to bolo spomínané.
Z mojej strany, nebudem to naťahovať ďalej, z mojej strany zatiaľ toľko. Takže odkaz našich predkov: Žime tak, aby bolo aj chleba aj neba.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Prednesenie interpelácie 22.5.2019 9:21 - 9:43 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem, pani predsedajúca, členovia vlády, kolegyne, kolegovia, kolegyne, vážení hostia, ja by som mal možnože štyri, možnože aj päť otázok. A začneme otázkou na pani ministerku pôdohospodárstva a rozvoja vidieka pani Matečnú.
V poslednej dobe sme asi zaregistrovali, že ideme s veľkou slávou na projekty pozemkových úprav. Myslím si, že od roku ´91, kedy je zákon účinný, patrilo by sa už to rozbehnúť na príslušnej úrovni, aj čo sa týka počtu, aj čo sa týka kvality. A chcel by som sa opýtať, že akým spôsobom chce v rámci týchto projektov pozemkových úprav, nie komasácií, to znamená, beriem, že pôjdu projekty pozemkových úprav aj s verejnými a prospešnými zariadeniami, to znamená ekologickými, biologickými, mechanickými, ktoré budú tú krajinu dotvárať hlavne pri súčasných klimatických zmenách, kde potrebujeme vodu udržať v krajine, hlavne poľnohospodárskej. Tak chcem sa jej opýtať, že akým spôsobom ste sa, pani ministerka, respektíve tí spracovatelia budú usmernení, ktorí tam pôjdu a ktorí momentálne, u ktorých sa momentálne podpisujú zmluvy, akým spôsobom ste sa vysporiadali v týchto katastrálnych územiach s neukončenými reštitučnými podaniami?
Pani ministerka, uvedomte si, že pri reštitúciách, či už podľa 229-ky alebo podľa 503-ky zákona, prakticky my musíme nájsť, my, my, to znamená pracovník pozemkového odboru okresného úradu musí nájsť ten konkrétny pozemok, ktorý bol zlikvidovaný danej rodine, danej fyzickej osobe za socializmu a musí ho konkretizovať, či je alebo neni vydania schopný. Akonáhle nastúpime robiť pozemkové úpravy, to znamená pozemkové úpravy hovoria o presune vašich vlastníckych práv na iné lány do iných častí katastrálneho územia, predsa tam už stráca tá reštitúcia zmysel, pretože už to neni ten pôvodný pozemok, na základe ktorého sa buď má vydať, alebo sa má dať náhrada zaňho. A keď som si minule prechádzal, v koľkých okresoch máme tie pozemkové úpravy, teda reštitúcie ukončené, tak mi vyšli iba štyri okresy. Jeden z nich bol Bardejov, myslím, že tam bolo aj slovenské, teda Nové Mesto nad Váhom a Galanta, myslím, že boli. Ostatné, v každom okrese ešte máme reštitúcie neukončené. A my normálne ideme do veľkých pozemkových úprav, 162 katastrálnych území, kde nie sú ukončené reštitúcie, a my ideme presúvať pozemky, tak sa pýtam, v akom režime potom prakticky majú pracovať pracovníci pozemkových odborov pri ukončovaní tých reštitučných nárokov? Vy to teraz nastavíte a vláda, ktorá príde po vás, možnože zdedí kopu petícií, sťažností, žalôb, že ten reštituent nemá ten pozemok vydaný a už sa s ním hýbe, on ani nevie, či to je jeho, alebo to neni jeho.
Musím vám povedať, pani ministerka, že Slovenský pozemkový fond, ktorý, samozrejme, by mal nateraz hájiť tohto reštituenta, ktorý tam ešte nemá to vydané, v mnohých prípadoch si neplní svoju úlohu. A to poviem aj pani Šklíbovej, riaditeľke fondu, pretože zisťujem, že slabo sa bije o tie pozemky, či už štátne alebo neznámych vlastníkov, ktoré ešte neboli v reštitúcii, respektíve neboli tí neznámi nájdení dedičia, aby boli známymi. Slabo sa bije a nezastupuje v jednotlivých konaniach práva ani štátu, ani týchto neznámych vlastníkov adekvátne, akoby som si to predstavoval.
Takže, pani ministerka, chcem od vás vedieť, akým spôsobom budú usmernení jednotliví geodeti, to znamená tí, ktorí spracúvajú projekty pozemkových úprav a akým spôsobom budú následne tie reštitučné konania urýchlené? Ja by som bral, že to by mal byť špeciálny režim a vo všetkých tých územiach by sme mali reštitúcie ukončiť, keď chceme ísť robiť pozemkové úpravy.
Ďalší bod. Bod č. 2.
Pani ministerka, žiaľ, mám skúsenosti aj osobné za posledné dva roky, keď sme rozbehli jednoduché pozemkové úpravy, keď ešte teda sa nehovorilo, že budú nejaké financie, že nebudeme mať možnosti cez eurofondy, alebo cez štátny rozpočet ísť na veľké projekty pozemkových úprav, tak sme rozbehli tzv. jednoduché pozemkové úpravy. Tieto jednoduché pozemkové úpravy sa týkajú menšej výmery od 30 do 50, do 100 hektárov a prakticky investor, resp. hradí to buď vlastník alebo vlastníci, investor hocijaký, neni to ani zo štátnych prostriedkov, ani z eurofondov.
No a práve tu je ten pes zakopaný, že mám konkrétny prípad, ktorý sa dostane aj k vám, pokiaľ nebudú konať pracovníci opravných prostriedkov tak, ako majú konať, kde si predstavte, že ak ste mali prístup na vaše pozemky, a teraz hovorím o občanoch v počte zhruba 380, ktorí mali pozemky klasickou cestou sprístupnené, tak si predstavte, že na túto cestu sa vyhlásili jednoduché pozemkové úpravy. Jednoduché pozemkové úpravy na túto cestu, aby sprístupnili touto cestou ďalšiu lokalitu o 4 km ďalej. A div sa svete, aj napriek tomu, že zákon o pozemkových úpravách, lebo aj podľa neho idú jednoduché pozemkové úpravy, hovorí o tom, že vy prakticky nemôžte odseknúť susedné územie, aby ste v susednom území urobili krivdu tým vlastníkom. Vy to prakticky máte zosúladiť aj so susediacimi parcelami alebo katastrálnym územím. Tak si predstavte, že po jednoduchých pozemkových úpravách týchto 380 spoluvlastníkov, asi tam je, myslím, že 12 parciel, tak si predstavte, oni nemajú prístup na cestu.
Pani ministerka, toto ak má byť zmyslom jednoduchých pozemkových úprav, tak zdá sa mi, že asi sme ich nepochopili a preto aj z tejto pozície sa chcem opýtať: aké sú kontroly? Aké sú kontroly tých jednoduchých pozemkových úprav? Koľko ste dali školení, ako vašim pracovníkom, teda vašim metodicky riadiacim pracovníkom na pozemkových odboroch, ako majú postupovať? Lebo zdá sa mi, že toto neni kóšer, aby sme v demokracii robili krivdu iba kvôli tomu, že nejaký developer, nejaký sponzor, nejaký finančný magnát si povie, že ideme tam urobiť nejaké, pre mňa cestu a na ostatných sa vykašle.
Takže, pani ministerka, nerád by som, aby sa to veľmi pertraktovalo aj na nejakých tlačovkách a niekde inde, tak chcem veriť, že vaši pracovníci opravných prostriedkov, žiaľ, ktorých iba metodicky riadite, tak chcem veriť, že zareagujú patrične a urobia nápravu, pretože myslím, že 380 ľudí, to je už iná dávka verejnosti, ako nejakých 20 ľudí alebo 25 ľudí, ktorých, pre ktorých ste to, jednoduché pozemkové úpravy robili.

Chcel by som sa opýtať ďalej, lebo veľký problém máme tu ministra životného prostredia, takže pán minister, že (povedané so smiechom) ako ste posunuli otázku ochrany prírody a hospodárenia v lesoch? Viete ako, lebo toto s pani ministerkou ste mali nejaké rozbehnuté asi pred pol rokom, rokom, však viete, stále sa to točí, v nejakom hrnci sa to varí, a my poslanci, aspoň ja nemám nejaké veľmi presné informácie, takže budem vás tiež interpelovať. Dostanete takúto otázku, že ako ste pokročili alebo nepokročili nájsť nejakú spoločnú cestu a spoločný cieľ, ktorý podľa mňa by mal byť čo? No udržateľnosť toho územia, do ktorého kráčame, že? Veď o tom by to malo byť, aby sme nechali našim deťom a vnúčatám aspoň v takej kvalite, ako teraz máme to naše životné prostredie.
Takže, pán minister, ja by som bol veľmi rád, keby ste aj národu slovenskému cez interpeláciu povedali, ako ste to teda s ministerkou doriešili, alebo riešite, alebo budete riešiť, lebo zdá sa mi, že je to veľký problém. Mali sme včera na našom výbore Gabčíkovo - Nagymaros. To bolo, áno, to bol ďalší taký pes zakopaný, jak ja hovorím proste, a mali sme tam splnomocnencov, ktorí mali sa nám nejakým spôsobom vyjadrovať. Musím povedať, že bola tam aj verejnosť, teda odborná verejnosť, nie laická verejnosť, a ja som bol veľmi rád, že som spoznal nové tváre, ktoré majú čo do toho povedať, ktorí sú hydrológovia, ktorí sú možnože nejakí na výskumných ústavoch pracovníci, ktorí majú danú situáciu, by som povedal, v náplni práce, a si predstavte, oni nie sú v komisiách, ktoré hovoria, ako budeme riešiť ďalej či už oživenie tej riečnej sústavy a tých mŕtvych ramien a nie sú prakticky ani dotknutí, proste s nimi sa vôbec nikdy nedebatuje, viete ako. Tam máme nejaké podzemné vody, partiu, ktorá ide a vy nič.
Veď, vážení, sa preberme. Veď predsa nemôžte povedať, že iba táto partia je najmúdrejšia a nikto iný nemôže do toho vstupovať. Takže tak ako napríklad bolo, bolo tam nahnuté, aby vznikla nejaká komisia, ktorá by sa nejakým spôsobom rozšírila a komisií tu máme už dosť, že? Tých máme komisií habadej. Máme aj komisiu na ochranu hlucháňa a keď som sa opýtal, že aké má kompetencie, či má právo veta, tak nemá právo veta, že? No.
Takže ja sa teraz pýtam, že tá komisia má byť ako iba poradný hlas, ktorý povie a konečnú bodku dá minister? Štátny tajomník? Dá kto za týmto? Lebo, vážení, ja si predstavujem, že ľudia, a teraz, keď už sme pri tých hlucháňoch, lebo ste ministrom životného prostredia, tak pán Caniga, ktorý sa celý život tomu venoval, a nie tým spôsobom, že si kreslil niekde nejakých doma, ale priamo v teréne a ja ho osobne poznám, však asi aj vy ho poznáte, tak prakticky, keď on raz povie niečo, myslím, že by to malo zatriasť s celou republikou ohľadom ochrany hlucháňa konkrétne, teda tak to berte. A máme takýchto odborníkov v každom odvetví, v každom, pán kolega, viete ako. Ja by som bol veľmi rád, keby sme ich oslovili. Oni sa netlačia do politiky, oni si robia svoju tam doma, na tom úrade, na tých výskumných ústavoch, na tých okresných úradoch si robí svoju robotu a prakticky oni vôbec nevedia, že ako by sa mohli dostať do tých skupín, lebo žiadne pozvánky, žiadne nejaké výzvy, nič proste, oni nemajú šajnu. Takže ja by som bol veľmi rád, môžte sa, budeme mať aj mimoriadny výbor, keby ste náhodou mali chuť a čas, môžme aj vás prizvať, aby ste videli, ktorí tí odborníci sa hlásia ku tej, ku tomu Vodnému dielu Gabčíkovo - Nagymaros. (Reakcia z pléna.) Prosím? Ja viem, ale predsa, tak by som povedal, že keď raz máme nejaké inštitúcie, ktoré sú štátom etablované, niektorí nie sú nejakí treťo-sektoroví, to sú normálne ľudia, ktorí pracujú, viete ako, a chcú dať. A sú mnohí aj v štátnej správe, tak ich dajme tam, nech oni sa vyjadria k tomuto.
My, žiaľ, toho roku nemáme v našom výbore, nemáme poradné zbory. My sme niekedy mali poradné zbory, však možnože aj registrujete, že mali sme nejaké ako poradné komisie. Prioritne mali sme poľnohospodárstvo, mali sme poľovníctvo, mali sme lesníctvo v inom volebnom období. Teraz nemáme, takže prakticky, keby bolo na vodu. Teraz napríklad včelári, viem, že včelári chcú, aby vznikla komisia takáto pri našom výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Takže na vodu sme nemali ešte podnet, že by vznikla taká komisia, nie sú teraz komisie pri našom výbore pre pôdohospodárstvo a rozvoj, teda a životné prostredie.
Takže, pán minister, ja by som bol veľmi rád, keby aj hlas týchto ľudí sa nejakým spôsobom našiel v tých konečných výstupoch, ktoré pôjdu, pretože to sú praktici. To nie sú teoretici, ktorí, hovorím, iba z kníh, z kníh sú múdri. Takže aj toto bude v interpelácii, že by ste sa mi vyjadrili, či bude alebo nebude. Lebo má vzniknúť nejaký výbor, resp. komisia, ktorá bude, či si zaslúžia, hej (povedané so smiechom)? No, ale to už by som povedal, že zásluhovosť je o odbornosti, nie o politike. Takže asi tak, lebo chceme riešiť nie politický problém, ale odborný problém, a ten odborný problém hovorí o území, ktoré má neskutočne veľkú rozlohu a na tejto rozlohe by sme, myslím, že mali ten hydrologický režim udržať, tak aby to bolo udržateľné.

No jeden veľký problém, vážení, a teraz interpelujem pani ministerku pôdohospodárstva pani Matečnú, je s pozemkovými spoločenstvami. No, ľudia boží, nehnevajte sa, ale bol som na jednom takomto stretnutí pred dvoma týždňami u nás na východe, áno, a keď som si, bol som ako inkognito, ja nemám na čele, že som poslanec Národnej rady, tak idem normálne tam. Zastupoval som jednu takú našu známu, ktorá hovorila, že ona už sa na to nemôže pozerať, jak ten, to pozemkové spoločenstvo tam šafári s drevom, s pozemkami, s peniazmi, aj so všetkým možným, čo sa dá v urbariáte alebo spoločenskom spoločenstve nejakým spôsobom ovplyvňovať, tak som ju išiel zastupovať. A keď som tam prišiel, teda musí povedať, že koniec sveta. Nie geograficky, ani prírodne, ale ľudsky. Ľudsky koniec sveta, pretože urbár si tam robí a hlavne vedenie si robí, čo chce, kde chce, koľko chce, za čo chce, komu chce. Tristo kubíkov? Päťsto kubíkov, 25-tisíc, 40-tisíc? Tri áčko? Tri béčko? Dvojka kategória dreva? Vybaveno.
Viete, aká bola najčastejšia otázka, resp. otázka, najčastejšia veta pána predsedu? Bolo tam zhruba 80 ľudí. Viete, aká bola? Vy ste už povedali dosť, vy už mlčte, vy už nemáte čo hovoriť na urbárskej schôdzi.
Vážení, veď to je absurdum na piatu!
A sa pýtam, jak je to na iných takýchto urbárskych schôdzach a preto sa, pani ministerka, pýtam vás a interpelujem vás, povedzte mi, aký je dosah lesných odborov okresných úradov, ako kontrolujú priebeh týchto schôdzí? Ako často tam je aj zástupca Slovenského pozemkového fondu? Na tomto urbariáte nebol nikto za Slovenský pozemkový fond a možnože by vniesol do toho rozhodovacieho procesu na tom urbariáte možnože trošku svetla. Ja som, samozrejme, nakoniec zareagoval, lebo to sa už nedalo, to sa proste, ja som myslel, že prídem po dvoch hodinách domov a som prišiel po štyroch hodinách, však to je to dobré, a si predstavte, že som bol zhrozený, keď takto fungujú pozemkové spoločenstvá.
Takže, pani ministerka, chcem a budem vás interpelovať, ktoré bude to podané aj v podateľni Národnej rady, povedzte mi, ako školíte pracovníkov lesných odborov? Koľko ste už dali zlikvidovať pozemkových spoločenstiev na základe § 97? Pretože lesný odbor by mal mať toho pracovníka, ktorý príde a povie, že stačilo, končíme. Chcem vedieť, akým spôsob naďalej chcete odovzdávať lesné pozemky urbariátom, lebo v lesnom zákone, ktorý sme teraz odsúhlasili, hovoríte, že budeme dávať obchôdzkou? Obchôdzkou v teréne na lesný dielec. Veď to je katastrofa. Toto predsa nemôžte, odovzdať cudzí majetok cudziemu. Veď predsa v lesoch hovoríme o storočnom procese. Nie o ročnom, ako v poľnohospodárskej pôde. Tak predsa obchôdzka v teréne a nejakým spôsobom vyznačenie hraníc iba odsúhlasením nejakého lesníka, že tu je lesný dielec, že som na inej parcele, že tu vyrúbem lesy, je katastrofa.
Ešte jedno, pani ministerka, by som chcel, a síce upozorniť vás na to, lebo my to zdedíme, alebo niekto, čo príde po vás, to zdedí a tých petícií bude veľa, vážení, to vám garantujem, že tu budú také sťažnosti, že to bude hučať. Už nehovorím o Štrasburgu, koľko tam pôjde žiadostí a žalôb, lebo je tam ďalší problém, kde prakticky ten kontrolný mechanizmus vôbec nefunguje, ale vôbec. A mnoho tých pozemkových spoločenstiev ani sa nevie, kde sa obrátiť. Vaši pracovníci im nedajú ani úplné informácie, ako môžu. Napríklad oni vôbec nevedia, že keď sa nezaregistrujú do 1. 7. 2019 podľa nového zákona, že ich zrušíte. Oni toto vôbec nevedia, si predstavte, tie pozemkové spoločenstvá.
A kardinálna otázka, ktorú teda na záver ešte poviem, povedzte mi, čo sa stane s tými pozemkovými spoločenstvami, ktoré budú zlikvidované cez lesný odbor? Povedzte mi, na čo prejdú? Prejdú na štát, obec, VÚC-ku? Či prejdú do spoluvlastníctva tých vlastníkov, čiže už to nebude nedeliteľný majetok, ale bude to spoluvlastnícky nejaký majetok, ktorý si každý bude môcť vyčleniť, ako bude potrebné. Toto, vám garantujem, že nevie nik na tých pozemkových odboroch a nevedia, lesných, a nevedia, ako sa majú zachovať.
A jedna z posledných otázok, čo sa týka poľnohospodárstva, pani ministerka, chcem sa vás opýtať, na akú výmeru, koľko, v ktorých katastrálnych územiach, v ktorých okresoch, v ktorých krajoch ste zamietli vyňatie z pôdneho fondu na rôzne stavby, ktoré možno vôbec tam nemali byť postavené? Koľko bolo záporných stanovísk? Lebo dostáva sa mi do uší, že pracovníci pozemkových odborov sú iba držitelia pečiatok a pečiatkuje sa všetko, čo príde na odbor. Hlava-nehlava.
Pani ministerka, takto si nepredstavujem ochranu pôdneho fondu, ktorá v súčasnej demokracii nemá, by som povedal, že to som proste ešte nezažil, aby sa hocikto, hocikde mohol postaviť. Veď to je blud. Veď predsa my musíme poľnohospodársku pôdu v prvom rade chrániť, na čo? Aby sme na nej dorobili obživu pre 5,5 milióna slovenského národa. Nie aby sme to zastavali.
Takže, pani ministerka, interpelujem vás, aby ste mi tieto charakteristiky poslali, aby sme vedeli, na aký veľký záber sa ešte môžme tešiť a že koľko vlastne tej pôdy, a ja budem možnože to chcieť za päťročnicu alebo aspoň za vaše volebné obdobie, aby ste mi to napísali, že koľko nám ubudlo poľnohospodárskej pôdy.
Ďalší veľký problém, ktorý nikto nechce riešiť, lebo načo riešiť, však samozrejme, však už sme v demokracii, neviem, kde sme, a už ideme na veľké európske projekty a všetko možné. Sa pýtam, prečo hospodárske dvory, ktoré boli bývalých družstiev a v štátnych majetkoch, nám momentálne zívajú? Ja tomu hovorím, že zívajú prázdnotou a tieto sa vôbec nerekultivujú. Mnoho starostov sa ma pýta, pán poslanec, to ministerstvo má na to nejaký badžet, aby sa mohla rekultivovať takáto pôda? Pani ministerka, aj to budem chcieť od vás, aby ste mi odpovedali, či prakticky vieme pomôcť tejto pôde, na ktorej niekedy v socializme stáli štátne družstvá, hospodárske dvory družstiev a štátnych majetkov a musím vám povedať, že v súčasnosti niektoré už ani nenájdete, lebo tak sú rozobraté našimi spoluobčanmi, ktorí rozobrali všetko, aj panely, ešte aj tie železá a kadejaké iné stavebné materiály, ktoré tam boli, a je to, prakticky nikoho to nezaujíma.
Ostáva to tak. Dokonca ani obec nevie, komu má dať platiť daň za to. Tieto dvory vôbec neboli vysporiadané majetko-právne. Aj to by malo byť. Je to jedno z dôvodov jednoduchej pozemkovej úpravy, ktoré sa nejako vehementne neriešia a musím povedať, že keď si to takto my predstavujeme, ochranu pôdneho fondu, tak ja prvý budem kričať, že nie, že stačilo. Takže budem sa pýtať aj na tieto opustené plochy, ktoré predstavujú niekoľko stoviek hektárov a my zaberáme kvalitnú ornú pôdu, či už na Jaguar, či na iné automobilky a iné, Lidly, Kaufllandy a neviem, na čo všetko možné.
Takže tieto všetky otázky budú, samozrejme, aj písomne dané do podateľne Národnej rady a chcem veriť, že poľnohospodárstvo, pani ministerka, necháte svojmu ďalšiemu nástupcovi, alebo keď tu budete aj vy, tak, aby to bolo udržateľné.
Žime tak, aby bolo aj chleba aj neba.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.5.2019 16:58 - 16:59 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega, ďakujem, že si jednotlivé oblasti rozobral tejto správy. A ja by som sa chcel tiež poďakovať, že v tejto správe sme našli aj náš rezort pôdohospodárstva, hlavne živočíšnu výrobu, ktorú tam veľmi zaujímavo a zaujímavo, v úvodzovkách teda, bola spomenutá. A je to inšpiratívny materiál možnože pre budúce vlády a budúcich ministrov. Chcem veriť, že raz sa dožijeme toho, že na Slovensku nebude fungovať všecko akože funguje, pretože veľa vecí nefunguje, a táto správa ukazuje tým prstom, že, pozrite, tu treba, tu treba, tu treba ukončiť a začať robiť tak, ako nás naši rodičia a starí rodičia učili, že zdravý gazdovský rozum musí zvíťaziť nad kadejakými inými skutočnosťami v živote. Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 20.5.2019 14:09 - 14:19 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Dobrý deň sa praje. Pán predsedajúci, pani navrhovateľka, pán spravodajca, kolegyne, kolegovia, vážení hostia. Ďakujem, že máme tu znovu správu, kde máme, myslím si, že povedaný veľký odpočet prác, ktoré sa snažila cez inštitút verejného ochrancu práv pani navrhovateľka realizovať a poukázať, kde nás päta tlačí. Ja keď dovolíte, tak klasicky si vyberiem dve oblasti, ktoré tu boli, a síce Úrad geodézie a kartografie a katastra a reštitúcie, pretože som rád, že v týchto správach rok čo rok sa nám, dá sa povedať, objavujú tie nedostatky, ktoré tam máme.
Tak ako ste uviedli, pani ombudsmanka, že nemôžme urobiť nápravu po troch rokoch v určitých správnych konaniach. To je tiež podľa mňa taká brzda, ktorú by sme mohli odstrániť nejakým spôsobom. A to tým, že sme ten možnože dali na päť rokov, pretože mnoho tých konaní do päť rokov aj o nehnuteľnosti, ľudia si neuvedomia, že niečo prebehlo, a zrazu zisťujeme, že vlastne už nemôžme nijakým spôsobom na to zareagovať. A potom už len žaloba na súd a už platíš, už všecko možné a zistíš, že, aha, opravný prostriedok už nefunguje, a si doma. Takže ja každopádne budem veľmi rád, keď v tejto vládnej garnitúre sa to asi už nestihne, ale ďalšia vláda, ktorá tu príde, aby aj s týmto, by som povedal, časovým harmonogram niečo robil pri opravných prostriedkoch.
Uvádzate v tejto správe, že našli ste aj veľa prípadov, na ktoré ste boli upozornení cez zákon 180 o registroch obnovených, evidencie práv, resp. o mnohé vlastníctva, kde vôbec neboli vydávané rozhodnutia zo stránky Úradu geodézie, teda, katastrálnych odborov. Musím povedať, že to isté bolo aj pozemkových odboroch, kde prakticky sa to tak pri tichosti akože dalo a už je to po 5, 10, 15 rokoch. A viac-menej tam nebola možnosť ani odvolania sa tohto dotknutého občana, aby mohol sa odvolať na rozhodnutie. Na list sa odvolať nemôžte. A mnoho takýchto vecí bolo iba listom riešené. A som rád, že aj na toto ste poukázali.
A to ESO, naše slávne, ktoré je, efektívna, spoľahlivá, otvorená, tak plne sa s vami stotožňujem, že mnoho tých bývalých špecializovaných štátnych správ volá po obnove a vrátení sa späť tohto režimu. Lebo momentálne tá všeobecná štátna správa, to znamená, ministerstvo vnútra, žiaľ, v mnohých prípadoch nemá vedomosti o obšírnosti, dôležitosti a profesionalite určitých štátnych zamestnaneckých miest, ktoré má pod sebou, a potom sa nevie adekvátne k tomu ani vyjadriť. Keď som sa pýtal tu na tomto fóre pani ministerky Sakovej, že aký má dosah ministerka pôdohospodárstva, to znamená pani Matečná na svojich metodicky riadiacich pracovníkov, aby ich mohla stimulovať, tak mi tu bolo povedané, že skoro žiadny, hej. Pretože metodicky niekoho riadiť, tak to je tak akurát, viete, že buď doporučím niečo, čo tu môžeš robiť. Ale keď mu nedám stimul, či už materiálny alebo nejaký iný, tak prakticky nemáš ho ako stimulovať. A, žiaľ, my na to ako keby sme rezignovali alebo nechceli to, aby tie štátne správy bývalé, ktoré boli špecializované, aby tá kvalita v tom ESO sa zlepšila.
Ministerstvo vnútra, ako ste aj vy, uvádzate v tejto správe, nejak nereflektuje na podnety, ktoré idú z Úradu geodézie a kartografie, a nejako to, by som povedal, anuluje. A to sa mi teda, to vlastne uberá ten vietor z plachát pre tých ľudí, ktorí na týchto úradoch robia. Mal som, ja rád chodím, keď som teda akože mimo Národnej rady, chodím aj po tých úradoch a poviem otvorene, že u nás na katastri v Prešove majú dve kopírky, jednu na pôjde, druhú v pivnici. Aj to jedna nefunguje, druhá funguje priebežne, keď dáte heslo, lebo ináč nič, obrazne povedané. No a keď toto má byť v tom ESO nejaká tá, zlepšený prístup k obyvateľom a k riešeniu problém, tak to neberiem.
Som veľmi rád, že znovu ste upozornili na reštitučné konania, v ktorých už neplatí žiadny 30-dňový, 60-dňový, 90-, 120-dňový režim, pretože tu ani desaťročné režimy neplatia. Tu už sme v takom marazme, že tu už ani, ľudia už aj pozomierali, čo si uplatnili nárok, a ich dedičia mnohí ani nevedia, že ešte možno na tých lesných odboroch a pozemkových, resp. na fonde, že ešte niečo majú. Som rád, že aspoň niečo pani ministerka pôdohospodárstva vzala vážne z vašich upozornení z minulej správy, kde citujete napríklad a ste hovorili teda, že treba personálne to posilniť. Nie každý, ani z občanov, nebude čítať túto správu. Pretože viete, ako majú dosť veľa svojej roboty, tak aspoň tu pripomeniem, aby sme im upozornili, že v ktorých okresných úradoch bolo navýšenie tých pracovníkov na reštitúcie, pretože to bolo vaše odporúčanie, pretože je to, samozrejme, o tej persone, ktorá bude vedieť riešiť alebo nebude vedieť riešiť tie reštitučné podania.
Takže najhoršie, samozrejme, dopadá Bratislava, kde prakticky, tam to je katastrofa. Tam sme cez niekoľko tisíc reštitúcií ešte neukončených, 2 150 neukončených, a to bolo k 1. 1. 2018. Tak neverím, že dve tisíc poriešili, neporiešili. Majú znovu neukončené reštitúcie. A tam sa prijalo, podľa všeckého, jak je v tejto správe, štyroch pracovníkov, ktorí sa tomu majú venovať. Som rád, že aj Malacky reagovali a dvaja ľudia boli vyčlenení, ktorí budú na pozemkovom odbore riešiť iba reštitučné podania. V Senci jeden človek bol vyčlenený. Dunajská Streda nevyčlenila nič. Tam to ešte stále horí. A pri Dunajskej Strede hovorím o nejakých 200 nevybavených reštitučných konaniach a na roky, to je na desať rokov ešte konania, takže to je znovu ako keby na hlavu, ja tomu hovorím, pretože socializmus tu bol 40 rokov. A my ani po 30 rokoch nemáme reštitúcie ukončené. Tak my budeme ešte viacej, dlhšie robiť reštitúcie jak socializmus celý trval. Však to je, ľudia boží, na hlavu. A to treba skoordinovať robotu, vážení. Iba skoordinovať robotu. Nič iné. To znamená, keď sme išli, ešte raz poviem, lebo ja som išiel z pozemkového odboru. Ja som musel vedieť riešiť reštitúcie, registre, záhradkárske osady, vyňatia z pôdneho fondu a ešte pozemkové úpravy. A na to sme robili skúšky. A keď si ich neurobil, tak si nemohol. A teraz malo by to byť operatívne. Už nemáš registre? Tak ideš riešiť reštitúcie. Nemáš záhradky? Ideš riešiť pozemkové úpravy. Nemáš vyňatia z pôdneho fondu? Ideš riešiť záhradky, napríklad. A tak by to malo byť, vážení, len to treba zorganizovať. Asi sa niekomu, nieže nevie, ale nechce ísť do toho, lebo asi v mútnych vodách dobre loví. A to ma vytáča. Pretože, vážení, to len treba zorganizovať a už to bude bežať. A môžete mi hovoriť všecko, čo chcete, že je to najkomplikovanejšia agenda.
Vážení, najťažšie prípady sme riešili na začiatku, ktoré boli konfiškácie. Kde sme museli dokazovať, či ten Maďar a kolaborant, jak bol vyhlásený, zradca národa, či bol odsúdený, nebol odsúdený, kde mal ten majetok, náhradné. Všecko to boli ťažké detektívky. Ale krásna robota, hovorím, krásna robota, lebo si vracal majetok občanom. Hovoril si za štát, prepáč, občan, tu máš novú, nové zriadenie, to ti hovorí, že odpúšťa, nech sa páči, dáva ti naspäť.
Teraz? Mnoho ľudí hovorí, že v demokracii, socializmus sme prežili, v demokracii sme prišli o majetok. Aj pri tých registroch, ktoré, hovorím, proste, ktoré sme mali predtým. No neskutočne.
A musím povedať ešte jedno, že keď tu niekto povie, že personálne netreba posilňovať tieto úrady, tak ja poviem, že tam, kde nám to horí, by v prvom rade malo byť personálne a motivačné posilnenie, aby tí ľudia, keď ja tam prídem, na katastre prišli aj v sobotu, v nedeľu, pretože vedeli, že vedúci im dá nejakú odmenu a budú môcť. Momentálne teraz z ministerstva vnútra takéto stimuly vôbec nevidím v týchto nejakých štátnych správach.
Som veľmi rád, že držíte líniu a stále doporučujete, aby boli zvýšené tabuľkové miesta. Nie ako ministerstvo financií navrhuje, aby sa z vlastných zdrojov preorganizovalo kadečo. Proste nie. Takže ja budem tiež, čo budem môcť, budem hájiť tú vašu filozofiu, pretože tak ja to vidím, tiež ten výsledok, že by tam mohol byť.
No, samozrejme, najhoršia situácia je v Košiciach, kde sú teda kritické, ale ešte je tam aj Kežmarok, a to je ten vojenský obvod Javorina, kde máme veľa reštitučných nárokov. Aj tam tých 12 ľudí, ktorí sú tam už vyčlenení aj z toho, z tých vojenských lesov a majetkov. Áno, okej, sú tam. Myslím si, že keď sa tam zorganizuje, tiež by sa to mohlo pohnúť do lepších vôd a nemuseli by sme tu čakať ešte ďalších 5 rokov, 10 rokov, lebo každý má iba jedno katastrálne územie a má ho poriešiť.
Takže, vážení, dá sa to všecko robiť, len musíme chcieť. A ja by som bol veľmi rád, keby sme už konečne raz mohli v niektorom roku, keď budeme bilancovať, povedať, že reštitúcie sú ukončené. Takú veľkú fajfku – ukončené. Ale to musí chcieť aj Slovenský pozemkový fond, to musí aj pozemkový odbor chcieť, to musí aj kataster chcieť.
A ešte jedno by som, pani ombudsmanka, by som povedal, čo by sme mali do toho dať, aby to bola prioritná agenda aj pre úrady, ktoré majú spolupracovať pri riešení reštitúcií. To znamená, keď je potrebné z katastra identifikáciu, tak nieže budem na ňu čakať polroka, aby som mohol rozhodnúť. Keď potrebujem z archívu rodný list, tak nieže budem čakať polroka, že mi rodný list príde. Lebo reštituční pracovníci musia vlastne mať tie podklady také, ktoré sú na súde nepriestrelné, tak by som to povedal. A práve tá súčinnosť tých organizácií, ktoré majú byť nápomocné, tu už chýba. Ja som ju zažil v 90. rokoch. Vtedy to bol ako veľký lauf, reštitúcie, super. Ja som čakal na identifikáciu, či už grafickú alebo písomnú, dva týždne. Po dvoch týždňoch môžeš a môžeš robiť rozhodnutia, pán úradník, 350 rozhodnutí. Teraz čakáme roky aj na geometrický plán, aj ďalšie. Asi toto je ďalšia, čo by som navrhoval, aby bolo lepšie.
Dobre. Takže toľko z mojej strany takým letom-svetom. A žime tak, aby bolo aj chleba, aj neba.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 20.5.2019 12:01 - 12:01 hod.

Martin Fecko
Dobre. Ja chcem len upozorniť, lebo dneska máme aj zasadnutie výboru NBÚ, hoci nie som predsedom, ale som bývalým predsedom, takže dneska 12.05 členovia kontroly činnosti NBÚ. Ďakujem.

(Prerušenie rokovania o 12.01 hodine.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 17.5.2019 13:37 - 13:38 hod.

Martin Fecko Zobrazit prepis
Áno, ja by som iba v záverečnom slove chcel tiež podporiť, lebo kto by nechcel, aby sme nemali skomasované, scelené, pozemky do väčších blokoch. Myslím si, že prvé čítanie je na to, aby sme nastolili problematiku. Problematika je nastolená a hoci aj možnože budú nejaké výhrady v druhom čítaní, budeme veľmi radi, keď ich predostrete a potom spoločne sa pokúsim s navrhovateľkou ich odstrániť, pretože robiť veci kvapne, nie sú platné a potom by sme to nemuseli dvakrát opravovať.
Takže prihováram sa tiež, aby, je to apolitický podľa mňa návrh, aby sme toto umožnili pri sceľovaní našich pozemkov.
Ďakujem.
Skryt prepis